Jump to content

Βενζίνη τέλος

zizi_gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν λιγοστέψουν τα αυτοκίνητα τότε και τα μέσα μεταφοράς θα καλυτερέψουν και όλοι εσείς που γκρινιάζετε πως περιμένετε 30 λεπτα και στριμωχνεστε και και... θα περιμένετε 10 λεπτά, και λόγω οτι τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν πιο εύκολα και πιο συχνά τότε επίσης θα είστε άνετοι και σε αυτά, στην Αθήνα ειδικά που έχουμε μετρό προαστιακό και ηλεκτρικό δεν έπρεπε καν να πιάνουμε τη λέξη αυτοκίνητο στο στόμα μας εκτός απο άτομα που το χρειάζονται πραγματικα και οχι άσκοπα.
mobile fan user

• Απαντήσεις 126
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Οπότε που διαφέρεις?Οι συνθήκες ζωής του καθενός δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέες φίλε kostakis_7,το πώς και γιατί ο καθένας έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία δεν αφορά κανέναν μας...Δηλαδή επείδη είμαστε νεότεροι κ εχουμε αυτ/τα ρυπαίνουμε περισσοτερο απο έσενα που είσαι μεγαλύτερος και το πήρες μόνος σου???

Το να είσαι συνοδηγός δεν έχει να λέει τίποτα,εαν εσύ για όλες σου τις μετακινήσεις χρησιμοποιήσεις για ένα διάστημα αυτ/το,τότε 8α είναι λογικό να πείς οτι έχεις μέτρο συγκρισης...

Το ξέρω οτι το λές ξεκάθαρα,απλά πιστεύω οτι είσαι κάπως απόλυτος κ ίσως δεν πρέπει ακόμα...

Ειναι γενική αλήθεια, όλοι το ξέρουν, ότι μέσα στην πόλη το αυτοκίνητο είναι σκέτη ταλαιπωρία και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Όμως όπως πολύ σωστά ειπώθηκε πιο πάνω, ο Έλληνας και κάλους στον κ:Xλο του να βγάλει, το αμάξι δεν το αφήνει.

Το αμάξι είναι πολύ χρήσιμο σε περίπτωση ανάγκης, ή για ταξίδια. Για την πόλη δεν είναι.

Αν λιγοστέψουν τα αυτοκίνητα....

Μα αυτό λέμε,οτι είναι άσκοπο να το βλέπουμε έτσι,πρέπει να είναι ταυτόχρονη η αλλαγή...

Οχι να λιγοστέψουν τα αυτ/τα για να βελτιωθούν οι ηδη υπάρχουσες υποδομές,να δημιουργηθούν νέες ίσως ταυτόχρονα?

http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg

Sleepless Degenerate Drunk.

Οπότε που διαφέρεις?Οι συνθήκες ζωής του καθενός δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέες φίλε kostakis_7,το πώς και γιατί ο καθένας έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία δεν αφορά κανέναν μας...Δηλαδή επείδη είμαστε νεότεροι κ εχουμε αυτ/τα ρυπαίνουμε περισσοτερο απο έσενα που είσαι μεγαλύτερος και το πήρες μόνος σου???

ειδες πουθενα να λεω κατι τετοιο;;;;:blink:δε με ενδιαφερει τι εχει ο καθενας με ενδιαφερει το πως αξιοποιει ο νεοελληνας το αυτοκινητο του και με ενδιαφερει εδω μεσα στο φορουμ να μη κανουν ορισμενοι τους εξυπνους προσβαλοντας αλλα μελη λεγοντας αερολογιες για τη χρησιμοποιηση του αυτοκινητου.το αυτοκινητο οπως ειπε ενα παλικαρι πιο πανω το παιρνουμε για ωρα αναγκης και μακρινες αποστασεις(για τη δουλεια μας) (για διακοπες) (για εκτακτο περιστατικο) σιγα μη παρω το αυτοκινητο για να το παιξω μουρη και για να παω μεχρι το περιπτερο.

Αν λιγοστέψουν τα αυτοκίνητα τότε και τα μέσα μεταφοράς θα καλυτερέψουν και όλοι εσείς που γκρινιάζετε πως περιμένετε 30 λεπτα και στριμωχνεστε και και... θα περιμένετε 10 λεπτά, και λόγω οτι τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν πιο εύκολα και πιο συχνά τότε επίσης θα είστε άνετοι και σε αυτά, στην Αθήνα ειδικά που έχουμε μετρό προαστιακό και ηλεκτρικό δεν έπρεπε καν να πιάνουμε τη λέξη αυτοκίνητο στο στόμα μας εκτός απο άτομα που το χρειάζονται πραγματικα και οχι άσκοπα.

Συμφωνώ απόλυτα.

Αν υπήρχαν τα μισά αυτοκίνητα στον δρόμο, τότε το αστικό θα ήταν στην ώρα του στη στάση, θα υπήρχαν περισσότερα δρομολόγια, και θα εξυπηρετούνταν περισσότεροι άνθρωποι.

@ zyp3r: Πάνω από μία ώρα σίγουρα. Γιατί θα ήθελα να το παρκάρω και δίπλα στη σχολή. Να μην περπατήσω και λίγο, μην μου πέσει και τίποτα.

Έχω κατέβει πολλές φορές κέντρο με το αμάξι, με τον πατέρα μου, και μέχρι να βρούμε παρκιν περνούσε τουλάχιστον μισή ώρα. Και για να μπεις σε δημοσια παρκιν, χρειάζεται να περιμένεις στην ουρά επί πόση ώρα, τη στιγμή που με το αστικό θα είχαμε κάνει την δουλειά μας πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, άσχετα αν το αστικό είναι πίτα και πρέπει να στριμωχτείς λιγάκι. Επίσης και τα αστικά έχουν Α/C, αλλά κάτω από τον καύσωνα του καλοκαιριού, αμάξι και αστικό είναι ένα και το αυτό.Και ο πατέρας μου δεν το αφήνει το αμάξι, πολύ κακώς βέβαια.

Βάζω τα ακουστικάκια μου, ούτε κόρνες πατάω, ούτε μουτζιές ρίχνω, και εμπιστεύομαι απόλυτα τον οδηγό του αστικού(εκτός από λίγες περιπτώσεις).

Δεν διαφωνω μαζι σου!! Στο κεντρο της πολης το αυτοκινητο ειναι σκετη ταλαιπωρια... Οι λυσεις ειναι δυο! Η μια πληρωνεις σε καποιο απο τα παρκινγκ (λιμανι, αγγελακη, πλ. ελευθεριας κλπ κλπ) η απλα κανεις την δουλεια σου καπου αλλου! Ελαχιστες ειναι οι υπηρεσιες που πρεπει να κατεβεις στο κεντρο της πολη...

Προσωπικα εγω επιλεγω την δευτερη!! Απλα δεν παταω κεντρο εκτος και αν ειναι απολυτως απαραιτητο! Για ψωνια υπαρχει το Cosmos, για καφεδες και βολτες υπαρχουν η Κρηνη, η Περαια, το Ποσειδωνιο, η δουλεια μου βρισκεται εκτος κεντρου, ενα στο Πανεπιστημιο δεν αντιμετωπιζω ιδιαιτερα προβληματα σε βαθμο να με κανουν να σκεφτομαι το αν θα κατεβασω το αυτοκινητο!!

Αγορακι οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται εισαι ο κλασσικος ελληναρας και το παιδι του μπαμπα;;;μπραβο που το παραδεχεσαι δεν εχω να πω κατι αλλο.....εγω ειμαι μεροκαματιαρης ανθρωπος που προσπαθω μεσα απο τα δικα μου δεδομενα να προστατευω οσο μπορω τον πλανητη που ζουμε εσυ κανε οτι καταλαβαινεις.

Εγω καμια μυγα δεν εχω και δεν μυγιαζομαι... Εσυ εισαι αυτος που αρχισε τους χαρακτηρισμους "παιδι του μπαμπα", "νεοελληνας" κλπ κλπ... Εγω 22 χρονων φοιτητης ειμαι και εργαζομαι στην επιχειρηση του πατερα μου! (δεν καταλαβα τι σχεση εχει αυτο αλλα αφου τα ανεφερες εσυ ειπα να τα πω και εγω!)

Δεν εχω να παραδεχτω κατι... Δεν ειναι κατι που κρυβω αλλωστε! Ποτε δεν ειπα οτι αγορασα αυτοκινητο μονος μου και μαλιστα τετοιας αξιας... Προσωπικα δεν γνωριζω καποιον στην ηλικια μου που να μπορει! Αλλα για τους δικους το λογους ο πατερας μου αποφασισε να μου το παρει...

Εξακολουθω να μην καταλαβαινω που ειναι το προβλημα!?!?! Μηπως θα ηθελες να απολογηθω κιολας??

ΥΓ.και γω εχω αυτοκινητο

Τελος! Στο ιδιο καζανι βραζουμε τοτε... Δεν μπορω να καταλαβω πως το δικο μου αυτοκινητο μολυνει περισσοτερο ενω το δικο σου λιγοτερο!

Ειναι γενική αλήθεια, όλοι το ξέρουν, ότι μέσα στην πόλη το αυτοκίνητο είναι σκέτη ταλαιπωρία και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Όμως όπως πολύ σωστά ειπώθηκε πιο πάνω, ο Έλληνας και κάλους στον κ:Xλο του να βγάλει, το αμάξι δεν το αφήνει.

Το αμάξι είναι πολύ χρήσιμο σε περίπτωση ανάγκης, ή για ταξίδια. Για την πόλη δεν είναι.

Το μέσα στην πόλη και πάλι είναι αόριστο,Δηλαδή οι μετακινήσεις σου μπορεί να αφορούν τους πιο πολυσύχναστους δρόμους,{επαναλαμβάνω πως για να κατέβω στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιώ μετρό} αλλα μπορεί και να αφορούν πιο κεντρικές αρτηρίες του οδικού δικτύου οπότε να εξυπηρετείσαι καλύτερα απο αυτ/το.Το δεύτερο ενικό είναι sort of speech δεν μιλάω για σένα αποκλειστικά.

Με το να λές οτι είναι για περίπτωση ανάγκης δεν βγάζεις νόημα,δηλαδη τι?Να πας τη γιαγια στο Νοσ/μειο?Η' άλλες δουλειές δεν έχει ο κόσμος εκτός απο ταξίδια και να πηγαίνει στο κέντρο?

ειδες πουθενα να λεω κατι τετοιο;;;;:blink:δε με ενδιαφερει τι εχει ο καθενας με ενδιαφερει το πως αξιοποιει ο νεοελληνας το αυτοκινητο του και με ενδιαφερει εδω μεσα στο φορουμ να μη κανουν ορισμενοι τους εξυπνους προσβαλοντας αλλα μελη λεγοντας αερολογιες για τη χρησιμοποιηση του αυτοκινητου.το αυτοκινητο οπως ειπε ενα παλικαρι πιο πανω το παιρνουμε για ωρα αναγκης και μακρινες αποστασεις(για τη δουλεια μας) (για διακοπες) (για εκτακτο περιστατικο) σιγα μη παρω το αυτοκινητο για να το παιξω μουρη και για να παω μεχρι το περιπτερο.

Κάνεις εδω μέσα δεν είπε οτι κάνει τέτοια χρήση,ούτε o amelidis.

Συμφωνώ απόλυτα.

Αν υπήρχαν τα μισά αυτοκίνητα στον δρόμο, τότε το αστικό θα ήταν στην ώρα του στη στάση, θα υπήρχαν περισσότερα δρομολόγια, και θα εξυπηρετούνταν περισσότεροι άνθρωποι.

@ zyp3r: Πάνω από μία ώρα σίγουρα. Γιατί θα ήθελα να το παρκάρω και δίπλα στη σχολή. Να μην περπατήσω και λίγο, μην μου πέσει και τίποτα.

Η εξάληψη των αυτ/των δεν είναι λύση στα ποιοτικά προβλήματα των συγκοινωνιών...

Με την ιδια λογική αν δεν είχε και 200.000 ταξί στην Αθήνα δεν θα είχε ποτέ κίνηση...

http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg

Sleepless Degenerate Drunk.

το αυτοκινητο οπως ειπε ενα παλικαρι πιο πανω το παιρνουμε για ωρα αναγκης και μακρινες αποστασεις(για τη δουλεια μας) (για διακοπες) (για εκτακτο περιστατικο) σιγα μη παρω το αυτοκινητο για να το παιξω μουρη και για να παω μεχρι το περιπτερο.

Ποιος το λεει αυτο?? Το γραφει πουθενα??

Στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου μου παντως δεν εγραφε κατι τετοι... Στα τελη κυκλοφοριας επισης!! Και στο συμβολαιο της ασφαλειας δεν αναφερει κατι τετοιο...

Το οτι το αυτοκινητο ειναι για αναγκη μπορει να ειναι ο δικος σου τροπος ζωης... Σε καμια περιπτωση δεν το κατακρινω, αλλα ειναι τουλαχιστον εγωιστικο να προσπαθεις να μας επιβαλλεις αυτες τις αποψεις (και οταν λεω εσυ δεν εννοω εσενα, εννοω τον καθε "εσυ"!)

Ποιος ειπε οτι το αυτοκινητο ειναι "μουρη"?? Αυτα εγω τα πιστευα οταν ημουν στο λυκειο και πιστευα οτι με το που θα βγαλω το διπλωμα οι γκομενες θα πεφτουν στα ποδια μου... Καποια στιγμη ομως μεγαλωσα!! Ειναι κακο δηλαδη να μπορω ανα πασα στιγμη να βγω απο το σπιτι μου και να παρω το αυτοκινητο για να παω μια βολτα για καφε, σε ενα εστιατοριο, στην δουλεια μου, για ψωνια, στο σπιτι της κοπελας μου και να μην εχω να σκεφτω το ποσα λεωφορεια θα πρεπει να παρω, το τι ωρα θα περασει το τελευταιο λεωφορεια, το ποση ωρα θα κανω για να φτασω, το τι ωρα θα περασει το λεωφορειο?!?!

Οταν και αν με το καλο τα ΜΜΜ φτασουν σε ικανοποιητικο επιπεδο (το οποιο δεν το βλεπω στα επομενα 10 χρονια!) τοτε το ξανασυζηταμε...

edit: τα του περιπτερουν ειναι χαζομαρες και δημιουργια εντυπωσεων... το ξερω και εγω και εσεις!

Ειμαι αθλητης σε ομαδες μπασκετα απο τα 12 μου χρονια και δεν εχω κανενα προβλημα να τρεξω/περπατησω για ωρες!!

το θεμα δεν ειναι να επιβαλεις την αποψη σου στον αλλον. το θεμα ειναι να μπορουμε ολοι να εχουμε τη συνειδηση και τη θεληση να απεξαρτητοποιηθουμε απο το ΙΧ μας. οσο σκεφτεσαι: ΕΓΩ πληρωνω τελη κυκλοφοριας, ΕΓΩ πληρωνω τη βενζινη, ΕΓΩ πληρωνω το αμαξι τοτε οδηγουμαστε σε ενα φαυλο κυκλο. τοτε ολοι θα σκεφτονται οπως εσυ και δυστυχως δεν οδηγουμαστε πουθενα καλυτερα. αντιστοιχα θα μπορουσα να σκεφτομαι κι εγω φιλε αμελιδη. επισης εχω πληρωσει τελη κυκλοφοριας, επισης πληρωνω τη βενζινη μου κ.ο.κ...... ομως προτιμω να χρησιμοποιω τα ΜΜΜ κι ας ταλαιπωρουμαι παραπανω. οσο σκεφτεσαι το μικροκοσμο σου εθελοτυφλεις σε σοβαροτερα προβληματα!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Τι λες ρε μεγαλε ! επικοινωνεις? που ζουμε ? και ποιος εισαι εσυ που θα μας πεις τι θα κανουμε ? και τι στραβοσες με τα GTI 2.0 και αλλα. επειδη ο μπαμπακας σου δεν σου πηρε εχεις στραβωσει ???

ε και που εισαι .... ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ OK????

και για να σου σπασω τον τσαμπουκα ζηλευει οσο θες εγω δεν εχω κανενα προβλημα γιατι εχω 2 αυτοκινητα και μενω κοντα στα δυλιστιρια της ΕΚΟ και ο θειος μου ειναι πρατηριουχος ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ βιτυοφορο :lol::lol:

Είσαι ο ορισμός του «Ελληναρα». Δυστυχώς αποτελείς και τη πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα… Μερικές διευκρινήσεις:

1) Ο πατέρας μου οδηγάει ένα 2λιτρο Rav 4 και σαφώς έφαγε τεράστιο κράξιμο όταν πήγε και το πήρε.

2) Δε μου αγοράζει αυτοκίνητα ο πατέρας μου. Εσένα στα 30 ο μπαμπάκας στα παίρνει ακόμα

3) Η αναφορά στην Αθήνα στο αρχικό ποστ έγινε γιατί στη Λάρισα ή στο Βόλο δεν έχω άποψη για την επάρκεια των ΜΜΜ που πιθανός να μην είναι ικανοποιητική και ο κόσμος να μην έχει επιλογή στη χρήση ή όχι του ΙΧ.

4)Κανονικά εφόσον έχεις τα «κονε» σου και τις «άκρες» σου θα έπρεπε και εσύ να θες τη συνέχεια της απεργίας. Για σκέψου: Άδειοι δρόμοι και εσύ να μαρσάρεις όλο και πιο δυνατά το GTI σου! Πόσοι θα σε ζηλεύουν!!!!

Κώστα ξεκινάς από λάθος βάση - όσο και να πάει η βενζίνη ο Έλληνας το αυτοκίνητο δεν το αφήνει. Δεν pa να μην έχει να φάει, λεφτά θα έχει και για καινούριο αμάξι και για βενζίνη. Ας είναι καλά τα δάνεια και οι τράπεζες...

Δυστυχώς έχεις δίκιο σε αυτό, απλά τουλάχιστον θα ήταν καλό να δημιουργηθεί μια φόρμουλα στη βάση του «ο ρυπαινων (ή ο κολλημένος) πληρώνει, χωρίς να επιβαρύνονται οι υπόλοιποι και η οικονομία γενικότερα.

Δύσκολο βέβαια, πολύ δύσκολο…

Μα τους αλλους σκεφτομαι... Παιρνω το αυτοκινητο μου για να μην σε στριμωχνω στο λεωφορειο!! :rolleyes: :rolleyes:

Και για να μην αγχωνεσαι δεν θα με αγγιξει η απεργια!! Η οικογενειακη επιχειρηση ειναι τα πρατηρια βενζινης και ενα μικρο αποθεμα το κρατησαμε για ωρα αναγκης... ;)

Για τα περαιταιρω ξυδακι... :lol:

Δεν θα κρινω το αν εχεις δικιο η αδικο! Δεν ειναι δικη μου δουλεια... Αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχεις το παραμικρο δικαιωμα να κρινεις για την παρτη μου, τα γουστα μου, το που θα ξοδεψω τα λεφτα μου! Εγω και ο οποιοσδηποτε αλλος...

Αν εσυ θελεις να σωσεις το περιβαλλον και την κινηση της πολης ειναι καθαρα προσωπικο σου θεμα και εχεις το δικαιωμα να το κανεις!! Αλλο τοσο ομως εχω και εγω το συνταγματικο και νομικο δικαιωμα να κυκλοφορω το 6λιτρο Hummer στο κεντρο της πολης! Απο την στιγμη που πληρωνω απο την τσεπη μου την βενζινη, την ασφαλεια, τα τελη κυκλοφοριας δεν ειναι δικο σου θεμα... Οταν βγει καποιος νομος που θα μου το απαγορεψει τοτε ξαναμιλαμε! Απο εκει και περα ομως το τι θα κανει ο καθενας οπως ειπα ειναι δικο του θεμα... Ποιος εισαι εσυ να το επιβαλλεις και μαλιστα με αυτο τον ηλιθιο και προκλητικο τροπο? Κανενας... 5 γραμματα στην οθονη του υπολογιστη μου εισαι!

Φρασεις οπως το "πολυ γουσταρω να μεινουν οι ΙΧηδες χωρις βενζινη" και "Γιαυτον ακριβώς το λόγο εύχομαι έστω και για λίγο η απεργία να σου στερήσει την ευτυχία σου: το ΙΧ σου…" το μονο που υποδηλωνουν ειναι κομπλεξισμος!! Αφθονος... :cool:

Μάλιστα… Καταρχήν σου δίνω κάποια ελαφρυντικά γιατί ζεις από τη πώληση βενζίνης, οπότε λογικό είναι να μην είσαι αντικειμενικός….

Στα υπόλοιπα τώρα: Από πού πηγάζει ο κομπλεξισμος που με κατηγορείς? Αυτοκίνητο έχω, από τα 18 μου πάντα είχα όταν ζούσα στην Ελλάδα, στην Αγγλία δεν είχα μόνο, αλλά εκεί ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη του, αν το χρειαζόμουν μπορούσα τα πάρω. Η δουλειά που κάνω μου επιτρέπει να πληρώνω για ακριβή βενζίνη, για διόδια στο κέντρο της πόλης για ότι θες. Άρα η κατηγορία σου περί κομπλεξισμου μάλλον δε τεκμηριώνεται. Θα μπορούσα να σου την επιστρέψω λέγοντας σου ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις για να ξεχωρίσεις είναι να καβαλήσεις ένα μεγάλο τζιπ, αλλά δε θέλω να πάω εκεί τη κουβέντα. Εξήγησα σε άλλο ποστ γιατί έχω το δικαίωμα να κρίνω τα γούστα σου και δυστυχώς το περιβάλλον δε μπορώ να το σώσω μόνος μου. Όσο για τους νόμους ναι δεν υπάρχουν, ελπίζω σύντομα να αλλάξει αυτό, αλλά είναι πραγματικά κρίμα να χρειάζεται ένας νόμος για να γίνει κάτι σωστό… Άνθρωποι είμαστε όχι ζώα, θα έπρεπε να μπορούμε να κρίνουμε και από μόνοι μας…

Εν μερη θα συμφωνισω οτι το αυτοκινητο μολυνει το περιβαλλον αλλα δεν ειναι ο κυριος παραγοντας μολυνσης.Στις πρωτευουσες του εξωτερικου κυκλοφορουν τα 3πλασια αυτοκινητα της Αθηνας αλλα δεν εχουν το νεφος της γιατι απλα εκεινοι ειναι βλακες που εχουν πρασινο και το φροντιζουν ενω εμεις ειμαστε εξυπνοι που το καιμε για να χτισουμε τις σπιταρονες μας.

Ο amelidis θα σου απαντούσε εδώ ότι δικό του είναι το οικόπεδο και θα κτίσει όσα περισσότερα τετραγωνικά μπορεί και ότι είσαι κομπλεξικός γιατί εσύ δεν έχεις τόσο μεγάλο σπίτι και ότι αν δε σου αρέσει να βάλεις γλάστρες στο μπαλκόνι σου και αυτός θα τις κοιτάει από τη πισίνα του!:p:p

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Νιωθεις μισος για εμενα?? Ζηλια μηπως?? Τι?? Πες το μου και θα σε βοηθησω να το ξεπερασεις....

Επειδή το έχεις γράψει 2-3 φορές σε διαφορετικά άτομα ένα μικρό reality check για σένα: ΟΛΟΙ έχουν αυτοκίνητο σήμερα, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ πιο εύκολο από το να πάρεις αυτοκίνητο σήμερα, ΔΕΝ είναι μαγκιά το να έχεις αυτοκίνητο. (Και όχι , πλέον το GTI σου με τα μπλε Star Tek λαμπάκια, τη πινακίδα κάτω από το πλαστικό κάλυμμα και τα μαύρα τζάμια δε θα σε βοηθήσει να ρίξεις καμία γκόμενα που να βαθμολογείται πάνω από 2)

Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που λένε ότι δε μπορούν να φανταστούν τη ζωή χωρίς αυτοκίνητο έχουν βρεθεί στο εξωτερικό. Πόσοι έχουν βρεθεί στο Άμστερνταμ , να δουν έξω από το κεντρικό σταθμό της πόλης ένα διώροφο γκαράζ για… ποδήλατα!!!! Στη Βαρκελώνη και στο Παρίσι με τα δημόσια ποδήλατα που τα παίρνεις από το ένα σημείο και τα αφήνεις στο άλλο. Στο Βερολίνο που όλοι φεύγουν από το σπίτι τους με το ποδήλατο μπαίνουν στο τρένο με το ποδήλατο κατεβαίνουν κάπου και συνεχίζουνε με το ποδήλατο. Και μιλάμε για χώρες της Δυτικής Ευρώπης με χιόνια και κρύα συνέχεια, όχι για Ελλάδα που έχει 350 μέρες ήλιο και 15 μέρες βροχή.

Στην Ελλάδα βλέπουμε ΜΟΝΟ κοντά… Θυμάστε τι χαμός είχε γίνει όταν πεζοδρομήθηκε η Ερμού???? Δε μπορούσαν οι έμποροι να καταλάβουν ότι αυτό είναι προς το συμφέρον τους. Στο Χαλάνδρι όταν ο δήμαρχος έφτιαξε ποδηλατοδρόμους?

Ακόμα και αυτοί που δεν έχετε επιλογή άλλη από το ΙΧ, έχετε σκεφτεί ποτέ να κανονίσετε να πηγαίνετε μαζί με δυο συναδέλφους στο γραφείο? Όχι, γιατί δεν θα είναι το απόλυτα βολικό. Συμφωνώ κάποιες φορές ίσως να μην είναι, αλλά κάποιες θα είναι.

Το θέμα είναι ότι αν μας ενδιαφέρει το περιβάλλον και ο κόσμος γενικότερα πρέπει να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά, και είναι κρίμα να βλέπω παιδιά 22 χρόνων, φοιτητές που θα έπρεπε να είναι αυτοί που θα έχουν τις φρεσκες ιδέες να λένε ότι πιο παρωχημένο υπάρχει….

Mahatma Gandhi

Εισαι χαζος? Τυφλος? Η απλα δεν διαβασες τιποτα απο αυτα που εγραψα?

Τεσπα...

Δεν αντιλεγω σε αυτα που ειπες! Δικιο εχεις...

Ο τροπος σου ειναι απιστευτα προκλητικος, με αποτελεσμα να χανεις το δικιο σου!

Γιατι αν μπορεις να εισαι μια φορα προκλητικος εσυ, εγω οπως ειδες μπορει να γινω 10!

Το τι θα απαντουσα εγω στα διαφορα ερωτηματα, ειναι δικο μου θεμα και σε καμια περιπτωση δεν σε αφορα! Να μην ξαναγινει σε παρακαλω.... ;)

γιατι δεν σκεφτεστε ομως και αυτους που δεν μπορουν να πανε στις δουλειες τους με ΜΜΜ και ειναι υποχρεωτικο το αυτοκινητο εγω ας πουμε αν συνεχιστει η απεργια θα αναγκαστω να μην ερθω στην δουλεια γιατι δεν εξυπηρετητε η περιοχη που εργαζομαι με λεωφορεια. αν υπηρχε τροπος θα ερχομουν καθε μερα με λεωφορειο λιγοτερα εξοδα και βενζινης και συντηρησης
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!!!!!!!:hunter:

λοιπον υπαρχει η απολυτα οικολογικη λυση. συνδεση της μπαταριας του ηλεκτρικου σκουτερ με το ποδηλατο της γυμναστικης. Ποδηλασια επι 5ωρο και την αλλη μερα δωρεαν εντελως οικολογικη μετακινηση στο κεντρο, χωρις την ταλαιπωρια των ΜΜΜ. Προσοχη ομως. Το μενου θα περιλαμβανει αυστηρα βιολογικο διαιτολογιο, μοσχαρακι απαγορευεται γιατι το μεθανιο προκαλει το φαινομενο του θερμοκηπιου. Να θυμηθειτε επισης να μη φορατε και συνθετικα ρουχα κατα τη διαρκεια της ποδηλασιας, αλλα το πολυ πολυ τιποτα λινα η βαμβακερα εσωρουχα, για να απορροφουν τον ιδρωτα. Το νερο οποσδηποτε σε γυαλινο μπουκαλι κτλ.

Φυσικα ολα αυτα την ιδια ωρα που το τροφοδοτικο του υπολογιστει εχει στην καλυτερη περιπτωση 300 Watt καταναλωση, που οι σακουλες σκουπιδιων πετιουνται απο τον πεμπτο με στυλ καλαθοσφαιρισης στον καδο, χωρις καποιος να μπει στον κοπο να ξεχωρισει πλαστικα απο βιομαζα κτλ, και που τα λεωφορεια του ΟΑΣΘ και ΟΑΣΑ εκπεμπουν οσους ρυπους εκπεμπουν καμμια 20αρια αυτοκινητα λογω παρωχημενης αντιρρυπαντικης τεχνολογιας.

Ετσι και οι Κωστηδες θα κοιμουνται ησυχοι χωρις τυψεις, κι ο Αμελιδης θα χασει τη δουλεια του και συνεπως και το αυτοκινητο του που του το πηρε ο ασπλαχνος πατερας του. Εμπρος ορθοπεταλιαααα!

Βρε βενζινη , βενζινη που θελουμε...

Εισαι χαζος? Τυφλος? Η απλα δεν διαβασες τιποτα απο αυτα που εγραψα?

Τεσπα...

Δεν αντιλεγω σε αυτα που ειπες! Δικιο εχεις...

Ο τροπος σου ειναι απιστευτα προκλητικος, με αποτελεσμα να χανεις το δικιο σου!

Γιατι αν μπορεις να εισαι μια φορα προκλητικος εσυ, εγω οπως ειδες μπορει να γινω 10!

Το τι θα απαντουσα εγω στα διαφορα ερωτηματα, ειναι δικο μου θεμα και σε καμια περιπτωση δεν σε αφορα! Να μην ξαναγινει σε παρακαλω.... ;)

Όμορφα αν αφήσουμε λοιπόν τις προκλήσεις στην άκρη και κοιτάξουμε την ουσία το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: Εσύ θα χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου πάντα γιατί αυτός είναι ο πιο βολικός / γρήγορος τρόπος.

Mahatma Gandhi

Δηλαδή ρε φίλε kostasV σε όλα αυτά τα post μας λες να παίρνουμε τα ΜΜΜ για να καλυτερεύσει η ατμόσφαιρα από το νέφος ?? Ετσι ή λάθος κατάλαβα !!!?

Δηλαδή για να πάω στα χωράφια μου θα πρέπει να μην πάω με το αγροτικό ή το τρακτέρ και να περιμένω το λεωφορείο που δεν θα περάσει ????:p:p

(Πλάκα κάνω μην τσαντιστείτε )!!!

Υ.Γ. Οσοι έχετε πετρελαιοκίνητα βάλτε μέσα κόκκινο από τα καλοριφέρ ...

Οσο θες ας την κρατήσουν την απεργία η δεξαμενή γεμάτη είναι !!!! ;)

Στα χωράφια πήγαινε όπως θες. Μιλάω τόση ώρα μόνο για την Αθήνα, ούτε καν για τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Mahatma Gandhi

Δηλαδή ρε φίλε kostasV σε όλα αυτά τα post μας λες να παίρνουμε τα ΜΜΜ για να καλυτερεύσει η ατμόσφαιρα από το νέφος ?? Ετσι ή λάθος κατάλαβα !!!?

Δηλαδή για να πάω στα χωράφια μου θα πρέπει να μην πάω με το αγροτικό ή το τρακτέρ και να περιμένω το λεωφορείο που δεν θα περάσει ????:p:p

Αυτό που γράφω από κάτω το είδες ????????????

Η απλά απαντάς στην τύχη !!???

Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που λένε ότι δε μπορούν να φανταστούν τη ζωή χωρίς αυτοκίνητο έχουν βρεθεί στο εξωτερικό. Πόσοι έχουν βρεθεί στο Άμστερνταμ , να δουν έξω από το κεντρικό σταθμό της πόλης ένα διώροφο γκαράζ για… ποδήλατα!!!! Στη Βαρκελώνη και στο Παρίσι με τα δημόσια ποδήλατα που τα παίρνεις από το ένα σημείο και τα αφήνεις στο άλλο. Στο Βερολίνο που όλοι φεύγουν από το σπίτι τους με το ποδήλατο μπαίνουν στο τρένο με το ποδήλατο κατεβαίνουν κάπου και συνεχίζουνε με το ποδήλατο. Και μιλάμε για χώρες της Δυτικής Ευρώπης με χιόνια και κρύα συνέχεια, όχι για Ελλάδα που έχει 350 μέρες ήλιο και 15 μέρες βροχή.

Στην Ελλάδα βλέπουμε ΜΟΝΟ κοντά… Θυμάστε τι χαμός είχε γίνει όταν πεζοδρομήθηκε η Ερμού???? Δε μπορούσαν οι έμποροι να καταλάβουν ότι αυτό είναι προς το συμφέρον τους. Στο Χαλάνδρι όταν ο δήμαρχος έφτιαξε ποδηλατοδρόμους?

Ακόμα και αυτοί που δεν έχετε επιλογή άλλη από το ΙΧ, έχετε σκεφτεί ποτέ να κανονίσετε να πηγαίνετε μαζί με δυο συναδέλφους στο γραφείο? Όχι, γιατί δεν θα είναι το απόλυτα βολικό. Συμφωνώ κάποιες φορές ίσως να μην είναι, αλλά κάποιες θα είναι.

Το θέμα είναι ότι αν μας ενδιαφέρει το περιβάλλον και ο κόσμος γενικότερα πρέπει να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά, και είναι κρίμα να βλέπω παιδιά 22 χρόνων, φοιτητές που θα έπρεπε να είναι αυτοί που θα έχουν τις φρεσκες ιδέες να λένε ότι πιο παρωχημένο υπάρχει….

Αυτο για το εξωτερικο και τα ποδηλατα το εχω ακουσει και γω.Ο ξαδερφος μου εδω Ελλαδα εχει 2λιτρο τουρμπο και ειναι 18 χρονων (σε επαρχια βεβαια).Στο Βερολινο εχει ποδηλατο και μετακινειται με αυτο.Απ οτι μου εχει πει εχουν ποδηλατοδρομους και σε ολα τα ΜΜΜ εχουν θεση για να βαλει ο καθενας το ποδηλατο του οποτε του ειναι αχρηστο το αυτοκινητο.Και οταν τον ρωταω γιατι δεν παιρνει αυτοκινητο(μιας και του αρεσει η οδηγηση) μου λεει πως απλα δεν το χρειαζεται.

γιατι δεν σκεφτεστε ομως και αυτους που δεν μπορουν να πανε στις δουλειες τους με ΜΜΜ και ειναι υποχρεωτικο το αυτοκινητο εγω ας πουμε αν συνεχιστει η απεργια θα αναγκαστω να μην ερθω στην δουλεια γιατι δεν εξυπηρετητε η περιοχη που εργαζομαι με λεωφορεια. αν υπηρχε τροπος θα ερχομουν καθε μερα με λεωφορειο λιγοτερα εξοδα και βενζινης και συντηρησης

Νομιζω πως αναφερομαστε σε αυτους που χρησιμοποιουν ασκοπα το αυτοκινητο ενω θα μπορουσαν να παρουν ΜΜΜ.Και μενα με βολευει πολυ περισσοτερο το αυτοκινητο απο το αστικο αλλα καποιους αλλους οχι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πετρελαια υπαρχουν αφθονα...

Επισης οποιος εχει πετρελαιοκινητο νεας τεχνολογιας καλο θα ηταν να μην βαλει θερμανσης!! Θα ξετιναξει τα φιλτρα και την αντλια...

Πετρελαια υπαρχουν αφθονα...

Επισης οποιος εχει πετρελαιοκινητο νεας τεχνολογιας καλο θα ηταν να μην βαλει θερμανσης!! Θα ξετιναξει τα φιλτρα και την αντλια...

Εγώ βάζω που και που και δεν έχω πάθει τίποτα ούτε στο τρακτέρ ούτε στο αγροτικό και είναι και νέας τεχνολογίας και τα δύο !!!

(Εχουν την ίδια απόδοση και το κίνησης και το θέρμανσης ... Αυτό παρατήρησα Εγω..)

Το θέρμανσης με το κίνησης είναι ακριβώς το ίδιο μόνο που το θέρμανσης είναι κόκκινο ...

Πετρέλαια υπάρχουν ... Βενζινάδικα για να βάλουμε όμως δεν υπάρχουν είναι κλειστά ...και γιαυτό κατέφυγα στο θέρμανσης από το σπίτι !!!

Αφού δεν είχα τι να έκανα !!????

Διαφορες αναμεσα στα δυο πετρελαια υπαρχουν παρα πολλες περα απο την χρωστικη ουσια που κανει το θερμανσης κοκκινο... Μπορει η βαση τους να ειναι η ιδια αλλα εχουν εντελως διαφορετικα χαρακτηριστικα! Οι σοβαροτερες ειναι η ποσοτητα του θειου που εχουν μεσα τους αλλα και η ποσοτητα του νερου!!

Αποτελει μια καλη λυση αναγκης... Μεχρι εκει ομως! ;)

και που τα λεωφορεια του ΟΑΣΘ και ΟΑΣΑ εκπεμπουν οσους ρυπους εκπεμπουν καμμια 20αρια αυτοκινητα λογω παρωχημενης αντιρρυπαντικης τεχνολογιας.

Τα οχηματα του ΟΑΣΘ ειναι ολα κατηγοριας euro 3 εως 5 τα τελευταια mercedes... Οσο για τον ΟΑΣΑ τα παλαιοτερα φευγουν λιαν συντωμος και ερχονται euro 5 και εδω... Συνεπως... μια χαρα ειμαστε...

Σκεψου το αλλο... Ποσα οχηματα στην Ελλαδα τρεχουν με καταλυτη που εχει λιωσει απο την χρηση? ;)

Το να βαζεις θερμανσης σε πετρελαιοκινητο ειναι σαν να χτιζεις με αμμο το σπιτι σου. Θα αντεξει μεχρι που θα την πληρωσεις πολυ ασχημα...