twety Δημοσιεύτηκε April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 22, 2008 εχω ακουσει πολλα πανω σε αυτο το θεμα.εχω ακουσει απο οφθαλμιατρο οτι ειναι μυθος το οτι ο υπολογιστης προκαλει προβληματα ορασης στο μελλον αλλα δημιουργει μικρους πονοκεφαλους μερικες φορες και κουραση στα ματια,αλλα ειπε οτι μελλοντικα δεν προκαλουνται προβληματα ορασης.απο αλλους εχω ακουσει αλλα.τελικα ποια ειναι η γνωμη σας?χρειαζεται να βαζουμε μηπως κανενα προστατευτικο φιλτρο?οι lcd εχω ακουσει εχουν ελαχιστη ακτινοβολια.ειναι αληθεια οτι ο υπολογιστης εχει μπει στη ζωη μας και η πλειοψηφια των ατομων εργαζονται μπροστα σε εναν υπολογιστη.ποια ειναι η αποψη σας και τι λυσεις προτεινετε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 ειναι σιγουρο οτι προκαλουν προβληματα ορασης...σε καποιον που δεν φοραει γυαλια αλλα εχει π.χ. 1 βαθμο μυωπια/αστιγματισμο,το καταλαβαινει ευκολα.πως? αν σταματησει για 3-4 μερες to pc Θα βλεπει καλυτερα. τωρα για τους αλλους που φορανε ηδη ολη μερα γυαλια ή φακους δεν νομιζω να αλλαζει κατι... εννοειτε πως οι lcd ειναι καλυτερες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 το σιγουρο ειναι παιδια οτι καθε μερα και κατι καινουργιο μαθαινουμε και ακουμε!! Στο τελος ετσι οπως παμε οτι και να κανουμε θα ειναι κακο!! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rch Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 ειναι σιγουρο οτι προκαλουν προβληματα ορασης...σε καποιον που δεν φοραει γυαλια αλλα εχει π.χ. 1 βαθμο μυωπια/αστιγματισμο,το καταλαβαινει ευκολα.πως? αν σταματησει για 3-4 μερες to pc Θα βλεπει καλυτερα. τωρα για τους αλλους που φορανε ηδη ολη μερα γυαλια ή φακους δεν νομιζω να αλλαζει κατι... εννοειτε πως οι lcd ειναι καλυτερες. egw exw 0.75 se amfotera kai auto pou les dn pezei :wacko: Παράθεση One of the things you learn after years of dealing with drug people, is that you can turn your back on a person, but never turn your back on a drug. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Scottas Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 egw exw 0.75 se amfotera kai auto pou les dn pezei :wacko: ontws dn paizei kai dn exei kamoia sxesi;) Otan eisai poli wra sto pc prokalei ksurof8almia kai kapoies fores ponokefalous;) Egw pou dn exw oute muwpia oute tpt gt dn exw tpt pou polles fores logo fortou ergasias mporei na ka8omai sto pc kai 2-3 meres serri;) Dn lew oti 8elw exw mitera of8almiatro i opoia mou exei pei auta pou anaferw;) Παράθεση Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 Όντως κάποιες φορές προκαλεί μικρούς πονοκεφάλους. Κάπου είχα ακούσει οτι καλό είναι όταν καθόμαστε πολλές ώρες στον υπολογιστή να κοιτάζουμε κάθε μισή ώρα περίπου, κάπου μακρυά για μισό λεπτό ώστε να ξεκουράζονται τα μάτια. :O Επίσης (άσχετο..) και κάτι άλλο που είχα ακούσει παλιά.. οτι τα παιδιά που παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή έχουν καλύτερα αντανακλαστικά.. αν θυμάμαι καλα!! :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 Όταν πριν ένα χρόνο είχα CRT 15αρα οθόνη, καθόμουν το πολύ δύο ώρες γιατί μετά το δίωρο άρχιζαν να με τσούζουν τα μάτια, να δακρύζω, αλλά πονοκεφάλους δεν είχα. Τώρα που έχω TFT 19αρα οθόνη, παρόλο που κάθομαι με τις ώρες, τα μάτια μου δεν δακρύζουν, το αντίθετο μάλιστα είναι τελείως ξεκούραστη παρόλο που είναι και μεγαλύτερη από την άλλη. Και αυτό γιατί η TFT δεν βγάζει ακτινοβολία και δεν μας βομβαρδίζει με ηλεκτρόνια όπως η CRT. Και ο οφθαλμίατρος πάντα μου έλεγε πως ο υπολογιστής είναι η βασική αιτία της αύξησης της μυωπίας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 Εγω παντος καποτε ειχα διαβασει ενα αρθρο στο ιντερνετ που ελεγε οτι τα παιχνιδια στο pc (FPS συγκεκριμενα) οχι μονο δεν βλαπτου, ισα-ισα βελτιωνουν την οραση. Αυτο γινετε γιατι προσεχεις πολυ να δεις καθε λεπτομερια και ετσι "προπονιτε" το ματι, και εκτος αυτου λογο των πολλων pixel το ματι αρχιζει να ξεχωριζει πολυ μικροτερες λεπτομεριες. τωρα κατα ποσο αυτο ητανε αερολογιες η οχι δεν το ξερω, απλα καταθετω τι διαβασα. Παντος απο τα 4 μου που ξοδευω πολλες ωρες μπροστα σε Amiga (τοτε) και pc τα ματια μου δεν εχουν παθει τπτ και δεν εχουν ουτε μυωπια, ουτε υπερμετρωπια, ουτε αστυγματισμο, ουτε πρεσβιοπια, ουτε δυσχρωματοψια, ουτε λευκομα ουτε τπτ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 Επίσης (άσχετο..) και κάτι άλλο που είχα ακούσει παλιά.. οτι τα παιδιά που παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή έχουν καλύτερα αντανακλαστικά.. αν θυμάμαι καλα!! :p Και κίνδυνο για επιληψία όμως πιστεύω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 Και κίνδυνο για επιληψία όμως πιστεύω. Αν έχεις την τάση (είσαι πιο "ευαίσθητος" δηλαδή), είναι πιθανό να πάθεις. Αλλιώς δεν υπάρχει πρόβλημα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
managerman Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 Επίσης προβλημα στο καρπό παθαίνεις απο το ποντίκι.Εγω είχα ενοχλήσεις αλλα με ενα mouse pad με μαξιλαράκι ολα μια χαρά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 Προσωπικά το μόνο που έχω πάθει από τον υπολογιστή είναι ένα στραμπούληγμα στον καρπό όταν κατά τη μεταφορά-τοποθέτηση μιας 19αρας crt Οθόνης η οποία το πλάκωσε :p Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trenakias Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 Όσοι εργάζονται (ή απασχολούνται τελοσπάντων) πολλές ώρες με τον υπολογιστή το πιο σύνηθες είναι να τους οδηγήσει σε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (όχι πως δε μπορεί να το πάθει κάποιος και από άλλη εργασία). Και σίγουρα καλό θα ήταν να ξεκουράζουμε τα ματάκια μας ανά τακτά διαστήματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miriam_gr_larisa Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 Εγω τι επαθα... πονος..κλαμα.. προβλημα στον τραπεζοειδη..(για οσους δεν ξερουν..ειναι καπου στον ωμο:p) βασικα δεν μου εφταιξε το pc αλλα το γραφειο..ηταν πολυ ψηλο:wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elusive Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 Εγω τι επαθα... πονος..κλαμα.. προβλημα στον τραπεζοειδη..(για οσους δεν ξερουν..ειναι καπου στον ωμο:p) βασικα δεν μου εφταιξε το pc αλλα το γραφειο..ηταν πολυ ψηλο:wacko: :blink: :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akien82 Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 ο λόγος που κυκλοφορούσαν παλιότερα τα φίλτρα γισ υπολογιστή ήταν για να προστατέυουν τα μάτια απο τις οθόνες crt τώρα με τις tft δεν υπάρχουν προβλήματα λόγω ακτινοβολίας κλπ. Πάντως καλό είναι μετα απο 1 ώρα εργασία μπροστα σε υπολογιστή να ξεκουράζονται τα μάτια για κανένα 15λεπτο. Ακόμα κάπου είχα ακούσει οτι η νομοθεσία προβλέπει επιπλεον διάλλειμα για όσους εργάζονται μπροστά σε υπολογιστή ( στο δημόσιο προβέπονται ακόμα και περισσότερα χρήματα :) ) ακόμα μπορούν να επηραστούν τα άκρα ( σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, αυτό μπορει να προκληθει κ απο τα κινητά ! ) και η μέση αν δεν καθόμαστε στην σωστή θέση στο γραφείο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
powerman95 Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 Εγω εχω παθει 4 μυωπια:(:(:({!!!!!!!!!!!!}και δεν λεω να το σταματησω{ παιζω 12ωρες/μερα}:(:( Παράθεση Youtube΄s Channel:Kamilaririder check out my bikepics account http://64.19.142.11/p1.bikepics.com/pics/2010%5C12%5C15%5Cbikepics-2114379-200.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 Εγω εχω παθει 4 μυωπια:(:(:({!!!!!!!!!!!!}και δεν λεω να το σταματησω{ παιζω 12ωρες/μερα}:(:( ποσοοοοοο!!!!!:blink::blink::blink: και τις αλλες 12 κοιμασε?? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2482 Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steliosnikaia Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 Όσον αφορά το θέμα της όρασης, επειδή η δουλειά μου απαιτεί να είμαι πολλές ώρες μπροστά σε οθόνη υπολογιστή, έχω παρατηρήσει ότι μετά από κάποιες ώρες αισθάνομαι έντονη ενόχληση στα μάτια μου! Η λύση : διάλειμμα! Τουλάχιστον κάθε δύο ώρες! Αλλά παρατήρησα ότι οι περισσότεροι στάθηκαν στο θέμα της όρασης!!! Διόρθωση : Η FREAK_OF_NATURE και ο akien82 , επεσήμαναν δύο επίσης σημαντικούς παράγοντες! Όλα αυτά είναι αθροιστικά και επιβαρύνουν την υγεία μας. Προσοχή λοιπόν! Η υπερβολή, είναι πάντα κακός σύμβουλος! Καλή ανάσταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 Μια TFT-LCD εκπεμπει...ραδιενεργεια ή κατι άλλο κακο τελοσπάντων?(το ακουσα κι αυτο...) Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 Μια TFT-LCD εκπεμπει...ραδιενεργεια ή κατι άλλο κακο τελοσπάντων?(το ακουσα κι αυτο...) ε..στο τελος θα την βγαλουν σκαρτη και αυτην οπως καναν με τις crt... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 Μια TFT-LCD εκπεμπει...ραδιενεργεια ή κατι άλλο κακο τελοσπάντων?(το ακουσα κι αυτο...) Oxi στο βαθμο που εκπεμπει crt,,, και σε καμια περιπτωση δεν εκπεμπει ραδιενεργια,:wacko: ακτινοβολια εκπεμπει;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 Και εκτος απο κουραση στα ματια, δεν προκαλει καποια αλλη παρενεργεια?(χρηση γυρω στις 6-8 ωρες σχεδον ημερησιως...) Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 Και εκτος απο κουραση στα ματια, δεν προκαλει καποια αλλη παρενεργεια?(χρηση γυρω στις 6-8 ωρες σχεδον ημερησιως...) Οχι...εκτος αν πιαστεις στον καναπε η και κανα πονοκεφαλο που θα προκληθει απο την κουραση των ματιων,,,παντως αν δεν κανεις διαλλειμμα και το κανεις αυτο καθημερινα σιγουρα θα αυξηθει και η μυωπια :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts