Jump to content

BlackBerry Bold 9000

panagiog
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βαζω τα ακουστικα που υπηρχαν στη συσκευασια στην υποδοχη της συσκευης και δεν λειτουργουν.

Δεν ακουγεται ουτε τραγουδι απο το music ουτε μπορω να το χρησιμοποιησω στις συνομιλιες.

πρεπει να κανω καποια ρυθμιση?

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τα ίδια με το google talk και με το bold.

Τελικά φαίνεται ότι έχει πρόβλημα με το πεντάρι os :(

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

Βρε παιδιά επειδή θα τρελαθώ στην χώρα της μπανάνας και του άμπαλου.

Παίρνω στην cosmote για να μου αποδεσμεύσει την συσκευή ώστε να την πουλήσω και μου λένε ότι δεν ξέρουν τι είναι αυτό!!!!!

Τους εξηγώ αλλά δεν καταλαβαίνουν.

Η συσκευή είναι vodafone και ζήτησα αποδέσμευση από την vodafone και πήγα cosmote αλλά τώρα βρήκα ένα bold και την παλιά συσκευή θέλω να την πουλήσω.

Δεν χρειάζεται αποδέσμευση? Πως θα την κάνω?

Ευχαριστώ

edit:

Μήπως το unregistered γίνετε ΜΟΝΟ στην πρώτη εταιρεία που το πήρες? και πλέον μετά είναι ελεύθερο??

Edited by rokko1974

Γεια και χαρά σε όλους.

Πριν λίγες μέρες έκανα αναβάθμιση το Bold μου από 4.6 (την τελευταία 4.6 της Vodafone Gr) στην επίσημη .411, επίσης της Vodafone Gr.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για να κρίνω με βεβαιότητα, έχω παρατηρήσεις πως η μπαταρία του κινητού διαρκεί λιγότερο. Επιπλέον, είναι φορές που κάνω restart το κινητό (πχ. επειδή απεγκαθιστώ μια εφαρμογή) και όταν αυτό ανοίγει πάλι μου δείχνει την μπαταρία πεσμένη. Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος τέτοια συμπεριφορά; Υπάρχει τρόπος να καλιμπράρω τον εσωτερικό μετρητή ώστε να μου δείχνει τη σωστή στάθμη της μπαταρίας;

Και κάτι ακόμα...Έχω πρόβλημα με το ξυπνητήρι. Σήμερα το ξυπνητήρι της συσκευής δεν χτύπησε (εκτός και αν δεν το άκουσα) και όταν ξύπνησα μου έλεγε κάτι "phone application is requesting access..." ή κάτι τέτοιο, και εγώ έπρεπε να πατήσω ΟΚ.\

Μου έχει ξανασυμβεί, έβαζα πχ να χτυπήσει σε 5 λεπτά και δεν χτυπούσε.

Γνωρίζει κανείς αν το ξυπνητήρι βαράει συνέχεια μέχρι να το κλείσεις ή αν σταματάει μόνο μόνο του μετά από κάποιες φορές; Έχει κανείς άλλος προβλήματα;

Και τέλος πάντως γιατί δεν έχει το λειτουργικό παραπάνω του ενός ξυπνητήρια;;; Πρόκειται για must λειτουργία σε ένα επαγγελματικό κινητό..

Let me be your fantasy

Για το 1ο που αναφέρεις, θεωρώ ότι με OS5 το ΒΒ έχει καλύτερη διαχείριση μπαταριας... Για το restart να ξέρεις ότι καταναλώνει περίπου 20% της μπαταρίας σου. Οπότε καλά σου τα λέει.. Για το 2ο που αναφέρεις, πρέπει να δώσεις permissions στην εφαρμογή για να δουλέψει.. Επέλεξε allow...

Το θέμα είναι ότι είχα ήδη κάνει allow (παντού) στην εφαρμογή όταν την εγκατέστησα.

Το έψαξα λιγάκι το θέμα και είναι πολλοί αυτοί που έχουν παράπανω με το ξυπνητήρί / υπενθυμήσεις στο Bold. Πολλοί μάλιστα άλλαξαν κινητό επειδή γι αυτούς ήταν deal-breaker bug.

Ως λύση προτείνουν battery pull κάθε μέρα!!

Αυτό που έκανα εγώ είναι να κατεβάσω το Quick Pull, απενεργοποίησα το PIN κατά την εκκίνηση της συσκευής και το έβαλα να κάνει reset κάθε μέρα στις 4 το πρωί.

Ε, guess what...σήμερα όταν ξύπνησα (δεν είχα βάλει ξυπνητήρι) το κινητό έλεγε πως μια εφαρμογή (Quickpull) ζητάει δικαιώματα πρόσβασης κλπ κλπ. και ενώ είχα δώσει πάλι προνόμια allow κατά την εγκατάσταση....

Πλέον δε μπορώ να βασιστώ στο ξυπνητήρι της συσκευής και αυτό με τσατίζει αφάνταστα...

Let me be your fantasy

Όταν γράφω email ή στο calendar στα Ελληνικά για παράδειγμα την λέξη "για" η συσκευή από μόνη της μου το αλλάζει σε "που (για που)"!!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! Το κάνει και σε άλλες λέξεις...

Έχω προσπαθήσει τα πάντα αλλά δεν μπορώ να βρω τη λύση...

Επισκέπτης
Όταν γράφω email ή στο calendar στα Ελληνικά για παράδειγμα την λέξη "για" η συσκευή από μόνη της μου το αλλάζει σε "που (για που)"!!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! Το κάνει και σε άλλες λέξεις...

Έχω προσπαθήσει τα πάντα αλλά δεν μπορώ να βρω τη λύση...

Welcome to the club! Το έχω και στο 9700 και δεν βρήκα κάτι προφανές για να το εξαφανίσω! Δεν έψαξα και πολύ αλλά σίγουρα δεν φαίνεται να είναι κάτι απλό στις ρυθμίσεις. Φαντάζομαι πως πρέπει να "πειράξουμε" το λεξικό της συσκευής με το Desktop Manager!

:p

Welcome to the club! Το έχω και στο 9700 και δεν βρήκα κάτι προφανές για να το εξαφανίσω! Δεν έψαξα και πολύ αλλά σίγουρα δεν φαίνεται να είναι κάτι απλό στις ρυθμίσεις. Φαντάζομαι πως πρέπει να "πειράξουμε" το λεξικό της συσκευής με το Desktop Manager!

:p

Τα έχω πειράξει όλα αλλά τίποτα. Από το DM πήγα backup/restore και έκανα clear το auto-text αλλά ενώ γράφει ότι τα καθαρίζει, παραμένουν όλα. Μάλλον γιατί είναι μαζί με το OS.

Έχω απενεργοποιήσει το autotext, έχω πάει και στο language input και το έχω απενεργοποιήσει αλλά τίποτα.

Μπήκα μέσα στο autotext και είδα τις λέξεις που έχει στα Ελληνικά έχουν δίπλα την φράση smartcase οπότε πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τα διαγράψουμε αν δεν υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση. Έσβησα κάποια ένα ένα αλλά βαρέθηκα... Είναι πάρα πολλά και δεν κάνει multiple delete... :(

Ας βοηθήσει όποιος ξέρει κάτι γιατί είναι πολύ ενοχλητικό...

Την ώρα που συμπληρώνει μόνο του την πρόταση αν κάνεις διπλό delete σβήνει αυτά που συμπλήρωσε και επαναφέρει την δική σου λέξη.

Την ώρα που συμπληρώνει μόνο του την πρόταση αν κάνεις διπλό delete σβήνει αυτά που συμπλήρωσε και επαναφέρει την δική σου λέξη.

Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά κάθε φορά που γράφω κάτι πρέπει να πατάω δύο φορές το delete κτλ.

Δεν λέει.. Αν υπήρχε τρόπος να τα σβήσουμε εντελώς θα ήταν καλύτερα...

• 2 weeks later...
Ποιοτικά πάντως το νέο blackberry 9700 είναι μάπα μπροστά στο παλιό 9000 bold.Κρατήστε το παλιό! Και το trackball που είχε το 9000 πολύ πιο καλό! Δεν τα είχα σε πολύ εκτίμηση τα Blackberry αλλά όταν είδα live το 9000 άλλαξα άποψη! Είναι πολύ ωραίο!

• 2 weeks later...

Ας κάνουμε μία σύγκριση OS και μπαταρία.

Εμένα δουλεύοντας στο background το IM+ και όχι τρελή χρήση τηλεφώνου αλλά με αρκετά email μου κρατάει 1,5 ημέρα.

Είπα να γυρίσω στην 464 γιατί με την 509 νομίζω ότι η μπαταρία κρατάει λιγότερο...

Edited by rokko1974

Ποιοτικά πάντως το νέο blackberry 9700 είναι μάπα μπροστά στο παλιό 9000 bold.Κρατήστε το παλιό! Και το trackball που είχε το 9000 πολύ πιο καλό! Δεν τα είχα σε πολύ εκτίμηση τα Blackberry αλλά όταν είδα live το 9000 άλλαξα άποψη! Είναι πολύ ωραίο!

Μαλλον αυθαίρετη η αναφορα σου. Που ειναι καλυτερο?

-Το 9700 με πολυ μικροτερο ογκο εχει σχεδον το ιδιο μεγεθος οθονης με το 9000.

-Η μπαταρια στο μεν 9000 μου κρατουσε 1,5 μερα, στο δε 9700 3,5 μερες με την ιδια χρηση.

-Το trackball στο 9000, αν ξεχνιόσουν και το δουλευες με λερωμένα δακτυλα δεν δουλευε, και ηθελε καθε 3 κια λιγο αλλαγμα.

Τελος παντων, γουστα ειναι αυτα.

Αλλος γουσταρει υπερβαρες αλλος λεπτουλες, αλλος σιτεμενες, αλλος μικρουλες, κοκ.

Παιδες λιγη βοηθεια καποιος γιατι πρωτη φορα μου κανει τετοια τσαλιμακια.

Ειχα κατεβασει πριν δυο-τρεις μηνες ενα προγραμματακη απο το app σχετικα με την δονηση κ το χρωμα του led το buzz me αν θυμαμαι καλα.

Δουλευε μια χαρα κ ημουν πολυ ευχαριστημενος. Τα προβληματα αρχισαν οταν μεσω του app εκανα update στο προγραμματακι αυτο.

Προβληματα του τυπου οτι κολλαγε το λεντακι αναμμενω αφου ειχα διαβασει το email κ οτι δεν μπορουσα να απενεργοποιησω την δονιση για να μη βαραει οταν ερχεται καποια ενημερωση απο το facebook.

Δεν θεωρησα οτι ηταν κατι σημαντικο κ δεν το απεγκατεστησα.

Σημερα ομως ενω ειχα διαβασει τα email κανονικα οπως τοσες φορες κολλησε η δονιση. Για καποιο λογο δεν σταματουσε. Σα να με ειδοποιουσε συνεχως για νεο email ενω δεν ειχα. Ε. στο τελος μου τα εσπασε τα νευρα αφου δεν σταματουσε κ του εκανα ενα battery pool.

Αυτο ηταν! Δεν ξανανοιξε ποτε! Του εβαλα μετα απο λιγη ωρα την μπαταρια, μου αναψε το κοκκινο λαμπακι κανονικα κ εσβησε κανονικα ωστε να πατησω εγω το κοκκινο κουμπι κ να ξεκινησει το reset.

Οχι!!! Ολα καλα μεχρη το σημειο που σβινει το λαμπακι. Με το που σβησει το λαμπακι δεν προλαβαινω να πατησω το κουμπι ωστε να δωσω εντολη να γινει reset αλλα ξεκιναει reset μονο του, ανοιγει ασπρη οθονη κανονικα κ το ρολογακι στο κεντρο, αυτο το μικρο το μαυρο που βγαζει οσο περιμενεις να τελειωσει το reset, δεν προλαβαινει να κανει 360 μοιρες κ το κινητο ξανασβηνει! Ξανα αναβει το κοκκινο λαμπακι, ξανασβηνει μονο του κ ξαναξεκιναει reset μονο του κ μετα ξανασβηνει τελειος κ ξαναναβει το λαμπακι κ παλι απο την αρχη!!!

Το κινιτο δεν κανει τιποτα αλλο!!!

Το συνδεσα στο laptop να δω αν το αναγνωριζει ο desktop manager αλλα τιποτα.

Νεκρο τελειος!!

Καμια ιδεα κανεις???

Ασχετο! Η αντιπρωσωπια της RIM εδω στην Αθηνα, που ειναι??? Γιατι με βλεπω την δευτερα προς τα εκει!

Λογικά δε χρειάζεσαι αντιπροσωπεία, κοίτα εδώ τον οδηγό του Hellasangel81 και πιστεύω θα το φτιάξεις κατευθείαν. Είναι πολύ απλή διαδικασία.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Είναι Nuked, η παραπάνω διαδικασία θα το διορθώσει. Απλά θέλει υπομονή για μα βρείς τη σωστή στιγμή που θα σου αναγνωρίσει ο Desktop Manager τη συσκευή σου.

Το εκανα, εβαλα το OS 5.0 κ το εφτιαξα.

Ωραιο ειναι τωρα αλλα 1ον εχασα ολες τις επαφες κλπ μιας κ δεν ειχα προσφατο backup κ

2ον ειναι δυνατον στην OS 5.0 να εχουν κατργισει την λειτουργια κλειδωματος πληκτρολογιου??? Μα ειναι δυνατον??? Εχω ξεψαχνισει ολο το μενου μπας κ δε το βρισκω αλλα τιποτα!

Κατα τα αλλα η νεα OS τα σπαει. Κανει πιο γρηγορα reboot, το μενου ειναι αρκετα πιο φρεσκο, μου αρεσει πολυ που η καμερα εχει photo editing κ μπορω να κατεβασω κ να ανεβασω αναλυση οποτε θελω κ πολλα αλλα.

Κριμας που εχασα τις επαφες μου ομως στα καλα καθουμενα.

Πάτα αστεράκι παρατεταμένα και θα κλειδώσει το πληκτρολόγιο. Άσε που μπαίνει σε idle κατάσταση και έχεις οικονομία.

Καλοοο!!!

Thanks man!!!

Υπαρχει κανα λινκακι που να δειχνει τετοιου ειδους συντομευσεις?

http://forum.gsmhosting.com/vbb/f489/blackberry-bold-tips-tricks-804786/

Ας κάνουμε μία σύγκριση OS και μπαταρία.

Εμένα δουλεύοντας στο background το IM+ και όχι τρελή χρήση τηλεφώνου αλλά με αρκετά email μου κρατάει 1,5 ημέρα.

Είπα να γυρίσω στην 464 γιατί με την 509 νομίζω ότι η μπαταρία κρατάει λιγότερο...

Λοιπόν είμαι εδώ και μία εβδομάδα στην 464 και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση στην μπαταρία. 2-3 ημέρες με κανονική χρήση! Οπότε μένω εδώ προς το παρόν και βλέπουμε!! :)

Καλησπερα , ειμαι νεος χρηστης BB bold 9000 και εχω σκαλωσει. Εψαξα στο Forum και στο google αλλα ακρη δεν βρηκα και ειμαι ετοιμος να σκασω .Τα προβληματα που εχω ειναι τα εξης (εχω εγκατεστημενη την OS version 5 ) :

1) Εχω ψαξει παντου το KEYBOARD LOCK icon δεν το εχω βρει ακομα , στις ρυθμισεις δεν το βλεπω πουθενα , μονο ενα που βρηκα ειναι οταν βαζω κωδικο τοτε το LOCK icon εμφανιζεται στο μενου.

2)Το λαμπακι πανω δεξια που αναβοσβηνη ΟΛΗ την ωρα και μου εχει σπασει τα νευρα , πως σταματαει? Δεν εχω καμια ειδοποιηση και αυτο εκει αναβοσβηνη:blink:

3)Πως μπορω να μεταφερω τα καποια app απο το μενου στην home screen ?

Κατι αλλα τα βρηκα απο το forum , αλλα και κατι αλλο θελω αλλα δεν μου ερχεται:O

THANKS σε ολουςςς

Καλησπέρα!

1) Δεν έχω το 9000 πλέον, αλλά νόμιζω ότι με την έκδοση 5.0 μας τελείωσε το lock που ψάχνεις. Έμεινε μόνο αυτό με τον κωδικό.

2) Αναβοσβήνει για να δείξει ότι έχεις κάλυψη. Αν δεν το θες, πήγαινε options -> Screen/Keyboard -> LED coverage indicator και βάλε το off.

3)Η homescreen εμφανίζει τα πρώτα 6, αν θυμάμαι καλά, μη κρυφά εικονίδια του μενού. Για να βάλεις λοιπόν την εφαρμογή, τη μεταφέρεις στην επιθυμητή θέση στην αρχή του μενού. Εκτός αν κατάλαβα λάθος την ερώτησή σου.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF