Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Σε προηγούμενη αγορά με δόσεις μου είχε χρεωθεί μόνο η πρώτη δόση και μετά όλο το υπόλοιπο μέχρι τα 1500 μπορούσα να το χρησιμοποιήσω.
Μπερδεύεις το διαθέσιμο πιστωτικό υπόλοιπο με την χρέωση και το ποσό που λαμβάνεις στο μηνιαίο λογαριασμό. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Κάθε μήνα χρεώνεται μόνο η δόση. Αλλά το διαθέσιμο υπόλοιπο έχει δεσμευθεί όπως πρέπει.

Διαφορετικά σκέψου να έχεις πιστωτικό υπόλοιπο 3000 και να φεύγει από αυτό μόνο η δόση. Άρα να μπορείς να κάνεις συνολικές αγορές που η μηνιαία δόση τους θα φτάνει τα 3000!!! Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν γίνεται...

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Google Pixel 9 Pro XL

Καταλαβαίνω αλλά ωστόσο το προϊόν παραμένει διαθέσιμο όλο αυτό το διάστημα...επιπλέον έχω ανεπίσημα την πληροφορία ότι κάποιες κάρτες θα αλλάξουν σχετικά σύντομα και μερικές από αυτές θα μετατραπούν σε Energy. Αν αυτό πράγματι ισχύει, δεν πρόκειται να καταργηθεί η κάρτα Energy (άμεσα τουλάχιστον).Θα δείξει...
Εμένα έληξε το πλαστικό (κάρτα Energy) και μου ξαναέστειλαν energy. Άρα δεν νομίζω να καταργηθεί.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για online αγορες σε ξενο νομισμα συμφερει η χρεωστικη της Εθνικης που εχει 1% προμηθεια και χωρις παγιο.

Για μηδενικη χρεωση προμηθειας υπαρχει η λυση της N26 αλλα εκει υπαρχουν αλλες χρεωσεις (1 ευρω συνηθως για την αποστολη του εμβασματος απο την τραπεζα σας στη Ν26=Γερμανια, χρεωση απο τις ελληνικες τραπεζες αν θελησετε να κανετε αναληψη των χρηματων που εχετε στη Ν26 στα ΑΤΜ τους 3 ευρω) και οι αγορες δε μετρανε στο χτισιμο του αφορολογητου με καρτες.

Στη Eurobank βλέπω το κόστος ειναι 2.50 ευρώ. Τραγικότατοι................... Να μην σε χρεώνει η N26 τις αναλήψεις σε ξένη χώρα και να σε χρεώνουν οι ελληνικές τράπεζες και μάλιστα 2.50 ευρώ την ανάληψη. Μ Α Υ Ρ Ο !!!!

6.1.3 Ανάληψη µετρητών σε Ευρώ καρτών VISA εκτός δικτύου ΔΙΑΣ 2,50 € ‒ ‒

6.1.4 Ανάληψη µετρητών σε Ευρώ καρτών Mastercard µη Ελληνικής έκδοσης 2,50 €

Edited by Georgio81

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν φτιάξω τώρα e banking θα μπορώ να δω τις κινήσεις που έχω κάνει στο λογαριασμό μου από πριν; Η μόνο από τη μέρα δημιουργίας του;

Ειμαι καινούργια στο ibank .συγκεκριμένα χρησιμοποιώ της εθνικής για να πληρώνω υπαλλήλους,ένφια, λογαριασμούς κτλ . Κρατάει προμήθεια κάθε μήνα 5 ευρώ για να χρησιμοποιώ την εφαρμογή αυτή???

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειμαι καινούργια στο ibank .συγκεκριμένα χρησιμοποιώ της εθνικής για να πληρώνω υπαλλήλους,ένφια, λογαριασμούς κτλ . Κρατάει προμήθεια κάθε μήνα 5 ευρώ για να χρησιμοποιώ την εφαρμογή αυτή???

Που ακουσες κατι τετοιο?

το internet banking της εθνικής είναι δωρεάν.

Που ακουσες κατι τετοιο?
Χωρίς να κάνω καμία πληρωμή ή οτιδήποτε άλλο στις 8/1 μου ήρθε αυτή η προμήθεια που δεν λέει τίποτα άλλον πάρα ότι βλέπετε. 4ccb49e42c308cf32d4e0155bdb456db.jpg

Χωρίς να κάνω καμία πληρωμή ή οτιδήποτε άλλο στις 8/1 μου ήρθε αυτή η προμήθεια που δεν λέει τίποτα άλλον πάρα ότι βλέπετε. 4ccb49e42c308cf32d4e0155bdb456db.jpg

Λήγει η κάρτα σου τώρα σύντομα?

Google Pixel 9 Pro XL

Λήγει η κάρτα σου τώρα σύντομα?

Αααα λες να είναι επειδή έσπασε η άλλη καρτα και ζήτησα καινούρια?? Αυτό δεν το σκέφτηκα.

Αααα λες να είναι επειδή έσπασε η άλλη καρτα και ζήτησα καινούρια?? Αυτό δεν το σκέφτηκα.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό ειναι

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Παιδια τα λεφτα που βαζεις για αυξηση του πιστωτικου οριου, στο atm τα βαζεις σαν πληρωμη;

Επισης το ποσο π βαζεις ουσιαστικα σου καλυπτει ενα αριθμο δοσεων ( Αναλογα το ποσο) σωστα; Πχ συμπληρωνεις 100 ευρω αρα καλυπτεις 4 δοσεις των 25

I am a man who walks alone..

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν φτιάξω τώρα e banking θα μπορώ να δω τις κινήσεις που έχω κάνει στο λογαριασμό μου από πριν; Η μόνο από τη μέρα δημιουργίας του;

Καλύτερα να ρωτήσεις εκεί που έχεις τους λογ/μούς σου .Λογικά οσο έχει όριο η τράπεζα για να μην κάνουν χρέωση ,καθώς θα πρέπει για τα υπόλοιπα να τα ζητήσεις από κατάστημα.Συνήθως μόνο μέχρι κάποιους μήνες πρίν θα βλέπεις .

Edited by XP130TD

η τράπεζα κρατά αρχείο συναλλαγών και κινησης λογαριασμού είτε έχεις ibank είτε οχι. Συνεπώς ναι, θα μπορείς να δεις το ιστορικό σου (μέχρι όσους μηνες κρατά η τράπεζα) και για ημερομηνιες πριν αποκτήσεις το ibank.

[ f i l i p p o s ]

Για αύξηση διαθεσιμου πιστωτικου ορίου (200 ευρω) με κατάθεση στην πιστωτική ,το ποσο που θα βάλω φαίνεται σαν τρεχον υπόλοιπο? σαν να τα εχω κανει καταθεση για πληρωμη της καρτας δλδ ε?

Σε eurobank μου βγάζει το εξής στην επιλογή ημερομηνίας για προβολή κινήσεων απο το pc: Μπορείτε να δείτε κινήσεις έως 5 χρόνια πίσω και για μέγιστο διάστημα έως 1 χρόνο. Για κινήσεις προγενέστερες της 5ετίας, παρακαλώ απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα.

Γεια σας,

Χαιρομαι που βρηκα το thread αυτο, ειναι αρκετα ενδιαφερον.

Λοιπον το θεμα μου ειναι πως σκεφτομαστε να επιστρεψουμε Ελλαδα, στον Καναδα εχω πιστωτικες καρτες και εχω credit history εδω. Αντιλαμβανομαι οτι δεν μπορω να το μεταφερω στην Ελλαδα, αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο συστημα και στην Ελλαδα? Κατι ακουσα για τον Τειρεσια αλλα απ οτι καταλαβαινω ειναι απλα μια blacklist και δεν εχει να κανει με credit score σωστα? Επισης ειχα πιστωτικη και στην Γερμανια που την εκλεισα πλεον, το αναφερω γιατι ειναι κρατος της ΕΕ αν τυχον υπαρχει καποια συνεργασια των τραπεζων της ΕΕ.

Απο την στιγμη που τελικα επιστρεψουμε Ελλαδα, θα εχω την δυνατοτητα να βγαλω πιστωτικη χωρις καποιο εισοδημα? Δηλαδη με 0 εκκαθαριστικο? Αν για παραδειγμα συμφωνησω με την τραπεζα στο να μεταφερω καποιες καταθεσεις εκει? Θα παιξει θετικο ρολο ή δεν εχουν σημασια αυτες?

Επισης επειδη πλεον στην Ελλαδα πολλα παιζονται με εφοριες και διαφορα καπιταλ κοντρολς, θα εχω καποιο προβλημα με τις καταθεσεις αυτες? Εννοω δεν θα με ρωτησει η εφορια απο που ειναι τα λεφτα αυτα? Με ενα tax report θα μπορεσω να τα δικαιολογησω ή δεν αρκει?

Για την ωρα αυτα, αργοτερα θα ηθελα να σας ρωτησω και για διαφορα reward/loyalty προγραμματα που παιζουν τωρα στην Ελλαδα.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Ο Τειρεσίας είναι όντως μόνο black list. Οι τράπεζες συνήθως λαμβάνουν υπόψη το εκκαθαριστικό σου και τα περιουσιακά σου στοιχεία (ακίνητα - καταθέσεις κλπ.) Επίσης καίγονται για ρευστό, οπότε αν φέρεις καταθέσεις λογικά μπορείς να βγάλεις πιστωτική. Όμως αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις (το να έρθεις Ελλάδα και να γίνεις φορολογικός κάτοικος Ελλάδας) έχει πολύ σημαντικότερες επιπτώσεις από το αν θα μείνεις χωρίς πιστωτική ή όχι. Το φορολογικό σύστημα έχει "σκληρύνει" πολύ τελευταία και παρότι ποτέ δεν φημιζότανε για το ορθολογισμό του, έχει γίνει πολύ χειρότερο. Καλύτερα ρώτα κάποιον (ή ακόμα καλύτερα κάποιους) έμπειρο λογιστή για το πως πρέπει να κινηθείς για να μην κάνεις κάποια λάθος κίνηση. Γιατί αν μπλέξεις με την εφορία, δεν ξεμπλέκεις ούτε εύκολα ούτε σύστομα.

Καλημέρα.Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο πίσω αλλά στο Winbank παρατήρησα κάτι σχετικά με λογαριασμό αποταμίευσης που μπορώ να ανοίξω.Επειδή διαβασα αλλά δεν πολυκατάλαβα,σε ποια περίπτωση αξίζει κάτι τέτοιο και το πρόγραμμα "αξίζει" ή το "διπλό ταμιευτήριο" έχει μεγαλύτερο όφελος;Μιλαμε για μικροποσα δεν έχω εισόδημα.

Γεια σας,

Λοιπον το θεμα μου ειναι πως σκεφτομαστε να επιστρεψουμε Ελλαδα, στον Καναδα εχω πιστωτικες καρτες και εχω credit history εδω. Αντιλαμβανομαι οτι δεν μπορω να το μεταφερω στην Ελλαδα, αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο συστημα και στην Ελλαδα? Κατι ακουσα για τον Τειρεσια αλλα απ οτι καταλαβαινω ειναι απλα μια blacklist και δεν εχει να κανει με credit score σωστα? Επισης ειχα πιστωτικη και στην Γερμανια που την εκλεισα πλεον, το αναφερω γιατι ειναι κρατος της ΕΕ αν τυχον υπαρχει καποια συνεργασια των τραπεζων της ΕΕ.

Απο την στιγμη που τελικα επιστρεψουμε Ελλαδα, θα εχω την δυνατοτητα να βγαλω πιστωτικη χωρις καποιο εισοδημα? Δηλαδη με 0 εκκαθαριστικο? Αν για παραδειγμα συμφωνησω με την τραπεζα στο να μεταφερω καποιες καταθεσεις εκει? Θα παιξει θετικο ρολο ή δεν εχουν σημασια αυτες?

Επισης επειδη πλεον στην Ελλαδα πολλα παιζονται με εφοριες και διαφορα καπιταλ κοντρολς, θα εχω καποιο προβλημα με τις καταθεσεις αυτες? Εννοω δεν θα με ρωτησει η εφορια απο που ειναι τα λεφτα αυτα? Με ενα tax report θα μπορεσω να τα δικαιολογησω ή δεν αρκει?

Για την ωρα αυτα, αργοτερα θα ηθελα να σας ρωτησω και για διαφορα reward/loyalty προγραμματα που παιζουν τωρα στην Ελλαδα.

α) Εφόσον τα χρήματα μεταφερθούν στην Ελλάδα μέσω του τραπεζικού συστήματος δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Επιπλέον στα σύνορα μπορείς να δηλώσεις εισαγωγή συναλλάγματος αν το έχεις επάνω σου μετρητά.

Και τα δύο αυτά δικαιολογούν τις καταθέσεις σου στην Ελλάδα.

Πιστωτική θα είναι δύσκολο να σου δώσουν αμέσως , αλλά η κατάθεση σου θα ληφθεί υπ όψιν , αν έχεις σπίτι στην Ελλάδα ή εισόδημα ακόμα καλύτερα ή θα σου δώσουν κάποια πιστωτική με μικρό όριο το οποίο αργώτερα θα αυξηθεί.

Οι τράπεζες έχουν την λεγόμενη λευκή λίστα κάτι αντίστοιχο με το Credit score. δηλαδή ξέρουν πόσες κάρτες και πόσα δάνεια έχεις σε άλλες Ελληνικές τράπεζες και αν εξυπηρετούνται σωστά ή όχι , Δεν γνωρίζουν όμως τί έχεις στον Καναδά ή στην Γερμανία.

Κάπιταλ κοντρόλς δεν υπάρχουν για όσα χρήματα εισαχθούν από το εξωτερικό.

εάν παραμείνεις στην Ελλάδα χωρίς να δουλεύεις και γίνεις κάτοικος Ελλάδος μπορεις να χρησιμοποιείς στην φορολογική σου δήλωση το νταμάκι που λέει ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενα έτη ή καταθέσεις ,αλλά προφανώς οι καταθέσεις σου θα πρέπει να μειώνονται και όχι να αυξάνονται. Καλό είναι να έχεις μαζί σου τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει.

Γεια σας,

Vercis,

Ξερω οτι συνηθως οι αγγλοσαξωνικες τραπεζες δεν δεχονται να εισαι πελατης τους αν δεν εισαι μονιμος κατοικος. Παρολο αυτα θα σε συμβουλευα να κρατησεις τους λογαριασμους σου εκει ΟΣΟ μπορεις.

Θα κουφαθεις με το τι χρεωσεις εχουν οι σαπακοτραπεζες στην Ελλαδα. Εγω απο οταν εφυγα (εδω και 15αρια χρονια) κρατησα τους λογαριασμους μου Ελλαδα. Αυτο αν και δεν ξερω αν ησουν πριν Ελλαδα ειναι καλο να το κανεις εφοσον δεν χρεωνεσαι για αυτους.

Ομως οι Ελληνικες τραπεζες χρεωνουν το παραμικρο.

Για να καταλαβεις, faster payments μεταξυ ΜΗ δικων σου λογαριασμων (Καλα για μεταξυ διαφορετικων τραπεζων ΔΕ το συζητω), αναληψη απο ΑΤΜ αλλης τραπεζας, εκδοση και επανεκδοση λογω απωλειας, κλοπης, ληξης καρτας (debit and credit) ΧΡΕΩΝΟΥΝ.

Τωρα για credit rating agencies η καθε τραπεζα εχει το δικο της συστημα! Μεχρι τωρα ΔΕΝ επικοινωνουσαν, ή μαλλον επικοινωνουν για τα κακα δεδομενα του πελατη.

Αν θες τη συμβουλη μου, αναλογως του ποσου που εχεις ανοιξε εναν HSBC premier account στον Καναδα και μετα ελα εδω και ανοιξε τον αντιστοιχο στην Ελλαδα.

Αν σε καποια απο τις 2 χωρες ξεπερνας τα 60Κ euro ( or equivalent in local currency) τοτε ειναι δωρεαν ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Αυτο για αν θες μετα να ανοιξεις π.χ. Γαλλια, Μαλτα Hong Kong, Μεγ. Βρεττανια κ.o.κ.

Οι εδω της HSBC θα σου βγαλουν το λαδι (θελουν να ανοιξεις επενδυτικα προγραμματα για να παιρνουν προμηθειες κ.λπ.). Οποτε ανοιξε στον Καναδα πρωτα. Απαξ και εισαι ΗΔΗ premier πελατης δεν μπορουν να κανουν κιχ. Επισης η καρτα τους λειτουργει δωρεαν σε ΑΤΜ της ALPHABANK και το οριο ειναι συνηθως μεγαλο (εμενα 4Κ, αλλα πρεπει να παiρνεις ανα 2Κ max).

Μετα μεσω global transfers θα μπορεις να μεταφερεις εδω ΟΤΙ θες (τσαμπα αρκει να ειναι στο ιδιο νομισμα USD, EUR,GBP ΤΩΡΑ για καναδεζικα δεν ξερω) ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ανοιγοντας αντιστοιχο λογαριασμο στο ιδιο νομισμα! Αν εισαι ΗΔΗ premier πελατης εξω τοτε μπορεις να εχεις οσους θες και σε οτι νομισμα θες στην Ελλαδα. Με επιφυλαξη σε CAD!

Α! και οι πληρωμες λογαριασμων μεσω ebanking σαν HSBC premier ειναι δωρεαν πλην καποιων νερων σε κατι επαρχιακους δημους.

Ανοιγεις μετα και στις σαπακοτραπεζες αλλα να ξερεις ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ να τα μεταφερεις ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στη σαπακοτραπεζα ουσιαστικα θα εχεις λογαριασμο για αφορολογητο και πληρωμη δημοσιων υπηρεσιων.

Για πιστωτικη κ.λπ. μην περιμενεις την προστασια που ειχες Καναδα κ.λπ. Απλα ειναι ΛΙΓΟ πιο ασφαλης απο debit. Απο rewards καποιες κατι λενε αλλα με τα fees που ερχονται ή ηδη υπαρχουν αστα να πανε.

Ταυτοχρονα αν θες τη γνωμη μου ανοιξε και κανα revolut ΑΠΕΞΩ και θα εισαι καλυμενος. Αυτο για να αποφυγεις conversion fees απο CAD σε EUR, USD, GBP etc αλλα και με καλο exchange rate.

ΑΥΤΑ

Edited by JIMJFK

Vercis,

Ξερω οτι συνηθως οι αγγλοσαξωνικες τραπεζες δεν δεχονται να εισαι πελατης τους αν δεν εισαι μονιμος κατοικος. Παρολο αυτα θα σε συμβουλευα να κρατησεις τους λογαριασμους σου εκει ΟΣΟ μπορεις.

Θα κουφαθεις με το τι χρεωσεις εχουν οι σαπακοτραπεζες στην Ελλαδα. Εγω απο οταν εφυγα (εδω και 15αρια χρονια) κρατησα τους λογαριασμους μου Ελλαδα. Αυτο αν και δεν ξερω αν ησουν πριν Ελλαδα ειναι καλο να το κανεις εφοσον δεν χρεωνεσαι για αυτους.

Ομως οι Ελληνικες τραπεζες χρεωνουν το παραμικρο.

Για να καταλαβεις, faster payments μεταξυ ΜΗ δικων σου λογαριασμων (Καλα για μεταξυ διαφορετικων τραπεζων ΔΕ το συζητω), αναληψη απο ΑΤΜ αλλης τραπεζας, εκδοση και επανεκδοση λογω απωλειας, κλοπης, ληξης καρτας (debit and credit) ΧΡΕΩΝΟΥΝ.

Τωρα για credit rating agencies η καθε τραπεζα εχει το δικο της συστημα! Μεχρι τωρα ΔΕΝ επικοινωνουσαν, ή μαλλον επικοινωνουν για τα κακα δεδομενα του πελατη.

Αν θες τη συμβουλη μου, αναλογως του ποσου που εχεις ανοιξε εναν HSBC premier account στον Καναδα και μετα ελα εδω και ανοιξε τον αντιστοιχο στην Ελλαδα. Αν σε καποια απο τις 2 χωρες ξεπερνας τα 60Κ euro ( or equivalent in local currency) τοτε ειναι δωρεαν. Οι εδω της HSBC θα σου βγαλουν το λαδι (θελουν να ανοιξεις επενδυτικα προγραμματα για να παιρνουν προμηθειες κ.λπ.). Οποτε ανοιξε στον Καναδα πρωτα. Απαξ και εισαι ΗΔΗ premier πελατης δεν μπορουν να κανουν κιχ. Επισης η καρτα τους λειτουργει δωρεαν σε ΑΤΜ της ALPHABANK και το οριο ειναι συνηθως μεγαλο (εμενα 4Κ, αλλα πρεπει να παiρνεις ανα 2Κ max).

Μετα μεσω global transfers θα μπορεις να μεταφερεις εδω ΟΤΙ θες (τσαμπα αρκει να ειναι στο ιδιο νομισμα USD, EUR,GBP ΤΩΡΑ για καναδεζικα δεν ξερω) ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ανοιγοντας αντιστοιχο λογαριασμο στο ιδιο νομισμα! Αν εισαι ΗΔΗ premier πελατης εξω τοτε μπορεις να εχεις οσους θες και σε οτι νομισμα θες στην Ελλαδα. Με επιφυλαξη σε CAD!

Α! και οι πληρωμες λογαριασμων μεσω ebanking σαν HSBC premier ειναι δωρεαν πλην καποιων νερων σε κατι επαρχιακους δημους.

Ανοιγεις μετα και στις σαπακοτραπεζες αλλα να ξερεις ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ να τα μεταφερεις ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στη σαπακοτραπεζα ουσιαστικα θα εχεις λογαριασμο για αφορολογητο και πληρωμη δημοσιων υπηρεσιων.

Για πιστωτικη κ.λπ. μην περιμενεις την προστασια που ειχες Καναδα κ.λπ. Απλα ειναι ΛΙΓΟ πιο ασφαλης απο debit. Απο rewards καποιες κατι λενε αλλα με τα fees που ερχονται ή ηδη υπαρχουν αστα να πανε.

Ταυτοχρονα αν θες τη γνωμη μου ανοιξε και κανα revolut ΑΠΕΞΩ και θα εισαι καλυμενος. Αυτο για να αποφυγεις conversion fees απο CAD σε EUR, USD, GBP etc.

ΑΥΤΑ

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου , ηθελα να αναφέρω και γω για την HSBC να το κάνει έτσι όπως λες.

Γενικά παρα πολυ σωστός. :bow:

Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας,

Να πω απλα οτι εχω ηδη λογαρισμους στην Ελλαδα, δεν θα χρειαστει ν ανοιξω καινουργιους. Επισης σκεφτομουν να μεταφερω σχεδον ολες τις καταθεσεις απο Γερμανια και Καναδα. Απο την γερμανια με απλο SEPA και απο CAD$ μεσο TransferWise για να παρω καλο rate στην μετατροπη. Επισης μαλλον θα επρεπε να αναφερω πως ειμαι ηδη κατοικος Ελλαδας αλλα με μηδενικο εκκαθαριστικο. Ολο αυτο το διαστημα πληρουσα κανονικα τις φορολογικες μου υποχρεωσεις στο εξωτερικο και εχω ολα τα εγγραφα προφανως. Ξερω ομως οτι επρεπε να δηλωθω μονιμος κατοικος εξωτερικου και ηταν λαθος που δεν το ειχα κανει. Για να ξεκαθαρισω ομως δεν καταχραστηκα ομως ποτε ουτε την εφορια ουτε καποιο επιδομα, απλα δεν φαινομουν πουθενα.

Τι θα γινει ομως τωρα που σκοπευω να εγκατασταθω πλεον μονιμα Ελλαδα και να φερω οπως ειπα τις καταθεσεις. Αν παω απλα στην εφορια και τις δηλωσω?

Ξερω θα μου πειτε χρειαζεσαι γνωμη ειδικου λογιστη που προφανως και θα το κανω αλλα ειπα μηπως ακουσω καποια εμπειρικη γνωμη και απο αλλους.

Ολο αυτο το διαστημα πληρουσα κανονικα τις φορολογικες μου υποχρεωσεις στο εξωτερικο και εχω ολα τα εγγραφα προφανως. Ξερω ομως οτι επρεπε να δηλωθω μονιμος κατοικος εξωτερικου και ηταν λαθος που δεν το ειχα κανει.

Αν ΔΕΝ ήσουν δήλωμένος στην ΔΟΥ εξωτερικού, κανονικά έπρεπε να δηλώνεις τα εισοδήματα του εξωτερικού εδώ και να (ξανά) φορολογείσαι (εξαρτάται και από τις διακρατικές συμφωνίες) Μέχρι κάποια χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να βρουν τέτοιες περιπτώσεις. Τα τελευταία χρόνια γίνονται διασταυρώσεις τουλάχιστον στην Ευρωπαίκη ένωση.

Ρώτα κάποιο καλό και γνώστη λογιστή για να σε καθοδηγήσει.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk