Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.717 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      928
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Γεια σας. Επειδή η συγκεκριμένη Τράπεζα έχει ...σπουδαίες οδηγίες για την ενεργοποίηση, γράφω τα παρακάτω για όποιον ενδιαφέρεται με την ελπίδα πως θυμάμαι καλά τη σειρά των βημάτων.

Βασικό: Η νέα κάρτα δεν ενεργοποιείται με το προηγούμενο PIN. Η προηγούμενη, ενεργή κάρτα σας με το ΡΙΝ της θα σας εκδώσουν απόδειξη, στην οποία θα γράφονται 4 θέσεις. Αυτές οι θέσεις αντιστοιχούν σε 4 ψηφία. Θα τα βρείτε στη συνοδευτική επιστολή. Αυτά θα είναι το νέο σας ΡΙΝ για τη νέα κάρτα σας. Μετά την ολοκλήρωση της ενεργοποίησης, επιλέξτε «Συγχρονισμός ΡΙΝ», ώστε να χρησιμοποιείτε τη νέα κάρτα σας και για πληρωμές στα καταστήματα.

Οδηγίες βήμα-βήμα

1. Για την ενεργοποίηση της νέας σας χρεωστικής κάρτας σε ΑΤΜ της τράπεζας, έχετε μαζί σας τη συνοδευτική επιστολή, τη νέα σας κάρτα καθώς και μια άλλη ενεργή κάρτα (π.χ. αυτή που θα ακυρωθεί).

2. Εισάγετε την ενεργή κάρτα της τράπεζας. Επιλέξτε: ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ → ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ/ΡΙΝ. Πληκτρολογήστε το PIN. Εμφανίζεται ένας αριθμός με μήνυμα: ΕΠΙΛΕΞΤΕ. Είναι ο αριθμός της νέας κάρτας, που πρόκειται να ενεργοποιήσετε. Πιέστε τον. Θα σας ζητήσει κωδικό. Πληκτρολογήστε τον 8ψήφιο ΟΤΡ, που αναφέρεται στην επιστολή. Θα εκδοθεί απόδειξη με τις θέσεις του νέου ΡΙΝ. Βγάλτε από το ATM την παλιά σας κάρτα.

3. Βρείτε το νέο σας ΡΙΝ έτσι: Στην επιστολή γράφονται 16 θέσεις με 16 ψηφία αντίστοιχα (16ψήφιος κωδικός). Δείτε τις 4 θέσεις, που γράφονται στην απόδειξη, που προαναφέρθηκε. Τα ψηφία που βρίσκονται σε αυτές τις 4 θέσεις είναι το νέο σας ΡΙΝ. Εισάγετε τη νέα σας κάρτα και χρησιμοποιήστε το νέο σας ΡΙΝ. Εκτελέστε δοκιμαστικά μια ενέργεια, π.χ. ερώτηση υπολοίπου. Εξάγετε την κάρτα σας.

Επανεισάγετε την κάρτα και από τις ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ επιλέξτε «ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΡΙΝ», ώστε να χρησιμοποιείτε τη νέα κάρτα σας και για πληρωμές στα καταστήματα.

Ελαβα το παρακάτω μηνυμα απο την Πειραιώς (Winbank)

Μεταβολή στην Τιμολόγηση των Χρεωστικών Καρτών

​Σας ενημερώνουμε ότι από 20/03/2018, τροποποιείται η προμήθεια για τη μετατροπή συναλλάγματος στις συναλλαγές POS, ATM και e-POS σε ξένο νόμισμα.

Η χρέωση διαμορφώνεται ως εξής:

ελάχιστη €1 και μέγιστη €30 αντίστοιχα.

Ερωτηση: Αν αγοράσω κατι απο το ebay αξιας 0,50$ , και κανει την μετατροπή η τράπεζα, θα χρεωθω +1,00€ ?

Οι συναλλαγές του paypal δεν περνάνε από pos ATM ή e-pos.

Να σημειώσω με την ευκαιρεία και την ακόλουθη αλλαγή για προπληρωμένες κάρτες τράπεζας Πειραιώς.

Από 20/03/2018, η ανώτατη χρέωση επαναφόρτισης διαμορφώνεται σε €5 (ισχύει για Prepaid Visa & Mastercard, winbank WEBUY), ενώ στα έξοδα συναλλαγών σε ξένο νόμισμα εφαρμόζεται ελάχιστη και ανώτατη χρέωση €1 και €15 αντίστοιχα (ισχύει για Prepaid Mastercard και winbank WEBUY).

Edited by Vasileios

Αυτά τα ωραία έχει ο ανταγωνισμός! Εξαιρετική κίνηση από την Πειραιώς!
مفاجأة

Όταν φτιάξω λογαριασμό στην N26 και θέλω να στείλω χρήματα σε αυτούς, απ ότι είδα γίνεται με έμβασμα όπως παντού, μήπως κάποιος μπορεί να μου πει πόσα θα μου κρατήσουν για το έμβασμα από την EUROBANK που έχω το λογαριασμό μου;

Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτά τα ωραία έχει ο ανταγωνισμός! Εξαιρετική κίνηση από την Πειραιώς!

Τί το εξαιρετικό έχει? Η ελάχιστη χρέωση για συναλλαγή σε ξένο νόμισμα είναι πολύ προβληματική για μικρά ποσά, ενώ οι προπληρωμένες κάρτες έχουν αμφίβολη χρησιμότητα.

Τί το εξαιρετικό έχει? Η ελάχιστη χρέωση για συναλλαγή σε ξένο νόμισμα είναι πολύ προβληματική για μικρά ποσά, ενώ οι προπληρωμένες κάρτες έχουν αμφίβολη χρησιμότητα.

Φαντάζομαι ειρωνικά το είπε ο φίλος, οι τράπεζες πλέον έχουν μείνει μόνο οι 4 συστημικές οπότε δεν έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους, οπότε θα δούμε και πολύ χειρότερα στο άμεσο μέλλον...

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Δήλωσα τα στοιχεία της ταυτότητας μου αλλά στο τελευταίο βήμα μου ζητάει ημερομηνία λήξης της ταυτότητας, κάτι που δεν υπάρχει και έβαλα στην τύχη μετά από είκοσι χρόνια γιατί αλλιώς δεν με προχωρούσε. θα είναι οκ λέτε; το έχει κάνει κάποιος να μου πει;

Θα είναι Ο.Κ. αλλά να ξέρεις ότι οι Ελληνικές ταυτότητες λήγουν δια νόμου 15 χρόνια μετά την έκδοση τους.

Θα είναι Ο.Κ. αλλά να ξέρεις ότι οι Ελληνικές ταυτότητες λήγουν δια νόμου 15 χρόνια μετά την έκδοση τους.
οκ σ ευχαριστώ ήδη με δέχτηκαν μου ήρθε email και τα σχετικά. μπήκα μέσα στο app όμως και δεν μου έχει πουθενά πως να φορτώσω την κάρτα με χρήμα. να υποθέσω αυτό δεν το έχει επειδή δεν έχω λάβει την κάρτα ακόμη για να την ενεργοποιήσω σωστά; τώρα με αφήνει μόνο να στείλω χρήματα σε φίλους η να ζητήσω.

Όταν φτιάξω λογαριασμό στην N26 και θέλω να στείλω χρήματα σε αυτούς, απ ότι είδα γίνεται με έμβασμα όπως παντού, μήπως κάποιος μπορεί να μου πει πόσα θα μου κρατήσουν για το έμβασμα από την EUROBANK που έχω το λογαριασμό μου;

Αν το στείλεις μεσω ebanking η χρεωση ειναι 1€.

Επειδη γραφεις "εμβασμα οπως παντου", παιρνω αφορμη και γραφω εδω οτι και η rebolut και η N26 και η leupost γεμιζουν με εμβασμα. Η leupost ομως φορτιζεται ΑΜΕΣΑ και απο (ορισμενες) ελληνικές πιστωτικες και χρεωστικες καρτες

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

1 ευρώ είναι η χρέωση μέσω ιντερνέτ μπανκινκ αρκεί να βάλεις να χρεωθείς ΜΟΝΟ για τα έξοδα της Eurobank . Αν βάλεις να χρεώσει και τα έξοδα της ξένης τράπεζας τότε θα χρεωθείς ΠΟΛΥ περισσότερο.το ίδιο ισχύει και για εμβάσματα από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

Είναι νόμιμο ένα κατάστημα να έχει διαφορετικές τιμές αν η πληρωμή γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας;

Είναι νόμιμο ένα κατάστημα να έχει διαφορετικές τιμές αν η πληρωμή γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας;

Όχι βεβαια ....

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Απόλυτα νόμιμο στην περίπτωση που σου κάνει έκπτωση για χρήση κάρτας.

Έχω δει να επιβάλλουν και μικρή χρέωση για χρήση κάρτας, αλλά στο εξωτερικό. Δεν ξέρω εάν υπάρχει πρόβλεψη που το απαγορεύει στην Ελληνική νομοθεσία.

Προφανώς για να το ρωτάω η τιμή θα είναι μεγαλύτερη αν χρησιμοποιηθεί κάρτα. Το κατάστημα είναι κομμωτήριο και στο site έχει τον τιμοκατάλογο και τις προσφορές που κάνει και πιο κάτω γράφει ότι οι τιμές δεν ισχύουν για πληρωμή με κάρτα.

Φαντάζομαι ειρωνικά το είπε ο φίλος, οι τράπεζες πλέον έχουν μείνει μόνο οι 4 συστημικές οπότε δεν έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους, οπότε θα δούμε και πολύ χειρότερα στο άμεσο μέλλον...

Ειρωνικό ήταν προφανώς. Και ακόμη είναι η αρχή...

مفاجأة

Καλησπέρα παιδιά. Ερώτηση.. Αν κάνω ανάληψη από εξωτερικό με την κάρτα της μισθοδοσίας μου ξέρω ότι κρατάει ένα ποσό. Αν κάνω απλά πληρωμή; πάω ας πούμε Σουηδία και πλήρωνω στο σούπερ μάρκετ.. Είναι σαν να πληρώνω σε ένα σούπερ μάρκετ εδώ Ελλάδα; 1 ευρώ κάνει μια σοκολάτα ας πούμε ένα ευρώ αφαιρείται από την κάρτα;

Στην περίπτωση που το supermarket στην Σουηδία (τη οποίας το νόμισμα είναι η Σουηδική κορώνα ) σε χρεώσει σε Ευρώ τότε ένα ευρώ χρέωση = 1 ευρώ αφαίρεση από την κάρτα.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η κάρτα σου θα κρατήσει προμήθεια.

Το Ύψος της προμήθειας εξαρτάται

α) από την τράπεζα

β) από την κάρτα.

Περισότερες πληροφορίες θα βρείς στην ιστασελίδα της τράπεζας σου στο τομέα Προμήθειες-χρεώσεις ή τιμοκατάλογος.

Edited by Vasileios

Αν πληρώσεις σε ευρώ δεν σου κρατάει κάνεις τίποτα. Αν πληρώσεις σε άλλο νόμισμα θα πληρώσεις τη προμήθεια του συνάλλαγματος.

Στάλθηκε από το STF-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομιμότατο.

Νομιμότατο.

Κι όμως έχει απαγορευτεί η έξτρα χρέωση στη χρήση της κάρτας. Π.χ τα σκρουτζομάγαζα που το συνήθιζαν σαν πολιτική πλέον έχουν υποχρεωθεί να το καταργήσουν.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Έχω πιστωτική της eurobank με επιτόκιο 17,85 και ελάχιστη μηνιαία 2%.

Εστω ότι κάνω αγορά 1000 ευρώ από κατάστημα που δεν υποστηρίζει δόσεις αλλά εγώ έχω να δίνω σταθερά κάθε μήνα 100 ευρώ.

Το παρακάτω site μας τα λέει καλά;

http://www.moneyonline.gr/site/CreditCard/QuittanceResults#results

Θα γίνει εξόφληση σε 11 μήνες και η συνολική επιβάρυνση τόκων 91 ευρώ ή είναι κάτι που χάνω;

Αν το στείλεις μεσω ebanking η χρεωση ειναι 1€.

Επειδη γραφεις "εμβασμα οπως παντου", παιρνω αφορμη και γραφω εδω οτι και η rebolut και η N26 και η leupost γεμιζουν με εμβασμα. Η leupost ομως φορτιζεται ΑΜΕΣΑ και απο (ορισμενες) ελληνικές πιστωτικες και χρεωστικες καρτες

να προσθέσω ότι υπάρχει και η skrill για όποιον ενδιαφέρεται η οποία έχει λογαριασμό στην αλφα μπανκ και αν έχεις λογαριασμό στην αλφα απλά μεταφέρεις λεφτα χωρίς καμμια προμήθεια......

βέβαια η κάρτα έχει ετήσια συνδρομή 10 ευρω.....

Sent from my L200 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Σωστό μου φαίνεται. Αν δε πλήρωνες καθόλου στο τέλος του χρόνου θα είχες να πληρώσεις 1178,5

Sent from my SM-G930F using Tapatalk