Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.719 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      929
    • Έχω MasterCard
      449
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

2 ώρες πριν, GraveDigger said:

Αυτό είναι άσχετο από την συζήτηση που κάνουμε, μεταφρασμένο στα ελληνικά: https://finance.ec.europa.eu/consumer-finance-and-payments/payment-services/payment-services/iban-discrimination_en?prefLang=el&etrans=el

Δεν θεωρεις οτι ειναι διακριση να μην μπορεις να πληρωθεις σε οποιοδηποτε ΙΒΑΝ που εχει εκδοθει στον ΕΟΧ?

Η Revolut ειναι ενα τυπικο παραδειγμα καθως εχει εδρα τη Λιθουανια και η εταιρια σου θα πει οτι αν δεν ειναι ελληνικη δεν στα βαζω.

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

20 ώρες πριν, stathis123 said:

Δεν θεωρεις οτι ειναι διακριση να μην μπορεις να πληρωθεις σε οποιοδηποτε ΙΒΑΝ που εχει εκδοθει στον ΕΟΧ?

Η Revolut ειναι ενα τυπικο παραδειγμα καθως εχει εδρα τη Λιθουανια και η εταιρια σου θα πει οτι αν δεν ειναι ελληνικη δεν στα βαζω.

Απαντάς σε κάποιον που μιλάει για S€PA Direct Debit, όπου ο εργοδότης συνεχίζει να καταβάλει τον μισθό σε λογαριασμό που τηρείται στην τράπεζα που έχει κι αυτός λογαριασμό, αλλά εσύ έχεις δώσει πάγια εντολή για μεταφορά σταθερού ποσού προς άλλο λογαριασμό σου που τηρείται στην Eurobank. Η περίπτωση IBAN discrimination που αναφέρεις είναι διαφορετικό ζήτημα διότι θα πρέπει να δώσεις στον εργοδότηση σου τον καινούριο λογαριασμό που θες κάθε φορά.

logo-vwclub-2016.png

3 ώρες πριν, dennis99 said:

12 ευρώ για 0.5% επιβράβευση για τα υπόλοιπα σημαίνει οτι πρέπει να βαράει κάποιος πολύ Skroutz για να αξίζει η συνδρομή. Και δε συμμετέχει και σε go4more. Ωστόσο στα θετικά είναι πως επιτέλους μιλάει με ποσοστά cashback και όχι με ακατάληπτους πόντους, τύπου 1 ευρώ στο σκρουτζ κερδίζει 4,6789 πόντους που εξαργυρώνονται με διαφορική εξίσωση. Είναι ξεκάθαρο

Για να κάνεις απόσβεση στη συνδρομή με αγορές εκτός Skroutz πρέπει να φτάσεις τα €2.400. Από εκεί και πέρα κάθε αγορά σου δίνει καθαρό κέρδος 0,5% - πάντα εκτός Skroutz.

Με αγορές στο Skroutz μηδενίζεις τη συνδρομή πιο γρήγορα.

Το ότι δε συμμετέχει στο Go4More είναι μεγάλο μείον για μένα, που ούτως ή άλλως έχω ελαχιστοποιήσει τις αγορές μέσω Skroutz λόγω κόστους (υψηλότερες τιμές και μεταφορικά πλέον).

Edited by geoponer
Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Από revolut προς Ελληνική τράπεζα πώς μπορούμε να κάνουμε μεταφορά; 

27 minutes ago, SERS1612 said:

Από revolut προς Ελληνική τράπεζα πώς μπορούμε να κάνουμε μεταφορά; 

με εμβασμα γινεται, φτανει να εχεις ελληνικο λογαριασμο που δεν χρεωενει εισερχομενα εμβασματα (π.χ. payzy, snappi ή αλλον), αλλοιως θα χρεωθεις

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

7 ώρες πριν, HEO said:

με εμβασμα γινεται, φτανει να εχεις ελληνικο λογαριασμο που δεν χρεωενει εισερχομενα εμβασματα (π.χ. payzy, snappi ή αλλον), αλλοιως θα χρεωθεις

Ευχαριστώ για την απάντησή. Μπορείς να μου δώσεις οδηγίες βήμα βήμα με snappi; 

15 ώρες πριν, Kipouros_tou_GAP said:

Ωστόσο στα θετικά είναι πως επιτέλους μιλάει με ποσοστά cashback και όχι με ακατάληπτους πόντους, τύπου 1 ευρώ στο σκρουτζ κερδίζει 4,6789 πόντους που εξαργυρώνονται με διαφορική εξίσωση.

Η Εθνική πάντως για να μην είμαστε και άδικοι, έχει πλέον 1 πόντος = 0,01€. οπότε είναι αρκετά πιο ξεκάθαρο τι κερδίζεις σε σχέση με πριν. Η Πειραιώς να το δει που έχει μπλέξει λίγο τα μπούτια της με τα yellow 

14 ώρες πριν, geoponer said:

Για να κάνεις απόσβεση στη συνδρομή με αγορές εκτός Skroutz πρέπει να φτάσεις τα €2.400. Από εκεί και πέρα κάθε αγορά σου δίνει καθαρό κέρδος 0,5% - πάντα εκτός Skroutz.

Με αγορές στο Skroutz μηδενίζεις τη συνδρομή πιο γρήγορα.

Το ότι δε συμμετέχει στο Go4More είναι μεγάλο μείον για μένα, που ούτως ή άλλως έχω ελαχιστοποιήσει τις αγορές μέσω Skroutz λόγω κόστους (υψηλότερες τιμές και μεταφορικά πλέον).

Αν έχει κάποιος μοναδική κάρτα τη συγκεκριμένη, όντως μπορει να "μηδενίζει" τη συνδρομή σχετικά εύκολα. Αν είναι μια εκ των καρτών που εχει ομως, τότε γίνεται πιο δύσκολο γιατι π.χ. Shell η Εθνική ή η Πειραιώς δινουν 2% με τις πιστωτικέ τους, ακόμα και η Eurobank δινει 1%, γιατι να βαλεις τη Σκρουτζοκάρτα με 0.5%. 

Θα είχε περισσότερο νόημα αν συνδεόταν κάπως με τη συνδρομή Skroutz plus. Π.χ. δωρεάν αν εχεις και Skroutz Plus. Όπως είναι οι κάρτες της Άμαζον

Νομιζω συμφερει περισσοτερο να εχεις το skroutz wallet 
image.thumb.png.5cb64baed1d185d937dc877956a8e004.png
τουλαχιστον ομως ειδαμε εστω μια κινηση στις πιστωτικες που τις εχουν παρατημενες γενικα 

Edited by stathis123

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

3 ώρες πριν, Kipouros_tou_GAP said:

Αν έχει κάποιος μοναδική κάρτα τη συγκεκριμένη, όντως μπορει να "μηδενίζει" τη συνδρομή σχετικά εύκολα. Αν είναι μια εκ των καρτών που εχει ομως, τότε γίνεται πιο δύσκολο γιατι π.χ. Shell η Εθνική ή η Πειραιώς δινουν 2% με τις πιστωτικέ τους, ακόμα και η Eurobank δινει 1%, γιατι να βαλεις τη Σκρουτζοκάρτα με 0.5%. 

Θα είχε περισσότερο νόημα αν συνδεόταν κάπως με τη συνδρομή Skroutz plus. Π.χ. δωρεάν αν εχεις και Skroutz Plus. Όπως είναι οι κάρτες της Άμαζον

Αυτό ακριβώς. Με την επιστροφή που έχουν οι πιστωτικές σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με το 1% της Payzy (χωρίς συνδρομή μάλιστα) για τις υπόλοιπες αγορές, δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε διαδικασία για άλλη κάρτα.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus