Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

7 ώρες πριν, AccelDrag said:

Ρώτησα σχετικά με αυτό και ουσιαστικά μου είπε πως το "παίρνει πάνω της" η τράπεζα.
Είναι σαν να πήγε το όριο από 1000->1500.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες.

Σε παραμυθιασαν κάποια άσχετα παλικάρια απο την τράπεζα.

19 ώρες πριν, nikos_kallithea said:

Εθνικη Πειραιώς έχουν πέναλτι, για τις αλλες δεν ξερω.

Αλλη μια εξυπναδα-κλεψιά των ελλ. τραπεζών.

Οχι κυρία τράπεζα τι θα πει υπέρβαση, να κόψετε την συναλλαγή αφου υπερβαίνει το όριο. 

Οτι μας πασάρουν το θεωρούμε και φυσιολογικό🤮

Πάντως η Πειραιώς στην αίτηση πιστωτικής κάρτας σε αφήνει να επιλέξεις αν θέλεις να γίνεται υπέρβαση ορίου και σε ενημερώνει πως αυτή εχει επιβάρυνση. Δεν το κρατάνε και κρυφό...

On 16/4/2023 at 7:36 ΠΜ, zurabi_97 said:

Καλημέρα, αν ακυρώσω την κάρτα Alphabank Bonus Mastercard πριν κάνει χρέωση τη συνδρομή, και γενικώς, ώστε να παραγγείλω την απλή, θα υπάρχει κάποιο θέμα;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κανένα θέμα ακόμα κι αν προλάβει να χρεώσει συνδρομή. Ακύρωσα τη χρεωστική bonus πριν κανα μήνα και αφού είχε ήδη χρεωθεί η συνδρομή από τον Οκτώβριο (3-4 μήνες δηλαδή). Ζήτησα αντιλογισμό του ποσοστού που αναλογεί για το υπόλοιπο του έτους -επειδή ξέρω τι καρμίρηδες και "ακριβολόγοι" είναι συνήθως- των 12€ και μου πίστωσαν αυθημερόν ολόκληρα τα 12€.

On 17/4/2023 at 1:23 ΜΜ, fuorigioco1981 said:

παιδιά εγώ δεν είμαι υπόχρεος ΦΠΑ, τα μόνα έξοδα του ιατρείου είναι το ενοίκιο κάποιες βενζίνες και το ρεύμα συν τις εισφορές. τώρα με την viva (αλλά και πριν με εθνική) με την κάρτα την επαγγελματική μπορώ να πληρώνω ότι έξοδα να ναι ακόμα και άσχετα με την επιχείρηση; για να μην τα μεταφέρω πρώτα στην απλή κάρτα viva το λέω. ο λογιστής μου λέει δεν πειράζει αρκεί κάτι που θα θέλω να βάλω στα έξοδα (πχ κομπιούτερ, γραφείο,να πληρωθεί από την επαγγελματική) .σωστά;

Παιδιά δεν ξέρω που τους βρίσκετε αυτούς τους λογιστές αλλά θα πρότεινα να τους αλλάξετε. Ειδικά στην ατομική επιχείρηση δεν υπάρχει καμία τέτοια υποχρέωση. Μέχρι ενός ορίου πληρώνουμε τις δαπάνες με ό,τι θέλουμε (μετρητά, φασόλια, ...φιλάκια) και από εκεί και πάνω με οποιοδήποτε τραπεζικό μέσο (κάρτα, έμβασμα, επιταγή κλπ.). Δεν έχουν έννοια η "επαγγελματική κάρτα" ούτε ο "επαγγελματικός λογαριασμός" (ΠΛΗΝ αυτού του ειδικού σκοπού που δηλώνουμε στην ΑΑΔΕ για την προσμέτρηση -και μόνο- στο αφορολογητο των πελατών μας των χρημάτων που μας πληρώνουν) στην ατομική επιχείρηση.

Edited by theo1973

12 minutes ago, theo1973 said:

Κανένα θέμα ακόμα κι αν προλάβει να χρεώσει συνδρομή. Ακύρωσα τη χρεωστική bonus πριν κανα μήνα και αφού είχε ήδη χρεωθεί η συνδρομή από τον Οκτώβριο (3-4 μήνες δηλαδή). Ζήτησα αντιλογισμό του ποσοστού που αναλογεί για το υπόλοιπο του έτους -επειδή ξέρω τι καρμίρηδες και "ακριβολόγοι" είναι συνήθως- των 12€ και μου πίστωσαν αυθημερόν ολόκληρα τα 12€.

Παιδιά δεν ξέρω που τους βρίσκετε αυτούς τους λογιστές αλλά θα πρότεινα να τους αλλάξετε. Ειδικά στην ατομική επιχείρηση δεν υπάρχει καμία τέτοια υποχρέωση. Μέχρι ενός ορίου πληρώνουμε τις δαπάνες με ό,τι θέλουμε (μετρητά, φασόλια, ...φιλάκια) και από εκεί και πάνω με οποιοδήποτε τραπεζικό μέσο (κάρτα, έμβασμα, επιταγή κλπ.). Δεν έχουν έννοια η "επαγγελματική κάρτα" ούτε ο "επαγγελματικός λογαριασμός" (ΠΛΗΝ αυτού του ειδικού σκοπού που δηλώνουμε στην ΑΑΔΕ για την προσμέτρηση -και μόνο- στο αφορολογητο των πελατών μας των χρημάτων που μας πληρώνουν) στην ατομική επιχείρηση.

ναι μπερδευτηκα πανω απο ενα ποσο μου ειπε με καρτα πως πρεπει.οκ αρα πληρωνω οτι θελω με την καρτα που ειναι με  το  pos μου   συνδεδεμενη.ευχαριστω για την επιβεβαιωση!

Σε παραμυθιασαν κάποια άσχετα παλικάρια απο την τράπεζα.

Οπότε αν τύχει και φταίει άλλος, την τρως εσύ. Ωραίο!

Επειδή δεν το βρήκα όσο έψαξα στις εφαρμογές, ξέρει κανείς αν και πως γίνεται αλλαγή συνδεδεμένου λογαριασμού σε χρεωστικές κάρτες της Εθνικής; Από ibank σε υπολογιστή/κινητό, σε ΑΤΜ ή μόνο τηλεφωνικά/σε κατάστημα; Έχω 3 χρεωστικές συνδεμένες τώρα σε 3 διαφορετικούς λογαριασμούς. Θέλω να κάνω "ανακατατάξεις" δηλαδή π.χ. την κάρτα που είχα με τον Α λογαριασμό να τη συνδέσω με το Γ αυτή του Β με τον Α κλπ.

1 hour ago, theo1973 said:

Επειδή δεν το βρήκα όσο έψαξα στις εφαρμογές, ξέρει κανείς αν και πως γίνεται αλλαγή συνδεδεμένου λογαριασμού σε χρεωστικές κάρτες της Εθνικής; Από ibank σε υπολογιστή/κινητό, σε ΑΤΜ ή μόνο τηλεφωνικά/σε κατάστημα; Έχω 3 χρεωστικές συνδεμένες τώρα σε 3 διαφορετικούς λογαριασμούς. Θέλω να κάνω "ανακατατάξεις" δηλαδή π.χ. την κάρτα που είχα με τον Α λογαριασμό να τη συνδέσω με το Γ αυτή του Β με τον Α κλπ.

Δεν θα σε παρω στο λαιμό μου αλλα αυτο νομιζω γίνεται μονο απο την τραπεζα, κανε ενα τλφ σε αυτους για να μάθεις 

Γνωρίζει κανένας άμα εμφανίζεται σαν ανάληψη μετρητών τα Top-up στην Revolut μέσω Πιστωτικών της Εθνικής;

2 ώρες πριν, nikos_kallithea said:

Δεν θα σε παρω στο λαιμό μου αλλα αυτο νομιζω γίνεται μονο απο την τραπεζα, κανε ενα τλφ σε αυτους για να μάθεις 

Το βρήκα. Γίνεται από browser. Στις "Κάρτες" πατάμε στην κάρτα που μας ενδιαφέρει να τροποποιήσουμε τη σύνδεση και όταν την ανοίξει στο tab "λογαριασμοί" δίνει δυνατότητα για τροποποιήσεις κύριου λογαριασμού και προσθαφαιρέσεις συνδεδεμένων λογαριασμών. Από το android app δεν βρήκα τρόπο να γίνει.

Ξερει κανένας πόσες μέρες θέλει η επεξεργασία της αίτησης για κάρτα στην Alpha Bank; 10 μέρες and counting (-2 αργίες)

θυμίστε μου λίγο...η ανανέωση της χρεωστικής κάρτας της Ν26 (λόγω λήξης) , έρχεται αυτόματα σπίτι? έχει χρέωση?

ίδια ερώτηση και για την revolut, όποιος γνωρίζει...

ευχαριστώ 🙂

11 ώρες πριν, Nikos_s3 said:

θυμίστε μου λίγο...η ανανέωση της χρεωστικής κάρτας της Ν26 (λόγω λήξης) , έρχεται αυτόματα σπίτι? έχει χρέωση?

ίδια ερώτηση και για την revolut, όποιος γνωρίζει...

ευχαριστώ 🙂

https://support.n26.com/en-eu/cards/order-and-delivery/my-card-is-expiring-soon-what-do-i-have-to-do

για τη revolut ναι έρχεται

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Replacement cards are free of charge for all N26 Smart, You or Metal customers...

Δηλαδή, με απλό account , τι κόστος έχει? ...( μια ζωή οι όροι γραμμένοι ώστε να μπερδεύουν..ππφφ..)

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το παρακάτω λινκ, οι δωρεάν λογαριασμοί έχουν και virtual card...εγώ δεν έχω...ίσως γιατί όταν τον άνοιξα έστελναν φυσική κάρτα? ίσως τώρα που λήγει σε κάνα μηνά, να δοθεί η επιλογή για virtual? 

https://n26.com/en-eu/plans

Edited by Nikos_s3

Καλησπερα. Δεν βρηκα αλλο τοπικ οπότε ρωταω εδώ. Ποια είναι η καλυτερη και η πιο εύκολη να εκδοθεί , prepaid καρτα ελληνικής τράπεζας ;

8 ώρες πριν, panos43 said:

Καλησπερα. Δεν βρηκα αλλο τοπικ οπότε ρωταω εδώ. Ποια είναι η καλυτερη και η πιο εύκολη να εκδοθεί , prepaid καρτα ελληνικής τράπεζας ;

Oi ελλ. prepaid ειναι σκετη κλοπη

Πας στην revolut και εισαι οκ

Έχω δοκιμάσει να κανω Revolut και επειδή έχουν περάσει κάποια χρόνια από όταν εβγαλα την φωτογραφια της ταυτότητας, μετα στην σελφι λεει ότι απέτυχε η ταυτοποίηση.

Edited by panos43

2 ώρες πριν, panos43 said:

Έχω δοκιμάσει να κανω Revolut και επειδή έχουν περάσει κάποια χρόνια από όταν εβγαλα την φωτογραφια της ταυτότητας, μετα στην σελφι λεει ότι απέτυχε η ταυτοποίηση.

Εάν η ταυτότητα είναι 15 ετών και άνω, τότε ναι δε την δέχεται 

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

(έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής)

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το παρακάτω λινκ, οι δωρεάν λογαριασμοί έχουν και virtual card...εγώ δεν έχω...ίσως γιατί όταν τον άνοιξα έστελναν φυσική κάρτα? ίσως τώρα που λήγει σε κάνα μηνά, να δοθεί η επιλογή για virtual? 
https://n26.com/en-eu/plans

Η κάρτα είναι δωρεάν αλλά η ενεργοποίηση έχει 10 ευρώ....

Μας δουλεύουν δηλαδή..... ,:)9a1b9eef5e19faeafeb08f6709e38b13.jpg

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk

Δεν χρειάζεται να βγάλεις ελληνική προπληρωμενη κάρτα

Βγάζεις μια τραπεζική και την χρησιμοποιείς μεταφέροντας χρήματα στον λογαριασμό της τζάμπα

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

2 μέρες μου έλεγε για αποτυχία. Εβαζα και εβαλα το δίπλωμα, που εχει και διαγώνιες γραμμές η φώτο επάνω. Εβγαζα κ την μουτσούνα μου και..... ετρωγα ακυρο. (με όλους τους φωτισμούς κ με ολα τα φόντα)
Επειδη απο την αρχη έβαλα την αδεια οδήγησης, θα συνέχιζα με αυτη (και οχι με ταυτοτητα) με οτι αποτέλεσμα θα είχε η αίτηση μου.
Την 31η φορά τα δέχτηκε .

Tapa

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

2 ώρες πριν, HEO said:

Η κάρτα είναι δωρεάν αλλά η ενεργοποίηση έχει 10 ευρώ....

Μας δουλεύουν δηλαδή..... ,:)9a1b9eef5e19faeafeb08f6709e38b13.jpg

Σορρυ αλλα τι θα την κανεις την καρτα χωρίς να στείλεις χρηματα, ετσι για να βαραίνει το πορτοφόλι σου

Σορρυ αλλα τι θα την κανεις την καρτα χωρίς να στείλεις χρηματα, ετσι για να βαραίνει το πορτοφόλι σου
Δεν καταλαβαίνω, :(

Μα στέλνω χρήματα κανονικά με έμβασμα και μάλιστα δωρεάν

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

αρχίζω να πιστεύω, έτσι όπως είναι γραμμένοι οι όροι, ότι σε free λογαριασμό, δεν το γλυτώνεις το 10άρικο για ανανέωση ληγμένης κάρτας. Πράγμα το οποίο, εκτιμώ ότι,δεν έχει και πολύ νόημα μιας και με την virtual της revolut, κάνω μια χαρά την δουλειά μου, περνώντας την στο google pay.

Θα κοιτάξω να στείλω μήνυμα στο support να ξεκαθαρίσουμε αν η όποια ανανέωση (είτε φυσική κάρτα, είτε virtual) έχει κόστος, και ανάλογα, είτε θα κρατήσω και την Ν26, είτε την "αδειάζω" και μένω με την revolut. 

Edited by Nikos_s3

2 μέρες μου έλεγε για αποτυχία. Εβαζα και εβαλα το δίπλωμα, που εχει και διαγώνιες γραμμές η φώτο επάνω. Εβγαζα κ την μουτσούνα μου και..... ετρωγα ακυρο. (με όλους τους φωτισμούς κ με ολα τα φόντα)
Επειδη απο την αρχη έβαλα την αδεια οδήγησης, θα συνέχιζα με αυτη (και οχι με ταυτοτητα) με οτι αποτέλεσμα θα είχε η αίτηση μου.
Την 31η φορά τα δέχτηκε .

Tapa

Βαρέθηκαν

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Βαρέθηκαν

Σου λέει "αυτος δεν πρόκειται να μας δώσει αλλα έγγραφα (Ταυτότητα). Πέρασε τον"

Tapa

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

4 ώρες πριν, HEO said:

Δεν καταλαβαίνω, 😞

Μα στέλνω χρήματα κανονικά με έμβασμα και μάλιστα δωρεάν

Πώς μπορείς να φορτώσεις δωρεάν το Ν26 λογαριασμό σου? Από ποια τράπεζα είναι δωρεάν το έμβασμα;

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus