Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Πήγα σήμερα στη τράπεζα Eurobank στην οποία είχα ανοίξει λογαριασμό πριν 4 χρόνια και σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ πριν 1,5 για να επανενεργοποιήσω τον λογαριαμό μου ο οποίος είναι σε αδράνεια.

Είχα μαζί μου:

Ταυτότητα

Καρτα/Βιβλιάριο

Εκαθαριστικό εφορίας

Βεβαίωση σπουδών

Και το Ε9 αντί λογαριασμού ΔΕΚΟ (καθώς κανένας λογαριασμός δεν έρχεται στο ονομά μου αλλά είμαι συνιδιοκτήτης στο σπίτι στο οποίο διαμένω μαζί με τη μητέρα μου. Δηλαδή είμαστε εγώ και η μητέρα μου είμαστε συνιδιοκτήτες του σπιτιου.)

Η υπάλληλος με ενημέρωσε πως για να επιβεβαιώσει τη διευθυνση μου χρειάζεται λογαριασμό ΔΕΚΟ και αν δεν έχω κάποιον στο όνομά μου μπορεί να κάνει μια Υπέυθυνη Δήλωση (Ν. 1599/86) η μητέρα μου οποία θα πιστοποιεί/δηλώνει πως διαμένω στο σπίτι που διαμένω.

Και ρωτώ: Τι πρέπει να γράψει/γράψουμε σε αυτή τη δήλωση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Καλησπέρα σε όλους.

Πήγα σήμερα στη τράπεζα Eurobank στην οποία είχα ανοίξει λογαριασμό πριν 4 χρόνια και σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ πριν 1,5 για να επανενεργοποιήσω τον λογαριαμό μου ο οποίος είναι σε αδράνεια.

Είχα μαζί μου:

Ταυτότητα

Καρτα/Βιβλιάριο

Εκαθαριστικό εφορίας

Βεβαίωση σπουδών

Και το Ε9 αντί λογαριασμού ΔΕΚΟ (καθώς κανένας λογαριασμός δεν έρχεται στο ονομά μου αλλά είμαι συνιδιοκτήτης στο σπίτι στο οποίο διαμένω μαζί με τη μητέρα μου. Δηλαδή είμαστε εγώ και η μητέρα μου είμαστε συνιδιοκτήτες του σπιτιου.)

Η υπάλληλος με ενημέρωσε πως για να επιβεβαιώσει τη διευθυνση μου χρειάζεται λογαριασμό ΔΕΚΟ και αν δεν έχω κάποιον στο όνομά μου μπορεί να κάνει μια Υπέυθυνη Δήλωση (Ν. 1599/86) η μητέρα μου οποία θα πιστοποιεί/δηλώνει πως διαμένω στο σπίτι που διαμένω.

Και ρωτώ: Τι πρέπει να γράψει/γράψουμε σε αυτή τη δήλωση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Υπάρχουν κάποιες τράπεζες (Για να μην πώ όλες οι υπόλοιπες πλέον :p :) )που αναφέρουν ότι δεν είναι απαραίτητο ο λογαριασμός ΔΕΚΟ να είναι στο όνομα πελάτη,αρκεί να έχει την ίδια διεύθυνση με το εκκαθαριστικό για να μπορέσουν να το ταυτοποιήσουν,αυτό αποτελεί μια λεπτομέρεια που αρκετοί υπάλληλοι δεν γνωρίζουν,οπότε πριν προβείς στην ενέργεια που σου πρότειναν και για την αποφυγή ταλαιπωρίας,αν θέλεις,κάλεσε και τώρα στην εξυπηρέτηση πελατών της Eurobank και ρώτησε σχετικά με τα έγγραφα επικαιροπόιησης στοιχείων είναι δεκτός λογαριασμό ΔΕΚΟ που έχει διαφορετικό όνομα αλλά έχει την ίδια διέυθυνση με το εκκαθαριστικό σου? Αν λάβεις αμέσως αρνητική απάντηση ζήτησε στον/στην υπάλληλο να το επιβεβαιώσει και να επανέλθει.

Η ίδια η υπάλληλος σήμερα μου είπε πως δε το δέχεται αυτό. Δηλαδή να έχει την ίδια διευθυνση ο λογαριασμός ΔΕΚΟ με το εκκαθαριστικό μου αλλά να είναι στοο όνομα της μητέρας μου..

Η ίδια η υπάλληλος σήμερα μου είπε πως δε το δέχεται αυτό. Δηλαδή να έχει την ίδια διευθυνση ο λογαριασμός ΔΕΚΟ με το εκκαθαριστικό μου αλλά να είναι στοο όνομα της μητέρας μου..

Ωστόσο όμως είναι η ίδια υπάλληλος που σου έχει επιβεβαιώσει και ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις λογαριασμό που έχει περάσει σε αδρανοποίηση,σωστά? Κάλεσε αν θέλεις στην εξυπηρέτηση πελατών να θέσεις το ερώτημα όπως σου πρότεινα..αν θεωρείς ότι με την Υπεύθυνη δήλωση είναι πιο εύκολος τρόπος σαν διαδικασία,απλά θα πρέπει να συμπληρωθεί όπως σε ενημέρωσαν για να έχουν την ενημέρωση εγγράφως υπογεγραμμένη.

Πως ακριβώς σου έδωσε την απάντηση? Μπήκε στο σύστημα και έψαξε? Πήρε ταυτόχρονα κάποιο τηλέφωνο για επιβεβαίωση?

εκανα ενα μεγαλο λαθος... η πιστωτικη μου ειναι ακυρωμενη.... δηλαδη μου ερχεται λογαριασμος καθε μηνα και απλα την ξεχρεωνω λιγο λιγο............

οποτε δε γινεται? ειχε δικιο ο υπαλληλος.....

εκανα ενα μεγαλο λαθος... η πιστωτικη μου ειναι ακυρωμενη.... δηλαδη μου ερχεται λογαριασμος καθε μηνα και απλα την ξεχρεωνω λιγο λιγο............

Σωστά,αν είναι ακυρωμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ενεργό προϊόν.Ακύρωμενη απο όταν ήταν ήδη στην Citi εννοείς,σωστά?

Ούτως ή άλλως δεν γινόταν να ανοίξεις κανονικό λογαριασμό. Ίσως σου άνοιγαν -και ίσως γίνεται ακόμα- "ειδικού σκοπού" (χωρίς δικαίωμα ανάληψης): http://www.odigostoupoliti.eu/trapezes-erotisis-ke-apantisis-gia-analipsis-ke-sinallages/ (βλ. 8. Μπορώ να ανοίξω νέο λογαριασμό; ).

Με την τελευταία ΠΝΠ απο τον Μάρτιο 2016 δεν ισχύει για την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρει,μπορεί κανονικά να ανοίξει λογαριασμό εφόσον έχει ήδη κωδικό πελάτη με ενεργό προϊόν.

Για πες μας που αναφέρετε αυτό

http://www.hba.gr/main/trapezikiargia15.asp

Στο 6

6.*Απαγορεύεται α) να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί και να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους, εφόσον με το ως άνω άνοιγμα λογαριασμού ή προσθήκη συνδικαιούχου δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID),*

Ξεκάθαρο και επειδή το έχω κάνει.Αν σε τράπεζα υπάρχεις ως πελάτης (customer id) τότε μπορείς να ανοιξεις και άλλο λογαριασμό

Αργύρης :w00t:

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

. Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) αποκλειστικά για τις ακόλουθες συναλλαγές, η αναγκαιότητα των οποίων πρέπει να τεκμηριώνεται εγγράφως από τον αρμόδιο φορέα και με την προϋπόθεση υποβολής υπεύθυνης δήλωσης από τον αιτούντα ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός μέσω του οποίου αυτές μπορούν να διενεργηθούν:

β. η πληρωμή υποχρεώσεων του καταθέτη προς το ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, που προκύπτουν από συμβάσεις που είχαν καταρτισθεί προ της 28ης Ιουνίου 2015,

Αυτό το β μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την τράπεζα για να ανοίξει λογαριασμό, με την αιτιολογία ότι ο λογαριασμός ανοίγει για την πληρωμή της πιστωτικής.

Τώρα με τα capital controls υπάρχει περιορισμός για τη μεταφορά ποσών σε λογαριασμό τρίτων στην ίδια τράπεζα (π.χ. για την αγορά αυτοκινήτου)? :confused:
Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Τώρα με τα capital controls υπάρχει περιορισμός για τη μεταφορά ποσών σε λογαριασμό τρίτων στην ίδια τράπεζα (π.χ. για την αγορά αυτοκινήτου)? :confused:

Όχι.

Mobile

όχι, περιορισμός για τη μεταφορά ποσών σε λογαριασμό τρίτων στην ίδια τράπεζα δεν υπάρχει υψηλή χρεώσει για τη μεταφορά ποσών σε λογαριασμό τρίτων υπάρχει.

Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα

Προς ενημέρωση στο last update τou winbank app κοβεται το quick login σε rooted συσκευές.

Sent from my HT6 using Tapatalk

Παιδιά επειδή έκανα την αναβάθμιση και πλέον δεν λειτουργει η εφαρμογή στην συσκευή μου λόγω root μάλλον αν κάποιος έχει ακόμα την προηγούμενη έκδοση και θέλει ας την ανέβασει κάπου γιατι αν περιμένουμε από τη WINBANK να δώσει λύση ίσως να μην το κάνει ποτέ

Ευχαριστώ

Edit: Λήξη συναγερμού ευτυχώς πήρα το apk απ την γυναίκα που την πρόλαβα πριν κάνει update

Edited by christou

Προς ενημέρωση στο last update τou winbank app κοβεται το quick login σε rooted συσκευές.

Sent from my HT6 using Tapatalk

Το ίδιο έγινε σήμερα και με τα iPhones σε jailbroken

Με την τελευταία ΠΝΠ απο τον Μάρτιο 2016 δεν ισχύει για την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρει,μπορεί κανονικά να ανοίξει λογαριασμό εφόσον έχει ήδη κωδικό πελάτη με ενεργό προϊόν.

Δηλαδή εγώ που έχω πιστωτική στην Πειραιώς και λογαριασμό στην Eurobank μπορώ να ανοίξω λογαριασμό και στην Πειραιώς;

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Μπορεις αλλα δεν εχεις δικαιωμα αναληψης (παρα μονο παγια εντολη πληρωμης της πιστωτικης σου καρτας) Εκτος κι αν δεν εχεις πουθενα αλλου λογαριασμο σε αλλη τραπεζα. Αυτο μου ειπαν στη τραπεζα. Edited by ggpp

όχι, περιορισμός για τη μεταφορά ποσών σε λογαριασμό τρίτων στην ίδια τράπεζα δεν υπάρχει υψηλή χρεώση για τη μεταφορά ποσών σε λογαριασμό τρίτων υπάρχει.

Μάλλον αναφέρεσαι σε χρεώσεις για μεταφορά ποσών σε λογαριασμούς διαφορετικών τραπεζών - στην περίπτωσή μου (ίδια τράπεζα) βλέπω ότι η Εθνική και η Πειραιώς χρεώνουν €1 ανά έμβασμα, οπότε δεν είναι κάτι το φοβερό. Αν μιλάμε για διαφορετικές τράπεζες βέβαια (αποστολέα-παραλήπτη) τότε άνετα φτάνεις τα €5 ανά έμβασμα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. :)

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Δηλαδή εγώ που έχω πιστωτική στην Πειραιώς και λογαριασμό στην Eurobank μπορώ να ανοίξω λογαριασμό και στην Πειραιώς;
Ναι φυσικά αυτή την πρακτική την κάνουμε όλοι δεν είναι καινούργιά.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μάλλον αναφέρεσαι σε χρεώσεις για μεταφορά ποσών σε λογαριασμούς διαφορετικών τραπεζών - στην περίπτωσή μου (ίδια τράπεζα) βλέπω ότι η Εθνική και η Πειραιώς χρεώνουν €1 ανά έμβασμα, οπότε δεν είναι κάτι το φοβερό. Αν μιλάμε για διαφορετικές τράπεζες βέβαια (αποστολέα-παραλήπτη) τότε άνετα φτάνεις τα €5 ανά έμβασμα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. :)

Στην ίδια τράπεζα σε άλλη τράπεζα που ρωτούσε χρεώνουν 3-7euro ανάλογα με το τιμολόγιο της τράπεζας

στην περίπτωσή μου (ίδια τράπεζα) βλέπω ότι η Εθνική και η Πειραιώς χρεώνουν €1 ανά έμβασμα, οπότε δεν είναι κάτι το φοβερό.

Δεν υπάρχει προμήθεια για μεταφορές ποσών εντός της ίδιας τράπεζας ακόμα και σε λογαριασμούς τρίτων. Ούτε το 1€ που λες. Το 1€ χρεώνεται στον αποστολέα, για έμβασμα σε άλλη τράπεζα -είτε δικό του είτε τρίτου- με ένδειξη SHA (επιμερισμένα και στα 2 μέρη έξοδα).

Ναι φυσικά αυτή την πρακτική την κάνουμε όλοι δεν είναι καινούργιά.

Με cc σε ισχύ δεν γίνεται αυτό που λες. Ανέβασα ήδη σε προηγούμενο ποστ την τελευταία αναθεώρηση και μάλλον κανείς δεν έκανε τον κόπο να την κοιτάξει. Μόνο λογαριασμό για την αποπληρωμή του προϊόντος ("ειδικό" χωρίς δικαίωμα ανάληψης και υποθέτω και εξερχόμενων εμβασμάτων) που διατηρείς στην τράπεζα μπορείς να ανοίξεις. Συνοπτικά: δεν μπορεί αυτή την περίοδο να ανοίξει κανείς πλήρη λογαριασμό σε τράπεζα, παρά μόνο αν δεν διαθέτει λογαριασμό σε καμία τράπεζα και εφόσον είναι φαντάρος ή φοιτητής σε άλλη πόλη από την οικογένειά του.

Με cc σε ισχύ δεν γίνεται αυτό που λες. Ανέβασα ήδη σε προηγούμενο ποστ την τελευταία αναθεώρηση και μάλλον κανείς δεν έκανε τον κόπο να την κοιτάξει. Μόνο λογαριασμό για την αποπληρωμή του προϊόντος ("ειδικό" χωρίς δικαίωμα ανάληψης και υποθέτω και εξερχόμενων εμβασμάτων) που διατηρείς στην τράπεζα μπορείς να ανοίξεις. Συνοπτικά: δεν μπορεί αυτή την περίοδο να ανοίξει κανείς πλήρη λογαριασμό σε τράπεζα, παρά μόνο αν δεν διαθέτει λογαριασμό σε καμία τράπεζα και εφόσον είναι φαντάρος ή φοιτητής σε άλλη πόλη από την οικογένειά του.

Σε άλλη χώρα δεν μπορείς να ανοίξεις του euro λογαριασμό όχι σε άλλη τραπέζα, ο πατέρας μου αγρότης που είναι λόγω δουλείας κινείται συνέχεια με της τράπεζες έτσι παίρνει τα λεφτά του από τα μαγαζιά και δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, μέχρι τώρα

Ούτως ή άλλως δεν γινόταν να ανοίξεις κανονικό λογαριασμό. Ίσως σου άνοιγαν -και ίσως γίνεται ακόμα- "ειδικού σκοπού" (χωρίς δικαίωμα ανάληψης): http://www.odigostoupoliti.eu/trapezes-erotisis-ke-apantisis-gia-analipsis-ke-sinallages/ (βλ. 8. Μπορώ να ανοίξω νέο λογαριασμό; ).

Μπορεί κανονικά με την τελευταία προσθήκη/τροποποίηση ΠΝΠ Μαρτίου 2016.Αυτή η διαδικασία αφορά προηγούμενη ΠΝΠ και άλλη κατηγορία

Στο 6

6.*Απαγορεύεται α) να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί και να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους, εφόσον με το ως άνω άνοιγμα λογαριασμού ή προσθήκη συνδικαιούχου δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID),*

Ξεκάθαρο και επειδή το έχω κάνει.Αν σε τράπεζα υπάρχεις ως πελάτης (customer id) τότε μπορείς να ανοιξεις και άλλο λογαριασμό

Ακριβώς,πολύ σωστά και απόλυτα επιβεβαιωμένο.

Μαλιστα οκ, δεν ξερω μονο αν το εφαρμοζουν και ολες οι τραπεζες

Ίσχυει για όλες τις Τράπεζες βεβαίως, απλά είναι πιθανό να ακούσεις κάτι διαφορετικό αν πέσεις σε υπάλληλο που δεν έχει διαβάσει τελευταία εγκύκλιο/ενημέρωση και έχει μείνει σε προηγούμενη ΠΝΠ.

. Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) αποκλειστικά για τις ακόλουθες συναλλαγές, η αναγκαιότητα των οποίων πρέπει να τεκμηριώνεται εγγράφως από τον αρμόδιο φορέα και με την προϋπόθεση υποβολής υπεύθυνης δήλωσης από τον αιτούντα ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός μέσω του οποίου αυτές μπορούν να διενεργηθούν:

β. η πληρωμή υποχρεώσεων του καταθέτη προς το ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, που προκύπτουν από συμβάσεις που είχαν καταρτισθεί προ της 28ης Ιουνίου 2015,

Αυτό το β μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την τράπεζα για να ανοίξει λογαριασμό, με την αιτιολογία ότι ο λογαριασμός ανοίγει για την πληρωμή της πιστωτικής.

Σωστά για την περίπτωση που θα δημιουργηθεί νέος κωδικός πελάτη.Αναφέρω ενα παράδειγμα με την τελευταία ΠΝΠ που υπάρχει ήδη κωδικός πελάτη:Έχεις πχ μια Prepaid VISA απο Πρώην Δίκτυο Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα που πέρασε στην Πειραιώς,εφόσον υπάρχει η Prepaid VISA Πρωην Κυπρου,οπότε έχεις κωδικό πελάτη,κάνεις μια επικαιροποίηση στοιχείων και ανοίγεις κανονικά λογαριασμό στην Πειραιώς.

Πολύ σωστά.

Μπορεις αλλα δεν εχεις δικαιωμα αναληψης (παρα μονο παγια εντολη πληρωμης της πιστωτικης σου καρτας) Εκτος κι αν δεν εχεις πουθενα αλλου λογαριασμο σε αλλη τραπεζα. Αυτο μου ειπαν στη τραπεζα.

Λάθος ενημέρωση σου έδωσαν,εκτός αν αφορά ημερομηνία πριν τον Μάρτιο 2016

Edited by xspy

Ξέρει κάποιος ποιες πιστωτικές της Alpha βγαίνουν χωρίς συνδρομή για όσους έχουν μισθό/σύνταξη στην τράπεζα και ποιο είναι το ελάχιστο εκκαθαριστικό; Υπάρχει περίπτωση να δοθεί η χρεωστική AΜΕΧ χωρίς συνδρομή;

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3