Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Μια βοήθεια...

Έκανα αίτηση στην εθνική για έκδοση πιστωτικής κάρτας, με ικανοποιητικό εισόδημα,χωρίς να χρωστάω πουθενά και χωρίς κάποιο δάνειο στο όνομα μου.Αλλά μόλις με ειδοποίησαν ότι η αίτηση μου απορρίφθηκε χωρίς παραπάνω εξηγήσεις.

Ξέρετε για ποιο λόγο και γιατί? Να ξανακάνω αίτηση από εβδομάδα ή χάσιμο χρόνου?

Να "εκβιάσω" ότι θα φύγω και θα πάω σε άλλη τράπεζα μήπως εκεί με εξυπηρετήσουν?

Θα καταφέρω τίποτα?

Αν και συνήθως το όχι σημαίνει όχι, και αφούν έχουν λάβει υπόψιν τους όλες τις παραμέτρους, οι οποίες και προφανώς δεν έχουν αλλάξει, σε περίπτωση που έχεις καταθετική σχέση, εξέφρασε την απογοήτευση σου ευγενικά στον διευθυντή του καταστήματος, μπας και σου πει αν υπάρχουν περιθώρια επαναδιατύπωσης της εισήγησης και ενδεχομένως αναθεώρησης της απόφασης.

Μην έχεις πολλές ελπίδες πάντως. Θα βρεις αντίστοιχες περιτπώσεις στις προηγούμενες σελίδες που έχουν αναφερθεί και για άλλες τράπεζες, δύσκολοι οι καιροί...

Καλησπερα σε ολους.

Πηγα σημερα να αγορασω ενα τηλεφωνο με την american expres της alpha bank και σε τεσσερα σκρουτζομαγαζα που πηγα κανεις δεν την δεχοταν γιατι λεει αλλαξαν συστηματα και βαλανε της Eurobank και απο λαθος της δεν αναγνωριζει τις american expres:angry:!!

Γνωριζει κανεις τι γινεται,καθως και αν θα διορθωθει συντομα?

Είναι γνωστό ότι η AMEX δεν γίνεται δεκτή παντού...

Είναι γνωστό ότι η AMEX δεν γίνεται δεκτή παντού...

Μου φανηκε παραξενο μιας και στα δυο απο τα καταστηματα αυτα ειχα ψωνισει πριν ενα χρονο με την συγκεκριμενη καρτα,καθως και οτι ολοι μου το ειπαν το οχι,με στυλ του οτι ειναι λαθος του συστηματος και καποια στιγμη θα διορθωθει:blink:

Αν και η alpha bank που μιλησα πριν λιγο,μου ειπε οτι δεν ξερει για κατι τετοιο(λαθος στο συστημα αναγνωσης απο την eurobank)και οτι ειναι στην θεληση του καθε εμπορου αν θα βαλει μηχανημα για american expres.

Δηλαδη που να καταληξω?.οτι ειχαν και τα εβγαλαν?

Καλησπερα σε ολους.

Πηγα σημερα να αγορασω ενα τηλεφωνο με την american expres της alpha bank και σε τεσσερα σκρουτζομαγαζα που πηγα κανεις δεν την δεχοταν γιατι λεει αλλαξαν συστηματα και βαλανε της Eurobank και απο λαθος της δεν αναγνωριζει τις american expres:angry:!!

Προσωπικά έχω παρατηρήσει σε μερικές επιχειρήσεις να έχουν βάλει πρόσφατα (οπως και οι ίδιοι οι υπάλληλοι μου επιβεβαίωσαν) μηχανήματα της Eurobank οπου έκανα κανονικά συναλλαγές με κάρτα Amex. Οπότε θεωρώ θα πρέπει να αφορά πρόβλημα συστήματος,προσωρινό.

Καλησπέρα παιδιά!

Μια βοήθεια...

Έκανα αίτηση στην εθνική για έκδοση πιστωτικής κάρτας, με ικανοποιητικό εισόδημα,χωρίς να χρωστάω πουθενά και χωρίς κάποιο δάνειο στο όνομα μου.Αλλά μόλις με ειδοποίησαν ότι η αίτηση μου απορρίφθηκε χωρίς παραπάνω εξηγήσεις.

Ξέρετε για ποιο λόγο και γιατί? Να ξανακάνω αίτηση από εβδομάδα ή χάσιμο χρόνου?

Να "εκβιάσω" ότι θα φύγω και θα πάω σε άλλη τράπεζα μήπως εκεί με εξυπηρετήσουν?

Θα καταφέρω τίποτα?

Πριν προβείς σε "εκβιασμό" :p :lol: ,δοκίμασε κάτι πιο απλό: Εφόσον θεωρείς ότι πληροίς τους όρους της σύμβασης,το τονίζεις όμορφα και ζητάς επανεξέταση του αιτήματος.Έχω αναφέρει δική μου προσωπική περίπτωση,όπου αιτήθηκα πιστωτική στην Εθνική,απορρίφθηκε,χρησιμοποίησα την πρακτική που ανέφερα παραπάνω και απέκτησα απο την Εθνικη τράπεζα την Χρυσή MasterCard :D

Edited by xspy

Καλησπερα σε ολους.

τα μηχανακια που αλλαξαν εγιναν cardlink.η εταιρια ειναι συμφεροντων alpha και eurobank.(και προσφατα την εξαγορασε η infoquest)o λογος που

εβαλαν κοινο μηχανημα ειναι να μειωσουν τα κοστη τους service ,μηχανακια κτλ κτλ.

τα μηχανακια τηw cardlink δεχονται visa mastercard american express και diners ...

μηπως με american express πληρωνει παραπανω προμηθεια...?

προσωπικα επειδη εχω χρονια amex παλαιοτερα επρεπε να ρωτησω αν το καταστημα την δεχεται και ειχα παντα μια visa/mastercard για καβατζα.πλεον η κατασταση εχει βελτιωθει απιστευτα λογω την καινουργιων μηχανων POS .

Πλεον ολα τα μηχανακια δεχονται amex. Επειδη δουλευα στο λιανικο εμποριο και ειχαμε της cardlink μας ελεγε ο υπευθυνος να αποφευγουμε την amex γιατι ειχε την μεγαλυτερη προμηθεια σε σχεση με αλλες καρτες. Μονο στην εσχατη λυση θα την δεχομασταν.

Αν για παραδειγμα η visa/master εχουν 1.4% προμηθεια η amex εχει 4.7% προμηθεια στο περιπου.

Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!!

Πριν προβείς σε "εκβιασμό" :p :lol: ,δοκίμασε κάτι πιο απλό: Εφόσον θεωρείς ότι πληροίς τους όρους της σύμβασης,το τονίζεις όμορφα και ζητάς επανεξέταση του αιτήματος.Έχω αναφέρει δική μου προσωπική περίπτωση,όπου αιτήθηκα πιστωτική στην Εθνική,απορρίφθηκε,χρησιμοποίησα την πρακτική που ανέφερα παραπάνω και απέκτησα απο την Εθνικη τράπεζα την Χρυσή MasterCard :D

Μα εννοείται ότι θεωρώ ότι πληρώ όλες τις προυποθέσεις για αυτό και τα έχω πάρει κρανίο!!

Θα το δοκιμάσω αύριο και θα πάω στον διευθυντή του καταστήματος.

Μακάρι να τα καταφέρω γιατί πραγματικά θέλω να κόψω να χρησιμοποιώ μετρητά και να ξεκινήσω το "πλαστικό χρήμα" για να ελέγχω καλύτερα τα έξοδα μου.

Και αναρωτιέμαι...Αν απορρίπτουν κάποιον τόσο "κύριο" στις συναλλαγές του με τους άλλους τι γίνεται? Καμία ελπίδα?

Κι εγώ για την Χρυσή MasterCard πάω φίλε...

Σε περιπτωση που έχει χαθεί η χρεωστική Amex της AlphaBank, για την επανέκδοσή της υπάρχει χρέωση; Οι πόντοι χάνονται που έχουν συγκεντρωθει; Επειδή η συγκεκριμένη είναι με ετήσια χρέωση χρήσης 10€, στην περίπτωση επανέκδοσης θα υπάρξει και χρέωση συτού του ποσού;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Σε περιπτωση που έχει χαθεί η χρεωστική Amex της AlphaBank, για την επανέκδοσή της υπάρχει χρέωση; Οι πόντοι χάνονται που έχουν συγκεντρωθει; Επειδή η συγκεκριμένη είναι με ετήσια χρέωση χρήσης 10€, στην περίπτωση επανέκδοσης θα υπάρξει και χρέωση συτού του ποσού;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

οι ποντοι δεν χανοναται σιγουρα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ουτε οι πόντοι χάνονται ούτε θα πληρωσεις κάτι

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

10ε ειναι για ενα ετος συνδρομη για την καρτα.δεν πληρωνεις κατι για την αντικατασταση της καρτας λογω απωλειας.οι ποντοι δεν χανονται με τιποτα.

Ευχαριστώ πολύ σε όλους! ελπίζω να τη βρω στο Atm, και να μη χρειαστεί να περιμένω για καινούργια-επανέκδοση, κτλ.

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Κατά την γνώμη μου κακώς πληρώνεις συνδρομή για την κάρτα σου την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία προσφέρονται δωρεάν.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Ευχαριστώ πολύ σε όλους! ελπίζω να τη βρω στο Atm, και να μη χρειαστεί να περιμένω για καινούργια-επανέκδοση, κτλ.

Καλή επιτυχία!!

Κατά την γνώμη μου κακώς πληρώνεις συνδρομή για την κάρτα σου την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία προσφέρονται δωρεάν.

Αναφέρθηκε σε συνδρομή συγκεκριμένης Χρεωστικής κάρτας και όχι στο σύνολο τραπεζικών προιόντων.Διορθώστε με αν κάνω λάθος,δεν πρέπει να έχει προκύψει ακύρωση συνδρομής σ'αυτη την κάρτα. Επίσης οι πιστωτικές που εκδίδονται απο το 2012-2013 έχουν συνδρομές ή έχουν τον όρο ανάλογα με τις συναλλαγές να γίνετε αντιλογισμός/αφαίρεση. Με μια απλή ερεύνα δεν εμφάνίζουν πλεον τον χαρακτηρισμό 'Χωρίς Συνδρομή για πάντα'

Edited by xspy

Και επανέρχομαι στο θέμα μου (απόρριψη έκδοσης πιστωτικής κάρτας).

Μόλις γύρισα από την εθνική όπου ξαναέκανα αίτηση με την υποσημείωση ότι σε περίπτωση πάλι απόρριψης θα κλείσω το λογαριασμό μου και θα φύγω από την τράπεζα.

Η υπεύθυνη όμως μου είπε ότι η εθνική έχει παγώσει την έκδοση πιστωτικών καρτών λόγω κρισης τα τελευταία 3 χρόνια και βγάζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις.... :( :(

τι να πω...

Θα επανέλθω πάλι όταν έχω νεότερα αλλά μάλλον πρέπει να αρχίσω να κοιτάω και αλλού...

Καμία πρόταση?

thanks

Και επανέρχομαι στο θέμα μου (απόρριψη έκδοσης πιστωτικής κάρτας).

Μόλις γύρισα από την εθνική όπου ξαναέκανα αίτηση με την υποσημείωση ότι σε περίπτωση πάλι απόρριψης θα κλείσω το λογαριασμό μου και θα φύγω από την τράπεζα.

Η υπεύθυνη όμως μου είπε ότι η εθνική έχει παγώσει την έκδοση πιστωτικών καρτών λόγω κρισης τα τελευταία 3 χρόνια και βγάζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις.... :( :(

τι να πω...

Θα επανέλθω πάλι όταν έχω νεότερα αλλά μάλλον πρέπει να αρχίσω να κοιτάω και αλλού...

Καμία πρόταση?

thanks

Έκανες προσπάθεια να ρωτήσεις για ποιό λόγο απορρίφθηκε η πρώτη?

Εγώ πριν 3 χρόνια την απέκτησα,το 2012 οπου τότε ήταν λίγο χειρότερα σε σχέση με τώρα οι εγκρίσεις θεωρώ.

Έκανες προσπάθεια να ρωτήσεις για ποιό λόγο απορρίφθηκε η πρώτη?

Εγώ πριν 3 χρόνια την απέκτησα,το 2012 οπου τότε ήταν λίγο χειρότερα σε σχέση με τώρα οι εγκρίσεις θεωρώ.

Εννοείται ότι ρώτησα και δεν ξέρανε ούτε αυτοί το γιατί.

Επίσης πάθανε πλάκα για τον λόγο που με ακύρωσαν απο τα κεντρικά...

Πληρώ όλες τις προυποθέσεις σαν "καλός" πελάτης για να βγάλω κάρτα.

Έγραψα αυτό ακριβώς που μου είπανε.Ότι τα τελευταία 3 χρόνια λόγω κ΄ρισης βγάζουν πολύ δύσκολα και τους ακυρώνουν όλους!!!!

Και ότι μετάνιωσαν τα προ-κρισης χρόνια που μοίραζαν πιστωτικές και τελικά όλος ο κόσμος τους φέσωσε..

Ευτυχώς βρέθηκε στο ΑΤΜ, οπότε και την περισυνέλεξα σώα!

Είναι AmEx χρεωστική, συνδεδεμένη με μισθοδοσία, από την AlphaBank.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν το είχαν δωρεάν... Τώρα αν υπάρχει παραθυράκι να γλυτωςω και το 10€ κάθε χρόνο δε θα πω κ όχι!!!

Εφ'όσον όμως συναλάσομαι με τις περισσότερες από τις εταιρίες που συνεργάζονται στο πρόγραμμα bonus και τα λεφτά μου είναι εκεί μέσα, δεν έχω λόγο να χρησιμοποιώ κάρτες άλλων τραπεζών..!

Edited by mariel19
Προσθήκη κειμένου

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Γνωρίζει κανείς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού μπορούν να εξαργυρωθούν οι πόντοι του προγράμματος ανταμοιβής της Εθνικής Τράπεζας «Go4more»; Μέχρι στιγμής, στην ιστοσελίδα της τράπεζας, γενικά και αόριστα πράγματα βλέπω και τίποτα πιο συγκεκριμένο...

Γνωρίζει κανείς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού μπορούν να εξαργυρωθούν οι πόντοι του προγράμματος ανταμοιβής της Εθνικής Τράπεζας «Go4more»; Μέχρι στιγμής, στην ιστοσελίδα της τράπεζας, γενικά και αόριστα πράγματα βλέπω και τίποτα πιο συγκεκριμένο...

Στο site λέει στα συνεργαζόμενα καταστήματα- επιχειρήσεις ή μέσω της πιστωτικής. Πιστεύω ότι θα εννοεί ότι όταν κάνεις κάποια συναλλαγή θα σ ενημερώνουν εάν έχεις πόντους και εάν θες να τους εξαργυρώσεις όπως γίνεται γενικά σε κάρτες bonus κλπ.

το χειρότερο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις τους πόντους που μαζεύεις...
εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr