Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Λογικό δεν είναι; Η Τράπεζα Κύπρου έχει ως έδρα την Κύπρο...

Γιατι είναι λογικό? Η Κύπρος δεν έχει την έκταση της Ελλάδας, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου...

Γιατι είναι λογικό? Η Κύπρος δεν έχει την έκταση της Ελλάδας, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου...

Το σκεπτικό μου είναι εξαιρετικά απλό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μια τράπεζα η οποία έχει ως βάση της άλλη χώρα (Τράπεζα Κύπρου), με μία τράπεζα η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα (η οποία ως χώρα είναι και πολύ μεγαλύτερη σε έκταση από την Κύπρο).

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Το σκεπτικό μου είναι εξαιρετικά απλό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μια τράπεζα η οποία έχει ως βάση της άλλη χώρα (Τράπεζα Κύπρου), με μία τράπεζα η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα (η οποία ως χώρα είναι και πολύ μεγαλύτερη σε έκταση από την Κύπρο).

πολλεσ τραπεζεσ,οπωσ βεβαια θα ξερεισ, εχουν διασπαρτα atm σε πολλα κεντρικα σημεια χωρισ να εχουν καταστηματα εκει κοντα. κ το κανουν για να εξυπηρετουν τουσ πελατεσ τουσ. η εθνικη,οπωσ βεβαια θα ξερεισ, δεν εχει 1500 καταστηματα στην ελλαδα. αρα θα μπορουσε να εχει αρκετα περισσοτερα atm για να εξυπηρετει τουσ πελατεσ τησ. δεν εννοω βεβαια 1500. απλα αρκετα περισσοτερα απο 170

[sIGPIC][/sIGPIC]

πολλεσ τραπεζεσ,οπωσ βεβαια θα ξερεισ, εχουν διασπαρτα atm σε πολλα κεντρικα σημεια χωρισ να εχουν καταστηματα εκει κοντα. κ το κανουν για να εξυπηρετουν τουσ πελατεσ τουσ. η εθνικη,οπωσ βεβαια θα ξερεισ, δεν εχει 1500 καταστηματα στην ελλαδα. αρα θα μπορουσε να εχει αρκετα περισσοτερα atm για να εξυπηρετει τουσ πελατεσ τησ. δεν εννοω βεβαια 1500. απλα αρκετα περισσοτερα απο 170

και οι 2 εχετε δικιο ως ενα βαθμο , αλλα δεν παυει να ειναι μια τραπεζα με βαση την Κυπρο και οχι την Ελλαδα , δηλαδη και η Eurobank που δραστηριοποιείται στα Βαλκανια ποσα πιστευεις ΑΤΜ εχει ? σιγουρα λιγοτερα απο οσα εχει η Κυπρου εδω , βεβαια θα μου πεις οτι η Κυπρου εδω κοντευει να γινει Εμπορικη , παντως οσο αφορα τα ΑΤΜ κανει μια καλη προσπαθεια , και σου μιλαω εγω που η μισθοδοσία μου ειναι μεσω Κυπρου και μεχρι πριν λιγο καιρο εκανα μικρα ταξιδια για να παω να σηκωσω χρηματα απο τον λογαριασμο μου χωρις να χρεωνομαι τα εξτρα λογο χρηση αλλης τραπεζας ΑΤΜ , αλλα πριν λιγο καιρο ανοιξε και στην περιοχη μου Κυπρου και με εχει βολεψει παρα πολυ,το οτι με το που ανοιξε μετα απο μια εβδομαδα ειχε γινει ηδη ενοπλη ληστεια δεν εχει καμια σημασια:):).

Παντως θυμαμαι πριν λιγα χρονια που πληρωνομουνα μεσω Λαικης τραπεζας εκει ειχα φτυσει αιμα.Ενα καταστημα στην Μεταμορφωση , ενα στην Γλυφαδα που εβαλε ΑΤΜ μετα απο κατι μηνες που ειχε ανοιξει και ενα καταστημα στο Κεντρο Αθηνα.Εκει να δεις γλεντια!!!Αλλα τουλαχιστον οι μαγκες επειδη ηξεραν οτι δεν ειχαν δικτυο ΑΤΜ δεν πληρωνες δεκαρα οταν εκανες συνναλαγες σε ΑΤΜ αλλων τραπεζων , αυτο ηταν καλη κινηση,αλλα αν μπορουσαν ας εκαναν και αλλιως.Το ωραιο παντως ηταν οτι τα ΑΤΜ τους και γενικα αν πηγαινες και σε αλλων τραπεζων παντα εκαναν κολπα για να βγαλεις χρηματα, αυτο στην Μεταμορφωση "δεν ηταν σε θεση να σε εξυπηρετηση" έβγαζε μήνυμα στην οθονη , απο τις 3 το μεσημερι μεχρι της 10 το βραδυ εκανε update ετσι ελεγαν στο τηλεφωνικο κεντρο της τραπεζας οταν επερνες να κανεις παραπονα , και οταν ηταν σε θεση να σε εξυπηρετησει , δηλαδη ωρες απο μπουζουκια ( 3 με 5 μιση το πρωι ) δεν σου εβγαζε πανω απο διακοσια ευρω γιατι λεει ειχες περασει το ημερήσιο οριο συνναλαγων. Τωρα πως γινετε αυτο οταν ειχα να βγαλω λεφτα πανω απο 15 μερες και ειχα οριο 3000 ημερήσιο και δεν μου εδινε ουτε 300 ευρω δεν μπορω ακομα να το καταλαβω.Εκει εμαθα πως ειναι οι παππουδες που πανε με τα βιβλιαρια στην τραπεζα,ειχα παντα μαζι μου το βιβλιαριο και εφευγα απο την δουλεια για να παω να κανω αναληψη.

και οι 2 εχετε δικιο ως ενα βαθμο , αλλα δεν παυει να ειναι μια τραπεζα με βαση την Κυπρο και οχι την Ελλαδα , δηλαδη και η Eurobank που δραστηριοποιείται στα Βαλκανια ποσα πιστευεις ΑΤΜ εχει ? σιγουρα λιγοτερα απο οσα εχει η Κυπρου εδω , βεβαια θα μου πεις οτι η Κυπρου εδω κοντευει να γινει Εμπορικη , παντως οσο αφορα τα ΑΤΜ κανει μια καλη προσπαθεια , και σου μιλαω εγω που η μισθοδοσία μου ειναι μεσω Κυπρου και μεχρι πριν λιγο καιρο εκανα μικρα ταξιδια για να παω να σηκωσω χρηματα απο τον λογαριασμο μου χωρις να χρεωνομαι τα εξτρα λογο χρηση αλλης τραπεζας ΑΤΜ , αλλα πριν λιγο καιρο ανοιξε και στην περιοχη μου Κυπρου και με εχει βολεψει παρα πολυ,το οτι με το που ανοιξε μετα απο μια εβδομαδα ειχε γινει ηδη ενοπλη ληστεια δεν εχει καμια σημασια:):).

Παντως θυμαμαι πριν λιγα χρονια που πληρωνομουνα μεσω Λαικης τραπεζας εκει ειχα φτυσει αιμα.Ενα καταστημα στην Μεταμορφωση , ενα στην Γλυφαδα που εβαλε ΑΤΜ μετα απο κατι μηνες που ειχε ανοιξει και ενα καταστημα στο Κεντρο Αθηνα.Εκει να δεις γλεντια!!!Αλλα τουλαχιστον οι μαγκες επειδη ηξεραν οτι δεν ειχαν δικτυο ΑΤΜ δεν πληρωνες δεκαρα οταν εκανες συνναλαγες σε ΑΤΜ αλλων τραπεζων , αυτο ηταν καλη κινηση,αλλα αν μπορουσαν ας εκαναν και αλλιως.Το ωραιο παντως ηταν οτι τα ΑΤΜ τους και γενικα αν πηγαινες και σε αλλων τραπεζων παντα εκαναν κολπα για να βγαλεις χρηματα, αυτο στην Μεταμορφωση "δεν ηταν σε θεση να σε εξυπηρετηση" έβγαζε μήνυμα στην οθονη , απο τις 3 το μεσημερι μεχρι της 10 το βραδυ εκανε update ετσι ελεγαν στο τηλεφωνικο κεντρο της τραπεζας οταν επερνες να κανεις παραπονα , και οταν ηταν σε θεση να σε εξυπηρετησει , δηλαδη ωρες απο μπουζουκια ( 3 με 5 μιση το πρωι ) δεν σου εβγαζε πανω απο διακοσια ευρω γιατι λεει ειχες περασει το ημερήσιο οριο συνναλαγων. Τωρα πως γινετε αυτο οταν ειχα να βγαλω λεφτα πανω απο 15 μερες και ειχα οριο 3000 ημερήσιο και δεν μου εδινε ουτε 300 ευρω δεν μπορω ακομα να το καταλαβω.Εκει εμαθα πως ειναι οι παππουδες που πανε με τα βιβλιαρια στην τραπεζα,ειχα παντα μαζι μου το βιβλιαριο και εφευγα απο την δουλεια για να παω να κανω αναληψη.

παλιεσ <<καλεσ>> εποχεσ των τραπεζων. απιστευτεσ καταστασεισ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ξέρει κανένας αν κάθε υποκατάστημα τράπεζας δικαιούται θέση στάθμευσης;;

Γιατί στην γειτονιά μου έχει παραγίνει το κακό…:confused:

Ξέρει κανένας αν κάθε υποκατάστημα τράπεζας δικαιούται θέση στάθμευσης;;

Γιατί στην γειτονιά μου έχει παραγίνει το κακό…:confused:

δικαιουται θεση παρκαρισματοσ τισ εργασιμεσ μερεσ κ ωρεσ μονο, επαναλαμβανω μονο για το αυτοκινητο τησ χρηματαποστολησ.κ δεν την κατοχυρωνει βαζοντασ κασονια,τσουβαλια κ οτι αλλο μπορεισ να φανταστεισ αλλα βαζοντασ 2 πινακιδεσ που οριοθετουν τον χωρο.δεν καταλαμβανει θεσεισ για τον διευθυντη, τον ταμια η τον μεγαλοκαταθετη. μονο για το αυτοκινητο τησ χρηματαποστολησ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ δεν έχω δει να παρκάρει όχημα της χρηματαποστολής ποτέ εκεί, ενώ το έχω δει να είναι διπλοπαρκαρισμένο την ώρα που η θέση είναι ελεύθερη.

Τραγικά πράγματα ....

Εγώ δεν έχω δει να παρκάρει όχημα της χρηματαποστολής ποτέ εκεί, ενώ το έχω δει να είναι διπλοπαρκαρισμένο την ώρα που η θέση είναι ελεύθερη.

Τραγικά πράγματα ....

διπλοπαρκαρει γιατι βαριεται να παρκαρει κανονικα. κλασσικοσ νεοελληνασ οδηγοσ.αν εχουν πινακιδεσ που λεει απαγορευεται το παρκαρισμα κ εξαιρουνται τα αυτοκινητα τησ χρηματαποστολησ δεν μπορεισ να κανεισ τιποτα. αν δεν εχει καμια ταμπελα κ βαζουν κασονια κ τα συναφη , να τα παρεισ να τα πεταξεισ κ να παρκαρεισ το αυτοκινητο σου χωρισ φοβο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μα δεν διαφώνησα. Απλά ανέφερα πως είναι λογική η χαώδης διαφορά των σημείων εξυπηρέτησης.

Τι θα μπορούσες να έκανες:

1. Να μιλούσες με την τράπεζα και να έλεγχες εάν πράγματι υπάρχει όριο στις αναλήψεις (που συνήθως μπαίνει αυτόματα εώς ότου το αλλάξεις).

2. Εάν υπήρχε, πως θα μπορούσε να αυξηθεί (αυξάνεται χωρίς δυσκολία).

3. Να έδινες εντολή στην τράπεζα να μεταφέρει τα χρήματα στην τράπεζα της αρεσκείας σου (θα αργούσαν 2-3 μέρες, αλλά θα τα είχες πιο εύκολα).

Υ.Γ.

Η αλήθεια είναι ότι ήσουν καημένος, πριν η Λαϊκή ενωθεί με Εγνατία και Marfin ήταν για κλάματα...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

παιδια γνωριζει κανεις περι moneybookers?Θελω να μεταφερω 170 ευρω απο εκει στη prepaid μου της Κυπρου που την εχω δηλωσει στη moneybookers.Ωστοσο,μου λεει πως " Έχετε υπερβεί τo όριo ανάληψης πιστωτικής κάρτας. Παρακαλώ δοκμάστε ξανά την επόμενη εβδομάδα.".Κατι τετοιο βεβαια δεν εχει συμβει....Τεσπα,μου δινει μια επιλογη επισης να κανω μεταφορα σε λογαριασμο τραπεζης...Η prepaid συγκαταλεγεται σε αυτη τη κατηγορια???

Έχει κάποιος λογαριασμό στην Εμπορική?

Αν μπορεί να πει εντυπώσεις απο την συγκεκριμένη τράπεζα..

παιδια γνωριζει κανεις περι moneybookers?Θελω να μεταφερω 170 ευρω απο εκει στη prepaid μου της Κυπρου που την εχω δηλωσει στη moneybookers.Ωστοσο,μου λεει πως " Έχετε υπερβεί τo όριo ανάληψης πιστωτικής κάρτας. Παρακαλώ δοκμάστε ξανά την επόμενη εβδομάδα.".Κατι τετοιο βεβαια δεν εχει συμβει....Τεσπα,μου δινει μια επιλογη επισης να κανω μεταφορα σε λογαριασμο τραπεζης...Η prepaid συγκαταλεγεται σε αυτη τη κατηγορια???

πρώτα πρέπει να προσθέσεις την κάρτα σου ως πιστωτική. μετά πρέπει να την κάνεις verify. θα σε χρεώσουν ένα μικρό ποσό και εσύ πρέπει να πεις ποιο ήταν το ποσό αυτό. αφού το συμπληρώσεις σωστά, το ποσό αυτό προστίθεται στο online balance σου και μπορείς πλέον να σηκώσεις κανονικά μέσω κάρτας. η μεταφορά σε λογαριασμό απευθύνεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς αποκλειστικά (ταμιευτηρίου, τρεχούμενους, όψεως).

και κάτι άλλο σχετικά με τα προηγούμενα... μια τράπεζα σαφώς κερδίζει πελάτες όταν αναπτύσσει μεγάλο δίκτυο ΑΤΜ. αλλά δεν έχει ως στόχο πρωταρχικό να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, αλλά τους πελάτες των άλλων τραπεζών! ;)

επίσης η Εθνική και η Αγροτική ανέπτυξαν δίκτυο ΑΤΜ στην Ελλάδα επειδή είχαν υποδομές που άλλες δεν είχαν. Δεν έχει σημασία ότι η Κύπρου είναι Κυπριακών συμφερόντων και δραστηριοποιείται κυρίως στην Κύπρο. βάλτε την probank στη θέση της, η ίδια θα ήταν η δικαιολογία? όχι. απλά Εθνική κα Αγροτική είναι οι παλιότερες τράπεζες, που τους δόθηκαν ευκαιρίες....

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου...Ειχα προβληματιστει και εγω με τους τραπεζικους λογαριασμους πως θα εξαιρει τη prepaid.Τελικα μιλησα με τη moneybookers και μου ειπε πως απλως ειχε παρουσιαστει προβλημα{γενικα και αοριστα},και πως να ξαναπροσπαθησω σε 24 ωρες...Ωστοσο,την επομενη ωρα ολα ειχαν λυθει και εκανα τη μεταφορα....Ευχαριστω πολυ Λευτερη

Μια ερώτηση, στο site της Εμπορικής, για τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου που κοίταξα λέει το εξής:

Έξοδα Διαχείρισης : Όταν το μέσο ημερήσιο υπόλοιπο εξαμήνου < €300 : € 7 / 6μηνο

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αυτό?

Μια ερώτηση, στο site της Εμπορικής, για τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου που κοίταξα λέει το εξής:

Έξοδα Διαχείρισης : Όταν το μέσο ημερήσιο υπόλοιπο εξαμήνου < €300 : € 7 / 6μηνο

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αυτό?

σημαίνει το εξής: έστω ότι ανοίγεις τον λογαριασμό 1η Ιουλίου. Την 31η Δεκεμβρίου στο τέλος της ημέρας θα πάει να υπολογίσει το μέσο ημερήσιο υπόλοιπο σου, δηλαδή πόσα χρήματα είχες μέσα στο τέλος κάθε μέρας. Οπότε αν ο μέσος όρος είναι κάτω από 300 ευρώ, θα σε χρεώσει 7€ (μερικές μέρες θα έχεις πάνω από 300€, και άλλες κάτω από 300€ - εσένα σε ενδιαφέρει ο μέσος όρος).

Αν φοβάσαι ότι υπάρχει περίπτωση 2 φορές το χρόνο να σε χρεώνει 7€, και αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να είσαι στην Εμπορική, υπάρχουν τραπεζικά προϊόντα άλλων τραπεζών που δεν έχουν αντίστοιχες χρεώσεις.

σημαίνει το εξής: έστω ότι ανοίγεις τον λογαριασμό 1η Ιουλίου. Την 31η Δεκεμβρίου στο τέλος της ημέρας θα πάει να υπολογίσει το μέσο ημερήσιο υπόλοιπο σου, δηλαδή πόσα χρήματα είχες μέσα στο τέλος κάθε μέρας. Οπότε αν ο μέσος όρος είναι κάτω από 300 ευρώ, θα σε χρεώσει 7� (μερικές μέρες θα έχεις πάνω από 300�, και άλλες κάτω από 300� - εσένα σε ενδιαφέρει ο μέσος όρος).

Αν φοβάσαι ότι υπάρχει περίπτωση 2 φορές το χρόνο να σε χρεώνει 7�, και αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να είσαι στην Εμπορική, υπάρχουν τραπεζικά προϊόντα άλλων τραπεζών που δεν έχουν αντίστοιχες χρεώσεις.

Δεν υπάρχει ιδαίτερος λόγος να είμαι στην εμπορική, μάλλον θα κοιτάξω για αλλού...

Βασικά, θέλω να ανοιξω λογαριασμό σε μια τράπεζα που:

να μην έχει ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης

να μην έχει έξοδα διαχείρησης (έξοδα αδράνειας δεν με ενοχλεί να έχει γιατι θα τον κινώ συχνά)

να έχει μεγάλο δίκτυο ΑΤΜ

να έχει internet banking και δωρεάν χρεωστική κάρτα.

Ξέρω οτι έγραψα πολλά, μήπως μπορεί να μου προτείνεις κάποια? :)

P.S. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!

Δεν υπάρχει ιδαίτερος λόγος να είμαι στην εμπορική, μάλλον θα κοιτάξω για αλλού...

Βασικά, θέλω να ανοιξω λογαριασμό σε μια τράπεζα που:

να μην έχει ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης

να μην έχει έξοδα διαχείρησης (έξοδα αδράνειας δεν με ενοχλεί να έχει γιατι θα τον κινώ συχνά)

να έχει μεγάλο δίκτυο ΑΤΜ

να έχει internet banking και δωρεάν χρεωστική κάρτα.

Ξέρω οτι έγραψα πολλά, μήπως μπορεί να μου προτείνεις κάποια? :)

P.S. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!

Ένας απλός ταμιευτηρίου στην Πειραιώς ή ο Alpha 1|2|3 για νέους στην Alpha bank καλύπτουν τα κριτήρια σου.

Μα δεν διαφώνησα. Απλά ανέφερα πως είναι λογική η χαώδης διαφορά των σημείων εξυπηρέτησης.

Τι θα μπορούσες να έκανες:

1. Να μιλούσες με την τράπεζα και να έλεγχες εάν πράγματι υπάρχει όριο στις αναλήψεις (που συνήθως μπαίνει αυτόματα εώς ότου το αλλάξεις).

2. Εάν υπήρχε, πως θα μπορούσε να αυξηθεί (αυξάνεται χωρίς δυσκολία).

3. Να έδινες εντολή στην τράπεζα να μεταφέρει τα χρήματα στην τράπεζα της αρεσκείας σου (θα αργούσαν 2-3 μέρες, αλλά θα τα είχες πιο εύκολα).

Υ.Γ.

Η αλήθεια είναι ότι ήσουν καημένος, πριν η Λαϊκή ενωθεί με Εγνατία και Marfin ήταν για κλάματα...

Αγαπητε VeCo τα ειχα κανει ολα τα παραπανω , απλα με την Λαικη τα ειχα περασει ολα , σε αυτα που γραφεις οι απαντησεις ειναι οι εξης:

1.Ναι οριο υπαρχει και ηταν 1000 ευρω και επειδη ειχα αυτα τα προβλημα με το μυνημα ''εχετε υπερβει το ημερησιο οριο αναληψης '' το εκανα 3000 , που ηταν και το μεγιστο.

2.το ειχα κανει ισχυει η παραπανω απαντηση μου

3.Εκανα παγια εντολη αλλα κοιτα τι επαθα και σε αυτο , επειδη απο την εργασια μου τα χρηματα δεν εμπαιναν συγκεκριμενη μερα στο τελος του μηνα , μπορει να εμπαιναν 30 του μηνος αλλα μπορει και 6 του αλλου μηνα , για να ειμαι μεσα στην ημερομηνια ωστε να δει χρηματα το συστημα και να μεταφερει ειχα πει να εκτελειτε η παγια καθε 8 του μηνος , γιατι αν εβαζα 30 και δεν εβλεπε τιποτα μεσα δηλαδη δεν ειχε γινει η καταθεση απο την μισθοδοσια μου δεν κοιταγε τις επομενες μερες που ερχονται για να κανει την μεταφορα.Αντε και με το 8 του μηνος κατι καταφερα , αλλα και η ρημαδα η Λαικη για να κανει μια παγια εντολη και να φανει στην αλλη τραπεζα περναγε μια εβδομαδα χαλαρα , οποτε αν καταλαβες κατα τις 15 του μηνος εβλεπα λεφτα , και εγω μεχρι τοτε επρεπε να να ειχα σηκωσει καποια χρηματα , οποτε ετρεχα στα ΑΤΜ της Λαικης και τραβαγα τα κερατα μου καθε φορα.:lol:

Ένας απλός ταμιευτηρίου στην Πειραιώς ή ο Alpha 1|2|3 για νέους στην Alpha bank καλύπτουν τα κριτήρια σου.

Οκ, σε ευχαριστώ πολύ!

Για τον Alpha 1|2|3 έχω κάποιες επιφυλάξεις, διότι το αντίστοιχο πρόγραμμα της Εμπορικής έλεγε κάπου οτι παρέχεται με "συμβολικό κόστος 4 Ευρώ το μήνα" ή κάτι τέτοιο...

Στις κάρτες ανάληψης μετρητών μπορείς να ορίσεις εσύ όριο (ημερήσιο) το οποίο ανανεώνεται στις 12 το βράδυ. Προσοχή όμως. Αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος το όριό σας να είναι μεγάλο, αλλάξτε το και βάλτε κάτι ρεαλιστικό για εσάς και τις συναλλαγές σας. Αυτό θα σας προστατέψει σε 2 περιπτώσεις. 1) αν για κάποιο άγνωστο λόγο σας κλέψουν τη κάρτα και ξέρουν το pin. και 2) αν δια της βίας σας αναγκάσουν να πάτε σε 1 ΑΤΜ να σηκώσετε χρήματα. Και τα 2 έχουν συμβεί σε γνωστό μου.

Το ίδιο όριο ανάληψης μετρητών και αγορών μπορείτε να βάλετε και στη πιστωτική σας κάρτα. Τελευταία οι τράπεζες δίνου...στις πιστωτικές όρια αρκετά μεγάλα (για να σας μπλέξουν ευκολότερα με τόκους!) ορίστε όριο που μπορείτε να κάνετε χρήση, και προσοχή ΜΗ κάνετε ανάληψη ούτε 1euro απο πιστωτική. Δε συμφέρει. (καλύτερα δάνειο)

Ενας τραπεζικός λογαριασμός χωρίς έξοδα και ελάχιστο ποσό, είναι της EFG. Με επιτόκιο αυτή τη στιγμή 2% αν κάνεις μέχρι 3 αναλήψεις το μήνα. Και η ΕΤΕ δεν έχει έξοδα στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου. (και οι 2 έχουν πολλα ΑΤΜ, κυρίως η ΕΤΕ!). Απο εκεί και πέρα ψάξε...ρώτα και αποφάσισε.

μια τράπεζα σαφώς κερδίζει πελάτες όταν αναπτύσσει μεγάλο δίκτυο ΑΤΜ. αλλά δεν έχει ως στόχο πρωταρχικό να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, αλλά τους πελάτες των άλλων τραπεζών! ;)

Όταν δεν εξυπηρετεί τους πελάτες της, αυτοί θα πάψουν να είναι πελάτες!

Motorola Razr i XT890 + Alcatel 2005D + Samsung GT-N5110

Οκ, σε ευχαριστώ πολύ!

Για τον Alpha 1|2|3 έχω κάποιες επιφυλάξεις, διότι το αντίστοιχο πρόγραμμα της Εμπορικής έλεγε κάπου οτι παρέχεται με "συμβολικό κόστος 4 Ευρώ το μήνα" ή κάτι τέτοιο...

τι επιφυλαξεις εχεις για τον λογαριασμο στην alpha?

τι επιφυλαξεις εχεις για τον λογαριασμο στην alpha?

Αυτό που είπα.. οτι στην Εμπορική διαβασα πως ο αντίστοιχος λογαριασμός παρέχεται με "συμβολικό κόστος 4 ευρώ", άρα μηπως ισχύει κάτι τέτοιο και για την Alpha Bank...

οχι. ποτε δε μου χρεωσαν κατι.

http://www.alphabank.gr/page/default.asp?la=1&id=859

Χωρίς ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για το άνοιγμά του και χωρίς έξοδα διαχειρίσεως

για καθε φορα που θα εχεις κινηση στην χρεωστικη σου καρτα visa electron θα σου ερχεται ενημερωτικο γραμμα.

http://www.alphabank.gr/files/aboutalphabank/SYNALLAGES_GR_20081021.pdf

Οι κινήσεις (καταθέσεις-αναλήψεις) που πραγματοποιούνται με κάρτες εκδόσεως της Alpha Bank (π.χ. Enter Visa, Visa, Mastercard, American Express, κ.λπ.) δεν επιβαρύνονται με τα έξοδα αυτά.

Για κάθε κίνηση (ανάληψη ή κατάθεση) πέραν των τεσσάρων κάθε μήνα (χρέωση κάθε μήνα) Ευρώ 1