Jump to content

Η ταινιοθήκη των εφημερίδων και των περιοδικών

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εννοούσα που να είδε τους "Άρχοντες..." και να του άρεσαν. rephrase: Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας LOTR fan που να μην έχει ήδη την τριλογία... :)

Εξαιρετική διατύπωση! Με αποστόμωσες! :lol:

• Απαντήσεις 9,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν το καταλάβετε. Η "πολυτελής κασετίνα" είναι το jewel (amaray) box. Τόσο καιρό που έδινε τα dvd σε χάρτινα φακελάκια, τώρα με το jewel (amaray) box μπορεί να λέει ότι την έδωσε σε "πολυτελή κασετίνα"...

Ναι, φυσικά... Για το ΘΕΜΑ και τις "προσφορές" του η (πολλές φορές σπασμένη λόγω πίεσης) DVD θήκη ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ η "πο-λυ-τε-λής :p :geek: κα-σε-τί-να" ...... :lol: :yahoo: :yahoo: :lol: :down: :down: :down:

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND...

Αν το ΘΕΜΑ έδινε την ταινία στην "πολυτελή κασετίνα", όπως την είχε (παρα)διαφημίσει, δεν νομίζω να υπήρχαν προβλήματα αντοχής της (όλοι μας, λίγο-πολύ ξέρουμε για την σχετική αντοχή των απλών μαύρων jewel boxes).

Βασικά, για να είμαστε και λίγο ρεαλιστές, προσωπικά, αν το έπαιρνα θα ήταν για το εξώφυλλο και μόνο (ευτυχώς το λογότυπο του θέματος είναι σε άσπρο φόντο και σβήνεται εύκολα). Θεωρώ δεδομένο ότι σε μια εφημερίδα τέτοιας κυκλοφορίας οι πιθανότητες να είναι σπασμένη η θήκη είναι τουλάχιστον 50-50. Τέτοιο είναι το ποσοστό σε ταινίες σε πλαστική θήκη που έχω πάρει ως τώρα. Δεν θα μου έκανε έκπληξη. Η κόπια που πήρε η αδερφή μου δεν ήταν σπασμένη αλλά δεν εφάρμοζε για να κλείσει κι όλας

Γιατί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής που έδωσε σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολυτελή κασετίνα το ντοκυμαντέρ του BBC για τον Ντα Βίντσι δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα στα αντίτυπα που κυκλοφόρησε ?? ε, γιατί ?? :shifty: :shifty:

Eγώ θα το θέσω αλλιώς: Γιατί η ίδια εφημερίδα πριν λίγιο καιρό έδινε το ίδιο ακριβώς ντοκυμαντέρ σε χάρτινη συσκευασία (φακελάκι);

Βασικά, για να είμαστε και λίγο ρεαλιστές, προσωπικά, αν το έπαιρνα θα ήταν για το εξώφυλλο και μόνο (ευτυχώς το λογότυπο του θέματος είναι σε άσπρο φόντο και σβήνεται εύκολα). Θεωρώ δεδομένο ότι σε μια εφημερίδα τέτοιας κυκλοφορίας οι πιθανότητες να είναι σπασμένη η θήκη είναι τουλάχιστον 50-50. Τέτοιο είναι το ποσοστό σε ταινίες σε πλαστική θήκη που έχω πάρει ως τώρα. Δεν θα μου έκανε έκπληξη. Η κόπια που πήρε η αδερφή μου δεν ήταν σπασμένη αλλά δεν εφάρμοζε για να κλείσει κι όλας

Για να γίνω πιο σαφής, το πρόβλημά μου δεν είναι η άθλια ή μη άθλια πλαστική θήκη της ταινίας. Η ύπαρξη και μόνο τέτοιας θήκης αντί του χαρτονιού, αν συνεχιστεί, είναι αναβάθμιση.

Εκείνο που με τσάντισε και έγραψα όσα έγραψα ήταν η ΚΟΡΟΪΔΙΑ της εφημερίδας προς το κοινό της, με τη διαφήμιση της ταινίας στη συσκευασία της "πολυτελούς κασετίνας" . Ιδίως στη διαφήμιση της TV φαινόταν ξεκάθαρα η μορφή της κασετίνας -όντως πολυτελούς - που ήδη κυκλοφορεί στο εμπόριο - αλλά και στα 2/3 του εξώφυλλου της ίδιας της εφημερίδας. :mad: Και φυσικά δεν νομίζω να νομίζει κανείς ότι η διαφημιζόμενη ορολογία "πολυτελής κασετίνα" σημαίνει μαύρη πλαστική θήκη DVD αντί του χαρτονιού.... εκτός κι αν μας περνάνε για εντελώς καραμήτρους :mad:

Αυτό ήταν που μου τα έδωσε κρανιακά και όχι η ύπαρξη αυτή καθαυτή της μαύρης θήκης.

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND...

Άντε να δούμε να ζηλέψουμε... :p

Τώρα που το λες έχεις δίκαιο... Amaray cases λοιπόν;

Για δες :happy:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1357026#post1357026

Μετά την πτώση της κυκλοφοριας της εφημεριδας "ΤΑΝΕΑ" έβαλαν πάλι ταινίες. Αυτό το Σάββατο Ζ του Γαβρά
http://img73.imageshack.us/img73/2921/userbar272687gb1.gif

Κανονικά ήταν να δώσει τη Βιριδιάνα του Μπουνιουέλ αλλά τελικά έδωσε τον Θρόνο του αίματος του Κουροσάβα και θα δώσει τη Βιριδιάνα την επόμενη βδομάδα. Πάντως μην αγχώνεσαι γιατί το Ποντίκι μένει αρκετά στα περίπτερα οπότε θα το πετύχεις κάπου.

Πράγματι, σήμερα στο Ποντίκι η Viridiana του Bunuel. Από τις καλές του μεγάλου δημιουργού, αλλά την είχα πάρει πολύ παλιά από κάποιο περιοδικό αν θυμάμαι καλά.

Στο TV Ζάπινγκ και πάλι 4 DVD, επαναλήψεις από Ημερησία, που επιγραμματικά είναι: Το φάντασμα της Ελευθερίας (Μπουνουέλ), Σημασία έχει ν'αγαπάς (Ζουλάφσκι), Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς (Οσιμα), Η Αρκούδα (Ανώ). Όσοι τα έχασαν όταν πρωτοβγήκαν, ας σπεύσουν. Τιμή 2,5 ευρώ, μαζί με το περιοδικό.

Μετά την πτώση της κυκλοφοριας της εφημεριδας "ΤΑΝΕΑ" έβαλαν πάλι ταινίες. Αυτό το Σάββατο Ζ του Γαβρά

Αν είναι αυτός ο λόγος που ξαναέβαλαν DVD, να ευχηθούμε κακές πωλήσεις στην εφημερίδα. To "Ζ" είναι από τις καλύτερες ταινίες του Γαβρά, γυρισμένη σε μια εποχή που ακόμα είχε πέραση το πολιτικό σινεμά.

Για εμάς τους Έλληνες έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί αναφέρεται στη δολοφονία του Λαμπράκη και τα γεγονότα που ακολούθησαν. Η μουσική δεν θα μπορούσε να είναι κανενός άλλου, παρά του Θεοδωράκη.

Σε ποιά εφημερίδα θα έχει τον Άρχοντα Των Δαχτιλιδιών?

Μου φαίνεται ότι ταινιακώς πρόκειται για τρομερή βδομάδα, όχι τόσο για τον άρχοντα αλλά για τη Βιριδιάνα, το Ζ και ακόμα περισσότερο για το Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ που θα έχει η Ημερησία το Σάββατο. Μια πολύ όμορφη αλλά και πολύ δύσκολη ταινία. Κατά τη γνώμη μου αριστούργημα.

Σε ποιά εφημερίδα θα έχει τον Άρχοντα Των Δαχτιλιδιών?

To Thema nomizw :lol:

Το Θέμα όντως και έχω ακούσει ότι θα δίνει τη διπλή έκδοση της κάθε ταινίας, με ειδική θήκη και μεγάλη θήκη για να μπουν και οι τρεις ταινίες μαζί... Αν είναι έτσι κατά 90% θα τις πάρω, έτσι για να τις βλέπω και με ελληνικούς υποτίτλους.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

E... an einai etsi kai egw tha ta parw.. kai as ta exw 2 fores idi.. hahahahah

Twra TI eidiki thiki leei to thema oti tha tis dinei.. it remains to be seen!

Lete na dwsei autin?

http://img159.imageshack.us/img159/9458/6c1b3um.th.jpg

edit no2: Xeroume ti DVDs tha dwsei to CINEMA stis 15 tou minos?

Αντιγραφή από τη σελίδα http://www.sport24.gr

Ταινίες και βιβλία του Σαββατοκύριακου

Βήμα (Κυριακής) – Ομήρου Οδύσσεια (μετάφραση/απόδοση Δ. Ν. Μαρωνίτης, 2ο μέρος)

Βήμα (Κυριακής) – Η μεγάλη εγκυκλοπαίδεια της ζωής (Ντοκιμαντέρ)

Θέμα – Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού (Το πρώτο μέρος της αριστουργηματικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον)

http://www.imdb.com/title/tt0120737

Ημερησία (Σαββατοκύριακου) – Πέρυσι στο Μέρινμπαντ (Τζιόρτζιο Αλμπερτάτσι) http://www.imdb.com/title/tt0054632

Τα Νέα (Σαββατοκύριακου) – Ζ (Του Κώστα Γαβρά με τον Ιβ Μοντάν) http://www.imdb.com/title/tt0065234

Ελεύθερος Τύπος (Σαββάτου) – Η συνωμοσία (Φρανκ Σινάτρα) http://www.imdb.com/title/tt0047542

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακής) – To 3 και το 4 επεισόδιο της σειράς Gun http://www.imdb.com/title/tt0118330

Έθνος (Σαββάτου) – Ταξίδι στο κέντρο της Γης, του Ιουλίου Βερν (βιβλίο)

Έθνος (Κυριακής) – Για μια χούφτα δολάρια (Του Σέρτζιο Λεόνε με τον Κλιντ Ίστγουντ) http://www.imdb.com/title/tt0058461

Καθημερινή (Κυριακής) – Οι Μεγάλοι της Αναγέννησης: Μιχαήλ Άγγελος (ντοκιμαντέρ του BBC)

Ελευθεροτυπία (Σαββάτου) – Το άλμπουμ της σύγχρονης ιστορίας (2ος τόμος)

Ελευθεροτυπία (Κυριακής) – 39 σκαλοπάτια, του Τζον Μπιούκαν (βιβλίο)

Το Θέμα, για όσους είδαν και τη διαφήμιση, θα δώσει τελικά την τριλογία στη διπλή έκδοση της κάθε ταινίας, με την κανονική dvd θήκη και μια ικανοποιητική θήκη για τις τρεις ταινίες. Μου φαίνεται όμως ότι θα δίνει ένα ένα τα dvd με προοπτική να ολοκληρωθεί η τριλογία σε έξι εβδομάδες...

Είμαι σίγουρος ότι ο VeCo έχει δίκιο. Θα πάθω μεγάλη πλάκα αν ΔΕΝ τα δώσει ένα-ένα.

Κατά τα λοιπά το Σαββατοκύριακο είναι σούπερ. Πολύ καλές ταινίες, + ντοκιμαντέρ και βιβλία για επιμόρφωση. Διάθεση και λεφτά να 'χουμε...

Ο κατάλογος του sport24 πάντως έχει ορισμένες παραλείψεις:

Ο τόμος της εγκυκλοπαίδειας που δίνει η Ελευθεροτυπία του Σαββάτου δεν είναι δωρεάν όπως την προηγούμενη βδομάδα αλλά γύρω στα 10 ευρώ (το είχε αναφέρει ο Alotan πριν μια βδομάδα και το υπενθυμίζω). Η ίδια εφημερίδα επίσης δίνει το πρώτο μέρος ενός ντοκιμαντέρ για τον κώδικα da Vinci (δεν κόβω χέρι για την ποιότητα και την αντικειμενικότητά του...).

Η Ημερησία και η Καθημερινή συνεχίζουν τις ξεχωριστές εκδόσεις με τους ζωγράφους, Γκρέκο (5,50 ευρώ, hardcover) και Ντα Βίντσι (5,50 ευρώ, μαλακό εξώφυλλο) αντίστοιχα.

Τα Νέα του Σαββάτου πέρα από το εξαιρετικό Ζ δίνουν και ένα βιβλίο του Βιζυηνού (Ποιός ήτο ο φονεύς του αδελφού μου). Η θήκη που δίνουν τα Νέα πάντως είναι λίγο περίεργη, ένα υβρίδιο μάλλον. Καλύτερη από χαρτονάκι, χειρότερη από την κλασσική. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα κακό, το κακό είναι ότι μάλλον στην ίδια θήκη θα μπουν και άλλες δύο ταινίες του Γαβρά που θα δωθούν τις επόμενες βδομάδες...

Η Ημερησία πέρα από το καταπληκτικό Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ (και όχι Μέρινμπαντ, σιγά μην είναι και Μέριλαντ) δίνει και μια ταινία του ντε Φινές, τον Φιλάργυρο (L' avare). Επίσης, μια επιλογή από χωροδιακά κομμάτια από όπερες του Βέρντι.

Η Καθημερινή του Σαββάτου δίνει το 5ο και τελευταίο ντοκιμαντέρ της σειράς Ακολουθώντας τους γίγαντες (VCD).

Ο Επενδυτής δίνει επίσης την κλασσική Ερρίκος ο 8ος (The private life of Henry VIII). Προπολεμική, Βρετανική, κλασσική.

Εν τω μεταξυ πηρε το Θεμα η μανα μου (εγω δεν το ηθελα γιατι υποψιαστηκα την κοροιδια) και ανακαλυπτω με φρικη οτι εκτος του οτι δεν ηταν η πολυτελης θηκη που διαφημιζοταν ηταν και μια κατασπασμενη πλαστικη θηκη που δεν εκλεινε. Και μια φιλη μου που μενει σε αλλη περιοχη παλι σπασμενη θηκη πετυχε. Μεγαλη απατη :mad:

Oσο για τον Αρχοντα οσοι ειναι πραγματικοι φαν εννοειται οτι δεν θα επαιρναν τις ταινιες ποτε σε dvd εφημεριδας και δη του Θεματος. Η ποιοτητα εικονας και ηχου απλα δεν μπορει να θυσιαστει.

Καλά μιλάμε για πολύ γυφτιά ε... Και η δική μου σπασμένη ήταν... Προφανώς ζήτησαν από κάποια εταιρία κουτιών να τους δώσει αυτές που είχαν για πέταμα... Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, θα τα φάνε τα μούτρα τους...

EvEn DeAtH MaY DiE

Gia na doume aurio..

Mporei opoios parei prwtos ton Arxonta na mas eidopoiisei kai emas gia na 3eroume se ti katastasi tha einai i prosfora tou Thematos?

Η θήκη που δίνουν τα Νέα πάντως είναι λίγο περίεργη, ένα υβρίδιο μάλλον. Καλύτερη από χαρτονάκι, χειρότερη από την κλασσική. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα κακό, το κακό είναι ότι μάλλον στην ίδια θήκη θα μπουν και άλλες δύο ταινίες του Γαβρά που θα δωθούν τις επόμενες βδομάδες...

Πραγματικά πρωτότυπη η θήκη που δίνουν τα Νέα για το Ζ. Πολύ καλής ποιότητας, αλλά τα δισκάκια των 3 ταινιών θα μπουν, υποθέτω, το ένα πάνω στα άλλα. Οικονομικό σε χώρο, γυαλιστερό κουτί, οικονομικό και για την εφημερίδα, για να βγάλει το κέρδος της, όλοι ευχαριστημένοι.

Η ταινία είναι καλής ποιότητας, σε δισκάκι διπλής στρώσης και με σεβασμό στο κάδρο. Σε γενικές γραμμές μια καλή προσφορά (δώρο κι ένα βιβλίο και μια εφημερίδα)

Καλά μιλάμε για πολύ γυφτιά ε... Και η δική μου σπασμένη ήταν... Προφανώς ζήτησαν από κάποια εταιρία κουτιών να τους δώσει αυτές που είχαν για πέταμα... Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, θα τα φάνε τα μούτρα τους...

Παιδιά, νομίζω ότι υπερβάλλετε. Οι πλαστικές θήκες είναι πολύ ευαίσθητες κατά τη μεταφορά των εφημερίδων από την παραγωγή μέχρι τα περίπτερα και οι διανομείς δεν τις μεταχειρίζονται και με πολλή λεπτότητα. Το κόστος μιας θήκης δεν ξεπερνάει τα 15 λεπτά, τιμή λιανικής, οπότε αν σας έτυχε σπασμένη, ή έτσι κι αλλιώς, πάρτε μερικές για να υπάρχουν.

Κατά τ'άλλα, αυτό που μετράει κατά τη γνώμη μου, είναι η ποιότητα του DVD και σ'αυτό στο Θέμα έχουν μείνει πολλές φορές μετεξεταστέοι.

Kai ti na poume emeis pou gia na paroume to THEMA prepei na erthei apo ellada? 'Alla tarakounimata ekei...(telwneia, metafores etc etc) lol

elpizw aurio na min einai KALH i thiki kai na einai spasmeni me ton Arxonta :(

Δεν ξέρω αν ήμουν τυχερός, αλλά η θήκη ήταν μια χαρά. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι πλην δύο μικρών σημάτων, του Θέματος στην ράχη της θήκης και της TIM, πάνω αριστερά δεν υπάρχουν άλλα. Στο ίδιο το dvd όπως μπορείτε να δείτε δεν υπάρχει κανένα σήμα. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί η θήκη γράφει από την μία πλευρά "Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού" κι από πίσω "Οι Δύο Πύργοι". Μπορεί το δεύτερο dvd να μπαίνει στην ίδια θήκη βέβαια, αν και θα ήταν καλύτερα να ήταν ξεχωριστά η κάθε ταινία με τα έξτρα της.

http://img138.imageshack.us/img138/6507/front8rt.th.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/1060/back6mb.th.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/3046/inside0nz.th.jpg

Wraios o Veco!

Diladi edwse 1 DVD kai mia dipli thiki.. tin alli kyriaki tha dwsei to DVD 2 tou Fellowship? Diladi ta Extras tou?

Veco τσαμπα σηκωθηκα πρωι πρωι και πηγα και το πηρα :p

Απατη ειναι (κατ'εμε, δικαναλικο ηχο εχει)

Τι να την κανεις την πλαστικη θηκη... :( (btw εμενα ειναι ασπρη...και σπασμενη )

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Θέμα

Η εφημερίδα θα συνεχίσει την επόμενη εβδομάδα με το 2ο μέρος ‘Οι δύο Πύργοι’ και έπονται το making of, το τηλεοπτικό ‘A day in the life of a hobbit’ και το τρίτο μέρος ‘Η επιστροφή του Βασιλιά’. Αυτό είναι ΘΕΜιτός ανταγωνισμός; Δηλαδή πάλι δεν βλάπτονται τα DVD Club;

Tha dwsei kati parapanw telika to The-Ma

edit: telika o Arxontas tou THEMA einai sillektikos.. an ton vreite pouthena allou me ixo stereo 2.0 only se dvd na me ftysei olo to myphone :lol: