Jump to content

Sony Ericsson Xperia X1

kotsianis7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάτι δεν γνωρίζετε καλά. Η εγγύηση ισχύει κανονικά για δύο χρόνια αν το έχεις πάρει από οπουδήποτε από ευρωπαική ένωση.

εμενα απλα μου ζητησανε να δουν αποδειξη αγορας που ειχα παρει ενα ku990 απο αγγλια.

• Απαντήσεις 8,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και αλλα ασχημα νεα.

Στο play.com 31/10

http://www.play.com/Mobiles/Mobile/4-/5192163/Sony-Ericsson-XPERIA-X1-Sim-Free-Unlocked-Mobile-Phone/Product.html

Και στο expansys.com.gr 04/11

http://www.expansys.com.gr/p.aspx?i=163741

Καλα παμε....

Εντωμεταξεί στο play.com έχει σαν promotion κάρτα 8Gb Sony αλλά memory stick micro...:wacko::blink:

Twitter.

[sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club

Ένα πολύ καλό review από Γερμανία μεταφρασμένο με google:http://translate.google.com/translate?hl=en&u=http://www.areamobile.de/tests/Sony_Ericsson_Xperia_X1/teil_I.php

και ένα βίντεο για όποιον είναι περίεργος να δει από τι αποτελείται ένα experia:http://br.youtube.com/watch?v=AWDurQrRt-Y

Edit:μην το επιχειρήσετε μόνοι σας:!:.

Ένα πολύ καλό review από Γερμανία μεταφρασμένο με google: http://translate.google.com/translat..._X1/teil_I.php

και ένα βίντεο για όποιον είναι περίεργος να δει από τι αποτελείται ένα experia:http://br.youtube.com/watch?v=AWDurQrRt-Y

Edit (μην το επιχειρήσετε μόνοι σας:!:).

To link από το Google βγάζει error.

Τσουρη επετρεψε μου να γνωριζω δυο πράγματα περισσότερο στα θέματα παράλληλης εισαγωγης. Οχι δεν θα έχει εγγυηση αν εχει συσκευή που προορίζεται για εξωτερικο. και οχι δεν συμβαινει μονο Ελλαδα. το ιδιο θα γινει αν εχεις κλειδωμενη ελληνική συσκευη και πας οπουδήποτε στην Ευρώπη.. καλυτερα να το ψάξεις λίγο ακομα..

Τσουρη επετρεψε μου να γνωριζω δυο πράγματα περισσότερο στα θέματα παράλληλης εισαγωγης. Οχι δεν θα έχει εγγυηση αν εχει συσκευή που προορίζεται για εξωτερικο. και οχι δεν συμβαινει μονο Ελλαδα. το ιδιο θα γινει αν εχεις κλειδωμενη ελληνική συσκευη και πας οπουδήποτε στην Ευρώπη.. καλυτερα να το ψάξεις λίγο ακομα..

Και εγώ γνωρίζω (όχι ότι επιβεβαιώνω, δεν παίρνω κανέναν στο λαιμό μου) ότι τα προϊόντα που διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχουν υποχρεωτικά 2 χρόνια Πανευρωπαϊκή εγγύηση.

Τώρα βέβαια το "πρέπει" από το "γίνεται" απέχει πολύ και δεν ξέρω τι έχει να πει η αντιπροσωπεία της SE στην Ελλάδα.

EDIT: Εδώ βέβαια λέει μόνο για ένα χρόνο εγγύηση. Tο site είναι της Sony και όχι της SonyEriccson, δεν γνωρίζω αν αυτό έχει σημασία.

Όταν το πάρω θα πάμε μαζί στην Sony και θα ρωτήσουμε και αν κάνεις λάθος θα κεράσεις καφέ (αν δεν είσαι παντρεμένη :lol::lol::lol:).

οτι ειναι στην ΕΕ εχει 2 χρονια εγγυηση, απο ΗΠΑ Ιαπωνια 1 χρονο.

Το ξέρω φίλε μου. Αν δει κανείς την ηλικία μου θα διαπιστώσει ότι δεν είμαι 15 χρονών. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν έχω αγοράσει δεκάδες πράγματα από χώρες της ΕΕ (επειδή ταξιδεύω και συχνά λόγω εργασίας) από τηλέφωνα μέχρι φωτογραφικές μηχανές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ποτέ όταν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω την εγγύηση κανείς δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Είναι νομοθεσία της ΕΕ άλλωστε.

Στην τελική αν κάνει κάποιος ένα search στα forum του myphone θα δει ότι το συγκεκριμένο έχει απαντηθεί τουλάχιστον χίλιες φορές. Από εκεί και πέρα βέβαια αν κάποιος φοβάται το οτιδήποτε μπορεί να το πάρει από Ελλάδα. Αυτό δεν το συζητάω...

Το ξέρω φίλε μου. Αν δει κανείς την ηλικία μου θα διαπιστώσει ότι δεν είμαι 15 χρονών. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν έχω αγοράσει δεκάδες πράγματα από χώρες της ΕΕ (επειδή ταξιδεύω και συχνά λόγω εργασίας) από τηλέφωνα μέχρι φωτογραφικές μηχανές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ποτέ όταν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω την εγγύηση κανείς δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Είναι νομοθεσία της ΕΕ άλλωστε.

Στην τελική αν κάνει κάποιος ένα search στα forum του myphone θα δει ότι το συγκεκριμένο έχει απαντηθεί τουλάχιστον χίλιες φορές. Από εκεί και πέρα βέβαια αν κάποιος φοβάται το οτιδήποτε μπορεί να το πάρει από Ελλάδα. Αυτό δεν το συζητάω...

συμφωνω μαζι σου, και εγω εχω παρει απο ευρωπη πολλα και απο ebay.

ποτε δεν ειχα προβλημα.

Παιδιά για να γυρίσουμε στο θέμα μας δείτε λίγο κι εδώ τις δοκιμές που κάνουν οι Σουηδοί με το xperia

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=436

(Για όσους δεν το ξέρουν είναι η μόνη χώρα στην οποία κυκλοφορεί από τις αρχές Οκτωβρίου όπως είχε ανακοινώσει η SE)

Twitter.

Παιδιά για να γυρίσουμε στο θέμα μας δείτε λίγο κι εδώ τις δοκιμές που κάνουν οι Σουηδοί με το xperia

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=436

(Για όσους δεν το ξέρουν είναι η μόνη χώρα στην οποία κυκλοφορεί από τις αρχές Οκτωβρίου όπως είχε ανακοινώσει η SE)

Καλό link thanks.

Διάβασα λίγο και φαίνεται ότι τα xperia που έχουν SuperCID θα είναι δυνατόν να τα "φλασάρει" κάποιος με άλλη γλώσσα λειτουργικού. Δεν είμαι σίγουρος αλλά ίσως είναι δυνατόν να αλλάξει κανείς το CID στα υπόλοιπα και να το κάνει SuperCID. Οπότε να ένας λόγος παραπάνω να μην περιμένει κανείς να το φέρουν στην Ελλάδα με ελληνικό μενού.

http://www.youtube.com/watch?v=EdCdP1Y92Ys

Λίγο υπερβολή τέτοια παιχνίδια για PPC. (να δω και το Neverwinter Νights σε ppc να ολοκληρωθώ)

Twitter.

Χθες έστειλα ένα e-mail στην SE για να ρωτήσω αν η εγγύηση ισχύει για συσκευές εκτός Ελλάδας αλλά εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αρχικό Μήνυμα:

Αν αγοράσω μια συσκευή SonyEricsson από κατάστημα εντός της Ευρωπαϊκης Ένωσης, ισχύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση στα καταστήματα service της SE στην Ελλάδα; (όπως ορίζει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αγορές εντός των κρατών-μελών που ανήκουν σε αυτήν)

Απάντηση:

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την Sony Ericsson.

Σχετικά με το αίτημά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βάσει των όρων της Εγγύησης για το Sony Ericsson κινητό σας τηλέφωνο, η Sony Ericsson εγγυάται ότι αυτή η συσκευή δεν φέρει ελαττώματα στο υλικό, το σχεδιασμό και την κατασκευή της κατά την ημερομηνία της αρχικής αγοράς της από τον καταναλωτή. Αυτή η περιορισμένη εγγύηση έχει διάρκεια δύο (2) ετών από την αρχική ημερομηνία της αγοράς της συσκευής για το κινητό σας τηλέφωνο, και ενός (1) έτους έπειτα από την αρχική ημερομηνία αγοράς της συσκευής για όλα τα γνήσια βοηθητικά εξαρτήματα (όπως η μπαταρία, ο φορτιστής, το κιτ handsfree) τα οποία ενδέχεται να συνοδεύουν το κινητό σας τηλέφωνο.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με του όρους εγγύησης για τα Sony Ericsson κινητά τηλέφωνα: "...Παρακαλούμε λάβετε υπ' όψιν σας ότι ορισμένες υπηρεσίες μπορεί να μη μπορούν να πραγματοποιηθούν σε άλλη χώρα από εκείνη της αρχικής αγοράς, για παράδειγμα λόγω του γεγονότος ότι το Προϊόν σας μπορεί να έχει ένα εσωτερικό ή εξωτερικό χαρακτηριστικό το οποίο είναι διαφορετικό από τα αντίστοιχα μοντέλα τα οποία πωλούνται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα να επισκευασθούν Προϊόντα κλειδωμένα σε κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (SIM locked)....".

--- end of message ---

Η δική μου άποψη είναι ότι απλά απέφυγε την ερώτηση αλλά δεν αρνήθηκε την ύπαρξη της εγγύησης. Να ξαναστείλω για διευκρινήσεις;

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Συγκριτικό με φωτογραφίες ανάμεσα σε Xperia και Touch Pro: http://asia.cnet.com/reviews/handhelds/0,39001709,62047578-1,00.htm. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τελευταία φωτο για όσους χρησιμοποιούν συχνά Internet browsers.

Μα με αγγλικό μενού μπορείς να το πάρεις και από Ελλάδα από ότι γνωρίζω.

Μα με αγγλικό μενού μπορείς να το πάρεις και από Ελλάδα από ότι γνωρίζω.

Όχι ακόμα, από το τέλος του μήνα και έπειτα και μιλάμε μόνο για αγγλικό μενού. Ελληνικά από αρχές του νέου έτους μάλλον.

Όχι ακόμα, από το τέλος του μήνα και έπειτα και μιλάμε μόνο για αγγλικό μενού. Ελληνικά από αρχές του νέου έτους μάλλον.

Και γιατί εμένα, σε email που έστειλα σε online κατάστημα από Ελλάδα, μου είπαν ότι το συγκεκριμένο προϊόν το έχουν πάρει και άλλα άτομα;

Τους ρώτησα για διαθεσιμότητα και μου είπαν ότι από τη στιγμή που θα το παραγγείλω θα το έχω σε 7-10 μέρες. Τη συγκεκριμένη συσκευή λέει δεν τη φέρνουν χωρίς παραγγελία και ότι κάποιοι πελάτες τους το έχουν ήδη πάρει.

Και γιατί εμένα, σε email που έστειλα σε online κατάστημα από Ελλάδα, μου είπαν ότι το συγκεκριμένο προϊόν το έχουν πάρει και άλλα άτομα;

Τους ρώτησα για διαθεσιμότητα και μου είπαν ότι από τη στιγμή που θα το παραγγείλω θα το έχω σε 7-10 μέρες. Τη συγκεκριμένη συσκευή λέει δεν τη φέρνουν χωρίς παραγγελία και ότι κάποιοι πελάτες τους το έχουν ήδη πάρει.

Μαλλον μουφες σου ελεγαν η ειχαν κανει παραεισαγωγη απο τη Σουηδια (μονο εκει υπηρχε μεχρι τωρα) αλλα μου φαινεται λιγο χλωμο...

Μαλλον μουφες σου ελεγαν η ειχαν κανει παραεισαγωγη απο τη Σουηδια (μονο εκει υπηρχε μεχρι τωρα) αλλα μου φαινεται λιγο χλωμο...

Προτείνεις να μην το παραγγείλω τότε; Μου είπαν ότι θα το έχω περίπου σε 7-10 μέρες. Δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως και να είναι πολύ μεγάλη η καθυστέρηση ή να πάρω κανένα από αυτά χωρίς την 128ΜΒ μνήμη για τα γραφικά.

Μου επιβεβαίωσαν βέβαια ότι η γλώσσα θα είναι Αγγλικά. Στη Σουηδία με Σουηδικά δε θα ήταν λογικά;

Προτείνεις να μην το παραγγείλω τότε; Μου είπαν ότι θα το έχω περίπου σε 7-10 μέρες. Δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως και να είναι πολύ μεγάλη η καθυστέρηση ή να πάρω κανένα από αυτά χωρίς την 128ΜΒ μνήμη για τα γραφικά.

Μου επιβεβαίωσαν βέβαια ότι η γλώσσα θα είναι Αγγλικά. Στη Σουηδία με Σουηδικά δε θα ήταν λογικά;

-Άστο φίλε μου, εμένα αυτό μου το είχαν πει από το συγκεκριμένο κατάστημα εδώ και ένα μήνα. Ότι και να λέει ο καθένας το τηλέφωνο ΔΕΝ πωλείται ακόμη στην Ελλάδα.

-Για τα 128 ΜΒ επιπλέον μνήμη έχει γίνει απίστευτη κουβέντα στο XDA. Μάλλον όμως δεν ισχύει τελικά και η συνολική μνήμη θα είναι 256.

-Στη Σουηδία όλες οι συσκευές που κυκλοφόρησαν ήταν με Σουηδικά.

-Άστο φίλε μου, εμένα αυτό μου το είχαν πει από το συγκεκριμένο κατάστημα εδώ και ένα μήνα. Ότι και να λέει ο καθένας το τηλέφωνο ΔΕΝ πωλείται ακόμη στην Ελλάδα.

-Για τα 128 ΜΒ επιπλέον μνήμη έχει γίνει απίστευτη κουβέντα στο XDA. Μάλλον όμως δεν ισχύει τελικά και η συνολική μνήμη θα είναι 256.

-Στη Σουηδία όλες οι συσκευές που κυκλοφόρησαν ήταν με Σουηδικά.

Τη δευτέρα θα πάω στο υποκατάστημα να ρωτήσω για να το ξεκαθαρίσω το ζήτημα.

Πάντως η Wikipedia ακόμα το έχει με 384ΜΒ μνήμη (256 + 128). Η γνώμη μου είναι ότι έχει κάποιο νόημα, το HTC Touch Pro λένε ότι έχει 288 που σημαίνει 256 + 32. Αν δεν κάνω λάθος για το Pro είναι επιβεβαιωμένο, αφού λοιπόν το Pro με το Xperia έχουν τον ίδιο επεξεργαστή αλλά και μεγάλες ομοιότητες στο Hardware δε νομίζω να είναι τόσο απίθανο.

Φυσικά δε μπορώ να είμαι σίγουρος, "time will tell".

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia X1
  • The topic was unpinned