sirkonsta Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 To Cruise einai poly kali syskevi (tha mporouse na einai kai kalyteri)... alla adikithike apo tin idia tin HTC....ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Devil_7 Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Και πάνω που είχα αποφασίσει να πάρω το N82 και να μην περιμένω το touch pro που είχα αποφασίσει να πάρω πιο πριν, είδα το Samsung SGH-i900. Ξέρετε αν θα έχει ερθει στην Ελλάδα μέχρι τις 10/08? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NLS Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 και μια και ρωτάτε ΦΥΣΙΚΑ θα έχει πρόβλημα με το Destinator γιατί το ΗΛΙΘΙΟ Destinator δεν τα πάει καλά με οτιδήποτε άλλο από QVGA (παρά τα χρόνια βρισιών που τους έχω στείλει εδώ και 5-6 χρόνια) και γενικά ΔΕΝ προσαρμόζεται αυτόματα σε τίποτα αυτό μέχρι κάποιος χριστιανός (ή άλλου θρησκεύματος) να κάτσει ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ (ένα ένα νουμεράκι) να προσαρμόσει τα εικονίδια και τα κουμπάκια να πάνε στη θέση τους (και αν μπορεί, γιατί τουλάχιστον με το VGA που πάλι είναι χειροκίνητη δουλειά, είχε την ευκολία ότι απλά διπλασίαζες όλες τις συντεταγμένες, ενώ εδώ;...) ...και φυσικά πρέπει να πετύχετε γνώστη, με ελεύθερο χρόνο και να έχει και i900 γιατί αλλιώς γιατί να κάτσει να ασχοληθεί; καλή δύναμη ...από την άλλη το 100 φορές καλύτερο iGO8 θα παίξει σχεδόν σε ότι ανάλυση το ρίξεις (αλλά έχει και 100 φορές χειρότερους Ελληνικούς χάρτες... take your pick) Παράθεση --- NLS ilogic.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. July 14, 2008 Administrators Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Ontws to Destinator einai dystropo stis analyseis tis othonis alla afto den apotelei problima. Lysi tha brethei sigoura ean den yparxei idi. Tha to deiksei i praksi. To parakseno pantws einai oti me qvga skin doulevei apsoga sti vga analysi tou Diamond! :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirkonsta Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Λόγω δουλειάς no desti=no καινούργιο κινητό Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 και μια και ρωτάτε ΦΥΣΙΚΑ θα έχει πρόβλημα με το Destinator γιατί το ΗΛΙΘΙΟ Destinator δεν τα πάει καλά με οτιδήποτε άλλο από QVGA (παρά τα χρόνια βρισιών που τους έχω στείλει εδώ και 5-6 χρόνια) και γενικά ΔΕΝ προσαρμόζεται αυτόματα σε τίποτα αυτό μέχρι κάποιος χριστιανός (ή άλλου θρησκεύματος) να κάτσει ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ (ένα ένα νουμεράκι) να προσαρμόσει τα εικονίδια και τα κουμπάκια να πάνε στη θέση τους (και αν μπορεί, γιατί τουλάχιστον με το VGA που πάλι είναι χειροκίνητη δουλειά, είχε την ευκολία ότι απλά διπλασίαζες όλες τις συντεταγμένες, ενώ εδώ;...) ...και φυσικά πρέπει να πετύχετε γνώστη, με ελεύθερο χρόνο και να έχει και i900 γιατί αλλιώς γιατί να κάτσει να ασχοληθεί; καλή δύναμη ...από την άλλη το 100 φορές καλύτερο iGO8 θα παίξει σχεδόν σε ότι ανάλυση το ρίξεις (αλλά έχει και 100 φορές χειρότερους Ελληνικούς χάρτες... take your pick) εγω μετο dest 6.1 ειμαι πολυ ικανοποιημενος.ακομη δεν εχει καταφερει να με κερδισει αλλο προγραμμα πλοηγησης ωστε να το καταργησω... ειναι απλο ευχρηστο με καλα ενημερωμενο χαρτη για την ελλαδα και πολυ σταθερο :) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NLS Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Ontws to Destinator einai dystropo stis analyseis tis othonis alla afto den apotelei problima. Lysi tha brethei sigoura ean den yparxei idi. Tha to deiksei i praksi. To parakseno pantws einai oti me qvga skin doulevei apsoga sti vga analysi tou Diamond! :rolleyes: για να βρεθεί λύση πρέπει κάποιος να τη φτιάξει ξέρεις πολλούς με WQVGA ανάλυση; στο Diamond παίζει αλλά λογικά σε (ψευδο)QVGA ανάλυση το πρόβλημα είναι ότι αν του πεις (με το ζόρι γιατί μόνο του δεν σκαμπάζει) ότι με το ζόρι θες VGA στο Destinator, όλα (πλην του χάρτη) στριμώχνονται στο 1/4 της οθόνης Παράθεση --- NLS ilogic.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NLS Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 εγω μετο dest 6.1 ειμαι πολυ ικανοποιημενος.ακομη δεν εχει καταφερει να με κερδισει αλλο προγραμμα πλοηγησης ωστε να το καταργησω... ειναι απλο ευχρηστο με καλα ενημερωμενο χαρτη για την ελλαδα και πολυ σταθερο :) Γνώμες είναι αυτά. Να αντιπαραθέσω τη δική μου αν επιτρέπεται... Το Dest 6.Χ είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πρόγραμμα πλοήγησης που έχω δει ποτέ (μιλάω για το πρόγραμμα όχι τους χάρτες). ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΑΝ. Ενώ το PN (και το 3) ήταν προσανατολισμένα στο ότι ο χρήστης τους, είναι χρήστης PDA, με το 6 αποφάσισαν ξαφνικά (και το "ξαφνικά" φαίνεται) ότι ο χρήστης τους είναι χρήστης κινητού. Έφτιαξαν ένα ΣΟΥΠΕΡ αίσχος το οποίο βελτίωσαν αισθητά πάντως με την έλευση του 7. Για μένα όχι με την χρηστικότητα του PN πάντως. Φυσικά (όπως λέω και στο άλλο post) χωρίς ποτέ μαμήσιο support για VGA. Με πατέντες έχω κάνει και το 7 και το PN να παίζουν VGA, αλλά εφόσον ο τελευταίος χάρτης παίζει πια σε PN (μια και παλιότερα όταν βγήκε το 6 η NGi είχε αποφασίσει ότι οι χρήστες του PN έπρεπε να το πετάξουμε και ΤΕΧΝΗΤΑ δεν επέτρεπαν να μπει ο νέος χάρτης σε PN), εφόσον λοιπόν παίζει, αν και έχω και το 7 εγκατεστημένο τελικά με πιάνω 10 στις 10 φορές να ανοίγω το PN (κρίμα την πληρωμή του upgrade). Το 6 απλά δεν το συζητάω, δεν έχω δει ποτέ κάτι χειρότερο, απόδειξη το πόσο γρήγορα μετά το 6.1 βγήκε το 7. Το 6 είναι τα Windows ME των προγραμμάτων πλοήγησης. Με την ευκαιρία να (ξανα)πω ότι αν κάπως γινόταν να έχουμε το χάρτη της NGi στο iGO8, το Destinator δεν θα είχε καμία θέση σε καμία memory card μου (ούτε για να το μεταφέρω να το πάω αλλού δεν θα σπαταλούσα τα bytes της). Όπως είπα, γνώμες είναι αυτά. Παράθεση --- NLS ilogic.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ambientc Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Βρήκα αυτή την τιμή http://www.skroutz.gr/s/51698/Samsung-i900-Omnia.html?keyphrase=samsung+i900+omnia Έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ή είναι αλλού; Το συγκεκριμένο κατάστημα το ξέρει κάποιος και αν ναι ποια η γνώμη του; Ευχαριστώ:) Παράθεση Άδραξε τη μέρα Huawei Ascend P1, Neo N003 2/32 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Γνώμες είναι αυτά. Να αντιπαραθέσω τη δική μου αν επιτρέπεται... Το Dest 6.Χ είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πρόγραμμα πλοήγησης που έχω δει ποτέ (μιλάω για το πρόγραμμα όχι τους χάρτες). ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΑΝ. Ενώ το PN (και το 3) ήταν προσανατολισμένα στο ότι ο χρήστης τους, είναι χρήστης PDA, με το 6 αποφάσισαν ξαφνικά (και το "ξαφνικά" φαίνεται) ότι ο χρήστης τους είναι χρήστης κινητού. Έφτιαξαν ένα ΣΟΥΠΕΡ αίσχος το οποίο βελτίωσαν αισθητά πάντως με την έλευση του 7. Για μένα όχι με την χρηστικότητα του PN πάντως. Φυσικά (όπως λέω και στο άλλο post) χωρίς ποτέ μαμήσιο support για VGA. Με πατέντες έχω κάνει και το 7 και το PN να παίζουν VGA, αλλά εφόσον ο τελευταίος χάρτης παίζει πια σε PN (μια και παλιότερα όταν βγήκε το 6 η NGi είχε αποφασίσει ότι οι χρήστες του PN έπρεπε να το πετάξουμε και ΤΕΧΝΗΤΑ δεν επέτρεπαν να μπει ο νέος χάρτης σε PN), εφόσον λοιπόν παίζει, αν και έχω και το 7 εγκατεστημένο τελικά με πιάνω 10 στις 10 φορές να ανοίγω το PN (κρίμα την πληρωμή του upgrade). Το 6 απλά δεν το συζητάω, δεν έχω δει ποτέ κάτι χειρότερο, απόδειξη το πόσο γρήγορα μετά το 6.1 βγήκε το 7. Το 6 είναι τα Windows ME των προγραμμάτων πλοήγησης. Με την ευκαιρία να (ξανα)πω ότι αν κάπως γινόταν να έχουμε το χάρτη της NGi στο iGO8, το Destinator δεν θα είχε καμία θέση σε καμία memory card μου (ούτε για να το μεταφέρω να το πάω αλλού δεν θα σπαταλούσα τα bytes της). Όπως είπα, γνώμες είναι αυτά. φιλε μου εμενα με ενδιαφερει να κανω την δουλεια μου και οχι να εχω φρου φρου και αρωματα(φρου φρου και αρωματα ειναι τα προγραμματα τα καλα που λες που ακομη δεν εχουν χαρτη ικανο για πλοηγηση στην ελλαδα :lol:) και ασε με εμενα με το dest να την κανω αψογα:!: και εσυ κατσε με τα καλα προγραμματα που ειναι πολυ καλυτερα απο το destinator(δεν διαφωνω) και ασε μας εμας με τις αρχαιολογιες.... ...και αν θελεις να σε πανε πουθενα.....ανοιξε τον πολιτικο χαρτη της ελλαδος και παρε τηλ και τις πληροφοριες :lol: αλλα ολα τα αλλα προγραμματα που δουλευεις εσυ ειναι πολυ καλυτερα απο το destinator ομως :wacko: ημαρτον :O Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Βρήκα αυτή την τιμή http://www.skroutz.gr/s/51698/Samsung-i900-Omnia.html?keyphrase=samsung+i900+omnia Έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ή είναι αλλού; Το συγκεκριμένο κατάστημα το ξέρει κάποιος και αν ναι ποια η γνώμη του; Ευχαριστώ:) γιατι δεν κοιτας εκει http://www.skroutz.gr/m/416/Open365 αλλα και γιατι δεν τους παιρνεις ενα τηλ? Ωραιοπούλου 17 , Νέο Ηράκλειο, Αττική Τ.Κ: 14121 Τηλ. Επικοινωνίας: 2102717365 Email Επικοινωνίας: sales@open365.gr δινει ολα τα στοιχεια του καταστηματος ;) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
funkosgr Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Βρήκα αυτή την τιμή http://www.skroutz.gr/s/51698/Samsung-i900-Omnia.html?keyphrase=samsung+i900+omnia Έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ή είναι αλλού; Το συγκεκριμένο κατάστημα το ξέρει κάποιος και αν ναι ποια η γνώμη του; Ευχαριστώ:) Εχει αναφερθει λιγο πιο πισω. Το συγκεκριμενο το ανεβοκατεβαζουνε και δεν το ξερει κανεις αυτο το eshop. Παντως για την τιμη αν δεις πιο πισω ενας φιλος εχει αλλη αποψη απο το expansys της Αγγλιας. Ας περιμενουμε και θα δουμε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Εχει αναφερθει λιγο πιο πισω. Το συγκεκριμενο το ανεβοκατεβαζουνε και δεν το ξερει κανεις αυτο το eshop. Παντως για την τιμη αν δεις πιο πισω ενας φιλος εχει αλλη αποψη απο το expansys της Αγγλιας. Ας περιμενουμε και θα δουμε... μολις επικοινωνησα με το καταστημα και μου ειπαν οτι στο site τους αποσυρθηκε η τιμη του(570ε) μιας και περιμενει να παραλαβει απο γερμανια σε 10 μερες και επειδη δεν ηταν σιγουροι 100% για την τελικη τιμη του την αποσυραν για να μην εκτεθουν ;) παντως η απαντηση σε ερωτηση μου ποια θα ειναι η τιμη του τελικα μου ειπαν εκει πανω κατω.δεν θα υπαρχει διαφορα λογικα. εμενα μου μιλησαν πολυ ευγενικα παντως στο τηλ..απο εκει και μετα οσοι θελουν, ας περασουν απο εκει να δουν απο κοντα τι παιζει :) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TAKISD Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Και απο αλλο e-shop απο Singapore http://www.m1shop.com.sg/DisplayProduct?displayDetails=14427&coID=M1&coe=y Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argam Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Το συγκεκριμενο το ανεβοκατεβαζουνε και δεν το ξερει κανεις αυτο το eshop. Από το open365 είχα αγοράσει πριν μερικούς μήνες το HP 214. Μάλιστα επειδή δεν εμπιστεύομαι τα eshop και δεν μπορούσα να πάω από το Ηράκλειο να το πάρω, μου το κατέβασαν κάτω στην Αθήνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. July 14, 2008 Administrators Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Από που σου το κατέβασαν και που σου το έφεραν; :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. July 14, 2008 Administrators Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Και απο αλλο e-shop απο Singapore http://www.m1shop.com.sg/DisplayProduct?displayDetails=14427&coID=M1&coe=y Θα συνιστούσα λίγο υπομονή ακόμα (τόση κάναμε) για να το δούμε καλύτερα στην ευρωπαϊκή αγορά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argam Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Από που σου το κατέβασαν και που σου το έφεραν; :confused: Έπρεπε να πάω στο Ηράκλειο να το αγοράσω και δεν μπορούσα, προσφέρθηκε ο ιδιοκτήκτης νκαι μου το έφερε στην δουλειά μου στην Ομόνοια. Δεν ήθελα να μου το στείλουν αντικαταβολή για να ήμουν σίγουρος ότι το κουτί ήταν σφραγισμένο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. July 14, 2008 Administrators Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Ευχαριστημένος δηλαδή! Μια χαρά, θα το έχουμε στα υπόψιν! :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argam Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Ευχαριστημένος δηλαδή! Μια χαρά, θα το έχουμε στα υπόψιν! :rolleyes: Γενικά είμαι κατά των eshop γιατί είμαι λίγο ιδιότροπος και αυτό που αγοράζω θέλω να το βλέπω πρώτα και κυρίως να είναι σφραγισμένο το κουτί για να μην μπλέκω μετά. Αλλά από το open365 δεν είχα παράπωνο από την συγκεκριμένη αγορά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. July 14, 2008 Administrators Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Γενικά είμαι κατά των eshop γιατί είμαι λίγο ιδιότροπος και αυτό που αγοράζω θέλω να το βλέπω πρώτα και κυρίως να είναι σφραγισμένο το κουτί για να μην μπλέκω μετά. Δεν έχεις άδικο σε αυτό. :rolleyes: Με τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς όμως... μερικές φορές δε μπορούμε να τα αποφύγουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 499E στην Ιταλια διαθεσιμο δε λιγες μερες..... Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis_k Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Καλή τιμούλα :rolleyes:!! Να δούμε εδώ πόσα θα ζητάνε :ninja:. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NLS Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 φιλε μου εμενα με ενδιαφερει να κανω την δουλεια μου και οχι να εχω φρου φρου και αρωματα(φρου φρου και αρωματα ειναι τα προγραμματα τα καλα που λες που ακομη δεν εχουν χαρτη ικανο για πλοηγηση στην ελλαδα :lol:) και ασε με εμενα με το dest να την κανω αψογα:!: και εσυ κατσε με τα καλα προγραμματα που ειναι πολυ καλυτερα απο το destinator(δεν διαφωνω) και ασε μας εμας με τις αρχαιολογιες.... ...και αν θελεις να σε πανε πουθενα.....ανοιξε τον πολιτικο χαρτη της ελλαδος και παρε τηλ και τις πληροφοριες :lol: αλλα ολα τα αλλα προγραμματα που δουλευεις εσυ ειναι πολυ καλυτερα απο το destinator ομως :wacko: ημαρτον :O τώρα δεν μιλάς σωστά - νομίζω η γνώμη μας έχει την ίδια αξία και δεν είναι κακό να προσφέρει κανείς την δικιά του εμπειρία (μικρή ή μεγάλη) για να διαβάσουν αυτοί που θέλουν να δουν την γνώμη άλλων (αλλιώς τι μπαίνουμε στα fora... για παρέα; θέλω να ελπίζω ότι δεν έχουμε τέτοιες ανάγκες) λοιπόν, γιατί δεν μιλάς σωστά - γιατί μιλάς σαν να απαξιώνεις τη δική μου γνώμη με τη δική σου "σοβαρότερη" - σαν να είμαι εγώ αυτός που παίζει, και εσύ αυτός που δουλεύει (έεεελα - σαν τους κίτρινους - τέτοιος είσαι; - που κυκλοφορούν στο δρόμο "για το μεροκάματο" ενώ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ εμείς γυρνάμε άσκοπα για να πιάνουμε χώρο στο δρόμο τους) δεν θα προσβληθώ από αυτά (αν και πανεύκολα θα μπορούσα), θα τα προσπεράσω, αλλά απλά θα παραθέσω 1-2 πράγματα αφού πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, όποιος βαριέται ας μη διαβάσει, όποιος θεωρεί ότι πρέπει να αποδείξω την αξιοπιστία μου, go on... λοιπόν, είμαι 7 χρόνια μικρότερος σου, αλλά η εμπλοκή μου με το θέμα ήταν από πολύ νεαρός, νομίζω το πρώτο μου GPS ήταν πριν ~12 χρόνια... από εκεί και πέρα η εμπλοκή μου με τα GPS που έχουν σχέση με PDA, ήταν από την ΑΡΧΗ που είχα ασχοληθεί με PDA (πράγμα που ήταν περί τα 8 χρόνια πίσω ΑΝ θυμάμαι, πράγμα που με κάνει "ψιλογνώστη" και στα PDA ε)... τότε φυσικά τα πράγματα ήταν ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΣΤΕΙΑ... τα GPS ήταν σειριακά και έπρεπε να κάνουμε πατέντα με CF ή PCMCIA κάρτες που έδιναν "COM port", ενώ λίγο αργότερα βγήκαν και CF GPS (περισσότερο επειδή το CF με το PCMCIA είναι συμβατές τεχνολογίες και τους ήταν εύκολο) χάρτες δεν υπήρχαν (ούτε καν εξωτερικού, πόσο μάλλον Ελλάδας), είχαμε κάτι προγόνους προγραμμάτων του είδους του OziExplorer όπου βάζαμε κάποιες μικρές εικόνες (για τα σημερινά δεδομένα μια και δεν είχε ούτε RAM ούτε χώρο storage το PDA, με 32MB κάρτες πανάκριβες κλπ.), τις καλιμπράραμε μόνοι μας (με 2+ γνωστά σημεία όπου ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ για να κεντράρουμε μια και δεν υπήρχε Google Maps για να μας πει τις συντεταγμένες χωρίς να πάμε) και κουτσοπηγαίναμε όπου ήταν να πάμε θυμάμαι τότε είχα σκανάρει τον γνωστό χάρτη Αθήνας που αγοράζαμε κάποτε και ήταν σελίδα σελίδα και είχα σκανάρει ένα σωρό σελίδες, τις είχα κόψει χωρίς περιθώρια, είχα βρει και πρόγραμμα να τις κολλάω (δύσκολο όταν η RAM μας ήταν 256ΜΒ ΣΤΟ PC ΑΝ είμασταν τυχεροί) και είχα "καταφέρει" να φτιάξω ένα χάρτη Κέντρο Αθήνας (έως και Πειραιά που με ενδιέφερε), ήταν τεράστιος για τότε (15MB θυμάμαι) όπου φυσικά δεν υπήρχε διαχωρισμός για το τι είναι δρόμος και τι όχι και τον είχα καλιμπράρει πηγαίνοντας στα "ακριανά" μέρη... ας μην πω άλλες τόσες λεπτομέρειες (mr. Pro), απλά να πω ότι ήξερα το Destinator πριν την έκδοση 3 (δεν θυμάμαι κιόλας, αλλά το 3 μου φαίνεται σαν χτες) και από τότε είχα πάρε δώσε με την εταιρία που το έφτιαχνε (πάρε δώσε = γκρίνια) πριν φυσικά να το φέρει εδώ κάποιος, πράγμα που συνεχίστηκε 2002-2003, όπου τους έπρηζα (και όχι μόνο αυτούς αλλά και την TomTom κ.α.) ότι θα έρθουν οι Ολυμπιακοί στην Ελλάδα και να μην είναι χαζοί μια και είναι εμπορική ευκαιρία να έχουν έτοιμους χάρτες για τους τουρίστες που θα ερχόντουσαν με τα PDA τους (τρομάρα μου)... νομίζω δεν με άκουσε κανείς τους τότε (και το 2004 ήταν αστείοι οι χάρτες Ελλάδας) με την TomTom μίλαγα από την πρώτη τους προσπάθεια σε GPS software (το οποίο ακόμα έχω κάπου χαμένο - original) και φυσικά "ο χάρτης Ελλάδας" ήταν η Συγγρού και η Πανεπιστημίου αν θυμάμαι (ή κάπως έτσι)... δεν ξέρω που ήσουν εσύ σε όλα αυτά (εγώ δεν σε αμφισβητώ όπως με αμφισβήτησες) αλλά το σίγουρο είναι ότι εγώ ήμουν πάντως κάπου (στο χώρο) ώστε να μου δίνει το δικαίωμα έστω μιας κουβέντας (καλά αυτό το μακρινάρι εδώ δεν είναι "μια κουβέντα" :)) κάτω από τα πολύτιμα γραφόμενα σου ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγνώμη από τους υπόλοιπους για την κατάχρηση μερικών γραμμών στο browser σας (δεν πειράζει αυτό είναι τα forum) Παράθεση --- NLS ilogic.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. July 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2008 Δεν έκανες κατάχρηση. Αυτά που λες ενδιαφέρουν πολλούς και αξίζει κάποιος να τα διαβάσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts