Jump to content

[Επίσημο] Samsung Omnia (I900)

manos the greek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδή δέχθηκα και αρκετά σχετικά ερωτήματα, λόγω του θέματος της αυτονομίας, παραθέτω απάντηση μου σε άλλο φίλο και για όσους ακόμη ενδιαφέρονται:

<<Όσον αφορά το "στρώσιμο" των μπαταριών λιθίου ακούγονται πάρα πολλά... Πολλές φορές έχει σχέση με τον τύπο της συσκευής και τους "τρόπους" που διαχειρίζεται ο κάθε κατασκευαστής το θέμα της φόρτισης (πχ.Νοκια που μπαίνει σε φόρτιση συντήρησης μετά την πλήρη φόρτιση-χωρίς ο χρήστης να έχει σχετική ένδειξη...γι'αυτό και οι κρετίνοι της αλφα-κόπυ συνιστούν 16 ώρες αρχικής φόρτισης-χωρίς να ξέρουν το γιατί και για να μην τους επιστρέφουν τις συσκευές ως DOA!!!!!!!!!!!!!).

Γενικά στις λιθίου μην περιμένεις τεράστια οφέλη από θέμα στρωσίματος,κυρίως βοηθάει στο να επιτευχθούν "γρηγορότερα" οι μέγιστες επιδόσεις της μπαταρίας.

Ο συνήθης κανόνας έχει ως εξής: Αποσυσκευάζοντας λοιπόν μια καινούργια μπαταρία αν αυτή έχει ήδη κάποιο φορτίο την χρησιμοποιούμε μέχρι το δυνατά χαμηλότερο επίπεδο (΄λίγο πρωτού δηλαδή σβήσει η συσκευή) και μετά την αφήνουμε να φορτίσει ΠΛΗΡΩΣ και το πολύ κανα-δυο ώρες περισσότερο συνδεδεμένη στο φορτιστή. Τη διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνουμε επίσης εώς δύο φορές στην αρχή (εκ των υστέρων τη χρησιμοποιούμε και τη φορτίζουμε όσο και όποτε θέλουμε χωρίς πρόβλημα) και μετά το πολύ μια φορά το μήνα για όλη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (για ιόντων,ή πολυμερούς λιθίου τύπο και μόνο)!!!

Αν αρχικά η μπαταρία είναι τελείως άδεια ακολουθούμε την ανωτέρω και πάλι διαδικασία,απλά πιθανά να χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να δείξει πλήρη φόρτιση.

'Ετσι και αλλιώς θα χρειαστούν κάμποσοι κύκλοι φόρτισης-εκφόρτισης για να φτάσει στη μέγιστη αυτονομία της... και κάποια στιγμή που θα αρχίσει να εξαντλείται η ζωή της θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία...

Ελπίζω να σε κάλυψα σχετικά.>>

Και όλοι μας, μην ξεχνάμε ότι οι χρόνοι αναμονής που αναφέρουν οι κατασκευαστές στα προσόντα των προϊόντων τους, αφορούν κατάσταση πλήρους αναμονής σε τέλεια ιδανικές εργαστηριακές συνθήκες (0 χρήση,συγκεκριμένη θερμοκρασία,απόλυτο σήμα λήψης,κλπ),πρακτικά λοιπόν ανέφικτοι!!! Χρόνια τώρα είναι γνωστό,τεκμηριωμένο και αποδεκτό αυτό!

:D:D:D

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καταρχήν είμαι πού στενοχωρημένος που είδα και εγώ το Omnia 930,ή Τ...

Μάλλον έπρεπε να περιμένουμε λίγο ακόμη...κλαψ :(:(

Στη συνέχεια θα ήθελα να πω ότι ενώ σε συνεργασία μαζί σας (και με λίγες φωνές "παραπάνω" :mad: !!!) έλυσα ένα σωρό θέματα που με προβλημάτιζαν,εξακολουθώ να έχω σαφέστατα κάκιστη λήψη με το wi-fi...

Μήπως,λέω μήπως κάποιος/α έχει βρει κάποιον τρόπο μέσα από τα κρυφά μενού με κωδικούς της συσκευής,ή άλλο τρόπο να αλλάζει η ισχύς/ευαισθησία του;;;

HELP ME PLEASEEEEEEEEE... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας...

Απλά δεν αντέχω όλα τα βρωμοΝΟΚΙΑ να συνδέονται ανετότατα γύρω μου και εγώ να ψάχνω στη γωνία για έστω λίγο σήμα...

:O:O

Τρέξε και εγκατέστησε αυτό το προγραμματάκι, είναι για να "πιάνει" περισσότερα ασύρματα δίκτυα. Το χρησιμοποιώ (και στο Diamond και στο ΟΜΝΙΑ). Δες αν κάνει καλύτερη δουλειά. Ευχαριστώ τον φίλο tsipitri που το έχει βρει και το έδωσε... :)

http://rapidshare.com/files/160515696/PsiDOC_Wifi_all.cab.html

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Τρέξε και εγκατέστησε αυτό το προγραμματάκι, είναι για να "πιάνει" περισσότερα ασύρματα δίκτυα. Το χρησιμοποιώ (και στο Diamond και στο ΟΜΝΙΑ). Δες αν κάνει καλύτερη δουλειά. Ευχαριστώ τον φίλο tsipitri που το έχει βρει και το έδωσε... :)

Ευχαριστώ πάρα πολύ...σπεύδω και όπως πάντα θα ενημερώσω σχετικά!!!

:D:D:D

Μπορεις να το ανεβασεις ξανα αν γινεται?? το λινκ δυστυχως δεν υπαρχει πλεον..

φαντασου ομωs συν αυτα τα χαρακτιριστηκα δεν θα ξανααγοραζαμε pda για καμια 3τια:lol: ωρε γλεντια:p

Δειτε την καλη πλευρα, ο,τι software, βλεπε "user-friendly “Today” idle screen as well, which is automatically converted as weather and time changes. Its advanced widget features such as news, weather or stock information are updated in real time." υπαρχει σε αυτη την συσκευη συντομα θα ειναι διαθεσιμο και για την δικια μας, οποτε μονο για την WVGA θα εχουμε να λεμε... :)

Το κανάλι μου στο Youtube για unboxings & reviews και το blog μου για deals.

Καλέ μου φίλε nectons,

Όπως πιθανά και εσύ θα διαπίστωσες τελικά όντως η παρατήρηση μου ήταν σωστή! Έχω ήδη λάβει επιβεβαιώσεις από περισσότερους από 100 χρήστες Ελληνικής rom Omnia ότι η αυτονομία τους,όπως και σε εμένα, αυξήθηκε ραγδαία με την σχετική ρύθμιση! Συνεπώς θεωρώ ότι είναι απόλυτα ασφαλές πλέον να διανεμηθεί ελεύθερα η σχετική παρατήρηση οπουδήποτε μπορεί να βοηθήσει.

Επιπλέον θεωρώ από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχω,ότι αν σε κάποιους δεν απέδωσε η διαδικασία,οφείλετε στις κάτωθι αιτίες:

1.Έκαναν με λάθος τρόπο τη ρύθμιση (πχ.το ξαναγύρισαν στο αυτόματο,δεν πάτησαν το οκ,πείραξαν το χρόνο λειτουργίας της οθόνης και όχι τη ρύθμιση του "Backlight",κλπ).

2.Το πρόβλημα που απεδείχθει ότι υπήρχε με τη δραματικά μικρή αυτονομία,γινόταν αισθητό όσο η συσκευή ήταν σε κατάσταση αναμονής (αναμένη συσκευή,αλλά με σβηστή την οθόνη) και όχι όσο τη χρησιμοποιούσε κάποιος! Συνεπώς όσοι τη χρησιμοποιούσαν συνεχώς (για ρυθμίσεις μενού,πλοήγηση,κλήσεις,παιχνίδια και γενικά σε κυρίως σε κατάσταση ενεργή για αρκετές ώρες), είναι απόλυτα λογικό να μην κατάλαβαν ιδιαίτερη διαφορά στην κατανάλωση εφόσον αυτή πλησίαζε ίσως τις φυσιολογικά υψηλότερες τιμές της!

3.Δεν αποκλείεται φυσικά το γεγονός ότι κάποιες εκ των πωληθέντων συσκευών είναι προβληματικές,είτε στη μπαταρία τους,είτε στο φορτιστή,είτε η ίδια συσκευή, πράγμα επίσης σύνηθες ειδικά σε καινούργια προϊόντα!

4.Φόρτιση μέσω usb από υπολογιστή. Μία ιδιάζουσα θα έλεγα περίπτωση,καθότι πιθανά κατά τη μεταφορά δεδομένων δεν γίνετε ίσως φόρτιση,αλλά απλά διατήρηση του ήδη υπάρχοντος φορτίου της μπαταρίας (!!!),κοινώς η συσκευή εκτελεί εντελώς διαφορετική διαχείρηση της ενέργειας,με συνέπεια η πλήρης φόρτιση να απαιτεί τεράστιους χρόνους! Προσοχή στο ότι πάλι αυτό αφορά δική μου παρατήρηση και δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένο! Συνιστώ πάντως για ορθά αποτελέσματα, τη χρήση του παρεχόμενου φορτιστή.

Τέλος,σε σχέση με το φωτοαισθητήρα προφανώς δεν είναι χαλασμένος,ούτε κάποιο άλλο τμήμα του hardware, εφόσον όπως ήδη ειπώθηκε από πολλούς, βάζοντας Αγγλική rom, όλα είχαν καλώς! Συνεπώς συμφωνώ με κάποιο άλλο μέλος (septic),ότι πρόκειτε για κάποιο θέμα ίσως με driver, ή γενικά software.

Αυτά τα λίγα για την ώρα...

:lol::lol::lol::lol:

Επειδή πραγματικά με έχει κουράσει το όλο θέμα με το backlight ...ναι και σε μένα βελτιώθηκε λίγο και από εκεί που δεν έβγαζε 24 ώρες τώρα βγάζει περίπου 30-32 ... αλλά πάλι πρόβλημα αυτονομίας έχεις ...

το κινητό με 10-20 λεπτά mp3 και περίπου 20-25 λεπτά ομιλίας την ημέρα έπρεπε να μου κρατάει 50-55 ώρες .... Τώρα αν το δικό σου με τέτοια χρήση κρατάει τόσο είσαι ΟΚ ... αν όχι ... συνεχίζεις και έχεις πρόβλημα αυτονομίας ... Το θέμα είναι ότι φταίει η Ελληνική ROM , η οποία αφορά φυσικά ΚΑΙ τα Windows τα ελληνικά με ότι drivers - proccesses συνεπάγονται

Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

παιδια να ρωτησω κατι σχετικα με ηχους και δονηση μηπως και ξερει καποιος να με βοηθησει...

λοιπον..

1. οταν το εχω σε δονηση+ηχο γιατι παιζει πρωτα χαμηλα το τραγουδι και μετα δυναμωνει αποτομα ??(δε το χω βαλει σε increasing ring)

2. παω απο την κεντρικη οθονη και παταω το κουμπι settings και επειτα απο εκει παταω το κουμπι που ενεργοποιηει τη δονηση. γιατι οταν χτυπαει μετα το τηλεφωνο δονειται για λιγο μονο και σταματαει ενω αν ενεργοποιησω δονηση με κλασσικο τροπο(start--->settings--->phone--->vibration) χτυπαει κανονικα η δονηση??

3.οταν το Ομνια ειναι κλειδωμενο με Slide to Unlock και χτυπησει ξυπνητηρι, παιζει ελαχιστα το τραγουδι και σταματαει μονο του(διαφορετικα χτυπαει κανονικα το ξυπνητηρι)

συγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω πολυ προκαταβολικα καθε βοηθεια

:) :) :)

καποιος για βοηθεια..?????

Για το 1ο, επειδη εχω και αλλη συσκευη samsung, απλη τελειως, ξερω πως ετσι κανει το κινητο. Για να μην αρχισει να βαραει δυνατα και σε τρομαξει, το παει σταδιακα ξεκινωντας απο λιγο πιο σιγα.

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

1. και εγω το ιδιο και σε διαφορες ρομ.. ετσι παιζει...δεν μπορουμε να κανουμε κατι(εμενα με βολευει )

2. δεν το προσεξα ...

3. με το s2u2 v1.32 επαιζε καλα, με το τελευταιο 1.33 ναι μου κλεινει το ξυπνητήρι (οταν κοιμαμαι το s2u2 δεν τρεχει..)

και ενοειται οτι το s2u2 ειναι λιγο σπαστικο και το εχω βαλει στο main menu button για να το κλεινω εγω και οχι μονο του.

http://galaxyss.blogspot.com/ - all about galaxy s

akuro........

My SmartPhones history

Nokia: Nokia 6600 / Nokia N70 / Nokia N73 / Nokia N95 / Nokia N95 Black / Nokia N97

Win Mobile: HTC P3300 / HTC P3350 / Omnia / Omnia II

Apple: iPhone 3G / iPhone 3GS / iPhone 4G / iPhone 4S / iPhone 5 16GB / iPhone 5s 16GB / iPhone 6 64GB

με τη ρύθμιση στο backlight είμαι στο 70% μετά από 2 μέρες. πριν και με παρόμοια χρήση, ήδη θα το είχα φορτίσει στις 36-40 ώρες (ελληνική rom)

1. και εγω το ιδιο και σε διαφορες ρομ.. ετσι παιζει...δεν μπορουμε να κανουμε κατι(εμενα με βολευει )

2. δεν το προσεξα ...

3. με το s2u2 v1.32 επαιζε καλα, με το τελευταιο 1.33 ναι μου κλεινει το ξυπνητήρι (οταν κοιμαμαι το s2u2 δεν τρεχει..)

και ενοειται οτι το s2u2 ειναι λιγο σπαστικο και το εχω βαλει στο main menu button για να το κλεινω εγω και οχι μονο του.

ΟΚ! ευχαριστω παιδια! παντως πιο πολυ το 2 θα θελα να ελυνα. καλη φαση θα τανε να εμπαινε με 1 κουμπι δονηση(κανονικη ομως και οχι να χτυπησει μονο λιγο στην αρχη της κλησης....) :)

ΟΚ! ευχαριστω παιδια! παντως πιο πολυ το 2 θα θελα να ελυνα. καλη φαση θα τανε να εμπαινε με 1 κουμπι δονηση(κανονικη ομως και οχι να χτυπησει μονο λιγο στην αρχη της κλησης....) :)

μηπως εχεις βαλει vibrate first and then ring ? γ

to dokimasa kai εχει δονηση συνεχεια.. το εχω vibrate and ring..

Η αληθεια ειναι πως το θεμα της μπαταριας εχει συζητηθει πολυ. Σημερα ομως ειδα κατι και ηθελα να το μοιραστω μαζι σας.

Καποια στιγμη το πρωι, ανοιξα το κινητο απο την αναμονη που το ειχα. Δεν ειχα ακομα ανοιξει παραθυρα και ηταν σκοτεινα στο δωματιο. Οπως το ειδα μετα απο λιγο, η οθονη κλειστη, αλλα ηταν σαν απλα να ειχαν χαθει τα γραμματα και να ειχε μεινει το φως του με μαυρο φοντο. Ακομα και αν πατησα λιγο το on/off για να κλεισει η οθονη, παλι το φως εμενε. Φαινοταν κυριως αν σηκωνα ορθιο το κινητο και το κοιταζα απο ψηλα, εκει που τελειωνει η οθονη. 2 φωτα αναμμενα. Μονο με soft reset ειδα οτι δεν εμφανιστηκε το ιδιο πραγμα. Και απο εκεινη τη στιγμη το κοιταω συνεχεια.

Οσοι εχετε προβλημα, απλα σηκωστε ορθιο το κινητο και ριξτε μια ματια προς τα κατω να δειτε αν αναβουν εκει τα φωτακια, γιατι νομιζετε οτι ειναι στην αναμονη αλλα τα φωτα λειτουργουν, και η μπαταρια μειωνεται.

Λυση σιγουρη δεν ξερω αν υπαρχει. Εγω τυχαια το ειδα.

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

μηπως εχεις βαλει vibrate first and then ring ? γ

to dokimasa kai εχει δονηση συνεχεια.. το εχω vibrate and ring..

μπα το χα κανει αλλα δεν επιασε..

παντως κ σε σενα συμβαινει μαλλον,ε?

μπα το χα κανει αλλα δεν επιασε..

παντως κ σε σενα συμβαινει μαλλον,ε?

oxi..μια χαρα παιζει.. ηχος και δονηση.. :D

παιδια το spb mobile shell που ειχα εγκαταστημενο εληξε ξαφνικα!!!!:X δεν ειχα καταλαβει οτι ειναι trial..υπαρχει free εκδοση ή αναγκαστικα πρεπει να το αγορασουμε????εβγαλε ενα μενου και λεει οτι ειναι 15 μερες trial..μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση???εαν το απεγκαταστησω και το ξαναεγκαταστησω θα επανελθει???

εχετε να προτεινετε κανενα καλο weather application(το SPB ψιλοδυσχρηστο το βρισκω..),καποιον καλο file explorer και ισως και καποια καλη ατζεντα-ημερολογιο?? (και αν δε ζηταω πολλα..που μαλλον ζηταω..που μπορω να τα βρω ξεκλειδωτα...???)

ευχαριστω προκαταβολικα παιδια :)

παιδια το spb mobile shell που ειχα εγκαταστημενο εληξε ξαφνικα!!!!:X δεν ειχα καταλαβει οτι ειναι trial..υπαρχει free εκδοση ή αναγκαστικα πρεπει να το αγορασουμε????εβγαλε ενα μενου και λεει οτι ειναι 15 μερες trial..μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση???εαν το απεγκαταστησω και το ξαναεγκαταστησω θα επανελθει???

Έχεις PM...:p

εχετε να προτεινετε κανενα καλο weather application(το SPB ψιλοδυσχρηστο το βρισκω..),καποιον καλο file explorer και ισως και καποια καλη ατζεντα-ημερολογιο?? (και αν δε ζηταω πολλα..που μαλλον ζηταω..που μπορω να τα βρω ξεκλειδωτα...???)

ευχαριστω προκαταβολικα παιδια :)

file explorer και οχι μονο (δωρεαν)

http://www.ghisler.com/pocketpc.htm

κατεβασμα απο εδω

http://ghisler.fileburst.com/ce/tcmdpocketarm.cab

εξαιρετικο προγραμμα για καιρο(δωρεαν)

http://www.singerscreations.com/Weather-Watcher-Live.asp