Jump to content

[Επίσημο] Nokia N82

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ούτως ή άλλως και στο Ν82 η κάρτα μέχρι 8 γίγα πάει...

Μέχρι να βγουν μεγαλύτερες, και να είναι και σε καλή τιμή, θα έχουμε αλλάξει κινητά... :D

Πάντως και εγώ κολλάω στο xenon...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

• Απαντήσεις 9,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τελικά κι εγώ σκέφτομαι να μην το αλλάξω το Ν82 μου, αν και περιμένω τηλεφώνημα από το Πλαίσιο την Τρίτη για να πάω για αλλαγή κατόπιν συνεννοήσεως με την Alpha Copy. Σκέφτομαι να συνεχίσω να χρησιμοποιώ για κλήσεις και μηνύματα το 6300 και να έχω στο τσαντάκι μου και το Ν82 για το οποίο έχω αγοράσει και μια πανέμορφη δερμάτινη θήκη και όταν θα θέλω να τραβήξω κάποια φωτογραφία ή ν' ακούσω μουσική ή να χρησιμοποιήσω το GPS να το χρησιμοποιώ. Εξάλλου όλα αυτά τα κάνει και χωρίς κάρτα sim, σε λειτουργεία εκτός δικτύου. Πραγματικά δεν θέλω να το αλλάξω με το Ν95... Εξάλλου αν δεν το έχεις πάνω σου ή δε μιλάς κατευθείαν από το ακουστικό δεν είναι δα και τόσο τρομερό το SAR του. Με ένα bluetooth είσαι καλυμμένος. Ας μην ξεχνάμε πόσος κόσμος χρησιμοποιεί τα φονικά Sony Ericsson που το SAR τους στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι και πάλι υψηλότερο του 1.35...

Ούτως ή άλλως και στο Ν82 η κάρτα μέχρι 8 γίγα πάει...

Μέχρι να βγουν μεγαλύτερες, και να είναι και σε καλή τιμή, θα έχουμε αλλάξει κινητά... :D

Πάντως και εγώ κολλάω στο xenon...

Δεν είναι το μέγεθος την μνήμης που μπορεί να "φορέσει" το Ν82, αλλά το ότι είναι αφαιρούμενη. Όταν έχεις πολλά δεδομένα να μεταφέρεις από και προς το τηλέφωνο (π.χ. φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, χάρτες κλπ), η ταχύτητα που εχεις με χρήση card reader είναι σαφώς ανώτερη σε σχέση με μία μνήμη που δεν αφαιρείται. ;)

Εννοείται ότι το xenon flash είναι το ασύγκριτο πλεονέκτημα του Ν82 έναντι οποιουδήποτε τηλεφώνου της Nokia κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Ακόμα και το 6220 classic που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό και θα έχει στο οπλοστάσιό του xenon flash, έχει 2-3 βασικά μειονεκτήματα που δε θα μου επέτρεπαν να το δω ως αντικαταστάτη του Ν82: εξίσου υψηλό SAR, έλλειψη WiFi και έλλειψη accelerometer. ;)

Τελικά κι εγώ σκέφτομαι να μην το αλλάξω το Ν82 μου, αν και περιμένω τηλεφώνημα από το Πλαίσιο την Τρίτη για να πάω για αλλαγή κατόπιν συνεννοήσεως με την Alpha Copy. Σκέφτομαι να συνεχίσω να χρησιμοποιώ για κλήσεις και μηνύματα το 6300 και να έχω στο τσαντάκι μου και το Ν82 για το οποίο έχω αγοράσει και μια πανέμορφη δερμάτινη θήκη και όταν θα θέλω να τραβήξω κάποια φωτογραφία ή ν' ακούσω μουσική ή να χρησιμοποιήσω το GPS να το χρησιμοποιώ. Εξάλλου όλα αυτά τα κάνει και χωρίς κάρτα sim, σε λειτουργεία εκτός δικτύου. Πραγματικά δεν θέλω να το αλλάξω με το Ν95... Εξάλλου αν δεν το έχεις πάνω σου ή δε μιλάς κατευθείαν από το ακουστικό δεν είναι δα και τόσο τρομερό το SAR του. Με ένα bluetooth είσαι καλυμμένος. Ας μην ξεχνάμε πόσος κόσμος χρησιμοποιεί τα φονικά Sony Ericsson που το SAR τους στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι και πάλι υψηλότερο του 1.35...

Τη λύση αυτή χρησιμοποιώ κι εγώ.

Έχω το 3230 για κλήσεις-μηνύματα και για τα υπόλοιπα το Ν82. :)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Από μια άποψη το SAR μιας συσκευής και η επικινδυνότητά του είναι συζητήσιμα. Κάποιοι λένε ότι τα κινητά με υψηλότερο SAR ίσως να μην είναι και πιο επικίνδυνα από αυτά με χαμηλότερο, καθώς τα δεύτερα δυσκολεύονται περισσότερο από τα πρώτα να βρουν σήμα, οπότε εκπέμπουν περισσότερη ενέργεια από αυτά με το μεγαλύτερο SAR, καθώς αυτά με μεγαλύτερη ευκολία πιάνουν το σήμα, οπότε δεν αναγκάζονται να λειτουργήσουν στο μέγιστο της ενέργειάς τους. Τα κινητά με μεγάλο SAR γίνονται επικίνδυνα όταν το σήμα είναι πολύ αδύναμο και προσπαθούν να το πιάσουν. Εκείνη τη στιγμή εκπέμπουν σαφώς περισσότερη ακτινοβολία από τα άλλα με το χαμηλότερο SAR, αλλά μόνο σ' αυτή την περίπτωση. Μπορεί δηλαδή ένα κινητό με υψηλό SAR κατά μέσο όρο να εκπέμπει λιγότερη ακτινοβολία απ' ό,τι ένα άλλο με χαμηλότερο, γιατί λαμβάνει με πολύ μεγαλύτερη ευκολία το σήμα.

Το Ν96 αργει? Αλλα θα κοστιζει και μια περιουσια οταν βγει....

Αλλα και παλι αν δεν το αλλαξουμε τοτε ειναι σαν να δινουμε στη Nokia και στη καθε Nokia συγχωροχαρτι για ενα τραγικο κατα την γνωμη μου λαθος και να τους λεμε οτι δεν πειραζει στο επομενο λαθος θα σας συγχωρεσουμε και παλι γιατι δεν εχουμε αλλη εναλλακτικη (που οντως δεν εχουμε)

το ν96 μαλλον θα αργησει ή δεν θα ερθει στην ελλαδα οπως εγινε και με το ν77

και ειναι λογικο καθως ειναι ιδιο με το ν95 οπως και ν77 με το ν73 μονη διαφορα

το τηλεοπτικο σημα.αμα δεν ερθει αυτο ελλαδα δε γινεται τιποτα......

σορρυ για το offtopic

to ν82 δεν νομιζω να μπορει να αντικατασταθει απο κανενα νοκια.

εγω προσωπικα αν το αλλαξω θα παρω iphone mono kai μονο για το interface kai th λειτουργικοτητα του browser alla και το ipod βεβαια.αλλα αυτο ειναι θεμα αλλου thread

Αγγελίες μόνο στο Buy & Sell forum

παιδια δουλευει κανεις το ngage?

το βρισκω πολυ προχειρο ως τωρα καθως δεν μπορεις να ψαξεις για wlan δικτυο παρα μονο εμφανιζει ολα οσα εχω συνδεθει κατα καιρους.δηλαδη μερικες δεκαδες, ηθελα να κατεβασω κανα παιχνιδι αλλα μου φαινετε αδυνατον...

Ρε παιδια τι εγινε ξαφνικα με το SAR και ολοι ψαχνεστε?Δεν το ξερατε απο την αρχη?Εχασα τιποτα?
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Η αρχική τιμή για το SAR ήταν 0,62. Έτσι γράφουν και οι οδηγίες χρήσης.

Ξαφνικά και χωρίς κάποια ενημέρωση έγινε αλλαγή του στη σελίδα http://sar.nokia.com/sar/index.jsp σε 1,35.

Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότεροι κάτοχοι του N82 αναστατώθηκαν.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Και το θέμα είναι ότι όταν τηλεφώνησα στην Alpha Copy μου το επιβεβαίωσε. Τους ρώτησα για τα Ν82 των οποίων τα εγχειρίδια χρήσης γράφουν 0.62 αν ισχύει και μου είπαν πως δεν ισχύει, ότι είναι ψευδές αυτό που γράφει στο εγχειρίδιο και ότι το πραγματικό SAR της συσκευής ήταν από την αρχή 1.35 και ότι αυτό συνέβη επειδή η Νόκια δε μέτρησε σωστά το SAR και κάτι τέτοιες μπαρούφες... Απλά το ήξερε από την αρχή και έδωσε ψευδή στοιχεία για να έχει πωλήσεις. Φαίνεται όμως πως ξαναμετρήθηκε από κάποιον άλλο φορέα και εξαναγκάστηκε να δώσει τα αληθή στοιχεία στη δημοσιότητα. Εσείς θα το αλλάξετε; Η αλήθεια είναι ότι δε μπορώ να βρώ ούτε από τη Νόκια ούτε από κάποια άλλη εταιρεία κάποιον αντάξιο αντικαταστάτη του. Και δεν είναι μόνο ότι έχει 1.35 SAR, είανι και η κοροϊδία της Νόκια η οποία με έχει εξοργίσει. Σκέφτομαι για το Ν95 8γιγαμπάιτ, αλλά δεν έχει κάλυμμα φακού, δεν έχει φλας ξένον κι επίσης δε συμπαθώ τα συρόμενα κινητά.

Και το θέμα είναι ότι όταν τηλεφώνησα στην Alpha Copy μου το επιβεβαίωσε. Τους ρώτησα για τα Ν82 των οποίων τα εγχειρίδια χρήσης γράφουν 0.62 αν ισχύει και μου είπαν πως δεν ισχύει, ότι είναι ψευδές αυτό που γράφει στο εγχειρίδιο και ότι το πραγματικό SAR της συσκευής ήταν από την αρχή 1.35 και ότι αυτό συνέβη επειδή η Νόκια δε μέτρησε σωστά το SAR και κάτι τέτοιες μπαρούφες... Απλά το ήξερε από την αρχή και έδωσε ψευδή στοιχεία για να έχει πωλήσεις. Φαίνεται όμως πως ξαναμετρήθηκε από κάποιον άλλο φορέα και εξαναγκάστηκε να δώσει τα αληθή στοιχεία στη δημοσιότητα. Εσείς θα το αλλάξετε; Η αλήθεια είναι ότι δε μπορώ να βρώ ούτε από τη Νόκια ούτε από κάποια άλλη εταιρεία κάποιον αντάξιο αντικαταστάτη του. Και δεν είναι μόνο ότι έχει 1.35 SAR, είανι και η κοροϊδία της Νόκια η οποία με έχει εξοργίσει. Σκέφτομαι για το Ν95 8γιγαμπάιτ, αλλά δεν έχει κάλυμμα φακού, δεν έχει φλας ξένον κι επίσης δε συμπαθώ τα συρόμενα κινητά.

ααα καλά ... στη ΝΟΚΙΑ δεν ξέρουν τι τους γίνεται τελικά. Ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συννενοηθούν τουλάχιστον να λένε το ίδιο ψέμα, αφού στον ένα λένε ότι "ισχύει αυτό που γράφει το βιβλιαράκι" και στον άλλον ότι αυτό που γράφει το site είναι το σωστό. Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ τι να κάνω με το Ν82 - αν και τις τελευταίες ημέρες (με βαριά καρδιά) έχω επιστρέψει στο Ν76 που είχα πριν, από το οποίο δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε ξεφλούδισε, ούτε τίποτα κακό έγινε. Απλά με δελέασε η κάμερα του Ν82 - το flash xenon, το GPS, το Wifi και όλα τα υπόλοιπα καλούδια του. .......

τι να σας πω ρε παιδια πλεον καθε φορα που μιλαω το σκεφτομαι.....

πρεπει οπωσδηποτενα παρω bluetooth.

ειναι παραλογο να ζητησουμε απο την alpha copy na καλυψει ενα μερος απο το ποσο του bluetooth ακουστικου ????

Εγώ το έχω ξαναπεί πιο πίσω, έχω επικοινωνήσει με την Alpha Copy στο 8011166542 και μου έδωσαν μία διεύθυνση μέιλ με την οποία επικοινώνησα με κάποια κυρία Σοφία Σιούλη, η οποία μου τηλεφώνησε αφού της έδωσα τον αριθμό μου και μου ζήτησε να στείλω με φαξ την απόδειξη αγοράς του Ν82 στον αριθμό 2108918899. Μετά από αυτό μου είπε πως επικοινώνησε με το Πλαίσιο απ' όπου αγόρασα τη συσκευή και περιμένω μέσα στη βδομάδα να μου τηλεφωνήσουν από το Πλαίσιο για να πάω για αλλαγή. Το είχα αγοράσει 519 ευρώ. Στην ίδια τιμή θα μπορέσω να πάρω κάποια άλλη συσκευή, να την ανταλλάξω με το Ν82 μου, αλλά αφού τις τελευταίες μέρες έψαξα, δε βρήκα κάποια άλλη συσκευή αντάξια του Ν82. Εγώ πάντα χρησιμοποιούσα bluetooth, κι επίσης το κουβαλάω σε ένα τσαντάκι, το οποίο απέχει αρκετά από το σώμα μου. Παρόλα αυτά με φοβίζει ένα κινητό που εκπέμπει τέτοια ακτινοβολία, όσο κι αν προσέχω. Μπορεί και να μην είναι επικίνδυνο, εξάλλου πάμπολλες συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν υψηλότερο δείκτη SAR. Από την άλλη σκέφτομαι ότι και για άλλες συσκευές η Νόκια μπορέι να έχει δώσει ψευδή στοιχεία και ότι είμαστε έρμαια και πειραματόζωα των εταιρειών.

Το είχα αγοράσει 519 ευρώ. Στην ίδια τιμή θα μπορέσω να πάρω κάποια άλλη συσκευή, να την ανταλλάξω με το Ν82 μου, αλλά αφού τις τελευταίες μέρες έψαξα, δε βρήκα κάποια άλλη συσκευή αντάξια του Ν82.

Ζητησες να παρεις αλλη Nokia συσκευη ή συσκευη οποιασδηποτε αλλης εταιριας? Εγω τους ζητησα να παρω αλλη συσκευη της επιλογης μου χωρις βεβαια να διευκρινιστεί αν θα ειναι Nokia ή αλλη εταιρια. Δεν ειναι πολυ ξεκαθαρο αυτο το σημειο

Εγώ το έχω ξαναπεί πιο πίσω, έχω επικοινωνήσει με την Alpha Copy στο 8011166542 και μου έδωσαν μία διεύθυνση μέιλ με την οποία επικοινώνησα με κάποια κυρία Σοφία Σιούλη, η οποία μου τηλεφώνησε αφού της έδωσα τον αριθμό μου και μου ζήτησε να στείλω με φαξ την απόδειξη αγοράς του Ν82 στον αριθμό 2108918899. Μετά από αυτό μου είπε πως επικοινώνησε με το Πλαίσιο απ' όπου αγόρασα τη συσκευή και περιμένω μέσα στη βδομάδα να μου τηλεφωνήσουν από το Πλαίσιο για να πάω για αλλαγή. Το είχα αγοράσει 519 ευρώ. Στην ίδια τιμή θα μπορέσω να πάρω κάποια άλλη συσκευή, να την ανταλλάξω με το Ν82 μου, αλλά αφού τις τελευταίες μέρες έψαξα, δε βρήκα κάποια άλλη συσκευή αντάξια του Ν82. Εγώ πάντα χρησιμοποιούσα bluetooth, κι επίσης το κουβαλάω σε ένα τσαντάκι, το οποίο απέχει αρκετά από το σώμα μου. Παρόλα αυτά με φοβίζει ένα κινητό που εκπέμπει τέτοια ακτινοβολία, όσο κι αν προσέχω. Μπορεί και να μην είναι επικίνδυνο, εξάλλου πάμπολλες συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν υψηλότερο δείκτη SAR. Από την άλλη σκέφτομαι ότι και για άλλες συσκευές η Νόκια μπορέι να έχει δώσει ψευδή στοιχεία και ότι είμαστε έρμαια και πειραματόζωα των εταιρειών.

μα το πρόβλημα που μπαίνει πλέον είναι όχι αν θα αλλάξουμε το Ν82, έστω και με τις ευλογίες της NOKIA, αλλά το πόσο σίγουροι θα είμαστε ακόμη και αν πάρουμε άλλης μάρκας κινητό, αν θα ισχύουν αυτά που μας δίνει η εκάστοτε κατασκευάστρια εταιρία. Μάλλον επιβεβαιώνεται το κλασσικό ρητό..... άλλο μου έδειξες και άλλο μου έβαλες....

Αν όντως το SAR ήταν εξ αρχής 1.35, τότε η συγκεκριμένη εταιρία είναι πάρα πολύ off και δεν πρέπει να περάσει έτσι αυτό. Φυσικά δεν πρόκειται να ξαναπάρω Nokia κινητό, όσο καλό και αν είναι. Θα κρατήσω το N82 όσο αντέξει και μετά bye bye Nokia. Κρίμα πάντως, γιατί το κινητό είναι καταπληκτικό.

Κοίτα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναγκαζόμαστε να εμπιστευόμαστε την εκάστοτε εταιρεία και φορέα μέτρησης. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι αν δε μπορούμε να μη χρησιμοποιούμε καθόλου τα κινητά, να τα χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο και να μην ακούμε μουσική ή ραδιόφωνο, να μην τα μετατρέπουμε σε παιχνιδομηχανές και γενικά να αποφεύγουμε την επαφή μας μ' αυτά. Ακόμα και τα κινητά με χαμηλό ΣΕΑ είναι επικίνδυνα. Κρατάμε στο χέρι μας και ακουμπάμε στο κεφάλι μας με τις ώρες ωρολογιακές βόμβες. Οι επιστήμονες τώρα λένε πως τα κινητά είναι πιο επικίνδυνα ακόμα κι από το κάπνισμα. Ας το σκεφτεί ο καθένας από εμάς και ας πράξει. Δεν υ΄πάρχει λιγότερο ή περισσότερο βλαβερό κινητό. Είναι σαν να λέμε ότι τα ελαφριά τσιγάρα δε βλάπτουν. Όλα βλάπτουν. Αν χρησιμοποιούμε τα κινητά με σύνεση και μόνο όταν τα χρειαζόμαστε και δεν έχουν καταντήσει επέκταση του χεριού και του κεφαλιού μας, τότε ίσως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία πόσο SAR έχει η κάθε συσκευή.

Εχει να δουλέψει flight mode στο Ν82...:p Καθε μερα..:wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Απλά το να το έχουμε σε κατάσταση εκτός δικτύου είναι άσκοπο. Δεν δώσαμε τόσα χρήματα για να κυκλοφορούμε με δύο συσκευές. Πιστεύω με μια ορθολογική χρήση και bluetooth είμαστε ασφαλείς. Το να χρησιμοποιούμε ένα κινητό με χαμηλό SAR χωρίς hands free είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνο από το να χρησιμοποιούμε το Ν82 με hands free.

Απλά το να το έχουμε σε κατάσταση εκτός δικτύου είναι άσκοπο. Δεν δώσαμε τόσα χρήματα για να κυκλοφορούμε με δύο συσκευές. Πιστεύω με μια ορθολογική χρήση και bluetooth είμαστε ασφαλείς. Το να χρησιμοποιούμε ένα κινητό με χαμηλό SAR χωρίς hands free είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνο από το να χρησιμοποιούμε το Ν82 με hands free.

Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι σε περιπτωσεις που δεν χρειαζομαι τις κλησεις και το χρησιμοποιω για μουσικη πχ θα το βαζω εκτος...

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι σε περιπτωσεις που δεν χρειαζομαι τις κλησεις και το χρησιμοποιω για μουσικη πχ θα το βαζω εκτος...

παιδια sorry κιολας αλλα αυτα που λετε ειναι παραλογα.

πηραμε μια all in one συσκευη.

ακουω μουσικη απο το κινητο για να μην αγνοω τα τηλεφωνηματα

τραβαω φωτογραφιες απο στιγμες της καθημερινοτητας που ειναι αδυνατον να με βρουν με μια καμερα στο χερι.

χρησιμοποιω το gps σε μια αοριστη περιπτωση που θελω να βρω κατι ενα μαγαζι και προφανως δεν εχω κανονικη συσκευη gps....

αυτο ειναι το all in one.

to na κουβαλαω 2 συσκευες δωρον αδωρον .....παιρνω την ψηφιακη μαζι μου και το μικροτερο mp3 της sony

δεν υπαρχει στιγμη που να λες δεν χρειαζομαι τις κλησεις ωστε να απενεργοποιησεις την ληψη gsm.to kinhto tο εχεις πρωτα για να λαμβανεις κλησεις και μετα για ολα τ αλλα.

μα το ΝΟΚΙΑ Ν82 δεν έχει flight mode. Εκτός αν έχει και δεν το ξέρω.

μα το ΝΟΚΙΑ Ν82 δεν έχει flight mode. Εκτός αν έχει και δεν το ξέρω.

Δεν το ξερεις ..Το εμαθες τωρα ...Φυσικα και εχει.

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

παιδια sorry κιολας αλλα αυτα που λετε ειναι παραλογα.

πηραμε μια all in one συσκευη.

ακουω μουσικη απο το κινητο για να μην αγνοω τα τηλεφωνηματα

τραβαω φωτογραφιες απο στιγμες της καθημερινοτητας που ειναι αδυνατον να με βρουν με μια καμερα στο χερι.

χρησιμοποιω το gps σε μια αοριστη περιπτωση που θελω να βρω κατι ενα μαγαζι και προφανως δεν εχω κανονικη συσκευη gps....

αυτο ειναι το all in one.

to na κουβαλαω 2 συσκευες δωρον αδωρον .....παιρνω την ψηφιακη μαζι μου και το μικροτερο mp3 της sony

δεν υπαρχει στιγμη που να λες δεν χρειαζομαι τις κλησεις ωστε να απενεργοποιησεις την ληψη gsm.to kinhto tο εχεις πρωτα για να λαμβανεις κλησεις και μετα για ολα τ αλλα.

Συμφωνώ απόλυτα