Jump to content

Κινητά της Sony Ericsson και δείκτης SAR

user10010
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο...

Μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι κανένας, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα κινητά στον ανθρώπινο οργανισμό;

Καταλάβετέ το: δεν υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία που να δείχνουν κατά πόσο σχετίζεται η ακτινοβολία με την ανάπτυξη όγκων στο ανθρώπινο σώμα ή οτιδήποτε άλλο, και από «πόση ακτινοβολία» και πάνω. Στα πλαίσια αυτά, ακόμα και ένα κινητό με SAR 2,0 μπορεί να είναι τελικά ακίνδυνο ή από την άλλη, ένα κινητό με SAR 0,1 να είναι επικίνδυνο. Δεν έχει και πολύ νόημα να ψειρίζουμε την μαϊμού και να ψάχνουμε το κινητό με το μικρότερο SAR, ή να νιώθουμε «ασφαλείς» επειδή το κινητό μας έχει δείκτη 0,5 ενώ ένα άλλο 1,3 και πάει λέγοντας.

Ακόμα και τα όρια που έχουν θεσπιστεί (2,0 για την ΕΕ), είναι λίγο-πολύ αφηρημένα και αυθαίρετα. Θα χρειαστεί να περάσουν δεκαετίες μέχρι να αποδειχθεί τυχόν κίνδυνος από την χρήση των κινητών. Ως τότε, πάρτε το κινητό που κάνετε κέφι, μην αγχώνεστε και μην το θεωρήσετε ποτέ ως κάτι παραπάνω από αυτό που, στην τελική, είναι: κινητό ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Επειδή είναι αυθέρετα τα όρια προσέχουμε περισσότερο. Μέχρι να αποδειχτεί ο πραγματικός κίνδυνος, είμαστε επιφυλακτική. This Is All!

• Απαντήσεις 124
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κάνεις μεγάλο λάθος!!!:mad:

Δεν νομιζω.και μην νευριαζεις.:whistle:

επισης την απαντηση στην εδωσε ο φίλος TN97.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν νομιζω.και μην νευριαζεις.:whistle:

επισης την απαντηση στην εδωσε ο φίλος TN97.

Δεν λέω ότι είναι λάθος, αλλά λέω ότι πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο.

Επειδή είναι αυθέρετα τα όρια προσέχουμε περισσότερο. Μέχρι να αποδειχτεί ο πραγματικός κίνδυνος, είμαστε επιφυλακτική. This Is All!

Άλλο να είμαστε επιφυλακτικοί και άλλο να τρελαινόμαστε και να αγοράζουμε συσκευές με μοναδικό κριτήριο το SAR.

Και επιτέλους, ας καταλάβουμε ότι το SAR αποτελεί μία ΜΕΓΙΣΤΗ και όχι μέση τιμή. Το λέμε, το ξαναλέμε, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Μόνο συζητήσεις καφενείου του στυλ «Πω πω το τάδε έχει SAR 1,78, είναι ψηστήρι! Το άλλο έχει μόλις 0,23 και θα το πάρω!»

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πόσο μπορεί να πιάσει το κινητό μου, δεν ζω στην Ουγκάντα ώστε να έχω μηδενική κάλυψη δικτύου με αποτέλεσμα να προσπαθεί συνέχεια το κινητό να βρει δίκτυο, ούτε υπάρχει κινητό που να εκπέμπει συνέχεια στο φουλ. Ένα κινητό μπορεί να έχει SAR 2,0 αλλά η μέση εκπομπή να είναι 0,3, άρα να μην έχει καμία διαφορά από το τάδε που έχει SAR 0.8 και μέση εμπομπή 0,4 επίσης.

Εν ολίγοις, πιάσ' το αυγό και κούρευτο, που λέει και ο λαός...

Άλλο να είμαστε επιφυλακτικοί και άλλο να τρελαινόμαστε και να αγοράζουμε συσκευές με μοναδικό κριτήριο το SAR.

Και επιτέλους, ας καταλάβουμε ότι το SAR αποτελεί μία ΜΕΓΙΣΤΗ και όχι μέση τιμή. Το λέμε, το ξαναλέμε, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Μόνο συζητήσεις καφενείου του στυλ «Πω πω το τάδε έχει SAR 1,78, είναι ψηστήρι! Το άλλο έχει μόλις 0,23 και θα το πάρω!»

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πόσο μπορεί να πιάσει το κινητό μου, δεν ζω στην Ουγκάντα ώστε να έχω μηδενική κάλυψη δικτύου με αποτέλεσμα να προσπαθεί συνέχεια το κινητό να βρει δίκτυο, ούτε υπάρχει κινητό που να εκπέμπει συνέχεια στο φουλ. Ένα κινητό μπορεί να έχει SAR 2,0 αλλά η μέση εκπομπή να είναι 0,3, άρα να μην έχει καμία διαφορά από το τάδε που έχει SAR 0.8 και μέση εμπομπή 0,4 επίσης.

Εν ολίγοις, πιάσ' το αυτό και κούρευτο, που λέει και ο λαός...

Συμφωνω απολυτα με αυτα που λες! κι εγω αυτης της αποψης ειμαι.;) :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι οκ συμφωνω και εγω.Αλλα μην το παρακανουμε το handsfree θα χρειαζετε ΠΑΝΤΑ γιατι ΜΕΙΩΝΕΙ την ακτινοβολια σε σχεση με το να ΕΧΟΥΜΕ το κινητο μας ΣΥΝΕΧΩΣ στο αυτι μας.

Και αφου δεν εχει αποδειχτει τιποτα εκτος απο κατι πονοκεφαλους κτλ. θα παιρνουμε οτι κινητο γουσταρουμε μιλωντας με μετρο παντα οτι sar και να εχει.Αν λεω κατι λαθος διορθωστε με.

http://www.metacafe.com/watch/953800/reduce_the_mobile_calls/

Λοιπόν... Δείτε αυτό το Videάκι, για να καταλάβετε τις επιπτώσεις όταν μιλάτε πολύ στο κινητό τηλέφωνο!

http://www.metacafe.com/watch/953800/reduce_the_mobile_calls/

Λοιπόν... Δείτε αυτό το Videάκι, για να καταλάβετε τις επιπτώσεις όταν μιλάτε πολύ στο κινητό τηλέφωνο!

Γραφικότατο. Διάβασες τα σχόλια;

Εγω παντως στην τελευταια επιλογη μου,αγοραζοντας το K800i,ελαβα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ υποψη μου,το SAR της συσκευης...Αφου μπορουμε να εχουμε κινητο με μικροτερη "επιβαρυνση" γιατι να μην το κανουμε;...;)
Ποτέ μην λές ποτέ :!:

Εγω κινητο αγοραζω αυτο που θα μου κανει το "κλικ" ανεξαρτητως sar.αλλωστε το κινητο περισσοτερο για "βιτρινα" το εχουμε..παρα για ομιλια(στην περιπτωση μου) για βασικα τηλεφωνηματα,2 ωρες τον μηνα πιστευω οτι ειναι μια χαρα.για αλλα τηλεφωνα και επικοινωνια...τι καλυτερο και χωρις sar απο το ιντερνετ! :D
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω παντως στην τελευταια επιλογη μου,αγοραζοντας το K800i,ελαβα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ υποψη μου,το SAR της συσκευης...Αφου μπορουμε να εχουμε κινητο με μικροτερη "επιβαρυνση" γιατι να μην το κανουμε;...;)

Έτσι φίλε μου! :up:

Εγω κινητο αγοραζω αυτο που θα μου κανει το "κλικ" ανεξαρτητως sar.αλλωστε το κινητο περισσοτερο για "βιτρινα" το εχουμε..παρα για ομιλια(στην περιπτωση μου) για βασικα τηλεφωνηματα,2 ωρες τον μηνα πιστευω οτι ειναι μια χαρα.για αλλα τηλεφωνα και επικοινωνια...τι καλυτερο και χωρις sar απο το ιντερνετ! :D
Εκθεση στην ακτινοβολια δεν υφιστασαι μονο οταν μιλας ακομα και οταν το εχεις και στην τσεπη σου αλλα νομιζω το γνωριζεις αυτο.Τωρα οσο για την "βιτρινα" που αναφερεις ειναι προσωπικη σου αποψη γιατι το κινητο για παρα πολλους ειναι εργαλειο δουλειας και δεν μπορουν να το αποφυγουν.Και μην ξεχναμε απο τοτε που μπηκε στη ζωη μας το mobile internet και όποιες αλλες ευκολιες των GSM/3G δικτυων η ενασχοληση με τα κινητα εχει αυξηθει και κραταμε στα χερια μας περισσοτερη ωρα ενα κινητο απο τοτε που εγω θυμαμαι οταν πρωτοπηρα κινητο το 1997.
Υπογραφή....

Συμφωνώ απόλυτα..Και νομίζω πως οι περισσότεροι διαλέγουν το κινητό τους με βάση αυτό το κριτήριο...

To Sony Ericsson P1 που έχω έχει πάρα πολύ μικρό SAR (0,56), αλλά δεν το πήρα γι'αυτό. Χρησιμοποιώ ΠΑΝΤΑ bluetooth σε σημείο να μου φαίνεται τρομερά περίεργο αν μιλήσω σε κινητό χωρίς αυτό. Οπότε δεν με ενδιαφέρει το SAR καθόλου. Το bluetooth έχει τόσο μικρή ακτινοβολία που είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου. Οπότε bluetooth και ότι κινητό γουστάρω.
Less is more...

Οπότε bluetooth και ότι κινητό γουστάρω.

Ακριβως!! ;) :mobile:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω κινητο αγοραζω αυτο που θα μου κανει το "κλικ" ανεξαρτητως sar.! :D

...τετοια εκανε και ο Σποκ στο Εντεπράιζ και ειδες τα αυτια του πως εγιναν...:lol::lol::lol::p

Ποτέ μην λές ποτέ :!:

Βγκαν τα νέα κινητά SE του 2008... Για να δούμε τι θα παίξει με το Sar W/Kg... Εσείς τι Sar πιστεύεται ότι θα έχουν;

To nokia N73 ti sar exei? Edw leei 0.87 :

http://www.sarshield.com/english/radiationchart-nokia.htm

Sto arxeio sar-werte pou vrhka se prohgoumenh selida kai katevasa leei oti exei 1.13

Poio apo ta 2 isxyei?

Thn erwthsh ayth thn eixa kanei kai xthes to vrady alla vlepw exei svistei xwris na kserw ton logo...

Σβηστηκε γιατι εξακολουθεις να γραφεις σε γκρικλις.Τωρα στο ερωτημα σου αν εχεις μπερδευτει μπορεις να κατεβασεις το μανουαλ του κινητού και θα εισαι καλυμμενος
Υπογραφή....

dikio exete alla opos eipe kai kapios prin ligi poy asxolounte kseroyn kai kala ta itan na to grafoyn kai otan pame na to agorazoyme .ospoy den to iksera den me aposxoloyse alla tora to psaxno kai leo kai filoys.kali doylia kanete lete polla pragmata poy mas einai agnosta,giati den mporoyme na ta kseroyme kai ola

To nokia N73 ti sar exei? Edw leei 0.87 :

http://www.sarshield.com/english/rad...hart-nokia.htm

Sto arxeio sar-werte pou vrhka se prohgoumenh selida kai katevasa leei oti exei 1.13

Poio apo ta 2 isxyei?

Thn erwthsh ayth thn eixa kanei kai xthes to vrady alla vlepw exei svistei xwris na kserw ton logo...

Το Sar του είναι 1,13 οπότε έχει αρκετό Sar, αλλά όχι υπερβολικό...

Υπερβολικό είναι του SE T650i που έχει 1,80 Sar!!!:X

dikio exete alla opos eipe kai kapios prin ligi poy asxolounte kseroyn kai kala ta itan na to grafoyn kai otan pame na to agorazoyme .ospoy den to iksera den me aposxoloyse alla tora to psaxno kai leo kai filoys.kali doylia kanete lete polla pragmata poy mas einai agnosta,giati den mporoyme na ta kseroyme kai ola

Πολύ καλά κάνεις φίλε μου που το ψάχνεις...:up:

to sony ericsson t650i δν εχει 1,80 sar!παιδια με αυτο το κρητηριο που λετε ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ λαθος!το sar που αναγραφεται δν ειναι ο μεσος ορος αλλα το μεγιστο που εχει καταγραφει για το ταδε κινητο!οποτε ειστε λαθος εκτος απο μερικους που το ξερουν αυτο!δν παιρΝουμε κινητο με κρητηριο το sar αφου μερικα εχουν πχ 1,20 sar και μεσο ορο 0,4 και ενα αλλο εχει 0,60 sar και μεσο ορο 0,4!αρα παιδια αφηστετο...

w800i,w960i,t290i,t65,r380s,t18s,t29s,GA628,A1628s kai otan bgei kai to xperia

H nokia kanei to megalo vhma sthn agora!agoraste kinhta N series k 8a exete k hlektrokinhto jet ski:lol:!

to sony ericsson t650i δν εχει 1,80 sar!παιδια με αυτο το κρητηριο που λετε ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ λαθος!το sar που αναγραφεται δν ειναι ο μεσος ορος αλλα το μεγιστο που εχει καταγραφει για το ταδε κινητο!οποτε ειστε λαθος εκτος απο μερικους που το ξερουν αυτο!δν παιρΝουμε κινητο με κρητηριο το sar αφου μερικα εχουν πχ 1,20 sar και μεσο ορο 0,4 και ενα αλλο εχει 0,60 sar και μεσο ορο 0,4!αρα παιδια αφηστετο...

Ναι αλλά όταν μιλάς μπορεί το Τ650 να πιάσει τα 1,4 παραδείγματος χάρη.

Εγώ πάλι έχω την εντύπωση πως όσα έχουν υψηλότερο SAR έχουν και καλύτερο σήμα. Όχι ότι δεν έχουν τα άλλα καλό σήμα αλλά αν συγκρίνω το 6230 (0.59) με το 6681 (0.79) που έχω τώρα παρατηρώ ότι δεν έχω τόσες διακοπές όταν περνάω από δύσκολα σημεία. Και είναι το λογικό φυσικά αφού σημαίνει οτι το κινητό μπορεί να δυναμώσει περισσότερο την ενίσχυση του σήματος και να πιάσει καλύτερα. Μπορεί βέβαια να λέω και βλακείες. Είναι καθαρά μια δική μου υποψία.

Από την άλλη, δε με απασχολεί το θέμα ιδιαίτερα... Δε ξεπερνάω τη μια ώρα ομιλίας το μήνα κι έτσι δε με νοιάζει και πολύ...

• The title was changed to Κινητά της Sony Ericsson και δείκτης SAR