Jump to content

Νοθευμένο ελαιόλαδο μεγάλης εταιρίας

steveee
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χθες το βραδύ καθώς έκανα ζάπινγκ, έπεσε το μάτι μου στην εκπομπή του Ευαγγελάτου που μιλούσε για τον νοθευμένο λαδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ακόμη και το αγνό λαδακι το οποίο το παράγουμε με αφθονία στην Ελλάδα θα το νόθευαν και αυτό. Και δεν θα εξεπλάγην τόσο (διότι στην Ελλάδα είμαστε…) αν δεν έβλεπα πως με το μπουκάλι λαδιού το οποίο έδειχνε ο ευαγγελατος (χωρίς ετικέτα φυσικά) φωτογράφιζε μεγάλη (ίσως η μεγαλύτερη ) εταιρία εμπορίας λαδιού. Και φυσικά τρόμαξα διότι αυτής της εταιρίας το λαδί αγοράζω και εγώ. Κρατούσα κάποιες επιφυλάξεις πως ίσως το μπουκάλι να είναι τυχαίο… μέχρι που έδειξαν και την περιγραφή της ετικέτας που περιέχει νοθευμένο λαδί. Πήγα στο ντουλάπι της κουζίνας και είδα πως ακριβώς αυτό αναγραφόταν στην ετικέτα της συγκεκριμένης εταιρίας !!!

Η ετικέτα γραφεί :

Ελαιόλαδο – Αποτελούμενο

από εξευγενισμένα ελαιόλαδα

και παρθένα ελαιόλαδα

Δεν είναι δηλαδή 100% παρθένο ελαιόλαδο, αλλά μισό – μισό με ραφιναρισμένο λαδί (το οποίο θα έπρεπε κανονικά να γίνεται σαπούνι ) το οποίο περιγράφουν με τον ορό εξευγενισμένα ελαιόλαδα.

Το μονό που έχω να πω είναι αίσχος και τίποτα άλλο.

edit:

Η εταιρία μάλλον είναι η αλτις...

Μόλις πήγα μια βόλτα στο super market να δω τι παίζει. Στο ράφι με τα λαδιά τον περισσότερο χώρο τον καταλαμβάνουν αυτά τις αλτις. Με μια γρήγορη ματιά στο ράφι είδα 8 σειρές από το ‘’ΚΛΑΣΙΚΟ’’ άλτις (με την αναγραφή στην ετικέτα…) το οποίο είναι μισό – μισό όπως ανέφερα στο προηγούμενο πόστ. Και από 2 σειρές μονό καταλαμβάνουν το ‘’ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ’’ αλτις και το ‘’ΑΠΑΛΟ’’ άλτις τα οποία αναγραφούν στην ετικέτα ‘’ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο‘’ και είναι αυτά που είναι 100 % παρθένο ελαιόλαδο.

- Σκόπιμος η εταιρία έχει περισσότερες σειρές από το κλασικό αλτις διότι θέλει να το προωθήσει πολύ περισσότερο, διότι έχει μεγαλύτερο κέρδος…

- Σκόπιμος το ονομάζει ‘’κλασικό’’ , ώστε να παραπέμπει τον καταναλωτή πως αυτή είναι η κλασική μορφή του ελαιόλαδου αλτις που χρησιμοποιείται τόσα χρονιά… καθαρά λόγω marketing.

- Σκόπιμος η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα : κλασικό 5,79 - παραδοσιακό 6,10 για λογούς marketing πάλι , ώστε να μην ψυλλιαζόμαστε τίποτα για την ποιότητα του μέσο της χαμηλότερης τιμής.

Μινέρβα :mad:

Σοβαρά?Και μεις αυτό παίρνουμε.Και μετά σου λένε να προτιμάς τα σφραγισμένα της εταιρίας και όχι του γείτονα.

stevee, μιλας για ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ελαιολαδο!!! Λες ο κατασκευαστης να ανεγραφε στην συσκευασια πως ειναι νοθευμενο? Αυτο που εχεις εσυ ειναι απλο ελαιολαδο το οποιο αποτελειτε απο ραφινερισμενο ελαιο και ειναι πληρως νομιμο. Μαλλον δεν ακουσες καλα κατι που ειπε για κατηγοριες ελαιολαδου και τι ειναι το καθενα.
Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

ευτυχως εχω τις ελιτσες μου και μπορω να πω πως ειμαι πολυ τυχερος αφου καθε χρονο βγαζω το λαδι μου απο τις δικιες μου ελιες,επισης το κρεας μου απο το χωριο και οχι απο το σουπερ μαρκετ τα αυγα απο τις κοτουλες του χωριου και οχι τα βιομηχανικα των σουπερ μαρκετ.....νομιζω οτι ειμαι πολυ τυχερος :p

ευτυχως εχω τις ελιτσες μου και μπορω να πω πως ειμαι πολυ τυχερος αφου καθε χρονο βγαζω το λαδι μου απο τις δικιες μου ελιες,επισης το κρεας μου απο το χωριο και οχι απο το σουπερ μαρκετ τα αυγα απο τις κοτουλες του χωριου και οχι τα βιομηχανικα των σουπερ μαρκετ.....νομιζω οτι ειμαι πολυ τυχερος :p

Η ζωή στο χωριο!Τί το καλύτερο?Δεν στέλνεις κι εδώ κανέναν τενεκέ?:lol:

Η ζωή στο χωριο!Τί το καλύτερο?Δεν στέλνεις κι εδώ κανέναν τενεκέ?:lol:

δε ζω στο χωριο απλα το χωριο μου ειναι κοντα στη πατρα......20 λεπτα με το τουτου......αυγα κρεατα λαδι κτλ κτλ ολα απο το χωριο δεν εχουμε καμια σχεση με σουπερ μαρκετ.....τα κρεατα παμε και μας τα σφαζουν επι τοπου συγγενεις και ειναι λουκουμι φιλε,αλλο να σου λεω και αλλο να το τρως

δε ζω στο χωριο απλα το χωριο μου ειναι κοντα στη πατρα......20 λεπτα με το τουτου......αυγα κρεατα λαδι κτλ κτλ ολα απο το χωριο δεν εχουμε καμια σχεση με σουπερ μαρκετ.....τα κρεατα παμε και μας τα σφαζουν επι τοπου συγγενεις και ειναι λουκουμι φιλε,αλλο να σου λεω και αλλο να το τρως

Την καλύτερη δουλειά κάνετε.

Δεν είναι πια να εμπιστευεσαι εταιρίες με υποτιθέμενους ελέγχους.

Πω πω μου άνοιξες την όρεξη.Πάω να φάω(οτιδήποτε χωρίς λάδι):p

Πάντως αυτό που παρέθεσες με κόκκινα γράμματα το αναγράφει και το Ελαιόλαδο Μινέρβα στο μπουκάλι του.

Μονο για ελαιολαδο ειπε?Αλλες εταιριες οπως η αλτις ειναι καθαρες?

και βεβαια οχι!!!το αλτις ειναι το ποιο βρωμικο λαδι της αγορας εχει φαει εκατωνταδες μηνυσεις.για μενα το καλυτερο λαδι ειναι το σιτια και το κολυμβαρι.το σιτια μαλιστα ψηφηστηκε ως το καλητερω λαδι σε ολον το κοσμο!!με πολλα βραβεια.

paidia kathe ligo kai ligaki ta akoume auta!

opoios thelei pantos mporei na vrei apo to internret thn katastash pou dimosievh syxna h greenpeace me ta metalagmena proionta olwn twn eteriwn;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χθες το βραδύ καθώς έκανα ζάπινγκ, έπεσε το μάτι μου στην εκπομπή του Ευαγγελάτου που μιλούσε για τον νοθευμένο λαδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ακόμη και το αγνό λαδακι το οποίο το παράγουμε με αφθονία στην Ελλάδα θα το νόθευαν και αυτό. Και δεν θα εξεπλάγην τόσο (διότι στην Ελλάδα είμαστε…) αν δεν έβλεπα πως με το μπουκάλι λαδιού το οποίο έδειχνε ο ευαγγελατος (χωρίς ετικέτα φυσικά) φωτογράφιζε μεγάλη (ίσως η μεγαλύτερη ) εταιρία εμπορίας λαδιού. Και φυσικά τρόμαξα διότι αυτής της εταιρίας το λαδί αγοράζω και εγώ. Κρατούσα κάποιες επιφυλάξεις πως ίσως το μπουκάλι να είναι τυχαίο… μέχρι που έδειξαν και την περιγραφή της ετικέτας που περιέχει νοθευμένο λαδί. Πήγα στο ντουλάπι της κουζίνας και είδα πως ακριβώς αυτό αναγραφόταν στην ετικέτα της συγκεκριμένης εταιρίας !!!

Η ετικέτα γραφεί :

Ελαιόλαδο – Αποτελούμενο

και παρθένα ελαιόλαδα

Δεν είναι δηλαδή 100% παρθένο ελαιόλαδο, αλλά μισό – μισό με ραφιναρισμένο λαδί (το οποίο θα έπρεπε κανονικά να γίνεται σαπούνι ) το οποίο περιγράφουν με τον ορό εξευγενισμένα ελαιόλαδα.

την εκπομπη του ευαγγελατου περιμεναμε για να μαθουμε για τα νοθευμενα ελεα;;;δεν ειναι η πρωτη φορα που ακουγεται κατι τετοιο.ξεχασατε πριν χρονια τα ρεπορταζ για αλλοιωμενα λαδια(μιλαμε για τονους)που διατεθηκαν κανονικα στην αγορα;;

ολοι τωρα μαθανε ξαφνικα τους τροπους αλλοιωσης του λαδιου;;σε κανεναν δεν ειχε τυχει να παρει ελαιολαδο και το 1/7 του τενεκε να ειναι η μουργα στον πατο;;

παντως το σπιτικο λαδι rules.αρκει να το πηγαινει κανεις σε ελαιοτριβειο της προκοπης.και οχι σε κατι τυπου "μου δινεις 2 τονους ελιας ΑΑ και σου δινω 10 κιλα λαδι απο κατωτατης ποιοτητας ελια"

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Η ετικέτα γραφεί :

Ελαιόλαδο – Αποτελούμενο

και παρθένα ελαιόλαδα

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι πως δεν έχεις καταλάβει τον ορισμό της νοθείας.

Όπως είπε κι ο Alphaleader είναι συγκεκριμένος τύπος ελαιολάδου που πωλείται νόμιμα. Τώρα όποιος παρασύρεται από το μάρκετινγκ, δεν διαβάζει τις συσκευασίες και πηγαίνει και αγοράζει στα κουτουρού λάδι, κακό του κεφαλιού του κάνει...