konstadinoc Δημοσιεύτηκε November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 16, 2007 Αυτό το topic αναφέρεται στο ρατσισμό γενικά και όχι ειδικά. Δηλαδή όχι μόνο στον ρατσισμό εναντίων άλλων εθνικοτήτων αλλά και εναντίων άλλων κοινωνικών ομάδων Ένα είδος ρατσισμού "δημοφιλές" σε μας τους νέους είναι εναντίων της εξωτερικης εμφανισης. Αυτους που δεν ακολουθούν τη μόδα τους αποκαλούμε "καγκουρες" και αυτους που ακολουθούν τη μόδα τους αποκαλούμε "εμο" Με λίγα λόγια είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα από τα 13 και ίσως να γίνουμε η πιο ρατσιστική γενιά Αρκεί να δει κανείς πόσα ρατσιστικά/φανατισμένα group υπάρχουν στο hi5.... Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 ...Αυτους που δεν ακολουθούν τη μόδα τους αποκαλούμε "καγκουρες" και αυτους που ακολουθούν τη μόδα τους αποκαλούμε "εμο"... To μόνο που έχω να πω είναι οτι "εμο" δεν αποκαλούμε αυτούς που ακολουθούν την μόδα (αυτούς τους λέμε "τρέντουλες" πλάκα κάνω), αλλά ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής (ουσιαστικά μια προσέγγιση αυτής) μαζί με την αντίστοιχη εμφάνιση, εάν δεν κάνω λάθος φυσικά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Κανεις λαθος, κατα τη γνωμη μου Εχουμε φανατιστει τοσο που εχουμε χωριστει στους καγκουρες και στους εμο. Οποτε εμο χαρακτηριζουν οι "αντιπαλοι" οποιον εχει φρατζα και ακολουθει εστω και λιγο τη μοδα... ++ Αν νομιζει καποιος οτι υπερβαλλω ας παρακολουθησει τι γινεται τα βραδια στο mall.... Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Αυτό το topic αναφέρεται στο ρατσισμό γενικά και όχι ειδικά. Δηλαδή όχι μόνο στον ρατσισμό εναντίων άλλων εθνικοτήτων αλλά και εναντίων άλλων κοινωνικών ομάδων Ένα είδος ρατσισμού "δημοφιλές" σε μας τους νέους είναι εναντίων της εξωτερικης εμφανισης. Αυτους που δεν ακολουθούν τη μόδα τους αποκαλούμε "καγκουρες" και αυτους που ακολουθούν τη μόδα τους αποκαλούμε "εμο" Με λίγα λόγια είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα από τα 13 και ίσως να γίνουμε η πιο ρατσιστική γενιά Αρκεί να δει κανείς πόσα ρατσιστικά/φανατισμένα group υπάρχουν στο hi5.... αλήθεια ? νόμιζα πως ο "κάγκουρας" είναι το επόμενο στάδιο του "τρέντουλα" και οι emo (εδώ στην ελλάδα) είναι ένα συνδιασμός τρέντουλα-καγκουρα-original emo... αν και οι κάγκουρες απότι ξέρω εχουν να κάνουν καθαρά με τα αυτοκίνητα ή με το ποσοστό "ποζερά" που έχουν μέσα τους... πάντως σε κάθε περιοχή ο καθένας δείνει ότι νοήμα θέλει σε αυτές τις λέξεις... τεσπα... το σωστό είναι να μη κολλάμε ταμπέλες στους άλλους ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει και να μην τον κρίνει κάποιος λόγω του ότι δε του ταιριάζει στην αισθητική που έχει συνηθίσει.... και αυτό που λες κωσταντίνε (σωστά ?) ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχουν κάποιες κρίσεις ρατσισμού (κοινωνικου κυρίως) το έχω παρατηρήσει και εγώ και αντί με τα χρόνια να γινόμαστε ποιο ανοικτόμυαλοι, ποιο δίκαιοι κοκ κολλάμε ταμπέλες, κρίνουμε τους άλλους απο την εμφάνιση κτλ... υπάρχουν τόσα είδη hater... είναι πραγματικά θλιβερό... :worry: κάτω οι haters:mad: (τραγική ειρωνία... εγώ είμαι ένα είδος hater... απεχθάνομαι τους haters...:wacko:) http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trela7 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 συμφωνω ρε παιδια, αλλα απο την αλλη τι θα κανουμε δηλαδη; οποια λεξη χρησιμοποιουμε για να χαρακτηρισουμε καποιον θα την ονομαζουμε ρατσισμο;; δεν λεω οτι ειναι σωστο να κρινουμε καποιον απο την εμφανιση, αλιμονο, δεν ειναι σωστο! αλλα αν δω καποιον και πω αυτος ειναι ψωνιο, θα ειμαι ρατσιστρια;;; αρα με την ιδια λογικη και εμενα αν με πει καποιος ομορφη ειναι ρατσιστης γιατι καπως με χαρακτηρισε... μην τα μπλεκουμε ολα... υπαρχουν ατομα που ντυνονται καπως, φερονται καπως και εχει επικρατησει μια ονομασια για ολο αυτο το στυλ, αλλα δεν σημαινει οτι ειναι και ρατσισμος να τον λες ετσι... μπορει για καποιον το να ειναι καγκουρας οπως λετε να ειναι κοπλιμεντο, γιατι για καποιος ειναι ρατσισμος;;; ;););) [sIGPIC][/sIGPIC] http://freespiritnowtobe.blogspot.com/ Ανήκω σε μένα και στα όνειρα μου! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 ρε παιδια δεν υπαρχει και κατι ενδιαμεσο??? απο τρεντουλα καγκουρα και εμο??? [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Μα δεν ειναι ολοι τρεντουλα καγκουρα και εμο.. Απλα ετσι τους χαρακτηριζουν οι "ταμπελοβαλτες" Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 συμφωνω ρε παιδια, αλλα απο την αλλη τι θα κανουμε δηλαδη; οποια λεξη χρησιμοποιουμε για να χαρακτηρισουμε καποιον θα την ονομαζουμε ρατσισμο;; δεν λεω οτι ειναι σωστο να κρινουμε καποιον απο την εμφανιση, αλιμονο, δεν ειναι σωστο! αλλα αν δω καποιον και πω αυτος ειναι ψωνιο, θα ειμαι ρατσιστρια;;; αρα με την ιδια λογικη και εμενα αν με πει καποιος ομορφη ειναι ρατσιστης γιατι καπως με χαρακτηρισε... μην τα μπλεκουμε ολα... υπαρχουν ατομα που ντυνονται καπως, φερονται καπως και εχει επικρατησει μια ονομασια για ολο αυτο το στυλ, αλλα δεν σημαινει οτι ειναι και ρατσισμος να τον λες ετσι... μπορει για καποιον το να ειναι καγκουρας οπως λετε να ειναι κοπλιμεντο, γιατι για καποιος ειναι ρατσισμος;;; ;););) Εννοω ορισμενες εκφρασεις που χρησιμοποιουνται υποτιμιτικα. Πχ στο mall αν εχεις φρατζα θα σε αποκαλεσουν μερικοι λαικοι διακστες ****(βρισια)-εμο Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 τρεντουλα καγκουρα και εμο.. Ρε παιδιά πρώτη φορά ακούω αυτές τις λέξεις!!Πού ζώ??:lol: Πάντως νομίζω ο ρατσισμός κρίνεται από τη συμπεριφορά κάποιου και όχι από αυτά που φοράει!Δηλαδή αποφεύγω(όχι εγώ, γενικά;)) κάποιον που συμπεριφέρεται άθλια κι ας φοράει ωραία και καθαρά ρούχα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsatsos_21 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Εννοω ορισμενες εκφρασεις που χρησιμοποιουνται υποτιμιτικα. Πχ στο mall αν εχεις φρατζα θα σε αποκαλεσουν μερικοι λαικοι διακστες ****(βρισια)-εμο Και συ τι θες?Να μην τις χρησιμοποιούν?Ότι θέλουν μπορούν να λένε,ελεύθερη χώρα είμαστε,το κρίμα στο λαιμό τους.Σε κοινωνία ζούμε αυτά συμβαίνουν,ο καθένας με τη μόρφωση και την ανατροφή που έχει πάρει και εξάλλου στη δικιά σου ηλικία σχεδόν όλοι το κάνουν αυτό.Εμείς θυμάμαι όταν παίζαμε πρωταθληματάκια στη μπάλα μικρά και κληρώναμε τους παίχτες στις ομάδες τους χωρίζαμε σε αρχηγούς,μέτριους,μικρούς,φόλες και καράφολες:lol:Ωραία χρόνια... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Ταμπέλες και προκαταλήψεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Κρατούν την συνοχή της κοινωνίας. Και μου την δίνει όταν ο άλλος doesn't live up to the stereotype :rtfm: http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Και συ τι θες?Να μην τις χρησιμοποιούν?Ότι θέλουν μπορούν να λένε,ελεύθερη χώρα είμαστε,το κρίμα στο λαιμό τους.Σε κοινωνία ζούμε αυτά συμβαίνουν,ο καθένας με τη μόρφωση και την ανατροφή που έχει πάρει και εξάλλου στη δικιά σου ηλικία σχεδόν όλοι το κάνουν αυτό.Εμείς θυμάμαι όταν παίζαμε πρωταθληματάκια στη μπάλα μικρά και κληρώναμε τους παίχτες στις ομάδες τους χωρίζαμε σε αρχηγούς,μέτριους,μικρούς,φόλες και καράφολες:lol:Ωραία χρόνια... Μα αυτες οι εκφρασεις ειναι απλα προφασεις για να διακιολογομουμε το χωρισμο μας σε στρατοπεδα το φανατισμο και το φανατισμο... Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Το ποσο πισω ειμαστε...σε σχεση με αλλους λαους στο θεμα του ρατσισμου, φαινεται ακομα και απο αυτο το topic στο οποιο με θεμα "Ρατσισμος" συζητατε στυλιστικες διαφορες 15χρονων σαν πως ειναι κανα μειζον ή χαρακτηρηστιμο θεμα του ρατσισμου. Ή αλλαξτε συζητηση ή αλλαξτε τιτλο και καντε τον "Διαφορες καγκουρων/emo wtf" Λιγη ωριμοτητα ρε παιδια... Κατα τα αλλα οπως λεει και ενα γνωστο σλογκαν "Η μονη επικινδυνη μειονοτητα ειναι οι ρατσιστες" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Αντιγράφω από άλλο topic: Είμαι χθες το μεσημέρι στο τραίνο και ανεβαίνω Θεσσαλονίκη. 2 καθίσματα πίσω μου, κάθονται δύο μαύροι. Από την Αθήνα, δεν έχουν σταματήσει να μιλάνε, δεν μπορώ να πω ότι μιλούσανε τόσο έντονα ώστε να ενοχλούν τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μια στιγμή, σηκώνεται ένας παππούς για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι είπε ο παππούς, αλλά η ουσία είναι ότι ήθελε να του απαγορέψει να μιλάει. Σηκώνεται άλλος ένας τύπος και αντί να απομακρύνει τον παππού και να του πει να καλμάρει, πιάνει τον έναν από τους δύο μαύρους και προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Συνάμα, σηκώνεται άλλος ένας παππούς, αδελφός του άλλου και αρχίζει να απειλεί τους μαύρους, τους προειδοποιεί να σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί και πολλές άλλες ασυναρτησίες. Αμέσως σηκώνεται ο ένας από τους δύο μαύρους και του λέει ότι το πρόβλημα του είναι που είναι μαύρος, και του βγάζει την ταυτότητά του, να του αποδείξει ότι και εκείνος είναι Έλληνας. Είπα να μην πάρω μέρος, αλλά δεν μπορούσα να βλέπω όλη αυτή την αδικία. Λέω λοιπόν στον έναν από τους δύο γέροντες, ότι αν δεν ήταν μαύρος δεν θα έλεγε τίποτα, και ότι ηχορρύπανση δημιουργεί και το γύρισμα της σελίδας από το βιβλίο που διάβαζα, αλλά δεν είπα τίποτα. Τον συμβούλεψα να κοιτάξει το πρόβλημά του, γιατί στο μέλλον θα χει πολλά προβλήματα. Φεύγοντας οι δύο μαύροι με ευχαρίστησαν θερμά για την υποστήριξη που τους παρείχα. ΗΜΑΡΤΟΝ ρε μάγκες, ΗΜΑΡΤΟΝ... Και: Μου θύμισες ένα περιστατικό που μου είχε συμβεί πριν αρκετά χρόνια. Ήμουν στο λεωφορείο και κατέβαινα Πειραιά για να πάρω το πλοίο για Κρήτη. Μπαίνει λοιπόν στο λεωφορείο ένας 60άρης και για όσην ώρα είμασταν στο λεωφορείο έβριζε τους ξένους. Του έκανα παρατήρηση 2 φορές, αυτός τίποτα. Με το που κατεβαίνω, με παίρνει από πισω, και μου ρίχνει κουτουλιά. Πώς κρατήθηκα και δεν κοπάνισα το κεφάλι του στον στύλο που ήταν δίπλα μου και να τρέχουμε στο Α.Τ. ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω... Τα συμπεράσματα δικά σας... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Αντιγράφω από άλλο topic: Και: Τα συμπεράσματα δικά σας... Ok, you travel a lot...? http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsatsos_21 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Το ποσο πισω ειμαστε...σε σχεση με αλλους λαους στο θεμα του ρατσισμου, φαινεται ακομα και απο αυτο το topic στο οποιο με θεμα "Ρατσισμος" συζητατε στυλιστικες διαφορες 15χρονων σαν πως ειναι κανα μειζον ή χαρακτηρηστιμο θεμα του ρατσισμου. Ή αλλαξτε συζητηση ή αλλαξτε τιτλο και καντε τον "Διαφορες καγκουρων/emo wtf" Λιγη ωριμοτητα ρε παιδια... Κατα τα αλλα οπως λεει και ενα γνωστο σλογκαν "Η μονη επικινδυνη μειονοτητα ειναι οι ρατσιστες" Από τη στιγμή που λέει ρατσισμός μπορούμε να μιλήσουμε για το κάθε είδος του,ακόμα και για τον κοινωνικό ρατσισμό για αυτό άσε τις παρατηρήσεις για κανέναν mod,ώριμε [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CElacto Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Όλοι κρίνουμε το διαφορετικό, κάκά τα ψέματα. Και όλοι έχουμε κοροϊδέψει έστω και μια φορά στη ζωή μας τον χοντρό, τον άσχημο, τον κοντό, τον άπλυτο..............τον κάγκουρα, τον emo, τον άσχετο από μπάλα και πάει λέγοντας. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε όλοι ρατσιστές. Ρατσιστές είμαστε όταν θεωρούμε ότι ο χοντρός, ο άσχημος ή ο emo αξίζουν λιγότερα δικαιώματα από εμάς. Προσωπικά, παραδέχομαι ότι είμαι ρατσίστρια μόνο με μια κατηγορία ανθρώπων. Τους ηλίθιους. Έχω πειστεί ότι η ηλιθιότητα (πες το και μ***ια) μπορεί να ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο και δυστυχώς οι ανοχές μου σε αυτό το θέμα είναι πολύ μικρές. [sIGPIC][/sIGPIC]"If I had a dollar bill for every time I've been wrong, I'd be a self-made millionaire" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin_martian Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 αλήθεια ? νόμιζα πως ο "κάγκουρας" είναι το επόμενο στάδιο του "τρέντουλα" και οι emo (εδώ στην ελλάδα) είναι ένα συνδιασμός τρέντουλα-καγκουρα-original emo... Είσαι απίστευτος!Πραγματικά γέλασα παααρα πολύ με τη Δαρβινική σου προσέγγιση!Να΄σαι καλα! Ειλικρινά διαβάζω το συγκεκριμένο τόπικ και συνειδητοποιώ πράγματα για πρώτη φορά!Ο πιο σκληρός ρατσισμός είναι αυτός της εμφάνισης τελίκά!:wacko: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 Είσαι απίστευτος!Πραγματικά γέλασα παααρα πολύ με τη Δαρβινική σου προσέγγιση!Να΄σαι καλα! Ειλικρινά διαβάζω το συγκεκριμένο τόπικ και συνειδητοποιώ πράγματα για πρώτη φορά!Ο πιο σκληρός ρατσισμός είναι αυτός της εμφάνισης τελίκά!:wacko: εκει κόλλησες ? :p διάβασες τι έγραψα σε όλο το ποστ? αυτα τα συμπεράσματα εβγαλα για αυτές τις "εννοιες" απο διάφορες συζητήσεις... απλώς είχα διαφορετική αντίληψη για αυτές τις έννοιες σε σχεση με αυτές που είπε ο konstadinoc αν και όπως είπε ένα παιδί ποιο πάνω το θέμα δεν είναι οι κάγκουρες αλλα ο ρατσισμός που προκύπτει απο διαφορους χαρακτηρισμούς αυτού του είδους και ναι έχεις δίκιο. ο ποιο σκληρός ρατσισμός σήμερα (γιατί πλέον η φράση "εθνικός ρατσισμός" αποτελεί taboo) είναι αυτός της εμφάνισης και του "φαίνεσθαι", είτε είσαι χοντρός, είτε έχεις μαρκες ρούχα, αν οδηγάς το ταδε αυτοκίνητο, αν η γκομενα σου είναι ομορφη κοκ. Μου φαίνεται λογικό απο μία άποψη όλοι να κρίνουμε κάποιον απο την εμφάνιση και το όλο πακέτο αν και άδικο ... http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akpe Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 @thread konstadinoc: Κοίτα, έχεις κάποιο δίκιο στο θέμα του "κοινωνικού ρατσισμού" (ο λόγος για τα εισαγωγικά παρακάτω), αλλά αναπτύσσεις την φιλοσοφία σου με λάθος παραδείγματα, και θα εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί: Οι δυο κοινωνικές (διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό, αλλά τέλος πάντων) ομάδες που ανέφερες λοιπόν, οι "κάγκουρες" και οι "emo", δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θύματα "ρατσισμού" για έναν πολύ απλό λόγο: Προκαλούν. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Και αυτό δεν είναι απόρροια κάποιας εκ γενετής ιδιότητάς τους, όπως π.χ. στην περίπτωση του φυλετικού ρατσισμού, είναι καθαρά και μόνο δική τους επιλογή η οποία και πηγάζει από την επιθυμία τους να προκαλέσουν. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος ντύνεται τόσο εξωφρενικά (αλλά το σέβομαι καί το αποδέχομαι, δικαίωμά του είναι άλλωστε), αλλά και φέρεται τόσο προκλητικά (πράγμα που ούτε σέβομαι ούτε αποδέχομαι καθώς με προσβάλλει) και περιμένει να μην "ασχολούνται" οι άλλοι μαζί του. Θα μου πείς, και οι "μεταλλάδες" και οι "χιπχοπάδες" καί οι "τρανσάδες" προκαλούν. Μερικοί επειδή γουστάρουν. Μερικοί επειδή είναι "in". Λίγοι χάρην αυτοπροβολής και αυτοεπιβεβαίωσης καί ακόμα λιγότεροι μόνο και μόνο για να προκαλέσουν. Όπως λοιπών σιχαίνομαι αυτόν που κοπανιέται στο λεωφορείο υπό τους ήχους των manowar στη διαπασών, ή αυτόν που το παίζει yo μαδαφάκα για να τον θεωρήσουν οι άλλοι "cool", έτσι σιχαίνομαι καί το κάθε "καγκούρι" που μου σπάει τα νεύρα περνώντας έξω από το σπίτι μου στις 3 το πρωί με το χρέπι να ξυπνά κόκκορα στα δεκα χιλιόμετρα, αλλά καί τον κάθε "emo" που προσπαθεί να με πείσει πως ο πόνος και η δυστυχία πρέπει θεωρείται πια "μόδα" (ευτυχώς από πολύ λίγους), πως είμαι "normie" άρα κατώτερος και αφού έχω φτάσει στα 24 και δεν έχω κόψει τις φλέβες μου δεν είμαι "in". Συγκεκριμένα, στο θέμα των "emo" (μιας και έχω μια ιδιέταιρη συμπάθεια στα αγαπητά μου αυτά παιδιά) ας μην ξεχνάμε πως το όλο σκεπτικό τους, το οτι έχουν κάνει καραμέλα την αυτοκτονία και τον θάνατο από τα 14, κάτι που δεν κάνουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι (και γι'άυτό θεωρούνται "ξεχωριστοί"-άρα "ανώτεροι"-) προσβάλλει κάθε λογικά σκεπτόμενο έμβιο όν. Το έχω ξαναπεί καθένας βέβαια είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Όμως ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Όταν λοιπόν ο οποιοσδήποτε περάσει αυτό το όριο, όποιος και να είναι και για οποιονδήποτε λόγο το κάνει, δεν μπορώ εγώ να θεωρηθώ ρατσιστής αν τον κρίνω. Δεν είναι θέμα ρατσισμού με βάση τη φυλή, το χρώμα, του σωματότυπου, ή της εξυπνάδας κάποιου. Είναι καθαρά θέμα αποστασιοποίησης και διαφοράς αντίληψης σε κάποιες ιδέες, προκλητικές αλλά και προσβλητικές για πολλούς. Άλλοι την εκδηλώνουν πιο ήπια, άλλοι πιο έντονα. Δεν μπορώ να κακολογήσω κανέναν από αυτούς. Πίσω στο θέμα μας, δεν υφίσταται "κοινωνικός ρατσισμός", διότι πολύ απλά ο ρατσισμός προυποθέτει και το ανάλογο μίσος (τις περισσότερες φορές αδικαιολόγητο) απέναντι σε κάποια ομάδα ανθρώπων με "βάση" διάφορα κριτίρια. Αυτό για το οποίο συζητάμε είναι οι διαφόρων ειδών κοινωνικές διακρίσεις, και η περιθωριοποίηση που υφίστανται διάφορες κοινωνικές ομάδες λόγω αυτών. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα κοινωνικών διακρίσεων, τα οποία βέβαια πηγάζουν περισσότερο από την ελλιπή μόρφωση καί την λανθασμένη διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων, παρά με κάποιο έμφυτο μίσος. Δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός πως εν έτει 2007, ακόμα και στις "πολιτισμένες" χώρες οι άνθρωποι κρίνονται μόνο και μόνο εξ'αιτίας της εμφάνισής τους (μακρυά μαλλιά-φαλακροί), του σωματότυπού τους (χοντροί-λεπτοί), της οικονομικής τους κατάστασης (πλούσιοι-φτωχοί), του επαγγέλματός τους (δικηγόροι-ταξιτζήδες), της μόρφωσής τους (σπουδές μέχρι τα 40-Στην αγορά εργασίας από τα 12) των σεξουαλικών τους προτιμήσεων (ομοφυλόφυλοι), της ηλικίας τους (νέοι-γέροι), του φύλου τους (ε guess what :p), της καταγωγής τους (Πομάκοι-μετανάστες) ακόμα και εξ'αιτίας κάποιας αναπηρίας (παραπληγικοί). Προς Θεού, τα παραδείγματα που έφερα είναι παντελώς τυχαία, και αντιπροσωπεύουν τα πιό καθιερωμένα "clice", τα άκρα των κοινωνικών διακρίσεων. Παραδείγματα που συναντάμε παντού, από το σχολείο, στον χώρο εργασίας, στην βραδυνή μας έξοδο, μέχρι καί στην καθημερινή συναναστροφή μας με αγνώστους. "Ο μπαμπάς σου είναι ξυλουργός; Ο δικός μου είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, έλα να φας ξύλο". "Έχεις μακρυά μαλλίά; Είσαι αναρχικός, έλα για εξακρίβωση". "Έχεις κάποια παραπάνω κιλά; Δεν μπορώ να σε προσλάβω, θα αποξενώνεις τους πελάτες". "Δεν φοράς Armani; Δεν μπορώ να σε αφήσω να μπείς στο club". "Είσαι σκουπιδιάρης; Εγώ είμαι πολιτικός, άρα η γνώμη μου υπερισχύει της δικής σου". "Ακούς metal; Είσαι σατανιστής, δεν μπορώ να σε δεχτώ στην Εκκλησία". "Είσαι αμόρφωτος; Άρα είσαι άνάξιος να συζητήσεις μαζί μου επειδή έχω bachelor". Και μπορώ να συνεχίσω μέχι αύριο... Τέτοια συμβάντα σε μια πολιτισμένη χώρα όχι μόνο δεν δικαιολογούνται, αλλά κατ'εμέ θα έπρεπε ακόμα και να διώκονται ποινικά. ...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay... ...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday... ================================================== Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstadinoc Δημ. November 17, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 Μα "καγκουρας" αποκαλειται καποιος οταν απλα δεν ακολουθει τοσο τη μοδα ή οταν δεν ειναι ομορφος Θλιβερο μεν αληθινο δε Επισης εμο δεν αποκαλουν τους εμο αλλα οσους εχουν φρατζα Προφαση για να πουλησουν μαγκια.. Τελος αναφερθηκα σε αυτα τα ειδη ρατσισμου ( κατα τη γνωμη μου ) επειδη αυτα βιωνω πιο εντονα ως 15χρονος Παρολα αυτα ο καθενας εχει το δικαιωμα να αναφερθει στο ειδος ρατσισμου που θελει... Το blog μου -> lalala.blogs.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern4 Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 ειμαι ρατσιστης με τους τρεντυ. οχι στα στερεοτυπα. GreekSupporters | To cult κοινωνικό, πολιτικό και αθλητικό forum Telegram Messenger Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras_7 Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 δεν είμαι εγώ ρατσιστής...ο άλλος είναι Αλβανός!!!:p:lol:πλάκα κάνω!!!θεωρώ πολύ άσχημο πράγμα το ρατσισμό που δυστηχώς υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό σήμερα οποιουδήποτε είδους και φυσικά είμαι εναντίον του!!!;):) Hip Hop. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 δεν είμαι εγώ ρατσιστής...ο άλλος είναι Αλβανός!!!:p:lol:πλάκα κάνω!!!θεωρώ πολύ άσχημο πράγμα το ρατσισμό που δυστηχώς υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό σήμερα οποιουδήποτε είδους και φυσικά είμαι εναντίον του!!!;):) Όλοι εναντίον του ρατσισμού είσαστε, αλλά όταν συμβάινει κάτι γύρω σας, κανείς σας δεν πέρνει θέση. Η αν βρίσκοσασταν στο συμβάν στο τραίνο, θα κάνατε κάτι για να υποστηρίξετε τους μαύρους; Μήπως είσαστε όλοι υποκριτές; :rolleyes: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras_7 Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 Όλοι εναντίον του ρατσισμού είσαστε, αλλά όταν συμβάινει κάτι γύρω σας, κανείς σας δεν πέρνει θέση. Η αν βρίσκοσασταν στο συμβάν στο τραίνο, θα κάνατε κάτι για να υποστηρίξετε τους μαύρους; Μήπως είσαστε όλοι υποκριτές; :rolleyes: έχω υποστειρύξει αρκετές φορές καθότι στο σχολείο μου υπάρχουν πολλοι ρατσιστές ακόμα και στα χέρια έχω έρθει με κάποιους που εννοχλούσαν μαύρα παιδιά κλπ κλπ!;) Hip Hop. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts