Jump to content

CElacto

Members
  • Δημοσιεύσεις

    73
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About CElacto

  • Ημ. Γέννησης 26/11/1980

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

CElacto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Η προσθήκη γίνεται με ελεγχόμενη παροχή αερίου διοξειδίου του άνθρακα. Η αφαίρεση για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω. Πάντως΄υπάρχουν περιορισμοί και όρια από τη νομοθεσία τόσο για τις μεθόδους επεξεργασίας νερού όσο και για την υπολειμματικότητα των χρησιμοποιούμενων χημικών παραγόντων. Για την περίπτωση του χλωρίου ισχύει το ίδιο, υπάρχουν δηλαδή ανώτατα όρια και κανονικά η χλωρίωση γίνεται ελεγχόμενα. Τα τελευταία χρόνια τόσο στο εμφιαλωμένο (επιτραπέζιο νερό) όσο και σε κάποια δίκτυα (υπάρχουν παραδείγματα δημοτικών εταιριών ύδρευσης) αντί του χλωρίου χρησιμοποιείται το όζον που υποτίθεται ειναι πιο ασφαλές. Έχει βέβαια και αυτό παραπροϊόντα. Θεωρώ πως το πρόβλημα με το νερό δεν είναι μόνο αν έχει μικρόβια γιατί αυτό κατά ένα μεγάλο μέρος καταπολεμάται (με τους τρόπους που έχουν αναφερθεί). Τα βαρέα μέταλλα, το χρώμιο κτλ υπάρχουν τόσο σε κάποια εμφιαλωμένα όσο και σε νερά δικτύου. Επίσης, στο δίκτυο πάιζει ρόλο και η κατάσταση των σωλήνων. Και για να απαντήσω κι εγώ στο αρχικό ερώτημα, στο σπίτι μου πίνω μόνο νερό δικτύου και όταν είμαι σε ταξίδι ή στο δρόμο και διψάσω, φυσικά θα πάρω ότι εμφιαλωμένο έχει το περίπτερο γιατί δεν έχω την πολυτέλεια της επιλογής. Εάν ζούσα σε περιοχή όπου το νερό του δικτύου δεν ήταν καλό, θα επέλεγα μεταξύ δύο - τριών brand που προτιμώ σε γεύση και συσκευασία. Για το ανθακούχο εμφιαλωμένο, έχω μια μικρή αδυναμία σε ένα συγκεκριμένο (ελληνικό) που είναι φυσικό μεταλλικό και το προτιμώ όταν βγω το βράδυ αντί για ποτό.
  2. στο φυσικό μεταλλικό νερό απαγορεύεται οποιαδήποτε επεξεργασία "εξυγίανσης" με φυσικό (π.χ. βακτηριοκρατή φίλτρα) ή χημικό τρόπο (π.χ. προσθήκη΄χλωρίου ή όζοντος). Το φυσικό μεταλλικό νερό εκτός του ότι δεν επιτρέπεται να υπόκειται σε επεξεργασία (σε αντίθεση με το επιτραπέζιο νερό) έχει και κάποια συστατικά από τη φύση του που του δίνουν τον χαρακτηρισμό του μεταλλικού, όπως αυξημένη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγνήσιο, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο κτλ (σε αντίθεση με το νερό πηγής που ειναι μεν φυσικό (χωρίς ελεξεργασία) αλλά δεν έχει κάποια σημαντική περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία. Ένα φυσικό μεταλλικό νερό μπορεί να είναι ανθρακούχο (είτε από τη φύση του είτε με προσθήκη αερίου διοξειδίου του άνθρακα). Ένα φυσικώς ανθρακούχο νερό μπορεί να περιέχει από την πηγή (ή γεώτρηση καλύτερα) μικρότερη ή περισσότερη ποσότητα διοξειδίου του άνθαρακα από την επιθυμητή ώστε να έχει καλή γεύση. Έτσι, στην πρώτη περίπτωση μπορεί να εμπλουτίζεται με επιπλέον διοξειδιο του άνθρακα μετά την άνλησή του ή στη δεύτερη περίπτωση να γίνεται αφαίρεση κάποιας ποσότητας του περιεχόμενου διοξειδίου του άνθρακα ώστε να μην είναι πολύ όξινο (ξινό).
  3. Δεν έχω διαβάσει αν γράφει τίποτα η συσκευασία των φακών, αλλά εγώ ξέρω από τον οπτικό μου ότι οι "μηνιαίοι" είναι για περίπου 30 χρήσεις και όχι με ημερομηνία λήξης ενός μήνα. Ίσως πάλι εξαρτάται και από τη μάρκα των φακών. εγώ πάντως τους φοράω περισσότερες από 30 φορές γιατί δε θυμάμαι ποτέ πότε τους άνοιξα και τους αλλάζω όταν αρχίζουν και με ενοχλούν αισθητά. Προς το παρόν δεν είχα κανένα πρόβλημα. Προς το παρόν.
  4. είχα έναν συγκεκριμένο delivera που πάντα του έλειπαν κανα δύο ευρώ ψιλά και άρχιζε να ψάχνεται επιδεικτικά και έβγαζε κάτι πεντάλεπτα, δεκάλεπτα. Του τα άφηνα συνήθως αφού έτσι κι αλλιώς θα του έδινα αλλά με ψιλοεκνεύριζε το γεγονός ότι έπιαρνε καλά και σώνει φιλοδώρημα. Πρώτον, αφού deliveras είσαι οφείλεις να έχει ψιλά για ρέστα για κάθε παραγγελία, όπως κάνουν οι περισσότεροι και δεύτερον κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει φιλοδώρημα για πολλούς και διάφορους λόγους.
  5. delivery σπάνια παίρνω τώρα αλλά παλιότερα που έδενε κι έπαιρνε το ετοιματζίδικο έδινα σχεδόν πάντα ότι ψιλό περίσσευε από τα ρέστα, από 0,5 έως 2-2,5 ευρώ. Δεν έδινα αν πέθαινα στη πείνα και καθυστερούσε ή αν ήταν αγενής. Κούριερ χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και δε δίνω ποτέ ακριβώς για αυτό το λόγο. Μόνο δυο φορές έχω δώσει, τη μία ήταν μέσα στα χριστούγεννα και με είχε πιάσει το εορταστικό μου και την άλλη το παιδί - κούριερ ήταν πιτσιρίκι τόσο γλυκό και τρυφερό και παρασύρθηκα :rolleyes: (για να προλάβω τους κακεντρεχείς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι στην τελευταία περίπτωση έδωσα λεφτά για φιλοδώρημα και συγκεκριμένα 2 ευρώ)
  6. Μάλλον δεν ήμουν σαφής στο post μου γιατί σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να διφημίσω τη συγκεκριμένη δουλειά και να εστιάσω εκεί. Ήθελα απλά να εστιάσω στο γεγονός ότι εννέα καταγεγραμμένοι άνεργοι δεν έκαναν τον κόπο να μάθουν λίγα παραπάνω για μια προσφερόμενη θέση. Φυσικά και δεν υπάρχει ιδανική δουλειά και εννοείται ότι κάθε δουλειά ότι κι αν είναι έχει δυσκολίες. Η συγκεκριμένη, για να σας λυθεί η απορία είναι δουλειά σε βιομηχανία - σε γραφείο όμως, απαιτεί επιστημόνικό υπόβαθρο και ούτε μετακινήσεις έχει ούτε παγίδες. Είναι μια κανονική δουλειά. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι τα εννέα αυτά άτομα δεν είχαν καν την περιέργεια να μάθουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται, γιατί από τον οαεδ φαντάζομαι ότι τους ενημέρωσαν απλά ότι υπάρχει μια θέση εργασίας για τη συγκεκριμένη ειδικότητα χωρίς να γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες. Εγώ πάντως όταν έψαχνα δουλειά δεν άφηνα καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη (και δεν ήταν και πολλές) και επεδίωκα να πάω σε συνεντεύξεις θέσεων που έμοιαζαν ενδιαφέρουσες μόνο και μόνο για να κάνω μια επαφή με την κάθε εταιρία. Μετά την πρώτη γνωριμία και αφού μάθαινα περί τίνος πρόκειται έπαιρνα απόφαση για το αν συνεχίζω να ενδιαφέρομαι ή όχι.
  7. ξεθάβω το θεματάκι μιας και συνέβη το εξής: κάποιος συνεργάτης με την ευκαιρία ενός προγράμματος του οαεδ για επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας θέλησε να βρει έναν καινούριο υπάλληλο συγκεκριμένης ειδικότητας. Η προσφερόμενη θέση εργασίας είναι αρκετά καλή, με προοπτικές εξέλιξης, με σημαντικές αρμοδιότητες αλλά χωρίς μεγάλη πίεση τον περισσότερο καιρό πέραν 2-3 μηνών το χρόνο (και το λέω γιατί στο παρελθόν έχω δουλέψει σε παρόμοια θέση και ήταν από τις πιο ευχάριστες δουλειές που είχα στον ιδιωτικό τομέα). Επίσης, ο επχιειρηματίας είναι διατεθιμένος να πληρώσει ότι ορίζει η ΣΣΕ της συγκεκριμένης ειδικότητας, με επιδόματα και υπερωρίες. Αρχικά ψάξαμε μεταξύ γνωστών και τελικά βρέθηκε ένα άτομο της ειδικότητας το οποία δεν δουλεύει αυτή τη στιγμή και υποτίθεται ψάχνει για δουλειά. Ωστόσο, αφού την είδαμε και συζητήσαμε τις λεπτομέρειες, η απάντησή της ήταν ότι δεν ενδιαφέρεται. Αμέσως μετά απευθυνθήκαμε στον ΟΑΕΔ για να μας φέρει σε επαφή με τους ανέργους στην περιοχή, της συγκεκριμένης ειδικότητας. Ήταν στο σύνολο 9 άτομα και κανείς τους δε δέχτηκε να έρθει ούτε να δουλέψει έστω και δοκιμαστικά για μια εβδομάδα όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το συμπέρασμα μου δεν μπορεί να είναι άλλο από το ότι προτιμούν να είναι άνεργοι, να δουλεύουν 3-6 μήνες με συμβάσεις για δημόσιους φορείς και μετά να κάαααααθονται μέχρι την επόμενη φορά και να περιμένουν να μαζέψουν μόρια μονιμοποίηση. Και μετά η ανεργία χτυπάει κόκκινο...
  8. μεγάλη επιτυχία και τα δύο...μη χ@@ω. Αν ήθελαν πραγματικά να στηρίξουν τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα θα λάμβαναν υπόψη τους το σύνολο των νέων και των γυναικών επαγγελματιών και δε θα έβαζαν προϋποθέσεις που αποκλείουν ένα μεγάλο ποσοστό των ομάδων αυτών, ούτε θα υποχρέωναν τους υποψήφιους συμμετέχοντες να πρέπει να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένες απαιτήσεις ώστε να γίνουν επιλέξιμοι. Από την άλλη θα μου πεις από το ολότελα...
  9. που είσαι? λοιπόν για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση, υπάρχουν εταιρίες συμβούλων που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά συχνά ασχολούνται με τέτοια θέματα και λογιστές ή μηχανικοί (για την περίπτωση της ανακαίνισης πολύ σύνηθες). Βασική προϋπόθεση να συμμετέχεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα είναι να "τρέχει" ένα τέτοιο πρόγραμμα΄, να πληροίς τις προϋποθέσεις αλλά και να περιλαμβάνει στις επιλέξιμες δαπάνες την ενέργεια που θέλεις εσύ να κάνεις - στην προκειμένη ανακαίνιση. αν θέλεις πες μας σε ποιο μέρος βρίσκεσαι να δω αν μπορώ να σου προτείνω καμιά εταιρία ή σύμβουλο. Πάντως αν δεν κάνω λάθος - και με καθε επιφύλαξη γιατί δεν πολυπαρακολουθώ πλέον - αυτή τη στιγμή δεν τρέχει και κανένα προγραμματάκι, πέραν του αναπτυξιακού, αλλά δεν πιστεύω να σε εξυπηρετεί.
  10. Καλή αρχή συνάδελφε. Κι εγώ θα σου πρότεινα να βρεις ένα λογιστή γιατί αν ασχοληθείς με ιδιωτικά (ή και δημόσια αργότερα) έργα όλο και κάτι θα προκύπτει που θα χρειάζεσαι συμβουλή και βοήθεια, εκτός από τις τριμηνιαίες και την φορολογική δήλωση. Αν θέλεις να το κάνεις μόνος σου θέλει αρκετό διάβασμα (θα γλιτώσεις τα 30-50 ευρώ το τρίμηνο του λογιστή). Πάντως κανά δυο συναδέλφους που ξέρω και δεν έχουν λογιστή έχουν κάνει κατά καιρούς χοντρές πατάτες. Ωστόσο, μεγάλη προσοχή στην επιλογή του λογιστή. Καλό είναι να επιλέξεις κάποιον που έχει και άλλους μηχανικούς γιατί κυκλοφορούν πολλοί πανάσχετοι.
  11. είναι όντως εντυπωσιακό το ότι κατέληξαν στους 100 ποδοσφαιριστές, δικτάτορες, λαϊκατζίδες και άνθρωποι που με τα βίας μιλάνε ελληνικά (αν και προσωπικά δε με πειράζει καθόλου το τελευταίο). από τη στιγμή όμως που το ντοκυμαντέρ (ή ότι άλλο είναι - δεν την έχω δει την εκπομπή) βασίζεται σε ελεύθερη δημοσκόπηση, όσο κι αν είναι το δείγμα πλυθησμού δίνει αρκετές πληροφορίες πρώτον για το τι είδη ανθρώπων (και δεν το λέω με την κακή έννοια) λαμβάνουν μέρος σε δημοσκοπήσεις και κυρίως για το τι θεωρούν σημαντικό και κρίσιμο για τη ζωή, την πορεία και το έργο ενός ανθρώπου. προσωπικά, από τους εκατό που διάβασα θα μπορούσα να ψηφίσω Σεφέρη και Ελύτη όχι γιατί είμαι λόγια αλλά ακριβώς επειδή δεν είμαι και ωστόσο θεωρώ το έργο τους μεγαλειώδες χωρίς να καλύπτονται από χρυσόσκονες ηρωισμών, μεγάλων εθνικών πράξεων και δε συμμαζεύεται.
  12. Αφού ακούς τις μυρωδιές :p είσαι γνήσιος κρητικός κι ας μη σου αρέσει η ρακή. Κι εγώ δε σηκώνω ποτά τύπου ούζο, τσίπουρο, ρακή. Αν και τώρα δεν πίνω σχεδόν καθόλου αλκοόλ (1-2 ποτήρια κρασί άντε και κανα κονιάκ που και που) παλιότερα είχε τύχει να μεθύσω κυρίως λόγω μπερδέματος ποτών με σφηνακίων. Το χειρότερο που έχω πάθει σε μεθύσι εκτός από εμετούς ήταν η αίσθηση ότι γυρίζει ο χώρος γύρω μου. Αυτό δεν το αντέχω με τίποτα.
  13. εννοείς ότι έχεις σκεφτεί τη δημιουργία ενός μουσείου (προτότυπου αντικειμένου φαντάζομαι) αλλά δεν μπορείς να το υλοποιήσεις τώρα και θέλεις να κατοχυρώσεις την ιδέα σου ώστε μέχρι να το κάνεις εσύ να μην μπορεί κανένας άλλος να το κάνει? ή δεν κατάλαβα καλά? πάντως κι εγώ δε νομίζω ότι γίνεται αυτό.
  14. για πυροσβεστικό δεν μου πολύμοιάζει (συνήθως είναι κόκκινα και δε βλέπω αντλίες). εγώ θα έλεγα ότι είναι δεξαμενή αποθήκευσης υγραερίου που χρησιμοποιείται είτε για θέρμανση είτε ως πηγή ενέργειας. Θα βοηθούσε αν ξέραμε τι είναι το κτίριο δίπλα και τι άλλο υπάρχει τριγύρω.
  15. ωραίο το παραδοσιακό αλλά μακράν καλύτερα τα "οινομαγειρέματα" και το "ναουσαίικο" με παραδοσιακά τοπικά πιάτα και τα δύο και πολύ μα πολύ συμπαθείς ανθρώπους. Ότι πρέπει για φαγητό μετά το σκι στα πηγάδια.
×
×
  • Create New...