panikos83 Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Παιδιά εγώ ετοιμάζω τις βαλίτσες μου για Αγγλία μιας και βρήκα εκεί δουειά σε πολυεθνική αλυσίδα σε training programme για αρχή και μετά κανονικά. Όλα τα στάδια ήταν πολύ πιο επεγγελματικά από κάθε άλλη εταιρεία από όπου είχα περάσει εδώ στην Ελλάδα με κάθε κοπελίτσα του HR να με ρωτάει τα ίδια στανταρ πράγματα!Anyway, μπορεί να πάω κι εκει και να είναι χειρότερα (αν και δεν το πιστεύω από αυτά που ξέρω ήδη). Κλειδί στην συνέντευξη και στα assessment centres που γίνονται είναι να κάνεις αισθητή την παρουσία σου και να ξεχωρίσεις διακριτικά μέσα από το πλήθος! Αν και δεν έχω μεγάλη επαγγελματική εμπειρία αυτά θα έλεγα σε κάποιον που ξεκινάει να πηγαίνει σε interviews. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Νομίζω είναι η μόνη λύση πλέον. Να φύγουμε όλοι και να δούμε μετά που θα βρίσκουν κόσμο να δουλεύει στις επιχειρήσεις τους. υ.γ.: μεταξύ σοβαρού και αστείου για όποιον δεν καταλαβαίνει. Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Μμμ λίγο υπερβολικό μου ακουγεται κι ως αστειο..Αλλα οκ.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Λέτε ότι έχετε πτυχία, αλλά πόσοι από σας τα αποκτήσατε με την αξία σας έτσι ώστε να έχετε μετά και την απαίτηση να πληρώνεστε καλύτερα; Οι περισσότεροι μπαίνουν στα πανεπιστήμια με σκονάκια, με τον ίδιο τρόπο βγαίνουν από αυτά. Με μέσον μπαίνει κάποιος σε μια δουλειά, με μέσον αμείβεται κάποιος καλύτερα. Δεν ξέρω πολλούς να ανέβηκαν με την αξία τους και όχι πατώντας επί πτωμάτων, είτε αντιγράφοντας στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, είτε βάζοντας τρικλοποδιές στους συναδέλφους, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Μάθετε λοιπόν να εκτιμάτε κάποια πράγματα και μετά απαιτήστε. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 :lol::lol::lol:Οποιος μπηκε ιατρικη η νομικη με σκονακια να ρθει να μου το πει κι μενα:lol::p:lol::lol:Αντε καλο ηταν κι αυτο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 :lol::lol::lol:Οποιος μπηκε ιατρικη η νομικη με σκονακια να ρθει να μου το πει κι μενα:lol::p:lol::lol:Αντε καλο ηταν κι αυτο.. Και καλά η νομική, η ιατρική; :confused: Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 :lol::lol::lol:Οποιος μπηκε ιατρικη η νομικη με σκονακια να ρθει να μου το πει κι μενα:lol::p:lol::lol:Αντε καλο ηταν κι αυτο.. Μπορεί να μην μπήκε, αλλά πόσοι βγήκαν με το σπαθί τους; :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Γραψε μαθηματικα κατευθυνσης πανω απο 17 κι πηγαινε με ολα τα σκονακια μεσα στην ταξη..:lol::lol:Δεν γραφονται ετσι αυτοι οι βαθμοι μην τρελαθουμε..Σε καλες σχολες δεν μπαινεις με σκονακια.. Ολοι νομιζω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Γραψε μαθηματικα κατευθυνσης πανω απο 17 κι πηγαινε με ολα τα σκονακια μεσα στην ταξη..:lol::lol:Δεν γραφονται ετσι αυτοι οι βαθμοι μην τρελαθουμε..Σε καλες σχολες δεν μπαινεις με σκονακια.. Ολοι νομιζω.. Ok, έχεις δίκιο.............Ξέρεις ότι στο ΕΑΠ πληρώνουν για τις εργασίες; Μάθε το. Ετσι πέρνουν τα πτυχία και μετά βγαίνουν και ζητάνε, 1ο μισθό 1.200 ευρώ minimum. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 :lol::lol::lol:..Ε ,οκ ολοι είναι άσχετοι αδιάφοροι κι παιρνανε τα μαθηματα με σκονακια κι πληρωμενες εργασιες..Ολοι πανε την ιδια εργασια δηλαδη?:pΣιγα τον μισθο που ειπες κι εσυ ..Λες κι ζητανε να χουν 3000 ευρο το λες..Δεν ειναι κι το υπερογκο ποσο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Δεν είναι μυστικό ότι στη πλειονότητα των σχολών πολλοί (δε λέω όλοι), βγαίνουν χωρίς να κοπιάσουν ιδιαίτερα. Ας μην το γενικεύουμε όμως... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Δεν περίμενα και να συμφωνήσω μαζί σου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Πολυ ενδιαφερον..:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CElacto Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 δεν ξέρω αν συμφωνείς αλλά η συλλογική σύμβαση σου εξασφαλίζει τα ελάχιστα και τα απολύτως αναγκαία...είναι καλό πάτημα για τους εργοδότες να σου δίνουν 600-800 € στηριζόμενοι στην ΣΣΕ. Καλό θα ήταν να διαπραγμευτόμασταν μόνοι μας τον μισθό μας γιατί στην τελική θα πρέπει να συμβιβαστώ με την έτησια αύξηση του 3,5-5,5% που "κατακτά" το "αγωνιζόμενο" συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Επειδή όμως το θέμα είναι οι χλιδάνεργοι νομίζω ότι από το κάθεται κάποιος και να τον συντηρεί η μαμά και ο μπαμπάς μέχρι τα 30 είναι προτιμότερο να απασχοληθεί κάποιυ έστω και δοκιμαστικά με 600 € Αν μιλάμε για ανθρώπους που βγαίουν πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, χωρίς καμία προϋπηρεσία, η συλλογική σύμβαση είναι το ελάχιστο που πρέπει να απαιτήσει κανείς και το φυσικά το ελάχιστο που δικαιούται. Οι συλλογικές συμβάσεις διαμορφώνονται ανάλογα την ειδικότητα του καθενός. Όντας μηχανικός, έχω στο νου μου την αντίστοιχη ΣΣΕ η οποία ορίζει πρώτο μισθό αρκετά μεγαλύτερο των 600 ευρώ (σχεδόν διπλάσιο). Ωστόσο, πολλοί εργοδότες αγνοούν ακόμα και αυτά που ο νόμος ορίζει...άσε τα επιδόματα.... Τελοσπάντων...σαφέστατα είναι προτιμότερο να εργάζεσαι έστω και για λίγα απ' το να φτάσεις τα 30 και να μην έχεις δουλέψει στη ζωή σου (καταντάει παρασιτική κατάσταση). Το θέμα είναι ότι πρέπει να έχει πολλλλλλλληηηηηηηηηηηηηηη υπομονή για να πάρεις αυτά που δικαιούσαι ή αξίζεις. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]"If I had a dollar bill for every time I've been wrong, I'd be a self-made millionaire" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Ενταξει,αυτο ειναι αυτονοητο ..Δεν υπαρχουν πολλες επιλογες..Απλα ενα ατομα με οικονομικη ευμαρεια θα καταλαβαινα γιατι δεν θα δεχοταν μια δουλεια υποπληρωμενη...Κι θα ψαχνε για κατι καλυτερο..Οι υπολοιποι δεν μπορουμε να κανουμε κι αλλιως εκτος αν θελουμε να ζηταμε απο γονεις κι για να παρουμε το λεωφορειο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Ενταξει,αυτο ειναι αυτονοητο ..Δεν υπαρχουν πολλες επιλογες..Απλα ενα ατομα με οικονομικη ευμαρεια θα καταλαβαινα γιατι δεν θα δεχοταν μια δουλεια υποπληρωμενη...Κι θα ψαχνε για κατι καλυτερο..Οι υπολοιποι δεν μπορουμε να κανουμε κι αλλιως εκτος αν θελουμε να ζηταμε απο γονεις κι για να παρουμε το λεωφορειο.. Θα πας για τα λίγα και παράλληλα θα ψάχνεις για κάτι καλύτερο. Καθημερινά πρέπει να ψάχνεις για κάτι καλύτερο και να μην επαναπαύεσαι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 κι αυτο αυτονοητο ειναι...Στην Ελλαδα απλα κακα τα ψεμματα το καλυτερο σπανια διαφερει κι παρα πολυ..Γιατι κι να ανεβει ο μισθος εχουμε τους πιο χαμηλους στην Ευρωπη με προιοντα βασικοτατα πιο ακριβα..Αρα ειναι κι ενα εξυπνο κολπο αυτο..Αν ξεκινησεις απο χαμηλα δεν θα ανεβεις κι ποτε οσο ανεβαινουν οι μισθοι στα αλλα κρατη:cool::cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Λέτε ότι έχετε πτυχία, αλλά πόσοι από σας τα αποκτήσατε με την αξία σας έτσι ώστε να έχετε μετά και την απαίτηση να πληρώνεστε καλύτερα; Οι περισσότεροι μπαίνουν στα πανεπιστήμια με σκονάκια, με τον ίδιο τρόπο βγαίνουν από αυτά. Με μέσον μπαίνει κάποιος σε μια δουλειά, με μέσον αμείβεται κάποιος καλύτερα. Δεν ξέρω πολλούς να ανέβηκαν με την αξία τους και όχι πατώντας επί πτωμάτων, είτε αντιγράφοντας στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, είτε βάζοντας τρικλοποδιές στους συναδέλφους, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Μάθετε λοιπόν να εκτιμάτε κάποια πράγματα και μετά απαιτήστε. ;) Ας πουμε οτι πολλοι δεν αξιζαν το πτυχιο τους. Εχει αυτο καμια σχεση με τον βασικο μισθο και την απαιτηση για καλυτερες αποδοχες; Μηπως η αγορα αμοιβει διαφορετικα τον καλο απο τον κακο; Πληρης ισοπεδωση υπαρχει, σε πολλες δε περιπτωσεις προτιμαται ο κακος για τι ειναι φτηνοτερος ενω ο καλος overqualified. Οσον αφορα τα σκονακια, ελαχιστοτατοι μπαινουν μ'αυτα. Απο κει και περα, σαφως σε καποιες περιπτωσεις το σκονακι υπαρχει στο πανεπιστημιο. Απο την αλλη, υπαρχουν μαθηματα που εχεις το δικαιωμα οχι σκονακι να εχεις, αλλα το βιβλιο, σημειωσεις, την παπυρους λαρους μπριτανικα και ο,τι αλλο θελεις. Το μαθημα ομως δεν το περνας γιατι ο καθηγητης ειναι κοπανος. Αν υπηρχε αντικειμενικο συστημα επιλογης θεματων και βαθμολογησης στα ελληνικα πανεπιστημια και το σκονακι θα περιοριζοταν κατα πολυ. Το ιδιο το συστημα σε αναγκαζει να εχεις σκονακι με τις παραλογες απαιτησεις του. Δεν μπορει να δινουν 600 ατομα ενα μαθημα και να περνανε 5. Δεν στεκει. Στην αγγλια θα ηταν σκανδαλο κατι τετοιο, θα γινοταν κανονικοποιηση για να περασει τουλαχιστον το 30%, κλπ. Και σιγουρα δεν φταιει οτι και οι 595 αποτυχοντες ηταν αδιαβαστοι, απλως τα θεματα ειναι για επιστημονες της ΝΑΣΑ... Και τελος, εσυ τι ακριβως εκτιμας που πρεπει να εκτιμησουν και οι υπολοιποι; Δεν σε ξερω προφανως, αλλα μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι εισαι 24 και οτι εχεις σχεση με πανεπιστημιο και αγορα εργασιας. Κατι τετοια ελεγε ο παππους μου στα 90 του, που ηξερε μονο απο χωραφια και αγελαδες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Φίλε μου, κάνω μαθήματα για το ECDL, και βλέπω ποιοι αξίζουν να πάρουν το πτυχίο και ποιοι όχι. Ενας φίλος μου, έχει τελειώσει Φυσικό, πώς μπήκε και πώς βγήκε είναι κοινό μυστικό. Πώς γίνεται μέχρι και την Β' Λυκείου να ήταν μαθητής του 11 και να μπήκε στο πανεπιστήμιο; Δεν στέκει. Διαβάζουν (;) μισή χρονιά και μετά νομίζουν ότι πιάσουν τον τράγο από τα κέρατα...Αλλά η ζωή δεν είναι ισή χρονιά... Αλλά η αλήθεια πονάει μάγκες... Α, και πίστεψέ με, έχω κάνει απ' όλων των ειδών της δουλειές, και έχω φάει πολύ χολή σε πολλές δουλειές. Συνάδελφος μια φορά μου είχε πει να μην απαντάω σε ερωτήσεις στους μαθητές γιατί μετά έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Αυτό είναι το σύστημα, να τεμπελιάζεις όσο περισσότερο γίνεται, αλλιώς χαλάει το πράγμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Στο φυσικό μπήκε το παιδί άρα κάνα 15 έβγαλε το ελάχιστο.Αποκλείεται να ήταν απλά πιο έξυπνος απο άλλους κι αν διάβαζε να είχε περάσει σε πολύ καλή σχολή τώρα?Αν διάβαζε μπορείνα ήταν άριστος.. Ας μην είμαστε τόσο κακοί...αυτό τώρα μου θυμίζει κακίες στο σχολείο που ο καλός μαθητής είναι το φυτό η γλύφει ή αντιγράφει..Γιατι αποκλείεται ο άλλος να είναι καλύτερος απο εμάς.Πιο έξυπνος ή πιο επιμελής..Ας μην φτάνουμε στην κατάσταση των όσων κάνουν παιδάκια δημοτικού.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Στο φυσικό μπήκε το παιδί άρα κάνα 15 έβγαλε το ελάχιστο.Αποκλείεται να ήταν απλά πιο έξυπνος απο άλλους κι αν διάβαζε να είχε περάσει σε πολύ καλή σχολή τώρα?Αν διάβαζε μπορείνα ήταν άριστος.. Ας μην είμαστε τόσο κακοί...αυτό τώρα μου θυμίζει κακίες στο σχολείο που ο καλός μαθητής είναι το φυτό η γλύφει ή αντιγράφει..Γιατι αποκλείεται ο άλλος να είναι καλύτερος απο εμάς.Πιο έξυπνος ή πιο επιμελής..Ας μην φτάνουμε στην κατάσταση των όσων κάνουν παιδάκια δημοτικού.. Δεν είναι κακίες, ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις, παραδείγματα χιλιάδες. Αυτός που πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι να αποτυγχάνει και οι άλλοι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ispanos Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Oloi einai apatewnes kai ponhroi kai theloun na ekmetaleutoun ton kalo ergodoth pou anoikse tis epixeirhseis tou me ton timio idrwta tou, pou odhgeite san provato se sfagh apo tous kakous ergazomenous. Den borw na katalavw giati den protinete h lush twn ektelesewn akoma, zhtas 300E katharma? twra tha deis..bam k katw..enw..kurie ergodota, exw poulhsei to oikopedo pou eixa..thelw na sas prosferw auta ta xrhmata san endeiksh eugnwmosunis pou dinete douleia..k o ergodoths tha prosferei louloudia k sokolatakia..autos einai o kosmos pou prepei n zoume..! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Δεν είναι κακίες, ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις, παραδείγματα χιλιάδες. Αυτός που πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι να αποτυγχάνει και οι άλλοι... :wacko::wacko: Μάλιστα όποιος απέτυχε ,απέτυχε γιατί πήγε με το σταυρό στο χέρι..Ενα τραγούδι που λέει το βλέπω τώρα φανερά πως είναι αργά για αλήθειες το ξέρεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου, Χριστινούλα, έχω και άλλα πράγματα να κάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spasoklampanias Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Oloi einai apatewnes kai ponhroi kai theloun na ekmetaleutoun ton kalo ergodoth pou anoikse tis epixeirhseis tou me ton timio idrwta tou, pou odhgeite san provato se sfagh apo tous kakous ergazomenous. Den borw na katalavw giati den protinete h lush twn ektelesewn akoma, zhtas 300E katharma? twra tha deis..bam k katw..enw..kurie ergodota, exw poulhsei to oikopedo pou eixa..thelw na sas prosferw auta ta xrhmata san endeiksh eugnwmosunis pou dinete douleia..k o ergodoths tha prosferei louloudia k sokolatakia..autos einai o kosmos pou prepei n zoume..! :wacko:υπαρχει καλος εργοδοτης πουθενα και δε το ξερω;στο 2007 ειμαστε η κανω λαθος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts