Jump to content

Xλιδάνεργοι

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

κοιτα φαινεται οτι ξερεις πως λειτουργει η αγορα..Επισης αν ο αλλος δεν σου κανει για την δουλεια ,μα για 500 ,μα για 700 ευρο θα τον διωξεις..Κι δεν χρειαζεται να τον εκμεταλευεσαι 2 χρονια ..Υπαρχει διαφορα μεταξυ 2 χρονων κι ενος μηνα..α καλα το να πουλαμε ελπιδα κι ωραια λογια δεν βοηθαει κανεναν..

Επισης κατι τετοιες πρακτικες δινουν την δυνατοτητα κι ο αλλος διατηρει τον μισθο πολυ χαμηλα για πολυ καιρο.Μην πω για δουλειες που οι εργαζομενοι περιεργως αλλαζουν καθε εξαμηνο..

• Απαντήσεις 186
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γιατί έχω την εντύπωση ότι στο μεγαλύτερο βαθμό οι μισθοί αυτοί αφορούν υπαλλήλους γραφείων, γραμματείς κτλ (θέσεις που ψάχνουν οι περισσότεροι; ).

Αυτό συμβαίνει όταν όλοι πάνε να σπουδάσουν ό,τι να ΄ναι απλώς για να ζήσουν σαν φοιτητές (δεν είναι κακό αυτό, ίσα ίσα αποκτάς και παιδεία) αλλά αποφοιτώντας βλέπουν ότι δεν υπάρχει δουλειά στο αντικείμενό τους και σαν πτυχιούχοι δε μπορούν να συμβιβαστούν με δουλειά εκτός γραφείου.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

όταν ένας υπαλληλάκος στα mc donalts εξωτερικό πέρνει 1500 ευρώ ή ένας φίλος μου στην Αμερική που δούλεβε πόρτα για 3000 ευρώ τον μήνα΄σόρι αλλά εγώ δεν συμβιβάζομαι ούτε εκτιμώ τα 500 και 600 ευρώ και να χτυπάς 8ωρα και 9ωρα..

είμαστε απο τις ακριβότερες χώρες στην ποιότητα ζωής με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη

Ακριβώς έτσι. Μερικοί έχουμε φτύσει αίμα για να πάρουμε τα πτυχία μας, και δεν είναι ούτε πτυχία Ισχυοκαλλιέργειας (no offense), ούτε κάτι αντίστοιχο. Παίρνουμε πτυχία μηχανικών και μας λένε "600 ευρώ". Ε όχι να μας πούνε και ******* που δεν δεχόμαστε να εξισώσουμε τους κόπους και τη δυναμική μας ως επαγγελματίες με 600 ευρώ. Πόσο μάλλον τη στιγμή που οι αντίστοιχοι συνάδελφοι σε άλλα κράτη παίρνουν 4-5 φορές περισσότερα χρήματα.

ωραία και να κάθεσαι σπίτι περιμένωντας την τέλεια δουλειά΄(στις οποίας τις απαιτήσεις δεν ξέρεις αν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς καθώς θα είσαι λίγο καλομαθημένο) είναι προτιμότερο?

Όχι, δεν είναι προτιμότερο. Προσωπικά εκτιμώ το πτυχίο που παίρνω, και θα δόσω ένα εύλογο χρονικό διάστημα στους μελλοντικούς εργοδότες μου να το εκτιμίσουν ανάλογα. Αν δεν το κάνουν, θα μαζέψω τα μπογαλάκια μου και θα πάω αλλού, όπου δεν θα με θεωρούν μ@..κ@ από πάνω. Και να μείνουν μόνοι τους στο τέλος, μαζί με τους παχυλόμισθους άχρηστους πολιτικούς που έχουμε, να καταρρεύσει το όλο πράγμα μια και καλή, και να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή όπως πρέπει.

Κοριτσι μου δεν ειναι εκμεταλευση, να δινει σε εναν νεο ανθρωπο που μολις ξεκιναει 600 ευρο!! που ξερω εγω αν κανει για την δουλεια που τον θελω ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ 600 σε καποιον που ειναι καιρο σε μια δουλεια!

Τα έχεις καταλάβει λίγο στραβά τα πράγματα (στραβά αν είσαι στη μεριά του εργαζομένου... :whistle:). Ο μισθός πάει ανάλογα με τη θέση. Είναι συγκεκριμένος... Αν δεν γουστάρεις, και δεν είσαι σίγουρος ότι θα σου κάνει σωστά τη δουλιά, κάντου δοκιμαστική 2-μηνη σύμβαση. Αν δεν σου κάνει, διώξε τον, και πάρε άλλον. Όχι να τον πληρώνεις ψίχουλα... Δεν κατάλαβα. Αν τον προσλαμβάνεις με αξιοκρατικά κριτήρια, βάση προσόντων και σπουδών, γιατί να μην σου κάνει?

Οι χαμηλοί και-καλά-δοκιμαστικοί μισθοί είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που πουλάνε οι εκάστοτε εργοδότες προκειμένου να βγάλουν τη δουλιά με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Αυτό είναι εκμετάλλευση. Τουλάχιστον να μη φτάσουμε σε σημείο να τη θεωρούμε και δεδομένη, ετσί?

Ακριβώς έτσι. Μερικοί έχουμε φτύσει αίμα για να πάρουμε τα πτυχία μας, και δεν είναι ούτε πτυχία Ισχυοκαλλιέργειας (no offense), ούτε κάτι αντίστοιχο. Παίρνουμε πτυχία μηχανικών και μας λένε "600 ευρώ". Ε όχι να μας πούνε και ******* που δεν δεχόμαστε να εξισώσουμε τους κόπους και τη δυναμική μας ως επαγγελματίες με 600 ευρώ. Πόσο μάλλον τη στιγμή που οι αντίστοιχοι συνάδελφοι σε άλλα κράτη παίρνουν 4-5 φορές περισσότερα χρήματα.

+1000! Το ίδιο για κάθε θέση που ζητάει το πτυχίο σου και παρόλαυτά σου δίνει ψίχουλα.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Κοριτσι μου δεν ειναι εκμεταλευση, να δινει σε εναν νεο ανθρωπο που μολις ξεκιναει 600 ευρο!! που ξερω εγω αν κανει για την δουλεια που τον θελω ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ 600 σε καποιον που ειναι καιρο σε μια δουλεια!

δηλαδη αν ειχες εσυ π.χ. γραφειο και σου χρειαζοταν μια κοπελα να κραταει τα τηλεφωνα.. ποσα θα της εδινες απο την πρωτη μερα??

Ξερω πολυ καλα πως δουλευει η αγορα,ξερω πως κοιτανε να βγαλουλε τον μηνα με οσα λιγοτερα λειτουργικα εξοδα γινεται,ακομα ακομα και αν εχουνε χιλιαδεσ ευρο τζιρο τον μηνα..η ακομα και την μερα, αλλα ξερω επισεις ξερω πως αν εισαι καλος και αγαπας αυτο που κανεις αργα η γρηγορα οι κοποι σου αναγνωριζονται...και αν οχι εκει που εισαι τοτε ψαχνεις για καπου αλλου..αργα η γρηγορα καπου καλα θα σκαλωσεις!!!;)....αρκει να το

ψαχνεις....

Τι ξεκινας καλα αλλα στη διαρκεια το χανεις. Οι Ελληνικες επιχειρησεις ειναι απο τις πιο κερδοφορες στην Ευρωπη αλλα δινουν τους χειροτερους μισθους. Οι ελληνες επιχειρηματιες ειναι πολυ περισσοτερο πλουσιοι απο οσο θα επρεπε διοτι πληρωνουν χαμηλα, πουλανε ψηλα, παρολο το χαμηλοτερο κοστος. Αν κανεις δεν πηγαινε στη δουλεια των 1000 ευρω με 600, ο εργοδοτης θα εδινε τα 1000 αφου χρειαζεται καποιον να κανει τη δουλεια. Την αγορα εργασιας τη διαμορφωνουν και οι εργοδοτες και οι εργαζομενοι. Εγω μετα απο 18 χρονια δουλειας δεν θα πηγαινα καπου με 2000 ευρω. Προτιμω μπαρμαν η μεταναστης παρα να γαμ...μαι για να ξοδευει στα μπουζουκια 10000 ευρω το βραδυ ο καραγκιοζης βλαχος εργοδοτης που κλεβει την εφορια και πληρωνει ψιχουλα και επενδυει μηδεν σε ολους τους τομεις. Και να ξερεις οταν σου δωσουν 1000 θα πρεπει να δουλευεις για 2000. Το τι ζητας βεβαια ειναι συναρτηση του τι μπορεις και εισαι προθυμος να προσφερεις. Οταν ομως πας σε δουλεια των 1000 με 600, πολυ συντομα θα δουλευεις για 600 επειδη θα νοιωσεις κοροιδο. Και θα ερθει ο επομενος κλπ.

Η αγορα εργασιας στην Ελλαδα ειναι μπερδεμενη και αρρωστη κατασταση κυριως λογω μεγεθους και τριτοκοσμικης κουλτουρας της πλειοψηφιας των εργοδοτων. Αλλα βρισκουν και κανουν. Εγω λεω μπραβο στην κοπελλα που δεν πηγε παροτι δεν νομιζω οτι καταλαβε το γιατι.

Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο ζητήματα...

Από τη μια πλευρά έχουμε το φαινόμενο του καθυστερημένου απογαλακτισμού της νεολαίας και μια παράταση της εφηβείας μέχρι τα 30 σε μερικές περιπτώσεις. Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι αυτό είναι ένα δείγμα νοσηρής αντιμετώπισης της πραγματικότητας, ειδικά όταν οι νέοι ενστερνίζονται τις απόψεις της Μαρίας για τη ζωή και για το πώς θα πρέπει να την απολαμβάνει κανείς.

Από την άλλη, έχουμε τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που ανήκει στην ευρωζώνη και θεωρείται μια αναπτυγμένη χώρα... Είναι υποτιμητικό να μην αναγνωρίζεται η αξία του νέου και να μην ανταμείβεται η προσπάθεια που κάνει.

Από αυτή τη πλευρά καλά έκανε η Μαρία και αρνήθηκε τη δουλεία της τηλεφωνήτριας. Απλά αναρωτιέμαι αν έψαχνε για κάτι καλύτερο συγχρόνως με το να απολαμβάνει τις ονειρεμένες διακοπές της σε Μπαλί και Φλωρεντία... :rolleyes:

Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο ζητήματα...

Από τη μια πλευρά έχουμε το φαινόμενο του καθυστερημένου απογαλακτισμού της νεολαίας και μια παράταση της εφηβείας μέχρι τα 30 σε μερικές περιπτώσεις. Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι αυτό είναι ένα δείγμα νοσηρής αντιμετώπισης της πραγματικότητας, ειδικά όταν οι νέοι ενστερνίζονται τις απόψεις της Μαρίας για τη ζωή και για το πώς θα πρέπει να την απολαμβάνει κανείς.

Από την άλλη, έχουμε τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που ανήκει στην ευρωζώνη και θεωρείται μια αναπτυγμένη χώρα... Είναι υποτιμητικό να μην αναγνωρίζεται η αξία του νέου και να μην ανταμείβεται η προσπάθεια που κάνει.

Από αυτή τη πλευρά καλά έκανε η Μαρία και αρνήθηκε τη δουλεία της τηλεφωνήτριας. Απλά αναρωτιέμαι αν έψαχνε για κάτι καλύτερο συγχρόνως με το να απολαμβάνει τις ονειρεμένες διακοπές της σε Μπαλί και Φλωρεντία... :rolleyes:

Υπαρχει ομως και μια αληθεια που δεν τη λεμε. Οτι η δουλεια βγηκε απο το δουλεία. Οι σοφοι αρχαιαοι ημων προγονοι δεν δουλευαν, φιλοσοφουσαν και δουλευαν οι σκλαβοι. Φυσικα δεν λεω να παμε σε αυτο το μοντελο, αλλα ο στοχος ειναι η εργασια να μειωνεται στα ελαχιστα απαραιτητα επιπεδα. Αυτο κανουν και στις ανεπτυγμενες χωρες, στην Ελλαδα δουλευουμε το περισσοτερο χρονο στην ΕΕ αλλα με τις μικροτερες απολλαβες. Αφου η κοπελλα μπορει να μην δουλευει και να ζει καλα κανει. Αν μπορουσα θα το εκανα και εγω και θα επελεγα μια μικρη εργασια της αρεσκειας μου, οταν και αν ερχοταν. Υπαρχουν και πολλα χρησιμα πραγματα να κανεις και χωρις να δουλευεις, οπως η μορφωση. Επισης ευχαριστως θα κατεβαζα το κοστος διαβιωσης μου για να εχω μια εργασια που μου αρεσει και δεν θα μου τρωει τα σωθικα.

E ναι αυτο εννοειται αν εισαι τυχερος κι εχεις οικογενεια με οικονομικη επιφανεια που μπορει να σε συντηρει κι να σου προσφερει οτι θες χωρις να υπαρχει προβλημα κι σε αυτους κι σε σενα..Προφανως η κοπελα αηκει σε αυτη την κατηγορια ,οι υπολοιποι δεν εχουμε τετοιες επιλογες..Μαλλον δεν μπορουμε να εχουμε τετοια συμπεριφορα..

Εχω να πω τα εξης:

καταρχην δεν ειναι ολες οι επιχειρισεις το ιδιο!!! Αλλες βγαζουνε και αλλες απλως μπορουνε να επιβιωσουνε!! δουλευω απο τα 15 σε διαφορες εργασιες, απο απλος βοηθος μεχρι και προισταμενος του τμηματος μου, και εχω υπαρξει για καποιο διαστημα και εργοδοτης! φυσικα και εχω σπουδασει οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα!

Οπως και πολλοι απο εσας που εχετε δει και εχετε ακουσει παρα πολλα ετσι και εγω!...Για να μην βγαινουμε :offtopic: απο το θεμα, στην ελλαδα αλλα ισχυουνε και αλλα οχι, αλλιως ειναι τα πραγματα σε μια επιχειριση και αλλιως σε καποια αλλη!!!

Πιστεψτε με... οτι ο καθε εργοδοτης διαφορετικα θα πληρωσει εναν πτυχιουχο σε μια εταιρια, διαφορετικα σε μια αλλη!! με το ιδιο ωραριο και αντικειμενο!! αν θελει δεν σου αναγνωριζει και το πτυχιο!! ουτε το μεταπτυχιακο!!....ειναι στην νοοτροπια του καθε "αφεντικου"-εταιριας το τι θα σου δωσει!! υπαρχουνε εταιριες που πληρωνουνε 600-800 ευρω τους υπαλληλους τους, και 1100 μονο τους διευθυντες τους!!!! και υπαρχουνε εταιριες που στην καθαριστρια τους μονο, που ερχεται λιγες ωρες την μερα, δινουνε 900 ευρω!!

οντως υπαρχουνε καρακγιοζηδες αφεντικα οπως ανεφερε και ο φιλος, πιο πανω που χαλανε χιλιαρικα ολοκληρα καθε βραδυ στα μπουζουκια, και καθυστερουνε να πληρωσουνε τους μισθους των υπαλληλων τους (χρηματα τα οποια ειναι δεδουλευμενα και τα δικαιουνται!!!!) και χρωστανε στους προμηθευτες τους αστεια ποσα (για αυτους!!!) την ταξεως των 100-600 ευρω... και λενε ασε...δυσκολα...φυλακη θα μας πανε....δεν πουλαμε...δεν παω καλα με 8 μηνες επιταγες με πληρωνουνε και αλλα πολλα τετοια!!!

Υπαρχουνε ομως και εργοδοτες που η εταιρια τους ειναι μικρομεσαια και δεν κανει τρελλους τζιρους...τους ξεσκιζει η εφορια και τρωνε και κανονια απο επιταγες και πολλα αλλα τετοια...

Η λυση στο ολο ζητημα ειναι απλη, αλλα οχι και ευκολη..

Ξεκιναμε απο χαμηλα, αν θελουμε και στοχευουμε να φτασουμε πιο ψηλα ειτε μισθολογικα ειτε σαν θεση-αρμοδιοτητες! εκτος και αν...εργαζομαστε στον θειο μας...η στον μπαμπα μας..:happy:

Δεν δεχομαι με τιποτα, οτι ενας που εχει ικανοτητες, γνωσεις, δειχνει ζηλο για την εργασια του,αγαπαει αυτο που κανει, καποια στιγμη αν οχι να φτασει ψηλα, θα καλυτερεψει τις συνθηκες εργασιας του-διαβιωσης του...αρκει να το ψαχνει και λιγο..Αν καθεται σε μια εταιρια με 700 ευρω και βριζει τον εργοδοτη του που τον σκιζει και δεν τον πληρωνει... χωρις ο ιδιος να κανει καμια ενεργεια ειναι αξιος της μοιρας του!

Υπαρχουνε εταιριες και εργοδοτες που αναγνωριζουνε το ταλεντο σου, την προυπηρεσια σου,τα πτυχια τις γνωσεις σου και πληρωνουνε οσο αξιζεις (με ελληνικα δεδομενα παντα...) και πιστεψτε με δεν θα σε διωχνανε ετσι απλα..... για να παρουνε καποιον με 700 ευρο μονο και μονο για να μην δινουνε σε σενα 1000+...Αυτο για τον εργοδοτη, μεχρι να μαθει την δουλεια στον αλλον, ειναι χρονος και χρημα...

Υπαρχουν εργοδοτες που πραγματικα δεν ξερουνε που πανε τα 4...:pοχι να κουμανταρουνε δεν ξερουνε,οχι PC δεν μπορουνε να χειριστουνε..αλλα ουτε καν τι εχει και τι δεν εχει μεσα η εταιρια τους δεν γνωριζουνε... ειναι πολλες οι περιπτωσεις που χαμηλοβαθμοι-χαμηλομοσθοι (και οχι μονο ..) εργαζομενοι κρατανε ολοκληρες εταιριες, που αν αυριο κιολας τους παρατουσανε καποιοι απο αυτους....η επιχειρηση θα πηγαινε για φουντο!!!!

Αυτα..και συγνωμη για το μακροσκελες post....την γνωμη μου λεω παντα και αυτα που εχω ζησει και ζω καθημερινα!....

ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)

Πιστεψτε με... οτι ο καθε εργοδοτης διαφορετικα θα πληρωσει εναν πτυχιουχο σε μια εταιρια, διαφορετικα σε μια αλλη!! με το ιδιο ωραριοκαι αντικειμενο!! αν θελει δεν σου αναγνωριζει και το πτυχιο!! ουτε το μεταπτυχιακο!!....ειναι στην νοοτροπια τουκαθε "αφεντικου"-εταιριας το τι θα σου δωσει!! υπαρχουνε εταιριες που πληρωνουνε 600-800 ευρω τους υπαλληλους τους, και 1100 μονο τους διευθυντες τους!!!! και υπαρχουνε εταιριες που στην καθαριστρια τους μονο, που ερχεται λιγες ωρες την μερα, δινουνε 900 ευρω

:w00t: :w00t: :w00t:

Το οτι θελει κανει ο καθενας κι αν θελει εκμεταλευεται μας το λες για καλο?Κι το οι ειναι στο χερι του καθενα να πληρωσει οσο θελει?κι την στιγμη που ζητα πτυχια κι μεταπτυχιακα δεν εκμεταλευση κι παρανομο να σε δηλωνει ως κατι που δεν είσαι?Κι μηπως χανει κι το κρατος απο αυτο κι ο μονος που κερδιζει ειναι ο εργοδοτης?

Παντως το για οτι θελει σε δηλωνει κι αν θελει αναγνωριζει τα πτυχια κτλ πολυ μου αρεσε..Δηλαδη αυτα συμβαινουν μονο στην Ελλαδα παντου στο εξωτερικο πως υπαρχουν κανονικοι μισθοι..Κι εκει μπορουν κι πληρωνουν?Κι γιατι παντου στο εξωτερικο αν εχεις πτυχιο η μεταπτυχιακο αναγνωριζεται εδω ειναι πιο εξυπνοι οι εργοδοτες?Κι απορια αν ειναι να με αντιμετωπισουν σαν να μην εχω πτυχιο γιατι να κατσω να σπουδασω?

Ε ναι μιλαμε για την χωρα που βγηκε βουλευτης κι ειπε οτι ιδιοκτητες μοδατων καφετεριων κι μπαρ δηλωνουν αποροι κι σκεφτονται αν θα τους δωσουν το επιδομα για τους φτωχους:lol::lol:

Κι μικρομεσαια να ειναι η επιχειρηση δεν εχει δικαιωμα να δινει μισθους πεινας κι να εκμεταλευεται..

Ξεκιναμε παντα απο χαμηλα, αν θελουμε και στοχευουμε να φτασουμε πιο ψηλα ειτε μισθολογικα ειτε σαν θεση-αρμοδιοτητες! εκτοσ και αν ειπαμε...εργαζομαστε στον θειο μας...η στον μπαμπα μας..

οταν λες πιο ψηλα?Ποσο πιο ψηλα εννοεις?Απο τον μισθο πεινας 600 ευρο θα παμε σε εναν απλα μικρο μισθό δηλαδή?

Κι ποσο καιρο πρεπεί να αφηνουμε να μας εκμεταλευονται ?να κι η γνωστη ατακα ναι την εχω ξανακουσει αν δεν σα αρεσει πανε δουλεψε στον θειο σου η τον μπαμπα σου η οπου θες..

Αυτα..και συγνωμη για το μακροσκελες post....την γνωμη μου λεω παντα και αυτα που εχω ζησει και ζω καθημερινα!....

Σήμερα 13:35

Μαλλον ξερεις καλα οτι κατι δεν λες σωστα κι ζητας επιεικια ..:lol::lol:;)

:w00t: :w00t: :w00t:

Το οτι θελει κανει μας το λες για καλο?Κι το οι ειναι στο χερι του καθενα να πληρωσει οσο θελει?Δηλαδη αυτα συμβαινουν μονο στην Ελλαδα στο εξωτερικο πως υπαεχουν κανονικοι μισθοι..Ε ναι μιλαμε για την χωρα που βγηκε βουλευτης κι ειπε οτι ιδιοκτητες μοδατων καφετεριων κι μπαρ δηλωνουν αποροι κι σκεφτονται αν θα τους δωσουν το επιδομα για τους φτωχους:lol::lol:

Κι μικρομεσαια να ειναι η επιχειρηση δεν εχει δικαιωμα να δινει μισθους πεινας κι να εκμεταλευεται..

οταν λες πιο ψηλα?Ποσο πιο ψηλα εννοεις?Απο τον μισθο πεινας 600 ευρο θα παμε σε εναν απλα μικρο μισθό δηλαδή?

Κι ποσο καιρο πρεπεί να αφηνουμε να μας εκμεταλευονται ?να κι η γνωστη ατακα ναι την εχω ξανακουσει αν δεν σα αρεσει πανε δουλεψε στον θειο σου η τον μπαμα σου..

Μαλλον ξερεις καλα οτι κατι δεν λες σωστα κι ζητας επιεικια ..:lol::lol:;)

Με εχεις παρεξηγησει μου φαινεται xristinoula..?:p

1) Δειχνω πουθενα σε ολοκληρο το post μου οτι ειμαι με το μερος των αφεντικων η οτι συμφωνω με το οτι να ναι μπαχαλο που επικρατει εδω και μαλιστα συνηγορει και το κρατος οποιο και αν ειναι αυτο??? ΟΧΙ!!! απλα αναφερω τι γινεται χωρις ομως να συμφωνω!!!

2)Στο εξωτερικο αν θελεις να ξερεις, ναι συμφωνω οτι ειναι καλυτερα τα πραγματα,αλλα το κοστος ζωης ειναι και υψηλοτερο!..πχ ιταλια-γαλλια...Ο αδερφος μου τελειωσε βιολογια και δουλευει εδω και εναν χρονο στην ιταλια και παιρνει 1200 ευρω!...μονο αν ζεις μετρημενα μπορεις να λες οτι ειμαι σχετικα καλα! Επισεις ξερω παιδια που ψαχνανε στην αγγγλια μηνες ολοκληρους για δουλεια..αλλοι τα καταφερανε και αλλοι οχι!! τιποτα δεν σου προσφερεται απλοχερα!

3)Δεν ζηταω επιεικια απο κανεναν!! απλα οτι και αν γραφεις ειναι ειτε ειναι σωστα ειτε οχι αν ειναι μακροσκελες το post κουραζει στο διαβασμα...;)

ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)

Οχι ,δεν είπα οτι συμφωνεις, δεν γνωριζω τις αποψεις σου ..απλα κριτικαρα οσα ειπες..Κανενας δεν ειπε οτι δεν υπαρχει ανεργεια εξω ,παντως δεν την εκμετελευονται οπως εδω..

Τουλαχιστον εκει με μισθο πρωτου χρονου ζεις εστω στερημενα..Κι εκει οι αυξησεις κι τα λοιπα δινονται κανονικα ,εδω δεν ζεις καθολου..

Οχι δεν είπα οτι συμφωνεις δεν γνωριζω τις αποψεις σου απλα κριτικαρα οσα ειπες..Κανενας δεν ειπε οτι δεν υπαρχει ανεργεια εξω παντως δεν την εκμετελευονται οπως εδω..

Τουλαχιστον εκει με μισθο πρωτου χρονου ζεις εστω στερημενα..Κι εκει οι αυξησεις κι τα λοιπα δινονται κανονικα εδω δεν ζεις καθολου..

Αυτό ισχύει ως ένα βαθμό, όμως υπάρχει και άλλη όψη του νομίσματος που είναι ότι τα παιδιά από τα 16 τους χρονια κάνουν δουλειές του ποδαριού τα καλοκαιρια η τα σαββατοκύριακα και στο πανεπιστήμιο κάνουν πρακτική (μερικοί πληρωνόμενοι ψίχουλα, μερικοί πολύ καλά, αλλα υπάρχουν και unpaid internships) με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην αγορά εργασία τους στα 21 (κι όχι στα 26-27 όπως εδώ που ακόμα κι αν προσθέσεις σπουδές, μεταπτυχιακά, στρατό κτλ δε βγαίνει) με προϋπηρεσία και μετά να χτυπάνε δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς. Πες εδώ σε έναν 20άρη να κάνει unpaid πρακτική και θα σε κοιτάει σα χάνος και μετά που θα κοντεύει τα 30 χωρίς καμια προϋπηρεσία θα αναρωτιέται γιατί με 6 μεταπτυχιακά δεν τον θέλει κανεις.

Συμφωνώ 100% μαζί σας για τα λαμόγια εργοδότες (που είναι περισσότεροι στη χωρα μας από τις άλλες σύχγρονες χώρες) αλλα καλο είναι να βλέπουμε και τις 2 όψεις του νομίσματος.

Αναρωτιέμαι όταν διαβάζεις τα μηνύματα, σκέφτεσαι αυτό που διαβάζεις ή απλά βιάζεσαι να απαντήσεις; Νομίζω ήμουν σαφής.

Οι αρχικοί μισθοί στο εξωτερικό είναι αξιοπρεπείς, αλλα τα άτομα εκεί έχουν ήδη εμπειρία όταν πάνε για πρώτη δουλειά, την οποια έχουν αποκτήσει μέσα από internships (πρακτική επί το ελληνικότερον), εθελοντική εργασία (volunteering) κτλ. Μιλάω για Αγγλία συγκεκριμένα. Οποτε όταν απαιτούν αξιοπρεπή πρώτο μισθό, έχουν φροντίσει να απαιτήσουν και τα ανάλογα αξιοπρεπή προσόντα (κι όχι μονο στα χαρτιά).

Δεν χρειαζονται ολες οι δουλειες προυπηρεσια ρε συ..Ενας καθηγητης πχ τι προυπηρεσια να κανει?Να δει αν τα λεει καλα?:pη ενας τενικος με pc πχ τι προυπηρεσια?Αν το εχεις το εχεις..Αν το χεις το εχεις..Ασε που ποσος χρονος χρειαζεται για αυτην την προηπυρεσια?1 3μηνο? 1 6μηνο?Οχι κι 2,3 χρονια..Ας βρεθει καποιος τροπος να κανουμε πρακτικη ενα 6μηνο χωρις πληρωμη κι μετα να πληρονομαστε κανονικα δεν θα χαμε προβλημα..Σουπερ μου ακουγεται..

Θεωρω οτι η προυπηρεσια σε καποιες περιπτωσεις ειναι δικαιολογια..

δεν φταιμε εμεις που δεν υπαρχουν προγραμματα που νσα προσφερουν προυπηρεσια συμβατα με το πανεπιστημιο εδω δεν εχουμε γραμματεια.Τα προγραμματα μας λειψανε..

Ασε που αυτο γινεται εδω καθε φορα που πηγαινεις σε νεα δουλεια.Δεν γινεται μονο σε 20χρονα..Που πιθανως δεν ξερουν την δουλεια..

Μερικοί νομίζουν οτι με 5 πτύχιο, 10 μεταπτυχιακά και 34 master θα μπορέσουν να βρουν δουλειά με 2 χιλιαρικά το μήνα από την πρώτη μέρα. Αναγκαστικά πρέπει να περάσεις από αυτό το στάδιο για να μάθεις τη δουλειά και να δείξεις οτι αξίζεις/έχεις όρεξη και προσόντα, και μετά να προχωρήσεις παραπάνω.

Δε διαφωνώ οτι είναι λίγα τα 600 ευρώ αλλά νομίζω πως με νορμάλ έξοδα και λίγη βοήθεια από τους γονείς μπορείς να επιβιώσεις.

Γενικά συμφωνώ με την τοποθέτηση του georgekap1.

gkr:lol::lol:.Kατι τετοιες λογικες τα καταστρεφουν ολα..Γιατι να δειξω οτι αξιζω για να παρω εναν αξιοπρεπη μισθο?Αν καποιοι δεν ξερουν τα δικαιωματα τους δεν ειναι προβλημα αυτο..κι οχι με 600 υρο δεν επιβιωνεις μονος σου στο σπιτι των γονιων σου μενεις..Κι σε συντηρουν κιολας..Γιατι ενας εγαλος αριθμος νεων μενουν με τους γονεις τος?

οταν υπαρχουν μυριο κ αλλοδαποι παρανομοι κ μη σε μια χωρα 10μυριων αυτα συμβαινουν...να παιρνουν 600ε κ να λενε αρχη ειναι σε καμμια 10αρια χρονια θα φτασω το 1000αρικο:P

σκεφτειτε τι θα γινοταν αν ολοι μας δεν πηγαιναμε σε δουλειες με μισθους απαραδεκτους...θα αναγκαζοντουσαν να τους αυξησουν.

οσοι εχουν την οικονομικη ανεση καλα κανουν κ δεν πανε...αν κ συνηθως αυτοι ειναι π δουλευουν αμμεσα στις δουλειες της οικογενειας.

οι αποψεις περι τρωει τα λεφτα τ μπαμπα της μαμας κτλ ειναι πρωηγ. εποχων,ολοι μας θα θελαμε να ειχαμε μια τετοια δυνατοτητα

Δεν χρειαζονται ολες οι δουλειες προυπηρεσια ρε συ..Ενας καθηγητης πχ τι προυπηρεσια να κανει?Να δει αν τα λεει καλα?:pη ενας τενικος με pc πχ τι προυπηρεσια?Αν το εχεις το εχεις..Αν το χεις το εχεις..

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και προϋπηρεσία δεν είναι μονο να έχεις τις τεχνικές γνώσεις που χρειάζονται στη δουλειά σου. Είναι και γενικώς να έχεις μάθει σε περιβάλλον εργασίας ώστε ούτε παραλογες απαιτήσεις να έχεις αλλα και να μη σε πιάνουν κορόιδο.

Ασε που ποσος χρονος χρειαζεται για αυτην την προηπυρεσια?1 3μηνο? 1 6μηνο?Οχι κι 2,3 χρονια..Ας βρεθει καποιος τροπος να κανουμε πρακτικη ενα 6μηνο χωρις πληρωμη κι μετα να πληρονομαστε κανονικα δεν θα χαμε προβλημα..Σουπερ μου ακουγεται..

Θεωρω οτι η προυπηρεσια σε καποιες περιπτωσεις ειναι δικαιολογια..

Σίγουρα είναι δικαιολογία σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως στις περισσότερες. Απλά όπως είπα σε κάθε νόμισμα υπάρχουν 2 όψεις, μονο αυτό. Από την άλλη, ούτε το άλλο που λες είναι έτσι απλά, να δουλεύεις 6 μήνες τσάμπα και μετά αυτόματα να παίρνεις τα super ουάου λεφτά. Στο χέρι σου είναι αν θες να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου να κανεις καμια χαμηλά αμοιβόμενη εργασία ως φοιτήτρια η κάποια εθελοντική εργασία.

δεν φταιμε εμεις που δεν υπαρχουν προγραμματα που νσα προσφερουν προυπηρεσια συμβατα με το πανεπιστημιο εδω δεν εχουμε γραμματεια.Τα προγραμματα μας λειψανε..

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς προγράμματα συμβατά με το πανεπιστήμιο. Πάντως γενικώς προγράμματα πρακτικής ακόμα κι όταν υπάρχουν πετάγονται κάποιες έξυπνες παρατάξεις και αρχίζουν τα "έξω οι επιχειρήσεις από το πανεπιστήμιο". Εμάς οι πανέξυπνοι είχαν διαλύσει τις ημερες καριέρας με αβγά, μπογιές κτλ. Φυσικά μετά παραπονιούνται ότι τα πτυχία τους δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Ασε μας gkr:lol::lol:.Kατι τετοιες λογικες τα καταστρεφουν ολα..Γιατι να δειξω οτι αξιζω για να παρω εναν αξιοπρεπη μισθο?Αν καποιοι δεν ξερουν τα δικαιωματα τους δεν ειναι προβλημα αυτο..

Κάτσε εσύ λοιπόν και περίμενε πως το χαρτί θα σου φέρει τα λεφτά από μόνο του και θα πας μπροστά :rolleyes:

Δεν ξέρω κι από εργατικό δίκαιο (sic), αλλά ποιά ακριβώς δικαιώματά σου παραβιάζονται με το να παίρνεις 600 ευρώ;

οταν υπαρχουν μυριο κ αλλοδαποι παρανομοι κ μη σε μια χωρα 10μυριων αυτα συμβαινουν...να παιρνουν 600ε κ να λενε αρχη ειναι σε καμμια 10αρια χρονια θα φτασω το 1000αρικο:P

Μα καλά δηλαδή εσύ σε τέτοιες δουλειές στοχεύεις, σε αυτές που κάνουν οι παράνομοι αλλοδαποί;; :blink:

Ελαφρώς άστοχο το σχόλιο, κατά τη γνώμη μου πάντα. :)

κοιτα δεν φιλοδοξω να συμβαδιζουν ολοι με την λογικη μουgkr.Απλα αλλο ειπα εγω εντελως αλλο λες εσυ..Ποτε ειπα εγω αυτο που καταλαβες?

gmac συγνωμη κιολας αλλα που διαφωνουμε ακτιβως εμεις οι δυο μηπως στο οτι δεν θες να καταλαβεις τι λεω?

κοιτα δεν φιλοδοξω να συμβαδιζουν ολοι με την λογικη μου.Απλα αλλο ειπα εγω εντελως αλλο λες εσυ..Ποτε ειπα εγω αυτο που καταλαβες?

Σε μένα πήγαινε αυτό;

Ακριβως ,καποιοι απλως δεν καταλαβατε τι λεμε νομιζω..Δεν διαφωνουμε συμφωνουμε με αλλα λογια εδω..Ολοι τα ιδια λεμε ουσιαστικα..

gmac κανεις δεν το αρνειται οτι δεν πρεπει να πληρωνονται ανεξαρτητα προυπηρεσιας ολοι το ιδιο απλα στην Ελλαδα το ποσο ειναι πολυ χαμηλο κι επισης δεν υπαρχει η νομοθεσια που υπαρχει στο εξωτερικο κι προστατευει τους εργαζομενους..Αν οι μισθοι ηταν λιγο πιο ψηλοι σε επιπεδο εξωτερικου αρχικου μισθου δεν θα υπηρχε προβλημα..

gkr ολοι ναγκαζονται να το κανουν αυτο που λες αυτο δεν σημαινει οτι η κατασταση στην ελλαδα σε μισθους ειναι καλη..