Jump to content

Περί...digital gadgets γενικά

ipparxos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δοκίμασε να κάνεις και κανένα update, δεν έχεις να χάσεις τίποτα ;)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

• Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτές έλεγα... Για τις foscam τα reviews αναφέρουν πολλά προβλήματα συνδεσιμότητας με dynamic ip. Έχει κάποιος κανένα από αυτά τα μοντέλα;

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Να επιβεβαιώσω ότι είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς το ίδιο όνομα στον τίτλο, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Το πιο σύνηθες "λάθος" είναι n κατάληξη GR στο όνομα αρχείου των υπότιτλων για να ξεχωρίζουν ;-) Σβήσε το GR.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Με την φτωχια και την ελειψη ποιοτητας στο Ελληνικο τηλεοπτικο τοπιο,εχω σκευτει πολλακης να βαλω συνδρομητικη,αλλα το κοστος για καποιο full πακετο(nova ή ote tv) μου ειναι δυσβασταχτο και πιστευω πως τα οικονομικοτερα πακετα τυπου start pack δεν αξιζουν τα λεφτα τους,εφοσον τους λειπουν βασικα αθλητικα και κινηματογραφικα καναλια.Αφου ομως η samsung smart tv μου διαθετει ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη,σκευτομαι σοβαρα να παρω ενα δορυφορικο πιατο για να βλεπω τα ελευθερα δορυφορικα καναλια που δεν χρειαζονται συνδρομη απο καποιον ευρωπαϊκο δορυφορο π.χ. astra ή horbird.Το κοστος του πιατου ειναι σχετικα μικρο και ο δορυφορικος δεκτης βρισκεται ηδη στην τηλεοραση μου,οποτε δεν θα χρειαστει να πληρωσω κατι παραπανω εκτος απο το πιατο και τον τεχνικο που θα μου το τοποθετησει.Αξιζει ομως τον κοπο?Υπαρχουν αρκετα καναλια στις γλωσσες που κατεχω(ελληνικα,αγγλικα,γερμανι κα) ή θα πιανω 500 καναλια απο τα οποια τα 400 θα ειναι σε γλωσσες που δεν καταλαβαινω?Υπαρχουν ελευθερα καναλια με ποικιλο και ποιοτικο προγραμμα με σειρες,ταινιες,ψυχ.εκπομπες,αθλητικα κ.τ.λ. ή θα πιανω μονο ειδησεογραφικα καναλια τυπου CNN,BBC World,Euronews?Αν υπαρχει καποιο μελος του forum που εχει ελευθερη δορυφορικη τηλεοραση ας μου δωσει τα φωτα του.

Δεν ξέρω για το περιεχόμενο των ελεύθερων δορυφορικών, αλλά νομίζω πως αφού έχεις σκοπό να πληρώσεις τον τεχνικό και την κεραία, σε συμφέρει να βάλεις το start pack της nova. Έχουν δωρεάν την εγκατάσταση και την κεραία και τον αποκωδικοποιητή τον δίνουν τσάμπα αν πληρώσεις με πιστωτική, οπότε τα λεφτά που θα έδινες για αυτά τα δύο θα τα δώσεις σε "δόσεις" στην συνδρομή της νόβα. Αν από τα 30 που έχει το 3play αφαιρέσεις τα λεφτά που δίνεις τώρα για ίντερνετ και τηλέφωνο το κόστος θα είναι μικρότερο από την εγκατάσταση και το πιάτο.

Αφού η nova παίζει από hotbird, θα μπορείς να βλέπεις στην samsung όλα τα κανάλια που μεταδίδονται σ' αυτόν και στο μετά θα σου μείνει το πιάτο οπότε σε συμφέρει.

εχει πολλα ελευθερα καναλια . τα περισσοτερα στον hotbird ειναι αραβικα κλπ. εχει και ιταλικα και γερμανικα.

λιγο που εχω δει δεν αξιζει να τα παρακολουθησεις. αν σε περνει βαλε μια νοβα start pack να βλεπεις κανενα ντοκυμανταιρ.

To start pack ομως προσφερει κατι ουσιαστικο παραπανω απο τα καναλια που ειναι διαθεσιμα ελευθερα?Επισεις θα μπορω να βλεπω nova με τον ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη της τηλεορασης μου με καποια καρτα CAM/CI+ ή θα πρεπει αναγκαστικα να χρησημοποιω τον εξωτερικο δεκτη της nova?

Αγαπητοι συμφορουμητες θελω τη βοηθεια σας να μου πειτε αν υπαρχει καποιο καταστημα αθηνα που να αλλαζει τη μπαταρια του συγκεκριμενου μοντελου.
:respect:

παρε μπαταρια απ το ebay. δες και ενα βιντεο στο youtube και αλλαξε την!

καλη επιτυχια

Η καλύτερη λύση...

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

• 2 weeks later...

Αγορασα σημερα 4 μπαταριες ΑΑ επαναφορτιζομενες τυπου Νi-MH 3800 mΑ και επειδη εχω διαβασει σε πολλα site και ο καθενας λεει τα δικα του πολες γνωμες κλπ με αποτελεσμα να μη ξερω τι πραγματικα ισχυει και εχω μπερδευτει, θα ηθελα να μου λυθουν καποιες αποριες για να μη χαλασω και τις μπαταριες, παρακαλω ας απαντησει μονο οποιος γνωριζει και εχει σχετικη εμπειρια τουλαχιστον στα παρακατω ερωτηματα,

ο φορτιστης μου δεν με ειδοποιει οταν τελειωσει η φορτιση εκτος κι αν δεν τον εχω αφησει να φορτισει εγω οση ωρα πρεπει, ειναι ο παρακατω: http://www.semicom.gr/gpb350180-c4 και βγαζει 160 mA οπως αναγραφει Output: d.c. 2,8 V ---160mA (AA size) και οι μπαταριες: http://www.bidorbuy.co.za/item/83007258/SDNMY_RECHARGEABLE_BATTERIES_AA_OR_AAA.html

Τα ερωτηματα ειναι τα εξης:

1) Θα πρεπει να τις φορτισω πρωτα πριν τις χρισημοποιησω πρωτη φορα?

2) Αν ναι θα πρεπει να τις φορτισω αμεσως με το που τις ανοιξω σαν πρωτη φορτιση ή μπορω να τις αφησω και να τις φορτισω οποτε θελω και γενικοτερα μετα μπορω να τις φορτιζω οποτε θελω ανεξαρτητα απο το ποσο ''γεματες'' η οχι ειναι?

3) ισχυει οτι για να βρω το χρονο φορτισης αρκει να διαιρεσω τα mA της μπαταριας με τα mA που βγαζει ο φορτιστης και να το πολλ/σιασω με το 1,4? Εμενα μου βγενει 33 ωρες περιπου, πολες μου φενοντε.. μηπως υπαρχει κυνδινος υπερφορτωσης? στις μπαταριες αναγραφετε ''standard charge 15Hrs at 60mA'' τι ισχυει τελικα?

4) σαν πρωτη φορτιση (επειδη τις δοκιμασα και εχουν λιγη ''ενεργεια'') πρεπει να τις αφησω οση ωρα μου βγει απο τη πραξη που ανεφερα παραπανω (αν ειναι ο σωστος τροπος αυτος που ανεφερα) ή διαφορετικο χρονο επειδη ειναι η πρωτη φορα?

Edited by giorgosmc

Να βρω την ευκαιρία εδώ στο θέμα σου να ρωτήσω για προτεινόμενο φορτιστη κάτω από 20 ευρώ, ξέρω πως υπάρχουν μέχρι και με επεξεργαστή πλέον για να κάνουν φόρτιση /αποφορτιση, ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας κλπ.

Και μπαταρίες αν υπάρχουν αξιοπιστες ασιατικές.

Γεια σας,

Έχω ένα πρόβλημα περίεργο. Πρόσφατα έβαλα NOBA λόγο προσφοράς. Για να το βλέπω σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού πήρα ένα modulator και μετασχημάτισα το σήμα για να το «ρίξω» πάνω στον ενισχυτή του σπιτιού στο κανάλι 3 (ραδιοφωνικό).

Το πρόβλημα είναι το εξής: Όταν ανάβω τον αποκωδικοποιητή του ΝΟΒΑ, για ένα περίεργο λόγο πολλά από τα ψηφιακά κανάλια σταματούν να λειτουργούν. Το σήμα τους από πχ 80% πηγαίνει στο 0%. Άρα δεν τα βλέπω… αλλά κάποια άλλα συνεχίζουν να παίζουν μια χαρά. Το θέμα πιστεύω είναι κάτι με το ρεύμα που δίνουν οι έξοδοι του αποκωδικοποιητή (scart).

Ο εξοπλισμός είναι:

1) Κεντρικός ενισχυτής σπιτιού.

2) Modulator.

3) Αποκωδικοποιητής ΝΟΒΑ.

Το έχω εντοπίσει στο μηχάνημα από το οποίο παίρνω το σήμα (και συγκεκριμένα scart – δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω rca για να το δοκιμάσω), διότι και στο παρελθόν που είχα dreambox, μου το έκανε αλλά όχι τόσο έντονα.

Δεν ξέρω αν βοηθά αλλά τα κανάλια που δεν παίζουν είναι πχ Smile (παιδικό), Nikolodeon (παιδικό), Mega. Αν βγάλω τον αποκωδικοποιητή επανέρχεται.

Καμιά ιδέα έχετε για το τι και πώς να το κάνω???

καλύτερα να τους στείλει ένα μύνημα στο facebook novasports ή novacinema για να σε κατατοπίσουν πλήρως τι πρέπει να κάνεις και να λύθει σύντομα το προβλημά σου

1) Θα πρεπει να τις φορτισω πρωτα πριν τις χρισημοποιησω πρωτη φορα?

2) Αν ναι θα πρεπει να τις φορτισω αμεσως με το που τις ανοιξω σαν πρωτη φορτιση ή μπορω να τις αφησω και να τις φορτισω οποτε θελω και γενικοτερα μετα μπορω να τις φορτιζω οποτε θελω ανεξαρτητα απο το ποσο ''γεματες'' η οχι ειναι?

3) ισχυει οτι για να βρω το χρονο φορτισης αρκει να διαιρεσω τα mA της μπαταριας με τα mA που βγαζει ο φορτιστης και να το πολλ/σιασω με το 1,4? Εμενα μου βγενει 33 ωρες περιπου, πολες μου φενοντε.. μηπως υπαρχει κυνδινος υπερφορτωσης? στις μπαταριες αναγραφετε ''standard charge 15Hrs at 60mA'' τι ισχυει τελικα?

4) σαν πρωτη φορτιση (επειδη τις δοκιμασα και εχουν λιγη ''ενεργεια'') πρεπει να τις αφησω οση ωρα μου βγει απο τη πραξη που ανεφερα παραπανω (αν ειναι ο σωστος τροπος αυτος που ανεφερα) ή διαφορετικο χρονο επειδη ειναι η πρωτη φορα?

1) Καλύτερα ΝΑΙ.

2) Καλύτερα να τις φορτίζεις λίγο πριν αδειάσουν.

3) Μέθοδος των 3. Πόσα mA δίνει ο φορτιστής σου; Αν έδινε 60 θα ήθελες 15 ώρες για να φορτίσεις τις συγκεκριμένες μπαταρίες. Αν δίνει 120 θέλεις 7,5 ώρες. Αν δίνει 240 θέλεις 3 ώρες και 45 λεπτά κοκ.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν κατάλαβα τι έκανες.

Έριξε το καλώδιο από το πιάτο σε σπλιτερ?

Η πήρες απ το σκαρτ του αποκωδικοποιητη.

Γιατί αν έκανες αυτό που φαντάζομαι, μάλλον ζημιά θα γίνει.

μαλλον οι μπαταριες ειναι μουφα. κυριως διοτι στο μεγεθος αα δεν υπαρχει χωρος για το κλασικο υλικο νι μη ωστε να αποθηκευσει 3800 μιλι.επισης αν ο ιδιος ο κατασκευαστης σου λεει να τις φορτισεις για 15ωρες στα 60 μιλι σημαινει οτι ειναι χωριτικοτητας 900 μιλι.μαλλον καποιος ειναι απατεωνας....

έχεις κάποιο link???

άκυρο το βρήκα!

καλύτερα να τους στείλει ένα μύνημα στο facebook novasports ή novacinema για να σε κατατοπίσουν πλήρως τι πρέπει να κάνεις και να λύθει σύντομα το προβλημά σου

Θέσε το ερώτημά σου φίλε μου. Όλο και κάποιος θα το διαβάσει και θα σου απαντήσει.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Ενδιαφέρομαι να πάρω τα εν λόγω ηχεία.Θέλω να μου πει αν ξέρει κάποιος αν μπορω με κάποιο τρόπο να συνδεθώ ασύρματα με το κινητό ή το tab μου.Το μοντέλο δεν έχει από την μάνα του αυτή τη δυνατότητα.Δεν ξέρω αν πέρνει κάποιο στικάκι για σύνδεση bluetooth....

My Device:

Smartphone: iPhone 14 Pro

Πώληση: Τίποτα Ζήτηση: Τίποτα

καλησπερα σε ολους.

Οταν εστησα στη γωνια του σαλονιου ολα μου τα μηχανηματα πριν 2-3 χρονια πηρα και ενα σταθεροποιητη τασης για διαφορους λογους, πανω στον οποιο τα χω ρικει ολα: TV, HTPC, media players, ραδιοενισχυτης, switch κλπ. Λογω του χρονου που περασε δε θυμαμαι πως δουλευε οταν τον πρωτοπηρα και τον δοκιμαζα.

Εδω θα ηθελα την βοηθεια σας.

Ο σταθεροποιητης του θεματος εχει 2 εξοδους σουκο στην πισω μερια, ενα γενικο διακοπτη, μια ασφαλει,α ενα διακοπτακι για την αντιτροφη μετρηση επανεκινησης στα 5sec και στα 250sec και ενα φωτιζομενο διακοπτη on-off στη φατσα.

Αν θυμαμαι καλα σε περιπτωση που κοβοτανε το ρευμα και ξαναρχοταν ειτε απο ΔΕΗ ειτε απο διακοπή εσκεμμενη μεχρι να ολοκληρωθει η αντιτροφη μετρηση οι συσκευες που ηταν συνδεδεμενες πανω του δεν ειχαν τροφοδοσια. Μολις εκανε την αντιστροφη μετρηση ξαναδουλευαν ολα.

Το ιδιο συνεβαινε αν εκλεινα εγω τον σταθεροποιητη απο τον μπροστινο διακόπτη on-off είτε απο τον γενικο διακοπτη πισω. Μετα απο μια διακοπή της ΔΕΗ τωρα προσφατα, οτι ειναι συνδεδεμενο πανω του παιρνει ρευμα κανονικα ειτε πατησω το On-off μπροστα ειτε εχει επανέλθει η ταση δικτυου και απο διακοπή και μετραει αντιστροφα . Μονο αν τον σβησω απο τον γενικο διακόπτη πισω σβηναουν τα παντα.

Ειναι φυσιολογική αυτη η λειτουργία? Αν οχι τι μπορει να φταιει?

HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308

Παιδια γεια σας...εχω μια tv,sony bravia δεν εχει ομως την δυνατοτητα να συνδεετε ασυρματα, με τις συσκευες μεσω wifi....οπως το στο κινητο, για να προβαλω τις φωτογραφιες...η βιντεο...

Υπαρχει κανενα tongle, usb...να συνδεσω....;

Οπως επισης, αν υπαρχει κανενας αλλος τροπος...ειμαι ολος αυτια.....

android or ios or wm......who cares.....???

• The title was changed to Περί...digital gadgets γενικά
  • The topic was pinned