panosz75 Δημ. June 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2009 Ρε παιδιά, έχω συνδέσει στο laptop (Windows Vista Home Premium Greek 32-bit) μου έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (Seagate Freeagent Extreme) με σύνδεση e-sata και δεν μου εμφανίζει εικονίδιο ασφαλούς κατάργησης. Ο ίδιος δίσκος αν συνδεθεί μέσω Firewire ή USB2.0 εμφανίζει κανονικά το εικονίδιο ασφαλούς κατάργησης. Τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι δυνατόν να μην είναι hot-swappable ο δίσκος σε λειτουργία e-sata; :what: Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sauber Δημ. June 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2009 Ρε παιδιά, έχω συνδέσει στο laptop (Windows Vista Home Premium Greek 32-bit) μου έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (Seagate Freeagent Extreme) με σύνδεση e-sata και δεν μου εμφανίζει εικονίδιο ασφαλούς κατάργησης. Ο ίδιος δίσκος αν συνδεθεί μέσω Firewire ή USB2.0 εμφανίζει κανονικά το εικονίδιο ασφαλούς κατάργησης. Τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι δυνατόν να μην είναι hot-swappable ο δίσκος σε λειτουργία e-sata; :what: Για να λειτουργει το hot swap σε esata, πρεπει ο sata controller που ελεγχει τη esata θυρα να ειναι σε AHCI mode. Και παλι, καθως ειναι πρωιμα standards, ενδεχετε το hotswap να μην λειτουργει σωστα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geox01 Δημ. June 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2009 Μια πολύ καλη περιπτωση συνδυασμου κουτιου και δίσκου σε 2.5" ειναι το παρακατω συστημα της Raidsonic Aluminium case for 2,5" SATA hard disk drive, LED for status, USB2.0 & eSATA interface, with 3,5 Frame σε συνδυασμό με Western Digital 320GB Black Scorpio 7200rpm 2.5" Συνδεεις το rack στο Desktop PC σε ελευθερο φατνιο 3.5" με συνδεση SATA. Η θηκη των 2.5" μπαινει συρταρωτα και κουμπωνει στο ρακ και δεν εξεχει καθολου. Η ταχυτητα ειναι εκπληκτική καθώς εχει κοντρολλερ SATA-II. Προσοχη υπαρχει και ενα παρομοιο συστημα της raidsonic (με οβαλ σχημα η θηκη 2.5") αλλα ο κοντρολλερ που εχει ειναι SATA-I kai oxi SATA-II. Επαναλαμβάνω οτι επαθα πλακα με την ταχυτητα σε συνδεση SATA/eSATA !!! Παρήγγειλα (και αναμενω) απο το eBay το παρακατω adaptor ExpressCard34->eSata για το φορητό μου Short e-SATA II PCMCIA ExpressCard 3.0 Gb/s 34mm laptop Λογικα ο δισκος πρεπει να πεταει με το παραπανω ανταπτορακι και στο φορητο! (Τη θηκη και τον δισκο τα ειχα παρει πριν απο κανα 3 βδομαδες απο e-shop. Απο οτι βλεπω δεν εμφανιζονται πλεον! - μαλλον ...εξαντληθηκαν) :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. June 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2009 Για να λειτουργει το hot swap σε esata, πρεπει ο sata controller που ελεγχει τη esata θυρα να ειναι σε AHCI mode. Και παλι, καθως ειναι πρωιμα standards, ενδεχετε το hotswap να μην λειτουργει σωστα.. Δεν υπάρχει καθόλου hot-swap στην περίπτωσή μου. Δεν εμφανίστηκε ούτε μία φορά το εικονίδιο ασφαλούς κατάργησης στην taskbar. Και έλεγξα τις ιδιότητες του σκληρού δίσκου, είναι ήδη σε AHCI mode. Πάντως θενξ για την απάντηση. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyf95 Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 Εχω εναν western digital elements 1TB και μου εχει παρουσιασει το εξης προβλημα: Οταν τον συνδεω στον υπολογιστη μου εμφανιζει οτι πρεπει να τον διαμορφωσω,πραγμα που σημαινει οτι θα χασω ολα τα αρχεια που εχω μεσα....αλλιως δεν με αφηνει να τον χρησιμοποιω....εχει κανεις καμια ιδεα;;; Παράθεση Nokia 8210,Nokia 6600,Sony Ericsson w810,Nokia N70,Sony Ericsson w995,Nokia N8,Nokia lumia 800.Samsung Galaxy S3,Ηtc ONE m9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 ειναι εφικτο να κανεις καποιον ελεγχο για σφαλματα ή κατι παρομοιο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 Εχω εναν western digital elements 1TB και μου εχει παρουσιασει το εξης προβλημα: Οταν τον συνδεω στον υπολογιστη μου εμφανιζει οτι πρεπει να τον διαμορφωσω,πραγμα που σημαινει οτι θα χασω ολα τα αρχεια που εχω μεσα....αλλιως δεν με αφηνει να τον χρησιμοποιω....εχει κανεις καμια ιδεα;;; και αυτο πρεπει να κανεις! το ιδιο πραγμα ειχα κανει κι εγω σε δισκο της ιδιας μαρκας. νομιζω οτι το συστημα αρχειων ηταν FAT και εγω το ειχα κανει NTFS.:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. July 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2009 Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις κάποιο recovery πρόγραμμα όπως το Get Data Back μήπως και τα σώσεις πριν κάνεις οτιδήποτε. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyf95 Δημ. July 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2009 προσπαθω να κανω κατι με το get data back αλλα θελει πολυ ωρα.....εσυ raver εχασες αναγκαστικα ολα τα αρχεια σου οταν εκανες διαμορφωση;;;εδω μιλαμε για 200 gb πραμα Παράθεση Nokia 8210,Nokia 6600,Sony Ericsson w810,Nokia N70,Sony Ericsson w995,Nokia N8,Nokia lumia 800.Samsung Galaxy S3,Ηtc ONE m9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. July 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2009 Εγώ στην μια περίπτωση που το χρειάστηκα το άφησα να δουλεύει περίπου μισή μέρα... :( Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2009 Τα data recovery προγραμματα θελουν αρκετες ωρες εργασιας οταν υπαρχει πολυ μεγαλος ογκος δεδομενων.Το σημαντικο ειναι να εχεις αποτελεσμα μετα απο αυτες τις ωρες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyf95 Δημ. July 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2009 μακαρι....μου δειχνει οτι θελει 12 ωρες ακομη Παράθεση Nokia 8210,Nokia 6600,Sony Ericsson w810,Nokia N70,Sony Ericsson w995,Nokia N8,Nokia lumia 800.Samsung Galaxy S3,Ηtc ONE m9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyf95 Δημ. July 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2009 φιλε XPhys εσενα τι σου ειχε συμβει και χρησιμοποιησες το get data back;;;; Παράθεση Nokia 8210,Nokia 6600,Sony Ericsson w810,Nokia N70,Sony Ericsson w995,Nokia N8,Nokia lumia 800.Samsung Galaxy S3,Ηtc ONE m9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 Ο εξωτερικός σκληρός του αδερφού μου δεν δούλευε. Τον έβαζε με το USB και μετά από κάποια (αρκετή) ώρα τον έδειχνε μεν στους δίσκους (My Computer) αλλά σαν unformatted και χωρίς drive letter. Τον είχα βάλει και κατευθείαν πάνω στο IDE και πάλι τον έβλεπε unformatted. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν hardware ζημιά αλλά τελικά με το Get Data Back μπορέσαμε και πήραμε τα αρχεία. Το ενδιαφέρον είναι το εξής. Μετά το recovery αν πήγαινες να τον βάλεις σε υπολογιστή πάλι ο δίσκος έκανε τα ίδια, δεν δούλευε. Τον έκανα format και μετά έμοιαζε να δουλεύει, τον έβλεπαν αμέσως τα windows. Επειδή δεν τον θεωρούσα αξιόπιστο απλά του πέρασα ένα UNIX για πειράματα και τον έχω έτσι. Πού και πού, μπορεί να μην ξεκινάει (τον βάζω σαν εξωτερικό σε κουτί USB). Με μερικά ανοιγο-κλεισίματα του ρεύματος παίρνει μπροστά. Μοιάζει (από τον θόρυβο που κάνει) σαν να μην στροφάρει, αλλά όταν πάρει μπροστά δουλεύει κανονικά. Πιθανώς υπάρχει θέμα hardware. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιου είδους λειτουργία ανάγκης (π.χ. να δώσει περισσότερο ρεύμα στο μοτέρ ή κάτι άλλο) που την ενεργοποιούν τα recovery προγράμματα και έτσι καταφέρνουν να τον δουν ενώ τα windows δεν. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyf95 Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 εμενα το get data back δεν με αφηνει να κανω αντιγραφη τα αρχεια.... Παράθεση Nokia 8210,Nokia 6600,Sony Ericsson w810,Nokia N70,Sony Ericsson w995,Nokia N8,Nokia lumia 800.Samsung Galaxy S3,Ηtc ONE m9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 εμενα το get data back δεν με αφηνει να κανω αντιγραφη τα αρχεια.... Τι εννοεις δεν σε αφηνει;Θα πρεπει να γραψει σε αλλο δισκο αυτα που βρισκει και οχι στον ιδιο.Μηπως δεν εχεις αρκετο χωρο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 Λέω να αγοράσω τον παρακάτω σκληρό δίσκο. Τί λέτε? Αξίζει? Τον θέλω για να κρατάω back up. Είναι αξιόπιστοι τέτοιου είδους δίσκοι? WESTERN DIGITAL WDME3200TE PASSPORT ESSENTIAL 320GB BLACK Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyf95 Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 σε αλλο δισκο εννοω...δν με αφηνε.....αλλα ετσι και αλλιως τα περισσοτερα αρχεια ηταν κατεστραμενα Παράθεση Nokia 8210,Nokia 6600,Sony Ericsson w810,Nokia N70,Sony Ericsson w995,Nokia N8,Nokia lumia 800.Samsung Galaxy S3,Ηtc ONE m9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2009 @navi55 τον εχει ενα φιλαρακι μου. δεν αντιμετωπισε κανενα προβλημα και κανει και καθημερινη χρηση (προσθηκη/διαγραφη δεδομενων). σκεφτομαι και γω να παρω. ελεγα για 250gb και τελικα ειδα αυτον με ~5€ παραπανω και 320gb. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m_name_is_george Δημ. July 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2009 παιδια να ρωτησω κατι πολυ χαζο? :X:X Όταν χρησιμοποιω εξωτερικο δισκο ειναι απαραιτητο να υπαρχει και ενας εσωτερικος? Ή γινεται να τον βγαλω??:chair: Παράθεση If plan A doesn't work, remember, there are 25 other letters in the alphabet!! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2009 παιδια να ρωτησω κατι πολυ χαζο? :X:X Όταν χρησιμοποιω εξωτερικο δισκο ειναι απαραιτητο να υπαρχει και ενας εσωτερικος? Ή γινεται να τον βγαλω??:chair: Γιατι να τον βγαλεις τον εσωτερικο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m_name_is_george Δημ. July 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2009 γιατι κανει εξαιρετικα ενοχλητικο θορυβο. άλλωστε το λεω και σε ενα αλλο θεμα που ανοιξα που ψαχνω ενα καινουριο Παράθεση If plan A doesn't work, remember, there are 25 other letters in the alphabet!! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. July 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2009 Αν χρησιμοποιείς Windows φυσικά όχι. Και γενικά αν έχεις εγκαταστήσει το λειτουργικό στον εσωτερικό πώς θα τον βγάλεις; Το λειτουργικό χρησιμοποιεί κάθε τόσο τον δίσκο για πολλές δουλειές του... Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yobou Δημ. July 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2009 έχω τεράστιο θέμα! πριν τέσσερις μήνες αγόρασα απο το eshop εξωτερικό σκληρό Seagate free agent desk 640gb. Την στιγμή που τον έβγαλα απο το κουτί άρχισα να ακούω ενα περίεργο ήχο σαν να υπάρχει ένα μικρό κομμάτι που κόβει βόλτες μέσα στον σκληρό!!!! λίγο να κουνούσα το μηχάνημα, το κομμάτι άρχιζε περατζάδες μεσα του.. το ξαναέβαλα στο κουτί και το πήγα πίσω. Το eshop ως μεταπωλητής πήρε τηλέφωνο τη Seagate η οποία απάντησε ότι εφόσον το μηχάνημα δουλεύει, δεν το αντικαθιστά και είναι πανέτοιμο για χρήση... Τέσσερις μήνες μετά, (προχθές) μετακίνησα τον σκληρό με μεγάλη ευαισθησία όπως πάντα (και με το κομματάκι να σουλατσάρει ακόμα) απο το ένα σημείο του γραφείου μου στο άλλο. Απο εκείνη τη στιγμή ο σκληρός δεν σπινάρει ουτε ανάβει η λυχνία του ρεύματος.. αν τον ακουμπήσεις νιώθεις ενα ρυθμικό κτύπο και αν βάλεις και το αφτί πάνω ακούς ένα αντίστοιχο ρυθμικό μπίπ... το πήγα πίσω στο eshop και μου ήπαν ότι μάλλον ο σκληρός είναι νεκρός!!!!!!!!!!! και φυσικά ότι όλοι οι κατασκευαστές σκληρών δεν καλύπτουν τα έξοδα ανάκτησης δεδομένων... i am dead...όλη η δουλειά είναι εκεί και περιμένω τώρα να μου τον δώσουν απο το eshop που το πήραν για μια διάγνωση ώστε να το παω σε κάποια εταιρία να τον ανοίξει για να πάρω τα δεδομένα....(με κατώτατη πιθανή τιμή τα 300 ευρώπουλα) Ρε παιδιά, απο αυτά που ξέρω για σκληρούς μου φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τη ζημιά να την έκανε το κομματάκι... τι νομίζετε? καμιά ιδέα πως θα την βγάλω καθαρή και φθηνότερη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2009 έχω τεράστιο θέμα! πριν τέσσερις μήνες αγόρασα απο το eshop εξωτερικό σκληρό Seagate free agent desk 640gb. Την στιγμή που τον έβγαλα απο το κουτί άρχισα να ακούω ενα περίεργο ήχο σαν να υπάρχει ένα μικρό κομμάτι που κόβει βόλτες μέσα στον σκληρό!!!! λίγο να κουνούσα το μηχάνημα, το κομμάτι άρχιζε περατζάδες μεσα του.. το ξαναέβαλα στο κουτί και το πήγα πίσω. Το eshop ως μεταπωλητής πήρε τηλέφωνο τη Seagate η οποία απάντησε ότι εφόσον το μηχάνημα δουλεύει, δεν το αντικαθιστά και είναι πανέτοιμο για χρήση... Τέσσερις μήνες μετά, (προχθές) μετακίνησα τον σκληρό με μεγάλη ευαισθησία όπως πάντα (και με το κομματάκι να σουλατσάρει ακόμα) απο το ένα σημείο του γραφείου μου στο άλλο. Απο εκείνη τη στιγμή ο σκληρός δεν σπινάρει ουτε ανάβει η λυχνία του ρεύματος.. αν τον ακουμπήσεις νιώθεις ενα ρυθμικό κτύπο και αν βάλεις και το αφτί πάνω ακούς ένα αντίστοιχο ρυθμικό μπίπ... το πήγα πίσω στο eshop και μου ήπαν ότι μάλλον ο σκληρός είναι νεκρός!!!!!!!!!!! και φυσικά ότι όλοι οι κατασκευαστές σκληρών δεν καλύπτουν τα έξοδα ανάκτησης δεδομένων... i am dead...όλη η δουλειά είναι εκεί και περιμένω τώρα να μου τον δώσουν απο το eshop που το πήραν για μια διάγνωση ώστε να το παω σε κάποια εταιρία να τον ανοίξει για να πάρω τα δεδομένα....(με κατώτατη πιθανή τιμή τα 300 ευρώπουλα) Ρε παιδιά, απο αυτά που ξέρω για σκληρούς μου φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τη ζημιά να την έκανε το κομματάκι... τι νομίζετε? καμιά ιδέα πως θα την βγάλω καθαρή και φθηνότερη? Καλα ειχε τετοιο προβλημα και του εμπιστευοσουν τα δεδομενα σου; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts