Jump to content

Εξωτερικος σκληρος δίσκος

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά SOS, μου πεσε ο USB δίσκος μου στο πάτωμα κ από τότε δεν τον βλέπει το λαπτοπ.. Κάνει και ένα μικρό θόρυβο που αποτι νομίζω δεν τον έκανε πριν.. RIP ή έχω ελπίδες? Εγγύηση από πλαίσιο παίζει? Ένας Seagate 500mbytes είναι - ήταν...

• Απαντήσεις 603
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θα το πάω σήμερα.. Εν τω μεταξύ, τώρα που την πάτησα σκέφτομαι αυτόν ... Αξίζει όμως να πληρώσω τα διπλά (Σχεδόν.. ) ή απλά η προστασία είναι marketing μόνο :)

Οι δίσκοι 2.5' είναι πιο μικροί σε μέγεθος (με ότι συνεπάγεται αυτό) και σχεδόν πάντα πιο ακριβοί από τους 3.5'. Άρα αν ο προηγούμενος δίσκος σου ήταν 3.5' είναι φυσιολογικό αυτός να είναι κατά πολύ ακριβότερος, ειδικά αν σκεφτείς ότι τα 500GB είναι αυτή τη στιγμή το όριο για δίσκους 2.5'. Όσον αφορά αυτό που λες για την προστασία, υπάρχουν πλέον δίσκοι 2.5' με ενσωματωμένο αισθητήρα πτώσης (free fall sensor) που κλειδώνει τις κεφαλές σε ανάλογη περίπτωση. Ίσως πρόκειται για κάτι τέτοιο. Το "αν αξίζει" είναι κάτι που το γνωρίζεις μόνο εσύ. Γενικά για εξωτερικό δίσκο που δεν μένει πάντα σε ένα γραφείο π.χ. δεν θα έπαιρνα τίποτα άλλο εκτός από δίσκο 2.5'. Είναι μικροί σε μέγεθος, με χαμηλό βάρος και δεν χρειάζονται τροφοδοτικό, καμία σχέση με τους 3.5'.

Για το αν αξίζει το ρωτάω αν όντως έχει την προστασία που αναφέρει, ή απλά προστατεύει από μικρά ασήμαντα χτυπήματα.. Ξέρω ότι τα MacBooks έχουν την κορυφαία προστασία στους δίσκους τους και πως υπάρχει και στους USB φορητούς!!

• 3 weeks later...

καλησπέρα, εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής..

για εξωτερικό σκληρό 2,5αρι η ταχύτητα περιστροφής 7200 σε σχέση με 5400 έχει μεγάλη διαφορά??για χρήση πάντα μέσω USB.

επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ο 7200 ζεσταίνεται πολύ ? έχει κανεις προβλήματα με τροφοδοσίας μεσω USB για τον 7200?

και δεν μπορώ να καταλάβω την παρακάτω διαφορά στην τιμή μόλις 8 ευρώ για τα 2πλάσια GB

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303010

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303003

για εξωτερικό σκληρό 2,5αρι η ταχύτητα περιστροφής 7200 σε σχέση με 5400 έχει μεγάλη διαφορά??για χρήση πάντα μέσω USB.

επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ο 7200 ζεσταίνεται πολύ ? έχει κανεις προβλήματα με τροφοδοσίας μεσω USB για τον 7200?

και δεν μπορώ να καταλάβω την παρακάτω διαφορά στην τιμή μόλις 8 ευρώ για τα 2πλάσια GB

O 160 εχει free fall sensor, o 320 δεν εχει. :O

Ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια.

Τα μοντέλα xxxBJKT έχουν free fall sensor, τα μοντέλα xxxBEKT δεν έχουν free fall sensor. Συνήθως η διαφορά στην τιμή είναι μερικά ευρώ και επίσης συνήθως βρίσκεις και τα δύο μοντέλα.

οκ ευχαριστω

για τις στροφές στον δίσκο μπορεί να απαντήσει κάποιος??

Τον seagate ή αλλιως lacie.

O αλλος ειναι μουφα... μονο αν τον θες σωνει και καλα σε ροζ παρτον. :p

:p

γιατί? δεν είναι καλοί οι wd σε αυτή την κατηγορία?

Στην κατηγορία του ενός TeraByte ποιόν θα διαλέγατε;

Τον Seagate που έχει και eSata ή τον Lacie που είναι μόνο USB.

Εγώ προτιμώ έναν δίσκο με eSata καθώς το motherboard μου έχει eSata.

Εκτός από αυτούς τους δύο σε τιμή έως 140 ευρώ υπάρχει κάποιος καλύτερος;

Mobiles owned: Panasonic GD 87, Nokia 6600, Nokia N70, Glofiish X600, Nokia 5800, iPhone, iPhone 3GS, SE Xperia X10 Mini Pro, HTC Trophy, SE WT19i, Nokia Lumia 920, Microsoft Lumia 640 XL LTE, Samsung Galaxy S7

γιατί? δεν είναι καλοί οι wd σε αυτή την κατηγορία?

Κοιτα, σαν προϊον, οι Seagate σ'αυτη την κατηγορια τουλαχιστον, ειναι καλυτεροι. Ειναι και λιγο θεμα τυχης αν ο σκληρος θα τα τιναξει λογω καποιου μηχανικου προβληματος αλλα κατασκευαστικα το κουτι του Seagate ειναι καλυτερο απο του WD.

Περα απο αυτο εχεις δυο επιπλεον χρονια εγγυηση (5 αντι 3) ενω στο μοντελο της WD εχουν αναφερθει προβληματα με την τροφοδοσια και το καλωδιο (ετσι αλλαξα ενα WD που ειχα με το μοντελακι της Seagate - παλι καλα - χαρακτηριστικα ο τεχνικος στο Πλαισιο μου ειχε πει οτι ο WD εχει προβληματα ή και δε δουλευει με αλλο καλωδιο εκτος απο το δικο του, το οποιο βεβαια δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ισχυει).

Στην κατηγορία του ενός TeraByte ποιόν θα διαλέγατε;

Τον Seagate που έχει και eSata ή τον Lacie που είναι μόνο USB.

Εγώ προτιμώ έναν δίσκο με eSata καθώς το motherboard μου έχει eSata.

Εκτός από αυτούς τους δύο σε τιμή έως 140 ευρώ υπάρχει κάποιος καλύτερος;

Σιγουρα τον Seagate. Εχω το αντιστοιχο μοντελο στην προηγουμενη σειρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Κατασκευαστικα ο δισκος ειναι πολυ καλος, δεν ανεβαζει μεγαλη θερμοκρασια (αλουμινιο ειπαμε) ενω firewire ή eSATA βοηθανε πολυ.

Ο Lacie ειναι πιο μπακατελα και παλιος (τα νεα μοντελα Seagate δεν εχουν πολυ καιρο που βγηκαν) και ειναι περισσοτερο αντιστοιχος με τον απλο της Seagate και οχι τον Extreme. Επισης αυτο το λαμπερο πλαστικο δεν ειναι οτι καλυτερο για τις γρατζουνιες.

Θα σου προτεινα καλυτερα να αγορασεις απο το Πλαισιο.

Με τον πολεμο τιμων που εχει με το e-shop.gr λογικα θα τον εχει τα ιδια λεφτα αλλα καλυπτει το ιδιο την εγγυηση που σημαινει οτι αν χαλασει το πας σε αυτους και οχι στο αθλιο σερβις του e-shop.gr που θα σε παραπεμψει στην κατασκευαστρια εταιρια (που ειναι στο USA και απ'οσο γνωριζω μιλας απευθειας με αυτους για επιστροφες και θα πρεπει να τους στειλεις το δισκο εκει).

Ακριβώς πλαίσιο και πάλι πλαίσιο σε δίσκους και γενικά σε ευαίσθητα πράγματα. Ποτέ eshop γιατί δεν θα δες να τραβάς τα μαλλιά σου αργότερα.
مفاجأة

εγώ την απόφαση μου την πήρα και αύριο Θεού θέλοντος θα έχω αυτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1222619

:)

εγώ την απόφαση μου την πήρα και αύριο Θεού θέλοντος θα έχω αυτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1222619

:)

Καλό γέμισμα.

Φοβεροί εξωτερικοί δίσκοι οι Seagate.Σύντομα θα χρειαστώ άλλον ένα 500αρη :D

Γεια σας και από μένα.

Χωρίς να έχω καλές γνώσεις επί του θέματος, επέλεξα τον παρακάτω δίσκο.

Μπορεί κάποιος που ξέρει 10 πράγματα παραπάνω να μου πει τη γνώμη του;

Ευχαριστώ

Κοιτα, σαν προϊον, οι Seagate σ'αυτη την κατηγορια τουλαχιστον, ειναι καλυτεροι. Ειναι και λιγο θεμα τυχης αν ο σκληρος θα τα τιναξει λογω καποιου μηχανικου προβληματος αλλα κατασκευαστικα το κουτι του Seagate ειναι καλυτερο απο του WD.

Περα απο αυτο εχεις δυο επιπλεον χρονια εγγυηση (5 αντι 3) ενω στο μοντελο της WD εχουν αναφερθει προβληματα με την τροφοδοσια και το καλωδιο (ετσι αλλαξα ενα WD που ειχα με το μοντελακι της Seagate - παλι καλα - χαρακτηριστικα ο τεχνικος στο Πλαισιο μου ειχε πει οτι ο WD εχει προβληματα ή και δε δουλευει με αλλο καλωδιο εκτος απο το δικο του, το οποιο βεβαια δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ισχυει).

Προέκυψε πρόβλημα!

Παρέλαβα τον Seagate Freeagent Go 500GB το Σάββατο. Αφού δούλεψε τέλεια σε 2 pc μέχρι και την Δευτέρα, την Τρίτη (σήμερα) παρουσίασε πρόβλημα!

Συγκεκριμένα, μόλις τον συνέδεσα αρχίζει το autoplay να διαβάζει τα αρχεία, και σε κάποια φάση πριν ολοκληρωθεί πετάει το εξής

"Windows was unable to save all the data from the file H:\$Mft. The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere."

Άνοιξα τον σκληρό με explorer και τα μισά αρχεία φαίνονταν εκεί, τα άλλα μισά υπήρχαν μόνο τα folder. Η εφαρμογή της Seagate δεν τον αναγνώριζε, και τα windows δεν με άφηναν να τον κάνω remove.

Στην επόμενη σύνδεση ο σκληρός ήταν 0 bytes. Δεν μπορούσα να κάνω recover, ούτε format.

Κατευθείαν πίσω στο πλαίσιο (service στην Ζαΐμη). Μιας και έχουν DOA 30 ημερών, και μιας και ο τεχνικός κατάλαβε ότι δεν του λέω αρλούμπες, δεν τον έλεγξε καν, κατευθείαν επιστροφή ως ελλατωματικός. Έπρεπε να πάω στο κατ/μα όμως, γτ το χα πάρει από internet, και εκείνον δεν τον άφηνε το σύστημα να το επιστρέψει.

Ούτε στο κατ/μα μπορούσαν όμως, γτ ήταν Internet only προσφορά, και τους πήρε 25 λεπτά να βρουν λύση για να μου περάσουν πιστωτικό!

Και εδώ είμαστε τώρα, και αναρωτιέμαι τι να κάνω με το πιστωτικό. Να το ρισκάρω και να πάρω το ίδιο? Ή να πάω στο WD Passport?

Προέκυψε πρόβλημα!

Παρέλαβα τον Seagate Freeagent Go 500GB το Σάββατο. Αφού δούλεψε τέλεια σε 2 pc μέχρι και την Δευτέρα, την Τρίτη (σήμερα) παρουσίασε πρόβλημα!

Συγκεκριμένα, μόλις τον συνέδεσα αρχίζει το autoplay να διαβάζει τα αρχεία, και σε κάποια φάση πριν ολοκληρωθεί πετάει το εξής

"Windows was unable to save all the data from the file H:\$Mft. The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere."

Άνοιξα τον σκληρό με explorer και τα μισά αρχεία φαίνονταν εκεί, τα άλλα μισά υπήρχαν μόνο τα folder. Η εφαρμογή της Seagate δεν τον αναγνώριζε, και τα windows δεν με άφηναν να τον κάνω remove.

Στην επόμενη σύνδεση ο σκληρός ήταν 0 bytes. Δεν μπορούσα να κάνω recover, ούτε format.

Κατευθείαν πίσω στο πλαίσιο (service στην Ζαΐμη). Μιας και έχουν DOA 30 ημερών, και μιας και ο τεχνικός κατάλαβε ότι δεν του λέω αρλούμπες, δεν τον έλεγξε καν, κατευθείαν επιστροφή ως ελλατωματικός. Έπρεπε να πάω στο κατ/μα όμως, γτ το χα πάρει από internet, και εκείνον δεν τον άφηνε το σύστημα να το επιστρέψει.

Ούτε στο κατ/μα μπορούσαν όμως, γτ ήταν Internet only προσφορά, και τους πήρε 25 λεπτά να βρουν λύση για να μου περάσουν πιστωτικό!

Και εδώ είμαστε τώρα, και αναρωτιέμαι τι να κάνω με το πιστωτικό. Να το ρισκάρω και να πάρω το ίδιο? Ή να πάω στο WD Passport?

γενικότερα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με το συγκεκριμένο. Και γω ανάμεσα στους δύο ήμουν και θα προτιμήσω το seagate. Απλά προφανώς έπεσες σε αλλατωματικό κομμάτι συμβαίνουν αυτά. Οπότε εγώ θα ξανάπαιρνα το ίδιο λογικά βέβαια η απόφαση είναι δική σου

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

το έψαξα στο Internet και τελικά φαίνεται πως τις περισσότερες φορές είναι bug των windows. Θα εφαρμόσω όλες τις προτεινόμενες λύσεις, πριν αγοράσω καινούριο (μάλλον τον ίδιο)

Παιδιά SOS, μου πεσε ο USB δίσκος μου στο πάτωμα κ από τότε δεν τον βλέπει το λαπτοπ.. Κάνει και ένα μικρό θόρυβο που αποτι νομίζω δεν τον έκανε πριν.. RIP ή έχω ελπίδες? Εγγύηση από πλαίσιο παίζει? Ένας Seagate 500mbytes είναι - ήταν...

Τέλικα έγινε η αντικατάσταση με έναν αντίστοιχο ίδιας χωρητικότητας.. :)

Τέλικα έγινε η αντικατάσταση με έναν αντίστοιχο ίδιας χωρητικότητας.. :)

πόσο καιρό τον είχες φίλε; 2,5 άρης; στον άλλαξαν κανονικά και αδιαμαρτύρητα;

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw