Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Τελικα μια χαρα με την παραγγελια μου. Ο ταχυδρομος την αφησε στην εισοδο της πολυκατοικιας χωρις να χτυπησει στο Stelios Stelios.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελικα μια χαρα με την παραγγελια μου. Ο ταχυδρομος την αφησε στην εισοδο της πολυκατοικιας χωρις να χτυπησει στο Stelios Stelios.

Αντε.καλοριζικη!

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Καλημέρα, μια ερώτηση εάν γνωρίζει κανείς...Θέλω να επιστρέψω μια μπαταρία για ένα laptop , ζήτησα refund απο το μαγαζί στο e-bay και μου είπαν οκ, μου έδωσαν την διεύθυνση και αναφέρουν το εξής: "Please choose economic Courier,It is best to have a tracking number.We will bear the freight if it is quality problem"

Τι εννοεί we will bear the freight και άν γνωρίζει κάποιος την διαδικασία για να στείλω το δέμα πίσω (πόσο κοστίζει, πληρώνω εγώ? τι να διαλέξω ΕΛΤΑ, courier?)

Sorry for the long post.:(

Σημαίνει πως αν αποδειχθεί όντως πρόβλημα στο προϊόν, θα σου πληρώσουν και τα μεταφορικά. Καλύτερα συστημένο ΕΛΤΑ για να έχεις και το tracking number. Αλλιώς EMS.

το import charges που μου βγαζει για ενα αντικειμενο απο Αμερικη ειναι κατι σαν προπληρωμη για τον εκτελωνισμο?

Το πληρωνεις υποχρεωτικα στον πωλητη?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θελω να πουλησω κατι παπουτσια, με το shipping τι παιζει; Με ελτα τα στελνω; Και πρεπει ο λογαριασμος paypal που θα δωσω να ειναι verified αναγκαστικα;

Αριθμομηχανή Δωρεάν, Γρήγορη χρησιμοποιώντας πολύ λίγη μνήμη και ΧΩΡΙΣ διαφημισεις.

e22dc34ff3.png

Ειναι ευκολο να μου πει καποιος με απλα λογια, τη διαδικασια μιας δημοπρασιας;

Με ενδιαφερει ενα νεο προιον που ειναι σε δημοπρασια;

Δινω κι εγω μια τιμη, κι οταν κλεισει, ενημερωνεται ποιος την κερδισε;

Βλεπω τις προσφορες των αλλων, και λογικα δινω μια υψηλοτερη;

οταν σε δημοπρασια πατας στο κουμπι που λεει να καταθέσεις την μεγιστη δυνατη τιμή που εισαι διατεθειμενος να δωσεις ανεξαρτητα απότην τιμη που σου εμφανιζει εκεινη την ώρα.

Αν πχ. βλέπεις τιμη 1$ και εσυ βαλεις 5$ δεν θα αλλαξει η τμη που εμφανιζεται στα 5$ αλλά θα παει ας πουμε στο 1,2$ για να φανει στον προηγουμενο ό,τι κάποιος τον "χτυπησε".

Η τελική τιμη που θα πληρώσεις θα ειναι αυτή που θα δειχνει η οθονη,εν προκειμένω τα 1,2$

απλα αν μπεις σε αυτην την διαδικασία θελει πολύ υπομονη γιατι όλοι βάζουν παραπανω απο ότι δειχνει και γινονται ανατροπες συνεχώς.

ελπίζω να μην σε μπέρδεψα:p

οταν σε δημοπρασια πατας στο κουμπι που λεει να καταθέσεις την μεγιστη δυνατη τιμή που εισαι διατεθειμενος να δωσεις ανεξαρτητα απότην τιμη που σου εμφανιζει εκεινη την ώρα.

Αν πχ. βλέπεις τιμη 1$ και εσυ βαλεις 5$ δεν θα αλλαξει η τμη που εμφανιζεται στα 5$ αλλά θα παει ας πουμε στο 1,2$ για να φανει στον προηγουμενο ό,τι κάποιος τον "χτυπησε".

Η τελική τιμη που θα πληρώσεις θα ειναι αυτή που θα δειχνει η οθονη,εν προκειμένω τα 1,2$

απλα αν μπεις σε αυτην την διαδικασία θελει πολύ υπομονη γιατι όλοι βάζουν παραπανω απο ότι δειχνει και γινονται ανατροπες συνεχώς.

ελπίζω να μην σε μπέρδεψα:p

Εγω παντως δεν καταλαβα απολυτως τιποτα. Η πρωτη προταση δεν ειναι καν προταση.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ένα προϊόν έχει μεγαλύτερο bid στο 1 ευρώ.

Εσύ γράφεις στο κουτάκι το μέγιστο ποσό που είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για το αντικείμενο. Ας πούμε 5 ευρώ.

Όμως το bid δεν θα πάει απευθείας στα 5 ευρώ. Θα πάει σταδιακά, αναλόγως τα bid των άλλων.

Δηλαδή μπορεί να βάλεις 100 ευρώ, αλλά να το πάρεις με 1,80.

εξαρτάται από το μέγιστό bid των άλλων...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Ένα προϊόν έχει μεγαλύτερο bid στο 1 ευρώ.

Εσύ γράφεις στο κουτάκι το μέγιστο ποσό που είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για το αντικείμενο. Ας πούμε 5 ευρώ.

Όμως το bid δεν θα πάει απευθείας στα 5 ευρώ. Θα πάει σταδιακά, αναλόγως τα bid των άλλων.

Δηλαδή μπορεί να βάλεις 100 ευρώ, αλλά να το πάρεις με 1,80.

εξαρτάται από το μέγιστό bid των άλλων...

Με άλλα λόγια, χοντρικά: Ο νικητής είναι αυτός με το μεγαλύτερο maximum bid, και η τιμή που θα το πάρει είναι το maximum bid του δεύτερου μεγαλύτερου + το βήμα αύξησης των bid.

Αν κάποιος ξεπεράσει το maximum bid σου, σου στέλνουν email

ο δαιμων του πληκτρολογίου εκτελεί υπερωρίες από ό,τι φαίνεται.

ζητώ την κατανόησή σας!

Για αυτό το ποσό δεν πληρώνεις τίποτα.

δηλαδη για μικρο ποσο (πχ θηκες για κινητο) δεν πληρωνεις τιποτα εξτρα ε?το free economy international shipping σημαινει οτι δεν εχει tracking number οποτε δεν εχω και ασφαλεια αποστολης?τι θα γινει δηλαδη αν χαθει το δεμα?δικαιωνεσαι ποτε?γιατι και αυτοι δεν ξερουν αν οντως το παρελαβα ποτε ετσι..τελος αν επιλεξω να ερθει με tracking number (με courier ερχεται τοτε?) δηλαδη Standard Int'l Shipping υπαρχει περιπτωση να περασει τελωνειο?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα διαβασα για διαφορα προβληματα και μπερδευτηκα..

Με απλό που έχω παραγγείλει τόσο από ebay όσο και Amazon δεν είχα ποτέ πρόβλημα και με σχετικά ογκώδη συσκευασία (παπούτσια).

δηλαδη για μικρο ποσο (πχ θηκες για κινητο) δεν πληρωνεις τιποτα εξτρα ε?το free economy international shipping σημαινει οτι δεν εχει tracking number οποτε δεν εχω και ασφαλεια αποστολης?τι θα γινει δηλαδη αν χαθει το δεμα?δικαιωνεσαι ποτε?γιατι και αυτοι δεν ξερουν αν οντως το παρελαβα ποτε ετσι..τελος αν επιλεξω να ερθει με tracking number (με courier ερχεται τοτε?) δηλαδη Standard Int'l Shipping υπαρχει περιπτωση να περασει τελωνειο?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα διαβασα για διαφορα προβληματα και μπερδευτηκα..

Αν χαθεί και δεν έχεις tracking κανείς δεν μπορεί να το βρει, αλλά συνήθως δικαιώνεται ο αγοραστής αν έχει γίνει η αγορά μέσω PayPal.

Αν έρθει με tracking δεν σημαίνει ότι περνάει στάνταρ τελωνείο, αρκεί να μην έρθει με DHL, FEDEX κλπ κουριερ και να μην έχει δηλωθεί πόσο άνω των 45$ πάνω στο πακέτο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Αν χαθεί και δεν έχεις tracking κανείς δεν μπορεί να το βρει, αλλά συνήθως δικαιώνεται ο αγοραστής αν έχει γίνει η αγορά μέσω PayPal.

Αν έρθει με tracking δεν σημαίνει ότι περνάει στάνταρ τελωνείο, αρκεί να μην έρθει με DHL, FEDEX κλπ κουριερ και να μην έχει δηλωθεί πόσο άνω των 45$ πάνω στο πακέτο.

και στο free economy international shipping τα αφηνει χυμα σπιτι ο ταχυδρομος ή ερχονται συστημενα με χαρτακι και παω να τα παρω απο το ταχυδρομειο?σας ευχαριστω για την βοηθεια!

Αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος του δέματος. Αν είναι μικρός στο φέρνει ο ταχυδρόμος η το αφήνει στην είσοδο. Αν δεν ανοίξει κάνεις τότε αφήνει χαρτάκι. Αυτά.

αρα αν κατι μικρο το αφησει στην εισοδο μπορει και να ''χαθει'' ευκολα απο κανενα περαστικο..για να δουμε

Ναι αλλά ποιος θα πάει να πάρει ένα δέμα από την είσοδο. Που θα του είναι και άχρηστο.

εε αν εχει ιδιο κινητο και του κανει η θηκη! :p

παιδια τα φωτα σας..

Αν και δεν το συνηθιζω χτυπησα ενα αντικειμενο σε δημοπρασια. Τελικα το κερδισα.

Εστειλα αμεσως ολο το ποσο και μετα απο λιγο μου εστειλε μηνυμα ο πωλητης οτι εκανε λαθος και τα εξοδα για Ελλαδα δεν ειναι 8,90 αλλα 17,90 και να στειλω και τα υπολοιπο ποσο για να μου το στειλει

Τι μπορω να κανω? Λογικα ειμαι καλυμμενος?

[sIGPIC][/sIGPIC]