Jump to content

[Επίσημο] Nokia E51

d2000217
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αλήθεια, επειδή μου κάνει εντύπωση, πως ξέβαψε το πολυπλήκτρο στο δικό σου Ε51; Ρωτάω ώστε να δω πως θα μπορέσω να αποφύγω κάτι τέτοιο στο δικό μου. Πάντως από τον Μάιο το έχω και ακόμα δεν έχει ξεβάψει πουθενά.

Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής των Exx, την κρίνεις από το αν τρίζει το καπάκι; Για μένα, τα μόνα κινητά που δεν τρίζουν σχεδόν καθόλου, είναι τα Samsung.

Το πλήκτρο ξέβαψε απλά χρησιμοποιώντας το.

Ναι μεν του έκανα πολύ χρήση, αλλά όχι και από το πρώτο τρίμηνο.

Δεν ξέρω τι να κάνεις για να το προστατεύσεις, ίσως μάλιστα το δικό σου να μην έχει καν τέτοιο πρόβλημα.

Πάντως το δικό μου είχε και δεν ήμουν ο μόνος.

Όσο για την ποιότητα κατασκευής δεν την κρίνω μόνο από το καπάκι της μπαταρίας που τέλος πάντων δεν είναι και τραγικό.

Αλλά βάλε το καπάκι, βάλε το τζάμι της οθόνης που τρίζει, βάλε το d-pad που ξέβαψε, ε, τι να λέμε τώρα? Ότι είναι τέρας ποιότητας?

Αυτά δεν τα λέω για να ξενερώσω τους κατόχους, άλλωστε ούτε εγώ είμαι ξενερωμένος με το τηλέφωνο γιατί το έχω καθαρά σαν εργαλείο δουλειάς και τη δουλειά την κάνει και με ξεβαμμένο πλήκτρο και με το καπάκι της μπαταρίας να τρίζει.

Αλλά νομίζω οτι πρέπει να ακουστούν και αυτά.

Όσο για το e71 που λέει κάποιος άλλος φίλος, δεν ξέρω, είναι άλλο τηλέφωνο και δεν μπορώ να πώ.

Πάντως το e51 που σε όλα τα review χαρακτηριζόταν ποιοτικότατο, που και εγώ όταν το έπιασα στα χέρια μου είχα την ίδια αίσθηση, τελικά μετά από ένα χρόνο χρήσης αποδείχτηκε μέτριας ποιότητας σε σχέση με άλλα τηλέφωνα παραπλήσιας τιμής. (δεν αναφέρω ποιά, γιατί δεν θέλω να οδηγήσω το φόρουμ σε άσκοπες συγκρίσεις).

Παρόλα αυτά, το τηλέφωνο το συνιστώ, ειδικά με την τιμή που έχει σήμερα, λόγω μεγέθους-δυνατοτήτων-σταθερότητας.

Για μένα ήταν το πρώτο μου symbian, έμαθα το symbian με αυτή τη συσκευή και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σαν λειτουργικό.

Αλλά από την άλλη ήταν και το πρώτο νόκια που αγόρασα από το 2001 και δυστυχώς βλέπω οτι η φιλοσοφία κατασκευής παραμένει ίδια άρα και τα ποιοτικά προβλήματα ίδια....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το πλήκτρο ξέβαψε απλά χρησιμοποιώντας το.

Ναι μεν του έκανα πολύ χρήση, αλλά όχι και από το πρώτο τρίμηνο.

Δεν ξέρω τι να κάνεις για να το προστατεύσεις, ίσως μάλιστα το δικό σου να μην έχει καν τέτοιο πρόβλημα.

Πάντως το δικό μου είχε και δεν ήμουν ο μόνος.

Τι κάνω για να το προστατεύσω; Καταρχάς, δεν πατάω κανένα πλήκτρο με το νύχι, είναι μια συνήθεια που την έχω αποκτήσει από τότε που είχα το Siemens C35i. Κατά δεύτερον, δεν το βάζω στην τσέπη μαζί με κλειδιά, κέρματα κτλ, οτιδήποτε δηλαδή θα μπορούσε να το γρατζουνίσει. Παράλληλα δεν το πετάω πάνω στο τραπέζι ή οπουδήποτε αλλού και, τέλος, δεν το αφήνω οπουδήποτε.

Όσο για την ποιότητα κατασκευής δεν την κρίνω μόνο από το καπάκι της μπαταρίας που τέλος πάντων δεν είναι και τραγικό.

Αλλά βάλε το καπάκι, βάλε το τζάμι της οθόνης που τρίζει, βάλε το d-pad που ξέβαψε, ε, τι να λέμε τώρα? Ότι είναι τέρας ποιότητας?

Αυτά δεν τα λέω για να ξενερώσω τους κατόχους, άλλωστε ούτε εγώ είμαι ξενερωμένος με το τηλέφωνο γιατί το έχω καθαρά σαν εργαλείο δουλειάς και τη δουλειά την κάνει και με ξεβαμμένο πλήκτρο και με το καπάκι της μπαταρίας να τρίζει.

Αλλά νομίζω οτι πρέπει να ακουστούν και αυτά.

Έχω το Ε51 μου από τον περασμένο Μάιο. Με την χρήση που πιο πριν περιέγραψα ότι του κάνω, το μόνο «πρόβλημα» που είχε ήταν το τρίξιμο του καπακιού, κάτι που το διόρθωσα με ένα κομμάτι χαρτί.

Είμαι ένας χρήστης που δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα κατσσκευής επειδή όπως και συ βλέπω το κινητό πρωτίστως ως εργαλείο και δευτερευόντως ως παιχνίδι. Για τον λόγο αυτό, επί χρόνια προτιμούσα ανθεκτικά κινητά, όπως Siemens ME45 / M65 / ME75. Όταν έκλεισε η Siemens προς στιγμήν σκέφτηκα να πάρω το Nokia 5500 sport κάτι που τελικά δεν έκανα λόγω των γνωστών προβλημάτων. Αναγκαστικά λοιπόν πήρα κατά σειρά το SE K610 και μετά το Κ530. Τελικά κατέληξα στο Ε51 και πριν καταλήξω εκεί σιγούρεψα όσο μπορούσα ότι όντως είναι workhorse και όχι πλαστικό παιχνιδάκι.

Εν κατακλείδι λοιπόν, δεν ξέρω πως εννοείς ένα κινητό σαν «τέρας ποιότητας» ή τι απαιτήσεις έχεις για να χαρακτηρίσεις ένα κινητό ως τέτοιο. Σέβομαι την άποψή σου, απλά προσωπικά βάσει της εμπειρίας μου με «ανθεκτικά» κινητά, μπορώ να πω ότι το Ε51 μια χαρά ποιοτικό είναι και σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο από κινητά των 400 και 600 ευρώ.

Όσο για το e71 που λέει κάποιος άλλος φίλος, δεν ξέρω, είναι άλλο τηλέφωνο και δεν μπορώ να πώ.

Πάντως το e51 που σε όλα τα review χαρακτηριζόταν ποιοτικότατο, που και εγώ όταν το έπιασα στα χέρια μου είχα την ίδια αίσθηση, τελικά μετά από ένα χρόνο χρήσης αποδείχτηκε μέτριας ποιότητας σε σχέση με άλλα τηλέφωνα παραπλήσιας τιμής. (δεν αναφέρω ποιά, γιατί δεν θέλω να οδηγήσω το φόρουμ σε άσκοπες συγκρίσεις).

Παρόλα αυτά, το τηλέφωνο το συνιστώ, ειδικά με την τιμή που έχει σήμερα, λόγω μεγέθους-δυνατοτήτων-σταθερότητας.

Για μένα ήταν το πρώτο μου symbian, έμαθα το symbian με αυτή τη συσκευή και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σαν λειτουργικό.

Αλλά από την άλλη ήταν και το πρώτο νόκια που αγόρασα από το 2001 και δυστυχώς βλέπω οτι η φιλοσοφία κατασκευής παραμένει ίδια άρα και τα ποιοτικά προβλήματα ίδια....

Δεν έχω το τηλέφωνο ένα χρόνο όπως εσύ αλλά 9 μήνες. Τον Μάιο θα επανέλθω ώστε να αναφέρω εάν μου έχει ξεβάψει το πολυπλήκτρο. Νομίζω πάντως - όπως είπα και πιο πάνω - ότι η ποιότητα κατασκευής του είναι καλύτερη από άλλα κινητά όχι απλά παραπλήσιας τιμής αλλά και πολύ παραπάνω.

Σε βεβαιώνω οτι το κινητό το έχω πάντα σε θήκη και δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά, εκτός από το ξεβαμένο πλήκτρο βέβαια.

Δεν το πατάω με το νύχι, δεν έχω καν νύχι και γενικά στο κινητό έχω φερθεί πολύ ευγενικά, όπως άλλωστε και σε όλα τα κινητά μου.

Το πλήκτρο ξέβαψε λόγω αστοχίας της βαφής, όχι λόγω χρήσης.

Μπορεί σε μετέπειτα παρτίδες το πρόβλημα να διορθώθηκε, όπως σε εσένα πχ.(και μακάρι να μην σου ξεβάψει ποτέ:)).

Συμφωνώ ακόμα οτι υπάρχουν κινητά των 600 ευρώ με χειρότερη ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης από το e51, υπάρχουν όμως και των 300 ευρώ με καλύτερη (αλλά πολύ λιγότερες δυνατότητες).

Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, πόσο μάλλον μαζί σου, απλά τη γνώμη μας λέμε.:):)

Σε βεβαιώνω οτι το κινητό το έχω πάντα σε θήκη και δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά, εκτός από το ξεβαμένο πλήκτρο βέβαια.

Δεν το πατάω με το νύχι, δεν έχω καν νύχι και γενικά στο κινητό έχω φερθεί πολύ ευγενικά, όπως άλλωστε και σε όλα τα κινητά μου.

Το πλήκτρο ξέβαψε λόγω αστοχίας της βαφής, όχι λόγω χρήσης.

Μπορεί σε μετέπειτα παρτίδες το πρόβλημα να διορθώθηκε, όπως σε εσένα πχ.(και μακάρι να μην σου ξεβάψει ποτέ:)).

Συμφωνώ ακόμα οτι υπάρχουν κινητά των 600 ευρώ με χειρότερη ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης από το e51, υπάρχουν όμως και των 300 ευρώ με καλύτερη (αλλά πολύ λιγότερες δυνατότητες).

Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, πόσο μάλλον μαζί σου, απλά τη γνώμη μας λέμε.:):)

Βρε φίλε μου προς Θεού μην παίρνεις τα λόγια μου ως αντιπαράθεση. Εννοείται πως ανταλάσσουμε απόψεις και φυσικά εννοείται πως ο καθένας σέβεται την άποψη και την εμπειρία του άλλου. ;)

Βρε φίλε μου προς Θεού μην παίρνεις τα λόγια μου ως αντιπαράθεση. Εννοείται πως ανταλάσσουμε απόψεις και φυσικά εννοείται πως ο καθένας σέβεται την άποψη και την εμπειρία του άλλου. ;)

Οκ, απλά δεν ήθελα να γίνει καμία παρεξήγηση:)΄

Να πούμε όμως και κάτι πιο χρήσιμο?

Έχω ρυθμίσει τη συσκευή να συνδέεται στο mailbox μου κάθε 30 λεπτά και να μου κατεβάζει το mail μου.

Επειδή όμως και αυτό πολλές φορές δεν είναι αρκετό, υπάρχει τρόπος να λαμβάνω τα mail μου αμέσως μόλις έρχονται?

Έχω δοκιμάσει να επιλέξω "σύνδεση με το mailbox" (είναι η ερώτηση που σου κάνει αυτόματα 3 δευτερόλεπτα αφού ανοίξεις το mailbox) και να το αφήσω έτσι χωρίς να πατήσω έξοδο. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση τα Mail δεν έρχονται σε πραγματικό χρόνο, αλλά μόνο μετά από 30 λεπτα.

Υπάρχει κάποια λύση για να έρχονται αμέσως?

Το πολυπληκτρο παιδια ξεβαφει ακριβως για το λογο που ανεφερε ο ddr2, καθαρα αστοχια υλικου. Δεν εγιναν οι καταλληλες δοκιμες σε αποτριψη και να τα αποτελεσματα.

Εχουν περασει απο τα χερια μου διαφορα κινητα τα οποια σε καποια τμηματα τους ειχαν το συγκεκριμενο υλικο. Παντα δημιουργούταν το ιδιο προβλημα, πολυ απλα το υλικο αυτο δεν κανει γι αυτη τη χρηση η τουλαχιστον οχι με το συγκεκριμενο τροπο εφαρμογης.

Στα μελλοντικα κινητα θα μπαινει ορος "να μην εχει nikel".

Το πολυπληκτρο παιδια ξεβαφει ακριβως για το λογο που ανεφερε ο ddr2, καθαρα αστοχια υλικου. Δεν εγιναν οι καταλληλες δοκιμες σε αποτριψη και να τα αποτελεσματα.

Εχουν περασει απο τα χερια μου διαφορα κινητα τα οποια σε καποια τμηματα τους ειχαν το συγκεκριμενο υλικο. Παντα δημιουργούταν το ιδιο προβλημα, πολυ απλα το υλικο αυτο δεν κανει γι αυτη τη χρηση η τουλαχιστον οχι με το συγκεκριμενο τροπο εφαρμογης.

Στα μελλοντικα κινητα θα μπαινει ορος "να μην εχει nikel".

Και στο Ν71 τα ιδια γινονταν με το νικελ, αν θυμαμαι καλα:mad:

Και στο Ν71 τα ιδια γινονταν με το νικελ, αν θυμαμαι καλα:mad:

Μια χαρά θυμάσαι, το "νίκελ" του δικού μου N71 ξέβαψε πια εντελώς - άρχισε να φθείρεται μέσα σε 3 - 4 μήνες χρήσης αν θυμάμαι καλά, μηδενική ποιότητα κατασκευής.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Παιδιά υπάρχει λύση με το τρίξιμο του τζαμιού!

Εκτός από το να δοκιμάσετε να βιδώσετε το τζαμάκι από μέσα, αγοράστε με 10€ μία καινούργια πρόσοψη από ένα Club Nokia και δοκιμάστε τη επιτόπου μέχρι να βρείτε μία που "στρώνει".

Εγώ με την 1η όλα ok.

"Never make anyone a priority in your life when you're only an option in theirs..."

Καλησπερα,

οταν λειτουργω pop3 mail μεσω wifi αντιμετωπιζω κατι περιεργο.

Ενω ειμαι συνδεδεμενος με ενα δικτυο και φαινεται το τετραγωνακι του wlan και κανω αντληση κανονικα του email, οταν παω να στειλω και φτιαχνω το εξερχομενο και παταω αποστολή μου βγαζει παλι την αναζητηση ενω ειναι ηδη συνδεδεμένο και μετα μπερδευεται.

Η λυση ειναι οτι επειδη ουτως ή αλλως μενει στα εξερχομενα, βγαινω απο το δικτυο και μετα παω και κανω αποστολή και με βαζει τοτε κανονικά και το στελνει.

Θα ηθελα για λογους ευχρηστιας να μην ψαχνει για δικτυο κατα την αποστολή ενος mail και να αναγνωριζει οτι ειναι συνδεδεμενο.

Μιλαω μονο για wifi διοτι εχω καρτοκινητο και δεν εχω internet αλλα wap και ετσι δεν μπορω να το στειλω μεσω gprs.

Κάτι που ήθελα να ρωτήσω εδώ και καιρό:

Όταν επιλέγω για θέμα ένα από τα τέσσερα προεγκατεστημένα (Dots Blue / Grey / Mocha / Red), όταν ανοίξω την κάμερα και πατήσω αριστερά η δεξιά το πολυπλήκτρο ώστε να εμφανιστούν οι συντομεύσεις (Video mode, Night mode κτλ) οι περιγραφές βγαίνουν σχεδόν... μαύρες. Bug των θεμάτων, αμέλεια αυτών που τα έφτιαξαν ώστε να βάλουν σωστή γραμματοσειρά;

Κάτι που ήθελα να ρωτήσω εδώ και καιρό:

Όταν επιλέγω για θέμα ένα από τα τέσσερα προεγκατεστημένα (Dots Blue / Grey / Mocha / Red), όταν ανοίξω την κάμερα και πατήσω αριστερά η δεξιά το πολυπλήκτρο ώστε να εμφανιστούν οι συντομεύσεις (Video mode, Night mode κτλ) οι περιγραφές βγαίνουν σχεδόν... μαύρες. Bug των θεμάτων, αμέλεια αυτών που τα έφτιαξαν ώστε να βάλουν σωστή γραμματοσειρά;

Μαλλον. Δεν ειναι ομως και τοσο δυσαναγνωστα

Εκεί που παρουσιάζεται πιο έντονα το πρόβλημα με τις γραμματοσειρές, είναι όταν σε συγκεκριμένα μενού πατήσεις το αστεράκι για να αλλάξεις γλώσσα γραφής. Εκεί φαινόται όλα υπερβολικά σκοτεινα.

εγω παλι εχω το turquoise :)
πλάκα πλάκα εχω αλλάξει κάμποσα θέματα, και πάλι το βάζω το συγκεκριμενο... κατι μ'αρεσει, δεν ξερω :Ρ

Τα θέματα στα οποία έχω καταλήξει ότι μου αρέσουν περισσότερο, είναι τα εξής:

http://www.valepuntothemes.net/?p=1005

http://www.valepuntothemes.net/?p=1332

http://www.valepuntothemes.net/?p=1402

Δοκιμάστε τα ;)

Πήρα και εγώ το κινητάκι και έχω ένα δίλημμα. Έχει επάνω το firmware 200... κάτι και από ότι διαβάζω υπάρχει 300...κάτι. Το θέμα είναι να το αναβαθμίσω ή όχι? Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχει διορθώσει κάτι αυτή η αναβάθμιση και αν αξιζει να τη βάλω? Αν πάει πιο γρήγορα πχ ή κάτι άλλο?

Όταν αναβάθμιση από τη 200 στη 220.34.37 είχα δει διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης του λογισμικού καθώς και διόρθωση μερικών bugs.

Αν είχε την 220 θα σου έλεγα πως δεν αξίζει, αλλά από την 200... στη 300 αξίζει πιστεύω.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Καλημέρα.

Εχω τραβήξει με infrared ενα αρχειάκι, το οποίο το εγκατέστησα στο κινητό και όλα μια χαρά. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν θέλησα να το στείλω και σε ένα άλλο κινητό. Πως? Μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει?

Το πήρα από τα message folders με έναν file manager και το έβαλα στο others της SD, αλλά πάλι όταν πάω να το στείλω μου λέει ότι είναι locked.

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Καλημέρα.

Εχω τραβήξει με infrared ενα αρχειάκι, το οποίο το εγκατέστησα στο κινητό και όλα μια χαρά. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν θέλησα να το στείλω και σε ένα άλλο κινητό. Πως? Μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει?

Το πήρα από τα message folders με έναν file manager και το έβαλα στο others της SD, αλλά πάλι όταν πάω να το στείλω μου λέει ότι είναι locked.

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Με ποιον file manager δοκιμασες να το στείλεις? Δοκίμασε με τον X-plore που μπορεί και στέλνει κλειδωμένα αρχεία.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Πριν καμιά βδομάδα εγκατέστησα την τελευταία έκδοση λογισμικού στο τηλέφωνο.Έκτοτε παρατήρησα ένα πρόβλημα.Όταν βάζω ξυπνητήρι μερικές φορές όχι πάντα ,αν την πρώτη φορά που χτυπήσει το ξυπνητήρι το πατήσω να ξαναχτυπήσει σε λίγο τότε αυτό δεν ξαναανοίγει να χτυπήσει και όταν εγώ ξυπνάω μόνος μου (έχοντας χάσει την πρώτη ώρα στη σχολή) και ανοίγω πλέον το κινητό τότε αυτό χτυπάει αφού βάλω το ΠΙΝ και γράφει ότι και καλά η ώρα είναι η ώρα που το είχα βάλει στην αρχή..Μετά πάλι όλα οκ

Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος;;;

*Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να πέσει να σε κάψει-Bill !!! :!:

*Στην ευθεία όλοι γρήγοροι είναι...

Έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά και σε άλλα μοντέλα με την τελευταία αναβάθμιση.

Φαίνεται πως πρόκειται για γενικευμένο πρόβλημα.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Παιδιά υπάρχει τρόπος να βλέπω την συνολική διάρκεια των κλήσεων μου και ίσως κάποιο μετρητή sms? Υπάρχει κάποια λειτουργία μέσα στο μενού του τηλεφώνου και δεν τη βλέπω μήοως?:worry: