Jump to content

[Επίσημο] Nokia E51

d2000217
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν άντεξα, το πήρα και γω το τηλεφωνάκι. Σαν πρώτη εντύπωση, μπορώ να πω οτι έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

Η ποιότητα κατασκευής του είναι υπεράνω κριτικής και μπορεί να συγκριθεί μόνο με συσκευές της σειράς Ε (πχ Ε65).

Παρόλο που σχεδιαστικά δε διαφοροποιείται έντονα απο το Ε50, το οποίο χρησιμοποιώ ακόμα, μπορώ να πω πως η αίσθηση πολυτέλειας είναι πολύ εντονη στο Ε51. Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και το χρώμα μιας και το μαύρο, που επέλεξα, πιστεύω αναδεικνύει ακόμα περισσοτερο την άριστη ποιότητα κατασκευής της συσκευής.

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ο hardware τομέας της συσκευής αφού, προς-μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα οτι υπάρχουν εφαρμογές που δεν περίμενα να της συναντήσω, μετά τοΕ90, σε άλλο μοντέλατης σειράς Ε, και μάλιστα χαμηλού προϋπολογισμού μοντέλο.

Η χρηστικότητα, πραγματικά αναδυκνύεται σε όλο της το μεγαλείο αφού, σου δίνεται η δυνατότητα με ένα μόνο πατημα, να κάνεις multitasking ανάμεσα σε 6 εφαρμογές. Δεν περίμενα ποτέ οτι θα επέτρεπε η Nokia να αλλάξουμε την χρήση hardware πλήκτρων - και όμως το έκανε. Και δε φτάνει αυτό. Με παρατεταμένη πίεση, διαλέγεις εσύ σε ποια εφαρμογή θα μπαίνει το εκάστοτε πλήκτρο.

Το πλήκτρο του μενού αλλάζει εικονίδιο για πρώτη φορά στην ιστορία των series 60, και αυτό είναι απο μόνο του μεγάλο βήμα. Για άλλους θετικό, για κάποιους άλλους όχι. Δεν αλλάζει όμως εικονίδιο, αλλάζει και απο άποψη λειτουργικότητας. Τώρα, εφόσον είσαι σε κάποιο μενού, πιέζοντάς το, δε σε βάζει στον κεντρικό φάκελο αλλά σε πηγαίνει στην οθόνη αναμονής. Βέβαια χρειάζεται κάποιος χρόνος εξοικίωσης καθώς, για να φύγεις απο μία εφαρμογή χωρίς να την κλείσεις και να ανοίξεις μια άλλη, πρέπει να πατήσεις το μενού 2 φορές και όχι μία.

Το μοναδικό στοιχείο που με έχει προβληματίσει μέχρι στιγμής είναι ο τρόπος που γίνεται η επιλογή κειμένου και η επικόλληση. Κρατώντας πατημένη τη #, δε μαρκάρεις κείμενο, αλλά πιέζοντας έναρξη, ξεκινάς με τις κατευθύνσεις και επιλέγεις το κείμενο που θέλεις. Θυμίζει έντονα τον τρόπο που πραγματοποιείται στις series 40 συσκευές, κάτι που με ξενίζει όμως καθώς απαιτείται περισσοτερη ώρα να πραγματοποιηθεί η διαδικασία και 3πλάσια σχεδόν πατήματα πλήκτρων. Δυστυχώς διαπίστωσα οτι με τον ίδιο τρόπο πραγματοποιείται με την νέα αναβάθμιση και στο Ε90, άρα, υποθέτω είναι κάτι που θα ιυοθετηθεί.

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

το έχει αγοράσει κανένας απο κατάστημα της WIND?

Αυτό περιμένω κι εγώ για να πάω να το πάρω. Επιδότηση βλέπεις... ;)

Από ταχύτητα πως πάει?

Ρωτάω γιατί φοράει - ARM 11 369 MHz processor....

και όπως κάποια άλλα μοντέλα που έχουν τον ίδιο επεξεργαστή

λογικά θα έχουν βελτιωθεί σε ταχύτητα και χρήση στο μενού....

Όπως και από κατανάλωση???

Είναι όντως πολύ γρήγορο. Η ταχύτητα του μενού δεν έχει καμία σχέση με το Ε50. Η ram επίσης είναι άφθονη. μετά απο μπόλικες εργασίες, αφού κλείσω όλες τις ανοιχτές εφαρμογές, έχω ελέυθερα 46ΜΒ. Αυτό σημαίνει οτι και εδώ δεν υπάρχει απώλεια μνήμης.

Πολύ σημαντική επίσης και η εσωτερική μνήμη της συσκευής η οποία ανέρχεται στα 130ΜΒ (απο τις μεγαλύτερες που έχουμε δει σε series 60 συσκευή).

Φίλε ion83, το πρόβλημα με το ξυπνητήρι που ανέφερες, δεν υπάρχει στην δικιά μου συσκευή. Μέχρι στιγμής, όλα λειτουργούν ρολόι.

εγω αυτο που εχω να πω αναφορικα με την WIND ειναι πως μαλλον κοροιδευουν το κοσμο.

Περιμένω κ εγω επιδοτηση, απο wind και ενοσω εβαλαν το κινητο στο καταλογο δεκεμβριου ως συντομα διαθεσιμο ο δεκεμβριος τελειωσε κινουμαστε στα μεσα ιανουαριου κ το κινητο ακομα αφαντο ...

τους εστειλα και μαιλ ρωτωντας τους ποτε πραγματικα το περιμενουν στα διαθεσιμα , φυσικα με εγραψαν μιας κ ηδη ειμαστε στη δευτερη εργασιμη και απαντηση δε πηρα .

εκανα τηλεφωνο σε ενα απο τα πολλα καταστηματα wind που εχω επισκεφτει μηπως κ γνωριζουν ημερομηνια διαδεσιμοτητας και δεν γνωριζουν κλασσικα τπτ , (με την κλασσικη απροθυμια να μ απαντησουν).

το μονο π εχω να πω ειναι πως κουραστηκα , οταν μ κλαπηκε το n80

που ειχα ειπα να κανω μια καλη αγορα και τοτε εντοπισα ψαχνωντας στο νετ το e51 που να διανοηθω οτι θα περναγε ενας μηνας απο τοτε και ακομα στην αναμονη θα εμενα .....

λιγη ντροπη ρε παιδια στις εταιρειες τοσο την αλφα κοπυ οσο κ της κινητητς τηλεφωνιας και το λεω αυτο διοτι πηγα κ σε γερμανο κ δε ξερανε ποτε θα ρθει παροτι το χουν σαν διαθεσιμο στο νετ , μονο πλαισιο πρεπει να το χει και κανα νοκια κλαμπ και λεω κανα γιατι τα περισσοτερα αγνουν την υπαρξη του μαλλον κ ας γραφονται διαφορα .

δεν ειναι γελοιο να βαζουν σε διαφημιστικα φυλλαδια αναμενο υλικο και οι υπαλληλοι τους να αγνουν ακομα κ την υπαρξη του , και να πηγαινεις να ρωτας κ να ανακαλυπτει ο υπαλληλος την αμερικη ξαφνικα (βλεπε wind καταστημα κορυδαλλου ο υπαλληλος απο μενα πληροφορηθηκε την υπαρξη του τηλεφωνου )

αντε να ρθει να το παρω γιατι εχω ξενερωσει με το θεμα e51 καλο χρυσο κ αγιο αλλα μας πρηξανε οι αλφα κοπυ κ οι λοιποι αχαρακτηριστοι....

Καλησπερα, όπως εχω αναφέρει σε προηγούμενα μηνύματα σχετικά με τις επιδόσεις του και πόσο πολύ καλό τηλέφωνο είναι, το έχω αγοράσει απο WIND εδώ και 2 μήνες στην τιμή των 330 Ευρώ τότε, σε μαύρο χρώμα.

Θα αργήσω πολύ να το αλλάξω καθως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Ισως όταν ερθει το Ε71 (ο αντικαταστάτης του Ε61ι) τότε θα το σκεφτώ λόγω μεγαλύτερης οθόνης.

εγω αυτο που εχω να πω αναφορικα με την WIND ειναι πως μαλλον κοροιδευουν το κοσμο.

Περιμένω κ εγω επιδοτηση, απο wind και ενοσω εβαλαν το κινητο στο καταλογο δεκεμβριου ως συντομα διαθεσιμο ο δεκεμβριος τελειωσε κινουμαστε στα μεσα ιανουαριου κ το κινητο ακομα αφαντο ...

τους εστειλα και μαιλ ρωτωντας τους ποτε πραγματικα το περιμενουν στα διαθεσιμα , φυσικα με εγραψαν μιας κ ηδη ειμαστε στη δευτερη εργασιμη και απαντηση δε πηρα .

εκανα τηλεφωνο σε ενα απο τα πολλα καταστηματα wind που εχω επισκεφτει μηπως κ γνωριζουν ημερομηνια διαδεσιμοτητας και δεν γνωριζουν κλασσικα τπτ , (με την κλασσικη απροθυμια να μ απαντησουν).

το μονο π εχω να πω ειναι πως κουραστηκα , οταν μ κλαπηκε το n80

που ειχα ειπα να κανω μια καλη αγορα και τοτε εντοπισα ψαχνωντας στο νετ το e51 που να διανοηθω οτι θα περναγε ενας μηνας απο τοτε και ακομα στην αναμονη θα εμενα .....

λιγη ντροπη ρε παιδια στις εταιρειες τοσο την αλφα κοπυ οσο κ της κινητητς τηλεφωνιας και το λεω αυτο διοτι πηγα κ σε γερμανο κ δε ξερανε ποτε θα ρθει παροτι το χουν σαν διαθεσιμο στο νετ , μονο πλαισιο πρεπει να το χει και κανα νοκια κλαμπ και λεω κανα γιατι τα περισσοτερα αγνουν την υπαρξη του μαλλον κ ας γραφονται διαφορα .

δεν ειναι γελοιο να βαζουν σε διαφημιστικα φυλλαδια αναμενο υλικο και οι υπαλληλοι τους να αγνουν ακομα κ την υπαρξη του , και να πηγαινεις να ρωτας κ να ανακαλυπτει ο υπαλληλος την αμερικη ξαφνικα (βλεπε wind καταστημα κορυδαλλου ο υπαλληλος απο μενα πληροφορηθηκε την υπαρξη του τηλεφωνου )

αντε να ρθει να το παρω γιατι εχω ξενερωσει με το θεμα e51 καλο χρυσο κ αγιο αλλα μας πρηξανε οι αλφα κοπυ κ οι λοιποι αχαρακτηριστοι....

και εγω στην ιδια κατασταση ημουν και πηρα πριν μια εβδομαδα το Ε65 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, και μου αρεσει και περισσοτερο και εχει και μεγαλυτερη οθονη.... και βρηκα την υγεια μου που θα κατσω να σκασω ποτε θα δεησει ο καθε μην πω να το φερει...

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ο hardware τομέας της συσκευής αφού, προς-μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα οτι υπάρχουν εφαρμογές που δεν περίμενα να της συναντήσω, μετά τοΕ90, σε άλλο μοντέλατης σειράς Ε, και μάλιστα χαμηλού προϋπολογισμού μοντέλο.

Προφανώς μιλάς για το software τομέα της συσκευής (προγράμματα);)

Το μοναδικό στοιχείο που με έχει προβληματίσει μέχρι στιγμής είναι ο τρόπος που γίνεται η επιλογή κειμένου και η επικόλληση. Κρατώντας πατημένη τη #, δε μαρκάρεις κείμενο, αλλά πιέζοντας έναρξη, ξεκινάς με τις κατευθύνσεις και επιλέγεις το κείμενο που θέλεις. Θυμίζει έντονα τον τρόπο που πραγματοποιείται στις series 40 συσκευές, κάτι που με ξενίζει όμως καθώς απαιτείται περισσοτερη ώρα να πραγματοποιηθεί η διαδικασία και 3πλάσια σχεδόν πατήματα πλήκτρων. Δυστυχώς διαπίστωσα οτι με τον ίδιο τρόπο πραγματοποιείται με την νέα αναβάθμιση και στο Ε90, άρα, υποθέτω είναι κάτι που θα ιυοθετηθεί.
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πατάς τρία πλήκτρα...Απλά πατάς το αστεράκι και με το πλήκτρο κατεύθυνσης μαυρίζεις το κείμενο....Δεν καταλαβαίνω την δυσκολία και τί ακριβώς εννοείς σε κάτι τόσο απλό και εύκολο....

Χαίρομαι τέλος που και εσύ βλέπεις θετικά τις αλλαγές...Επιτέλους ένα πραγματικά φιλικό smart....Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ένα smart θα έπρεπε να είναι τόσο "εκκεντρικό"....Εύγε ΝΟΚΙΑ>>> :happy:

http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Συμβιώνοντας με το Ε 51 για μερικές μέρες, μπορώ να πω τις κρίσεις μου, τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματά του....

• Ανήκει στη νέα γενιά των smartphone (που ουσιαστικά εγκανιάστηκε με το 6120...). Έτσι απουσιάζουν από αυτό κλασικά κουμπιά της ΝΟΚΙΑ, όσον αφορά το σχεδιασμό (μολυβάκια, ρόμβοι κλπ) χωρίς αυτό να αποτελεί μειονέκτημα, μιας που αυτά δίνουν στο κινητό νέα αβαντάζ, όπως π.χ. την δυνατότητα ορισμού ως πλήκτο μενού το κεντρικό πολυπλήκτρο, κάτι που συνηθίζεται στα κινητά σειράς 40 της νόκια, αλλά και στα περισσότερα των άλλων εταιρειών...Έτσι όσοι παίρνουν για πρώτη φορά κινητό smart δεν χρειάζεται να αλλάξουν συνήθειες ή να προβληματιστούν....Και αυτό χωρίς να χάνεις κάτι (copy paste κάνει το πλήκτρο αστεράκι πλέον και όχι το μολυβάκι π.χ.- οι νέοι δεν θα συναντήσουν σ΄αυτό κανένα πρόβλημα, οι "παλιότεροι" θα το "νοσταλγήσουν"....:p)

• Δεύτερη ευχάριστη έπληξη είναι ότι τα τρία από τα τέσσερα πλήκτρα που περιστοιχίζουν το κεντρικό πολυπλήκτο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε συντόμευση και μάλιστα διπλή (απλό πάτημα- παρατεταμένο πάτημα ).

• Εξαιρετικά χρήσιμη και πολύ λειτουργική η δυνατότητα Wi-Fi, εύγε ΝΟΚΙΑ!!!

• Η αλήθεια είναι πως η νοκια δίνει στο λειτουργικό σχεδιασμό του Ε51 τον καλύτερό της εαυτό. Πέρα από τις ριζοσπαστικές κινήσεις που προαναφέραμε άλλη μιά που πρέπει να μείνει, είναι η συντόμευση στο πλήκτρο δίεση on off του bluetooth με παρατεταμένη πίεση...

• Και τα "τρελά" δεν σταματάνε εδώ...Άλλο ένα πλήκτρο που έχει τις ρίζες του στα πρώτα κινητά (και δει της πάλαι ποτέ panasonic, για όσους θυμούνται) το πλήκτρο εγγραφής συνομιλίας, που αργότερα καθιερώθηκε άβολα μέσα στα μενού, το πλήκτρο αυτό μετά από χρόνια το ξαναέβγαλε η ΝΟΚΙΑ με το Ε51 σαν μοναχικό πλήκτρο στο αριστερό τμήμα της συσκευής, δίνοντας μοναδική και εύκολη πρόσβαση σε όλους όσους θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν για οποιδήποτε χρηστό ή μη σκοπό....

• Άλλο ένα σημαντικό πλήκτρο που βγήκε έξω από τα μενού είναι αυτό της σιγής του μικροφώνου (στη δεξιά πλευρά του κινητού ανάμεσα στα πλήκτρα ρύθμισης της έντασης).

• Μιά επίσης μελετημένη βελτίωση είναι η αντικατάσταση του c με το γνωστό σήμα backspace των υπολογιστών κάτω από το πολυπλήκτρο, κάνοντας κατά πολύ χρηστικότερη και πιό έξυπνη την χρήση του....

• Φυσικά οι 5 ελεύθερες συντομεύσεις του πολυπλήκτρου μαζί με αυτή του κεντρικού διατηρούνται..(που όπως είπαμε μπορεί πλέον και αυτό να γίνει συντόμευση μενού - απαγορευμένο σε προηγούμενες σειρές smart)

• Η χρηστικότητα του πληκτρολογίου είναι από τις καλύτερες σε κινητό και δεν θα προβληματίσει κανένα, με μια μικρή επιφύλαξη για τις 4 κατευθύνσεις του κεντρικού πολυπλήκτρου και τα δύο κουμπιά κάτω τις οθόνης. Το γενικό όμως σύνολο παραμένει σε άριστα επίπεδα...

• Ο χρήστης θα ενθουσιαστεί από την πρώτη στιγμή με την ταχύτητα ανοίγματος του κινητού που θυμίζει ή και που δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από κινητό σειράς 40...Η δε ταχύτητα περάσματος στα διάφορα μενού είναι εξίσου υποδειγματική...

• Τέλος στα θετικά και πρωτοποριακά στοιχεία δανεισμένα από άλλες πετυχημένες σειρές (δες 6300) είναι το λεντάκι στη κορυφή του τηλεφώνου, που με πολύ σικ και διακριτικό τρόπο προειδοποιεί για αναπάντητες κλήσεις, μηνύματα ή ότι άλλο του ορίσεις από το ειδικό μενού ρύθμισης...

• Η οθόνη είναι αρκετά καλή, δεν μπορεί να συγκριθεί όμως με αυτές των 2,4 ιντσών (Ν73) ακόμα και αν οι δεύτερες διαθέτουν λιγότερα χρώματα...Ο ήχος ικανοποιητικός αλλά και πάλι μη συγκρίσιμος με αυτών με τα δύο ηχεία (Ν73 κλπ). Το γεγονός δε, ότι το ηχείο επιλέχθηκε να βρίσκεται στην πίσω όψη και όχι στη μπροστινή ή πλαϊνή πλευρά δημιουργεί επι πλέον πρόβλημα στην ένταση, ειδικά αν το κινητό είναι ακουμπισμένο σε μαλακές επιφάνειες..

• Άλλο ένα αμφιλεγόμενο σημείο είναι η κάμερα και η απεικόνιση της λήψης όχι σε όλη την οθόνη του κινητού αλλά σε μικρό τμήμα της. Ακόμα και στο 6120c η εικόνα της λήψης γίνεται σε όλη την οθόνη, γιατί εδώ υποβιβάζεται έτσι;;;:blink: Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως άνευ εξωτερικού προγράμματος είναι αδύνατη η προβολή της φωτογραφίας σε όλη την οθόνη (landscape) που ακόμα και αν υπάρχει η εντολή αυτή στο μενού, η χρήση της είναι τελείως ανέφικτη και fake (!!!)...κάνοντας την φωτό να φαίνεται πάλι το ίδιο μικρή μέσα σε λευκά παράλληλα πλαίσια!!! Για να φανεί σε ολόκληρη την οθόνη χρειάζεται πρόσθετο πρόγραμμα προβολής φωτό, όπως το resco photo viewer...Γιατί έτσι;;;:blink::blink:

• Όσον αφορά το software τώρα, το κινητό έρχεται πολύ βελτιωμένο με ενσωματωμένο δικό του πρόγραμμα αυτόματου κλειδώματος πληκρολογίου (αποφεύγοντας έτσι τις περίεργες ασυμβατότητες ξένων προγραμμάτων) και ξυπνιτήρι πλήρες με όλες τις λειτουργίες (πολλαπλή και επαναληπτική αφύπνιση, λειτουργία με κλειστό κινητό κλπ). Ακόμα διαθέτει πρόγραμμα gps (όχι όμως και το ανάλογο hardware), χάρτες και όλη την υποστήριξη που έχουν ακριβότερα τηλέφωνα (δες Ν95, Ν82 κλπ). Υπάρχει δυνατότητα φωνητικής υποβοήθησης (με πολύ καλή απόδοση) στις κλήσεις, τις επαφές όχι όμως και στα μηνύματα sms. Ενώ στην φωνητική κλήση μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο φωνές (αντρική, γυναικεία)

• Στα μειονεκτήματα φυσικά θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το γεγονός ότι το κινητό είναι 3G μόνο για λόγους ταχύτητας, χωρίς να διαθέτει μπροστινή κάμερα για τηλεδιάσκεψη αν και αυτό δεν το αποκλείει -δείχνεις σταθερή φωτό, βλέπεις ζωντανή.(το έχουμε ξαναδεί και στο 6233)

• Τέλος θα πρέπει να αναφέρω, σε αυτή την σύντομη και βιαστική παρουσίαση, πως το κινητό αποπνέει (ειδικά στην ασημένια εκδοχή) πνεύμα πολυτέλειας και γκλάμουρους (σπάνιο για smart) με το ατσάλι που διαθέτει σαν μπορντούρα και το μεταλλικό καπάκι της μπαταρίας στην πίσω πλευρά, όμως πίανοντάς το σου δημιουργείται η αίσθηση πως το κινητό μπορεί πολύ εύκολα να γλυστρίσει από τα χέρια και μάλλον αυτή είναι η αλήθεια που χρειάζεται πολύ προσοχή...Το κινητό γλυστρά σαν χέλι....

Αυτά τα σημεία από την πρώτη μου επαφή με το κινητό, πιστεύω να σας άφησε ικανοποιημένους και με λιγότερες απορίες...Τελική μου άποψη είναι πως αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του, αρκεί να μην έχετε ανεβασμένο ψηλά τον πύχη των απαιτήσεών σας, τουλάχιστον σε όλα τα επίπεδα...:)

Από ποιό σημείο μπορείς να επιλέξεις ανδρική ή γυναικία φωνή στην φωνητική κλήση;

Μια ερωτηση ρε παιδια , εχω περασει το Epocware.Handy.Taskman.v2.0.S60v3.SymbianOS9 τρεχει κανονικα το προγραμμα αλλα οτι παταω να κλεισει μια εφαρμογη δεν την κλεινει . ξερει κανεις τιποτα γιαυτο?

συμβαινει σε ολες τι εφαρμογες;

Ενσωματωμένο δικό του πρόγραμμα αυτόματου κλειδώματος πληκρολογίου (αποφεύγοντας έτσι τις περίεργες ασυμβατότητες ξένων προγραμμάτων)

Με παρατεταμένη πίεση, διαλέγεις εσύ σε ποια εφαρμογή θα μπαίνει το εκάστοτε πλήκτρο.

Ξύπνησε η Νοκια και έβαλε τα αυτονόητα :clap:

EDIT: Και τη usb καθυστέρησε υπερβολικά να τη βάλει!

Ξύπνησε η Νοκια και έβαλε τα αυτονόητα :clap:

πολυ μπροστα..

αληθεια, χρειαζεται να μπαινετε στο μενου; εχετε 183799020000 συντομευσεις πλεον :p

πολυ μπροστα..

αληθεια, χρειαζεται να μπαινετε στο μενου; εχετε 183799020000 συντομευσεις πλεον :p

Οι συντομεύσεις στην οθόνη αναμονής είναι 19 για την ακρίβεια.

6 εικονίδια επιλογής μας στην γραμμή ενεργής αναμονής

1 οι τρέχουσες υπενθυμίσεις ημερολογίου

1 εισερχόμενα μηνύματα

1 υποχρεώσεις

1 οδηγός wlan

2 soft keys

2 του πλήκτρου με το ημερολόγιο (1 με απλή πίεση και 1 με παρατεταμένη)

2 του πλήκτρου με τον τηλεφωνικό κατάλογο (1 με απλή πίεση και 1 με παρατεταμένη)

2 του πλήκτρου με τα μηνύματα (1 με απλή πίεση και 1 με παρατεταμένη)

1 ηχογράφηση στο αριστερό πλάι της συσκευής

Οι συντομεύσεις στην οθόνη αναμονής είναι 19 για την ακρίβεια.

6 εικονίδια επιλογής μας στην γραμμή ενεργής αναμονής

1 οι τρέχουσες υπενθυμίσεις ημερολογίου

1 εισερχόμενα μηνύματα

1 υποχρεώσεις

1 οδηγός wlan

2 soft keys

2 του πλήκτρου με το ημερολόγιο (1 με απλή πίεση και 1 με παρατεταμένη)

2 του πλήκτρου με τον τηλεφωνικό κατάλογο (1 με απλή πίεση και 1 με παρατεταμένη)

2 του πλήκτρου με τα μηνύματα (1 με απλή πίεση και 1 με παρατεταμένη)

1 ηχογράφηση στο αριστερό πλάι της συσκευής

Ξέχασες την συντόμευση αστεράκι για μπλουτουθ, και την συντόμευση δίεση για το αθόρυβο (με παρατεταμένη πίεση) καθώς και τις συντομεύσεις ταχείας κλήσης στα πλήκτρα 2 έως 9 και 1 για τον αυτόματο τηλεφωνητή ή οποιαδήποτε άλλο νούμερο....Μέχρι και το πλήκτρο on off έχει συντομεύσεις στα προφίλ..Ας μην ξεχνιόμαστε....Μέτρα...:p

Το τηλέφωνο είναι μιά συντόμευση πλέον....Τί το καλύτερο!!!:clap:

Καλά μιλάμε, ίσως πρόκειται για το πιο εύχρηστο series 60 που έχει βγεί μέχρι σήμερα. Βέβαια το Ε90 με ανοιχτό πληκτρολόγιο δεν έχει αντίπαλο, αλλά με κλειστό, το Ε51 παίζει μόνο του στην κορυφή.

Το θέμα είναι οτι πρέπει να θυμόμαστε τι έχουμε αντιστοιχίσει σε κάθε πλήκτρο για να μην το χάσουμε. :lol::lol::p

Από ποιό σημείο μπορείς να επιλέξεις ανδρική ή γυναικία φωνή στην φωνητική κλήση;

Μενού--> Εργαλεία-->Ομιλία-->Φωνή --> Ellen ή Martin ;)

Καλά μιλάμε, ίσως πρόκειται για το πιο εύχρηστο series 60 που έχει βγεί μέχρι σήμερα. Βέβαια το Ε90 με ανοιχτό πληκτρολόγιο δεν έχει αντίπαλο, αλλά με κλειστό, το Ε51 παίζει μόνο του στην κορυφή.
Νομίζω πως όντως έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά οι μηχανικοί...Το πιό σημαντικό κατ΄εμέ σημείο είναι ότι επιτρέπουν στο κεντρικό πολυπλήκτρο να λειτουργήσει ως συντόμευση μενού, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα κινητά τηλέφωνα του κόσμου από καταβολής...Το είχα επισημανει πάρα πολλες φορές ως σημαντικό μειονέκτημα των symbian, επιτέλους εισακούστηκα....:happy:

Το θέμα είναι οτι πρέπει να θυμόμαστε τι έχουμε αντιστοιχίσει σε κάθε πλήκτρο για να μην το χάσουμε. :lol::lol::p
Και γι αυτό υπάρχει συντόμευση, αρκεί να ορίσεις σε κάποια θέση μια σημείωση με τις θέσεις συντομεύσεων....:lol:

Πέρασα απο την alpha copy Πάτρας και είδα το κινητάκι. Μου το έδειξαν σε μαύρο χρώμα και μου είπαν πως μόνο αυτό είχαν. Μιλάμε πολύ μουράτο το μαύρο ε; Και πολύ μικρό. Να πω την αλήθεια δεν πρόσεξα αν έχει ελληνικά γράμματα στα πλήκτρα.

Εσείς σε τι χρώμα το έχετε; Γιατί σκέφτομαι να το χτυπήσω. Σε μαύρο σκέφτομαι ότι δεν θα φαίνονται και οι γρατσουνιές και τα χτυπήματα τόσο.

Η τιμή που μου είπαν είναι 299,8Ε. Επίσης ρώτησα και στο πλαίσιο δίπλα και αν και υπάρχει στο σαιτ μου είπαν πως περιμένουν να το φέρουν στο κατάστημα στις 21/1.

Πέρασα απο την alpha copy Πάτρας και είδα το κινητάκι. Μου το έδειξαν σε μαύρο χρώμα και μου είπαν πως μόνο αυτό είχαν. Μιλάμε πολύ μουράτο το μαύρο ε; Και πολύ μικρό. Να πω την αλήθεια δεν πρόσεξα αν έχει ελληνικά γράμματα στα πλήκτρα.

Εσείς σε τι χρώμα το έχετε; Γιατί σκέφτομαι να το χτυπήσω. Σε μαύρο σκέφτομαι ότι δεν θα φαίνονται και οι γρατσουνιές και τα χτυπήματα τόσο.

Η τιμή που μου είπαν είναι 299,8Ε. Επίσης ρώτησα και στο πλαίσιο δίπλα και αν και υπάρχει στο σαιτ μου είπαν πως περιμένουν να το φέρουν στο κατάστημα στις 21/1.

Σε μαύρο το πήρα και γω. Είδα και τα 3 χρώματα και το μαυρο μου φάνηκε απίστευτα όμορφο. Η τιμή είναι αυτή που αναφέρεις.

Να προσέξεις όμως αυτό με τα Ελληνικά στα πλήκτρα αλλά και στο πακέτο μέσα να είναι όλα Ελληνικά. Μη σου πλασάρουν κανα παραεισαγωγής και μπαίνεις στον κόπο να αλλάζεις product code κτλ.

παιδια σε παραπανω μηνυμα μου ανεφερα πως εστειλα μαιλ στη WIND

για να μαθω ποτε το αναμενουν σας δινω την επισημη απαντηση που μ στειλανε......μιλαει απο μονη της

Αγαπητέ συνδρομητή,

Λυπούμαστε, αλλά δεν έχουμε κάποιο επίσημη ενημέρωση για την συγκεκριμένη συσκευή.

Με εκτίμηση,

ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

με λιγα λογια η wind κοροιδευει κοσμο αβερτα , οι αλλοι (γερμανος πλαισιο τουλαχιστον ξερανε ποτε θα ρθει το τηλεφωνο ) μη το περιμενετε απο wind εγω τελικα μαλλον θα παω για samsung g600

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή, με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και συμπεριλαμβανόμενης και της τιμής της. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά την πιθανότητα να είναι η επόμενη συσκευή μου... Έχω πρώτα όμως καναδυό ερωτησούλες προς τους κατόχους.

- Στην αναπαραγωγή των mp3 πως τα πάει με το hands free της συσκευασίας; Σκεφτόμουνα και για το 6120c και κόλλησα κυρίως στο συγκεκριμένο θέμα - πολύ χαμηλή ένταση και πολύ μέτρια ποιότητα. Ξαναλέω πως αναφέρομαι στην αναπαραγωγή με ακουστικά κι όχι από το ηχείο.

- Καναδυό ερωτησούλες για το wifi. Η συσκευή έχει mac address για να μπορούμε να της δόσουμε πρόσβαση σε ένα δίκτυο με ασφάλεια; Από κωδικοποίηση τι υποστηρίζει; Wep encryption για παράδειγμα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας! Αν είναι μάλιστα θετικές, λογικά προχωράω στα κοντά στην απόκτηση του...:)

παιδια σε παραπανω μηνυμα μου ανεφερα πως εστειλα μαιλ στη WIND

για να μαθω ποτε το αναμενουν σας δινω την επισημη απαντηση που μ στειλανε......μιλαει απο μονη της

Αγαπητέ συνδρομητή,

Λυπούμαστε, αλλά δεν έχουμε κάποιο επίσημη ενημέρωση για την συγκεκριμένη συσκευή.

Με εκτίμηση,

ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

με λιγα λογια η wind κοροιδευει κοσμο αβερτα , οι αλλοι (γερμανος πλαισιο τουλαχιστον ξερανε ποτε θα ρθει το τηλεφωνο ) μη το περιμενετε απο wind εγω τελικα μαλλον θα παω για samsung g600

Εφοσον σκεφτοσουν το Ε51 θα σε καλυψει και με το παραπανω το Ε65 ;)