Jump to content

Κατάργηση κουβέρ στα εστιατόρια

panpap
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια ψωμι δεν ζητησαμε! μας εφερε (και φυσικα το εκτιμησα).. εκεινη τη στιγμη δεν ειδα την αποδειξη γιατι ημασταν μεγαλη παρεα και φυγαμε νωριτερα. πρεπει να εγραφε κουβερ ομως!!!

και ναι, μετα θα ετρωγα σπιτι οποτε δεν ηθελα να φαω πολυ εκει (ηταν καφετερια κυριως που εφτιαχνε και καποια φαγητα (και τα χρεωνε και ακριβα)) :p

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

• Απαντήσεις 214
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και εγω πιστευω οτι καλως χρεωνουν το ψωμι σε οσους το ζητησουν. Γιατι 2 Ευρω για τρια ψωμακια δυο-τριων ημερων σαν πολλα μου φαινονται.

Έχεις δίκιο ... :)

Πήγα να γράψω ότι όταν δεν το ζητάμε (κι αν δεν το θέλουμε) πρέπει να το στέλνουμε πίσω, αλλα μετά σκέφτηκα, και που να ξέρεις αν θα στο χρεώσει η αν είναι complimentary. Οποτε θα γίνονται πολλά τέτοια μπλεξίματα ...:mad:

Χθες πήγα στο Ruby Tuesday στη Θεσσαλονίκη και δεν είχε κουβέρ.Και φυσικά αλλάξαν τον κατάλογο αφού αυξήθηκαν οι τιμές τους σε όλα,περίπου κατά 2.50€ ,όσο χρέωναν και το κουβέρ.Αλλά το περίεργο είναι ότι αυξήθηκαν και οι μερίδες τους!:wacko:

λολ κακο αυτο... αν ειναι για τα 2 ευρω του κουβερ να αλλαζουν τις τιμες σε ΟΛΑ τα προιοντα τοτε το κουβερ το πληρωνεις 2-3 φορες τελικα, δεν το γλυτωνεις.. αμα παρεις ορεκτικο μεριδα και σαλατα και εχουν ανεβασει τις τιμες και στα 3 τι γινεται?

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Γνωριζεις μηπως ποια ειναι η διαδικασια που ακολουθειται μετα;

Και εμενα με χρεωσαν 2Ευρω το ψωμι προχθες (2 ατομα ειμασταν).

Δεν ξερω τι γινεται μετα.Μου ειπαν οτι θα με ενημερωσουν οποτε περιμενω

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Έχεις δίκιο ... :)

Πήγα να γράψω ότι όταν δεν το ζητάμε (κι αν δεν το θέλουμε) πρέπει να το στέλνουμε πίσω, αλλα μετά σκέφτηκα, και που να ξέρεις αν θα στο χρεώσει η αν είναι complimentary. Οποτε θα γίνονται πολλά τέτοια μπλεξίματα ...:mad:

Απλά ρωτάς τον σερβιτόρο αν το ψωμί χρεώνεται επιπλέον ή συμπεριλαμβάνεται στο τελικό ποσό. Ευκαιρία βρίσκουν και μας κοροιδεύουν μου φαίνεται... Μην τους αφήνετε έτσι!!!

...And yet I know the worst is still to come...

«Πήγαμε να φάμε, σε κεντρικό εστιατόριο. Όταν ήρθε ο λογαριασμός, πρόσεξα ότι μου είχαν χρεώσει κουβέρ. Διαμαρτυρήθηκα και μου το αφαίρεσαν, από το λογαριασμό».

«Στο λογαριασμό, μου χρέωσαν ψωμί, που δεν είχα παραγγείλει. Όταν διαμαρτυρήθηκα, μου απάντησαν ότι το ψωμί αντικατέστησε το κουβέρ και η χρέωσή του είναι πολιτική της επιχείρησης».

Είναι καταγγελίες, που δεχόμαστε, τις τελευταίες μέρες, όλο και συχνότερα, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Για το λόγο αυτό, ενημερώνουμε τους Καταναλωτές:

• Σύμφωνα με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).
  • Σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους. Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη.
  • Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί τους Καταναλωτές να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο» κουβέρ.

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30, για τα μέλη και 12:30 – 14:30, για τα μη μέλη.

Από δελτίο τύπου του ΚΕ.Π.ΚΑ. (www.kepka.org), που μπορεί να έχει φτάσει και στα δικά σας e-mail.

Ωραία, πολύ χρήσιμο.

Αλλά

«Στο λογαριασμό, μου χρέωσαν ψωμί, που δεν είχα παραγγείλει. Όταν διαμαρτυρήθηκα, μου απάντησαν ότι το ψωμί αντικατέστησε το κουβέρ και η χρέωσή του είναι πολιτική της επιχείρησης».

:wacko: :wacko:

'Ελεος πια τι βλακείες λένε για 2 ευρώ παραπάνω.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Applebee's Αμπελοκήπων τα ίδια... Σε όλους χρέωναν κανονικά και όταν της το είπα μου έλεγε ότι ναι αλλά πρέπει να μιλήσει με τι διευθυντή και μλκ.. Δεν είχα χρόνο, αναγκάστηκα να πληρώσω και να φύγω:mad:
μιας και δεν είχες χρόνο έπρεπε να αφήσεις το ποσό που έπρεπε να πληρώσεις μείον το κουβέρ...:cool:

Πίστεψε έστω και ένας από εσάς ότι το μέτρο αυτό θα ήταν προς όφελος του καταναλωτή; Κι όμως μας το παρουσιάζουν για μείωση στις τιμές των εστιατορίων... :wacko:

Ε πάντα αυτό γίνεται... Και καλά καταργήθηκε για μείωση τιμών... Το ίδιο και το χαρτόσημο στα νοίκια, το ίδιο... Το ίδιο... Το ίδιο...

Δηλαδη η κυβερνηση κατηργησε το κουβερ για να αυξηθουν οι τιμες;Ημαρτον τι αλλη βλακεια θα ακουσουμε εδω μεσα.Η καταργηση του χαρτοσημου απο την αλλη μερια δεν ωφελει τον ενοικιαστη;Ποιον ωφελει τοτε;

Υπάρχει κάπου online η αγορανομική διάταξη που αναφέρεται στην κατάργηση του κουβέρ; Όχι κάποια αναφορά σε αυτή, αλλά η ίδια η αγορανομική διάταξη...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Υπάρχει κάπου online η αγορανομική διάταξη που αναφέρεται στην κατάργηση του κουβέρ; Όχι κάποια αναφορά σε αυτή, αλλά η ίδια η αγορανομική διάταξη...

Εγω το μονο που εχω βρει για online αναφορα ειναι το φυλλο ΦΕΚ αλλα για να το δεις πρεπει να πληρωσεις

Εγω το μονο που εχω βρει για online αναφορα ειναι το φυλλο ΦΕΚ αλλα για να το δεις πρεπει να πληρωσεις
Δώσε το μου, έχω συνδρομή (και μπορεί και να έχει κάποιος άλλος) στο Τυπογραφείο. Θα σας το στείλω αν το θέλετε.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Δώσε το μου, έχω συνδρομή (και μπορεί και να έχει κάποιος άλλος) στο Τυπογραφείο. Θα σας το στείλω αν το θέλετε.

Πρεπει να ειναι το ΦΕΚ της 24ης Μαιου Β 815/2007

Σε πάω! Τα ίδια έκανα μια εποχή με το νόμο του καπνίσματος στον ΟΣΕ...:lol:

Δηλαδη η κυβερνηση κατηργησε το κουβερ για να αυξηθουν οι τιμες;Ημαρτον τι αλλη βλακεια θα ακουσουμε εδω μεσα.

Η αγορά είναι ελεύθερη. Έπρεπε να το ήξεραν ότι καταργώντας το κουβέρ, οι αυξήσεις θα φορτωθούν αλλού. Και ένα μικρό παιδί να ρωτήσεις αυτό θα σου πει. Δεν είναι καθόλου βλακεία.

Η καταργηση του χαρτοσημου απο την αλλη μερια δεν ωφελει τον ενοικιαστη;Ποιον ωφελει τοτε;

Όχι δε τον ωφελεί καθόλου. Γιατί μόλις καταργήθηκε το χαρτόσημο, ζητήθηκε ταυτόχρονα αύξηση από τον ιδιοκτήτη. Προσωπικά 440€ πλήρωνα πέρσι, 480€ φέτος. Για χαρτόσημο ούτε λόγος από την ιδιοκτήτρια.

Προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος. :lol: Με κεντρικό άξονα τον πολίτη μειώνουμε τις τιμές στα ενοίκια, στα εστιατόρια κλπ. :ninja: :rotfl:

Η αγορά είναι ελεύθερη. Έπρεπε να το ήξεραν ότι καταργώντας το κουβέρ, οι αυξήσεις θα φορτωθούν αλλού. Και ένα μικρό παιδί να ρωτήσεις αυτό θα σου πει. Δεν είναι καθόλου βλακεία.

Όχι δε τον ωφελεί καθόλου. Γιατί μόλις καταργήθηκε το χαρτόσημο, ζητήθηκε ταυτόχρονα αύξηση από τον ιδιοκτήτη. Προσωπικά 440€ πλήρωνα πέρσι, 480€ φέτος. Για χαρτόσημο ούτε λόγος από την ιδιοκτήτρια.

Προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος. :lol: Με κεντρικό άξονα τον πολίτη μειώνουμε τις τιμές στα ενοίκια, στα εστιατόρια κλπ. :ninja: :rotfl:

Αυτο ακριβως που λες ειναι λογικη μικρου παιδιου.Υπαρχουν επαγγελματιες οι οποιοι κατηργησαν το κουβερ αμεσως και δεν αυξησαν τις τιμες πχ Μυθος στο Μαρουσι και Κηφισια, Hard rock Cafe.Eπειδη επισης η συζυγος μου νοικιαζει διαμερισματα οι αυξησεις που εκανε ηταν βασει του συμβολαιου που ειχαν υπογραψει οι ενοικιαστες ενα συμβολαιο που και εσυ πιστευω εχεις υπογραψει.Εξαλλου το χαρτοσημο αν το πληρωνες εσυ τωρα εχεις κερδος που δεν το πληρωνεις αν το πληρωνε η ιδιοκτητρια εχει κερδος αυτη οποτε δεν ακουγεται λογικο να σου εκανε αυξηση επειδη καταργηθηκε το χαρτοσημο.Επισης το χαρτοσημο ειναι 1,8% και εσενα σου εκανε αυξηση 9,09% οποτε πουθενα δεν κολλαει να σου εκανε αυξηση μονο και μονο επειδη καταργηθηκε το χαρτοσημο.Απο οτι καταλαβαινω η λογικη σου ειναι να μην βγαζουμε κανενα φορο ή κανενα χαρατσι γιατι αυτα θα φορτωθουν αλλου.

Αυτο ακριβως που λες ειναι λογικη μικρου παιδιου.Υπαρχουν επαγγελματιες οι οποιοι κατηργησαν το κουβερ αμεσως και δεν αυξησαν τις τιμες πχ Μυθος στο Μαρουσι και Κηφισια, Hard rock Cafe.Eπειδη επισης η συζυγος μου νοικιαζει διαμερισματα οι αυξησεις που εκανε ηταν βασει του συμβολαιου που ειχαν υπογραψει οι ενοικιαστες ενα συμβολαιο που και εσυ πιστευω εχεις υπογραψει.Εξαλλου το χαρτοσημο αν το πληρωνες εσυ τωρα εχεις κερδος που δεν το πληρωνεις αν το πληρωνε η ιδιοκτητρια εχει κερδος αυτη οποτε δεν ακουγεται λογικο να σου εκανε αυξηση επειδη καταργηθηκε το χαρτοσημο.Επισης το χαρτοσημο ειναι 1,8% και εσενα σου εκανε αυξηση 9,09% οποτε πουθενα δεν κολλαει να σου εκανε αυξηση μονο και μονο επειδη καταργηθηκε το χαρτοσημο.Απο οτι καταλαβαινω η λογικη σου ειναι να μην βγαζουμε κανενα φορο ή κανενα χαρατσι γιατι αυτα θα φορτωθουν αλλου.

Εφόσον πιστεύεις ειλικρινά ότι όντως μειώθηκαν οι τιμές προς όφελος του καταναλωτή/ενοικιαστή πραγματικά πάω πάσο.

Σε πάω! Τα ίδια έκανα μια εποχή με το νόμο του καπνίσματος στον ΟΣΕ...:lol:
Δεν σου δίνει τεράστια ικανοποίηση να κάνει ο άλλος την πάπια και να του τρίβεις τον νόμο στη μούρη; :p :rotfl:

ΥΓ: Κατέβασα τον νόμο (ευχαριστώ ioma). Γράφει μεν για την κατάργηση του κουβέρ, αλλά δεν βρήκα (δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει, μπορεί να μην το βλέπω) ότι το ψωμί θα πρέπει να προσφέρεται προαιρετικά και να αναγράφεται η τιμή του στον τιμοκατάλογο.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Φιλαράκι εμείς πρέπει να τα πούμε...

Είμαι στo Τρεβίζο, αγώνα μπάσκετ με την Μπενεττόν, και είναι κάτι ρεμάλια δικοί μας και με έχουνε φλωμώσει με το τσιγαριλίκι τους. Ε, όταν τους είπα ότι το πρόστιμο κυμαίνεται από 25-250€ τα σβήσανε με την μία... Λένε, εδώ δεν είναι Ελλάδα, για φαντάσου να μας μπουζουριάσουνε για μερικά τσιγαριλίκια... Και όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο έχει βάση στην Ιταλία, αλλά εμπνεύστηκα από πινακίδες σε δημόσιους χώρους της Βαρκελώνης...

Διάβασα ότι πλέον καταργήθηκε η χρέωση του κουβέρ στα εστιατόρια.

http://www.greekretail.gr/articles/1723/1/index.html

Πιστεύετε ότι θα εφαρμοστεί ή ότι θα περάσει με άλλα μέσα στη τελική τιμή;

Πάντως καιρός ήταν να γίνει κάτι τέτοιο.

den prokite pote na to vgaloyn i me ton enan i me ton allo tropo tha mas ta paroun ta fraga

:D

Δηλαδη η κυβερνηση κατηργησε το κουβερ για να αυξηθουν οι τιμες;Ημαρτον τι αλλη βλακεια θα ακουσουμε εδω μεσα.Η καταργηση του χαρτοσημου απο την αλλη μερια δεν ωφελει τον ενοικιαστη;Ποιον ωφελει τοτε;

Δεν είπα πως η κατάργηση και του κουβέρ αλλά και του χαρτόσημου δεν οφελούν τον καταναλωτή/ενοικιαστή, απλά είπα πως από τη μεριά τους οι πωλητές/ιδιοκτήτες, με τις τροποποιήσεις που κάνουν στα τιμολόγιά τους, εξαλείπουν το πιθανό κέρδος του καταναλωτή και το μετατρέπουν σε κέρδος της επιχείρησης. Αυτό συμβαίνει λόγο ελειπών ελέγχων από τη μεριά του κράτους, αλλά και από νομιμοφανή τερτίπια από την άλλη.