Jump to content

[Επίσημο] Nokia N95 - Μέρος I

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

το πηρα και εγω σημερα :rolleyes:

πρωτες εντυπωσεις?? κουκλακι :)

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ?

Ο χάρτης δείχνει ΠΑΝΤΑ τον Βορρά προς τα επάνω (δεν σε δείχνει "ανάποδα" όπως λες). Προσανατολίζεται αυτόματα προς την κατεύθυνση που κινείσαι ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια της πλοήγησης. Άρα για να δεις τον χάρτη προς την κατεύθυνση που κινείσαι χρειάζεσαι συνδρομή.

Τα ν95 που δινονται ειναι "καθαρα" με full λειτουργιες.
Εισαι σιγουρος?Γιατι αυριο θα το παρω απο τιμ και πρεπει να πω οτι ειναι κατι το οποιο με απασχολει ιδιαιτερα.Επισης θα ηθελα να ξερω αν ειναι πειραγμενο μεσα(δηλαδη υπαρχει καποιο πληκτρο που σε παει αμεσως σε ΤΙΜ PLUS)κατι τετοιο γινοταν με το ν80 μετα απο περιπου 1 μηνα κυκλοφοριας.THANKS
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements

ego to perno simera apo Nokia Shop kai de vlepo ti stigmi pou tha to antikriso!!

Na rotiso kserete an to N95 anaparagei video tupou mpeg i xreiazetai smartmovie kai tetoia?

Burn the rubber, not your soul...

παιδες προβλημα με το καλημερα:lol:

εκανα αναβαθμιση μεσω nokia.com απο 10.0.018 σε 11.0.026 και δεν υπαρχει η ελληνικη γλωσσα πλεον στο τηλ:blink:

τι κανουμε??:O

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

Καλημέρα σας...

Το ΣουΚου, κατάφερα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το Ν95 μου και να δω, πέρα από τα... "ίσια" του, και τα "στραβά" του...

Ας καταθέσω λοιπόν κάποια (προσωπικά) παράπονα, αφού τα καλά του τα έχω ήδη πει σε προηγούμενα posts μου:

* Οργάνωση αρχείων στην Έκθεση: Μετά από 2 συσκευές S60-3rd Ed. ακόμα αδυνατώ να καταλάβω την ΑΝΟΗΣΙΑ της Nokia να μην σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνεις folders μέσα στις Εικόνες/Videos της Έκθεσης. Καταλήγεις να κάνεις browsing μέσα στις 712 photos της κόρης και της γυναίκας μου + 200plus αυτοκινήτων + 50 plus videos για να βρω μία photo της βάφτισης της μικρής για να τη στείλω με MMS. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

* Ταξινόμηση αρχείων στην Έκθεση: Με ποια λογική η Nokia αποφάσισε να μη μας αφήνει να προβάλλουμε τις εικόνες με όποιο κριτήριο γουστάρουμε εμείς? Γιατί δίνει αυτή τη δυνατότητα στην επιλογή "Όλα τα Αρχεία" και μας την αφαιρεί από τις Εικόνες/Videos??? Ήμαρτον! Αφού ΔΕΝ μπορώ να τα βάλω τα αρχεία σε folders, αποφασίζω ο αδαής να μετονομάσω τα αρχεία - με batch rename στο PC - ώστε όλα τα photos με το ίδιο θέμα να έρθουν μαζί... Αμ δε! Η Nokia έχει άλλη άποψη. Ταξινομεί τα αρχεία ΜΟΝΟ βάσει ημερομηνίας με αποτέλεσμα στην Έκθεση να γίνεται ΚΟΛΑΣΗ!

* Ταχύτητα προβολής στην Έκθεση: Αν είναι δυνατόν, ένα τηλέφωνο τέτοιου... "βεληνεκούς" να χρειάζεται ΤΟΟΟΟΟΣΗ ώρα να κάνει browsing. Φταίει η κάρτα? Ίσως... αλλά μία Sandisk 2GB (την οποία λίδες σελίδες πριν εκθίασα για την απόκρισή της - αν και τότε είχε μόνο 60ΜΒ μέσα) δεν μπορεί αν παθαίνει τέτοιο crash με 1,15 GB ελεύθερα! Η ταχύτητα απεικόνισης των thumbnails είναι απογοητευτική. Το Ν80 σε αυτό τον τομέα (πάλι με 2GB Sandisk) ήταν ΜΑΚΡΑΝ ταχύτερο. Εννοείται ότι αν οι photos ξεπερνούν σε μέγεθος τα 100Κ... ΝΥΧΤΩΣΑΜΕ! Αναγκάστηκα να περάσω τις "μεγάλες" photos που έχω στο PC και να ξεκινήσω τη διαδικασία Σμίκρυνσης των αρχείων, ώστε να επιταγχύνω το browsing... Αλλά αυτό είναι ένα πικρό ποτήρι που περιγράφω στο επόμενο bullet...

* Επεξεργασία/σμίκρυνση photos: Άντε γεια...! Η διαδικασία του να πάει μία (οποιαδήποτε, είτε τραβηγμένη με το Ν95 είτε όχι) photo από τα +500Κ στα ~50Κ διαρκεί (με το ρολόι) περί τα 15 sec. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Για να κάνω αυτή τη διαδικασία στις 200 από τις 700 σχεδόν photos που είναι μεγάλες σε μέγεθος θα χρειαστώ μέρες, μήνες, χρόνια... Θα λιώσουν οι πάγοι της Ανταρκτικής, ο Πειραιάς θα έχει γίνει νησί και ακόμα θα πατάω Σμίκρυνση, Αποθήκευση στο Ν95.

* Έναρξη φακού: Ο κύριος λόγος που θέλεις ένα κινητό να έχει σχετικά καλή κάμερα είναι να εκμεταλλεύεσαι τις αυθόρμητες φάσεις/στάσεις που σκάνε μύτη άμεσα, στο φτερό. Ε, τουλάχιστον με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ Ν95 αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι απλά... Μέχρι να ενεργοποιηθεί η κάμερα, από τη στιγμή που ανοίγεις το καπάκι του φακού, η σκηνή απλά έχει χαθεί... Να μη μιλήσω για το χρόνο αποθήκευσης (ακόμα και στα 3ΜΡ) μέχρι να ξαναγίνει διαθέσιμη η διαδικασία λήψης. Δεν μπορείς να τραβήξεις 2 γρήγορες σκηνές, με τίποτα, αφού ο απαιτούμενος χρόνος είναι για τα δικά μου δεδομένα υπερβολικά πολύς. Τι να πω...

* Δυσχέρεια BTooth σύνδεσης με non-Nokia κινητά: Άλλο ανέκδοτο! Το τηλέφωνό μου χρειάζεται 2, ίσως και 3 φορές ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του ΒΤ για να το δουν άλλα κινητά, ή άλλες συσκευές γενικότερα, πχ το laptop μου. Με το W880i μου απλά αρνείται να συνεργαστεί, παρόλο που το 880 το βλέπει κανονικά. Αν κλείσω, ξανανοίξω και ξανά μανά το ΒΤ του Ν95, θα καταφέρουν να συνεργαστούν. Την ίδια στιγμή, με το Ν93 και το Ν73 φίλων παίζει μπάλα αέρα. Από την άλλη, με το Samsung D900 δεν κάνει pairing με καμία Παναγία!

Αυτά φίλοι μου. Αν προσέξετε, έχω αναφέρει ότι όλα αυτά αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι αυτά ενοχλούν το ίδιο πολύ και άλλους κατόχους Ν95 στο forum. Απλά, θα ήθελα τις απόψεις σας, όσων έχετε περάσει από το στάδιο του εντυπωσιασμού στο στάδιο της ενδελεχούς χρήσης, ώστε να δω πόσο far-off έχω πέσει στα... "παράπονά" μου που αναφέρω...

Φιλικά

CostasP | Proud AlfaHolic | Alfas: Giulietta, Alfetta, 75, 146, 156, 147, (Abarth 500 time-out) πάλι 156, πάλι 147 και πλέον... Jeep Renegade :yawn: !

Current Toys: Apple MacBook Air 11 ('15), Asus Transformer Book T100, Samsung Galaxy Tab3 7.0", Apple TV2, iPad2 32GB WiFi, iPad Mini Retina 16GB WiFi, iPhone 6S 64GB, iPhone 7 Plus 128GB, iPhone XS 256 GB

Μόλις το πήρα!!!!!!:D

Απο την tim Ηρακλείου.Εφερε 1 μονοδικο κομματι και μου το εδωσαν εμενα που το ειχα παραγγειλει!!!Τωρα κατεβαζω τους χαρτες.Νεοτερα μετα τις εξετασεις..:cry: :cry: :cry:

Απάντηση στον Costasp

Όπως ειπες οι απόψεις σου ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ και το αν ειναι καλο η κακο το κινητο το κρινει καποιος αναλόγως με τι θελει να κανει με το κινητο tou.. Αλλα μια ερωτηση. Υπάρχει καποιο κινητο που κανει οοοολα αυτα που ανεφερες πιο πανω?? αν ναι για πες το και σε εμας... απλά να το ξερουμε...

[sIGPIC][/sIGPIC]ΣΣΣ... Μας ακούνε!!!

Απάντηση στον Costasp

Όπως ειπες οι απόψεις σου ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ και το αν ειναι καλο η κακο το κινητο το κρινει καποιος αναλόγως με τι θελει να κανει με το κινητο tou.. Αλλα μια ερωτηση. Υπάρχει καποιο κινητο που κανει οοοολα αυτα που ανεφερες πιο πανω?? αν ναι για πες το και σε εμας... απλά να το ξερουμε...

Φίλε μου nxbest...

Και εγώ το γουστάρω το Ν95 και για αυτό το πήρα άλλωστε, αλλά ας δούμε και πέραν του δακτύλου μας λιγάκι.

Θες να μου πεις λοιπόν ότι...:

* πχ. τα Κ800/W880/Sams.D900, δεν ταξινομούν τα αρχεία στον File Manager όπως γουστάρεις εσύ (ημερομηνία, μέγεθος, όνομα)?

* ότι τα παραπάνω ΔΕΝ φτιάχνουν folders μέσα στον File Manager τους? Θα μου πεις και το Ν95 το επιτρέπει στον File Manager, αλλά δυστυχώς στο συγκεκριμένο τηλέφωνο χρησιμοποιείς την Έκθεση, αφού ο File Manager ΔΕΝ έχει preview των αρχείων (!)

* ότι τα παραπάνω δεν έχουν ταχύτατη προβολή αρχείων από τα memory cards τους? δεν νομίζω... Ειδικά στο W880 είχα photos μεγέθους άνω του 1ΜΒ και τις φόρτωνε σφαίρα στο preview...

* ότι αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους μέσω ΒΤ χωρίς δεύτερη σκέψη?

Άρα σου υπέδειξα τουλάχιστον 3 τηλέφωνα που τα κάνουν όλα αυτά....

* Φθηνότερα του Ν95? ΝΑΙ

* Υποδεέστερα του Ν95? Προφανώς ΝΑΙ

* Χωρίς ανοικτό λειτουργικό, όπως του Ν95: ΝΑΙ

Αλλά, παρόλα αυτά, ΚΑΝΟΥΝ όλα τα παραπάνω και μάλιστα ΑΨΟΓΑ...

Πάντα φιλικά

CostasP | Proud AlfaHolic | Alfas: Giulietta, Alfetta, 75, 146, 156, 147, (Abarth 500 time-out) πάλι 156, πάλι 147 και πλέον... Jeep Renegade :yawn: !

Current Toys: Apple MacBook Air 11 ('15), Asus Transformer Book T100, Samsung Galaxy Tab3 7.0", Apple TV2, iPad2 32GB WiFi, iPad Mini Retina 16GB WiFi, iPhone 6S 64GB, iPhone 7 Plus 128GB, iPhone XS 256 GB

paidia molis hrthe to n95 spiti mou.twra fortizei!anupomonw!de mou lete eseis pou exete tv out ston ipologisth exete treis upodoxes?emena exei mono mia kitrinh upodoxh enw to kalwdio mesa sth suskeuasia exei tria vusmata pou prepei na sundethoun. ti na kanw?

a kai kati allo.emena den exei mmc mesa(kalutera vevaia giati tha eixe kammia mikrh ths nokia klassika kai tzampa tha plhrwname extra) kai fusika den exei to fulladio extra efarmoges pou eixe otan eixa parei to n70 me mmc.kainourgia taktikh einai auth sthn ellada?tlp auto pou thelw na rwthsw einai an kanenas apo autous pou to exoun parei apo exwteriko eixan mmc me extra efarmoges mesa kai an mporei kaneis na anevasei kapou olh thn mmc.eyxaristw.

Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!

παιδες προβλημα με το καλημερα:lol:

εκανα αναβαθμιση μεσω nokia.com απο 10.0.018 σε 11.0.026 και δεν υπαρχει η ελληνικη γλωσσα πλεον στο τηλ:blink:

τι κανουμε??:O

Δεν έχω στα χέρια μου ακόμη το κινητό αλλά με έστειλες με το γεγονός!Είσαι ο μόνος που αναφέρει κάτι τέτοιο!Τι λειτουργικό έχεις(XP home,Pro GR /ENG,Vista GR/ENG και ποιο Nokia Software updater εγκατέστησες;ελληνικό,αγγλικό).Όλοι οι υπόλοιποι τι κάνατε;

"LengthPro® Comment Lengthener™always keeps my comments lengthy!"

Ας ξεκινησουμε λοιπόν ένα - ένα τα θεματα γιατι βλέπω οτι κανουμε τη ζωή μας δυσκολη, ενω δεν ειναι......

* Οργάνωση αρχείων στην Έκθεση: Μετά από 2 συσκευές S60-3rd Ed. ακόμα αδυνατώ να καταλάβω την ΑΝΟΗΣΙΑ της Nokia να μην σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνεις folders μέσα στις Εικόνες/Videos της Έκθεσης. Καταλήγεις να κάνεις browsing μέσα στις 712 photos της κόρης και της γυναίκας μου + 200plus αυτοκινήτων + 50 plus videos για να βρω μία photo της βάφτισης της μικρής για να τη στείλω με MMS. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

που ειδες οτι δεν μπορεις να δημιουργησεις φακελους (Αλμπουμ) που μπορεις να βαλεις ξεχωριστα φωτο π.χ. σε ενα ξεχωριστο της κορης σου, σε ενα αλλο του αυτοκινητου κτλ???

* Ταξινόμηση αρχείων στην Έκθεση: Με ποια λογική η Nokia αποφάσισε να μη μας αφήνει να προβάλλουμε τις εικόνες με όποιο κριτήριο γουστάρουμε εμείς? Γιατί δίνει αυτή τη δυνατότητα στην επιλογή "Όλα τα Αρχεία" και μας την αφαιρεί από τις Εικόνες/Videos??? Ήμαρτον! Αφού ΔΕΝ μπορώ να τα βάλω τα αρχεία σε folders, αποφασίζω ο αδαής να μετονομάσω τα αρχεία - με batch rename στο PC - ώστε όλα τα photos με το ίδιο θέμα να έρθουν μαζί... Αμ δε! Η Nokia έχει άλλη άποψη. Ταξινομεί τα αρχεία ΜΟΝΟ βάσει ημερομηνίας με αποτέλεσμα στην Έκθεση να γίνεται ΚΟΛΑΣΗ!

Οκ. Κι εγω συμφωνω που τα βαζει ανα χρονολογική σειρα.. Αλλά σου ανεφερα και πανω τι μπορεις να κανεις με τα αλμπουμσ.. Πιστευω οτι αυτο το "προβλημα" σου ειναι ιδιο με το πιο πανω..

* Ταχύτητα προβολής στην Έκθεση: Αν είναι δυνατόν, ένα τηλέφωνο τέτοιου... "βεληνεκούς" να χρειάζεται ΤΟΟΟΟΟΣΗ ώρα να κάνει browsing. Φταίει η κάρτα? Ίσως... αλλά μία Sandisk 2GB (την οποία λίδες σελίδες πριν εκθίασα για την απόκρισή της - αν και τότε είχε μόνο 60ΜΒ μέσα) δεν μπορεί αν παθαίνει τέτοιο crash με 1,15 GB ελεύθερα! Η ταχύτητα απεικόνισης των thumbnails είναι απογοητευτική. Το Ν80 σε αυτό τον τομέα (πάλι με 2GB Sandisk) ήταν ΜΑΚΡΑΝ ταχύτερο. Εννοείται ότι αν οι photos ξεπερνούν σε μέγεθος τα 100Κ... ΝΥΧΤΩΣΑΜΕ! Αναγκάστηκα να περάσω τις "μεγάλες" photos που έχω στο PC και να ξεκινήσω τη διαδικασία Σμίκρυνσης των αρχείων, ώστε να επιταγχύνω το browsing... Αλλά αυτό είναι ένα πικρό ποτήρι που περιγράφω στο επόμενο bullet...

Η ταχυτητα προβολης και εμενα με προβληματισε στην αρχη. Ουτε οι προεπισκοπησεις των φωτο δεν φαινοντουσαν. Με την αναβαθμιση ομως και με την συνεχομενη χρηση το μενου των φωτογραφιων εχει γινει γρηγορο και πολυ καλο...

* Επεξεργασία/σμίκρυνση photos: Άντε γεια...! Η διαδικασία του να πάει μία (οποιαδήποτε, είτε τραβηγμένη με το Ν95 είτε όχι) photo από τα +500Κ στα ~50Κ διαρκεί (με το ρολόι) περί τα 15 sec. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Για να κάνω αυτή τη διαδικασία στις 200 από τις 700 σχεδόν photos που είναι μεγάλες σε μέγεθος θα χρειαστώ μέρες, μήνες, χρόνια... Θα λιώσουν οι πάγοι της Ανταρκτικής, ο Πειραιάς θα έχει γίνει νησί και ακόμα θα πατάω Σμίκρυνση, Αποθήκευση στο Ν95.

Ποιος κανει σμηκρινση μεσω κινητου για πανω από 10 φώτο?? Αυτη η εφαρμογη ειναι για να αλλάξει καποιος στιγμιαια μια φωτο.. νΟχι για να αλλάξει 1000 φωτο σε μια μερα..

* Έναρξη φακού: Ο κύριος λόγος που θέλεις ένα κινητό να έχει σχετικά καλή κάμερα είναι να εκμεταλλεύεσαι τις αυθόρμητες φάσεις/στάσεις που σκάνε μύτη άμεσα, στο φτερό. Ε, τουλάχιστον με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ Ν95 αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι απλά... Μέχρι να ενεργοποιηθεί η κάμερα, από τη στιγμή που ανοίγεις το καπάκι του φακού, η σκηνή απλά έχει χαθεί... Να μη μιλήσω για το χρόνο αποθήκευσης (ακόμα και στα 3ΜΡ) μέχρι να ξαναγίνει διαθέσιμη η διαδικασία λήψης. Δεν μπορείς να τραβήξεις 2 γρήγορες σκηνές, με τίποτα, αφού ο απαιτούμενος χρόνος είναι για τα δικά μου δεδομένα υπερβολικά πολύς. Τι να πω...

Οσον αφορα αυτο... καμερα 5 mpxl ειναι.. Εδω οι ψηφιακες και αργουν λιγο. Οχι το Ν95 που ειοναι κινητο. Επίσης ενα απλό 6600, εκανε 5 δευτερα να ενεργοποιηθει η καμερα του. αυτο, ουτε 3. Παμε τωρα στον χρονο αποθυκευσης... Η αποψη μου αναφερθηκε πριν. Συγκρινε το χρονο αποθηκευσης ψηφιακης και Ν95. Σαφως και το Ν95 αργει λιγα δευτερολεπτα αλλα... ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΟ

* Δυσχέρεια BTooth σύνδεσης με non-Nokia κινητά: Άλλο ανέκδοτο! Το τηλέφωνό μου χρειάζεται 2, ίσως και 3 φορές ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του ΒΤ για να το δουν άλλα κινητά, ή άλλες συσκευές γενικότερα, πχ το laptop μου. Με το W880i μου απλά αρνείται να συνεργαστεί, παρόλο που το 880 το βλέπει κανονικά. Αν κλείσω, ξανανοίξω και ξανά μανά το ΒΤ του Ν95, θα καταφέρουν να συνεργαστούν. Την ίδια στιγμή, με το Ν93 και το Ν73 φίλων παίζει μπάλα αέρα. Από την άλλη, με το Samsung D900 δεν κάνει pairing με καμία Παναγία!

Δεν μου εχει τυχει ΠΟΤΕ στις 3 εβδομάδες που το εχω... Μαλλον ειναι θεμα αναβαθμισης...

Αυτα κι απο μενα...:) Και παντα.. Φιλικά...

Δεν έχω στα χέρια μου ακόμη το κινητό αλλά με έστειλες με το γεγονός!Είσαι ο μόνος που αναφέρει κάτι τέτοιο!Τι λειτουργικό έχεις(XP home,Pro GR /ENG,Vista GR/ENG και ποιο Nokia Software updater εγκατέστησες;ελληνικό,αγγλικό).Όλοι οι υπόλοιποι τι κάνατε;

φιλε μου δεν ειμαι ο μονος...καπου στην σελιδα 23-24 αυτου του thread το εχει αναφερει κι αλλο παιδι..αλλα απο οτι κοιταξα δεν ελαβε απαντηση.

xp home service pack 2 εχω ελληνικο και η ειρωνια ειναι οτι μου ζητησε να επιλεξω πριν κατεβασω το setup της αναβαθμισης ποια γλωσσα θελω,επελεξα φυσικα ελληνικα αλλα τπτ..

εκανα επιδιορθωση με setup που ξανακατεβασα απο το site της nokia com παλι και την ξαναπερναω μηπως και κατι δεν πηγε καλα την 1η φορα...

σε κανα 15 λεπτο περιπου θα ξερω τι εγινε...:O

οσο για το ελληνικο site της nokia δεν υπαρχει καν αναβαθμιση στο N95 ακομη...

Εγω που εκανα αναβαθμιση, μια χαρα μου πήγε... Κατεβασα το Nokia Software Updater στα Ελληνικά, συνεδεσα το κινητο, εκανε σε 15-20 λεπτα την αναβαθμιση και αυτο ηταν ολο... Δεν μου εχει γυρισει σε αλλη γλωσσα. τωρα δεν μπορω να καταλάβω τι εγινε στον φιλο μας..

paidia molis hrthe to n95 spiti mou.twra fortizei!anupomonw!de mou lete eseis pou exete tv out ston ipologisth exete treis upodoxes?emena exei mono mia kitrinh upodoxh enw to kalwdio mesa sth suskeuasia exei tria vusmata pou prepei na sundethoun. ti na kanw?

a kai kati allo.emena den exei mmc mesa(kalutera vevaia giati tha eixe kammia mikrh ths nokia klassika kai tzampa tha plhrwname extra) kai fusika den exei to fulladio extra efarmoges pou eixe otan eixa parei to n70 me mmc.kainourgia taktikh einai auth sthn ellada?tlp auto pou thelw na rwthsw einai an kanenas apo autous pou to exoun parei apo exwteriko eixan mmc me extra efarmoges mesa kai an mporei kaneis na anevasei kapou olh thn mmc.eyxaristw.

Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!

Πληρώνεις συνδρομή αν θέλεις να σου κάνει πλοήγηση σε διαδρομή που ορίζεις εσύ. Υπάρχουν 4 συνδρομές:

- 3 χρόνια για 70 ευρώ.

- 1 χρόνο για 60 ευρώ.

- 30 ημέρες για 8 ευρώ.

- 7 ημέρες για 6.5 ευρώ.

Σου στέλνουν ένα κωδικό και τον βάζεις στο πρόγραμμα οπότε ενεργοποιείται η πλοήγηση για αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

ΔΕΝ χρειάζεται μόνιμη σύνδεση στο internet με GPRS ή κάτι άλλο. ΑΝ όμως υπάρχει αυτή η σύνδεση τότε το πρόγραμμα θα ψάχνει στο background για ενημερώσεις που αφορούν τον χάρτη (σημεία ενδιαφέροντος, κ.α.). Μπορείς φυσικά να του ορίσεις τι είδους σύνδεση θέλεις να κάνει (εγώ το έχω βάλει να συνδέεται στο wireless του σπιτιού μου) ή να μην το αφήνεις να συνδέεται ΚΑΘΟΛΟΥ οπότε θα σου βγάζει προειδοποιητικό μήνυμα όταν ξεκινάει το πρόγραμμα (δεν υπάρχει σύνδεση δικτύου). Απλά τότε το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ότι δεδομένα έχει από τον χάρτη στη μνήμη.

Επίσης διαδρομή μπορείς να φτιάξεις στον χάρτη (με αφετηρία και προορισμό) και να την δεις κανονικά χωρίς (ξαναλέω) να χρειάζεται σύνδεση στο internet. Δεν μπορείς όμως να κάνεις πλοήγηση με αυτή τη διαδρομή (δηλ. να πηγαίνεις πάνω της και να σου λέει φωνητικές οδηγίες) γιατί για να ενεργοποιηθεί αυτό θέλει την συνδρομή που είπαμε παραπάνω.

Δορυφόρους πιάνει 5-6 και μου κάνει εντύπωση το ακριβέστατο σήμα αλλά και η πολύ καλή συνεργασία του με το software. Εμένα πιάνει και μέσα στο αυτοκίνητο και μάλιστα ενώ κινούμαι αλλά φυσικά πέρνει παραπάνω χρόνο (6-8 λεπτά) αντί για τα 2-4 λεπτά που ειναί το κανονικό αν είμαι ακίνητος.

Δυστυχώς εκεί που χάνει σε σχέση με το destinator δεν είναι τόσο στο software, ούτε στο ότι δεν έχει SIRF III τσιπάκι (αυτό που έχει μου φαίνεται εξίσου καλό με το SIRF) αλλά στους χάρτες της NAVTEQ. Κάποιες περιοχές υπάρχουν σε εξαιρετική λεπτομέρεια ενώ κάποιες άλλες σε μετριότατη (για Αθήνα πάντα μιλάω). Πιστεύω ότι θέλει γερή ενημέρωση ο χάρτης και σύντομα.

Αυτά...

FILE MOY VAZO TON KODIKO POY MOY ESTEILAN KAI MOY GRAFEI STO KOINITO OTI DEN EINAI ENERGOS!!TI MPOREI NA FTEEI??

Εγω που εκανα αναβαθμιση, μια χαρα μου πήγε... Κατεβασα το Nokia Software Updater στα Ελληνικά, συνεδεσα το κινητο, εκανε σε 15-20 λεπτα την αναβαθμιση και αυτο ηταν ολο... Δεν μου εχει γυρισει σε αλλη γλωσσα. τωρα δεν μπορω να καταλάβω τι εγινε στον φιλο μας..

μπορεις να μου δωσεις το λινκ που πηρες την αναβαθμιση σε παρακαλω?:(

Άλλο το τι δεν έχει υποχρέωση να περιέχει στα προϊόντα της η Alpha Copy, άλλο το ηθικό και το τίμιο του πράγματος. Άλλωστε, εφόσον δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για να υποχρεώσουμε την Alpha Copy να αλλάξει συμπεριφορά, τουλάχιστο μπορούμε να στηλιτεύσουμε την τακτική της αυτή (εξάλλου τα σχόλια είναι τσάμπα ;)). Ίσως μία μείωση των πωλήσεων στη χώρα μας να την ταρακουνήσει, αλλά ακόμα και αναφορές και παράπονα στην Nokia θα ήταν συνετό κάποια στιγμή να κάνουμε οργανωμένα. Αν γίνει συντονισμένα μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Το έχω πει άλλωστε πολλές φορές πως ό,τι τραβάμε από τις εταιρίες αυτές, κυρίως εμείς το έχουμε επιτρέψει. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες.

Παιδιά η Alpha Copy είναι απαράδεκτη. Όποιος είχε την ατυχία να στείλει κινητό ή άλλο εξάρτημα για service εντός εγγύησης ξέρει τι εννοώ. Μιλάμε για 1μήνα+ καθυστέρηση χαλαρά. Έτσι ώστε αν σου ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα να το ξανασκεφτείς αν θα τους το ξαναστείλεις. Αυτή είναι καραμπινάτη παρανομία.

@ nxbest

Σε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη και άμεση απάντησή σου!

Εννοείται ότι δεν σκοπεύω ούτε να θάψω το κινητό (που χρυσοπλήρωσα), ούτε από την άλλη να μην παραδεχθώ τα στραβά του, αλλά ούτε και να μπω σε διαδικασία φιλικών διαξιφισμών με φίλους από το forum και εν περιπτώσει με εσένα, για το τι κάνει καλά και τι όχι. Δεν έχεις κανένα άδικο στα λεγόμενά σου, really, απλά βλέπουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά...

Εννοείται επίσης, ότι ουδέποτε συνέκρινα το Ν95 με την Fujifilm S5500 που έχω. Η συγκεκριμένη, αν και είναι (μόλις) 3ΜΡ, εστιάζει, τραβάει και αποθηκεύει σε χρόνο <dt σε μία κάρτα 1GB. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Το Κ800 που ανέφερα ήταν απλά ένα συγκριτικό μέγεθος και όχι το standard της κατηγορίας (αν και κάποιοι το θεωρούν ως αυτό).

Όσον αφορά στη χρήση των albums, πόσοι από εμάς πραγματικά μπαίνουν στη διαδικασία αυτή? Έχω ένα Ν95 εγώ, και 2 φίλοι ένα Ν93 και ένα Ν73. ΚΑΝΕΙΣ μας δεν φτιάχνει albums. Τυχαίο? Ίσως... Αλλά το "τρία στα τρία" δεν είναι και πολύ ενθαρυντικό δείγμα, δεν συμφωνείς? Και μάλιστα όταν μιλάμε για 3 ανθρώπους που αλλάζουν κινητά συχνά και την ψιλοψάχνουν με δαύτα... Δεν αποκλείω να το υλοποιήσω εν τέλει, αφού δεν βλέπω αλλιώς "φως".

Αναφορικά με τη μαζική σμίκρυνση τόσων αρχείων...ΔΕΝ έχεις κανένα άδικο. Αλλά όταν αυτή είναι η μοναδική λύση για να επιταγχύνεις την πλοήγηση στην Έκθεση, τότε τι κάνεις?

Για την ταχύτητα προβολής, σίγουρα δεν παίζει ρόλο το λειτουργικό, αφού έχω την τελευταία αναβάθμιση. Αυτό όμως που λες -ότι με τη συνεχή χρήση επιταγχύνεται η Έκθεση - θα το ψάξω και θα επανέλθω. Μάλλον υπονοείς ότι κάνει κάποιας μορφής caching των αρχείων, ε? Μακάρι, αν είναι έτσι, σε λίγες μέρες θα έχω δει βελτίωση. Είδωμεν φίλε μου...

Και πάλι ευχριστώ nxbest (δεν ξέρω και το real name σου :))... Όχι μόνο εσένα, αλλά και όλους τους συνάρρωστους εδώ μέσα που μας ανοίγουν τα στραβά μας...

Όπως έγραψε και ένα παληκάρι στο forum XDAdevelopers.com "screw the damn manual, nowadays we got the forum!"

Γιατι στο ελληνικο site τις nokia δεν εχει πια αναβαθμιση για το n95 μεσω internet ενω μεχρι χθες η προχθες δεν θυμαμαι ακριβως υπηρχε?

Ποτε δεν ειχε αναβάθμιση για Ν95 το Ελληνικό μπορει να ειχες μπει στο επίσημο της και να μπερδευτhκες...

http://europe.nokia.com/A4176089

Επιλέγεις το Ν95 από τη λίστα και πατας update via Pc

ευχαριστω πολυ..απο εκει το εκανα ομως...

καποιος με γλωσσοτρωει εδω μεσα :p

@ nxbest

Σε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη και άμεση απάντησή σου!

Εννοείται ότι δεν σκοπεύω ούτε να θάψω το κινητό (που χρυσοπλήρωσα), ούτε από την άλλη να μην παραδεχθώ τα στραβά του, αλλά ούτε και να μπω σε διαδικασία φιλικών διαξιφισμών με φίλους από το forum και εν περιπτώσει με εσένα, για το τι κάνει καλά και τι όχι. Δεν έχεις κανένα άδικο στα λεγόμενά σου, really, απλά βλέπουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά...

Όσον αφορά στη χρήση των albums, πόσοι από εμάς πραγματικά μπαίνουν στη διαδικασία αυτή? Έχω ένα Ν95 εγώ, και 2 φίλοι ένα Ν93 και ένα Ν73. ΚΑΝΕΙΣ μας δεν φτιάχνει albums. Τυχαίο? Ίσως... Αλλά το "τρία στα τρία" δεν είναι και πολύ ενθαρυντικό δείγμα, δεν συμφωνείς? Και μάλιστα όταν μιλάμε για 3 ανθρώπους που αλλάζουν κινητά συχνά και την ψιλοψάχνουν με δαύτα... Δεν αποκλείω να το υλοποιήσω εν τέλει, αφού δεν βλέπω αλλιώς "φως".

[/b][/i]!"

Πραγματικά και εγω δεν θέλω να αρχισω τους διαξιφισμους για ενα κινητο, γιατι στην τελικη Δεν αξιζει.. Οσο για τη μη χρησιμοποιηση των albums απο εσενα και τους φιλους σου, δεν αποτελει παραδειγμα γιατι κι εγω Ν95, ο κολλητος μου Ν70 και πλέον Ν95 και πολλοι φιλοι μου τα χρησιμoποιούν.Κι εγω ειμαι απο τα ατομα που αλλάζουν σχετικα γρηγορα κινητα (καθε 6 μηνες) και εχω αρκετη γνωση από εφαρμογες, λειτουργιες κτλ..Αλλά εχω καταλάβει το εξης.. Οτι εχει ενα κινητο πρεπει να το χρησιμοποιούμε στο επακρο.. Για καποιο λόγο π.χ.υπάρχουν τα albumsγιατι να μην τα χρησιμοποιήσουμε?? Επειδη θα μας πάρει 5-10 λεπτά? Μετα ομως, δεν μας διευκολύνει πάρα πολυ??

Αυτα κι από εμενα και καλά κανεις και λες τα "ψιλοπροβληματακια" που βρισκεις στο κινητο, γιατι μέσω του διαλόγου δίνονται χρησιμες συμβουλές και για τους υπόλοιπους εδω μεσα που θελουν να το πάρουν αλλά και για όσους το έχουν και θέλουν να διορθώσουν κάτι...... Καλή συνεχεια στη μέρα σου.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...