Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι κανείς από Πρέβεζα που έχει περάσει στο ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας της forthnet ;

Αν ναι , πείτε μου εντυπώσεις γιατί το σκέφτομαι ..

μπορείς να δοκιμάσεις το http://www.nonoh.net Που έχει κόστος 0,07 euros/min. Η ποιότητα όμως δεν είναι πάντα καλή.

Πάντως είναι αρκετά φτηνότερο από αυτό που βρίσκεις εσύ.

Γεια σας.Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη σύνδεσή μου,μα καλύτερα ας το πούμε κλεψιά:mad:

Λοιπόν,έχω conn-x στα 768.The thing is ότι από τη μέρα που το πήρα πέρυσι μέχρι σήμερα,δεν έχω πιάσει OYTE ΜΙΑ ΦΟΡΑ 768kbps...Το ανώτερο είναι 78,(κάτι)...Δοκίμασα να μπω ακόμα και στις 4 ώρα τα ξημερώματα για να δω μήπως φταίνε οι ώρες,το αποτέλεσμα ίδιο...Πριν να φανταστείτε κατέβαζα με 12,3 kbps,ενώ ένας φίλος μου στην ίδια περιοχή έχει conn-x 1024 και πιάνει ΠΑΝΤΑ 1024kbps,ελεγμένα από εμένα τον ίδιο...Ξέρετε τί φταίει???Είναι πολύ μ@λ@κί@ να πληρώνω για κάτι που στην τελική δε το χω,και είμαι σίγουρος ότι το δίκτυο στην τοποθεσία μου έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κάλυψη 1024kbps...So,τί μπορώ να κάνω?????

Btw,το μόντε μου είναι το Sagem F@st 800,ενσύρματο και του φίλου και το δικό μου...

Τι εννοεις 78, κατι και γιατι αυτο ειναι κλεψια?!?!

Με ποσο ηθελες να κατεβαζεις??

Η μεγιστη θεωρητικη ταχυτητα της γραμμης σου ειναι τα 96kb/sec! Το οτι πιανεις κοντα στα 80 ειναι μια χαρα...

ναι,μα γιατί έχω αν είναι 768...Και γιατί ο φίλος μου πιάνει 1024 ακριβώς???

O φιλος σου δεν κατεβαζει με 1024kilobytes ανα δευτερολεπτο...

Η συνδεση του φιλου σου ειναι στα 1024kilobits ανα δευτερολεπτο!!

Αυτο σημαινει οτι η μεγιστη θεωρητικη ταχυτητα του φιλου σου ειναι τα 128kilobytes ανα δευτερολεπτο οποτε υποθετω μια τιμη κοντα στα 110kilobytes ανα δευτερολεπτο ειναι η πραγματικη του ταχυτητα!!

Πριν λοιπον αρχισουμε να κατηγορουμε για ψευτιες, κλοπες, απατες κλπ καλο ειναι να κανουμε μια μικρη ερευνα... ;)

ναι?και γιατί τότε η σύνδεση λέγεται 768???:confused:

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση, κατ' αρχάς όπως επισήμανε και ο amelidis υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε kilobytes και kilobits και πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Σε τι ταχύτητα συγχρονίζει το modem/router σου?

Anyway, υπάρχει επισημασμένο θέμα για το δίκτυο του ΟΤΕ ΟΤΕ: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα που ανήκει εκεί η ερώτηση σου ή οι απορίες σου.

To modem του συγχρονιζει στα 768! Σε τοσο χαμηλη ταχυτητα το attenuation δεν παιζει καποιο ρολο...

one_tree_hill η συνδεση σου ειναι μια χαρα! Το ιδιο και του φιλου σου...

Απλα εχεις μερδεψει τις ονομασιες τους και αυτο ειναι ολο....

Ποιοι πάροχοι έχουν διατηρρούν προγράμματα απεριόριστων κλήσεων, με προεπιλογή, προς αστικά και υπεραστικά όλων των δικτύων;

Ευχαριστώ,

Μάνος.

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Ο ΟΤΕ φημιζόταν για την αξιοπιστία του, σε σχέση με τους εναλακτικούς παρόχους.

Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αλλάξει ώς πρός την αξιοπιστία του. Εδώ και πάνω από 1μήνα οι 2 γραμμές που έχω (περιοχή Αμαρουσίου αριθμ. 21061... ) είναι νεκρές, και παρά τα επανηλημένα τηλεφωνήματα στο 121 (πάνω από 10), είτε απεργούν, είτε δέν κάνουν τίποτα, είτε στέλνουν τεχνικό και κάνει κάποιο "μπάλωμα" δηλαδή επανέρχετε το τηλέφωνο με άθλια ποιότητα για μερικές ώρες, και μετά απο λίγο ξανα-νεκρώνει...

Και στην περιοχή του Χαλανδρίου, σε 2 ακομά γραμμές, δέν έχει αξιοπιστία το Internet (CON-X), το οποίο πέφτει συνέχεια (σε 2 ανεξάρτητες μεταξύ τους περιπτώσεις σύνδεσης)

4 στα 4 η αναξιοπιστία τους στην περίπτωσή μου, και αντί να διαφημίζουν αχυρένιους καναπέδες και γαϊδουράκια στην ΤV, άς αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, γιατί αυτοί κατήντησαν χειρότεροι από αυτούς που δυσφημίζουν....

Ερώτηση: Απ'ότι μου είπαν στο 121, μπορεί ο καταναλωτής να κάνει αίτηση όταν είναι να πληρώσει τους λογαριασμούς και να εξαιρεθεί από το πάγιο εφόσον ήταν εκτός λειτουργίας οι συγκεκριμένοι αριθμοί. Επειδή όμως αυτό δέν αντισταθμίζει τα προβλήματα που μας δημιουργούν έχει στραφεί κανείς νομικά εναντίον του (ή εναντίον άλλης εταιρίας)?

ΥΓ1. Όποιος ενδιαφέρετε για εξακρίβωση της αλήθειας των όσων λέω, μπορώ να του στείλω σε private μυνημά τους συγκεκριμένους αριθμούς...

ΥΓ2. Επειδή όλα ξεκίνησαν με τις απεργίες των τεχνικών (Φεβ-Μαρτ), έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιους από εσάς? Γιατί υποψιάζομαι ότι δέν ειναι και τόσο τυχαία όλα αυτά... Όπως στη ΔΕΗ κατέβαζαν τους γενικούς, έτσι και εδώ μπορεί να "βάζουν χέρι" σε μερικές γραμμές, για να γίνει αισθητή η απεργία τους...

Το να σε ΄χάσουν από πελάτη είναι χειρότερο από τα νομικά.

Περισσότερο χάνεις χρόνο και χρήμα. Προπάντον χρόνο.

Διότι χρήμα ως γνωστόν δεν υπάρχει για να χάσεις.

Εγω εδώ και πολλούς μήνες σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να πάω επαρχία.

Εκεί τουλάχιστον έχεις περισσότερη αξία ως άνθρωπος.

Στις πόλεις και κυρίως στην Αθήνα έχεις αξία ως άτομο. Άρα ως αναλώσιμος.

Εχω πει και πολλές φορές μάλιστα πως η καλύτερη εκδίκηση είναι το να μην δίνεις καθόλου σημασία στον άλλον.

Ακολούθα την συνταγή της καρύδας. Οσο σε χτυπάει ο άλλος άλλο τόσο ακλόνητος εσύ εκει.

Ή θα σε "σπάσει" ή θα του την "σπάσεις".

Αλλωστε καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παρά με μπελάδες μέσα και να μην έχεις ήσυχη την ψυχούλα σου.

Ο ΟΤΕ φημιζόταν για την αξιοπιστία του, σε σχέση με τους εναλακτικούς παρόχους.

Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αλλάξει ώς πρός την αξιοπιστία του. Εδώ και πάνω από 1μήνα οι 2 γραμμές που έχω (περιοχή Αμαρουσίου αριθμ. 21061... ) είναι νεκρές, και παρά τα επανηλημένα τηλεφωνήματα στο 121 (πάνω από 10), είτε απεργούν, είτε δέν κάνουν τίποτα, είτε στέλνουν τεχνικό και κάνει κάποιο "μπάλωμα" δηλαδή επανέρχετε το τηλέφωνο με άθλια ποιότητα για μερικές ώρες, και μετά απο λίγο ξανα-νεκρώνει...

Και στην περιοχή του Χαλανδρίου, σε 2 ακομά γραμμές, δέν έχει αξιοπιστία το Internet (CON-X), το οποίο πέφτει συνέχεια (σε 2 ανεξάρτητες μεταξύ τους περιπτώσεις σύνδεσης)

4 στα 4 η αναξιοπιστία τους στην περίπτωσή μου, και αντί να διαφημίζουν αχυρένιους καναπέδες και γαϊδουράκια στην ΤV, άς αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, γιατί αυτοί κατήντησαν χειρότεροι από αυτούς που δυσφημίζουν....

Ερώτηση: Απ'ότι μου είπαν στο 121, μπορεί ο καταναλωτής να κάνει αίτηση όταν είναι να πληρώσει τους λογαριασμούς και να εξαιρεθεί από το πάγιο εφόσον ήταν εκτός λειτουργίας οι συγκεκριμένοι αριθμοί. Επειδή όμως αυτό δέν αντισταθμίζει τα προβλήματα που μας δημιουργούν έχει στραφεί κανείς νομικά εναντίον του (ή εναντίον άλλης εταιρίας)?

ΥΓ1. Όποιος ενδιαφέρετε για εξακρίβωση της αλήθειας των όσων λέω, μπορώ να του στείλω σε private μυνημά τους συγκεκριμένους αριθμούς...

ΥΓ2. Επειδή όλα ξεκίνησαν με τις απεργίες των τεχνικών (Φεβ-Μαρτ), έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιους από εσάς? Γιατί υποψιάζομαι ότι δέν ειναι και τόσο τυχαία όλα αυτά... Όπως στη ΔΕΗ κατέβαζαν τους γενικούς, έτσι και εδώ μπορεί να "βάζουν χέρι" σε μερικές γραμμές, για να γίνει αισθητή η απεργία τους...

Είναι θέμα απεργίας καθώς έχει αναφερθεί και στη περιοχή που μένω για συνδέσεις νετ αλλά και εξυπηρέτηση πελατών.

Τι να κάνουμε ο καθένας το τομάρι του θέλει να σώσει

έτσι είναι, συμφωνώ :)

Ερώτηση: Απ'ότι μου είπαν στο 121, μπορεί ο καταναλωτής να κάνει αίτηση όταν είναι να πληρώσει τους λογαριασμούς και να εξαιρεθεί από το πάγιο εφόσον ήταν εκτός λειτουργίας οι συγκεκριμένοι αριθμοί.

Ισχύει αυτό φίλε!!:)

Όπως στη ΔΕΗ κατέβαζαν τους γενικούς, έτσι και εδώ μπορεί να "βάζουν χέρι" σε μερικές γραμμές, για να γίνει αισθητή η απεργία τους...

Αυτό που λες είναι τελείως παράλογο...αισθητή η απεργία γίνεται μέσω των ΜΜΕ..κι όχι έτσι...αλλά και το σκεπτικό να ήταν αυτό..πιστεύεις ότι θα κατέβαζαν μόνο το δικό σου..?Ή πχ όλο το Μαρούσι...???!!:ninja::ninja::ninja:

this is how we do...

Αυτό που λες είναι τελείως παράλογο...αισθητή η απεργία γίνεται μέσω των ΜΜΕ..κι όχι έτσι...αλλά και το σκεπτικό να ήταν αυτό..πιστεύεις ότι θα κατέβαζαν μόνο το δικό σου..?Ή πχ όλο το Μαρούσι...???!!:ninja::ninja::ninja:

Όχι μόνο το δικό μου. Δέ λέω κάτι τέτοιο. Από που κι ώς που μόνο το δικό μου? Δέν τρέφω τέτοιες "αυταπάτες"

Δέν έχω στοιχεία για να πώ κάτι πιό συγκεκριμένο.

Τα μόνα στοιχεία που έχω είναι:

- Τα προβλήματα και στις 4 γραμμές (2 Μαρούσι - 2 Χαλάνδρι) άρχισαν με το που ξεκίνησαν οι απεργίες (πρίν 1-1.5 μήνα). Φυσικά δέν απεργούσαν όλες αυτές τις μέρες, ούτε κάν τις μισές από αυτές και προφανώς θα μπορούσαν να είχαν ήδη διορθωθεί

- Σε ένα από τα πολλά τηλεφωνήματα στο 121 μία τηλεφωνήτρια είπε "Αυτή η βλάβη δέν είναι ψηφιακή. Έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι". Προφανώς δέν εννοούσε το δικό μου..

Άρα είτε οι "βλάβες" έγιναν εσκεμένα, είτε δέν επιδορθώνονται εσκεμένα... Όσο για τα ΜΜΕ, δέν συμφωνώ απόλυτα. Βοηθούν και τα ΜΜΕ, αλλά οι απεργίες γίνονται αισθητές όταν αγγίζουν-ταλαιπωρούν το ευρύ κοινό. Π.χ. στη ΔΕΗ την καταλάβαμε όταν δέν είχαμε ρεύμα, στην Ολυμπιακή όταν θέλαμε να ταξιδέψουμε πάνω στις γιορτές, των δασκάλων όταν την έκαναν πάνω στις εξετάσεις.. κ.ο.κ

Είμαι περίεργος να δώ εάν έχουν και άλλοι πρόβλημα με τον ΟΤΕ αύτη την περίοδο. Καί με το πάγιο πάντως το θέμα δέν είναι τόσο απλό. Άν υπήρχε (ή άν ήδη υπάρχει) δικαστικό προηγούμενο, θα μπορούσαμε σίγουρα να διεκδηκίσουμε πολύ περισσότερα από την μή πληρωμή του παγίου τη χρονική αυτή περίοδο.

Σε αυτό συμφωνώ και εγώ απόλυτα. Αρκεί να είσαι μόνος σου...

Όταν έχεις οικογένεια, σκεύτεσαι και τα παιδία, και δέν τα παρατάς όλα τόσο εύκολα...

Για την ιστορία:

- Τα προβλήματα ξεκίνησαν αρχές Μαρτίου, και απο τότε έγιναν γύρω στα 10 τηλέφωνα, τα οποία δέν κατέγραψα

- Την προηγούμενη Δευτέρα (31 Μαρ) το 121 είπε ότι το πρόβλημα είναι γενικό στο Μαρούσι, και θα διορθωνόταν το αργότερο την προηγούμενη Τετάρτη (2 Απρ) (που δέν έγινε φυσικα)

- Πέμπτη ή/και Παρασκευή (3-4 Απρ) είχαν απεργία. Το 121 εξυπηρετούσε και καλά μόνο επείγοντα περιστατικά. Ακόμα και μισή ώρα που περίμενα, δέν απάντησε κάνεις

- Χθές (9Απρ) είπαν ότι θα το ξανακοιτάξουν άμεσα και μου ζήτησαν αριθμό τηλεφώνου για να πάρουν πίσω να με ενημερώσουν (φυσικά και δέν πήραν πίσω)

- Σήμερα (10Απρ) είπαν ότι το συνεργείο ήταν κανονισμένο να έρθει μέχρι τις 2:30 (προφανώς δέν ήρθε, ή ήρθε και δέν έφτιαξε τίποτα). Το αστείο είναι πώς το 121 είπε πως το συνεργείο ήταν να έρθει να φτίαξει μόνο τη 1 γραμμή, παρότι η 2η είναι στο ίδιο χώρο, και στο ίδιο όνομα. Φυσικά δέν έφτιαξε καμία από τις 2.

Αύριο θα ξαναπάρω, να δούμε τι καινούργιο θα ακούσουμε... και η ιστορία συνεχίζεται..

Εχείς δίκιο Joker_GR, αλλά αν έχεις οικογένεια εχεις και παραπάνω λόγους για να φύγεις. Δεν το κάνεις μόνο για σένα.

Εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει οικογένεια.

Αλλα και να είχα, θα το συζήτηγα με την οικογένεια μου κι αν αρνιόντουσαν θα πέρνα μια απόφαση πολύ ακραία. Θα έφευγα μόνος μου.

΄΄Ουτε γυναίκα ούτε παιδιά. Προτιμώ να χάσω έναν άνθρωπο για το καλό το δικό μου παρά την δική μου ψυχική ηρεμία.

Μπορεί να ακούγετε πολύ ακραίο αλλά πίστεψε με. Μερικές φορές οι αποφάσεις πρεπει να είναι ακαριαίες και ακραίες όταν προκειται περισσότερο για την ψυχική μας υγεία και ισορροπία.

θα ηθελα να ρωτησω κατι.εχω ενα σταθερο νουμερο οτε σε καταστημα ,αλλα επειδη σε λιγο καιρο θα το κλεισω το καταστημα,πως μπορω να κρατησω το νουμερο για μελοντικη χρηση σε αλλο καταστημα?μπορω να παω στο οτε να τους πω κρατηστε μου το νουμερο για κανα χρονο εναντι καποια αμοιβης?και επισης αν μου το κρατησουν μπορουν να μου το κανουν και πορωθηση σε καποιο αλλο αριθμο σταθερου τηλεφωνου?

• The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)
  • The topic was pinned