Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.

 

Έχω στον 1ο όροφο το ρούτερ και θα βάλω καλώδιο ethernet εσωτερικά για να ανεβάσω Internet στα υπνοδωμάτια στον επάνω όροφο. Εκεί θα μπορέσω να συνδέσω 2ο ρούτερ για να έχω wirelless και στον επάνω όροφο? Πιο συγκεκριμένα, σαν 2ο ρούτερ έχω το Discus Wireless VoIP AG v1-t Annex A-OT της Pirelli που είχα από στην On Telecoms όταν ακόμα βρισκόμουν στην Ελλάδα (τώρα μένω μόνιμα πλέον στην Κύπρο). Απ' ότι βλέπω η υποδοχή ADSL που έχει αυτό το ρούτερ μπορεί να πάρει και ένα άλλο καλώδιο εκτός από το κοινό του τηλεφώνου. Αυτό το καλώδιο (που δεν κατάλαβα ακόμα τι είναι, ethernet δεν μπαίνει) μήπως μπορεί να μεταφέρει internet από το 1ο ρουτερ? Έψαξα στο ιντερνετ αλλά δεν βρήκα καν το manual.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θες access point γι' αυτη τη δουλεια το pirelli δεν μπορει να λειτουργησει μονο ως AP.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Και αυτό πως μπορεί να γίνει? Υπάρχει δηλαδή κάποιο router που δέχεται ethernet σαν input?

 

Αυτό για παράδειγμα θα την κάνει τη δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δεν παίρνεις ένα πιο δυνατό σε εμβέλεια ρούτερ ώστε να κάνεις την δουλειά σου με 1 συσκευή;

πχ δες το Netgear DGN2200 ή κάποιο παρόμοιο με διπλή κεραία

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλησπερα.στο σπιτι μου εχω ενσυρματο δικτυο γισ ιντερνετ. Επειδη ομως θελω να περνω ιντερνετ και στο ταμπλετ και συο κινητο θελω να παρω ενα access point,να το κοτσαρω σενα απτα switch πουχω και απο κεινα εκπεμπει ασυρματο ιντερνρτ.

1.πρεπει να ναι 150 ή 300mbps?

2.ειμαι αναμεσα σε τρεις λυσεις...

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Access-Points/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm

 

http://www.msystems.gr/index.php?category=1820&product=10352

 

Και τελος σε κατιπολυ περιεργο...

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=E1CC2B0034E490F19B8F0014C2625C7B&pa=957DDC52B22C1441AFEF3BACAD19972F

 

Τι να προτιμησω?

Hamurabi
Link to comment
Share on other sites

"Πρεπει" να ειναι 300αρι... μην πεσεις στα 150Μbps!

 

Γι' αυτο προσωπικα θα πηγαινα σε ενα δοκιμασμενο και πολυ καλο για οικιακη χρηση της TP-Link το TL-WA801ND που πανω κατω ειναι και στα ιδια λεφτα.

 

Τωρα αμα θες κατι πιο δυνατο σταθερο και καλο, αλλα σαφως πιο ακριβο τοτε το Zyxel WAP3205

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν έχουν κι άδικο. Μια δεύτερη γραμμή θα βοηθούσε και τα κινητά δεν έχουν καμία σχέση με τα σταθερά...άλλο το ένα άλλο το άλλο. Αν θες να δώσεις σοβαρά internet στα δωμάτια θα πρέπει να ρίξεις κάποια λεφτά.
Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγο διάβαζα από χρήστες στη Wind που είχαν φτάσει μέχρι 15-20 ΜΒ, οπότε για να έχεις 35-40ΜΒ, μάλλον καλά θα είστε και οι 2
Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν έχουν κι άδικο. Μια δεύτερη γραμμή θα βοηθούσε και τα κινητά δεν έχουν καμία σχέση με τα σταθερά...άλλο το ένα άλλο το άλλο. Αν θες να δώσεις σοβαρά internet στα δωμάτια θα πρέπει να ρίξεις κάποια λεφτά.

 

Συμφωνω απολυτα! Στα ξενοδοχεια ειναι "ατυπος" κανονας, αλλα εχεις μια γραμμη για τους εργαζομενους και 1+ (αναλογως τις προδιαγραφες) για τους πελατες. Ποσο μαλλον οταν το μοιραζεις και ασυρματα και ο καθενας κανει "παρτυ" καθε βραδυ.

 

Οτι στη Σαμο υπαρχει ενα θεμα για τις τηλεπικοινωνιες γενικα υπαρχει βεβαια! :!:

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Γειά χαρά σε όλους! Είπα μετά από κάποια χρόνια ν' αλλάξω το σταθερό μου τηλέφωνο SL780, κι έτσι αγόρασα από πολυκατάστημα ηλεκτρονικών το Siemens Gigaset SL910A. Με κέρδισε με την πρώτη ματιά γιατί είναι ομολογουμένως όμορφο τηλέφωνο. Μετά την αγορά άρχισαν τα ευτράπελα. Συγκεκριμένα, ανακάλυψα ότι η μαμά Gigaset έχει εκδώσει προειδοποίηση για τις μπαταρίες του τηλεφώνου (fire risk!) και συνιστά την άμεση επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη για αλλαγή της μπαταρίας εφόσον συντρέχουν και οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ειδοποίηση (http://gigaset.com/gr/el/cms/PageSL910_battery.html). Ερχομαι σ' επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη και με πληροφορούν ότι δεν γνωρίζουν κάτι για το θέμα κι ότι θα το κοιτάξουν. Ταυτόχρονα με πληροφορούν ότι οι μπαταρίες που έχουν διαθέσιμες έχουν ημερομηνίες που τις καθιστούν κι αυτές υποψήφιες για αντικατάσταση.

Περιτό να πω ότι έχω ψάξει παντού και μπαταρίες (της μαμάς) δεν υπάρχουν. Αλαλούμ...:mad:

Εχω πραγματικά απογοητευθεί από την έλλειψη συντονισμού κι επικοινωνίας σε μια τόσο μεγάλη εταιρία.:(

Στο μεταξύ συνεχίζω να χρησιμοποιώ το τηλέφωνο με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται....:cry:

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ ήδη αυτό με απόλυτη επιτυχία για την ίδια δουλειά...

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=E1CBFBD518B100F18AA41CC1DE74FFB5&pa=CE054DB79288B3418F929C005FA41F42

Η αλήθεια είναι εκεί τριγύρω στο ψέμα...
Link to comment
Share on other sites

TO ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ

 

Δεν είναι όπως τα λέτε. Μίλησα με την τεχνική υποστήριξη του επίσημου αντιπρόσωπου στην Ελλάδα.

Ρίξτε μια ματιά: http://gigaset.com/gr/el/product/GIGASETSL910.html

Link to comment
Share on other sites

Παίδες, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

@junglist

Επειδή στον επάνω όροφο έχω δύο desktops, προτιμώ να τα έχω καλωδιωμένα. Έχω ήδη περάσει τα καλώδια, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

@stekas2005

Ευχαριστώ φίλε για την πρόταση. Σε περίπτωση που δεν βρω το ίδιο ακριβώς ρούτερ στην Κύπρο, ποιο είναι το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει για να κάνει τη δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

ειχα παρομοιο προβλημα με τον φιλο..δηλ να εχω Internet στον πανω οροφο επειδη δεν ειχα πολυ καλο σημα απο το wifi.το προβλημα λυθηκε με συνδθασμο καλωδιου ethernet και access point.δοκιμασα και εγω με modem απλοικη λυση αλλα δεν πετυχε.με access point θα εισαι καλυτερα.
Link to comment
Share on other sites

Λογικο ειναι να εισαι εκνευρισμενος με την καθυστερηση της παραδοσης του κυκλωματος και της ολοκληρωσης της ενεργοποιησης.

 

Δυστηχως δεν μπορεις να κανεις τιποτα σε αυτο. Απο την στιγμη που αναγκαστικα στην περιπτωση βλαβης η επισκευη και η επιλυση πρεπει να γινει απο τον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ επισκευαζει βλαβει μεχρι 5εργασιμες απο την ημερα που θα δηλωθει η βλαβη. Εχεις την ατυχια να εχεις προβλημα στην ολοκληρωση της μεταβασης μεταξυ παροχων μεσα στις γιορτες. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι σοβαρα υπομονη. Τιποτα αλλο.

 

Και ακυρωση συμβολαιου να κανεις, και να θελησεις να μεταφερθεις σε αλλο παροχο παλι το ιδιο χρονικο διαστημα θα χρειαστει να περιμενεις.

Αν δεν θελεις παγια, ελαχιστες χρεωσεις, προβληματα σε λογαριασμους το μοναδικο δικτυο ειναι εδω, με καθε νεα αιτηση δωρα μια 2πλη κουβερτα σε διαφορα χρωματα και μια σακουλα καρβουνα. Απεριοριστη ομιλια απο την ταρατσα του σπιτιου σου με ολoυς
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια, εχω το εξης περιεργο προβλημα.

Στην γειτονια μου υπαρχει ενα ελευθερο δικτυο που λεγεται "guest", πιανει και στο δικο μου σπιτι(αν και εγω εχω δικη μου συνδεση), και μια φορα που δεν ειχα νετ για μια μερα,ειχα προσπαθησει να μπω, με συνεδεαι κανονικα, αλλα ιντερνετ δεν ειχα!

Τελος παντων δεν ασχολιθικα ποτε ξανα. Πηγα εχθες σε ενα θειο μου ο οποιος δεν εχει νετ,και εμαθα οτι αυτος μπαινει κανονικα απο αυτο το guest, το ιδιο και ενας γειτονας του. Πηγα λοιπον το λαπτοπ μου εκει,και το δικο μου εκανε το ιδιο...συνδεση,αλλα οχι ιντερνετ. Δοκίμασα να συνδεθώ και με το κινητο και παλι τιποτα ξερει κανεις για πιο λογο συμβαίνει αυτο ?

Edited by FlameBoy1
Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα,

Παιδια απο χθες εχω το εξης προβλημα.Καταρχας να πω οτι εχω ρουτερακι που δινει ενσυρματα ιντερνετ σε 2 pc και ασυρματα το χρησιμοποιω για να συνδεομαι απο το κινητο μου(android).Δε ξερω αν αυτο που συμβαινει τωρα ειναι προβλημα του κινητου ή του δικτυου αλλά ελπιζω να με βοηθεσετε.

Απο σημερα το πρωι λοιπον το κινητο μου,ενω συνδεεται κανονικα στο δικτυο,μου κανει τα εξης κολπα.Ο browser ανοιγει κανονικα,αλλα πριν απο οποιαδηποτε σελιδα μου πεταει προειδοποιηση για μη εμπιστο πιστοποιητικο και για το αν θελω να συνεχισω.Πατωντας ναι βεβαια,την ανοιγει κανονικα.Το μεγαλο προβλημα ειναι με τις περισσοτερες εφαρμογες οι οποιες ειτε δεν ανοιγουν λογω :''network error",ειτε μου πετανε μηνυμα(network error(no trust certificate) ή κατι παρόμοιο.

Να προσθεσω οτι τα pc δεν παρουσιαζουν κανενα προβλημα(συνδεδεμενα με ethernet στο ρουτερ).

Δοκίμασα τα εξης:επανεκινηση του ρουτερ,ξανα-ενεργοποιησα τη java στο pc μου(την ειχα απενεργοποιησει λογω ενος κενου ασφαλειας που διαβασα,αν και δε ξερω αν αυτο παιζει κανενα απολυτως ρολο).

Δυστυχως δεν εχω κοντα αλλο δικτυο για να δοκιμασω αν κανει το ιδιο και σε αλλο.

Τελευταια να πω οτι συνδεθηκα μεσω 3g και γινονταν ακριβως το ιδιο.Ο browser ανοιγε τις σελιδες κανονικα,ενω διαφορες εφαρμογες δεν τις ανοιγε καν(messenger,facebook,play store).Φανταζομαι οτι αυτο το τελευταιο δειχνει προβλημα του κινητου,αλλά αν ηταν καθαρα μονο προβλημα του κινητου γιατι ο browser δουλευει κανονικα,εστω και παρακαπτοντας την προειδοποιηση ασφαλειας για πιστοποιητικο?

Καμια ιδέα για το τι μπορει να ειναι?Ευχαριστω πολυ.

 

 

Σορρυ,παιδια τσαμπα θεμα ανοιξα.Ειχα βγαλει τη μπαταρια σημερα και ειχα ξεχασει να διορθωσω την ημερομηνια.Ενα παιδι μου το ειπε πτι μπορει να εφταιγε αυτο.Χαζομαρα εντελως.Αν θελετε σβηστε το θεμα.Ευχαριστω

Edited by steliosamos
problem solved
Huawei Ideos X5 Pro , Nexus 7 , Huawei Honor 8
Link to comment
Share on other sites

Με παίρνουν την τρίτη και μου λένε πως ο ΟΤΕ δεν τους έχει απαντήσει ακόμα για το ποτέ θα κάνουν το ραντεβού, μέχρι και χθες δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τον ΟΤΕ!

 

Όπως καταλαβαίνεις πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια υπομονής, είμαι πελάτης της hol και αντί να εισπράτω εξυπηρέτηση λαμβάνω μόνο ειρωνιά και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους προς τους πελάτες!

 

Ακύρωσα το συμβόλαιο μιας και δεν είχε ενεργοποιηθεί ακόμα και ξανά γύρισα στον ΟΤΕ, σε δέκα μέρες θα έχω υπηρεσίες!

 

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται ότι η τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ είναι υπεύθυνη και δημιουργεί προβλήματα. Ελπίζω να μην χρειαστείς την βοήθεια τους μιας και πήγες εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Εχω παρει ενα τετοιο ασυρματο και αν θελω να ακουσω σημα ΟΤΕ πρεπει να κραταω παρατεταμενο για 3-4 δευτερολεπτα το πρασινο κουμπι.

 

Αν το πατησω μια φορα οπως σε ολα τα τηλ μου βγαζει τους τελευταιους αριθμους που εχω καλεσει.

 

 

Γινεται να μην μου κανει αυτη την δυσλειτουργια ? Το εχω στη δουλεια και θελω να παιρνω εσωτερικα τηλεφωνα ή με το 0 πρωτα να μου ανοιγει γραμμη ΟΤΕ.

 

 

Ευχαριστω.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Link to comment
Share on other sites

γεια χαρα σε ολους

εχω γραμμη με adsl ως 24 τηλεφωνο,ιντερνετ αλλα και οτε τβ.

ολα ηταν καλα.με σταθερη γραμμη (αν και λιγο μικρη ταχυτητα λογω τβ αλλα δε με πειραζε)το προβλημα στη γραμμη αρχισε οταν σττο τηλεφωνο αρχισαν τα παρασιτα.την περιοδο εκεινη το ιντερνετ αλλα και η τβ δεν ειχαν προβληματα (σπασιματα κλπ)το μονο προβλημα ηταν οτι εβλεπα συχνες αποσυνδεσεις του wifi με το κινητο.

πηρα την αποφαση να παρω τηλεφωνο τον οτε που πραγματι ηεθς και ειπε οτι δν υπαρχει προβλημα στη γραμμη αλλα στην καλωδιοση του σπιτιου και πως γινεται καποιο βραχικυκλωμα.αυτο εγινε πριν μια βδομαδα.λιγη ωρα μετα το τηλεφωνο νεκρωσε εντελως και το κονεξ τβ αρχισε να εχει πολλα σπασιματα.επισης παρεμεναν τα συχνα προβληματα με αποσυνδεσεις του wifi.]ξανακαλεσα και ειπα οτι παρολο που ηρθε τεχνικος και ειπε οτι δεν εχει προβλημα το τηλ απο μεριας οτε το τηλ πλεον εχει νεκρωσει και ολα ειναι χειρωτερα και οχι οπως τουλαχιστον ηταβν πριν.

ο οτε μεσω του 13888 το δηλωσε σαν βλαβη.ολο το σκ ημουν χωρις τηλεφωνο με ενα κονεξ τβ που μονο τα νευαρ σου εσπαγε και ενα ιντερνετ ναι μεν σταθερο αλλα με αποσυνδεσεις του wifi και αποσυνδεσεις και στο πς μερικες φορες.

δευτερα δεν ειχε ερθει ακομα κανενας.ουτε τριτη οπου και εφερα ηλεκτρολογο να δει τις μπριζες στο σπιτι.ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα.καλεσα παλι τον οτε ιπου χθες τελικα εστειλε τεχνικο.ο τεχνικος ειδε τη γραμμη απο κατω ,ειπε δεν εχει προβλημα και μετα ειδε τις μπριζες του σπιτιου οπου και απομνοσε μια που οπως ελεγε βραχυκυκλωνε.το τηλεφωνο ειχε ακομα παρασιτα,οχι πολλα,και με το δοκιμαστικο ακουστικο του οτε ειπε οτι εχει θορυβο επειδη δεν εχει φιλτρο..ανοιξα το τβ και ειδα οτι παιζει κανονικα.εφυγε ο τεχνικο ,το τηλ ειχε παλι παρασιτα και το κονεξ τβ ειχε και παλι τα μαυρα του τα χαλια.

 

εκανα πειραματα,αλλαξα συσκευες ,εβαλα και εβγαλα αλλα ξανα τα ιδια....

 

πηρα παλι τηλ στο 13888.μια κοπελα ειδε τη γραμμη μου.μου πε να βγαλω ακι να βαλκω στο ρευμα το τβ και παραλληλα εκανε ρισταρτ της γραμμης.για λιο επαιξε καλα μετα παλι τα ιδια.

ξανακαλεσα,μου παν οτι το προβλημα ειναι στη γραμμη ακι οχι σε ιντερνετ-τβ μιας και εχει πααρστα η γραμμη.το δηλωσαν σα βλαβη και το πρωι μας πηαρν τηλ απο οτε οπου απλα μας ρωτησαν το ...ιστορικο και ειπαν θα ξανακαλεσουν

 

απο μεριας μου.

εχω αλλαξει φιλτρο

εχω δοκιμασει με αλλες τηλ συσκευες

αλλαξα συχνοτητα απο το ιντερφεις μπας και μπλεκειο το γουαι φαι με το ασυρματο

 

περαν του οτι μια βδομαδα πληρωνω χωρις να εχω τπτ (αρα θα σκασω 15 ευρω στον οτε για πλακα) τι λετε να κανω.δεκτη καθε γνωμη.ευχαριστω

 

ΥΓ οποιος θελει να δει ακτι απο το ιντερφεις παρακαλω να πει

Link to comment
Share on other sites

Εχω το belkin n wireless..Το ειχα για καποιους μηνες στην Αθηνα....Τωρα ειναι 6 μηνες περιπου που το εφερα σε νησι..Σε οποιαδήποτε εφαρμογή είτε σε κινητό είτε σε υπολογιστή (καιρός,χάρτες gps κτλ) βγάζει στίγμα Αθήνας. (τουλ το κινητό οταν ανοιγω το gps βρίσκει τη νεα αλλά μονο για εκέινη την ωρα και μόνο στο κινητό).Σε αναζητηση για check in sto facebook και μου βγάζει την διέυθηνση της αθηνας....Εχω κανει reset sto ρουτερ.....Κάποια λύση απο κάποιον??
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει με ένα κινητό να πιάσεις gps και wifi την ίδια στιγμή για να ενημερωθούν οι databases της google και της Apple.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνει αμέσως, αλλά όταν το είχα κάνει εγώ σε 1 εβδομάδα δούλεψε :)

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ρουτεράκι σου, απλά οι εταιρείες το ήξεραν να είναι στην Αθήνα.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δοκιμάσει με xperia S......Τίποτα όμως.....Με iphone έχω πιο πολλές πιθανότητες??

Εσυ με τι κινητο το έιχες κάνει??

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

 

σκεφτόμουν αν υπάρχει κάποια έκπτωση ή κάποιο πακέτο για κάποιον που θέλει να έχει conn-x και OTE-TV μαζί, όπως έχει έκπτωση 20% το πακέτο forthnet 2play μαζί με nova.

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...