Jump to content

[S60 3rd Edition] Nokia Maps (ex. Ovi Maps/Smart2go)

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν κουνιέται από το 0% μέχρι να ολοκληρωθεί. Άφησέ το 15-20 λεπτά.
http://d2ffutrenqvap3.cloudfront.net/items/0H2C0G0e1g3S2M3s2C3Z/iphones9web3.gif

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Α! Μάλιστα. ΟΚ. Το επιχειρώ πάλι.

Δεν πήρε ούτε τέταρτο.

Συμπεράσματα (πρώτες εντυπώσεις):

Ο χάρτης ανοίγει και μάλιστα πολύ γρήγορα. Αλλά: Σε επίπεδο οδών έχει μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη από ό,τι είδα μέχρι στιγμής. Δοκίμασα στην περιοχή μου και στην πόλη (Ιωάννινα) έχει μόνο τους βασικούς οδικούς άξονες.

Έκανα και ένα σχεδιασμό διαδρομής για δοκιμή (Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα), αποτυχία: με έβγαλε από την παλιά εθνική οδό που πρέπει να πάρεις μερικές δραμαμίνες για να τη βγάλεις (φουλ στροφές) ενώ τώρα όλοι πάνε από Εγνατία (αν και της λείπουν κάνα δυο κομματάκια). Για να σχεδιάσει τη διαδρομή ζήτησε σύνδεση στο δίκτυο γιατί λέει "δεν υπάρχει". Συνδέθηκε μέσω ΤΙΜ GPRS χωρίς χρέωση* και την "έφτιαξε".

* Έχω καρτοκινητό ΤΙΜ και προπληρωμένο ΤΙΜ PLUS για ένα μήνα - με 3,5 Ευρώ. Το αναφέρω για όσους έχουν το ίδιο πακέτο, να το έχουν υπ' όψιν.

Καλά, είναι σε beta ακόμα. Αλλά θέλει πολύυυυ δουλειά από ό,τι φαίνεται για να καλύψει όλη την Ελλάδα. Για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας, ας μας πει κάποιος άλλος εντυπώσεις που έκανε δοκιμές.

EDIT: Υπ' όψιν ότι το χρησιμοποίησα σαν χάρτη. Δεν έχω GPS.

Για το κατέβασμα (μέσω PC, maploader και ADSL):

Όπως είπε και ο φίλος μας ο das, μη δίνετε σημασία στο 0,0 %. Δεν κουνιέται μέχρι να ολοκληρωθεί το κατέβασμα του χάρτη. Θέλει λίγο υπομονή, εγώ έχω 1024 και έκανε κάνα τεταρτάκι.

Δεν μπορώ να εκτιμήσω το μέγεθος του χάρτη γιατί πατώντας (μέσω Explorer) ιδιότητες του φακέλου: Ε:/private>20001f63>diskcache όπου αποθηκεύονται οι χάρτες όπως είχα αναφέρει και εδώ μου δείχνει: Μέγεθος 12,7 ΜΒ και Μέγεθος στο δίσκο: 40,1 ΜΒ ίσως επειδή έχει +2000 αρχεία σε +270 φακέλους. Υπ' όψιν ότι μέσα υπάρχει κι ο χάρτης της Ανδόρας (1,8 ΜΒ) που είχα κατεβάσει για δοκιμή αλλά δεν ξέρω πού είναι ακριβώς για να τον σβήσω. Εγώ τον κόβω κάπου στα 8 ΜΒ πάντως (της Ελλάδας).

Για το άτμισμα: http://vaping.gr

Samsung S5 (no root)

Στην Αθήνα λειτουργεί αρκετά καλά, αν και έχει ολίγη...καθυστέρηση μέχρι να κανει focus στο σημείο που είσαι, και δέν περιστρέφει τον χάρτη, οπότε το καθιστά κοματάκι δύσχρηστο.

Πάντως επειδή είχα συνηθίσει το Route66 στο Nokia 6630 που πήγαινε σφαίρα, έχω ψιλοαπογοητευθεί με την απόδοσή του στο Ν80 και την καθυστέρηση που έχει (το Route 66), οπότε λέω να χρησιμοποιήσω το smart2go για λίγες μέρες και να του δώσω μια ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του.

Περισσότερες εντυπώσεις σε λίγες ημέρες.

OK! Μην ξεχάσεις! :D

Samsung S5 (no root)

Στην Αθήνα λειτουργεί αρκετά καλά, αν και έχει ολίγη...καθυστέρηση μέχρι να κανει focus στο σημείο που είσαι, και δέν περιστρέφει τον χάρτη, οπότε το καθιστά κοματάκι δύσχρηστο.

Πάντως επειδή είχα συνηθίσει το Route66 στο Nokia 6630 που πήγαινε σφαίρα, έχω ψιλοαπογοητευθεί με την απόδοσή του στο Ν80 και την καθυστέρηση που έχει (το Route 66), οπότε λέω να χρησιμοποιήσω το smart2go για λίγες μέρες και να του δώσω μια ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του.

Διαδρομη χαραξες?Εμπαινε συνεχεια στο νετ?
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Τι εννοεις?Εγω λεω οταν χαραζεις διαδρομη ποτε μπαινει στο νετ και ποτε οχι?Δοκιμασατε να του βαλετε επιλογη να μην συνδεεται ποτε?

Τι εννοεις?Εγω λεω οταν χαραζεις διαδρομη ποτε μπαινει στο νετ και ποτε οχι?Δοκιμασατε να του βαλετε επιλογη να μην συνδεεται ποτε?

Άλλες φορές χρειάζεται το δίκτυο και άλλες όχι.

Γιατί δε δοκιμάζεις; Αφού ο χάρτης κατεβαίνει τώρα πια όπως εξήγησα και εδώ.

Δε χρειάζεται να έχεις gps για να δεις τους χάρτες (ούτε εγώ έχω).

Samsung S5 (no root)

Δε δοκιμαζω γιατι δεν εχω κινητο!

Εμένα δέν μπαίνει καθόλου στο GPRS. Έχω απενεργοποιημένη την επιλογή απο τις ρυθμίσεις. Τον χάρτη τον κατέβασα μέσω του maploader απο το PC. Χάραξα διαδρομή και με πήγε αρκετά σύντομα αλλά δυστηχώς δέν έχει φωνητικές εντολές (πρέπει να πληρώσεις για αυτό....ά ρε Nokia). Εχω το Holux 236 και δουλεύει μια χαρά.

Εμένα δέν μπαίνει καθόλου στο GPRS. Έχω απενεργοποιημένη την επιλογή απο τις ρυθμίσεις. Τον χάρτη τον κατέβασα μέσω του maploader απο το PC. Χάραξα διαδρομή και με πήγε αρκετά σύντομα αλλά δυστηχώς δέν έχει φωνητικές εντολές (πρέπει να πληρώσεις για αυτό....ά ρε Nokia). Εχω το Holux 236 και δουλεύει μια χαρά.
Oποτε δε χρειαζεται να μπαινεις παρα μονο ελαχιστες φορες,καλη φαση

Σήμερα ανακάλυψα οτι δέν μπορεί να βρεί τίποτα απο την αναζήτηση διευθύνσεων. Ενώ βλέπω τη διεύθυνση στο χάρτη και την γράφω σωστά στην αναζήτηση δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα, ούτε με τον Τ.Κ. ούτε με την πόλη ούτε με τίποτα.Δοκίμασα και με Ελληνικούς και με Λατινικούς χαρακτήρες αλλά τζίφος. Με ενα πρόχειρο search που έκανα στο google είδα οτι και άλλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στο εξωτερικό και είτε η Nokia έχει κάνει κάτι λάθος, είτε χρειάζεται σύνδεση GPRS που εγώ την έχω απενεργοποιήσει.

Τι εννοεις δηλαδη απο την αναζητηση διευθυνσεων?Πριν ειπες οτι διαδρομη χαραξες χωρις να μπεις στο νετ

Ναι αλλά με σημεία που του έχω ορίσει πρίν εγώ.Δηλαδή έσωσα τη θέση μου όταν έφυγα απο το σπίτι και πήγα κάπου, εκεί έσωσα τη θέση μου στο χάρτη ξανά και μετά του ζήτησα νε με γυρίσει πίσω στο σημείο που ξεκίνησα. Κάτι σαν waypoints φαντάσου. Και με πήγε απο συντομότερο δρόμο. Σήμερα όμως ήθελα να πάω κάπου που δέν έχω ξαναπάει αλλά η αναζήτηση δέν λειτουργεί και δέν μπορεί να βρεί τίποτα, ότι και αν του ορίσω. Προσπάθησε κανείς άλλος να κάνει search διευθύνσεων και να του δούλεψε?

Οταν λες εσωσες?Δηλαδη εχεις δεκτη gps για να καταλαβω?Τι εννοεις εσωσες?

Ναί έχω το Holux GPSlim 236 και μου δείχνει το στίγμα μου στο χάρτη. Οπότε μπορώ να σώσω τη θέση που βρίσκεται το GPS κάθε στιγμή, γιαυτό και έχω απενεργοποιήσει το GPRS απο τις ρυθμίσεις του προγράμματος.

Λογικα θα πρπει να μπεις στο νετ φιλε μου σε αυτην την περιπτωση α ρε Νοκια τι κολπα ειναι αυτα!!

Σήμερα ανακάλυψα οτι δέν μπορεί να βρεί τίποτα απο την αναζήτηση διευθύνσεων. Ενώ βλέπω τη διεύθυνση στο χάρτη και την γράφω σωστά στην αναζήτηση δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα, ούτε με τον Τ.Κ. ούτε με την πόλη ούτε με τίποτα.Δοκίμασα και με Ελληνικούς και με Λατινικούς χαρακτήρες αλλά τζίφος. Με ενα πρόχειρο search που έκανα στο google είδα οτι και άλλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στο εξωτερικό και είτε η Nokia έχει κάνει κάτι λάθος, είτε χρειάζεται σύνδεση GPRS που εγώ την έχω απενεργοποιήσει.

πρεπει να επιλεξεις στη συνδεση,"οπου χρειαζεται",αλλοιως δεν βρισκει ουτε οδους ουτε χαραξη διαδρομης...αν εισαι συνδεδεμενος τα δειχνει κανονικα και αρκετα γρηγορα θα ελεγα..ακομα και σχεδιαση διαδρομης...

Πες τα ρε stradisd και νόμιζα οτι ήμουν ο μοναδικός που δεν του δουλεύει.

simera to dokimasa me to fortuna slim gps poy piga taxidaki mehri lamia,ektos athinon den deihnei tipota,to tom tom einai to kalytero se ayto,alla stin Athina mesa moy arese arketa to programma,deihnei polles plirofories stin athina me onomata magazion me tilefono ktl ktl,to mono poy den katafera einai na katevaso ta voices,xerei kapoios pos ginetai (kata protimisei na min ta katevaso apo to kinito moy gprs ktl) meso internet apo to laptop moy me card reader ginetai?ean nai poy tha ta vro?
Greek Android & iOS users (FB group)

Δυστυχώς φίλε john74 τα voices τα αγοράζεις απο την Nokia μέσω της επιλογής του προγράμματος που λέει πρόσθετα. Αλήθεια μήπως σου δούλεψε η αναζήτηση διέυθυνσης που δέν δουλεύει σεμένα?