Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάπως έτσι...;)

Στα Dual Band 900/1800 Panels (κεραίες) η κλίση ρυθμιζόταν επιτόπου από τους εναερίτες εργολάβους κατά την αρχική εγκατάσταση του άνω μπρακέτου (μπράτσο στήριξης) του Panel. Στη περίπτωση που διαπιστωνόταν πρόβλημα και κατόπιν εντολής από το τμήμα σχεδιασμού ραδιοδικτύου, ο εργολάβος με νέα επίσκεψη στο Σταθμό Βάσης - επέμβαση στο κεραιοσύστημα μετέβαλε τη κλίση του Panel. Τώρα η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται απομακρυσμένα (remotely) με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού που επικοινωνεί τις ρυθμίσεις στο RET Motorized Unit.

Κάπως έτσι φανταζόμουν ότι ήταν από την αρχή με τα στοιχεία,δηλαδή ότι υπήρχε μηχανισμός για να αλλάζει κλίση τους με εντολή από τα κεντρικά! Έχοντας μια "τυπική" υψοφοβία,συγχαίρω τους εργολάβους για τις παρεμβάσεις που έκαναν :lol:

Που να δείς το 60μετρο τέρας του Cote στη κορυφή της Πεντέλης στο χώρο που ξηλώθηκαν τα παλιά Radar του NATO...οι υπόλοιποι έχουν μικρούς ιστούς αρκετά χαμηλότερα...Τυχαίο ? Δε νομίζω :X

Να ήταν η ΜΟΝΗ αδικία; Το χειρότερο,πιστεύω που συνέβη ever,ήταν αυτό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 που η Cosmote είχε 2 χρόνια χρόνο να εγκαταστήσει δίκτυο στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και οι άλλες δύο...2 μήνες και λιγότερο! Τραγικοί είμαστε,είπαμε η Cosmote σαν χορηγός να έχει περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις άλλες-αν και πάλι,είναι σωστό; υποτίθεται "χορηγία κάνεις"- αλλά όχι 12 φορές παραπάνω χρόνο! Χρυσές εποχές :p Ήταν και η Cosmote χορηγός των Κεντέρη/Θάνου και μετά τρέχαν να κόψουν διαφημίσεις :lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Που να δείς το 60μετρο τέρας του Cote στη κορυφή της Πεντέλης στο χώρο που ξηλώθηκαν τα παλιά Radar του NATO...οι υπόλοιποι έχουν μικρούς ιστούς αρκετά χαμηλότερα...Τυχαίο ? Δε νομίζω :X

:blink: τρόμος και φόβος αναρωτιέμαι ποσά δίνουν στους μηχανικούς κάθε φορά που ανεβαίνουν

:ninja:

:blink: τρόμος και φόβος αναρωτιέμαι ποσά δίνουν στους μηχανικούς κάθε φορά που ανεβαίνουν

Ανεβαίνουν αποκλειστικά εναερίτες με ειδικές συμβάσεις δεν είναι απλοί μηχ/κοί συντηρητές. Είναι παρόμοιο προσωπικό με εκείνο που ανεβαίνει στους πυλώνες της ΔΕΗ.

Έχει κάποιος υπόψιν του πως πάει το δίκτυο των δεδομένων στο κέντρο της Καλαμάτας; Εδώ και καμιά δεκαριά μέρες τα πράγματα είναι απλά εξευτελιστικά όπως θα δείτε στο screenshot, το οποίο είναι σε 3G όχι EDGE :lol:

http://www.speedtest.net/android/9439489.png

Γιατί τόση καντιά ρε Wind μέσα στο κέντρο καρακέντρο;

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

είδα μια εκπομπή για αυτούς τους εναερίτες ...

τι μου φημισες Panagioths τώρα το EDGE και αυτό είναι χειρότερο απο GPRS

εχω σκεφτεί πλέον να ηπαρχει καποιο όριο στην προσφορά 1.5GB αλλιος δεν μπορώ να εξηγήσω το πόσο αποτυχημένη είναι WIND

:ninja:

Να σημειώσω οτι εγώ παίρνω αυτά τα αποτελέσματα από συμβόλαιο, όχι από καρτοκινητό.

Αυτά τα speedtests δεν υποδεικνύουν την πραγματική απόδοση του δικτύου.Δοκίμασε να κατεβάσεις κάτι από apple, microsoft, nvidia κλπ.

Αυτά τα speedtests δεν υποδεικνύουν την πραγματική απόδοση του δικτύου.Δοκίμασε να κατεβάσεις κάτι από apple, microsoft, nvidia κλπ.

Ακριβώς,όπως τα λέει ο kotsianis είναι! Μη δοκιμάζετε με speedtest.

Στα speedtest παίζει ρόλο το BGP στον ΑΙΧ... Πχ μέσω της ίδια σύνδεσης WIND over VPN connection στο δίκτυο της ΕΔΕΤ πιάνω 3.3Mbps (E66+ Blackberry Bold) ενώ χωρίς tunneling πιάνω 2Mbps?!? στο speedtest :wacko: Δοκιμάστε από server να δείτε ταχύτητα.

Η WIND έχει ενεργοποιήσει "power control" εξαιρετικά ευαίσθητο απ'όσο έχω καταλάβει και θέλει κάποια ώρα να γίνει "negotiation" σε φυσικό επίπεδο για να πιάσεις την πραγματική ταχύτητα εφόσον ΔΕΝ έχεις τέρμα σήμα (το τέρμα σήμα,είναι μία σχετική ρύθμιση του δικτύου)

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ακριβώς,όπως τα λέει ο kotsianis είναι! Μη δοκιμάζετε με speedtest.

Στα speedtest παίζει ρόλο το BGP στον ΑΙΧ... Πχ μέσω της ίδια σύνδεσης WIND over VPN connection στο δίκτυο της ΕΔΕΤ πιάνω 3.3Mbps (E66+ Blackberry Bold) ενώ χωρίς tunneling πιάνω 2Mbps?!? στο speedtest :wacko: Δοκιμάστε από server να δείτε ταχύτητα.

Η WIND έχει ενεργοποιήσει "power control" εξαιρετικά ευαίσθητο απ'όσο έχω καταλάβει και θέλει κάποια ώρα να γίνει "negotiation" σε φυσικό επίπεδο για να πιάσεις την πραγματική ταχύτητα εφόσον ΔΕΝ έχεις τέρμα σήμα (το τέρμα σήμα,είναι μία σχετική ρύθμιση του δικτύου)

Δεν έχει σχέση το power control.

Στο 3G η ταχυτητα που σου δίνει το δίκτυο δεν είναι εξ αρχής η μεγαλύτερη που μπορεί (πχ 7.2Mbps) αλλά μια αρκετά μικρότερη η οποία κλιμακωτά αυξάνεται όσο συνεχίζεται η δραστηριότητα του χρήστη σε όρους downloading μέχρι το μέγιστο.

Αυτό ισχύει σε όλους τους παρόχους. Το Speedtest δεν είναι αξιόπιστο για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν κρατάει το κατέβασμα αρκετά ώστε να μπορέσει το δίκτυο να προλάβει να σου δώσει το max throughput.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Ωραία τότε κατέβασα μέσω ftp client του android ένα αρχείο 1222 ΚΒ από forthnet server και επειδή η εφαρμογή δεν δείχνει ταχύτητα κατεβάσματος το χρονομέτρησα. 105 δευτερόλεπτα έκανε. Δηλαδή μέση ταχύτητα 11,65 Kbyte/sec.

Δεν έχει σχέση το power control.

Στο 3G η ταχυτητα που σου δίνει το δίκτυο δεν είναι εξ αρχής η μεγαλύτερη που μπορεί (πχ 7.2Mbps) αλλά μια αρκετά μικρότερη η οποία κλιμακωτά αυξάνεται όσο συνεχίζεται η δραστηριότητα του χρήστη σε όρους downloading μέχρι το μέγιστο.

Αυτό ισχύει σε όλους τους παρόχους. Το Speedtest δεν είναι αξιόπιστο για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν κρατάει το κατέβασμα αρκετά ώστε να μπορέσει το δίκτυο να προλάβει να σου δώσει το max throughput.

To power control έχει σχέση (εμ,τι δουλειά μου δε ξέρω; :lol: ) με την έννοια ότι αυτή είναι που καθορίζει τελικά το packet loss επομένως και το throughput σε φυσικό επίπεδο.

Αυτό που λες στο 2ο μέρος είναι μέρος της διαδικασίας power control+rate adaptation. Ποτέ δε πάνε χώρια αυτά τα δύο... Όσο πιο αυστηρός είσαι στο power control (με την έννοια ότι χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ισχύ) τόσο πιο γρήγορα "αυξάνεις την ταχύτητά σου" (aggressive) αλλά αυξάνεις το θόρυβο στο δίκτυο με μείωση της χωρητικότητας ενώ παράλληλα αυξάνεις και την κατανάλωση ενέργειας.

Δε προλαβαίνει να γίνει σωστά το rate adaptation με αποτέλεσμα να βλέπεις αυτά που βλέπεις στο speedtest (μικρός χρόνος). Γενικά για ασύρματα δίκτυα υπάρχουν πιο αξιόπιστες "μετρήσεις" throughput με UDP πακέτα μεταβλητού μεγέθους για να βλέπεις πως αντιδρά το physical layer αλλά αυτά λίγο ενδιαφέρον τον "πελάτη".

Παναγιώτη,τι modem χρησιμοποιείς; Μπας και τρώει καμία διεργασία από πίσω bandwidth; Την είχα πάθει κι εγώ έτσι... Δοκίμασε και tunneling μέσω ntua να δεις ταχύτητα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό που έχει το modem του htc desire (όχι εξωτερικό-usb-κτλ).

Θα δοκιμάσω να ανοίξω το tethering και να το συνδέσω σε ένα laptop και να το δω από εκεί. Για τις ταχύτητες του ntua τον τελευταίο καιρό έχω αμφιβολίες, από isp που είναι στους aix/gr-ix και πολλές φορές πάει αργά το ftp. Δεν θέλω να υποτιμήσω και το σπίτι μας βέβαια αλλά από την άλλη σε δοκιμές με παραξένεψε το θέμα του ntua ... :-)

Αυτό που έχει το modem του htc desire (όχι εξωτερικό-usb-κτλ).

Θα δοκιμάσω να ανοίξω το tethering και να το συνδέσω σε ένα laptop και να το δω από εκεί. Για τις ταχύτητες του ntua τον τελευταίο καιρό έχω αμφιβολίες, από isp που είναι στους aix/gr-ix και πολλές φορές πάει αργά το ftp. Δεν θέλω να υποτιμήσω και το σπίτι μας βέβαια αλλά από την άλλη σε δοκιμές με παραξένεψε το θέμα του ntua ... :-)

Δε νομίζω να έχει διαφορά με tethering αλλά δεν έχεις να χάσεις τίποτα...

Κι εμένα με έχει προβληματίσει το σπίτι σας σε βαθμό που άλλαξα τα repositories στο linux από uoc. Έτρωγε κολλήματα το τελευταίο διάστημα. Ο gr-ix έχει δωθεί για beta testing σε εμάς απ'ό,τι φαίνεται :lol:

http://img230.imageshack.us/img230/1209/problemgv.png

Uploaded with ImageShack.us

Αυτό το "κενό" στο downloading πως το κρίνετε; Χθες μου είπανε ότι τα παγώματα στη σύνδεση που έχω τις 3 τελευταίες ημέρες οφείλονται σε προβληματική κεραία στον Αλμυρό (που είσαι kotsiani...) , προσωπικά το βλέπω να είναι φόρτος λόγω 15 Αύγουστου εκτός αν το backbone της κεραίας που συνδέομαι περνάει από Αλμυρό επομένως με επηρεάζει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οι περιοχές που κινείσαι εσύ είναι τουριστικές και υπάρχουν και πολλά εξοχικά με αποτέλεσμα να έχει μεταφερθεί πολύ κόσμος με τα smartphone του, τα laptop του με usb sticks που διψάνε για δίκτυο οπότε πιστεύω οτι δεν είναι καλή εποχή για μετρήσεις και δειγματοληψία κατά εκεί. Από Οκτώβρη και πριν Δεκέμβρη το δίκτυο θα είναι πιο ελαφρύ σίγουρα. Μετά θα ξεκινήσουν οι χειμερινές αποδράσεις :-P

To power control έχει σχέση (εμ,τι δουλειά μου δε ξέρω; :lol: ) με την έννοια ότι αυτή είναι που καθορίζει τελικά το packet loss επομένως και το throughput σε φυσικό επίπεδο.

Αυτό που λες στο 2ο μέρος είναι μέρος της διαδικασίας power control+rate adaptation. Ποτέ δε πάνε χώρια αυτά τα δύο... Όσο πιο αυστηρός είσαι στο power control (με την έννοια ότι χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ισχύ) τόσο πιο γρήγορα "αυξάνεις την ταχύτητά σου" (aggressive) αλλά αυξάνεις το θόρυβο στο δίκτυο με μείωση της χωρητικότητας ενώ παράλληλα αυξάνεις και την κατανάλωση ενέργειας.

Δε προλαβαίνει να γίνει σωστά το rate adaptation με αποτέλεσμα να βλέπεις αυτά που βλέπεις στο speedtest (μικρός χρόνος). Γενικά για ασύρματα δίκτυα υπάρχουν πιο αξιόπιστες "μετρήσεις" throughput με UDP πακέτα μεταβλητού μεγέθους για να βλέπεις πως αντιδρά το physical layer αλλά αυτά λίγο ενδιαφέρον τον "πελάτη".

Παναγιώτη,τι modem χρησιμοποιείς; Μπας και τρώει καμία διεργασία από πίσω bandwidth; Την είχα πάθει κι εγώ έτσι... Δοκίμασε και tunneling μέσω ntua να δεις ταχύτητα!

Καλά ντε :)

Δεν έχεις άδικο παίζει ρόλο και το power control αλλα μόνο έμμεσα. Βασικός "υπεύθυνος" είναι το rate adaptation το οποίο χρησιμοποιεί το power control για να αυξομοιωσει το throughput.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Οι περιοχές που κινείσαι εσύ είναι τουριστικές και υπάρχουν και πολλά εξοχικά με αποτέλεσμα να έχει μεταφερθεί πολύ κόσμος με τα smartphone του, τα laptop του με usb sticks που διψάνε για δίκτυο οπότε πιστεύω οτι δεν είναι καλή εποχή για μετρήσεις και δειγματοληψία κατά εκεί. Από Οκτώβρη και πριν Δεκέμβρη το δίκτυο θα είναι πιο ελαφρύ σίγουρα. Μετά θα ξεκινήσουν οι χειμερινές αποδράσεις :-P

Από Μηλίνα να δεις τι γίνεται (το ξέρεις το μέρος,γι'αυτό σου λέω) ,το βράδυ 3Mbps...το μεσημέρι 1Mbps :lol: Τι γίνεται;;;

Παλιότερα δεν είχα τέτοια "κενά" στη σύνδεση ποτέ,δηλαδή τώρα κάνει burst στα data,εκεί που κατεβάζει με 3Mbps ξαφνικά πέφτει στο 0Mbps και μετά ξανά στο 3Mbps...

Δε ξέρω βέβαια αν φταίει και το wifi router... Έχω συνδέσει το μούρο bold με το laptop της μητέρας μου και χρησιμοποιούν όλοι μέσω wifi αυτή την gateway για να μπούνε στο internet (2xpc + 2xlaptop+ dreambox :lol: )

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι οι περιοχές αυτές αυτό τον καιρό είναι γεμάτες από κόσμο. Ειδικά τώρα με τα διψασμένα smartphones που δεν κατεβάζουν μεγάλο όγκο μεμονωμένα αλλά είναι πολλά τα έρημα. Επίσης, μετά κάτι τύποι σαν κι εσένα που κάνουν το κινητό gateway, 5-6 σαν κι εσένα και τελείωσε το δίκτυο εκεί :lol::lol:

Ομοίως τα πράγματα εδώ σε εμάς Καλαμάτα, παραλία και μετά προς Καρδαμύλη-Στούπα κτλ. Ειδικά την Στούπα που είναι πολύ τουριστική τα τελευταία χρόνια την καλύπτει μια gsm και μια 3g και τέλος αλλά κρατάει πολύ καλά το δίκτυο εκεί :D

Αυτό το "κενό" στο downloading πως το κρίνετε; Χθες μου είπανε ότι τα παγώματα στη σύνδεση που έχω τις 3 τελευταίες ημέρες οφείλονται σε προβληματική κεραία στον Αλμυρό (που είσαι kotsiani...) , προσωπικά το :pβλέπω να είναι φόρτος λόγω 15 Αύγουστου εκτός αν το backbone της κεραίας που συνδέομαι περνάει από Αλμυρό επομένως με επηρεάζει.

Σιγά μη χρησιμοποιούν τόσο πολύ το umts στον Αλμυρό Μιχάλη:p Η Wind άλλωστε λόγο θέσης του ιστού καλύπτει πολύ μικρότερο ποσοστό της πόλης πληθυσμιακά συγκριτικά με τους άλλες 2 και απορώ γιατί.Τώρα το να υπάρχει βλάβη στο core network που περνάει στην πόλη δεν το γνωρίζω, γιατί λείπω.Από ποιον το έμαθες αυτό;

Σιγά μη χρησιμοποιούν τόσο πολύ το umts στον Αλμυρό Μιχάλη:p Η Wind άλλωστε λόγο θέσης του ιστού καλύπτει πολύ μικρότερο ποσοστό της πόλης πληθυσμιακά συγκριτικά με τους άλλες 2 και απορώ γιατί.Τώρα το να υπάρχει βλάβη στο core network που περνάει στην πόλη δεν το γνωρίζω, γιατί λείπω.Από ποιον το έμαθες αυτό;

Ναι για το core μιλάω πάντα. Από το 1231 μου το είπανε. Να αλλάζει συνεχώς δρομολόγηση το δίκτυο και κάνει αυτά τα pause υπάρχει περίπτωση; Εδώ και 3 μέρες μου τα κάνει αυτά...

Επίσης, μετά κάτι τύποι σαν κι εσένα που κάνουν το κινητό gateway, 5-6 σαν κι εσένα και τελείωσε το δίκτυο εκεί

Τι να κάνω ο άνθρωπος,όλοι θέλουν Internet σε αυτό το σπίτι :p Θα βάλω rules να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα στο pc μου :p

Κάτι που παρατήρησα μόλις...

http://img25.imageshack.us/img25/9486/traceprob.png

Το 2ο ping αποτυγχάνει!!! Αυτό δε γινόταν παλιότερα... Ίσως έχουν δίκιο στο 1231,τι να πω...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορεί να έχουν κόψει απλά το ping στο 2ο hop. Το LAborder με τι έχει σχέση;

Μπορεί να έχουν κόψει απλά το ping στο 2ο hop. Το LAborder με τι έχει σχέση;

larisa border λογικά,όλα μαζεύονται στη Λάρισα και από εκεί συνδέονται με το υπόλοιπο backbone. Έκοψε το δεύτερο ping ή "χάνεται" το πακέτο μέχρι να βρει το επόμενο hop; :wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

θα θελα να δω το παλούκι

Καμιά μέρα να πάμε να σε ανεβάσω (με ζώνη φυσικά) να κάνουμε τζαμπέ allou fun park.

Συνήθως όταν αναβαθμίζεται ο σταθμός σε 3G και εγκαθιστούν κεραίες Allgon Tri-band εγκαθιστούν επίσης και μονάδα (μοτεράκι) RET (Remote Electrical Tilt). Αυτό βοηθά στο fine tuning της κυψέλης 3G μεταβάλλοντας την κλήση της κεραίας . Η διαφορετική κλήση των κεραιών σίγουρα επηρεάζει και την εκπομπή στα 900/1800 οπότε ίσως να βελτιώθηκε η λήψη σήματος και στις άλλες μπάντες στη περιοχή σου.

Το RET επηρεάζει και ανάλογα με την περίπτωση το SWR της κεραίας ανάλογα με την περίπτωση φυσικά, μια φορά μέχρι τις 5 το πρωί προσπαθούσα να βρώ γιατί είχα άπειρα στάσιμα και τελικά ήταν επειδή δεν είχαν σεταριστεί τα tilt. Με το που μπήκαν στη θέση τους όλα ηλθαν φυσιολογικά.

Άλλαξε η κάλυψη GSM της Vodafone,όντως :) Αν βελτιώθηκε,δε ξέρω. Πρέπει να χρησιμοποιήσω καμία μέρα Vodafone για να το καταλάβω (θα ξεσκονίσω το CU :p)

Συγνώμη,πριν τοποθετήσουν RET πως άλλαζε η κλίση; Με μανιβέλα;

Τα στοιχεία πάνω στην κεραία μου φαίνονται ίδια πάντως, ίσως να μη θυμάμαι καλά.

@button,θα σου βγάλω μια φωτογραφία από το παλούκι... 30μ ιστός...τεράστιος...

Στην αρχική εγκατάσηαση αλλα γίνονται συχνά ελέγχοι κλπ. Με το χέρι. Ανέβαινες πάνω και έκανες τις αλλαγές.

Ένα κομμάτι ψωμί που όσο περνάει ο καιρός το λιγοστεύουν.

Ανεβαίνουν αποκλειστικά εναερίτες με ειδικές συμβάσεις δεν είναι απλοί μηχ/κοί συντηρητές. Είναι παρόμοιο προσωπικό με εκείνο που ανεβαίνει στους πυλώνες της ΔΕΗ.

Σωστά. Υπάρχει και κόσμος που κάνει commisioning, μετρήσεις, ανεβαίνουν σε πυλώνες και δουλεύουν 8 ώρες και άνω. λύνουν προβλήματα μηχανημάτων κλπ. Φυσικά για το κομμάτι ψωμί που λέγαμε πιό πάνω.

γενικά το σήμα της Wind έιναι πολύ κουραστικό. Κρίμα, γιατί έχει πολύ καλές προσφορές, αλλά χάνει πελάτες από το σήμα και από κάποιες προσφορές που σε χρόνο DT αλλάζει. Οσα χέρια να αλλάξει η εταιρία, εαν δε βρεθεί κάποιος να επενδύσει στο σήμα, δεν θα πάει ποτέ μπροστά

γενικά το σήμα της Wind έιναι πολύ κουραστικό. Κρίμα, γιατί έχει πολύ καλές προσφορές, αλλά χάνει πελάτες από το σήμα και από κάποιες προσφορές που σε χρόνο DT αλλάζει. Οσα χέρια να αλλάξει η εταιρία, εαν δε βρεθεί κάποιος να επενδύσει στο σήμα, δεν θα πάει ποτέ μπροστά

Γενικά γενικολογείς αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Η καραμέλα του σήματος της wind μπορεί να σταματήσει. Και η καραμέλα για το σήμα καμπάνα της cosmote επίσης. H wind έχει πολύ καλό και ποιοτικό σήμα. και δεν έχω ακούσει κανέναν που έχει wind να παραπονιέται για το σήμα της. ίσα ίσα που όλοι εκπλήσσονται πολύ ευχάριστα. Αν έχεις επιχειρήματα και περιοχές συγκεκριμένες πες τις και άσε τα γενικά περί σήματος.

Κι όμως είναι αλήθεια. bezoss εσύ κρίνεις απο πόλεις και συγκεκριμένα σημεία. Αλλοι που ταξιδεύουν παντού τα βλέπουν.

Η αλήθεια επίσης είναι οτι πολλά μηχανήματα είναι απο εποχής telestet μέσα στα shelter και απορείς πώς λειτουργούν ακόμα. Σαραβαλιάστηκαν και κανείς δεν τα ελέγχει/συντηρεί παρα μόνον όταν σταματήσουν τελείως.

Λογικό είναι να χάνεις πελάτες όταν η κύρια παροχή σου είναι δίκτυο και ο κορμός αυτός να είναι μισοσπασμένος.