Jump to content

Nova: Τα πάντα για τα συμβόλαια, επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

Eliseos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

να συμπληρωσω οτι και φορητοτητα σε καρτοκινητο αλλης εταιριας να κανει ο φιλος δεν τα γλυτωνει τα 30. Εκτος αν κανει νεο συμβολαιο στην αλλη εταιρια. Δεν ξερω σε αυτη την περιπτωση αν υπαρχει τελος διακοπης για το συμβολαιο στη wind ή τελος ενεργοποιησης στην αλλη εταιρια.Νομιζω με επιφυλαξη οτι τιποτα απο τα δυο δεν παιζει αλλα αυτα θα πρεπει να τα ρωτησει.

το γραφουν στον τιμοκαταλογο της καρτοκινητης

https://www.wind.gr/gr/f2g/ti-kerdizo/timokatalogos/vasikes-xrewseis-kinhths-thlefwnias/

βεβαια ως συνηθως δεν εχουν αλλαξει την ημερομηνια στην προσφορα των 10 ευρω η οποια ακομα ισχυει αλλα στην περιπτωση που συζηταμε δεν εχει και σημασια 30 ειναι.

Αν το σκέφτεσαι σαν κάτι παράνομο ή κάτι το οποίο μπορείς να αποφύγεις με επίσημο τρόπο, μάλλον άδικα θα κοπιάσεις. Πρόκειται για ένα τέλος που κάποια στιγμή άρχισε να εφαρμόζεται ευρέως στο χώρο της κινητής. Όταν πας να κάνεις την αίτηση διακοπής/φορητότητας, διάβασε στους όρους της αίτησης τη σχετική παράγραφο. Αυτό που μπορεί να συμβεί, όπως τουλάχιστον συνέβη στην περίπτωσή μου, είναι να μην σου ζητηθεί τελικά στην πράξη.

Στην επικοινωνία μου με το 1260 της WIND μου είπαν ότι αυτό που γράφει στην καρτοκινητή (τα 30 ευρώ δλδ) αναφέρονται μόνο σε καινούρια ενεργοποίηση και για την περίπτωση μου (μετα απο πολύ ψάξιμο 2-3 ώρες) με παρέπεμψαν στον τρέχοντα τιμοκατάλογο του W όπου το αναφέρει. Οπότε εμένα η ένσταση μου είναι γιατί δεν έγινε ποτέ μια ανακοίνωση απο την WIND ότι ξεκινάει τέλος μετατροπής και εμφανίστηκε ξαφνικά στον τιμοκατάλογο.

Για την ιδια χρεωση πρόκειται. Λογίζεται ως χρεωση που αφορα το καρτοκινητο γι'αυτο και τα 30€ μπαίνουν ως αρχικος χρόνος στο f2g. Καλό ειναι να το επιβεβαιώσει και καποιος αλλος που το εχει κανει. Αυτο που ειπαν απο την εξυπηρέτηση δεν ισχυει ακριβώς. Υπάρχει αυτο που σου παρεθεσα στο λινκ,που αναφερει την χρεωση για την κινηση που θες να κάνεις. Ρωτα τους αν θες πως και ποτε χρεωνονται τα 30. Αν αφορουσαν το συμβολαιο θα επρεπε να χρεωθουν στον εκκαθαριστικό. Αν αφορουν το καρτοκινητό τα δινεις στο καταστημα οταν παιρνεις την νεα sim.

Για την ιδια χρεωση πρόκειται. Λογίζεται ως χρεωση που αφορα το καρτοκινητο γι'αυτο και τα 30€ μπαίνουν ως αρχικος χρόνος στο f2g. Καλό ειναι να το επιβεβαιώσει και καποιος αλλος που το εχει κανει. Αυτο που ειπαν απο την εξυπηρέτηση δεν ισχυει ακριβώς. Υπάρχει αυτο που σου παρεθεσα στο λινκ,που αναφερει την χρεωση για την κινηση που θες να κάνεις. Ρωτα τους αν θες πως και ποτε χρεωνονται τα 30. Αν αφορουσαν το συμβολαιο θα επρεπε να χρεωθουν στον εκκαθαριστικό. Αν αφορουν το καρτοκινητό τα δινεις στο καταστημα οταν παιρνεις την νεα sim.

Σωστό. Ενώ όλοι ξέρουμε πια και διαδίδουμε το τριαντάρι της φορητότητας/μετατροπής, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πώς εμφανίζεται σαν χρέωση. Σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται το όποιο ποσό να "καίγεται" σαν να πληρώνεις κάποια τεχνική υπηρεσία, αλλά καταναλώνεται υποχρεωτικά σε κάποιο πρώτο πακέτο χρήσης. Μοιάζει δηλαδή να εφαρμόζεται περισσότερο σαν αποτρεπτικό μέτρο της φορητότητας/μετατροπής, όπως το καταλαβαίνω εγώ.

Από τη δικιά μου σχετικά πρόσφατη εμπειρία [συμβόλαιο προς καρτοκινητό εντός Εταιρίας]: α) στην αίτηση διακοπής υπήρχε όρος ότι αποδέχομαι ένα "τέλος αποσύνδεσης από το δίκτυο της WIND" στα 10€ με ΦΠΑ. β) στα τηλεφωνήματα για προσφορές τόνιζαν πάντα τα 30€ και ότι έκαναν λάθος στο κατάστημα (ενώ φυσικά η αίτηση βγαίνει από τον υπολογιστή και υπογράφεται...). γ) από το κατάστημα μου δώσανε τελικά τη νέα SIM δωρεάν. δ) στον εκκαθαριστικό λογαριασμό δεν υπήρχε καμία χρέωση τύπου αποσύνδεσης-μετατροπής-φορητότητας.

Αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία, ας μας πει να ξέρουμε αν ήμουν εγώ ο τυχερός ή πρακτικά αυτό συμβαίνει...

στον τιμοκαταλογο του W οντως υπαρχει το τελος αποσυνδεσης απο το δικτυο των 10€ το οποιο ομως οπως γραφει δεν εφαρμοζεται σε φορητοτητα (!!!). Αν καταλαβαινω καλα το

δεκαρικο αυτο εφαρμοζεται μονο οταν κοβεται εντελως το συμβολαιο και ο αριθμος.

----- προσθήκη μηνύματος 91 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία, ας μας πει να ξέρουμε αν ήμουν εγώ ο τυχερός ή πρακτικά αυτό συμβαίνει...

ειχες κανει καποια διαμαρτυρια προς την εταιρια ή προς την ΕΕΤΤ? Μήπως η διακοπή/αλλαγη προς καρτοκινητο ηταν λογω αυξησεων?

Εγώ μόλις πήγα και έκανα την μετατροπή και πλήρωσα επιτόπου 30 ευρώ το οποίο στην απόδειξη αναφέρεται ως "τέλος ενεργοποίησης καρτοκινητης από συμβόλαιο" . Οντως στο χαρτί που υπέγραψα το τέλος αναγράφεται ωςη10 ευρώ ή όσο είναι βάση τιμολαταλογου. Τα 30ευρώ κάνανε φτερά, ΔΕΝ θα τα δω σαν χρόνο ομιλίας όταν ενεργοποιηθεί η κάρτα!

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγώ νομίζω ότι υπάρχει ένα κενό εδώ. Εδώ και 3 -4 μήνες έχουν ξαφνικά αρχίσει να χρεώνουν ενα 30αρι μετατροπής από συμβόλαιο σε κάρτα χωρίς να υπάρχει πουθενά μια ανακοίνωση στο site. Λογικά υποχρεούνται να ενημερώνουν για τιμολογιακες αυξήσεις και νέα τελη πρώτου τα ξεκινήσουν.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

στον τιμοκαταλογο του W οντως υπαρχει το τελος αποσυνδεσης απο το δικτυο των 10€ το οποιο ομως οπως γραφει δεν εφαρμοζεται σε φορητοτητα (!!!). Αν καταλαβαινω καλα το

δεκαρικο αυτο εφαρμοζεται μονο οταν κοβεται εντελως το συμβολαιο και ο αριθμος.

----- προσθήκη μηνύματος 91 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ειχες κανει καποια διαμαρτυρια προς την εταιρια ή προς την ΕΕΤΤ? Μήπως η διακοπή/αλλαγη προς καρτοκινητο ηταν λογω αυξησεων?

Λάθος στον τιμοκατάλογο του W υπάρχει τέλος μετατροπής 30 ευρώ.

----- προσθήκη μηνύματος 63 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λάθος, τα 30 ευρώ καίγονται. Δεν γίνονται χρόνος ομιλίας!

εχει ενεργοποιηθει η καρτα σου?

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λάθος στον τιμοκατάλογο του W υπάρχει τέλος μετατροπής 30 ευρώ.

https://www.wind.gr/files/1/Wind_v2/kiniti/pdfs/December2017/W1_W3_W1-W3_plus.pdf

πανω απο το ΑΛΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, 5η τελεια απο το τελος. Το λέει εκει για το 10ρικο.Δεν διαφωνω οτι υπαρχει το 30αρι,το γραφει εκει και αυτο. Οπως ειπες ομως το πληρωνεις εκτος λογαριασμου συμβολαιου. Αρα δεν "ανηκει" στις χρεωσεις συμβολαιου αλλα εμπιπτει στα της μετατροπης για την οποια εχει γινει ανακοινωση. (σε λιγο αν το βρω θα σου δωσω και λινκ).Επι της ουσιας ειναι το ιδιο με αυτο που αναφερεται στον τιμοκαταλογο του f2g.Απλα το συζηταμε ακριβως για την υποχρεωση της ανακοινωσης που λες,εχει σημασια το που εμπιπτει.

Λάθος, τα 30 ευρώ καίγονται. Δεν γίνονται χρόνος ομιλίας!

αυτο το ειπαν στο καταστημα? Δεν ειναι σιγουρο οτι ισχυει,αν ενεργοποιηθει η σιμ τοτε θα φανει. Αν δεν τα δεις μεσα κανε ενα κοπο να τα διεκδικησεις ως χρονο ομιλιας,αυτοι που τα πληρωνουν ερχομενοι απο φορητοτητα τα παιρνουν πισω με αυτο τον τροπο σιγουρα.

Edited by kmpatra

Δεν έχει γίνει η ενεργοποίηση της κάρτας ακόμα. Η 5η τέλεια που λες μιλάει για τέλος αποσύνδεσης. Εγώ δεν έφυγα από την wind. Παρέμεινα. Αν βρεις την ανακοίνωση την θέλω :-)

ανακοινωση δεν βρηκα,αναφορα στο φορουμ βρηκα κατα την οποια η χρεωση για ενεργοποιηση νεου καρτοκινητου ειχε ξεκινησει 4/2/16. Εχει γραφτει επισης (το ειχα δει νομιζω και στον κανονισμο της ΕΕΤΤ) οτι οι αλλαγες στην καρτοκινητη δεν ακολουθουν τον κανονα της υποχρεωσης ανακοινωσης 1 μηνα πριν. Αν κατι ειναι αμφισβητισιμο λοιπον εδω ειναι το τελος διακοπης των 10 ευρω,αν δεν εχει ανακοινωθει,και αν τελικα το χρεωθεις στον εκκαθαριστικο.

Όχι, μάλιστα πλήρωσα και ρήτρα αποδέσμευσης. Αν και τον επόμενο μήνα όντως έπεσα στις αυξήσεις. Δεν κυνήγησα τίποτα παραπάνω όμως.

καλησπέρα. Έχω 38 μέρες μέχρι να λήξει το συμβόλαιο μου και ζήτησα να το κάνουν καρτοκινητο και μου είπαν ότι υπάρχει τέλος μετατροπής σε καρτοκινητο! Ισχύει; Αν κάνω φορητότητα ;

Σε μένα δεν ζήτησαν 30 ευρώ για τη μετατροπή σε καρτοκινητο

Σε μένα δεν ζήτησαν 30 ευρώ για τη μετατροπή σε καρτοκινητο

Έκανες το συμβόλαιο σου F2g και δεν.σου ζήτησαν; Πότε το έκανες και πόσο πριν λήξει; Σε κατάστημα το έκανες;

Έκανες το συμβόλαιο σου F2g και δεν.σου ζήτησαν; Πότε το έκανες και πόσο πριν λήξει; Σε κατάστημα το έκανες;

Ναι σε f2g και δεν μου είπαν κάτι και όντως δεν πλήρωσα του.το έκανα στο κεντρικό τους κατάστημα στο Μαρούσι κάπου μέσα Οκτωβρίου και μετατράπηκε σε καρτοκινητο μετά απο 1.5 μήνα περίπου

----- προσθήκη μηνύματος 77 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εκμεταλλεύτηκα τις τιμολογιακες αυξήσεις και εφυγα

Ναι σε f2g και δεν μου είπαν κάτι και όντως δεν πλήρωσα του.το έκανα στο κεντρικό τους κατάστημα στο Μαρούσι κάπου μέσα Οκτωβρίου και μετατράπηκε σε καρτοκινητο μετά απο 1.5 μήνα περίπου

----- προσθήκη μηνύματος 77 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εκμεταλλεύτηκα τις τιμολογιακες αυξήσεις και εφυγα

Είχες συμβόλαιο στην Wind πριν κάνεις μετατροπή σε καρτοκινητό wind;

Όταν ζήτησες να το κάνεις καρτοκινητό δεν σου έκαναν καλύτερη προσφορά;

Εμενα , με πήραν αφου πληρωσα το 30ευρω και μου προτειναν καρτοσυνδεση Plus στα 16.9 απο 32 ευρω και το 30ευρω πίσω.

Ομως δεν δέχτηκα γιατι ειναι 24 μηνη σύμβαση και σε εφκλωβίζουν γιατι αν φύγεις θα πληρώσει το (32-16.9)x μήνες παραμονής οπότε δεν λέει...

Κι εμένα μου είχαν κάνει πολύ καλή προσφορά, αλλά 2 χρόνια δέσμευση, αν δεν είσαι 100% σίγουρος, είναι μεγάλο βάρος.

Είχες συμβόλαιο στην Wind πριν κάνεις μετατροπή σε καρτοκινητό wind;

Όταν ζήτησες να το κάνεις καρτοκινητό δεν σου έκαναν καλύτερη προσφορά;

Ναι είχα το W1plus στα 16.8 και με τις αυξήσεις θα πήγαινε στα 18.εξαιρετικη τιμή αλλά επειδή έτυχε εκείνη τη περίοδο να είμαι άνεργος ζήτησα αλλαγή.με πήραν τηλ δύο φορές.και τις δύο φορές προσπάθησαν να με πείσουν να μη φύγω χωρίς να μου προτείνουν κάτι άλλο.τη 2η φορά τους είπα τουλάχιστον να μην μου περάσουν την αύξηση αλλά αρνήθηκαν.

παιδια με καλεσαν σημερα απο τον αριθμο 6933918600 και μου εκαναν προσφορα για φορητοτητα απο κοσμοτε για δυο αριθμους κινητης και εναν σταθερης με τελικη τιμη 83,70 το μηνα για ολα μαζι και 350 ευρω επιδοτηση.Τα κινητα να εχουν 1000 λεπτα προς ολους,1500 προς σταθερα και 1gb ο ενας αριθμος και 3,5gb ο αλλος.Για το σταθερο κλασσικα απεριοριστα αστικα υπεραστικα και δωρο 5 ωρες προς κινητα και 24αρι ιντερνετ.Επισης μου ειπαν κατι που μου κανει μεγαλυ εντυπωση.Μου ειπαν οτι για το σταθερο δεν θα πληρωσω τιποτα για την φορητοτητα στην κοσμοτε και ας εχω ακομα συμβολαιο.Τα κινητα εχει ληξει το συμβολαιο τους.Γνωριζει κανεις εαν αυτο γινεται γιατι λιγο κουλο μου φαινεται :confused:

Αν εχεις συμβόλαιο στην κοσμοτέ και δεν έχει λήξει θα έχεις ποινη. Ασε τι λέει. Εκτός αν αναφερόταν σε δωρεάν τέλη ενεργοποίησης στη Wind (35€).

Και εγω αυτο καταλαβα αρχικα και ξαναρωτησα για να βεβαιωθω και μου το ειπε καθαρα οτι δεν θα πληρωσω τιποτα ως ποινη και οτι εχουν να κανουν αυτοι

δεν μπορει να ξερει η wind τι συμβολαιο εχεις εσυ με την αλλη εταιρια. Κολπα ειναι συνηθως για να παιρνουν πελατες. Ρωτα π.χ. την κοσμοτε αν θες να κανεις διακοπη αυτη τη στιγμη να σου πει ποσα θα πρεπει να δωσεις. Δεν ειναι δουλεια αλλης εταιριας να το ξερει.

παιδια με καλεσαν σημερα απο τον αριθμο 6933918600 και μου εκαναν προσφορα για φορητοτητα απο κοσμοτε για δυο αριθμους κινητης και εναν σταθερης με τελικη τιμη 83,70 το μηνα για ολα μαζι και 350 ευρω επιδοτηση.Τα κινητα να εχουν 1000 λεπτα προς ολους,1500 προς σταθερα και 1gb ο ενας αριθμος και 3,5gb ο αλλος.Για το σταθερο κλασσικα απεριοριστα αστικα υπεραστικα και δωρο 5 ωρες προς κινητα και 24αρι ιντερνετ.Επισης μου ειπαν κατι που μου κανει μεγαλυ εντυπωση.Μου ειπαν οτι για το σταθερο δεν θα πληρωσω τιποτα για την φορητοτητα στην κοσμοτε και ας εχω ακομα συμβολαιο.Τα κινητα εχει ληξει το συμβολαιο τους.Γνωριζει κανεις εαν αυτο γινεται γιατι λιγο κουλο μου φαινεται :confused:

Να πας αλλα πριν κανεις κινηση να λαβεις υποψην τα εξης:

1) Πληρωμη της οποιαδηποτε ποινης γιατι εσπασες το συμβολαιο νωριτερα απο την ληξη του στην κοσμοτε για το σταθερο.

2) Σε καλυπτει το σημα στην κινητη;

Γιατι το δικτυο ειναι υπο αναβαθμιση πανελλαδικα και στην βορεια ελλαδα εχει προβληματα καθως και στην στερεα ελλαδα.Κυριως σε Λαμια,Καρπενησι,Λιβαδεια και Ευβοια.Επισης σε Δυτικη Μακεδονια και Κεντρικη μακεδονια.Πιερια,Χαλκιδικη και Θεσσαλονικη,Σερρες που εχει αναβαθμισει στους νομους αλλα οχι πληρως.Θεσσαλονικη σε περιοχες που ειναι στα ορια με αλλους νομους ή εκτος των περιχωρων δεν αναβαθμιστηκαν πληρως.Ανατολικη Μακεδονια και Θρακη αναβαθμιστηκε και συνεχιζει αλλα η δραμα οχι.

Θεσσαλια αναβαθμιζεται αλλα η Λαρισα στα χωρια που ειναι παραθαλασσια δεν σναβαθμιστηκαν.

Γενικοτερα το εργο αναβαθμισης τρεχει,αλλα θα σου προτεινα να εχεις μια 2η καρτα μονο για ιντερνετ ή να κανεις δοκιμη με ενα F2G/Q στο σημα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

εκανες ολοκληρη αναλυση για το σημα απο στερεα ως μακεδονια (εχεις κανει ταξιδι σε ολες τις περιοχες αυτες?) χωρις να ρωτησεις πρωτα σε ποια περιοχη ειναι ο ανθρωπος.Άσε που δεν τεθηκε θεμα καλυψης καθολου.

Να πας αλλα πριν κανεις κινηση να λαβεις υποψην τα εξης:

1) Πληρωμη της οποιαδηποτε ποινης γιατι εσπασες το συμβολαιο νωριτερα απο την ληξη του στην κοσμοτε για το σταθερο.

2) Σε καλυπτει το σημα στην κινητη;

Γιατι το δικτυο ειναι υπο αναβαθμιση πανελλαδικα και στην βορεια ελλαδα εχει προβληματα καθως και στην στερεα ελλαδα.Κυριως σε Λαμια,Καρπενησι,Λιβαδεια και Ευβοια.Επισης σε Δυτικη Μακεδονια και Κεντρικη μακεδονια.Πιερια,Χαλκιδικη και Θεσσαλονικη,Σερρες που εχει αναβαθμισει στους νομους αλλα οχι πληρως.Θεσσαλονικη σε περιοχες που ειναι στα ορια με αλλους νομους ή εκτος των περιχωρων δεν αναβαθμιστηκαν πληρως.Ανατολικη Μακεδονια και Θρακη αναβαθμιστηκε και συνεχιζει αλλα η δραμα οχι.

Θεσσαλια αναβαθμιζεται αλλα η Λαρισα στα χωρια που ειναι παραθαλασσια δεν σναβαθμιστηκαν.

Γενικοτερα το εργο αναβαθμισης τρεχει,αλλα θα σου προτεινα να εχεις μια 2η καρτα μονο για ιντερνετ ή να κανεις δοκιμη με ενα F2G/Q στο σημα.

Λοιπον μολις ξαναμιλησα με τον υπαλληλο και μου ειπε οτι η πληρωμη της ποινης δεν ειναι υποχρεωτικη απο τον νομο και οτι εαν μου πουν να πληρωσω να πω οτι το θεμα εχει διευθετηθει.Τελος παντων εκανα την αιτηση και το πολυ πολυ μπορει να με παρουν απο κοσμοτε για καλυτερη προσφορα και να μεινω.Δυτικη ελλαδα ειμαι,πιστευω το σημα ειναι καλο απο γνωστους που εχουν wind

• The title was changed to Nova: Τα πάντα για τα συμβόλαια, επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ