Jump to content

Nova: Τα πάντα για τα συμβόλαια, επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

Eliseos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πηρα πριν απο μερικες μερες το LG Fresh (δωρο) μαζι με καρτοσυνδεση 25.

Μου ειπαν οτι εχω 5 ευρω χρονο ομιλιας καθε μηνα (τα οποια ηταν τελικα 15 ευρω) και 1:30 ωρες προς σταθερα και αλλα δικτυα κινητης τα οποια ειναι αφαντα γιατι..

πηγα να κανω μια κληση σημερα και μου λεει δεν εχω διαθεσιμο υπολοιπο!:blink:

Δηλαδη αν θελω η κληση να χρεωθει στο λογαριασμο τι πρεπει να κανω ?Η θα πρεπει να τρεχω στα περιπτερα για τον επομενο χρονο ?

Ή περιμένεις μέχρι τις 19 του μήνα οπότε και θα ανανεωθεί αυτόματα ο χρόνος σου.

Από οτι καταλαβαίνω είναι ο πρώτος λογαριασμός.

Οπότε λογικό είναι να έχει αναλογικά τα λεφτά.

Η καρτοσύνδεση 25 δίνει περίπου 110΄προς εθνικά δίκτυα και 1500΄προς όλη την WIND

Nαι το ξερω οτι θα ανανεωθει , αλλα το θεμα ειναι μπορω να κανω κλησεις με καποιο τροπο οι οποιες θα χρεωθουν στο λογαριασμο μου ?Με αρκετα χρονια καρτοκινητης βαρεθηκα να βαζω καρτες,νομιζα πως με την καρτοσυνδεση μπορουσες να μιλας και οι χρεωσεις να πανε στο συμβολαιο αλλα μπορουσες να βαζεις και καρτα για να ξερεις ποσο ξοδευεις.Τελικα μαλλον ειμαι λαθος.

Παντως τα 110' που λες ουτε κατα διανοια δεν τα ξοδεψα.Μη σου πω ουτε τα μισα και μου τελειωσαν τα 15 ευρω.

Nαι το ξερω οτι θα ανανεωθει , αλλα το θεμα ειναι μπορω να κανω κλησεις με καποιο τροπο οι οποιες θα χρεωθουν στο λογαριασμο μου ?Με αρκετα χρονια καρτοκινητης βαρεθηκα να βαζω καρτες,νομιζα πως με την καρτοσυνδεση μπορουσες να μιλας και οι χρεωσεις να πανε στο συμβολαιο αλλα μπορουσες να βαζεις και καρτα για να ξερεις ποσο ξοδευεις.Τελικα μαλλον ειμαι λαθος.

Παντως τα 110' που λες ουτε κατα διανοια δεν τα ξοδεψα.Μη σου πω ουτε τα μισα και μου τελειωσαν τα 15 ευρω.

Μόνη λύση να βάλεις μονάδες! Δεν γίνεται να χρεωθουν στον λογαριασμό σου.

Όπως σου είπα είναι ο πρώτος λογαριασμός οπότε έχουν μπει αναλογικά τα λεφτά και ο χρόνος ομιλίας!

Δηλαδη απο τον επομενο λογαριασμο θα εχω και τα 110' τα οποια δεν ειχα τωρα ?Βασικα,ποτε καμια κληση δεν θα χρεωνεται στο λογαριασμο?

Την πατησα ασχημα,μπορω τουλαχιστο να αλλαξω το προγραμμα συμβολαιου σε κατι αλλο τον αλλο μηνα ?:cry:

Δηλαδη απο τον επομενο λογαριασμο θα εχω και τα 110' τα οποια δεν ειχα τωρα ?Βασικα,ποτε καμια κληση δεν θα χρεωνεται στο λογαριασμο?

Την πατησα ασχημα,μπορω τουλαχιστο να αλλαξω το προγραμμα συμβολαιου σε κατι αλλο τον αλλο μηνα ?:cry:

Η καρτοσύνδεση είναι σαν ένα "καρτοκινητό" το οποίο ανανεώνεται αυτόματα από μόνο του μια φορά το μήνα. Αυτή είναι η βασική διαφορά του.

Τώρα η καρτοσύνδεση της Wind έχει δυστυχώς ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα :

εαν αυτά τα χρήματα που σου μπαίνουν κάθε μήνα - στην περίπτωσή σου €25 - δεν τα καταναλώσεις μέσα στον έναν μήνα , τότε το οποιοδήποτε υπόλοιπο που έχεις ΧΑΝΕΤΑΙ. Δηλαδή διαγράφονται τα παλιά €25 (ή έστω τα €5-10 που μπορεί να σου έχουν μείνει) και μπαίνουν €25 καινούρια.

Εαν στον ένα μήνα μέσα τα €25 τα έχεις ξοδέψει τότε ή περιμένεις να έρθει "το πλήρωμα του χρόνου" ή βάζεις κάρτα ( η κάρτα που βάζεις ισχύει για ένα χρόνο).

Ουσιαστικά όμως στην καρτσύνδεση έχεις δύο "κουβάδες" με χρόνο ομιλίας που δεν είναι απολύτως συμβατοί μεταξύ τους - ο χρόνος που σου μπαίνει κάθε μήνα και ο χρόνος που - τυχόν - βάζεις με κάρτες ανανέωσης.

Το αντίστοιχο καρτοσυμβόλαιο Cosmote και καρτοπρόγραμμα Vodafone , λειτουργούν διαφορετικά , πιο φιλικά προς τον πελάτη.

Αλλαγή προγράμματος μπορείς να κάνεις μόνο σε πρόγραμμα καρτοσύνδεσης και δεν μπορείς να μεταβείς σε πρόγραμμα συμβολαίου (με προαγορασμένο χρόνο)

Αυτό διότι η κάρτα SIM της καρτοσύνδεσης είναι κάρτα καρτοκινητού , διαφορετική από αυτές των συμβολαίων, οπότε εκεί γίνεται ένα τρελό μπέρδεμα.

Γι'αυτό και όταν από καρτοκινητό το κάνεις καρτοσύνδεση (στην Wind) δεν αλλάζεις κάρτα SIM.

lalista.gr

Η καρτοσύνδεση είναι σαν ένα "καρτοκινητό" το οποίο ανανεώνεται αυτόματα από μόνο του μια φορά το μήνα. Αυτή είναι η βασική διαφορά του.

Μην ξεχνάς όμως πως η καρτοσύνδεση έχει περίπου τις χρεώσεις της σύνδεσης.

http://www.wind.com.gr/Left-Menu/Mobile/For-Individual/Tariff-Plans/Hybrid/Tariff-Plans/Kartosyndesi_GR_newVAT.aspx

Είναι πολύ πιο οικονομική από κάποιο καρτοκινητό.

Αν παρατηρήσεις τον πίνακα θα δεις π.χ η Καρτοσύνδεση 25 μπορεί να έχει πάγιο 25,84 ευρώ αλλά σαν ενσωματωμένη χρήση σου δίνει 31 ευρώ.

Οπότε και για την φίλη που ρώτησε παραπάνω βλέποντας τις χρεώσεις που έχει το δευτερόλεπτο και υπολογίζοντας το λεπτό μπορεί να υπολογίσει πόσα περίπου λεπτά έχει το μήνα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει μηνύματα ή άλλη χρήση.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει τα 31 ευρώ για ό,τι θέλει.

Επίσης η καρτοσύνδεση δίνει κάθε χρόνο και επιδότηση είτε για συσκευή είτε για έκπτωση.

Η κοπέλα πήρε μια συσκευή 120 ευρώ δωρεάν κάτι το οποίο δεν θα έδινε ποτέ το καρτοκινητό.

Η προσφορά της WIND που δίνει και 1500 λεπτά είναι πολύ καλή.

Βλέποντας τις άλλες εταιρίες είναι πιο φθηνή και δίνει πιο πολύ χρόνο!

Δεν θέλω να πείσω κανέναν πως η καρτοσύνδεση είναι πιο καλή από καρτοκινητό.

Ανάλογα με τις ανάγκες ο καθένας μπορεί να κρίνει!

Η καρτοσύνδεση πάντως είναι κάπου ανάμεσα σε καρτοκινητό και σύνδεση!

Τώρα για αυτό που είπες "αν κάποιος έχει καρτοσύνδεση και θέλει να αλλάξει σε άλλο πακέτο" δυστυχώς μόνο σε καρτοσύνδεση.

Για να μεταβεί σε άλλο οικονομικό πακέτο θα πρέπει να διακόψει τη σύνδεση του και να κάνει μια καινούρια.

Δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου σ΄αυτό!

Το τελευταίο κομμάτι καλό θα ήταν αν υπάρχει δυνατότητα να το βελτίωνε!

Λοιπον,πρωτον δεν ειμαι κοπελα (το stefa βγαινει απο το stefanos),το δειχνει αλλωστε και το αρσενικο σηματακι.:lol:

Δευτερον,δεν καταλαβαινω κατι.Τα 25 ευρω που μου δινει (τα οποια ηταν 15 ευρω οταν πηρα για ενημερωση υπολοιπου-γινονται 25 στον δευτερο μηνα ?:confused:) ειναι ουσιαστικα η 1:30 ωρα που εχω να μιλαω η εχω αυτα τα 25 ευρω και την 1:30 ωρα προς ολους του προορισμους καθε μηνα?:lost:

Ηταν που δεν ειχα πιστωτικη καρτα για να επαιρνα το κινητο με 6 δοσεις αλλιως αμα ειχα θα επαιρνα και ενα κανονικο προγραμμα συμβολαιου.

Τα 1500 λεπτα προς wind μου ειναι πρακτικα αχρηστα γιατι κανενας γνωστος μου δεν εχει wind.

Λοιπον,πρωτον δεν ειμαι κοπελα (το stefa βγαινει απο το stefanos),το δειχνει αλλωστε και το αρσενικο σηματακι.:lol:

Δευτερον,δεν καταλαβαινω κατι.Τα 25 ευρω που μου δινει (τα οποια ηταν 15 ευρω οταν πηρα για ενημερωση υπολοιπου-γινονται 25 στον δευτερο μηνα ?:confused:) ειναι ουσιαστικα η 1:30 ωρα που εχω να μιλαω η εχω αυτα τα 25 ευρω και την 1:30 ωρα προς ολους του προορισμους καθε μηνα?:lost:

Ηταν που δεν ειχα πιστωτικη καρτα για να επαιρνα το κινητο με 6 δοσεις αλλιως αμα ειχα θα επαιρνα και ενα κανονικο προγραμμα συμβολαιου.

Τα 1500 λεπτα προς wind μου ειναι πρακτικα αχρηστα γιατι κανενας γνωστος μου δεν εχει wind.

Συγγνώμη δεν το είδα ΦΙΛΕ!

Έχεις 25 ευρώ το μήνα που αναλογούν σε 110 λεπτά

ΔΕΝ έχεις 25 ευρώ ΚΑΙ 110 λεπτά!

Όλα αυτά θα φανούν από τον επόμενο μήνα!

Δεν πειραζει,καποιο με περνανε για sfera και οχι stefa.

Τεσπα,το καταλαβα τωρα.

Ειναι σα να εχω καρτοκινητο και βαζω καθε μηνα 25 ευρω,απλα στη συγκεκριμενη περιπτωση εχω δωρο τη συσκευη και αυτα τα χρηματα τα δινω στην wind αντι για τον περιπτερα.:happy:

Παντως συμφωνα με το SE (λογικα απο την αλλαγη SIM θα μετρησε) μιλησα 48 λεπτα σε εξερχομενες. (15 ευρω)

Οποτε τον αλλο μηνα αμα θα εχω 25 ευρω θα μιλαω 110 λεπτα...

Ρε παιδια ελεος με αυτην την εταιρια, πηγα κανω ανανεωση το συμβολαιο μου και ειχα μια επιδοτηση

120 ευρω και ηθελα να παρω το xperia mini x 10 το οποιο η wind το εχει 290 ευρω ενω αλλες εταιριες που συνεργονται με vodafone και cosmote πχ Πλαισο το ειχε 237.Πηρα στην εξυπηρετηση και το ειπα και προφανως αυτος που μιλησα δεν ηθελε να ασχοληθει και πολυ.Οποτε εστειλα στη φορμα επικοινωνιας στο σαιτ και ειπα το προβλημα μου και μετα απο μερικες μερες με πηραν τηλεφωνο με ΑΠΟΚΡΥΨΗ και μου ειπαν πως σας ανεβαζουμε την επιδοτηση στα 209 ευρω, να παρετε οποια συσκευη θελετε, να πατε σε καταστημα απο αυριο να ανανεωσετε το συμβολαιο,πηγα στο καταστημα μετα απο καποιες μερες και δεν εβλεπαν την αναβαθμιση, μου εδωσαν ενα τηλεφωνο και με πετουσαν απο το ενα τμημα στο αλλο. τελικα μιλισα με το τμημα αναβαθμισης και ειπαν πως η επιδοτηση ειναι 92 ευρω!!! και αν θελετε την κανουμε 123 και οταν τους ειπα για τα 209 λενε αποκλειεται να σας πηραμε εμεις καποιο λαθος κανετε, πειτε μου το ονομα του ατομου που μιλισατε και τετοια ελεος,εχω και Tellas στο σπιτι, θελουν να με βγαλουν τρελο. μου λενε αν θελετε στειλε μειλ στο costumer care αυτο.Εστειλα τους τα εχωσα και περιμενω...

Να διορθώσουμε γιατί έγινε λάθος παραπάνω:

Αν κάποιος έχει πρόγραμμα ομιλίας και έχει ζητήσει να μεταφέρεται ο υπολοιπόμενος χρόνος στον επόμενο μήνα πρώτα καταναλώνεται ο ενσωματωμένος και μετά ο μεταφερόμενος χρόνος!

πηγαινε και κανε αιτηση φορητοτητας σε αλλη εταιρια και θα σε παρουν τηλεφωνο κατευθειαν..

Να διορθώσουμε γιατί έγινε λάθος παραπάνω:

Αν κάποιος έχει πρόγραμμα ομιλίας και έχει ζητήσει να μεταφέρεται ο υπολοιπόμενος χρόνος στον επόμενο μήνα πρώτα καταναλώνεται ο ενσωματωμένος και μετά ο μεταφερόμενος χρόνος!

σελιδα 281 , ποστ 8 ;)

αφου το λυσαμε αυτο εμεινε το αλλο :

δειχνει το 1212 το συνολικο χρονο ? ( χρονος προγραμματος + χρονος που μεταφερεται απο προηγουμενο μηνα )

--πολυ καλη προσφορα της wind με το σταθερο ... σου κοβει 10 ευρω απο τον λογαριασμο του κινητου σου ΚΑΘΕ μηνα ! ( αν ειστε και 2 μελη σε wind κανεις και οικογενειακο και εχεις -5 κι απο εκει ...)

Όχι, σε ενημερώνει για χρόνο/sms προς wind και προς 3ους που έχεις.

Δεν ξερω αν ποσταρω στο σωστο θεμα,αλλα το τηλεφωνο μου (Sony Ericsson S312) εχει προβληματα με την SIM της καρτοσυνδεσης wind.

Εννοω οτι καποιες φορες οταν απανταω σε κλησεις το τηλεφωνο <<παγωνει>> και κανει μια γρηγορη επανεκκινηση (μηδενιζεται δηλαδη το σημα και επανερχεται στην κυρια οθονη)

Και μετα απλα με ενημερωνει οτι ειχα μια αναπαντητη ενω στην ουσια δεν ηταν.

Χρονια με frog δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο.Μηπως ειναι προβληματικη η συγκεκριμενη SIM ?

Μάλλον δεν έχει σχεση με SIM. Με το κινητό σίγουρα καθώς είχα και εγώ τέτοιου είδους προβλήματα. Με άλλης εταιρίας SIM(Cote). Αυτό το κινητό είναι από τα χειρότερα στην ιστορία της Sonyericsson...

Παιδιά που μπορούμε να δούμε στο internet τις συσκευές που έχει η

Wind (για αναβάθμιση ενδιαφέρομαι)! Εκτός από το να πάω στο κατάστημα...

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Παιδιά που μπορούμε να δούμε στο internet τις συσκευές που έχει η

Wind (για αναβάθμιση ενδιαφέρομαι)! Εκτός από το να πάω στο κατάστημα...

Ορίστε:

http://www.wind.com.gr/TopMenu/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%A6%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD.aspx

Σου τα' δωσα όλα όχι όμως και το θάνατό μου. Αυτό άσε με να το κρατήσω εγώ.

http://img412.imageshack.us/img412/1559/28923n.gif

Καλό Πάσχα!

Παιδιά ενδιαφέρομαι να αλλάξω το παμπάλαιο πακέτο wind 240 που έχω και να μεταφερθώ στο wind s. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα 1500 λεπτά που έχει είναι μόνο προς wind και q και όχι προς σταθερά. Αυτό που θέλω να μου απαντήσει κάποιος είναι αν στα 100 λεπτά προς τα υπόλοιπα εθνικά δίκτυα περιλαμβάνονται κλήσεις προς σταθερά ή είναι μόνο προς vodafone/cosmote ? Σε κατάστημα που ρώτησα μου είπαν πως περιλαμβάνονται, αλλά δεν τους πολυεμπιστεύομαι. Αν δεν περιλαμβάνει δε συμφέρει γιατί κάθε κλήση προς σταθερά θα χρεώνεται.

Παιδιά ενδιαφέρομαι να αλλάξω το παμπάλαιο πακέτο wind 240 που έχω και να μεταφερθώ στο wind s. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα 1500 λεπτά που έχει είναι μόνο προς wind και q και όχι προς σταθερά. Αυτό που θέλω να μου απαντήσει κάποιος είναι αν στα 100 λεπτά προς τα υπόλοιπα εθνικά δίκτυα περιλαμβάνονται κλήσεις προς σταθερά ή είναι μόνο προς vodafone/cosmote ? Σε κατάστημα που ρώτησα μου είπαν πως περιλαμβάνονται, αλλά δεν τους πολυεμπιστεύομαι. Αν δεν περιλαμβάνει δε συμφέρει γιατί κάθε κλήση προς σταθερά θα χρεώνεται.

προφανώς και περιλαμβάνονται κανονικά μπορεις να το επαληθεύσεις και από το site της wind άλλωστε, είναι 100 λεπτά προς όλα τα σταθερά και κινητά δίκτυα, το wind L περιλαμβάνει στα 1500 λεπτά και τα σταθερά τηλέφωνα αν χρησιμοποιείς πολύ σταθερά

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Ναι, στα 100 λεπτά μπορείς να μιλάς και με σταθερά. Σε οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων εκτός Wind/Q. Επίσης θα έχεις και 100' βιντεοκλήσεων προς όλους.

• The title was changed to Nova: Τα πάντα για τα συμβόλαια, επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ