Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To τελευταιο μου αποκτημα ενα nokia 7210 σε αριστη κατασταση! PLANKTON69 δεν χρειαζεται πλεον να μου δωσεις το δικο σου..:p

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=32767&stc=1&d=1369435725

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=32768&stc=1&d=1369435734

Το εχω περιπου 2 εβδομαδες στα χερια μου και δεν λεω να το βαρεθω, τις μισες μερες το εχω σαν κύριο.

Παρατηρω κατι ομως στον εαυτο μου. Δεν περνω κινητα για να τα κρατησω, αλλα για να τα πουλησω ξανα και να παρω άλλα, και μετα να ξαναπουλησω και παει λεγοντας. Δεν ευχαριστιεμαι με τιποτα. Ειναι και το οικονομικο στην μεση οποτε δεν μπορω να τις κρατησω ολες, πρεπει καποιες να πουλησω για να παρω αλλες. Και τις θελω ΟΛΕΣ! Θελω να περασουν απο τα χερια μου εστω για δυο μερες ολα τα nokia πριν το 2007!!

Το εν λογω κινητακι το εχω περιπου 3 μερες σε αγγελια στα 10 ευρω. Μου κοστισε 3 ευρω η συσκευη, 3 ευρω η μπαταρια και 1 ευρω ο φορτιστης. Συνολο 7 + 3 ευρω ο κοπος μου:p να το βρω,, και δεν το αγοραζει κανεις!!

Μαλλον πρεπει να το βαλω στα 50 ευρω..

Eιχα κανει και ενα πειραμα σε ενα site με αγγελιες με διαφορα νοσταλγικα κινητα σε προσιτες τιμες οπου και καλα τα πουλουσα. (Ενας συμφορουμιτης ξερει..) Η ανταποκριση ηταν μικρη, ισως επειδη το "πειραμα" μου διηρκησε μονο 3 μερες. Το nokia 7600 και το νοκια 7710 στα 40 ευρω το ενα και στα 60 το αλλο μου το ζητησαν 3-4 παιδια. Φυσικα, δεν τα ειχα ποτε..

Ισως ο κοσμος αναθεωρει καπως τα πραγματα με τα κινητα, οσο νοσταλγικα και αν ειναι σπανια θα τα χρησιμοποιησει στην καθημερινη του ζωη. Ήμουν στο λεωφοριο προχτες και εκανα μια μεγαλη διαδρομη εως το κεντρο της Αθηνας. Ακουγα τα αγαπημενα μου mp3 απο το sony ericsson κινητακι μου, εβλεπα φωτογραφιες που τραβηξα, δεν σκεφτομουν την μπαταρια αν θα μου τελιωσει μεχρι να γυρισω σπιτι. Και ελεγα απο μεσα μου,, θα εκανα ολα αυτα τωρα αν ειχα στα χερια μου το 7210 η το 3510 που τοσο αγαπω??..

Εχουνε βγει ενα σωρο καλα κινητα με παρα πολες δυνατοτητες ακομα και τα φτηνα καινουρια κινητα, που τα νοσταλγικα κινητα, οσο νοσταλγικα και πανεμορφα να ειναι,, ειναι δυστυχως ξεπερασμενα. Η εποχη τους που προκαλουσαν περασε, πλεον ο κοσμος κοιταει περισσοτερο τις δυνατοτητες παρα την εμφανιση.

Για να τελιωνω την πτυχιακη μου και σημερα εχω μια απορια..:)

Εγω τουλαχιστον λεω την αληθεια. Το κινητο μου κοστισε 7 ευρω συνολο. Αλλα εχω δει μοντελα που κυκλοφορησαν πριν απο αυτο να πουλιουνται στα 30-50 ευρω! Πως γινεται αυτο? Και μαλιστα απο αγγελιες, χωρις εγγυηση χωρις τιποτα. Υπερκερδος, μόνο αυτο..

Οσο και αν ειναι το κινητο, του κουτιου αγορασμενο το 2002, δεν μπορει να στοιχιζει σημερα παραπανω απο οσο στοιχιζει το nokia 113 σημερα στα καταστηματα. Οι δυνατοτητες του σε σχεση με το τελευταιο ειναι αμελητέες. Δεν θα ειναι ποτε καινουριο, μονο μεταχειρισμενο, οσο καλη κατασταση και αν εχει. Δεν μιλαω για τα Nokia της σειρας 88xxx που ισως ειναι διαχρονικα και επισης πανακριβα.

Αυτα ηθελα να πω εδω και καιρο, τα εγραψα ολα μαζι μαζεμενα, σε περιπτωση που φαω ban και δεν προλαβω, Ευχαριστω πολυ!!:)

Καταρχην συγχαρητηρια για την εκρηξη ειλικρινιας,αυτοκριτικης και ολα οσα ειπες φιλε...!!!Οσοι <μπλεκουν> με τη συλλογη παλιων Νοκια κινητων πιστευω το ιδιο παθαινουν...Τα θελουν ολα,οποτε υστερα μπαινουν στη διαδικασια της αγοραπωλησιας για να καταφερουν να τα αποκτησουν!Πραγμα ιδιαιτερα δυσκολο στη συγκεκριμενη ευρυτερη οικονομικη κατασταση...! Οσο για την αξια αυτων των κινητων και τη συλλεκτικοτητα τους,(εκτος απο τα 8 αρια και ελαχιστα αλλα) φαινεται πως καθοριζεται απο την κοινη γνωμη του κοσμου που ασχολιοταν με αυτα τα κινητα...Ενω το 7210,το 6230ι,το 6210 και αλλα πολλα τηλεφωνα ηταν μικρα,ομορφα,πρακτικα,αξιοπιστα το 2001 κλπ,απιστευτα cool για την εποχη κινητα,σημερα η αξια τους ειναι πολυ μικρη απο 10 εως βαρια 30 ευρω.Το θεμα ομως δεν ειναι μονο ο πωλητης να ξερει τι ζηταει,αλλα και ο αγοραστης να ξερει τι θελει απο ενα κινητο και ποσο ειναι διατεθιμενος να πληρωσει...Σιγουρα με το 7210 σου δεν θα εκανες τιποτα απο ολα αυτα που θα κανεις σημερα με ενα κινητο των 60 ευρω...Απλα θα κρατας ενα νοσταλγικο τηλεφωνο που θα σου θυμιζει ενα θρανιο,μια κοπελα,ενα παλιο κολλητο,το στρατο και οτι αλλο μπορει να σκεφτεσαι...Η απλα θα σου θυμιζει την εποχη που η Νοκια,αυτος ο Φινλανδικος κολλοσσος,κυριαρχουσε πληρως στον πλανητη γη...Τοτε που κανενα κινητο της δεν εμοιαζε με κανενα αλλο...τοτε που τα Panasonic,Ericsson,Motorola κλπ ηταν καλα αλλα μακρια απο τη Νοκια !Οχι οπως σημερα που ολα μοιαζουν ιδια...Καποιοι ολα αυτα τα εκτιμουν και καποιοι θα γελασουν με το 7210 σου...Εσυ ομως κατα βαθος θα ξερεις!;) Σιγουρα παντως οσοι ζηταν 50 ευρω για ενα 3310 εχουν ενα θεμα...γιατι τοτε το 8850 (γνησιο) θα επρεπε να κανει 700 ευρω...:blink: Πρεπει λοιπον να προσεχουμε τι θελουμε να αγορασουμε και απο που...Ειμαι και εγω παθων ερκετες φορες. Το 7710 μπορει να ηταν μπουρουχα,πολλοι ομως το ψαχνουν...Τα 7280 η 7380 αχρηστα κινητα πρακτικα,πανεμορφα εξωτερικα.Καποιοι δεν θα εδιναν ουτε 30 ευρω...καποιοι δινουν 200 !Η τεραστια δυναμη της υποκειμενικοτητας... Για να μην κουραζω οποιους διαβασουν αυτες τις αραδιασμενες σκεψεις,κλεινω λεγοντας οτι τα παλια Νοκια τηλεφωνα (και οχι μονο Νοκια,αλλα και καποια μεμονωμενα κινητα αλλων εταιριων) σηματοδοτησαν μια εποχη ρομαντικη,τοτε που μια καμπυλη παραπανω σε μια γωνια του τηλεφωνου το εκανε μοναδικο,τοτε που το ενα megapixel εμοιαζε αλμα στη σεληνη,τοτε που το χρωμιο σε εκανε τον πιο ξεχωριστο τυπακι στο γραφειο...Και αυτο σημερα το <παλιακο> συναισθημα,ολοι μας το πληρωμουμε αλλος φθηνοτερα,αλλος ακριβοτερα...Για τον ιδιο λογο που το καινουριο Fiat 500 δεν θα γινει ποτε σαν αυτο του 1967...:D Σας ευχαριστω οσους με διαβασετε... Υσ>Αν δεν εχεις βρει να το δωσεις ακομη και θελεις να το αποχωριστεις,θα το αγοραζα ευχαριστως φιλε μου!

Στεφ το 7210 το λατρεύω κι εγώ αφάνταστα. Ειδικά όταν ήταν ακόμα στο ίδιο χρώμα με το δικό σου, το είχα 2ο. Κατάφερα όμως να το κάνω ασημί και σχεδόν του κουτιού, οπότε απλά το καμαρώνω πλέον... :)

Περί συλλογής τα έχω πει ξανά. Κι εγώ τα θέλω όλα, αλλά δεν πουλάω κανένα. Δεν μπορώ να βγάλω λεφτά από συλλέκτη, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Άν έχω κάτι 2πλο και πάνω, προτιμώ να ανταλλάξουμε ή και να το χαρίσω...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Δεν ξερω,,, ισως ηταν σημαδιακο να το αποκτησω σημερα,,,, σημερα,,,, σαν σημερα,,,,,,,,

Σνα σημερα 26/05/2006 εγινε το preview του nokia 5500 sport!...

http://www.myphone.gr/devices/preview-232.html

.... και εντελως τυχαια σημερα το απεκτησα μετα απο πολυ καιρο!!!...

Με το που το αποκταω, γυρναω σπιτι, μπαινω ιντερνετ να δω τι "ελεγαν" για αυτο το κινητο (μεσα και απο το επισιμο θεμα), και μου εμφανιζεται στο google το review του myphone.gr στην πρωτη σελιδα. Ανοιγω τη σελιδα, βλεπω την ημερομηνια δημοσιευσης.. και..

ΠΑΘΑΙΝΩ ΠΛΑΚΑ!:X

Συντομα θα ανεβασω φωτογραφιες και απο αυτο..

υ.γ.: Δεν νομιζω να ειναι τυχαιο.. αυτη η μοιρα μου ισως..:blink:

Απο 3 συσκευες τελικα καταφερα να βγαλω ενα λειτουργικο Nokia 7110!

http://imageshack.us/scaled/modthumb/585/20130603125812.jpg

Απο 3 συσκευες τελικα καταφερα να βγαλω ενα λειτουργικο Nokia 7110!

http://imageshack.us/scaled/modthumb/585/20130603125812.jpg

Απλώς τέλειο, το έχω και εγώ.

Φιλικά Γιώργος

• 2 weeks later...

Επίσης ένα άλλο αγαπημένο μοντέλο! Ήταν το πρώτο κινητό που αγόρασα και τελικά μετά από κάποια χρόνια το έκλεψαν από την τότε κοπέλα μου που της το είχα δώσει. Όμως ήρθε η ώρα να ξανάρθει στα χέρια μου!

http://imageshack.us/a/img109/1669/20130603195732.th.jpghttp://imageshack.us/a/img854/8484/20130603195745.th.jpghttp://imageshack.us/a/img839/282/20130603195759.th.jpg

Εγω ψαχνω χρονια να βρω σε μαγαζια της Αθηνας να βρω την συγκεκριμενη τετοιου τυπου προσοψη για το nokia 3510-i. Δεν παιζει να την βρω ποτε,, και το ebay, δεν το εμπιστευομαι.. :wacko:

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=33347&stc=1&d=1370990348

Εγω ψαχνω χρονια να βρω σε μαγαζια της Αθηνας να βρω την συγκεκριμενη τετοιου τυπου προσοψη για το nokia 3510-i. Δεν παιζει να την βρω ποτε,, και το ebay, δεν το εμπιστευομαι.. :wacko:

Μπααα, μη το λες. Υπάρχουν και πωλητές-άξιοι εμπιστοσύνης. Ψάξιμο θέλει και προσοχή στις αξιολογήσεις.

Πανέμορφη btw... :X

plankton69 - Χρήστος 

Μπααα, μη το λες. Υπάρχουν και πωλητές-άξιοι εμπιστοσύνης. Ψάξιμο θέλει και προσοχή στις αξιολογήσεις.

Πανέμορφη btw... :X

Ακριβως,σε top rated seller με πολλες (σε αριθμο αξιολογησεις) σπανιοτατα γινεται κατι στραβο...

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Δεν φαντάζεσαι πόσα πράγματα έχω πάρει από ebay. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν θες βοήθεια πες μου.

• 3 weeks later...
Απλα θα κρατας ενα νοσταλγικο τηλεφωνο που θα σου θυμιζει ενα θρανιο,μια κοπελα,ενα παλιο κολλητο,το στρατο και οτι αλλο μπορει να σκεφτεσαι...Η απλα θα σου θυμιζει την εποχη που η Νοκια,αυτος ο Φινλανδικος κολλοσσος,κυριαρχουσε πληρως στον πλανητη γη...Τοτε που κανενα κινητο της δεν εμοιαζε με κανενα αλλο...

:worry: - πες το ψεμματα, εκεινα τα animations και η μανια να φιαξεις κατι δικο σου ή να τροποποιησεις το υπαρχων τα σκεπασαν τα "application" , εχω μερικα παλια μου Nokia απο το 2000 και δεν τα πεταω σκοπιμως

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

εχω μερικα παλια μου Nokia απο το 2000 και δεν τα πεταω σκοπιμως

Ουτε εγω θα τα πεταγα. Ευχαριστως θα τα πουλαγα ομως οταν ξερω οτι καθε Κυριακη θα μπορω να τα ξαναβρω στο.. (..οταν θα πας κυρα μου στο..)..!

Το νοκια 5210 θα πρεπει να εκανε θραυση, δεν εξηγειται αλλιως οταν καθε κυριακη βρισκω 10 απο δαυτα. Και ολα εχουν το γνωστο θεματακι με τη ξεκολλημενη προστασια φορτισης. Με σειρα αποθεματων καθε κυριακη μπορεις να βρεις: 20 3310, 10 3410, 10 5210, 10 82/8310, 5 6600, 2 7650, 5 3220, 2 9210, και.. τι αλλο ξεχασα..

Α! και θα βρεις και ενα 1100 που θα στο πουλαει 2000 ευρω επειδη ειναι γερμανικο, και εισαι χακερ, και θα σπασεις τους κωδικους της πολυεθνικης τραπεζας και θα υποκλεψεις λογαριασμους και θα βγαλεις μετα τρελα λεφτα, που θα αξιζουν τον κοπο τα 2000 ευρω που εδωσες για το πιο απλο κινητο στον κοσμο.

Αλλα οπου και να πας, 1:1000000 (μια στο εκατομυριο) να βρεις ενα,, μετριας τουλαχιστον καταστασης,, 7600, 3300,,,:happy:

Απο την Λαρισα εισαι? Εχω δει σε αγγελιες που οι πωλητες ειναι απο επαρχια (πολυ μακρια απο Αθηνα), να πουλανε συσκευες σε τιμες,, τριπλασιες και τετραπλασιες απο αυτες που μπορεις να βρεις στην πιο ομορφη πολη της Ελλαδος!..

Απο την Λαρισα εισαι? Εχω δει σε αγγελιες που οι πωλητες ειναι απο επαρχια (πολυ μακρια απο Αθηνα), να πουλανε συσκευες σε τιμες,, τριπλασιες και τετραπλασιες απο αυτες που μπορεις να βρεις στην πιο ομορφη πολη της Ελλαδος!..

Η αλήθεια είναι πως η Θεσσαλονίκη, η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας έχει πολύ καλές τιμές. Για σας εκεί κάτω δεν ξέρω, αλλά εδώ δεν ξέρουν όλοι στα παζάρια τι πουλάνε καμία φορά... ;) Πχ 9210 με 6 ευρώ, Motorola 8700 International με 2 ευρώ και πάει λέγοντας...

plankton69 - Χρήστος 

:lol: Plankton69 εισαι ωραιος!;) . Ενα μερος της αληθειας φιλε μου πιο πανω που ρωτησες, ειναι οτι στην Αθηνα τουλαχιστον, γινεται καθε μερα παζαρι στο Θησειο. Σημερα μαλιστα βρηκα ενα nokia 6510 χρυσαφι σε αριστη κατασταση λειτουργικο στα 5 ευρω. Αλλα δεν το πηρα γιατι το ειχα παλιοτερα και μου περασε η φαση για αυτο το κινητο. Πηρα ενα αλλο ομως με 7 ευρω με καμερα vga, mp3 player +επεκταση μνημης, +φακο, + ραδιο χωρις να χρειαζεται ακουστικα, μικρουλι και ομορφο lg. Αλλα επειδη δεν ξερω πιο μοντελο ειναι θα παω τωρα στο gsmarena να κανω ερευνα. :):happy::O

• 2 weeks later...

Σύντροφοι σε κάθε βήμα... ;)

http://farm8.staticflickr.com/7414/9284695628_19f86fd08d_z.jpg

plankton69 - Χρήστος 

Kαλημερα παιδια.Ψαχνω και γω για αγορα ενος παλιου Νοκια...ενταξει οχι τοσο παλιου.Το Χ2 δεν θα ελεγα οτι εχει φτασει στο τελος του,απενταντιας μετα απο 2 χρονια χρησης χθες μου εβγαλε 1,5 ωρα συνεχομενα παιχνιδια(η μικρη δηλαδη επαιζε),1,5 ωρα μηνυματα και 1 ωρα κλησης και ακομα ειναι στις 2 γραμμες.Το λεω γιατι εχω αντιμετωπισει αρκετα προβληματα με το κινητο αλλα θα ηθελα να αγορασω ενα ακομα παρομοιο.Δηλαδη επειδη στο Σκρουτζ δεν υπαρχει πια,θα ηθελα ενα κινητο παρομοιο σε στυλ,δυναμη και χρωματα.Ειδικα το τελευταιο..πχ στο Χ2 ειναι ολα χρωματιστα.Ομορφο θεμα,επαφες,μηνυματα κλπ.Μπορω να βρω κατι παρομοιο?

• 2 weeks later...

Προσφατα μπηκε στην συλλογη μου το Nokia 7280. Οχι μονο δεν το ειχα πιασει ποτε στα χερια μου, αλλα δεν το ειχα και ποτε live. Καθαρα γυναικεια συσκευη για εμενα, αλλα ακρως ιδιαιτερη! Χαιρομαι που την αποκτησα!

http://img841.imageshack.us/img841/1526/yc1m.jpg

Αλλα ποιο πολυ μου αρεσει αυτο:

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=34543&stc=1&d=1374875670

Αληθεια, το εχει κανενας αλλος εδω μεσα? Οχι για πουλημα, προς θεου. Τετοια κινητα δεν ειναι για πουλημα..:mad:

Το είχα βρει στα 10 ευρώ, χώμα τιμή πραγματικά. Αλλά δεν το πήρα ο χαζός, ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου! :mad:

plankton69 - Χρήστος 

Και γω το ειχα ξαναβρει πριν δυο χρονια παλι στα δεκα ευρω αλλα ηταν σε ψιλοχαλια κατασταση, και σκεφτηκα.. που να ψαχνω τοσο σπανια προσοψη.. και δεν το ειχα παρει τοτε.