Jump to content

Microsoft Windows Vista

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ayto pou thelw einai na piraksw tin ram mesw pinaka elenxou nomizw gia na exoun ta vista taxutixa xp

Αυτό δεν γίνεται φίλε μου. Πόσα gb ram έχεις? Αν έχεις 2 βάλε 4 και θα τρέχουν σαν xp.

Εγώ πάντως έχω 2 γιγα και πάνε μια χαρά τα Ultimate.

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

1. τα vista με 2GB τρέχουν σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές πιο γρήγορα από τα xp στην ίδια μνήμη.

2. 4GB είναι άχρηστα για το 99% των χρηστών.

3. αν βάζετε crappy drivers ή ασύμβατα προγράμματα δε σας φταίνε τα vista...

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

κερδισα ενα πακετο vista.

εχω εναν p4 στα 3,2, με ενα γιγα μνημη.

θα αντεξει τα vista?

αν κανω την αναβαθμιση, θα πρεπει να σωσω οτι εχω με τα xp?

θα αντεξει τα vista?

Με 1gb Ram θα σου ''τρώει'' απίστευτα κολλήματα.Έχω τα Vista Business και έβαλα ξανά τα XP γιατί έκανε μία ώρα να μου ανοίξουν και είχα τρελαθεί με τα κολλήματα.Πρίν εγκαταστήσεις τα Vista θα πρέπει να πάρεις καινούργια Ram και συγκεκριμένα απο 2gb+.Η πιο φθηνή λύση είναι αυτή.Για να έχεις τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις των XP και στα Vista χρησιμοποιήσε το ''Οδηγός Μεταφοράς Αρχείων και Ρυθμίσεων''.:)

θα αντεξει τα vista?

όχι. απλά βάλε του σύνολο 2Gb ram.

κάνε από το dvd καθαρή εγκατάσταση (να έχεις 10-15gb free) και θα σου μεταφερθούν όλα τα παλιά σου αρχεία σε έναν φάκελο windows.old στο root.

Alex = the best!

εχω αποκλισει καποια προγραμματα να μην ανοιγουν στο startup. το θεμα ειναι οτι καθε φορα που ανοιγω μου εμφανιζεται το παρακατω μνμ: "τα windows εχουν αποκλισει οριμενα προγραμματα εκκινησης μπλα μπλα μπλα"

μπορω να κανει κατι ωστε να μην εμφανιζεται το μνμ?

ευχαριστω

θα αντεξει τα vista?

αν ειναι να βαλεις μνημη βαλε μια φορα 4 GB

μα δεν κερδιζει κατι με τα 4γβ...αν δεν βαλει 64μπιτα Βιστα...αν βαλει 32μπιτα,που μαλλον αυτα θα βαλει,θα βλεπει 2,5γβ ραμ...

καλησπερα.σημερα το πρωι εγινε ενα update(που να μην γινοταν).εγινε η επανεκκινηση κανονικα και μου βγαζει ξανα την οθονη με την εγκατασταση του update,ξανα επανεκκινηση και παει λεγοντας....προσπαθησα να το ξεκινησω σε safe mode...ειχα ενα cd των vista(υπηρχε οταν αγορασα τον υπολογιστη,altec) ουτε απο εκει βκεπω φως...καμια ιδεα κανεις?ευχαριστω προκαταβολικα...

ενω δειχνει οτι φορτωνει αρχεια σε safe mode για ενα 5λεπτο που το αφησα δεν εμφανιζει τιποτα...το cd των vista που εχω δεν μου δινει την δυνατοτητα αυτη μονο test memory exei....

με το cd των xp γινεται επιδιορθωση ή οχι?

όχι δεν γίνεται.

κάψε ένα dvd των vista και κάνε system restore.

Alex = the best!

Bug των Vista?

Για μένα ναί. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αναγκάστηκα να κάνω φορμάτ, γιατι δεν υπήρχε άλλος τρόπος λύσης του προβλήματος. Χρησιμοποιώ Vista Ultimate, και η ιστορία έχει ως εξής :

Εδώ και 1 χρόνο έχω Wireless Internet On The Go απο την Cosmote. Με το USB μόντεμ, το HUAWEI Ε220. Με την σύνδεση αυτή συνδεόμουνα κανονικά εδώ και έναν χρόνο μέσω της ειδικης εφαρμογής που κάνει install μόλις βάλω το stick. Τα Vista έχουν την δυνατότητα να αποθηκέυουν την εκάστοτε σύνδεση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις wireless συνδέσεις οπου αποθηκεύουν πχ το WEP KEY στις ρυθμίσεις τους. Ετσι λοιπον αποθήκευσαν και την σύνδεση της Cosmote με εικονίδιο Dial UP. Και αυτό λογικό γιατι στην ουσία το πρόγραμμα καλεί τον αριθμό *99# για να συνδεθεί. Πλέον με αυτό το dial up εικονίδιο μπορούσα να συνδεθώ χωρίς να σηκώσω την εφαρμογή. Εκανε κλήση και έμπαινε.

Πρόσφατα όμως άλλαξα σύνδεση, και έβαλα Vodafone επίσης με το USB stick της HUAWEI, αλλα ενα άλλο μοντέλο. Και εκεί αρχίζουν τα περίεργα. Η εγκατάσταση του προγράμματος απο το USB stick είναι επιτυχημένη, αλλα αδυνατεί να συνδεθεί στο ίντερνετ διοτι κατα την προσπάθεια βγάζει μήνυμα «Η συσκευή χρησιμοποιείται ήδη απο άλλο πρόγραμμα. Παρακαλώ δοκιμάστε σε λίγο». Πρόσφατα είχα κάνει κάποια updates των Vista μεταξύ άλλων και του Service Pack 2. Τα απεγκαθιστώ αλλα τίποτα. Σκέφτομαι κατόπιν οτι μπορεί να υπάρχει conflick των 2 προγραμμάτων, μιας και ΔΕΝ είχα απεγκαταστήσει το λογισμικό της Cosmote. Το απεγκαθιστώ, καθαρίζω τη Registry, σβύνω και τον φάκελο και προσπαθώ πάλι. Τίποτα.

Σβύνω KAI το λογισμικό της Vodafone, καθάρισμα registry, επανεγκατάσταση Vodafone, αλλα πάλι τίποτα. Το ίδιο σφάλμα. Κάνω System Restore σε παλαιότερη ημερομηνία, επίσης τίποτα. Τότε «μου κόβει» και κοιτάω τις συνδέσεις. Κι υπήρχε αυτό το εικονίδιο dial up ανενεργό (με όνομα Cosmote Wireless), που έβλεπε μόντεμ το HUAWEI. A τέλεια λέω, θα σβύσω το εικονίδιο και τα προβλήματά μου θα λυθούν. Τι βλαξ που ήμουν που δεν το έκανα νωρίτερα. Κάνω δεξι κλίκ και διαγραφή, τίποτα!!! Το επιλέγω και πατάω το κουμπί διαγραφή, και το εικονίδιο δεν έφευγε. Με τίποτα όμως!!. Τοτε λέω «δεν θα φεύγει γιατι πατάει επάνω στο μόντεμ. Αν σβύσω το μόντεμ θα σβύσει και το εκονίδιο». Ξανά μανα απεγκατάσταση του Vodafone. Τώρα δεν έχω κανένα λογισμικό ασύρματου ίντερνετ στον υπολογιστή. Πάω και κοιτάω το εικονίδιο, και έβλεπε μόντεμ το Motorola SM56k. NTOINGK!! Ετσι είσαι? λεω... Πηγαίνω στο Device Manager και κάνω delete το μόντεμ.

Τότε το εικονίδιο μου εμφάνιζε ενα κόκκινο Χ στην θές του μόντεμ, και δίπλα την λέξη HUAWEI. Αν είναι δυνατόν, βρήκε και επέλεξε ένα μόντεμ που δεν υπάρχει. Και το εικονίδιο βέβαια να συνεχίζει να μην σβύνει. Τότε σκέφτηκα οτι αν έμπαινα με SAFE MODE (με ενεργοποιημένο το NetWorking) κάτι θα μπορούσα να καταφέρω. Μπαίνω σε SM αλλα ως δια μαγείας δεν υπήρχε εκεί κανένα εικονίδιο να σβύσω στις συνδέσεις. Εβλεπα μόνο τις 2 κάρτες δικτυου μου, την ασύρματη και την ενσύρματη. Ξαναμπαίνω στα Windows, και το εικονίδιο ήταν εκεί και με κοίταζε.

Με εγκατεστημένα και τα 2 μοντεμ έβλεπε το HUAWEI

Απεγκατάσταση του HUAWEI έβλεπε Motorola SM56

Με εγκατεστημένο μόνο το HUAWEI, δεν το συζητώ έβλεπε μόνο αυτό.

Με κανένα εγκατεστημένο έβλεπε το HUAWEI με ενα κοκκινο Χ.

Και το εικονίδιο μην φεύγει.

Ε, τελικά έκανα φορμάτ και ησύχασα. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου?

δεν φταίει το λειτουργικό αλλά τα χάλια προγράμματα των παρόχων.

Alex = the best!

δεν φταίει το λειτουργικό αλλά τα χάλια προγράμματα των παρόχων.

Μάλλον δεν διάβασες το κείμενό μου... ίσως βέβαια να ήταν μεγάλο και να σε κούρασε. Τα προγράμματα των παρόχων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ. Ενα εικονίδιο dialup προσπαθούσα να σβύσω, όταν στο pc ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΧΝΟΣ απο τα προγραμματα των εταιρειών.

Πάντως και τώρα που μπαίνω με Vodafone, αδυνατώ να σβύσω το εικονίδιο.

ενω εχω απενεργοποιησει το uac, καθε φορα που ανοιγω τον η/υ ενεργοποιειται αυτοματα!

την τελευταια βδομαδα μου το εχει εμφανισει αυτο! μηπως φταιει καποια ενημερωση που εγκατεστησα?

φταίει ο τρόπος που τα δημιουργεί μέσω των προγραμμάτων αυτών.

κατέβασε κάποια νεώτερη έκδοση. γενικά να αποφεύγετε τα usb modem.

Alex = the best!

φταίει ο τρόπος που τα δημιουργεί μέσω των προγραμμάτων αυτών.

κατέβασε κάποια νεώτερη έκδοση. γενικά να αποφεύγετε τα usb modem.

ελήφθει κατεννοήθει

Για το πως μπορειτε να βλεπετε gif που ρωτηθηκε εγω χρησιμοποιω ενα ελαφρυ προγραμματακι που λεγεται irfanview ..Ειναι ελαφρυ και εχει και αλλες λειτουργιες.Πχ αλλαζει μεγεθος στις εικονες.

Μάλλον δίσκος/μνήμη φταίνε.

Μνήμη στο σκληρό έχω διαθέσιμο 216gb και ram 1gb.Το ξέρω ότι με 1gb στη ram θα ''τρώω'' συνέχεια κολλήματα αλλά δεν θα τα λειτουργήσω για πολύ γιατί θα βάλω τα Windows XP και τα Linux.Όποιος ξέρει ας βοηθήσει.:)

καλησπερα.

εχω ενα λαπτοπ με windows vista.

καθε φορα που τον ανοιγω,μου βγαζει απενεργοποιημενο το firewll και πρεπει να το ενεργοποιω.

επισης καθε φορα που βαζω βγαζω το καλωδιο τροφοδοσιας μου ξαναζηταει ενεργοποιηση fireawall.

οπως επισης και καθε φορα που αποσυνδεομαι και συνδεομαι με wifi,παλι το ιδιο.

καμια βοηθεια?

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg