Jump to content

Microsoft Windows Vista

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πως μπορω να βαλω καποιο προγραμμα να το τρεχει χωρις να με ρωταει?Για καποιο λογο δεν εμπιστευονται τα Vista το Winrar και δεν μπορω να κανω απ'ευθειας αποσυμπιεση και πρεπει να ανοιγω συνεχεια το προγραμμα και ειναι καπως εκνευριστικο αυτο...

Μαλλον εννοεις το UAC. Αν ναι, πανε πινακα ελενχου->χρηστες και απενεργοποιησε τον "ελενχο λογαριασμου χρηστη"(UAC). Το εβαλαν για μεγαλυτερη προστασια και καλα και κατανταει να σου πριζει τα @@ εν τελη..

Εγω τα εβαλα μονο στο φορητο για δοκιμη και απο οτι φαινετε δεν βλεπω να τα κραταω μιας και ειναι πολλα που με χαλανε πχ.

- Γενικη μεγενθυνση στα εικονιδια λες και ειμαστε γκαβοι ενα πραμα :P Εγω που τα εβαλα σε λαπτοπ με 1024x768 max δεν ειναι και οτι καλυτερο αισθητικα.

- Αν ειναι δυνατον να μην δινουν επιλογη για resize στην sidebar!! Δηλ. πρεπει sony και καλα να χανουμε 1/5 του desktop για να εχουμε 2 πραματα ολα κι ολα στη μπαρα. Τι νομιζουν οτι ολοι με τα vista θα παρουν και wide οθονες :S

- Πολυ δυσχρηστο το νεο συστημα πλοηγησης στους φακελους του συστηματος. Ενω σε ολες τις εκδοσεις το tree path εβγαινε στην μπαρα διευθυνσης εδω αποφασισαν να το κανουν μπαχαλο...Και αντε το εβαλαν ετσι, ας δωσουν και εναλλακτικη επιλογη με βαση το παλιο καλο συστημα,τι να πω.

- Το αλλο που ειπωθηκε σχετικα με την αντιγραφη/μεταφορα αρχειων. Ενα αρχειακι πας να μεταφερεις και κανει μια ωρα. Μια να υπολογισει τον χρονο, μια τον χωρο, μια και γω δε ξερω τι, ημαρτον :S

- Το ολο θεμα δικτυο που το εχουν κανει μπου...λο. Κατι που πριν ηθελε 2-3 κλικ τωρα θελει 10. Και αν ειναι δυνατον να βγαζουν την δυνατοτητα για real traffic monitor στο εικονιδιο του lan/internet......

- Και φυσικα τη μη δυνατοτητα αλλαγης του default χρωματος (baby blue) στο vista basic skin. Οσοι δεν εχουμε aero το τρωμε στη μαπα...

Γενικως χρειαζεται να δωσουν μεγαλυτερη δυνατοτητα παραμετροποιησης. Εως τοτε XP και αντε γεια.

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

- Γενικη μεγενθυνση στα εικονιδια λες και ειμαστε γκαβοι ενα πραμα :P Εγω που τα εβαλα σε λαπτοπ με 1024x768 max δεν ειναι και οτι καλυτερο αισθητικα.

Χρειάζεται Ctrl+γύρισμα τις ροδέλας για να αυξομειώσεις το μέγεθος

Αν ειναι δυνατον να μην δινουν επιλογη για resize στην sidebar!! Δηλ. πρεπει sony και καλα να χανουμε 1/5 του desktop για να εχουμε 2 πραματα ολα κι ολα στη μπαρα. Τι νομιζουν οτι ολοι με τα vista θα παρουν και wide οθονες :S

Δεν έχει νόημα να μπορείς να τη μικρύνεις γιατί τα μισά gadgets θα βγουν άχρηστα μιας και δε δε θα φαίνονται. Καλύτερα να τη βγάλεις off αν σε ενοχλεί.

Πολυ δυσχρηστο το νεο συστημα πλοηγησης στους φακελους του συστηματος. Ενω σε ολες τις εκδοσεις το tree path εβγαινε στην μπαρα διευθυνσης εδω αποφασισαν να το κανουν μπαχαλο...Και αντε το εβαλαν ετσι, ας δωσουν και εναλλακτικη επιλογη με βαση το παλιο καλο συστημα,τι να πω.

Αν κατάλαβα τι εννοείς, μπορείς να κάνεις διπλό κλικ πάνω στην μπάρα διεύθυνσης για να εμφανιστεί το πλήρες path.

Χρειάζεται Ctrl+γύρισμα τις ροδέλας για να αυξομειώσεις το μέγεθος

Ναι το ξερω αυτο, απλα αν δεις απο default εχουν ολα τα εικονιδια μεγαλα λες και προοριζεται το προγραμμα για ειδικες κατηγοριες ανθρωπων πχ στον πινακα ελενχουν δεν μπορεις να τα αλλαξεις κιολας..

Δεν έχει νόημα να μπορείς να τη μικρύνεις γιατί τα μισά gadgets θα βγουν άχρηστα μιας και δε δε θα φαίνονται. Καλύτερα να τη βγάλεις off αν σε ενοχλεί.

Αυτο εκανα την εσβησα. Αλλα αν πχ θελεις μονο το ρολοι και αντε και ενα ακομα gadget τοτε ολος ο χωρος απο κει και κατω παει αχρηστος. Επισης ειδα οτι τα gadget μπορουν να βγουν αυτονομα εξω απο την μπαρα αλλα ο χωρος παραμενει δεσμευμενος και χωρις δυνατοτητα απενεργοποιησης/ελαχιστοποιησης οποτε δωρο αδωρο..

Αν κατάλαβα τι εννοείς, μπορείς να κάνεις διπλό κλικ πάνω στην μπάρα διεύθυνσης για να εμφανιστεί το πλήρες path.

Δεν το εξηγησα καλα. Αν ανοιξεις τον "Ο υπολογιστης μου" στα δεξια υπαρχει η κατηγορια φακελοι οπου περιεχεται το file tree το οποιο σε ολες τις προηγουμενες εκδοσεις των win υπηρχε πανω στην μπαρα διευθυνσης ωντας πιο λειτουργικο.

γνωρίζει κανείς εαν υπάρχει τίποτα νεότερο για τους άτυχους κατοχους scanner HP scanjet 3400c σε ότι έχει να κάνει με driver για vista?

[ f i l i p p o s ]

Ναι το ξερω αυτο, απλα αν δεις απο default εχουν ολα τα εικονιδια μεγαλα λες και προοριζεται το προγραμμα για ειδικες κατηγοριες ανθρωπων πχ στον πινακα ελενχουν δεν μπορεις να τα αλλαξεις κιολας..

Ναι, είναι λίγο lame, ειδικά αν έχεις μικρή ανάλυση...

Αυτο εκανα την εσβησα. Αλλα αν πχ θελεις μονο το ρολοι και αντε και ενα ακομα gadget τοτε ολος ο χωρος απο κει και κατω παει αχρηστος. Επισης ειδα οτι τα gadget μπορουν να βγουν αυτονομα εξω απο την μπαρα αλλα ο χωρος παραμενει δεσμευμενος και χωρις δυνατοτητα απενεργοποιησης/ελαχιστοποιησης οποτε δωρο αδωρο..

Τουλάχιστον γίνεται ημιδιάφανη μετά από λίγο και δε σου σπάει τα νεύρα τελείως :p

Δεν το εξηγησα καλα. Αν ανοιξεις τον "Ο υπολογιστης μου" στα δεξια υπαρχει η κατηγορια φακελοι οπου περιεχεται το file tree το οποιο σε ολες τις προηγουμενες εκδοσεις των win υπηρχε πανω στην μπαρα διευθυνσης ωντας πιο λειτουργικο.

Και πάλι δεν καταλαβαίνω ακριβώς. Τι εννοείς με υπήρχε file tree πάνω στην μπάρα διεύθυνσης;

αυτό το "tree view" είναι του windows explorer. αν θες το κλείνεις.

είπαμε κολλάνε. αλλά όχι και λιγότερη λειτουργικότητα. :)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Και πάλι δεν καταλαβαίνω ακριβώς. Τι εννοείς με υπήρχε file tree πάνω στην μπάρα διεύθυνσης;

Εβγαλα ενα screenshot αντε :p

http://img294.imageshack.us/my.php?image=nonexf0.jpg

Τα περιεχομενα του μαυρου κυκλου σε ολα τα παλια windows ηταν στον κοκκινο κυκλο. Ηταν προσπελασιμα πατωντας το κουμπι στο πρασινο κυκλακι.

Οπως τα εχουν τωρα το κουμπι στο πρασινο κυκλακι ειναι αχρηστο ενω τα κουμπια στα κιτρινα κυκλακια ειναι ημιμετρα. Θα μου πεις, καλα μεγαλη δουλεια τι σκας. Οκ αλλα πες πχ οτι πας να κανεις save μια εικονα στη ζωγραφικη. Θα σου βγαλει το εξης:

http://img359.imageshack.us/my.php?image=none1kp4.jpg

Αντε τωρα εσυ να πλοηγηθεις αμεσα στους φακελους εκει κατω αριστερα :wacko: :wacko: . Και το παραθυρο βγαινει απο default στο μικρο αυτο μεγεθος και να το μεγαλωσω θα πρεπει να το κανω καθε φορα αυτο δηλ. τρεχα γυρευε.

@Alexx: Οτι θεωρουν αυτοι λειτουργικο καλα κανουν και να το χαιρονται, αλλα οχι να μου το επιβαλουν. Μπορουσαν να επιτρεπουν καποιες old style καταστασεις οπως πχ την εναρξη κλασσικου τυπου σιγα το δυσκολο..

edit: Σε σας βγαινει σωστα το EL , EN μπροστα απο την γλωσσα? Σε μενα φαινονται μαυρα, μικρο bugaki :

http://img47.imageshack.us/my.php?image=none2mc8.jpg

Ναι, έχεις δίκιο. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Ειδικά στο save τρομάζεις κάθε φορά να περιηγηθείς από το tree στα αριστερά, έτσι μικρό που είναι. Πολύ καλύτερο ήταν παλαιότερα με τα 3-4 κάθετα εικονίδια στην αριστερή πλευρα του παραθύρου

@Alexx: Οτι θεωρουν αυτοι λειτουργικο καλα κανουν και να το χαιρονται, αλλα οχι να μου το επιβαλουν. Μπορουσαν να επιτρεπουν καποιες old style καταστασεις οπως πχ την εναρξη κλασσικου τυπου σιγα το δυσκολο..

ίσως το μοναδικό (ή το πιο σημαντικό) θετικό του νέου UI είναι αυτό που αναφέρεις ώς πρόβλημα.

βέβαια στο άλλο πισί που το χρησιμοποιούν άλλα μέλη της οικογένειας προσπάθησα να το κάνω πιο xp :)

απλά έβαλα την κλασική και ωραία μπάρα στα παράθυρα, το κλασικό start menu και το κλασικό θέμα (αυτό έχω συνήθως και στο φορητό, το aero σύμφωνα με μελέτες τρώει περισσότερη μπαταρία).

βέβαια το θέμα του save as είναι όντως εκνευριστικό. μικρός χώρος και πολλά πράγματα.

ακόμα το ζήτημα ότι δεν σώζει ή μάλλον σώζει ό,τι θέλει και όποτε θέλει από τις ρυθμίσεις (pictures, music, all files etc) των φακέλων είναι χαζό. το είχαν και τα xp και περίμενα στα vista να φτιαχνόταν. ας βάλουν ένα αρχείο (αυτοδημιούργητο) μέσα σε κάθε φάκελο με της ρυθμίσεις του χρήστη στο φάκελο αυτό. ας το κάνουν read only για να το πειράζει μόνο ο χρήστης και όχι όποτε θέλει το OS :!:

τέλος, επειδή κάποιος από εδώ μέσα έγραψε ότι Upgrade και clean installation είναι το ίδιο και το αυτό, χτες κάναμε upgrade σε έναν turboX laptop (vista ready) με vista home pr gr και χωρίς να έχει πάνω που τπτ πέρα από τα γνήσια xp (και αφού κατέβασε τους οδηγούς που θέλει από το νετ) ΚΟΛΛΗΣΕ :!:

όταν τελείωσε την εγκατάσταση (πρώτα μέσα από τα xp) και μετά μέσα από το dos κόλλησε και δεν έμπαινε στα vista :)

έτσι βάλαμε το cd και κάναμε καθαρή εγκατάσταση. τι χάσαμε? 2 ώρες ύπνο... :X

Alex = the best!

Σχετικα με το save, μόλις διαπίστωσα πως μεγαλώνει το παράθυρο (δε θυμάμαι αν γινόταν στα XP) και εσωτερικό pane που χωρίζει το tree από τα folders, και κρατιέται η ρύθμιση σε όλα τα προγράμματα. Είναι ένα workaround κι αυτό...

Μηπως παιδια σαν πιο παλιοι στα βιστα μπορειτε να μου πειτε πως να ενεργοποιησω τον ηχο στο κομπιουτερ μου; Εχει μια καρτα ηχου της ριαλτεκ, κανω αναβαθμιση αλλα δε λεει να λαλησει. Επισης εχω προβλημα με την καρτα τηλεορασης KWORLD η οποια δεν εχει βγαλει ακομη ντραιβερς για βιστα. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση;

Ευχαριστω

Σχετικα με το save, μόλις διαπίστωσα πως μεγαλώνει το παράθυρο (δε θυμάμαι αν γινόταν στα XP) και εσωτερικό pane που χωρίζει το tree από τα folders, και κρατιέται η ρύθμιση σε όλα τα προγράμματα. Είναι ένα workaround κι αυτό...

Δηλ. μεγαλωνεις τον διαθεσιμο χωρο για το tree σε πλατος,εις βαρος των φακελων? Κατι ειναι και αυτο αφου ισχυει και σε αλλες εφαρμογες. Αντε να βρουμε και κατι για το υψος!

http://www.imageshack.gr/images/kzmnqzmz1fnn4dhgjyna.png

Emena etsi mou to deixnei. Mia xara dld. Phgaine aristera kai piase th diaxwristikh grammh panw apo to tree view (ekei pou leei folder) kai syrth terma mexri apanw.

Ωραιος. Βεβαια εσενα το ολο παραθυρο ειναι και μεγαλυτερο ενω εμενα αν το μεγαλωσω δεν το κραταει!

Κατι αλλο, ο καδος ανακυκλωσης με δεξι κλικ βγαζει επιλογη διαγραφη που τον βγαζει απο το desktop και θελει μετα να πηγαινεις ρυθμισεις κλπ να τον ξανα βαζεις. Δεν μπορουμε να τον κανουμε fixed?

Κατι αλλο, ο καδος ανακυκλωσης με δεξι κλικ βγαζει επιλογη διαγραφη που τον βγαζει απο το desktop και θελει μετα να πηγαινεις ρυθμισεις κλπ να τον ξανα βαζεις. Δεν μπορουμε να τον κανουμε fixed?

Το επιβεβαιώνω και εγώ αυτό ,αυτό πάλι τι bug είναι δεν το έχουνε δεί ;

:grin:

Ti ennoeis fixed? Sou exoun valei kai thn epilogh diagrafh an den ton theleis na fainetai katholou...

Den katalavainw pou einai to provlhma.... :confused:

Fixed εννοω να μην "διαγραφεται". Το προβλημα ειναι οτι ο ρολος του καδου ειναι να αδειαζει. Λοιπον, απο κεκτημενη ταχυτητα τις περισσοτερες φορες το ματι παει στην επιλογη διαγραφη και οχι στο αδειασμα του καδου οποτε καταλαβαινεις.

Εγω εχω αλλη απορια. Στα ΧΡ εβαζα επανω στο file manager οτι εικονιδια ηθελα δηλαδη delete, copy, paste, κλπ. Στα βιστα δεν παιζει αυτο? Αν θελετε να διαγραψετε ενα αρχειο πατε απο το μενου επανω αριστερα?

Δεν υπάρχει η κλασσική toolbar στα Vista. Καταργήθηκε...

Το επιβεβαιώνω και εγώ αυτό ,αυτό πάλι τι bug είναι δεν το έχουνε δεί ;

:grin:

υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν κάδο ανακύκλωσης :)

ό,τι διαγράφουν το διαγράφουν τελείως.

Alex = the best!

Εγω εχω αλλη απορια. Στα ΧΡ εβαζα επανω στο file manager οτι εικονιδια ηθελα δηλαδη delete, copy, paste, κλπ. Στα βιστα δεν παιζει αυτο? Αν θελετε να διαγραψετε ενα αρχειο πατε απο το μενου επανω αριστερα?

shift+del με τη μία..:)

Γενικά αυτή η μπάρα και στα XP ποτέ δεν μου χρησίμευε. Γι αυτό και την είχα απενεργοποιημένη. Με το keyboard γίνονται πιο γρήγορα.:happy:

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα:

Εχω ηδη ενα δικτυο (Mshome) μεταξυ δυο υπολογιστων οι οποιοι τρεχουν XP. Συνεδεσα τωρα στο ιδιο router με ethernet καλωδιο και το laptop μου, που τρεχει vista home premium. Ουτως ή αλλως, το ιντερνετ λειτουργησε. Οταν αλλαξα και το workgroup του σε Mshome, τα Xp τον αναγνωρισαν ως υπολογιστη του Workgroup Mshome, ομως δεν φαινονται πουθενα στα Vista τα κοινως διαμοιραζομενα αρχεια, ουτε το workgroup.

Τι μπορει να φταιει; Επρεπε να κανω και καποια αλλη κινηση; :O

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

δεν ισχύει αυτό...

όταν ΔΕΝ έχεις κάδο ανακύκλωσης και διαγράψεις ένα αρχείο, αυτό μπαίνει πάλι μέσα στον κάδο. Οταν επαναφέρεις ξανα τον κάδο ανακύκλωσης, θα βρείς το αρχείο μέσα. Εκτός αυτού μπορεις να βάλεις τον κάδο σαν gagtzet στην μπάρα δεξιά

από πότε??? :lol:

δεξί κλικ-> properties και ξέκαρε το κάτω κουτάκι ;)

Alex = the best!

Εχω εγκαταστησει τα vista και δεν μπορω να ενεργοποιηση τον ηχο. Η καρτα ηχου ειναι ονμπορντ στη GIGABYTE μητρικη μου. πως θα βρω τους οδηγους; Τα βιστα δεν θα πρεπε κανονικα να τους ανιχνουσεουν ανιχνευσουν γιααναβαθμιση;