Jump to content

Microsoft Windows Vista

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια πως βλεπεις αν ο επξεργαστης σου ειναι 32 ή 64 bit. Εχω Pentium 4 στα 2,5GHz με 1GB RAM. Λετε να βαλω πανω τα vista ultimate edition ή θα σέρνεται? αν ναι να βαλω τα 32 ή τα 64bit?

ο επεξερχαστής σου είναι x386 άρα 32bit.

αν έχεις Intel, οι μόνοι επεξεργαστές που θα βρεις x64 είναι οι Core2Duo.

για τα ελληνικά είπαν (από το πλαίσιο) μέχρι το τέλος του μήνα.

όχι. δεν νομίζω να γίνεται τέτοια αναβάθμιση αλλά και να γίνεται... μακριά!

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιδια πως βλεπεις αν ο επξεργαστης σου ειναι 32 ή 64 bit. Εχω Pentium 4 στα 2,5GHz με 1GB RAM. Λετε να βαλω πανω τα vista ultimate edition ή θα σέρνεται? αν ναι να βαλω τα 32 ή τα 64bit?

Οι P4 ειναι 32bitoi, οπότε βάλε την 32άρα Ultimate. Θα τρέχει μια χαρά.

ο επεξερχαστής σου είναι x386 άρα 32bit.

αν έχεις Intel, οι μόνοι επεξεργαστές που θα βρεις x64 είναι οι Core2Duo.

Είχαν βγει αρκετοί Pentium 4 με EM64T (η υλοποίηση της Intel για 64bit). Νομίζω ότι ήταν η σειρά 6xx. Πάντως για να λέει ότι ο επεξεργαστής λειτουργεί στο 2.5GHz, μάλλον εννοεί τον Pentium 4 στα 2.53GHz με το FSB στα 533MHz που δεν είχε hyperthreading. Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την έκδοση 32bit του λειτουργικού.

μια ερωτηση να μου πειτε αν συμβαινει σε σας. οταν σβηνει η οθονη μετα απο καποια ωρα που του εχω ορισει, μενει για λιγο ησυχο το pc αλλα μετα απο λιγο αρχιζει ο σκληρος και χρησιμοποιειται συνεχεια, το λαμπακι του σκληρου δε σβηνει καθολου, κανει θορυβο, ζεσταινεται και φυσικα επιβαρυνεται πολυ. με λιγα λογια, δε μπορω να τον αφησω ανοιχτο αν δε το χρησιμοποιω, πχ χρηση utorrent κλπ...

καμια γνωμη; ειναι αρκετα εκνευριστικο....

α ωραια ευχαριστω! μια ακομα ερωτηση. Μηπως ξερετε ποτε θα βγουν τα ελληνικα vista? γιατι απο οτι διαβασα απο προηγουμενα posts δεν μπορω να αναβαθμισω απο τα windows xp professional(τα ελληνικα) σε vista σωστα?

Την Τρίτη το πρωί θα πάω σε ένα κατάστημα (MULTIRAMA/PLAISIO) να ρωτήσω και αν δεν έχεις μάθει μέχρι τότε, θα σου πω και σένα, διότι την ίδια απορία έχω αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς να μου απαντήσει... αν και βρήκα χρόνο να διαβάσω όλα τα προηγούμενα posts (ναι, δεν ήταν δύσκολο τελικά), δεν έβγαλα ασφαλές συμπέρασμα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την Τρίτη το πρωί θα πάω σε ένα κατάστημα (MULTIRAMA/PLAISIO) να ρωτήσω και αν δεν έχεις μάθει μέχρι τότε, θα σου πω και σένα, διότι την ίδια απορία έχω αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς να μου απαντήσει... αν και βρήκα χρόνο να διαβάσω όλα τα προηγούμενα posts (ναι, δεν ήταν δύσκολο τελικά), δεν έβγαλα ασφαλές συμπέρασμα...

μα κανείς δεν μίλησε για ασφαλές συμπέρασμα.

αναφέρω απλά ότι στο πλαίσιο είπαν στο τέλος του μήνα δωρεάν σε όλα τα turbo-x (από 10.26.06 και μετά).

@nikoskat: αυτό δε μου το κάμει. μήπως έχεις κάποιο μη συμβατό πρόγραμμα? antivirus? για δες. δεν είναι λογικό. αλλιώς δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ :p (είναι ανοιχτό το Laptop πάνω από 2.5 μέρες... κατεβάζει...)

Alex = the best!

να ρωτησω κατι και εγω καλα μου παιδια?

η 64 εκδοση , εχει πλεον προβληματα με drivers , εφαρμογες κτλ που ειχε παλιοτερα?

Γιατι απο οσο ξερω η 32 δεν εχει κανενα προβλημα.

Εχω ΑΜD , μονοπυρηνο αλλα 64μπιτο

ΘΑ εχω προβλημα τελικά αν βάλω την 64αρα?

:X

επειδή νομίζω κανείς από εδώ δεν το έχει δοκιμάσει, μπορείς να βάλεις μια msdn έκδοση (την βρίσκεις σε όλα τα torrentάδικα) και να μην την κάνεις activate (τπτ το παράνομο) και να δεις πως πάει. θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους. μιας και τα Vienna (09) κατά 99% θα βγουν μόνο σε x64.

μιλάω πάντα για x64.

δες αυτό (αν σκέφτεσαι για upgrade): http://blogs.msdn.com/windowsmarketplace/archive/2007/02/07/the-windows-vista-64-bit-upgrade-from-windows-marketplace-requires-a-64-bit-operating-system.aspx

ακόμα: Is the Time Right for 64-bit Computing?

The answer to this question is both yes and no. The industry is reaching the limits of 32-bit computing for much of the higher end computer market such as enterprise and power users. If computers are to increase in speeds and processing power, it is necessary to make the jump to the next generation of processors. These are systems that generally require much more memory and large number calculations that will get the direct benefits of a 64-bit platform.

Consumers are a different matter. Much of the tasks that the average consumer does on the computer are more than adequately covered by the existing 32-bit architecture. Eventually, users will get to the point where the switch to 64-bit computing will make sense, but currently it does not. How many consumers out there will likely even have 4 gigabytes of memory in a computer system even in the next two years?

The real benefits of 64-bit computing will eventually trickle down to the consumers. Manufacturers and software developers like to limit the variety of products that they have to support to try and reduce costs. Because of this, they will eventually focus solely on the production of 64-bit hardware and software. Until that time, it is going to be a bumpy ride for those who choose to be early adopters.

@ http://www.windows-vista-update.com/Windows_Vista_64_bit.html

Alex = the best!

Exw anoixto kapoio game (H kapoia alli dyskoli efarmogi, px DVD ripping). Paw na kanw extract ena zip arxeio me to winrar (to opoio den paizei swsta, alla an kaneis Open > kai meta pareis to fakelo kai ton peraseis kapoy, paizei extract). Tote pernw to mynima : A required privilege is not held by the client.

An kleisw to game, ola kala.

K allo bug?

Κατέβασε την έκδοση 3.70 του WinRAR που είναι περισσότερο Vista Compatible.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τα indexing services των vista...

απο το indexing options στο control panel δε γινεται αυτο; εσβησα οτι φακελους εκανε index απο εκει, μου εβγαλε οτι απενεργοποιησα το indexing.

επισης ρυθμισα στα advanced power settings εκει που λεει indexing and searching απο high performance σε power saver.

παλι ομως δεν ειδα διαφορα...

@nikoskat: αυτό δε μου το κάμει. μήπως έχεις κάποιο μη συμβατό πρόγραμμα? antivirus? για δες. δεν είναι λογικό. αλλιώς δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ :p (είναι ανοιχτό το Laptop πάνω από 2.5 μέρες... κατεβάζει...)

ανοιξα και σχετικο θεμα στο windowshelp.microsoft.com ελπιζοντας οτι θα μου απαντησουν και τελος παντων, οτι θα βρω μια λυση γιατι ειναι κριμα δευτερη φορα να αντεξουν μια μερα τα Vista στο pc μου...

απο το indexing options στο control panel δε γινεται αυτο; εσβησα οτι φακελους εκανε index απο εκει, μου εβγαλε οτι απενεργοποιησα το indexing.

επισης ρυθμισα στα advanced power settings εκει που λεει indexing and searching απο high performance σε power saver.

παλι ομως δεν ειδα διαφορα...

ανοιξα και σχετικο θεμα στο windowshelp.microsoft.com ελπιζοντας οτι θα μου απαντησουν και τελος παντων, οτι θα βρω μια λυση γιατι ειναι κριμα δευτερη φορα να αντεξουν μια μερα τα Vista στο pc μου...

Καμιά φορά και μένα το κάνει τα βράδια αλλά μετά από λίγη ώρα δεν του δίνω σημασία και σταματάει... Εγώ είτε indexing είτε defragment θεωρούσα ότι γίνεται και γιαυτό δεν έδινα σημασία. Εσένα συνεχίζει για πολλή ώρα και δε σταματά;

Καμιά φορά και μένα το κάνει τα βράδια αλλά μετά από λίγη ώρα δεν του δίνω σημασία και σταματάει... Εγώ είτε indexing είτε defragment θεωρούσα ότι γίνεται και γιαυτό δεν έδινα σημασία. Εσένα συνεχίζει για πολλή ώρα και δε σταματά;

για ποση ωρα μιλας εσυ;

10' αντεξα εγω :rolleyes:

Πηγαινε εδω http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_upgrade_clean.asp και θα δεις οτι μπορεις να εγκαταστησεις οποια εκδοση θελεις.Εγω ειχα τα professional και εβαλα τα home κανονικα

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Πηγαινε εδω http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_upgrade_clean.asp και θα δεις οτι μπορεις να εγκαταστησεις οποια εκδοση θελεις.Εγω ειχα τα professional και εβαλα τα home κανονικα

Εδώ όμως λέει, αν κατάλαβα καλά, κάτι διαφορετικό... ότι μπορείς να αναβαθμίσεις την έκδοση που έχεις, ανεξάρτητα αν είσαι νόμιμος κάτοχός της!!!

Δηλαδή ακόμα καλύτερα... βέβαια, διευκρινίζει ότι γίνεται με δικό σου ρίσκο... :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

για ποση ωρα μιλας εσυ;

10' αντεξα εγω :rolleyes:

ενταξει, σταματαει, αλλα μεχρι να σταματησει ζεσταινεται :(

Εδώ όμως λέει, αν κατάλαβα καλά, κάτι διαφορετικό... ότι μπορείς να αναβαθμίσεις την έκδοση που έχεις, ανεξάρτητα αν είσαι νόμιμος κάτοχός της!!!

Δηλαδή ακόμα καλύτερα... βέβαια, διευκρινίζει ότι γίνεται με δικό σου ρίσκο... :rolleyes:

βρε συ. απλό είναι:

αν έχεις xp pro, or tablet θα πάρεις την vista bus. or ult.

αν έχεις xp home or MCE θα πάρεις την vista home pr. or ult.

πάντα για OEM για να μη σου "πιάσουν τον ****" ;)

μην κοιτάς για εκδόσεις Upgrade, φοιτιτικές και τέτοια. είναι χαμένα λεφτά γιατί είναι μέρος των fpp.

@nikoskat: δε νομίζω να είναι κακο να δουλεύει για 10 λεπτά ο δίσκος. στο παλιό desktop δούλευε αρκετές ώρες όταν Indexαρε. και επίσης δες το θετικά: με 10 λεπτά την ημέρα (λογικά θα κατεβάζεις αρκετά files per day) θα έχεις άριστο search.

σκέψου ότι από τότε που έβαλα (Upgrade) τα Vista ξέχασα τους φακέλους μου (και στα xp υπήρχε search αλλά δεν το έβαζα λόγω ότι δεν ήταν ενσωματωμένο παντού) :)

[win key] + γράφεις ότι θες = και βρίσκεις τα πάντα μέσα σε 2-3 δεύτερα. το καλύτερο? κρατάει στη μνήμη και τα αρχεία του δικτύου (κοινοί δίσκοι). δλδ αν θέλω μια φόρμα xls που την δούλευε το ένα παιδί από το τμήμα μηχανογράφισης στον 1ο πολύ απλά τη βρίσκω σε δευτερόλεπτα (μέσω tagging).

Υ.Γ. αν τώρα κάμω κάποια βλακία και τη χαλάσω :p υπάρχει και το shadow copy TGV! :up:

Alex = the best!

Όντως το search είναι όλα τα λεφτά. Από τις σημαντικότερες προσθήκες σε σχέση με τα XP.

Που να είχε μπει και το WinFS. Ας ελπίσουμε να το δούμε στα Vienna τουλάχιστον...

δε λεω, ωραιο το search :rolleyes:

αλλα δεν εχω τα απειρα αρχεια στο σκληρο :)

τεσπα, κομματια να γινει :p

Όντως το search είναι όλα τα λεφτά. Από τις σημαντικότερες προσθήκες σε σχέση με τα XP.

Που να είχε μπει και το WinFS. Ας ελπίσουμε να το δούμε στα Vienna τουλάχιστον...

Microsoft hasn't publicly committed to any features for Vienna and the company is currently still deciding what this next Windows release will look like. We do know a few things about Vienna, however: It will include a new version of Windows Explorer that is being built by the same team that designed the Ribbon user interface in Office 2007. It will likely include some form of the "Hypervisor" (Windows Virtualization) technologies that will ship shortly after Windows Server "Longhorn". It will also likely include the WinFS (Windows Future Storage) technologies, though they won't be packaged or branded as WinFS.

;)

Alex = the best!

Παιδια εγω εχω το εξης συστημα, Amd athlon 4200+ 2,72GHz 1GB RAM 400MHz, A8N SLI SE, NVIDIA 7600GT Memory 1800MHz,Core 610MHz. Καλα δν θα λειτουργησουν τα vista?? Το συστημα ειναι πολυ overclocked..!

Nokia N70 Symbian OS:8.1

CPU:ARM 220,8MHz

RAM:51MB (FREE 30MB) Battery:BL-5C (900MaH) Memory:1GB (FREE 51MB) Firmware: 5.0638.3.0.1V

μην κοιτάς για εκδόσεις Upgrade, φοιτιτικές και τέτοια. είναι χαμένα λεφτά γιατί είναι μέρος των fpp.

για εμάς τους άσχετους, θα μπορούσες να το εξηγήσεις λίγο αυτό?

τι είναι fpp και γιατί να μην προτιμήσουμε μια έκδοση Upgrade? τι λιγότερο έχει από την full?

και αν ξέρει κανείς, για να πάρω dsp έκδοση, τι hardware πρέπει να πάρω μαζί? ολόκληρο pc? λογικά τα dsp δεν θα τα δίνουν σκέτα :(

λοιπόν αρκετά εύστοχη ερώτηση :)

αλλά όπως είπα έχει συζητηθεί αρκετά μέσα σε αυτές τις 14 σελίδες.

1. dsp = OEM = dvd με κωδικό (που το αγοράζεις από αρκετά μαγαζιά στην ελλάδα και στο νετ). κανονικά "παντρεύεται" το πισί στο οποίο το ενεργοποιήσεις αλλά μπορείς με ένα τηλεφώνημα να το ξεπεράσεις αυτό ;) (αναφέρονται όλα αναλυτικά). επίσης με αυτό το dvd μπορείς να κάμεις clean installation ή και upgrade.

2. fpp είναι το πακέτο για τους "λαλάκες" (το αναφέρει γνωστός reviewer από τις Πολιτείες) :lol: . είναι το dvd με κωδικό ενεργοποίησης και τρελά όμορφο πακέτο κλπ κλπ.

2.1 το fpp χωρίζεται σε Upgrade εκδόσεις όπου πρέπει να έχεις προεγκαταστημένα xp or 2k (αν και έχω δώσει λινκ για να το προσπερνάς αυτό). και σε full εκδόσεις που είναι και για clean installation.

2.2 το fpp ουσιαστικά δεν το αγοράζει κανείς: για λόγους κόστους αλλά και ουσίας.

3. μπες στο http://www.shop21.gr http://www.edirect.gr και άλλα πολλά και αγόρασε με 100 έως 180 ευρώ (λεφτά για την home pr. και ult αντίστοιχα) την έκδοση που θες.

4. θα μου πεις. αφού "παντρεύεται" το πισί που θα την ενεργοποιήσω, χάνω τα λεφτά μου? όχι! σκέψου ότι κάθε νέο πισί που θα πάρεις θα έχει μέσα προεγκατεστημένα τα vista home pr. (σε καλύτερα μηχανήματα βάζουν τα bus. or ult.). άρα αγοράζεις λειτουργικό με σκοπό ότι ΔΕΝ θα αλλάξεις το πισί σου σε δύο τρεις μήνες αλλά πιο μετά ;)

ακόμα και αν θες να το βάλεις σε άλλο πισί (που όμως θα γίνουν ξε-activate στο παλιό) μπορείς με ένα τηλέφωνο στην msft. (τους λες ότι κάηκε η Motherboard και ότι πρέπει να σου στείλουν άλλον κωδικό. δε τους δίνεις κανένα προσωπικό δεδομένο. το έχουν μάθει άλλωστε καλά από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ;) )

Υ.Γ. παράδειγμα για το 4. ένας φίλος από εδώ μέσα έκαμε τα windows upgrade και τα ενεργοποίησε και μετά format και clean installation και πήγε να τα ενεργοποιήσει και δεν του έπαιρνε τον κωδικό. τι έκανε? έστειλε μέιλ εκεί που το αγόρασε και του έστειλαν νέο κωδικό. θα μπορούσε πολύ απλά να τα είχε βάλει σε άλλο πισί και να είχε βάλει ξανά στο παλιό τα XP. ;)

Alex = the best!

Tiesto diggs Microsoft, helps promote Windows Vista

Dutch trance DJ and dedicated businessman, Tiesto, has recently collaborated with software giant Microsoft on a new appliacation that takes the full advantage of Microsoft's recently launched Windows Vista operating system.

The application, which will easily integrate onto your Vista desktop apparently allows to stay up-to-date with the latest Tiesto news in both an innovative and interactive way, as well as follow him on tour in a dynamic surrounding. You can also listen to the music and watch the videos in your own virtual DJ booth. People who have already installed Vista OS on their computers can download the application for free on tiesto.com.

All we can say is that this is a very smart PR stunt from both Tiesto and Microsoft. But the question remains unanswered: how much he got paid for this? According to CNN, the software giant is apparently spending USD $500 million on Vista marketing campaign.

Όποιος θέλει το gadget, διατίθεται εδώ: http://www.tiesto.com/vista/

Συνηθως λεγοντας οτι το κανεις με δικο σου ειναι ρισκο ειναι για να καλυφτουν αν κατι παει στραβα.Τι κακο μπορει να γινει.Το πολυ πολυ να μην εγκατασταθουν σωστα τα Vista.Eγω ειχα γνησια τα XP απλως δεν ηθελα να δωσω παραπανω χρηματα να αγορασω την εκδοση που ηθελε η Microsoft.Παντως σε εμενα δεν παρουσιαστηκε κανενα προβλημα στην εγκατασταση

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html