Jump to content

Nova ADSL & Double Play (Forthnet)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω Nova με το ασπρο το router που δινουν τωρα για VDSL. Εβαλα ενα powerline που εχω της TP Link AV500 συγκεκριμενα το ασυρματο, το kit ολο ειναι το 4220 και οταν παιρνω διπλα απο το ρουτερ ολα πανε σφαιρα, οταν παιρνω απο το ασυρματο AV500 δεν εχω ταχυτητες πανω απο 3-4 mbps... ξερει κανεις κατι ?

σε αλλο σπιτι με αλλο ρουτερ αλλα ΙΔΙΟ ΚΙΤ ολα δουλευουν ρολοι

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μήπως έχεις τριφασικό ρεύμα στο σπίτι σου; Έχω την εντύπωση πως σε αυτήν την περίπτωση πρέπει τα powerline να συνδέονται σε "γραμμή" από την ίδια φάση.

Εμπειρικά στο δικό μου χώρο γίνεται ακριβώς έτσι. Σε μια πρίζα αν βάλω το ρούτερ έχει χάλια ταχύτητα, ενώ σε άλλη σε διαφορετικό σημείο, χτυπάει άνετα 45άρια.

Επίσης ίσως δεν κάνει να είναι σε πολυπριζο. Εγώ πχ το έχω βάλει απευθείας στην πρίζα και το πολυπριζο πάνω σε αυτό.

Sent from my SM-G930F

Μήπως έχεις τριφασικό ρεύμα στο σπίτι σου; Έχω την εντύπωση πως σε αυτήν την περίπτωση πρέπει τα powerline να συνδέονται σε "γραμμή" από την ίδια φάση.

Εμπειρικά στο δικό μου χώρο γίνεται ακριβώς έτσι. Σε μια πρίζα αν βάλω το ρούτερ έχει χάλια ταχύτητα, ενώ σε άλλη σε διαφορετικό σημείο, χτυπάει άνετα 45άρια.

Επίσης ίσως δεν κάνει να είναι σε πολυπριζο. Εγώ πχ το έχω βάλει απευθείας στην πρίζα και το πολυπριζο πάνω σε αυτό.

Sent from my SM-G930F

Πως θα το δω αυτο ?

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να το δεις, παρά μόνο να πειραματιστείς βάζοντας το ρούτερ σε άλλα σημεία του σπιτιού, όπου έχεις τηλεφωνική πρίζα κοντά.

Sent from my SM-G930F

Νομίζω αλλάζοντας το ρουτερ και το powerline δουλεύουν όλα.... Πολύ με στεναχώρησε όμως γιατί το είχα σκεφτεί όπως το είχα στην αρχή και δεν δουλεύει

Θέλω τη γνώμη σας. Έχω συνδεθεί εδώ και μια βδομάδα. Vdsl 50. Έχω το λευκό το ρουτερ ZXHN H168N που δίνουν.

Κάθε λίγες ώρες της ημέρας από 50mbits download κατεβάζει με 1-2mbps το πολύ. 150-200kbps δηλαδή η ταχύτητα. Κάνω restart το ρουτερ δίνει πάλι 4.8MB/S περίπου. Σφαίρα δηλαδή. Γιατί μπουκώνει έτσι όμως; έχετε δει κάτι ίδιο;

Καλησπέρα παιδια, αφού μετα απο ένα μήνα σε vdsl, με πολύ συγχρονισμό γύρω στα 29, σήμερα ήρθε τεχνικός να το τσεκαρει , είδε οτι έχει πρόβλημα το σουτέρ και μου το άλλαξε. Τώρα ι συγχρονισμός είναι στα 35 και μου είπε να μη δήλωσιυμε στον ΟΤΕ για βλάβη, γιατί ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Αξίζει άραγε να μείνω σε αυτή την ταχύτητα με την επιπλεον τιμή των 5€ που δεινω στο παγιο, δεδενου μάλιστα πως όταν εκανα τη συμφωνια μου είχαν πει γύρω στα 45 ταχύτητα?

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν πιάνεις 35 τώρα ενώ με ADSL πιάνεις 10-12 δεν αξίζει; επίσης το upload το χρησιμοποιείς; αν ναι φυσικά και αξίζει τα 5€

Εσυ ζύγισε τα και κρίνε

Ειχα το ρουτερ στο σαλονι με το τηλεφωνο. μεταφερω το ρουτερ παλι προβληματα. τωρα μετεφερα και το τηλ αλλου.

νομιζω οτι οταν βγαζω ΤΟ ΤΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ πεφτει το ιντερνετ. ανεξαρτητως πριζας που ειναι... ειναι δυνατον αυτο ? καινουριο τηλεφωνο αγορασα νεα συσκευη... τι να πω... εχω σκασει

νομιζω οτι οταν βγαζω ΤΟ ΤΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ πεφτει το ιντερνετ. ανεξαρτητως πριζας που ειναι... ειναι δυνατον αυτο ? καινουριο τηλεφωνο αγορασα νεα συσκευη... τι να πω... εχω σκασει

βάλε μπροστά από την τηλ/κη συσκευή ΚΑΛΟ φίλτρο. Ακόμα και διπλό φίλτρο βάλε αν δεν έχει ένα καλό (δύο στη σειρά). Τέτοιο φίλτρο με μία τρύπα που κουμπώνει μόνο πάνω στο τηλέφωνο (και μετά βάζεις τη γραμμή). (και δύο στη σειρά αν δεν λυθεί το πρόβλημα με ένα). Αν είχες και παλιά DSL κάπου θα έχεις μαζέψει μερικά.

http://images.e-shop.gr/images/PER/BIG/PER.532073.jpg

(μη μπερδευτείς με τα τα τύπου splitter που και αυτά κάνουν αρκεί να μην μπερδέψεις τις τρύπες).

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Δε καταλαβαίνω γιατί με fastpath έχω CRC Errors 12 χιλιάδες σε 5 ώρες και αν συνεχίσει έτσι θα πέσει το ίντερνετ σύντομα... Ενώ με interleaved είχα σε 4 μέρες 4 χιλιάδες errors...

Εννοείται ζήτησα αλλαγή ξανα σε interleaved αλλά δε καταλαβαίνω αυτή την διαφορά

• 2 weeks later...

Έχω πρόβλημα με VDSL από τη Nova.

Πριν κάνα 4μηνο είχα θέμα με τη σύνδεση adsl που είχα και από 8mbps που έπιανα συνήθως είχε πέσει στα 4. Με τα πολλά ήρθε τεχνικός και αφού δεν διόρθωσαν τίποτα, ξαναπήρα και εν τέλει μου έκαναν προσφορά vdsl στα 26€ πρπ.

Έλαβα το routerάκι H168N και στην αρχή συνδέονταν αυτόματα σε adsl και συγχρόνιζε σχεδόν αμέσως. Αφού του άφησα από το dsl modulation μόνο το vdsl συνδέθηκε με κάποια καθυστέρηση. Γενικά ήταν σταθερό και όσες φορές χρειάστηκε να κάνω κάνα restart για να το φρεσκάρω συνδεότανε μετά από λίγα λεπτά.

Ένα βράδυ κολλούσε πολύ και αφού δοκίμασα restart δεν έλεγε να συνδεθεί ξανά. Δοκίμασα adsl και συνδέθηκε αμέσως. Το άφησα το υπόλοιπο βράδυ να προσπαθεί και συνδέθηκε μετά από αρκετές ώρες το πρωί. Κάποια στιγμή ήρθε στα χέρια μου ένα Speedport Entry 2i από ένα φίλο και είπα να το δοκιμάσω, μπας και βελτιωθεί το wifi. Συνδέθηκε σχεδόν αμέσως (με χειροκίνητες ρυθμίσεις) αλλά απέδιδε σχεδόν τα ίδια σε σταθερότητα και wifi και είπα να το γυρίσω. Από τότε δεν μπορώ να ξανασυγχρονίσω το H168N για vdsl.

Σκεφτόμουν από την αρχή να πάρω ένα άλλο modem router για να βελτιωθεί το κακό wifi και μετά τα παραπάνω θεματάκι κατέληξα στο asus dsl-ac55u μιας και το βρήκα σε προσφορά. Ήρθε στα χέρια μου προχθές και από τότε ούτε με αυτό μπορώ να συνδεθώ. Αν δώσω μόνο adsl συνδέονται και 3 αμέσως. Σε vdsl το speedport εξακολουθεί να συνδέεται και να συγχρονίζει μέσα σε 1-2 λεπτά στα 49999/4998. Τα άλλα 2 με τίποτα. Κάποια στιγμή κατάφερα να τα συγχρονίσω (manually) και κλείδωσαν κοντά στα 13000. Αυτόματα δεν κλειδώνουν με τίποτα.

Παρατηρώ στο asus ότι μου λέει annex b ενώ νομίζω πως είμαι σε a. Επίσης, πριν αρχίσουν τα προβλήματα, έχω την αίσθηση πως το h168n είχε συγχρονίσει με vectoring.

Καμία βοήθεια; :cry:

Φίλε, νομίζω είναι συμβατό και με τα 2. Έχει σίγουρα επιλογή μέσα για να διαλέξεις annex. Ακόμα και Α να διαλέξω με συγχρονίζει σε Β. Οοοοταν συγχρονίζει.

Δεν νομίζω να είναι θέμα router πάντως καθώς και το μαμίσιο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Απλά δεν σου δίνει πολλές πληροφορίες.

Τα routers των cosmote και forthnet είναι καθαρά pstn (annex a).

Σήμερα είχα αφήσει όλο το βράδυ της forthnet και συγχρονισε με vectoring σε Α μετά από 8 ώρες. Δεν έχω αφήσει ακόμα το Asus τόσες ώρες.

Συνοπτικά,

• το cosmote δεν έχει συγχρονίσει ποτέ με vectoring αλλά συγχρονίζει σε 2 λεπτά στα 49999

• το forthnet αν του βγάλω το vectoring συγχρονίζει χαμηλά, 13000 περίπου, ενώ αν έχει vectoring μετά από πολλές ώρες με λίγο πιο σταθερό internet

• το Asus χωρίς vectoring το ίδιο με forthnet, δεν έχω προλάβει ακόμα να το αφήσω πολλές ώρες

• adsl συνδέονται όλα και πολύ γρήγορα αλλά χαμηλά

UPDATE: βρήκα νέο firmware για της forthnet και πλέον συγχρονίζει στα 49999 με vectoring σε κάνα λεπτό. Οπότε το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στο ASUS

UPDATE 2: βρήκα για το asus firmware (beta) και έπαιξε και αυτό μια χαρά. με το τελευταίο official είχα τα προβλήματα. Όλα οκ πλέον!

Edited by dvnho5
αναβάθμιση

Το τελευταίο πρότυπο που παίζει για vdsl. Όταν παίζω με vectoring το max down κλειδώνει στα 100000mbps περίπου, άσχετα που η forthnet με κόβει στα 50 λόγω προγράμματος. Χωρίς, φτάνει 65 περίπου.

Στο ένα router που έπιασε σίγουρα μου το έχει σε παρένθεση στο status, VDSL2(vectoring).

Επίσης πρέπει να υπάρχει επιλογή στο DSL Modulation στο Enhance Capability.

Δε καταλαβαίνω γιατί με fastpath έχω CRC Errors 12 χιλιάδες σε 5 ώρες και αν συνεχίσει έτσι θα πέσει το ίντερνετ σύντομα... Ενώ με interleaved είχα σε 4 μέρες 4 χιλιάδες errors...

Εννοείται ζήτησα αλλαγή ξανα σε interleaved αλλά δε καταλαβαίνω αυτή την διαφορά

νομίζω αυτό είναι το κόστος του faspath. Δε θυμάμαι πως εξηγείται αλλά έχει σχέση.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.

Θα ηθελα μια βοηθεια για οποιον γνωρίζει.

Εχω νοβα adsl απλο, ιντερνετ και τηλεφωνο χωρις χρονο ομιλιας.

Ειμαι συνδρομιτης για χρονια. Η τελευταια ανανέωση εγινε πέρισυ 05/17 για ενα χρονο , τηλεφωνικά απο την γυναίκα μου (απο την forthnet μας ειχαν καλέσει) ενω το συμβόλαιο ειναι στο ονομα μου.

Πήρα τηλεφωνο σημερα και ζητησα να μου πουν αν θα εχω επιβάρυνση για διαποκη συμβολαίου και μου ειπαν οτι θα ειναι 75 ευρω.

Υπάρχει κάποιος τροπος να γλυτώσω την αποζημίωση. Στην ανανέωση δεν πείρα ρουτερ καινουριο .Μηπως επειδη εγινε τηλεφωνικά απο την γυναίκα μου;

Θοδωρης