FREAK_OF_NATURE Δημ. May 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2014 ή τα έχουμε τα μέσα ή οχι :p αυριο λογικά θα ξέρουμε και πόσα θα πάρουν οι γραμματείς. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrah Δημ. May 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2014 (edited) Η ερωτηση μου ειχε ηδη απαντηθει. Edited May 9, 2014 by terrah Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stilskin Δημ. May 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2014 Ελαβε ο πατέρας μου κλήση για να παραστώ την άλλη Κυριακή μέλος εφορευτικής επιτροπής. Επειδή δεν έχω όρεξη να κάνω ταξίδι 300 χιλιομέτρων και να καθίσω 20 ώρες γνωρίζουμε τι γίνεται με το θέμα χιλιομετρικής απόστασης? Ισχύει κάτι τέτοιο ή οχι? Η μόνο χαρτί απο γιατρό αναγνωρίζεται? Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2014 ή τα έχουμε τα μέσα ή οχι :p αυριο λογικά θα ξέρουμε και πόσα θα πάρουν οι γραμματείς. Μηπως γνωριζεις ποσοι γραμματεις επιτρεπονται;; Μηπως επιτρεπονται 2 , λογω των διπλων εκλογων ; Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2014 νομίζω πως ναι. Εναν γνωστο και εναν απο τον τόπο που διοριστήκαμε. ετσι θα πάει σε εμάς :p Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2014 νομίζω πως ναι. Εναν γνωστο και εναν απο τον τόπο που διοριστήκαμε. ετσι θα πάει σε εμάς :p Ετσι, δημοκρατικα πραματα!:lol: Δεν θα μπορουσα ποτε να κανω εκλογες με καποιον αγνωστο. Θα ενιωθα τρελη ανασφαλεια. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariaserinae92 Δημ. May 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2014 Χαίρετε!!Θα ήθελα να απευθύνω μια παράκληση προς όλους τους γνώστες του παρόντος θέματος συζήτησης!Είναι επιτακτική ανάγκη λόγω της δυσχερούς μου οικονομικής κατάστασης (είμαι φοιτήτρια και μένω μαζί με τη μονόμισθη πενταμελή μου οικογένεια) να λάβω έστω αυτό το "μηδαμινό"-για πολλούς- ποσό που λαμβάνουν οι γραμματείς για την προσφορά τους στην εκλογική διαδικασία!Έχω επιλεγεί τακτικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής και επιθυμώ να μάθω με ποιον τρόπο μπορώ να γίνω γραμματέας...Πρέπει να επικοινωνήσω με τον αρμόδιο δικαστικό αντιπρόσωπο, σωστά; Και αν ναι, με ποιον τρόπο μπορώ να μάθω τα στοιχεία του;Το Πρωτοδικείο μπορεί να δώσει τέτοιες πληροφορίες σε τακτικό μέλος εφορευτικής επιτροπής του ίδιου εκλογικού κέντρου στο οποίο θα παρευρίσκεται και ο εκάστοτε δικαστικός αντιπρόσωπος; Πόσο πληρώνεται περίπου ο/η γραμματέας για την παροχή υπηρεσιών σε δύο Κυριακές εκλογών;Τελευταία απορία: Η μόρφωση και η εγγραφή σε ΑΕΙ μεγάλου κύρους παίζουν ρόλο στην επιλογή του/της γραμματέως(με την επίδειξη,εννοείται,των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων); ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους σας!!!:rolleyes: ----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Παρακολούθησα ολόκληρη τη συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον!Ελπίζω να διαβάσετε οι περισσότεροι του forum τα προηγούμενα ερωτήματά μου και να με διαφωτίσετε!!!! :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Χαίρετε!!Θα ήθελα να απευθύνω μια παράκληση προς όλους τους γνώστες του παρόντος θέματος συζήτησης!Είναι επιτακτική ανάγκη λόγω της δυσχερούς μου οικονομικής κατάστασης (είμαι φοιτήτρια και μένω μαζί με τη μονόμισθη πενταμελή μου οικογένεια) να λάβω έστω αυτό το "μηδαμινό"-για πολλούς- ποσό που λαμβάνουν οι γραμματείς για την προσφορά τους στην εκλογική διαδικασία!Έχω επιλεγεί τακτικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής και επιθυμώ να μάθω με ποιον τρόπο μπορώ να γίνω γραμματέας...Πρέπει να επικοινωνήσω με τον αρμόδιο δικαστικό αντιπρόσωπο, σωστά; Και αν ναι, με ποιον τρόπο μπορώ να μάθω τα στοιχεία του;Το Πρωτοδικείο μπορεί να δώσει τέτοιες πληροφορίες σε τακτικό μέλος εφορευτικής επιτροπής του ίδιου εκλογικού κέντρου στο οποίο θα παρευρίσκεται και ο εκάστοτε δικαστικός αντιπρόσωπος; Πόσο πληρώνεται περίπου ο/η γραμματέας για την παροχή υπηρεσιών σε δύο Κυριακές εκλογών;Τελευταία απορία: Η μόρφωση και η εγγραφή σε ΑΕΙ μεγάλου κύρους παίζουν ρόλο στην επιλογή του/της γραμματέως(με την επίδειξη,εννοείται,των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων); ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους σας!!!:rolleyes: ----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Παρακολούθησα ολόκληρη τη συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον!Ελπίζω να διαβάσετε οι περισσότεροι του forum τα προηγούμενα ερωτήματά μου και να με διαφωτίσετε!!!! :O Ο Γραμματεας ειναι προσωπο που επιλεγει ο δικαστικος αντιπροσωπος για να τον βοηθησει σε ολη τη διαδικασια. Συνηθως ειναι το ατομο που παιρνει την τσυτοτητα σου οτςν πας να ψηφισεις. Δεν χρειαζονται ιδιαιτερες γνωσεις, εχει ομως αρκετη δουλεια. Τα μελη της εφορευτικης επιτροπης ειναι κατι αλλο. Νομιζω οτι μελος της εφορευτικης δεν μπορει να γινει γραμματεας, αλλα ισως και να μην ισχυει αυτο. Σε καθε περιπτωδη ο γραμματεας δεν κληρωνεται, οπως ο αντιπροσωπος ή τα μελη της εφορευτικης, ειναι της απολυτου επιλογης του αντιπροσωπου. Πληρωνεται απο την ΔΟΥ του, με μια βεβσιωση του γρσμματεα οτι εκπληρωσε τς καθηκοντα του στο Χ εκλογικο τμημα. Για το ακριβες ποσο, δεν γνωριζω , αλλα κατς προσεγγιση θα ειναι στα 160-200 ευρω , ελπιζω και για τις 2 Κυριακες. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsir Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Μου ρθε και μένα το χαρτί. Εννοείται ότι δεν θα πάω να ξεροσταλιαζω μια ολόκληρη μερα, για να κάνω τι? Παράθεση - Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi - iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition - Oneplus 12 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyman25 Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Μου ρθε και μένα το χαρτί. Εννοείται ότι δεν θα πάω να ξεροσταλιαζω μια ολόκληρη μερα, για να κάνω τι? Σαν τακτικος σε ηρθε φιλε μου η αναπληρωτης?για ποια περιοχη στη θεσ/νικη? Παράθεση Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB + Watch 5 44mm Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Μου ρθε και μένα το χαρτί. Εννοείται ότι δεν θα πάω να ξεροσταλιαζω μια ολόκληρη μερα, για να κάνω τι? Να κανεις το καθηκον σου. :p Αν δεν πας, αυτο σημαινει οτι δεν θα ψηφισεις κιολας. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsir Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Σαν τακτικος σε ηρθε φιλε μου η αναπληρωτης?για ποια περιοχη στη θεσ/νικη? Να κανεις το καθηκον σου. :p Αν δεν πας, αυτο σημαινει οτι δεν θα ψηφισεις κιολας. σαν τακτικός μου ήρθε..περιοχή ντεπώ.. στη σοφουλη ειναι το λύκειο..θα κανονίσω να χω υπηρεσία στο στρατοπεδο, προτιμώ να μαι μέσα παρά να κάθομαι 20 ώρες για κάτι τοσο ανουσιο οσο αυτο.. Παράθεση - Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi - iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition - Oneplus 12 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyman25 Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 σαν τακτικός μου ήρθε..περιοχή ντεπώ.. στη σοφουλη ειναι το λύκειο..θα κανονίσω να χω υπηρεσία στο στρατοπεδο, προτιμώ να μαι μέσα παρά να κάθομαι 20 ώρες για κάτι τοσο ανουσιο οσο αυτο.. χαχαχα!!ετσι οπως τα λες!!και μενα τακτικος εχει ερθει αλλα δεν προκειται να παω.ηδη αρχισα και την θεραπεια για τα ποδια και την μεσα μου.. Παράθεση Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB + Watch 5 44mm Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Χαχαχα, έτσι όπως τα λέτε. Πολύ γέλιο! Εκλογές και χαζά, σωστά; Αφήστε τα κορόιδα να πάνε και παίξτε το άρρωστοι εσείς οι έξυπνοι, γιατί να ξεροσταλιάζετε για κάτι τόσο ανούσιο όπως οι εκλογές;; Ακούς εκεί, κάθε 20 χρόνια που με καλούνε να κάθομαι επί 8 ώρες σε μια καρέκλα, να πίνω καφέ και να σβήνω ονόματα από μια λίστα, χαχαχα! :lol: Και μην ξεχάσετε στον επόμενο καφέ με τους φίλους σας να πείτε για Ελληναράδες, για Ελλαδίτσα που δεν θα πάει ποτέ μπροστά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των άλλων κτλ, ξέρετε εσείς! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
varajohn Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Χαχαχα, έτσι όπως τα λέτε. Πολύ γέλιο! Εκλογές και χαζά, σωστά; Αφήστε τα κορόιδα να πάνε και παίξτε το άρρωστοι εσείς οι έξυπνοι, γιατί να ξεροσταλιάζετε για κάτι τόσο ανούσιο όπως οι εκλογές;; Ακούς εκεί, κάθε 20 χρόνια που με καλούνε να κάθομαι επί 8 ώρες σε μια καρέκλα, να πίνω καφέ και να σβήνω ονόματα από μια λίστα, χαχαχα! :lol: Και μην ξεχάσετε στον επόμενο καφέ με τους φίλους σας να πείτε για Ελληναράδες, για Ελλαδίτσα που δεν θα πάει ποτέ μπροστά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των άλλων κτλ, ξέρετε εσείς! Αν κι εγω ετσι καπως θα αντιδρουσα σαν γνησιος Ελληναρας συμφωνω μαζι σου παντα θελουμε να παει μπροστα ο τοπος αλλαζοντας νοοτροπια οι αλλοι κι οχι εμεις. Δυστυχως φιλε μου ετσι μας μεγαλωσαν αυτα ειναι τα βιωματα μας. Παράθεση SONY EXPERIA NEOV. THL T200. LeTv X900+. Xiaomi Mi Max 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsir Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 (edited) Χαχαχα, έτσι όπως τα λέτε. Πολύ γέλιο! Εκλογές και χαζά, σωστά; Αφήστε τα κορόιδα να πάνε και παίξτε το άρρωστοι εσείς οι έξυπνοι, γιατί να ξεροσταλιάζετε για κάτι τόσο ανούσιο όπως οι εκλογές;; Ακούς εκεί, κάθε 20 χρόνια που με καλούνε να κάθομαι επί 8 ώρες σε μια καρέκλα, να πίνω καφέ και να σβήνω ονόματα από μια λίστα, χαχαχα! :lol: Και μην ξεχάσετε στον επόμενο καφέ με τους φίλους σας να πείτε για Ελληναράδες, για Ελλαδίτσα που δεν θα πάει ποτέ μπροστά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των άλλων κτλ, ξέρετε εσείς! Baator μπορεις να πας ανετα στη θεση μου εθελοντικα. Πανε ενα 8ωρακι να σβηνεις ονοματα, να πιεις το καφεδακι σου. Πήγαινε εσυ να ψηφίσεις να βγάλεις δημοκρατικά πάντα κυβέρνηση να πάει μπροστά η χώρα :lol: γελασαμε σαββατιατικα ρε ανθρωπε! οχι θα σπαταλήσω μια ολοκληρη μέρα απο τον ελευθερο χρόνο μου για να πάρω μέρος στη διαδικασία για να βοηθησω να εκλεγει το καθε λαμογιο κι εγω να δουλευω ολη μερα και να παίρνω 400Ε..κοιτα να δεις!τι άλλο θ ακουσουμε! μηπως είσαι κι εσυ δημοτικός συμβουλος παρεπιπτόντως! :lol: Edited May 10, 2014 by gsir Παράθεση - Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi - iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition - Oneplus 12 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WR200 Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Σαν δημόσιος υπάλληλος που είσαι Πρέπει να πας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsir Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Και να ημουν δημοσίως υπάλληλος δεν ΠΡΕΠΕΙ. Καθαρά εθελοντικό έπρεπε να ήταν.. Παράθεση - Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi - iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition - Oneplus 12 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Baator μπορεις να πας ανετα στη θεση μου εθελοντικα. Πανε ενα 8ωρακι να σβηνεις ονοματα, να πιεις το καφεδακι σου. Πήγαινε εσυ να ψηφίσεις να βγάλεις δημοκρατικά πάντα κυβέρνηση να πάει μπροστά η χώρα :lol: γελασαμε σαββατιατικα ρε ανθρωπε! οχι θα σπαταλήσω μια ολοκληρη μέρα απο τον ελευθερο χρόνο μου για να πάρω μέρος στη διαδικασία για να βοηθησω να εκλεγει το καθε λαμογιο κι εγω να δουλευω ολη μερα και να παίρνω 400Ε..κοιτα να δεις!τι άλλο θ ακουσουμε! μηπως είσαι κι εσυ δημοτικός συμβουλος παρεπιπτόντως! :lol: 2 φορές με καλέσανε, 2 φορές πήγα (διπλές Κυριακές και τις δύο φορές). Ακόμα εδώ είμαι ευτυχώς, δεν πέθανα από την τεράστια ταλαιπωρία. Αν θεωρείς ότι οι εκλογές δεν είναι δημοκρατικές και υπάρχει άλλος τρόπος να πάει μπροστά η χώρα, δεν υπάρχει καν βάση να γίνει συζήτηση. Προκειμένου να γλυτώσεις τον υπερπολύτιμο ελεύθερο σου χρόνο είσαι ικανός να υποστηρίξεις τα πάντα, τα γνωστά περί "όλοι λαμόγια είναι", "σιγά την δημοκρατική διαδικασία" και φυσικά προσωπικές επιθέσεις του στυλ "υποφήφιος δημοτικός σύμβουλος θα είσαι για να πιστεύεις ότι αν σε καλέσουν εφορευτική επιτροπή πρέπει να πας". Ντροπή πραγματικά. Το θεωρείς και απίστευτα αστείο το να σε καλούν 2-3 φορές στην ζωή σου (ΑΝ είναι και τόσες) για να βοηθήσεις στις εκλογές. Και το κακό είναι ότι όλοι αυτοί που σκέφτονται σαν εσένα το παίζουν μάγκες, θρασύτατοι, αντί να ντρέπονται και να λένε "δεν πάω που δεν πάω, τουλάχιστον ας μην μιλάω", γελάνε, κοροιδεύουν και βγάζουν και κορόιδα αυτούς που πάνε και χάρην στους οποίους μπορούμε να κάνουμε εκλογές. Πάνε αυτοί που δουλεύουν 12 ώρες την μέρα και έχουν 3 παιδιά και δεν πάνε οι χαραμοφάηδες τεμπέληδες 20άρηδες και 25ρηδες που θα χάσουν τον 3ο καφέ της μέρας τους, βγαίνει ο Τσε Γκεβάρα από μέσα τους εκείνην την μέρα και κάνουν την επανάσταση τους απέναντι στο σύστημα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsir Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Μεγεια σου και χαρά σου, να πας και 3η και 4η φορά σου ευχομαι. Δεν μπορείς να με καλείς σε μια διαδικάσια στην οποία δεν συμμετέχω-ειχα και δεν θέλω να έχω σχέση. Ακους εκει είστε υποχρεωμένοι! κανείς δεν με υποχρεώνει να ψηφίσω και κανείς δεν θα με υποχρεώσει να συμμετέχω στη διαδικασία εκλογής. Πήγαινε να ψηφίσεις εσύ όλες τις "παναγίτσες" και να βοηθησεις οσο θελεις στη διαδικασια που πιστευεις εσυ οτι παει τα τελευταία χρονια μπροστά τη χώρα. και ναι ο δικος μου χρόνος ειναι υπερπολυτιμος, είναι δικός μου και θα τον κάνω ότι εγώ θέλω και νομίζω καλύτερο για μένα. Παράθεση - Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi - iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition - Oneplus 12 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gx2 Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Δε θα ήταν πιο λογικό να πλήρωναν ένα ποσό για κάθε μέλος της εφορευτικής επιτροπής μειώνοντας αντίστοιχα την αμοιβή των δικαστικών αντιπροσώπων, και επιλέγοντας ανέργους από τις τεράστιες λίστες του ΟΑΕΔ; Και για να προλάβω κάποιους, ξέρω την ευθύνη και την κούραση των αντιπροσώπων, αλλά και αυτοί θα λειτουργούσαν καλύτερα με εθελοντές παρά με ανθρώπους που θα βρίσκονται εκεί χωρίς τη θέλησή τους. Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά Άρη...(εν έτη 2014). Παράθεση :innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Δε θα ήταν πιο λογικό να πλήρωναν ένα ποσό για κάθε μέλος της εφορευτικής επιτροπής μειώνοντας αντίστοιχα την αμοιβή των δικαστικών αντιπροσώπων, και επιλέγοντας ανέργους από τις τεράστιες λίστες του ΟΑΕΔ; Και για να προλάβω κάποιους, ξέρω την ευθύνη και την κούραση των αντιπροσώπων, αλλά και αυτοί θα λειτουργούσαν καλύτερα με εθελοντές παρά με ανθρώπους που θα βρίσκονται εκεί χωρίς τη θέλησή τους. Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά Άρη...(εν έτη 2014). Λογικό αυτό που λες. Αν και οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων έχουν μειωθεί αρκετά, σε βαθμό που σε λιγάκι δεν θα βρίσκουν άτομα για να κάνουν εκλογές. Τέλος πάντων, καλό θα ήταν αυτό που λες, ιδιαίτερα αν τα χρήματα προέρχονταν από μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων. Έεεεετσιιιιιιι......:) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WR200 Δημ. May 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2014 Δε θα ήταν πιο λογικό να πλήρωναν ένα ποσό για κάθε μέλος της εφορευτικής επιτροπής μειώνοντας αντίστοιχα την αμοιβή των δικαστικών αντιπροσώπων, και επιλέγοντας ανέργους από τις τεράστιες λίστες του ΟΑΕΔ; Και για να προλάβω κάποιους, ξέρω την ευθύνη και την κούραση των αντιπροσώπων, αλλά και αυτοί θα λειτουργούσαν καλύτερα με εθελοντές παρά με ανθρώπους που θα βρίσκονται εκεί χωρίς τη θέλησή τους. Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά Άρη...(εν έτη 2014). Αυτό ακριβώς! Ότι πιο σωστό έχω ακούσει μέχρι τώρα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bouss Δημ. May 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2014 Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους. Το ύψιστο δικαίωμα κάθε πολίτη σε μια δημοκρατία είναι το δικαίωμά του να ψηφίζει ελεύθερα και απρόσκοπτα τους εκπροσώπους του. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της Δημοκρατίας. Σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται μια πενταμελής εφορευτική επιτροπή που αποτελείται από έναν δικαστικό αντιπρόσωπο και τέσσερα μέλη. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι δικαστής ή δικηγόρος και επιλέγεται από τον Άρειο Πάγο μετά από κλήρωση. Τα μέλη είναι ψηφοφόροι του τμήματος που επιλέγονται μετά από κλήρωση από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία. Αποκλειστικός σκοπός της εφορευτικής επιτροπής είναι να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν χωρίς εμπόδια ή εκβιασμούς και ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι αδιάβλητο. Εάν κάποιος πιστεύει ότι η εκλογική διαδικασία θα προστατευόταν καλύτερα από τέσσερις διορισμένους εφοριακούς, στρατιωτικούς ή αστυνομικούς δικαίωμά του. Έτσι άλλωστε γίνονταν οι εκλογές κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Επαναλαμβάνω όμως. Δεν μπορείς να δηλώνεις ότι επιθυμείς να εξασκείς το δικαίωμά σου να ψηφίζεις και παράλληλα να μην επιθυμείς να συμμετάσχεις στην προάσπιση αυτού σου του δικαιώματος. Αυτό είναι το λιγότερο οξύμωρο, δεν νομίζετε; Αυτό το μήνυμα θα έπρεπε να αποστέλλεται μαζί με την πρόσκληση για εφορευτική επιτροπή. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να το ξαναδημοσιεύσω. Έχω πάει κι εγώ δύο φορές ως τώρα. Παράθεση You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. May 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2014 Ο εύλογος σκεπτικισμός που επκρατεί, είναι ότι η δημοκρατία πρέπει να προσπαθεί να είναι ουσιώδης και όχι ''βεγγαλική'' του τύπου :'' Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή και άρα σε τοποθετώ εφορευτική επιτροπή για να νοιώθεις και συ ότι κάτι κάνεις 2-3 φορές κατά την διάρκεια του δύσμοιρου βίου σου..''..ο κόσμος έχει απαξιώσει καλώς ή κακώς τις διαδικασίες γιατί γνωρίζει ότι έχουν θεοποιήσει τον τύπο έναντι της ουσίας... Όμως : εκλογές πρέπει να γίνονται και να συμμετέχουν άπαντες με τον ένα ή άλλο τρόπο...κάποτε σε ένα χωριό στην Καρδίτσα όπου διορίσθηκα δικαστικός αντιπρόσωπος, ουδείς παρουσιάσθηκε από την εφορευτική, ούτε τακτικός ούτε αναπληρωματικός (μιλάμε για ένα χωριό με 280 εγγεγραμένους, άρα θα ψήφιζαν 150-200 εκλογείς..) Ο εκλογικός νόμος μου δίνει το δικαίωμα να διορίσω ως μέλος εφορευτικής τον πρώτο τυχόντα που θα έμπαινε να ψηφίσει...όταν το έκανα αυτό και έγινα δέκτης παραπόνων βρήκαν πάραυτα όλα τα μέλη της εφορευτικής και τα ''έσυραν'' κακήν κακώς στο εκλογικό τμήμα...Τότε λοιπόν τους έκανα μία εξήγηση (ουσιαστικώς μεταθέτοντας το κέντρο βάρους ευθύνης στους ντόπιους..) ''Εγώ χρειάζομαι από τα τέσσερα μέλη να είναι εδώ μονίμως τα δύο...φιάξτε ωράρια μεταξύ σας (ποιος θα πάει στα παιδιά του,ποιος θα φύγει για φαγητό κ.λ.π. ) και να μου το φέρετε να τελειώνουμε..'' Θέλω να πω, ότι λύσεις υπάρχουν εφ' όσον υπάρχει καλή διάθεση.. Εάν όμως ο καθένας εκκινεί αποκλειστικώς και μόνον από την δική του οπτική γωνία και αδιαφορεί, τότε δεν γίνεται δουλειά έτσι..ή μάλλον γίνεται, αλλά με αυστηρή τήρηση των διατάξεων του νόμου , κάτι που , πιστέψτε με δεν το θέλει κανείς.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts