Jump to content

Νέος HDD σε παλίο σύστημα.

antonis_wrx
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα... Σκεφτόμουν να πάρω έναν νέο σκληρό δίσκο... Επείδη όμως το σύστημα μου είναι αρκετά παλίο... Pentium @ 200MHz και μητρική: soyo 5XAE5 (1998), πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα με το νέο σκληρό... Ποία η άποψη σας? Τι προτείνετε? (εκτός από το να πάρω καινούργιο υπολογιστή :p )

Αντώνη μπες στα διάφορα φόρα για Η/Υ και τσέκαρε τις αγγελίες για παλιούς σκληρούς, πχ γύρω στα 30-60gb, θα τους βρεις σε φτηνή τιμή και θα κάνεις και τη δουλειά σου μια χαρά. Θέλει προσοχή βέβαια ένας μεταχειρισμένος σκληρός ε! Κι όταν αλλάξεις το πισί τότε παίρνεις κι έναν SATA στα >200gb άμα λάχει :o ;) :cool:

Για καινούργιο δεν παίζει?Μόνο άμα βρω κανέναν παλίο μεταχειρισμένο, δηλαδή?

Θεωρητικά παίζει και παραπαίζει απλά δε ξέρω πόσο θα βγάλεις εύκολα άκρη με κάποιο καινούργιο σκληρό στο μηχάνημά σου. Πχ οι σκληροί >137gb δε μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα απ'τα γουίντοουζ και πρέπει να βάλεις σέρβις πακ οπωσδήποτε όπως και κάνα πατς απ'την εταιρεία του σκληρού... Άσε που κι αυτό το μικροπρόβλημα να μην υπήρχε, το να δώσεις 180-200€ για ένα καινούργιο, δε ξέρω κατά πόσο είναι ορθό γιατί δε θα μπορεί να τον αξιοποιήσει κι η παλιά σου μητρική. Γι'αυτό σε πρότεινα να πας για κάποιο 30-60άρη και να δώσεις το πολύ ~40-50€ :o

Μπορείς να βάλεις ό,τι δίσκο θέλεις σε παλιό μηχάνημα αρκεί να τον αναγνωρίζει το BIOS έστω και λανθασμένα. Πρίν το Partitioning χρησιμοποιείς κάποιο overlay software (π.χ. της Ontrack) που δίνει δώρο ο κατασκευαστής του δίσκου (download από το αντίστοιχο site του κατασκευαστή).
Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Αρχικό Μήνυμα από τον antonis_wrx

Εγώ για κανέναν 40-60 έλεγα.. άντε πολύ 80...

80 με τίποτα!

Μέχρι 30-40 πιστεύω πως θα υποστηρίξει το BIOS! ;)

Αρχικό Μήνυμα από τον antonis_wrx

Καλησπέρα... Σκεφτόμουν να πάρω έναν νέο σκληρό δίσκο... Επείδη όμως το σύστημα μου είναι αρκετά παλίο... Pentium @ 200MHz και μητρική: soyo 5XAE5 (1998), πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα με το νέο σκληρό... Ποία η άποψη σας? Τι προτείνετε? (εκτός από το να πάρω καινούργιο υπολογιστή :p )

Έχω την εντύπωση ότι η μητρική σου έχει Intel Triton chipset. Αν είναι έτσι, τότε βλέπει μέχρι 8GB δίσκο (σοβαρά). Στην θέση σου θα αγόραζα έναν serial ATA controller και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πρόβλημα ότι δίσκο και αν βάλεις πάνω

Γιατί δεν κάνεις ένα update το bios της μητρικής σου;

Εμένα υπόστήριζε μέχρι 20GB ενώ τώρα με το update νομίζω έλεγε ότι υποστηρίζει ακόμα και πάνω από 65GB με mobo ASUS P2B.

Αρχικό Μήνυμα από τον Flyboy

Για δες λίγο εδώ. Αυτή πρέπει να είναι η μητρική σου.

http://www.soyo.de/support/dlmissing.php#bb9b3b13344bfc4466f1fdaa066a18d4

Αυτή είναι... τελευταία έκδοση BIOS που βγάλανε είναι του 1999 λέει... Αλλά πώς θα μάθω μέχρι πόσα gb σκληρό υποστηρίζει με αυτή την έκδοση? :confused:

Δυστυχώς φίλε Αντώνη σύμφωνα με το σαιτ της εταιρίας η μητρική σου υποστηρίζει δίσκους μέχρι 8.2GB όπως είπε νωρίτερα και ο georgemv. :(

http://www.soyousa.com/kb/kbdesc.php?id=27

Βάλε εναν Serial-ATA Controller σε PCI, έναν δίσκο SATA πάνω, και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Phantom Of The Opera

Αυτό θα του κοστλισει πάραπολά χρήματα.

Μια πιο φθηνή λύση είναι να πάρει έναν IDE Controler PCI και μετά να βάλει ότι δίσκο θέλει!!

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg