Jump to content

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

hydro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 95
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εσεις κοροιδευετε..αλλα του τα ειπε ο ΠΑΠΠΟΥΣ που ηταν εκει... :rolleyes:

edit Δεν το βλεπω για πολυ το θεμα ανοιχτο :p

Το πολυτεχνείο σε αριθμούς:

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ:

866 συλλήψεις (716 άντρες & 150 γυναίκες), ειδικότερα:

456 εργάτες - οικοδόμοι

49 φοιτητές του Πολυτεχνείου

268 φοιτητές άλλων σχολών

74 μαθητές/τριες γυμνασίων

ΘΥΜΑΤΑ:

1. Από τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία - χωροφυλακή)

13 φόνοι

83 απόπειρες ανθρωποκτονίας

(81 άντρες & 15 γυναίκες)

750 τραυματισμοί πολιτών

2. Από τον στρατό

11 φόνοι

45 απόπειρες ανθρωποκτονίας

(45 άντερς & 11 γυναίκες)

350 τραυματισμοί πολιτών

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 16 ΑΝΩΣΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ:

Η λίστα που διαβάζεται κάθε χρόνο στην επέτειο του πολιτεχνείου περιλαμβάνει 88 ονόματα μέσα στην οποιά περιλαμβάνονται τα θύματα της χούντας από την 21/5/1967 έως και την 23/7/1974.

Οι επίσημοι νεκροί της βραδυάς του πολυτεχνείου με ονοματεπώνυμο ανέρχονται στους 23.

Πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια και μια λίστα 16 ανώνυμων νεκρών για τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για την τοποθεσία και τον χρόνο της απώλειάς τους.

ΠΗΓΗ:Ταχυδρόμος 15/11/2003, τεύχος 194

Έρευνα: Πάνος Μπαΐλης

Ηταν μία επανάσταση που ήθελε να κάνει ο λαός γιατί

Kαι που το ξέρεις ότι το ήθελε ο λαός δλδ;

15 πεθαναν ολοι ΕΞΩ απο το πολυτεχνειο και αμεσα και αλλοι 9 πεθαναν εμμεσα απο αδεσποτη σφαιρα και αλλα πολλα

Ε αν πέθαναν ΕΞΩ από το πολυτεχνείο δεν πειράζει δλδ ε; Κι ακόμα περισσότερο από αδέσποτη σφαίρα (που μάλλον μόνη της θα βγήκε παγανιά:rolleyes: )

Νομίζω πως το πιο "σοβαρό" ποστ με στοιχεία κλπ., έγινε από τον ΤΕΙΤΖΗ. Όλα τα άλλα κάποιος είπε... κάπου είδα... ο παππούς... η γιαγιά... η αδιάψευστη πηγή... δεν μου λένε τίποτα.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ

Αναμείνατε κύριοι και για το προσκλητήριο των νεκρών αδερφών μας...

Ναι θεωρώ πως δεν είναι όλα τόσο ωραία και ηρωικά όπως μας τα παρουσιάζουν κάθε χρόνο (η κακιά χούντα, οι καλοί επαναστάτες φοιτητές)

:lol:

Η αληθεια ειναι πως το καλο/κακο ειναι θεμα οπτικης γωνιας. Πχ, ο δασκαλος που δολοφονησε το 6χρονο κοριτσακι στην Αμερικη, δεν θεωρει τον εαυτο του κακο, απλα κα..ωνει με μωρακια! Οτι του λενε οι ορμονες του κανει, μην τον κατηγορειτε τον ανθρωπο! :p

Ελπιζω να μην κλειδωθει το θρεντ, θα βγαλει πολλα 'best of myphone'.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

:lol:

Η αληθεια ειναι πως το καλο/κακο ειναι θεμα οπτικης γωνιας. Πχ, ο δασκαλος που δολοφονησε το 6χρονο κοριτσακι στην Αμερικη, δεν θεωρει τον εαυτο του κακο, απλα κα..ωνει με μωρακια! Οτι του λενε οι ορμονες του κανει, μην τον κατηγορειτε τον ανθρωπο! :p

Ελπιζω να μην κλειδωθει το θρεντ, θα βγαλει πολλα 'best of myphone'.

Δεν βρίσκεις το παράδειγμα σου λίγο τραβηγμένο? :mad: Επίσης σε συμβουλεύω να ξαναδιαβάσεις όλο το post μου. ;)

Παρακάτω παραθέτω λιστα με τα ονόματα των επώνυμων νεκρων του Πολυτεχνείου. Παραθέτω τα στοιχεία με την εξής σειρά: όνομα, επίθετο, ηλικία, ημερομηνία δολοφονίας, ώρα δολοφονίας.

Αυτά τα λίγα προς γνώσην και συμμόρφωσιν των όποιων ισχυρίζονται περί ανυπαρξίας θυμάτων και δεν πέφτει το ταβάνι να τους πλακώσει...

OI 23 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:

16 Νοεμβρίου 1973...

1. Σπυρίδων Κοντομάρης (ετών 57, 20.30)

2. Διομίδης Κομνηνός (ετών 17, 21.30)

3. Σωκράτης Μιχαήλ (ετών 57, μεταξύ 22.30 & 23.00)

4. Βασίλειος Φάμελλος (ετών 26, 23.30)

5. Torill Engeland Magrette (ετών 22, 23.30)

6. Γεώργιος Σαμούρης (ετών 22, 24.00)

7. Δημήτριος Κυριακόπουλος (βραδυνή ώρα - κατέληξε 19/11/73)

8. Σπύρος Μαρίνος (Γεωργαράς) (ετών 35, βραδυνή ώρα)

17 Νοεμβρίου 1973...

9. Νικόλαος Μαρκούλης (ετών 24 , πρωινή ώρα, κατέληξε 19/11/73)

10. Αικατερίνη Αργυροπούλου (ετών 76, 10.00, κατέληξε Μάϊο '74)

11. Στυλιανός Καραγεωργής (ετών 19, 10.15)

12. Μάρκος Καραμανής (ετών 23, 10.30)

13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης (ετών 16, 10.30-11.00)

14. Δημήτριος Παπαϊωάννου (ετών 60, 11.30)

15. Γεώργιος Γερτζίδης (ετών 48, 11.30)

16. Βασιλική Μπεκιάρη (ετών 17, 12.00)

17. Δημήτρης Θεοδωράς (ετών 5 1/2, 13.00)

18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας (ετών 43, 13.00)

18 Νοεμβρίου 1973...

19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου (ετών 59, 10.00)

20. Ανδρέας Κούμπος (ετών 63, 11.00, κατέληξε στις 30/1/1974)

21. Μιχαήλ Μυρογιάννης (ετών 20, 12.00)

22. Κυριάκος Παντελεάκης (ετών 43, 12.00-12.30)

23. Ευστάθιος Κολινιάτης (κατέληξε στις 21/11/73)

ΠΗΓΗ:

Ταχυδρόμος 15/11/2003, τεύχος 194

Έρευνα: Πάνος Μπαΐλης

Έχει σημασία αν υπήρξαν νεκροί και πόσοι?

Το γεγονός της εξέγερσης έχει σημασία και ο συμβολισμός που φέρει.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Να σημειωθεί εδώ ότι ο τρόπος δολοφονίας των παραπάνω πολιτών, είναι ίδιος και απαράλλακτος στις περισσότερες των περιπτώσεων.

1. Πυρά αντρών της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως

2. Έντονη ρίψη δακρυγόνων αερίων

3. Πυρά, ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου (συνήθως με συμπαγείς μεταλλικές ράβδους) από άντρες της Αστυνομίας

4. Πυρά στρατιωτικής περιπόλου + Πεζοναυτών κ.α.

Κανενας δεν σκοτωθηκε μου το ειπε ο μπαρμπα μιτσος.

Ρε τι λεμε ρε? εχουμε ξεφυγει εντελως. αχ και το ειπα εγω αν η θερμοκρασια ξεπερασει τους 40 δεν θα παμε καλα.

Ελα να ξαναγραψουμε την ιστορια. Σιγουρα η νεα γενια (ολοι μας) θα γραψουμε ιστορια για τις βλακειες που κανουμε και λεμε.

Αντε γεια!

Να σημειωθεί εδώ ότι ο τρόπος δολοφονίας των παραπάνω πολιτών, είναι ίδιος και απαράλλακτος στις περισσότερες των περιπτώσεων.

1. Πυρά αντρών της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως

2. Έντονη ρίψη δακρυγόνων αερίων

3. Πυρά, ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου (συνήθως με συμπαγείς μεταλλικές ράβδους) από άντρες της Αστυνομίας

4. Πυρά στρατιωτικής περιπόλου + Πεζοναυτών κ.α.

Για του λόγου το αληθές φίλε , έβαλα τυχαία ένα όνομα από αυτά του καταλόγου που αναφέρεις στο google και βρήκα αυτή τη σελίδα.Διαβάστε τον πρόλογο.

http://www.comp.lancs.ac.uk/computing/users/dp/thesis/dp-thesis-crc.pdf#search=%22%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82%22

Θα το κάνω και για μερικά άλλα ονόματα να δώ.(δεν τα κάνω όλα , είναι πολλά:O )

Για του λόγου το αληθές φίλε , έβαλα τυχαία ένα όνομα από αυτά του καταλόγου που αναφέρεις στο google και βρήκα αυτή τη σελίδα.Διαβάστε τον πρόλογο.

http://www.comp.lancs.ac.uk/computing/users/dp/thesis/dp-thesis-crc.pdf#search=%22%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82%22

Θα το κάνω και για μερικά άλλα ονόματα να δώ.(δεν τα κάνω όλα , είναι πολλά:O )

Βλέπεις λοιπόν του λόγου το αληθές πώς τεκμηριώνονται τα στοιχεία. Χαίρομαι παιδιά που είστε ερευνητικοί και ανήσυχοι.

Βλέπεις λοιπόν του λόγου το αληθές πώς τεκμηριώνονται τα στοιχεία. Χαίρομαι παιδιά που είστε ερευνητικοί και ανήσυχοι. Η ξενόγλωση αυτή μελέτη παρουσιάζει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον και δεν την είχα υπ' όψη μου.

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι στο παραπάνω έγγραφο αναγράφονται 24 ονόματα νεκρών , ενώ στο έγγραφο του "Ταχυδρόμου"μόνο 23.(λείπει το όνομα του Γιάννη Μικρώνη)

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι στο παραπάνω έγγραφο αναγράφονται 24 ονόματα νεκρών , ενώ στο έγγραφο του "Ταχυδρόμου"μόνο 23.(λείπει το όνομα του Γιάννη Μικρώνη)

Δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, αλλά απλώς τον αναφέρει σε άλλη σελίδα μόνο με το επίθετο. Είναι μια επιπλέον λίστα με ονόματα που βρέθηκαν είτε από δημοσιεύματα, είτε από μαρτυρίες της εποχής. Το όνομα του είμνηστου Γ. Μικρώνη βρίσκεται στη λίστα με τα 88 ονόματα που διαβάζεται κατά την επέτειο του πολυτεχνείου.

Απέσυρα το θετικό μου σχόλια για την μελέτη, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί η ίδια δεν έχει σχέση με το θέμα του Πολυτεχνείου. Απλά ο συγγραφέας της την αφιέρωσε στο θύματα εκείνων των ημερών. Ήταν δική μου καθαρά βιασύνη.

οποιος εχει απο το γεν τα αρχεια εθνικης αντιστασης 41-44 και μεχρι το 75 ΙΣΩΣ καταλαβει τι και πως εφοσον τα λεει και εκει (μιλαω για την εκδοση που βγηκε το 98 η 99 στο νετ)

Πρώτον ζητάω από κάποιο mod να διαγραφούν όλα όσα έγραψα από την αρχή,γιατί πολύ απλά εγώ είπα αυτά που πιστεύω και αυτά χρησιμοποιήθηκαν από άλλους χρήστες με πολύ "ωραίο" τρόπο.Τη λίστα με τους νεκρούς τη ξέρω όπως όλοι μας και σεβόμαστε τους νεκρούς,αλλά υπάρχουν και αλλές πηγες ιστορίας που δεν τις διδάσκουν στα ελληνικά σχολεία και λένε άλλα ή το πώς και που σκοτώθηκαν άτομα (πράγμα που στη λίστα που ανεβάσατε δεν έλεγε σε ποια επισόδια και που πέθαναν)...Τέσπα...Δεν κάθομαι να σκάσω.Μία γνώμη είπα και τελικά οι περισσότεροι τα βάλατε μαζί μου,γιατί πολύ απλά είπα κάτι αντίθετο από αυτό που σας μαθαίνουν...Ευχαριστώώώ!

το θεμα εχει παντα δυο εκδοχες αλλιως δεν θα το συζηταγαμε ποτε πως θα επιβιωσει η διχονοια?...(μην μασας πες οτι θες οπως τα θες )

Από πηγή που τη θεωρώ άκρως έγκυρη, έχω ακούσει για έναν μόλις νεκρό! Βέβαια δεν ήμουν παρών για να ξέρω τι συνέβη στ' αλήθεια...

Για ένα νεκρό γνωρίζω και εώ και πιο συγκεκριμένα είναι απο όταν έπεσε η πόρτα ή από το ποδοπάτημα που έγινε καθώς έτρεχαν τα παιδία να φύγουν.

Μπορεί να είναι και 2 και 3 και 10 . Αλλά από ότι βλέπω κανείς δεν μιλάει για 80 και 90 άτομα.... :X

KILL THE BEST AND F_U_C_K THE REST

http://www.bmwworld.com/images/cars/3er/compact/6677_200.jpg

BMW COMPACT M/// PACK

AC SCHNITZER

D&W

Δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, αλλά απλώς τον αναφέρει σε άλλη σελίδα μόνο με το επίθετο. Είναι μια επιπλέον λίστα με ονόματα που βρέθηκαν είτε από δημοσιεύματα, είτε από μαρτυρίες της εποχής. Το όνομα του είμνηστου Γ. Μικρώνη βρίσκεται στη λίστα με τα 88 ονόματα που διαβάζεται κατά την επέτειο του πολυτεχνείου.

Ναι βρε , όταν έδωσα το link είπα διαβάστε τον πρόλογο.Η μελέτη είναι άσχετη με το θέμα:)

Hydro , το θέμα έφτασε ήδη τα 50 πόστ σχεδόν.Δεν θα μας πείς τη γνώμη σου?

Κάπου άκουσα, μου είπαν, έμαθα, μια "έγκυρη" πηγή, ένας παππούς, ένας μπάρμπας, ενας τυφλός που ήταν αυτόπτης μάρτυς.... και λοιπές παπαραλογίες.

Η λίστα και τα στοιχεία με τους νεκρούς δώθηκαν μερικά posts παραπάνω. Λίγος σεβασμός σε ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία δεν θα έβλαπτε κανέναν.

Τίποτα άλλο.

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Για ένα νεκρό γνωρίζω και εώ και πιο συγκεκριμένα είναι απο όταν έπεσε η πόρτα ή από το ποδοπάτημα που έγινε καθώς έτρεχαν τα παιδία να φύγουν.

Μπορεί να είναι και 2 και 3 και 10 . Αλλά από ότι βλέπω κανείς δεν μιλάει για 80 και 90 άτομα.... :X

Οι 80τόσοι νεκροί είναι συνολικά κατά τη διάρκεια της χούντας.

Οι 20τόσοι είναι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Πολυτεχνείου.