Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο οπτικός σταθεροποιητής παίζει καλά; Αν είναι εντάξει, είναι ιδιαίτερα χρήσιμος καθώς δεν μπορεί κανείς να κουβαλάει συνέχεια ένα μεγάλο τρίποδο και τα μικρά δεν βολεύουν για όλες τις περιπτώσεις. Και σε τόσα μεγάλα zoom το οποιοδήποτε είδος σταθεροποίησης είναι παραπάνω από απαραίτητο. Σπάνια πάντως σε φωτογραφική να υπάρχει, μπορεί να αγόραζα μηχανή μόνο για αυτό (αν, πάντα, παίζει καλά).

Το μέγεθος πάντως είναι το μόνο που με έχει τσαντίσει στη δική μου μηχανή, δεν είναι αμελητέος παράγοντας το να πρέπει πάντα να κουβαλάς ένα τσαντάκι μαζί σου αν δεν θες να «χάνεις» στιγμές.

Μια χαρα τα παει ο οπτικος σταθεροποιητης...βεβαια μην περιμενεις θαυματα,οταν τραβας με ζουμ 12Χ θελει παρα πολυ σταθερο χερι...παντως η διαφορα ειναι εμφανης με σταθεροποιητη ή οχι(δες εδω:http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz20-review/index.shtml)

Aλλες μηχανες με σταθεροποιητη που δουλευει καλα ειναι νομιζω οι Konica Minolta Z3,Z5...

Οσο για το μεγεθος,επαναλαμβανω οτι δε μ'ενοχλει καθολου,καθως ειναι αδυνατο(τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα)να υπαρχει μηχανη σουπερ κομπακτ με μεγαλο & καλο φακο... ;)

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδια μην τα θελουμε και ολα δικα μας για 12Χ ζουμ μιλαμε εδω οχι για 3Χ και 4Χ η μηχανη λεει πολλα και η τιμη της 520 περιπου ευρώ ειναι παρα πολυ καλη,την sony DSC V1 την ειχα παρει 660 ευρώ?και χοροπηδαγα απο την χαρα μου(μιας και ολη την εδιναν 750 με 800+)αλλά ο καιρος περασε και το να μην μπορω να τραβηξω κατι οπως το θελω λογο αποστασεως κτλ αλλων δυνατοτητων που λειπουν απο την sony μου .

Το να παω σε DSLR ειναι εκτος πραγματικοτητας λογω τιμης αλλα και λογω του χρονου εκμαθισης,ογκου, χρηματων και αλλων,ερασιτεχνης ειμαι τελος παντων. :)

Παιδιά ενδιαφέρομαι κι εγώ για αγορά ψηφιακής μηχανής αλλά θέλω κάτι πιο απλό απ' αυτά που συζητάτε εδώ. Να σημειώσω ότι θα είναι η πρώτη μου ψηφιακή μηχανη οπότε καταλαβαίνετε γιατί το λέω. Είδα μια Sony DSC P93 στα 279€ στο Σαραφίδη. Αξίζει; Επίσης μου αρέσει πολύ η μ-mini της Olympus αλλά πιστεύω πως τα 3.2 Mpixel είναι σχετικά λίγα. Ακούω προτάσεις. Μπορώ να διαθέσω έως 350€, άντε 400€.

Ο αριθμός των pixel εξαρτάται από τι μέγεθος εκτύπωσης θες (π.χ. δες εδώ). Βέβαια, για μεγέθυνση στην οθόνη τα 3.2 Mpixel είναι όντως λίγα. Από την άλλη όσο ανεβαίνουν τα Mpixel, ανεβαίνουν και η απαιτήσεις σε μνήμη. Και μην περιμένεις να την βγάλεις μόνο με την «μαμίσια» μνήμη στις ψηφιακές...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ο αριθμός των pixel εξαρτάται από τι μέγεθος εκτύπωσης θες (π.χ. δες εδώ). Βέβαια, για μεγέθυνση στην οθόνη τα 3.2 Mpixel είναι όντως λίγα. Από την άλλη όσο ανεβαίνουν τα Mpixel, ανεβαίνουν και η απαιτήσεις σε μνήμη. Και μην περιμένεις να την βγάλεις μόνο με την «μαμίσια» μνήμη στις ψηφιακές...

Σίγουρα θα χρειαστώ καινούργια μνήμη αλλά τδν με προβληματίζει αυτό. Εγώ απλά ζήτησα να μου προτείνετε 2-3 μηχανές αυτής της κατηγορίας. Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Παιδιά ενδιαφέρομαι κι εγώ για αγορά ψηφιακής μηχανής αλλά θέλω κάτι πιο απλό απ' αυτά που συζητάτε εδώ. Να σημειώσω ότι θα είναι η πρώτη μου ψηφιακή μηχανη οπότε καταλαβαίνετε γιατί το λέω. Είδα μια Sony DSC P93 στα 279€ στο Σαραφίδη. Αξίζει; Επίσης μου αρέσει πολύ η μ-mini της Olympus αλλά πιστεύω πως τα 3.2 Mpixel είναι σχετικά λίγα. Ακούω προτάσεις. Μπορώ να διαθέσω έως 350€, άντε 400€.

Η Ρ93 είναι πλέον παλιό μοντέλο, η Sony έχει παρουσιάσει νεότερα, τα P100 και Ρ150 (πιο ακριβό).

Για την τιμή που αναφέρεις καλές μηχανές θεωρούνται η Olympus C765, η Canon A95 ή Ixus 40, η Sony 150 και η Nikon 4800. (όλες είναι περίπου στα 350 ευρώ)

H Sony DSC-P150 έχει πάνω από 450ε διότι είναι 7,2MP -(αν και αναμένεται ο αντικαταστάτης της P200)

@htrul18 Ενδεικτικές τιμές μπορείς να δείς και σε eshop ,αλλά μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε στις εκπτώσεις ,και οι αλυσίδες φωτογραφικών πάντα έχουν καλύτερες τιμές και after sales εξυπηρέτιση.

paidia gia na mi diabaso oles tis selides kai epidi den ksero an telika to anaferei kan, tha ithela na rotiso gia to montelo psifiakis mixanis kodak CX7220 to opoio polite peripou 100 euro me analisi 2MPX kai 2X zoom. to exei i to kserei kaneis? bgazei kales photos? de mendiaferei kai toso i analisi, giati enas filos mou pou exei tin cybershot spania xrisimopoiei pano apo 2MPX kai bgazei mia xara, alla perissotero os pros fotinotita kai genikos i foto einai kales pou bgazei? efxaristo ek ton proteron. iparxoun mipos deigmata gia na do????
Πωλείται MacBook Pro 15.4 οθόνη, 120 σκληρός, 2 μνήμη. 2 μηνών. Λόγο : αδύνατον να δουλέψω το Mac OS

Και αν θες κάτι σε μικρό ψάξε για τις Olympus AZ-2 ή mju 500 (εκτός από τη mini που χαλβαδιάζω και εγώ) και σε Sony τις T3 και W1. Φυσικά παίζουν και οι Ixus που ανέφερε κάποιος άλλος ήδη, αλλά δυστυχώς έχουν βγεί τόσες πολλές που έχω χάσει την μπάλα... :O Όλες είναι στην τιμή που ανέφερες.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Περασα σημερα απο το Adorama για την Panasonic FZ20 δεν του ειχε μεινει κοκαλο του ανθρωπου και 3 κομματια που ειχε εκει ηταν ηδη κλεισμενα :O απο οτι λεει και το μαγαζι η μηχανη λεει ιδιως κιολας για τα λεφτα της (540 ευρω) βεβαια πιασαμε και την κουβεντα και εκει ηταν που μου πεταξε την Canon powershot G6 (580 ευρώ) αλλα εχω ηδη μηχανη χωρις μεγαλο οπτικο ζουμ και αυτο θελω χωρις παρελκομενα,μετα αναφερε και την Canon pro1 (780 ευρω)αλλα εκει παει μακρια η βαλιτσα :D :D :D νομιζω οτι η panasonic λεει πολυ ας βγει Canon με οπτικο ζουμ 12Χ ας κανει γυρω στα 700 maximum και το συζηταμε. :shifty:

Έτσι σε θέλω, σταθερό. Μην κάνεις κανένα λάθος και πάρεις κάτι που αργότερα δεν θα θες, μόνο και μόνο επειδή δεν βρίσκεις αυτό που θες τώρα.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Poia Sony na dialexw? Thn DSC-P200 me 7.2MP! h thn DSC-W1 me ta 5.1MP? Paidia ti memory stick pairnoun, duo h pro? Poia na agorasw?

Η Ρ200 είναι το νεότερο μοντέλο της σειράς Ρ, δεν ξέρω αν έχει έρθει στην Ελλάδα (κάποια e-shop έχουν preorder και δεν την έχουν ετοιμοπαράδοτη). Πάντως, όπως λες και εσύ είναι στα 7 ΜΡ ενώ η W1 είναι παλιότερο μοντέλο στα 5 ΜΡ (αν και τα ΜΡ δεν έχουν και τόση σημασία για φωτογραφίες 10χ15 εκ. εκτός και αν θέλεις να κάνεις μεγενθύσεις, οπότε η Ρ200 υπερτερεί, αφού βγάζει φωτ. μεγαλύτερου μεγέθους). Από το θέμα τιμής η Ρ200 είναι πιο ακριβή, 420-380 ευρώ, ενώ την W1 μπορείς να την βρείς ακόμα και κοντά στα 300 ευρώ - οι τιμές είναι ενδεικτικές από δύο e-shop. Και οι δύο παίρνουν MS Pro. Η Ρ200 έχει μπαταρία Li-ion ενώ η W1 NiMH.

Γεια σας

Θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής μέχρι 300€ (όχι παραπάνω)

Να προτιμήσω μια επώνυμη με λίγα Mega pixels ή μια όχι και τόσο επώνυμη με περισσότερα Mega pixels

Ποια είναι η γνώμη σας;

Ποια φωτογραφική μηχανή μου προτείνετε;

Μόνο όσον αφορά το επώνυμη - μη επώνυμη και όσον αφορά εμένα θα έλεγα επώνυμη χωρίς σκέψη!

Και κάτι άλλο ρε παιδιά, μας λέτε «δίνω τόσα, τι μηχανή να πάρω» και δεν μας λέτε τι θέλετε από τη μηχανή. Θέλετε πολλά Mpixlel, μεγάλο zoom, δυνατότητες παραμετροποίησης ή όσο το δυνατόν απλή, μεγάλη με περισσότερες δυνατότητες ή μικρή με λιγότερες; Περιγράψτε, περίπου έστω, τι ζητάτε. Και όταν ρωτάτε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο μηχανές με αρκετά μεγάλη διαφορά στη τιμή (πρόσφατο παράδειγμα λίγο πιο πάνω) τι περιμένετε; Αυτά χωρίς καμία διάθεση επίθεσης και πάντα φιλικά, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

τι έχετε να προτείνετε ανάμεσα σε cybershot l1 και ixus 40?

και γιατί?

thanx!

:)

ixus 40 giati exei fthinoteres kartes apothikefsis... exei apistefto epeksergasti eikonas.. einai apistefta mikri... kai prosopika i photos tou einai kaliteres...

mporeis na rikseis mia matia sto site http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM pou mporeis na emfaniseis photos idion katastaseon apo 2 fotografikes mixanes tis epilogis sou...

i ixus 40 anaferete os SD300 logo amerikanikis agoras...

http://www.fotodesmos.gr/Photos/Products/olympus_mju410digital.jpg

Με γεια μου και καλωριζικη :p

Επιτελους καταφερα να πουλησω την παλια C120 που ειχα για 3 χρονια περιπου και εδω και 2 ωρες ειμαι ενας ευτυχης κατοχος μιας μ[mju] 410 Digital.Η αγορα εγινε απο τον Φωτοδεσμο στον Αγ.Δημητριο,μαζι πηρα και μια xD 128MB,και τον reader της.Αυτα τα 3 μαζι μου πηγαν 340€ τελικη τιμη.Πειτε μου δυο λογια για την τιμη και για την μηχανη καθε αυτη :)

Με γεια μου και καλωριζικη :p

Επιτελους καταφερα να πουλησω την παλια C120 που ειχα για 3 χρονια περιπου και εδω και 2 ωρες ειμαι ενας ευτυχης κατοχος μιας μ[mju] 410 Digital.Η αγορα εγινε απο τον Φωτοδεσμο στον Αγ.Δημητριο,μαζι πηρα και μια xD 128MB,και τον reader της.Αυτα τα 3 μαζι μου πηγαν 340€ τελικη τιμη.Πειτε μου δυο λογια για την τιμη και για την μηχανη καθε αυτη :)

Καλορίζικη. Από τιμη μια χαρά μου φαίνεται με δεδομένο ότι τo Adorama την έχει στα 280€ και το e-shop έχει μνήμη 128MB στα 33€. Ο reader δεν έχω ιδέα πόσο έχει... Όσον αφορά τη μηχανή τώρα, μια χαρά είναι, αλλά από την στιγμή που είδα την mju 500 με το 2.5άρι LCD, κάτι έπαθα... :p

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Καλορίζικη. Από τιμη μια χαρά μου φαίνεται με δεδομένο ότι τo Adorama την έχει στα 280€ και το e-shop έχει μνήμη 128MB στα 33€. Ο reader δεν έχω ιδέα πόσο έχει... Όσον αφορά τη μηχανή τώρα, μια χαρά είναι, αλλά από την στιγμή που είδα την mju 500 με το 2.5άρι LCD, κάτι έπαθα... :p

Ευχαριστω Αιμιλιε :)

Την καρτα μου την αφησε 30€ και τον reader της Olympus 20€...προβληματιστικα για την καρτα λιγο,ηθελα να παρω μια 256 αλλα την αφησα για αργοτερα. ;)

Μόνο όσον αφορά το επώνυμη - μη επώνυμη και όσον αφορά εμένα θα έλεγα επώνυμη χωρίς σκέψη!

Και κάτι άλλο ρε παιδιά, μας λέτε «δίνω τόσα, τι μηχανή να πάρω» και δεν μας λέτε τι θέλετε από τη μηχανή. Θέλετε πολλά Mpixlel, μεγάλο zoom, δυνατότητες παραμετροποίησης ή όσο το δυνατόν απλή, μεγάλη με περισσότερες δυνατότητες ή μικρή με λιγότερες; Περιγράψτε, περίπου έστω, τι ζητάτε. Και όταν ρωτάτε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο μηχανές με αρκετά μεγάλη διαφορά στη τιμή (πρόσφατο παράδειγμα λίγο πιο πάνω) τι περιμένετε; Αυτά χωρίς καμία διάθεση επίθεσης και πάντα φιλικά, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς.

Θα προτιμούσα κοντά στα 5Mpixels για αν βγάζω οικογενειακές φωτογραφίες κατά κύριο λόγο, όσον αφορά το ζουμ δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα. Βρήκα την Sony DSC-P93 με 279€ είναι καλή τιμή; Μόνο ελπίζω να μην είναι χωρίς ΦΠΑ γιατί την είδα από φυλλάδιο...

Θα προτιμούσα κοντά στα 5Mpixels για αν βγάζω οικογενειακές φωτογραφίες κατά κύριο λόγο, όσον αφορά το ζουμ δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα. Βρήκα την Sony DSC-P93 με 279€ είναι καλή τιμή; Μόνο ελπίζω να μην είναι χωρίς ΦΠΑ γιατί την είδα από φυλλάδιο...

panonta μπορεις να βρεις την P93 στην Pixmania με 235€ τελικη τιμη.

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Αν είναι χωρίς ΦΠΑ η τιμή είναι καλή. Τα «μαγαζιά» τύπου pixmania, nomatica κτλ θα είναι πάντα φτηνότερα, αλλά θέλει και ψάξιμο το θέμα της εγγύησης. Δεν είναι εύκολο πράγμα να στέλνεις τη μηχανή σου στο εξωτερικό για επισκευή αν δεν σε καλύπτει η εδώ αντιπροσωπεία.

Όσον αφορά τη μηχανή τώρα, μια ματιά που έριξα μια χαρά μου φάνηκε και δεν βρίσκεις και πολλές μηχανές στα 5 Mpixel κάτω από τα 300€. Βέβαια είναι λίγο μεγαλούτσικη 117 x 54 x 36 mm, αλλά όχι απαγορευτική στο να την βάζεις στην τσέπη.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Poia Sony na dialexw? Thn DSC-P200 me 7.2MP! h thn DSC-W1 me ta 5.1MP? Paidia ti memory stick pairnoun, duo h pro? Poia na agorasw?

Σε compact ψηφιακές μηχανές, καλό είναι να προτιμούμε ανάλυση μέχρι τα 5 M.P. Σε μηχανές με μεγαλύτερη ανάλυση, (λόγω μικρού μεγέθους αισθητήρα που έχουν οι compact) έχουμε αυξημένο θόρυβο, και συνεπώς χειρότερη ποιότητα εικόνας.

Αυτό είναι εν μέρει σωστό, όχι όμως απόλυτα. Ας μη ξεχνάμε ότι η τεχνολογία στο θέμα της σχεδίασης αισθητήρων έχει κάνει πραγματικά τεράστια άλματα, περιορίζοντας πολύ (σε καμιά περίπτωση μηδενίζοντας) το θέμα του θορύβου. Έτσι, νεότερες μηχανές με μεγαλύτερο αριθμό ΜΡ παρουσιάζουν λιγότερο θόρυβο από άλλες με λίγα ΜΡ (που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, γιατί δεν έχει νόημα να συγκρίνεις μια μηχανή 1000 ευρώ με μία 300. Εννοείται πως η πιο ακριβή θα έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας).

Για παράδειγμα η Canon G5, στα 5ΜΡ παρουσιάζει πολύ περισσότερο θόρυβο από την διάδοχό της, την G6 στα 7 ΜΡ, παρόλου που οι διαστάσεις των αισθητήρων είναι περίπου ίδιες. Συμπέρασμα: ως νεότερο μοντέλο η G6 έχει πιο καλό αισθητήρα και λιγότερο θόρυβο, παρόλο που "στριμώχτηκαν" 7 ΜΡ σε ίδια διάσταση με τα 5 της G5.

Στο dpreview υπάρχουν πολλές τέτοιες συγκρίσεις και τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα. Σε άλλες περιπτώσεις πάντως, συμφωνώ κι εγώ ότι τα πολλά ΜΡ δεν σημαίνουν και καλύτερες φωτογραφίες, λόγω του μεγαλύτερου θορύβου.

Γεια σας

Θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής μέχρι 300€ (όχι παραπάνω)

Να προτιμήσω μια επώνυμη με λίγα Mega pixels ή μια όχι και τόσο επώνυμη με περισσότερα Mega pixels

Ποια είναι η γνώμη σας;

Ποια φωτογραφική μηχανή μου προτείνετε;

Χθες χαζευα την minolta E50 καινουργια μηχανη με 5mp, 3χ οπτικο,μεγαλη οθονη 2,5΄,και τιμη 299 ευρω.Νομιζω πως ειναι πολυ καλη επιλογη,και ειναι και πολυ μικρη σε μεγεθος.

Όταν ενας άνθρωπος ειναι περιτυλιγμένος γύρω απο τον εαυτό του,δημιουργεί πολυ μικρό δέμα.