Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αφου επιτελους μαζεψα λεφτα για νεο υπολογιστη διαθετω 2000ευρω με οθονη μαζι, εχω συνθεσει τον υπολογιστη που θελω.Θελω την γνωμη σας για τα τρια βασικα, επεξεργαστη,καρτα γραφικων,μητικη καρτα.Εχω διαλεξει

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ INTEL CORE 2DUO 6400(s775, 2,133GHZ)

KΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ALBATRON 7900GTX 512 MB

MOTHERBOARD ASUSP5N32-SLI SE DELUXE.

Σημειωνω οτι τον θελω για παιχνιδια ,σερφαρισμα,copy disk.Επισης πειτε μου και ενα καλο κουτι+τροφοδοτικο+watt.Πως το βλεπετε εχω κανει καλη επιλογη?Τευλευταιο πειτε και μια οθονη μου αρεσει πολυ LG L204WT την προτεινεται?

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αφου διαθέτεις 2000 ευρω μην πάρεις LG που είναι φτηνίαρες αλλα καμιά EIZO και θα πρότεινα να έβαζες κανένα καλύτερο επεξεργαστή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ: 2X SAMSUNG 200GB SP2004C SATA2

ΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ: SAMSUNG DVDRW SH-S182D BULK BLACK

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ: ASUS P5B RETAIL

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU: INTEL CORE 2 DUO E6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ:SAPPHIRE ATI X1950XTX 512MB PCI-E LITE RETAIL

ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ: CREATIVE SOUND BLASTER X-FI PLATINUM

ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ: ON BOARD 10/100/1000

ΜΝΗΜΗ RAM: OCZ EL PC2-5400 DDR2 GOLD DUAL CHANNEL 2X1024 MB GX XTC DC KIT

ΚΟΥΤΙ:COOLERMASTER CM STACKER STC-T01 FULL TOWER CASE SILVER

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: THERMALTAKE W0104 TR2 POWER 650W

ΟΘΟΝΗ:LG 19'' 1932P-SN SILVER

ΗΧΕΙΑ: LOGITECH Z-4I WHITE RETAIL

FLOPPY DISK DRIVE: TEAC CR7 FDD 3.5' + CARD READER BLACK

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ-ΠΟΝΤΙΚΙ: MS DSP WIRELESS OPTICAL DESKTOP 2.0

ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ:EPSON STYLUS DX5050

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows XP Home

Σύνολο 2328,87

Σύνολο με λειτουργικό σύστημα και πολυμηχάνημα 2532,87

Τι λέτε? Βελτιώσεις? Τον ΗΥ θέλω να τον κρατήσω 5-6 χρόνια και από απαιτητικά θέλω να παίζω games και να κατεβάζω ΜΡ3 κλπ...

Αφου διαθέτεις 2000 ευρω μην πάρεις LG που είναι φτηνίαρες αλλα καμιά EIZO και θα πρότεινα να έβαζες κανένα καλύτερο επεξεργαστή.

Καλές οι EIZO αλλά έχουν διαφορά 200 € σε σχέση με τις άλλες όμοιου μεγέθους:(

α) Αν πραγματικά θες οθόνη αντάξια του υπολογιστή που παίρνεις πάρε Eizo.

β) Όταν λες ότι θες να κρατήσεις τον Η/Υ 5-6 χρόνια τι εννοείς; Ότι δεν θα κάνεις καμία αναβάθμιση; Καθόλου; Τίπτα; Αν ναι κόψε κάπου 700-800€ από το κόστος και κράτα τα για μια αναβάθμιση μετά από 3 χρόνια, γιατί και τον ταχύτερο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών να πάρεις τώρα, μετά από 3 χρόνια αρχαία θα είναι. Καλύτερα να βάλεις νερό στο κρασί σου τώρα, ώστε να είσαι σε θέση να διατηρήσεις τον Η/Υ σου σε ένα λογικό επίπεδο για το διάστημα που θες. Ο Η/Υ δεν είναι σπίτι ή αυτοκίνητο για να πεις θα δώσω κάτι παραπάνω αλλά θα το έχω για χρόνια.

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τόσο ακριβή κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου. Με μία 7900GT ας πούμε θα μπορείς να παίξεις τα περισσότερα παιχνίδια (αν όχι όλα) μια χαρά.

Επίσης η συγκεκριμένη κάρτα ήχου θα σου φανεί χρήσιμη μόνο αν σου είναι απολύτως απαραίτητες οι επιπλέον έξοδοι και οι επιδόσεις της στη σύνθεση μουσικής. Σε κάθε άλλη περίπτωση μια audigy4 π.χ. είναι απολύτως επαρκής.

Για οθόνη σου προτείνω Samsung. Είναι από τους λίγους κατασκευαστές που δεν αγοράζουν τα panels από άλλους και έχει πολύ ποιότικά monitors.

Τέλος να συμφωνήσω σε αυτό που λέει ο phph. Ότι δηλαδή ο υπολογιστής δεν είναι κάτι που αγοράζεις τώρα για να κρατήσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό με την λογική πως ανεξάρτητα από το τί θα αγοράσεις τώρα, σε έναν χρόνο θα είναι ξεπερασμένο. Πρόσεξε όμως ότι εσένα μπορεί να σε καλύπτει για πολλά χρόνια. Υπάρχει δηλαδή ένα χρηματικό ποσό που μπορείς να δώσεις, (ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις με το μηχάνημα) πέρα από το οποίο δεν κερδίζεις και πολλά.

Kαλησπέρα.

Μόλις έστησα το μηχάνημα με τα νέα πράγματα, κουτί & τροφοδοτικό (που αναφέρω παραπάνω) και έχω να πώ ένα πράγμα: ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ PC!!!!

Πραγματικά έπαθα πλάκα παιδιά, απίστευτη ησυχία!!!! Το κουτί κλειδώνει απο έξω με κλειδάκι κι όλας και είναι τέλειο!!!!!

Έμεινε να βάλω τον επεξεργαστή μόνο......

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Μπορεί κάποιος να μου προτίνει μια λύση PC (είτε έτοιμο είτε parts) με κόστος στα 800+ euros. Θα ήθελα να βγει όσο τον δυνατον καλύτερο μηχάνημα, παίζει αξιοπρεπώς κανα παιχνιδάκι και να κρατήσει στον χρόνο. Αυτά που θεωρώ δεδομένα είναι Intel CPU και 1GB μνήμη και 17" LCD (Αν μας πέρνει και για 19" ακόμα καλύτερα αλλά δεν είναι προτεραιότητα)

Ευχαριστώ

H θάλασσα του Πειραιά απ'όλες είναι πιο γλυκιά...

Κάνε μια βόλτα από τα on-line καταστήματα Plaisio, e-shop και cosmodata. Μετά πήγαινε μια βόλτα από Mall μεριά να δεις και Fnac,Multirama,Κωτσόβολο και Κηφισίας την Markt (ή στο Δέλτα Φαλήρου) και τα ξαναλέμε... :p

Δεν θα βρεις εύκολα πάντως αυτό που θες, 800+ ΜΑΖΙ με οθόνη!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

για θεσσαλονικη σου βρηκα...

κατι που μαλλον θα αγορασω

με core2duo 1,86

160sata2

1gb ram

17ara othoni

απλα στο πλαισιο βγαινει 80 παραπανω.

μονο που στο πλαισιο σου δινει δυνατοτητα δωρεαν τα vista

...μονο που στο πλαισιο σου δινει δυνατοτητα δωρεαν τα vista

Αυτό όπως έχουμε ξαναπεί είναι ψέμα/ηθελημένη παραπλάνηση του Πλαισίου. ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές σου δίνουν δωρεάν αναβάθμιση σε Vista. Τώρα σε ΠΟΙΑ ακριβώς έκδοση των Vista...αυτό παίζει.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Εχω επιγνωση οτι δεν περιμενω πυραυλο....αλλα μια βελτιστη συνθεση στα 800+ euro...
H θάλασσα του Πειραιά απ'όλες είναι πιο γλυκιά...

ASUS M/B(945)-iNTEL CORE2DUO 1,86GHz

1gb DDR2 533MHz - vGA 128mb O.B. - 160GB SATA2/300 - FDD - MS KEYBOARD &MOUSE - CASE ATX420W - DVD+/-RW dual layer w. Lightscribe - speakers - 5.1 sound card - LAN - TFT 17" LG

α) Αν πραγματικά θες οθόνη αντάξια του υπολογιστή που παίρνεις πάρε Eizo.

β) Όταν λες ότι θες να κρατήσεις τον Η/Υ 5-6 χρόνια τι εννοείς; Ότι δεν θα κάνεις καμία αναβάθμιση; Καθόλου; Τίπτα; Αν ναι κόψε κάπου 700-800€ από το κόστος και κράτα τα για μια αναβάθμιση μετά από 3 χρόνια, γιατί και τον ταχύτερο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών να πάρεις τώρα, μετά από 3 χρόνια αρχαία θα είναι. Καλύτερα να βάλεις νερό στο κρασί σου τώρα, ώστε να είσαι σε θέση να διατηρήσεις τον Η/Υ σου σε ένα λογικό επίπεδο για το διάστημα που θες. Ο Η/Υ δεν είναι σπίτι ή αυτοκίνητο για να πεις θα δώσω κάτι παραπάνω αλλά θα το έχω για χρόνια.

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τόσο ακριβή κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου. Με μία 7900GT ας πούμε θα μπορείς να παίξεις τα περισσότερα παιχνίδια (αν όχι όλα) μια χαρά.

Επίσης η συγκεκριμένη κάρτα ήχου θα σου φανεί χρήσιμη μόνο αν σου είναι απολύτως απαραίτητες οι επιπλέον έξοδοι και οι επιδόσεις της στη σύνθεση μουσικής. Σε κάθε άλλη περίπτωση μια audigy4 π.χ. είναι απολύτως επαρκής.

Για οθόνη σου προτείνω Samsung. Είναι από τους λίγους κατασκευαστές που δεν αγοράζουν τα panels από άλλους και έχει πολύ ποιότικά monitors.

Τέλος να συμφωνήσω σε αυτό που λέει ο phph. Ότι δηλαδή ο υπολογιστής δεν είναι κάτι που αγοράζεις τώρα για να κρατήσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό με την λογική πως ανεξάρτητα από το τί θα αγοράσεις τώρα, σε έναν χρόνο θα είναι ξεπερασμένο. Πρόσεξε όμως ότι εσένα μπορεί να σε καλύπτει για πολλά χρόνια. Υπάρχει δηλαδή ένα χρηματικό ποσό που μπορείς να δώσεις, (ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις με το μηχάνημα) πέρα από το οποίο δεν κερδίζεις και πολλά.

Μάλλον θα κινηθώ τελικά προς τα 2.000 €. Με πείσατε να κάνω κάποια αναβάθμιση όταν κριθεί απαραίτητο. Θα δω τώρα τι μπορώ να κάνω με κάρτα γραφικών και ήχου. Επίσης είδα τις οθόνες ΕΙΖΟ αλλά για μια 19άρα θέλω 400€ οπότε θα ελέγξω και τις Samsung. Επίσης αλλάζω το CD-ROM σε NEC μάλλον γιατί μου είπαν ότι οι Samsung παρουσιάζουν προβλήματα μετά από μερικές εγγραφές.

Ευχαριστώ και περιμένω οπιαδήποτε άλλη άποψη:D

Λουκούμι φαίνεται η ΕΙΖΟ!

Το κουτί βάση ποιών κριτηρίων το επέλεξες; Είναι αθόρυβο σε συνδυασμό με το τροφοδοτικό;

...

Σύνθεση νέου Η/Υ με €600 : η γνώμη σας

Χρειάζεται να κάνω μία σύνθεση H/Y για ένα συγγενή.

Λόγω πολύ περιορισμένου budget (περίπου € 500 - € 600 maximum για το tower χωρίς οθόνη) προσπαθώ να το κάνω όσο το δυνατόν value for money. Η χρήση θα είναι κυρίως για παιχνίδια & Internet (από μαθητή γυμνασίου).

Παρακαλώ για τις προτάσεις σας, κυρίως σχετικά με την επιλογή μητρικής & κάρτας γραφικών.

Σημειώσεις: Η συναρμολόγηση θα γίνει από το κατάστημα. (e-shop.gr, Πλαίσιο ή κάτι άλλο). Οπότε οι όποιες προτάσεις hardware να μπορούν να βρεθούν από το ίδιο κατάστημα.

Αγορά του μηχανήματος: 20 Δεκεμβρίου

(Σύνθεση από e-shop.gr)

Case: Basic με τροφοδοτικό 450W -> € 49

CPU: Pentium D 820 @ 2.8GHz LGA 775 -> € 105

Motherboard: Αναζητείται (LGA 775 με Onboard ήχου & δικτύου, υποστήριξη για PCI-express 16x, SATA & ATA HDD)

Κάρτα γραφικών: Αναζητείται PCI-Express (ποιο μοντέλο?)

RAM: 512MB (τύπος ανάλογα με τη μητρική) -> € 60

Σκληρός δίσκος: 80GB (SATA ή IDE) -> € 45

DVD-recorder: -> € 30

Λειτουργικό σύστημα: Windows XP Home (με δωρεάν αναβάθμιση σε Vista) -> € 79

Τα παραπάνω (χωρίς τιμή για τη μητρική και την κάρτα γραφικών) κοστίζουν € 427.

Ενδέχεται η RAM τελικά να είναι 1GB, κάτι που θα φέρει τα παραπάνω στα € 487.

Σε αυτή την περίπτωση (RAM 1GB) μέχρι τα € 600 απομένουν περίπου € 115 για μητρική & VGA.

Ένα ερώτημα εδώ είναι αν αξίζει αυτά τα €60 επιπλέον που χρειάζονται για 1GB RAM αντί για 512 ΜΒ, να δωθούν στον τομέα "μητρική/κάρτα γραφικών".

Σχετικά με τη μητρική: Διαβάζω ότι αυτές με Intel Chipset είναι καλύτερες από άλλες που έχουν VIA / SIS chipset. Να υποστηρίζει PCI-express 16x (σωστά δε σκέφτομαι;). Εδώ θα ήθελα κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις, όχι πολύ ακριβές, από €50-€100 maximum.

Σχετικά με την κάρτα γραφικών: Το προφανές θα ήταν να βάλω μια πολύ καλή κάρτα γραφικών, αφού κυρίως θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια. Οχι για online games, ούτε τίποτα εξαιρετικά απαιτητικό. Βέβαια να κρατήσει και μερικά χρόνια το μηχάνημα. Ωστόσο λόγω του οικονομικού θέματος που ανέφερα παραπάνω, η κάρτα γραφικών φαίνεται ότι δεν μπορεί να ξεπερνά κατά πολύ τα 50-100€. Οπότε ψάχνω ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτό το πλαίσιο τιμών (τι chipset να έχει, θα ήθελα κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις).

Τα σχόλιά σας θα με βοηθούσαν ιδιαίτερα, δεδομένου ότι θέλω να προτείνω ότι καλύτερο γίνεται με αυτά τα χρήματα.

Ευχαριστώ. :)

Αυτό θα το κρίνεις ανάλογα με τις τιμές που θα διαμορφωθούν μέχρι τις γιορτές.

Τα 512 πριν λίγο καιρό είχε 40 ευρώ τώρα έχει 60 μπορεί τα Χριστουγέννα να έχει 30 ή πάλι 40.

Θα πρότεινα να αυξήσεις τον σκληρό γιατί η διαφορά απο έναν πχ. 160αρι είναι μικρή.

Άν πάρω μια μεγάλη οθόνη 21" για το pc, π.χ. την (EIZO 21'' S2100 BLACK),

τι χρειάζετε για να την κάνω και τηλεόραση;

Αξίζει το 2 σε 1 για ένα δωμάτιο;

Αυτή τι στιγμή έχω 21" τηλεόραση ντουλάπα και 17" lcd για το pc.

Άν είμαι offtopic παρακαλώ τους mod να το μεταφέρουνε.

...

Άν πάρω μια μεγάλη οθόνη 21" για το pc, π.χ. την (EIZO 21'' S2100 BLACK),

τι χρειάζετε για να την κάνω και τηλεόραση;

Αξίζει το 2 σε 1 για ένα δωμάτιο;

Αυτή τι στιγμή έχω 21" τηλεόραση ντουλάπα και 17" lcd για το pc.

Άν είμαι offtopic παρακαλώ τους mod να το μεταφέρουνε.

Προφανώς μπορείς να την κάνεις τηλεόραση συνδέοντάς την στον υπολογιστή και βάζοντας κάρτα TV. Μόνο που τότε θα πρέπει να έχεις ανοικτό τον υπολογιστή για να δεις TV και δεν θα μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα (εκτός κι αν έχεις 2 οθόνες - αλλά μάλλον αυτό προσπαθείς να γλιτώσεις).

Προφανώς μπορείς να την κάνεις τηλεόραση συνδέοντάς την στον υπολογιστή και βάζοντας κάρτα TV. Μόνο που τότε θα πρέπει να έχεις ανοικτό τον υπολογιστή για να δεις TV και δεν θα μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα (εκτός κι αν έχεις 2 οθόνες - αλλά μάλλον αυτό προσπαθείς να γλιτώσεις).

Θα μπορουσες να κερδισεις καποια λεφτα απο το λειτουργικο.Γιατι να δωσεις 75 ευρω για τα Xp ενω σε λιγο καιρο θα βγουν και επισημα για αγορα τα Vista?Θα σου πρωτεινα να περασεις σπασμενα μεσα και αν θελεις αργοτερα βαζεις τα Vista σπασμενα ή official

iphone 3G & Nokia N82 owner

Θα μπορουσες να κερδισεις καποια λεφτα απο το λειτουργικο.Γιατι να δωσεις 75 ευρω για τα Xp ενω σε λιγο καιρο θα βγουν και επισημα για αγορα τα Vista?Θα σου πρωτεινα να περασεις σπασμενα μεσα και αν θελεις αργοτερα βαζεις τα Vista σπασμενα ή official

Δεν κολλάω τόσο στα λεφτά και ούτε σκοπεύω να δώσω 75 ευρώ για τα Xp.

Με κάλυψε ο eLeKtriK EyE.

Ναι τις 2 οθόνες θέλω να γλιτώσω.

Το pc έτσι κι' αλλιώς είναι συνέχεια ανοιχτό και ανεβάζει - κατεβάζει torrent, (απλός τώρα αφού αποφάσισα να μην πάρω laptop έβαλα πλώρη για ποιο καλό και αθόρυβο pc και με την ευκαιρία να ομορφαίνω τον περιβάλλοντα χώρο μου) αλλά η διαδικασία της εναλλαγής από οθόνη σε τηλεόραση και αντίστροφα, είναι άμεση και γρήγορη; Πώς ακριβώς γίνεται;

Να προσέξω κάτι ιδιαίτερο στην αγορά κάρτας TV;

...

Υπάρχουν και τα TV tuners που συνδέονται απευθείας στην οθόνη, χωρίς τη μεσολάβηση PC.

Δεν ξέρω βέβαια τι ποιότητα έχουν.

Αν σε ενδιαφέρει ψάξε στο Skroutz για TV box. Π.χ.:

[Link 1]

[Link 2]

gia sas paidia.skopeuo na kano mia anavathmisi ston poli palio mou ipologisti.ti anavatmisi,riziki ananeosi kalitera.

auto pou thelo na mou peite einai an auta pou exo vrei einai oti kalitero se sxesi apodosis-timis logo tou oti den exo polla lefta autin tin periodo.

mitriki: Asus M2NPV-VM (sAM2, DDR2, VGA) 87euro epeksergastis:Sempron (sAM2) 3000 (1.6GHZ, 256kb) 52 euro

mnimi: 2 x 512 DDR2 533mhz peripou 120 euro

skliros 160gb 70 euro

kouti:apo to palio pc

17 crt othoni:apo to palio pc

ixeia/pliktrologio/pontiki:apo to palio pc

dvd-rom:apo to palio pc

floppy:apo to palio pc

kostos 300 me 350 euro

poia i gnomi sas??

poia apo ta parapano parts pisteuete oti mporo k simferei na ta paro k os metaxeirismena??? ( p.x fleamarket )

euxaristo