Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To 2 όπως είχα αναφέρει και στο topic για το Crysis, παίζει εξαιρετικά καλά ακόμα και σε 4850 512mb.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

έχω ένα PC με Motherboard asrock με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών 128 MB ( το PC διαβάζει μόνο τα 100 MB ) και θέλω να βάλω μια ATI radeon x800 256 mb . έχει υποδοχή , την τοποθετώ , παίρνει τροφοδοσία η κάρτα ATI και γυρίζει το ανεμιστήρακι της αλλά όταν ανοίγουν τα Windows στις ιδιότηες , προσαρμογέας , μου διαβάζει την ενχωματομενη του motherboard .

τι πρέπει να κάνω για να μου διαβάσει την ATI και όχι την ενσωματωμένη ;

επίσης στην υποδοχή της κάρτας γραφικών έχει ένα αυτοκόλλητο που γράφει :

AGI 8x slot , Please check quick installation guide for supported AGP VGA cards list

επίσης τι είναι τα PCI , AGP , AGI , PCI Express ;;

έχω ένα PC με Motherboard asrock με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών 128 MB ( το PC διαβάζει μόνο τα 100 MB ) και θέλω να βάλω μια ATI radeon x800 256 mb . έχει υποδοχή , την τοποθετώ , παίρνει τροφοδοσία η κάρτα ATI και γυρίζει το ανεμιστήρακι της αλλά όταν ανοίγουν τα Windows στις ιδιότηες , προσαρμογέας , μου διαβάζει την ενχωματομενη του motherboard .

τι πρέπει να κάνω για να μου διαβάσει την ATI και όχι την ενσωματωμένη ;

επίσης στην υποδοχή της κάρτας γραφικών έχει ένα αυτοκόλλητο που γράφει :

AGI 8x slot , Please check quick installation guide for supported AGP VGA cards list

επίσης τι είναι τα PCI , AGP , AGI , PCI Express ;;

Τα PCI , AGP , AGI , PCI Express είναι διάφορα πρότυπα θυρών που δέχονται τις κάρτες VGA.Το πιο πρόσφατα είναι το PCI EXPRESS.

Πρέπει να ενεργοποιήσεις μέσα από το ΒΙΟΣ να βλέπει την κάρτα που έβαλες.Οπότε διάβασε στο manual πού βρίσκεται η επιλογή της VGA, ώστε να την αλλάξεις.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• 1 month later...

Καλησπερα!

Ψαχνω για κάρτα γραφικων με σκοπο την αναπαραγωγη 3d ταινιων. Πρεπει να προσεξω να αγορασω κατι συγκεκριμενο ή ολες την ιδια δουλεια κανουν?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Motorola Moto G 4g

Βασικά θα δώσεις περισσότερη προτεραιότητα στα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στις ταχύτητες επεξεργασίας εικόνας.

Η μνήμη της κάρτας να είναι τουλάχιστο 1GB και τύπου GDDR5,το Memory interface να φτάνει στα 256 bit, η μέγιστη ανάλυση είναι υψηλή.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

• 2 weeks later...

Οταν λες 3D ταινιων;

Μηπως εννοεις mkv αρχειων;

Γιατι για 3D θες και ειδικη οθονη, γυαλια κλπ.

Παρε μια 5770 και εισαι καλυμμενος!

Γεια χαρα εχω μια καρτα γραφικον nvidia geforce 7300 se / 7200 gs και δεν δουλεβει το hdmi...

οταν την αγορασα δουλεβε κανονικα εβαλα το καλοδιο hdmi και εβλεπα το pc στην tv μου lg εχω

ως που μια μερα δεν ξερω τι εγινε και δεν μπωρο να συνδεθω με τιποτα με την tv......

εκανα τα παντα στης ρυθμησεις αλλα τιποτα....

υπαρχει περιπτοση να καηκε η εξοδος του hdmi ?

το VGA δουλεβει κανονικα......

Γεια χαρα εχω μια καρτα γραφικον nvidia geforce 7300 se / 7200 gs και δεν δουλεβει το hdmi...

οταν την αγορασα δουλεβε κανονικα εβαλα το καλοδιο hdmi και εβλεπα το pc στην tv μου lg εχω

ως που μια μερα δεν ξερω τι εγινε και δεν μπωρο να συνδεθω με τιποτα με την tv......

εκανα τα παντα στης ρυθμησεις αλλα τιποτα....

υπαρχει περιπτοση να καηκε η εξοδος του hdmi ?

το VGA δουλεβει κανονικα......

σβησε τους παλιους drivers και εγατεστησε νεοτερους,

κατεβαζοντας τους απο εδω: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

σβησε τους παλιους drivers και εγατεστησε νεοτερους,

κατεβαζοντας τους απο εδω: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

φιλε μου ευχαριστω εκανα αυτο που ειπες αλλα τιποτα τα ιδια η tv λεει δεν υπαρχει σημα.....

τι να πω δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει....

αν μπωρει καποιος να βοηθησει για να μην παρω καινουρια καρτα.....

αν και μαλον θα παρω καινουρια. θελω μια in - out hdmi PCI δεν παιζω παιχνιδια .

πειτε μου μια μεχρι 80 ευρω.

φιλε μου ευχαριστω εκανα αυτο που ειπες αλλα τιποτα τα ιδια η tv λεει δεν υπαρχει σημα.....

τι να πω δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει....

αν μπωρει καποιος να βοηθησει για να μην παρω καινουρια καρτα.....

αν και μαλον θα παρω καινουρια. θελω μια in - out hdmi PCI δεν παιζω παιχνιδια .

πειτε μου μια μεχρι 80 ευρω.

δε γνωριζω λυση για το προβλημα σου αλλα στα 80 ευρω κοιτα την amd radeon hd 6670

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

δε γνωριζω λυση για το προβλημα σου αλλα στα 80 ευρω κοιτα την amd radeon hd 6670

ευχαριστω.

επιδη δεν την βρεικα στο -e-shop αυτη ειναι καλη ?

GIGABYTE RADEON HD4650 GV-R465OC-1GI 1GB PCI-E RETAIL

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516198

ευχαριστω.

επιδη δεν την βρεικα στο -e-shop αυτη ειναι καλη ?

GIGABYTE RADEON HD4650 GV-R465OC-1GI 1GB PCI-E RETAIL

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516198

Ειναι σχετικα παλια η συγκεκριμενη.

Και γενικοτερα μην κοιτας προς eshop μερια γιατι αφενος δεν προκειται να την παραλαβεις ποτε (εχει ελλειψη στα προιοντα) και αφετερου το service (οπως και ολο το μαγαζι) δεν ειναι στα καλυτερα του.

Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω, κοιτα αυτην http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6670-PCI-Express-GDDR5-1GB-11192-01-20G.htm

Ειναι σχετικα παλια η συγκεκριμενη.

Και γενικοτερα μην κοιτας προς eshop μερια γιατι αφενος δεν προκειται να την παραλαβεις ποτε (εχει ελλειψη στα προιοντα) και αφετερου το service (οπως και ολο το μαγαζι) δεν ειναι στα καλυτερα του.

Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω, κοιτα αυτην http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6670-PCI-Express-GDDR5-1GB-11192-01-20G.htm

Φιλε μου ευχαριστω.

εχω τα καλητερα να πω για το e-shop εχω παρει πολλα πραγματα και εμεινα ευχαριστημενος παρα πολυ.....

οτι βρεικα στο σαιτ το ειχαν μου το εστειλαν και τηλ με πειραν και μηνυμα στο κινητο πειρα....!!!!

λεω να παρω αυτη.... καλη δεν ειναι ?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6570-PCI-Express-GDDR3-2GB-11191-02-20G.htm

Edited by skyros7

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Φιλε μου ευχαριστω.

εχω τα καλητερα να πω για το e-shop εχω παρει πολλα πραγματα και εμεινα ευχαριστημενος παρα πολυ.....

οτι βρεικα στο σαιτ το ειχαν μου το εστειλαν και τηλ με πειραν και μηνυμα στο κινητο πειρα....!!!!

λεω να παρω αυτη.... καλη δεν ειναι ?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6570-PCI-Express-GDDR3-2GB-11191-02-20G.htm

Πηγαινε στην 6670. Ειναι καλυτερη απο αυτην που λες.

Σχετικα με το eshop, και εγω τα καλυτερα ελεγα για το συγκεκριμενο μαγαζι.

Πλεον ομως εχει χαλασει πολυ.

Πριν εναν μηνα παρηγγειλα ενα ups και 2 μελανια που υποτιθεται ηταν αμεσα διαθεσιμα (μαλιστα μενω κοντα

στο κεντρικο καταστημα στο Μενιδι).

17 ημερες μερα δεν ειχα ουτε μηνυμα, ουτε τιποτα.

Και η πλακα ειναι, οτι οταν καλεσα για να το ακυρωσω με ρωτουσαν.. εκπληκτοι για το ποιος ειναι ο λογος..

(Ελα μωρε, τι 2 μερες να περιμενεις τι 3 εβδομαδες κοντα;)

Ωραια η -τωρινη- λογικη τους.

παρε την 6670.ειναι πιο δυνατη,πιο ησυχη και πιο κρυα απο την 6570

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

παρε την 6670.ειναι πιο δυνατη,πιο ησυχη και πιο κρυα απο την 6570

το θεμα ειναι οτι η οθονη μου ειναι μαλον παλια και δεν εχει τετοιο καλωδιο.....

http://www.google.co.uk/products/catalog?hl=en&q=samsung+933sn+monitor&cid=7174927437976807496&os=tech-specs

καποια που να εχει με το μπλε καλοδιο ψαχνω.

το θεμα ειναι οτι η οθονη μου ειναι μαλον παλια και δεν εχει τετοιο καλωδιο.....

http://www.google.co.uk/products/catalog?hl=en&q=samsung+933sn+monitor&cid=7174927437976807496&os=tech-specs

καποια που να εχει με το μπλε καλοδιο ψαχνω.

http://www.google.gr/search?hl=el&rlz=1R2GGHP_elGR423&biw=1280&bih=712&tbm=isch&sa=1&q=dvi+to+vga&oq=dvi+to+vga&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=35699l39802l0l18l14l1l5l6l1l1097l2963l0.1.3.1.0.1.0.1

Eναν τετοιο ανταπτορα χρειαζεσαι.

2 ευρω το πολυ κανει.

• 3 months later...

Καλησπέρα , θα ήθελα να μου πείτε ποιες απο τις 3 αυτες κάρτες μου προτείνετε για αγορά :

(τις εχω βαλει σε αυτη σειρα - απο τη λιγοτερο δυνατη στην πιο ισχυρη - νομιζω ετσι εχω διαβασει καπου )

1) ATI HD 6870

2) NVIDIA GTX 560 ti

3) ATI HD 6950

θέλω επίσης να μου πείτε συγκεκριμένα ποια κάρτα σε κάθε σελίδα ειναι καλή , γιατι υπάρχουν πολλές επιλογές.

θα ήθελα να δώσω έως 250-60 ευρώ.

Στόχος μου είναι να παίζω σε high settings άνετα τα καινούργια παιχνίδια που θα βγούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τέλος μήπως γνωρίζετε αν κάποια απο τις 2 εταιρείες βγάλει καινούργια σειρά καρτών γραφικών σύντομα , γιατί αν βγει να περιμένω.

αν θέλετε τα specs του H/Y ρωτήστε με ,

Ευχαριστώ

Προσωπικα θα πηγαινα στην 6950, αν και ολες οι καρτες θα παιζουν σε High settings ολα τα παιχνιδια.

Γραψε και τα χαρακτηριστικα του pc σου αν θες, για να εχουμε μια εικονα.

Προσωπικα θα πηγαινα στην 6950, αν και ολες οι καρτες θα παιζουν σε High settings ολα τα παιχνιδια.

Γραψε και τα χαρακτηριστικα του pc σου αν θες, για να εχουμε μια εικονα.

Specs:

Λειτουργικό : Windows 7 Home Premium Service Pack 1 x32 bit

Μητρική κάρτα : ASUS P5QL-E

Επεξεργαστής : Intel Core 2 Quad Q9400 @ 2.66 GHz

Μνήμη : 2 μνήμες των 2 Giga η κάθε μια DDR2 @ 400 MHz

Κάρτα γραφικών : RADEON HD 5770 @ 1 GIGA

Τροφοδοτικό : Trust Dual fan @ 570 W

Σκληρός Δίσκος : Seagate 650 GIGA

Αν χρειαζεται κάποια άλλη αλλαγη πες το μου !

θα δω κάποια τρελή διαφορά ανάμεσα στην 560 ti και στην 6950 ? γιατι και 40 - 50 ευρω δεν ειναι λίγα !

Edited by dj_mike18

Μεγιστη αναλυση οθονης;

Η 5770 δεν σε καλυπτει; Την ειχα (υλοποιηση της Sapphire) και ημουν καλυμμενος σε ολα τα παιχνιδια.

Μεγιστη αναλυση οθονης;

Η 5770 δεν σε καλυπτει; Την ειχα (υλοποιηση της Sapphire) και ημουν καλυμμενος σε ολα τα παιχνιδια.

Μέγιστη ανάλυση οθόνης είναι 1920χ1200, στην οποία παίζω.

Και εγώ της Sapphire εχω , απλα τα περισσότερα καινούργια παιχνίδια στα high settings τα τρέχω με 25-35 fps ( είναι πολύ λίγο)

Βλέπε Deus Ex : Human revolutuion , dead island και σιγουρα θα ειναι και αλλα που θα βγουν,

Υπάρχει περίπτωση να φταινει οι μνήμες που εχουν μικρή ταχύτητα η μήπως ο σκληρός μου που ειναι ψιλοχαλασμένος ? ( Πριν κατι μέρες όταν άνοιγα το PC μετά απο 5 λεπτά κολλούσε η οθόνη λόγω σκληρού δίσκου και όταν έκανα restart τα bios δεν τον αναγνώριζαν και δεν φόρτωναν τα windows και αναγκάστηκα να κάνω format αλλα πιστεύω οτι δεν φτιάχνεται έτσι απλά )

Edited by dj_mike18

http://download.cnet.com/Hard-Disk-Sentinel/3000-2086_4-10466403.html

Για τον δισκο τις σου βγαζει; Ειναι οκ λειτουργικα;

Μου φαινεται λιγο παραξενο να σου πω την αληθεια. Εδω παιζω με 28fps το black ops σε 1600x900 με την 5650m ( του λαπτοπ μου!!).

Η 5770 του σταθερου μου για την πλακα τα παιζει τα παιχνιδια αυτα σε αναλυση 1920x1080.

http://download.cnet.com/Hard-Disk-Sentinel/3000-2086_4-10466403.html

Για τον δισκο τις σου βγαζει; Ειναι οκ λειτουργικα;

Μου φαινεται λιγο παραξενο να σου πω την αληθεια. Εδω παιζω με 28fps το black ops σε 1600x900 με την 5650m ( του λαπτοπ μου!!).

Η 5770 του σταθερου μου για την πλακα τα παιζει τα παιχνιδια αυτα σε αναλυση 1920x1080.

Performance 100 % (Excellent)

Health 21% (Bad)

There are 103 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

The drive found 1 bad sectors during its self test.

There are 1 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.

2801 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

Κοίτα απότι θυμάμαι το black ops που είναι και λίγο παλαιότερο το έπαιζα πολυ άνετα αν δεν κάνω λάθος. Φαντάσου οτι ακόμα και στο Leauge of Legends τωρα τελευταια με ολα full κανει ενα μικρο drop στα fps , πράγμα που δεν έκανε.

Τι άλλο προτείνεις να αλλάξω πλην της κάρτας γραφικών ? Έλεγα να περιμένω όμως επειδή διάβασα η ATI θα βγάλει τη σειρά 7000 και η nvidia κατι αναλογο προς το τελος του χρονου.