Jump to content

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με νησιά. Απαράδεκτο!

easytarget
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

τα εννοείς αυτά που λές??πρέπει να γίνει εθνικό πρόβλημα δηλαδή μείζονος σημασίας το οτι εσείς απο την θεσσαλονίκη δεν μπορείτε να κάνετε διακοπές στις κυκλάδες με απευθείας συνδέσεις??

και δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό κιίολας να συνδέεται η θεσσαλονίκη με απευθείας δρομολόγια με τα πάντα,κι όχι οι πόλεις με 100.000 κατοίκους και κάτω.εσείς έχετε περισσότερα δικαιώματα απο τους υπόλοιπους έλληνες δηλαδή???ή πάει αναλογικά σύμφωνα με τον πληθυσμό???

και στο κάτω κάτω είπαμε τα κριτήρια επιλογής γραμμών είναι κερδοσκοπικά,δεν βασίζονται στο δημόσιο συμφέρον.απο τον ιδιώτη και μόνο εξαρτώνται.εδώ οι εφοπλιστές πίεζαν να κηρυχθεί το ηράκλειο άγονη γραμμή αλλιώς θα απέκλειαν το νησί.τι λέμε τώρα??

και ισχύει κι αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω,ο εφοπλιστής δεν χάνει ποτέ.μονίμως κερδισμένος είναι.σου λέει έλα πειραιά,αν δεν θές μην έρθεις.δικό σου πρόβλημα είναι.εγώ έχω τα πλοία,εγώ καθορίζω και τις γραμμές.και μοχλοί πίεσης προς τους φοπλιστές δυστυχώς δεν υπάρχουν γιατί αυτοί στηρίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις με διάφορα μεσα,οπότε τι ψάχνεις τώρα.......................

εδώ οι εφοπλιστές πίεζαν να κηρυχθεί το ηράκλειο άγονη γραμμή αλλιώς θα απέκλειαν το νησί.τι λέμε τώρα??.....

kai pios tous stamatise gia na to kanoun ayto?!??

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται τέτοια παράπονα! Και παιδιά, καλώς ή κακώς, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα. Οπότε είναι λογικό να έχει κάποια πράγματα παραπάνω (εξ άλλου δεν είμαστε Αμερική εδώ με τον τεράστιο πληθυσμο=τεράστιες πόλεις!). Και αυτό το "εσείς εκεί κάτω δεν ενημερώνεστε για τα προβλήματά μας" θα μπορούσε να λεχθεί και αντίστροφα: δηλαδή εσείς ενημερώνεστε και στο κάτω κάτω ενδιαφέρεστε για το τι προβλήματα έχω εγώ που μένω στην Αθήνα;; Λογικό δεν είναι να με νοιάζει περισσότερο η περιοχή που μένω;;

Λοιπον παιδια με αυτα ποθ λετε απορω. Η Αθηνα ειναι πρωτευουσα ωραια. αν μου βρεισ εσυ ενα μερος του κοσμου οπου γινετε αυτο που γινετε στο λεκανοπεδιο αττικης εγω θα γινω αεροπλανο. Σιγουρα οι πρωτευουσες εχουν κατι περισσοτερο αλλα οχι και τοσο πολυ. Δεν ειπε κανενας τπτ αλλα μερικοι απο εσας πεταχτηκατε σα π.....α και αντι να πειτε κατι αρχισατε τα η Αθηνα ειναι πρωτευουσα κλπ. Εχουν μαζευτει τα παντα στην αθηνα. Να σε ρωτησω κατι γιατι να υπαρχει απο στρατιωτικες σχολες μεχρι το υπουργειο γεωργιας στην Αθηνα. Γιατι θα πρεπει να παω στη Σαμο μεσω Αθηνας. και πολλα αλλα αλλα μην μιλατε εσεις. ζουσα 6χρονια κατω και τωρα ειμαι εξωτερικο και οταν γυρισω παλι αθηνα μαλλον θα ειμαι διοτι στον τομεα δεν βρισκεις δουλεια αλλου. και αυτο γινετε μονο στην ελλαδα. τσπ μπορω να αναφερω χιλια αλλα πραγματα αλλα αστο καλυτερα. και οταν κανουμε ενα παραπονο μην λετε τπτ αν δεν μπορειτε να βοηθησετε.

aytin tin eksiswsi twn problimatwn tis 8essaloniki me twn allwn poleyn 100.000 katoikwn ( kai ligotero) pote den tin katalaba!

ta xania alles anages exoun , kai mia poli 2.000.000 alles anages exei , pou taytizonte perisotero me tis anages mias polis 4.000.000

opote to den simferei i mia grami ti mia tin mia to allo , pisteyw einai dikaiologies, afou skeftontai , oti me to na exoume to dedalos apo thessaloniki , mas sterei pelatia apo tin thessaloniki ston pirea, pou mas simferei perisotero, tis metafores stia alla nisia pou stamatouse pali etsi ki alios den ta xanoume kai paei legontas, to 8ema mporei na einai idiotikou xaraktira, alla eleos.... ayto einai kai to kerasaki , kai osoi den kseroun gia ta problimata mas , as min milane , opou yparxei kapnos yparxei kai fotia!

kai analogika , me to pososto pou simbalei i thessaloniki kai genikotera i makedonia sto AEP tis xwras , einai analogika i pio rignemi perioxi tis elladas!

2000000 i 8essaloniki, 5000000 i athina, telika prepei na eimaste panw apo 20.000.000 kai den to exoume parei xampari:) H Makedonia einai i pio eunoimeni perioxi tis Ellados meta tin Attiki.

Λοιπον παιδια με αυτα ποθ λετε απορω. Η Αθηνα ειναι πρωτευουσα ωραια. αν μου βρεισ εσυ ενα μερος του κοσμου οπου γινετε αυτο που γινετε στο λεκανοπεδιο αττικης εγω θα γινω αεροπλανο. Σιγουρα οι πρωτευουσες εχουν κατι περισσοτερο αλλα οχι και τοσο πολυ. Δεν ειπε κανενας τπτ αλλα μερικοι απο εσας πεταχτηκατε σα π.....α και αντι να πειτε κατι αρχισατε τα η Αθηνα ειναι πρωτευουσα κλπ. Εχουν μαζευτει τα παντα στην αθηνα. Να σε ρωτησω κατι γιατι να υπαρχει απο στρατιωτικες σχολες μεχρι το υπουργειο γεωργιας στην Αθηνα. Γιατι θα πρεπει να παω στη Σαμο μεσω Αθηνας. και πολλα αλλα αλλα μην μιλατε εσεις. ζουσα 6χρονια κατω και τωρα ειμαι εξωτερικο και οταν γυρισω παλι αθηνα μαλλον θα ειμαι διοτι στον τομεα δεν βρισκεις δουλεια αλλου. και αυτο γινετε μονο στην ελλαδα. τσπ μπορω να αναφερω χιλια αλλα πραγματα αλλα αστο καλυτερα. και οταν κανουμε ενα παραπονο μην λετε τπτ αν δεν μπορειτε να βοηθησετε.

Κατ'αρχήν...πρόσεχε πως μιλάς... Δεν είσαι και τόσο καινούργιο μέλος ωστε να μην ξέρεις τους κανόνες.;)

Έπειτα, πρέπει να ξέρεις πως ο καθένας εκφράζει την άποψή του, συμφωνείς ή διαφωνείς, μπορείς να το δείξεις με πιο κόσμιο τρόπο.

Ωστόσο,θα συμφωνήσω μαζί σου πως η κατάσταση με την Αθήνα είναι αφόρητη. Καλό θα ήταν να αρχίσει η πραγματική αποκέντρωση και οι υπεύθυνοι να πάρουν χαμπάρι πως δεν υπάρχει μονάχα η Αθήνα...

Όσο για το οτι αυτό ισχύει σε λίγες χώρες, συμφωνώ μαζί σου και πάλι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς το μέγεθος και την κατανομή του πληθυσμού στην Ελλάδα. 11.000.000 άνθρωποι εκ των οποίων τα 4 (σχεδόν 1/3 του συνολικού δηλαδή) μένουν στην Αθήνα.

Δεν ξέρω ΤΙ και ΠΩΣ πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα (άλλωστε δεν είναι αυτή η δουλειά μου), αλλά το σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα επιδέχονται αλλαγής.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Κατ'αρχήν...πρόσεχε πως μιλάς... Δεν είσαι και τόσο καινούργιο μέλος ωστε να μην ξέρεις τους κανόνες.;)

Έπειτα, πρέπει να ξέρεις πως ο καθένας εκφράζει την άποψή του, συμφωνείς ή διαφωνείς, μπορείς να το δείξεις με πιο κόσμιο τρόπο.

Νομιζω πως δεν ειπα κατι που προσεβαλε καποιον. αν το εκλαμβανεις ετσι ζητω συγνωμη. Για να καταληξω λοιπον δεν ειναι αναγκη οταν παιδια απο βορεια ελλαδα εκφραζουν ενα παραπονο να λενε καποιοι οτι το εχει η Αθηνα τι το θελετε εσεις. αυτη δεν ειναι λογικη. Οσο για το π.....α ηταν μια λεξη εν θερμω. Anyway Sorry.

Νομιζω πως δεν ειπα κατι που προσεβαλε καποιον. αν το εκλαμβανεις ετσι ζητω συγνωμη. Για να καταληξω λοιπον δεν ειναι αναγκη οταν παιδια απο βορεια ελλαδα εκφραζουν ενα παραπονο να λενε καποιοι οτι το εχει η Αθηνα τι το θελετε εσεις. αυτη δεν ειναι λογικη. Οσο για το π.....α ηταν μια λεξη εν θερμω. Anyway Sorry.

Δεν είναι σοβαρή η έκφραση "αφού το έχει η Αθήνα τι το θέλετε εσεις." και φυσικά ούτε όποιος την υποστηρίζει.

Ακόμα και το πιο μικρό χωριό πρέπει να έχει κάποια βασικά μέσα μεταφοράς ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Πόσο μάλλον μια τεράστια πόλη όπως Η Θεσ/νίκη.

Εγώ αυτό που είπα από την αρχή είναι πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ να μην έχει την ίδια μεταχείριση η Θεσ/νικη με την Αθήνα (και με κάθε άλλη πόλη) απλά δεν είναι και λογικό να λέτε πως δεν αφορά τους Αθηναίους τι γίνεται εκεί. Είπα και πιο πάνω πως είναι λογικό να νοιάζομαι περισσότερο για την ανάπτυξη στην περιοχή μου, γιατί εκεί ζω. Αυτό και πάλι τονίζω πως δεν σημαίνει πως δεν θέλω την ανάπτυξη των άλλων περιοχών...

Αν είναι δυνατόν...όλοι Έλληνες είμαστε...θα ήταν τρελό και παιδιάστικο να θεωρώ ανώτερη την Αθήνα από την Θεσ/νίκη και από οποιαδήποτε άλλη πόλη

Σοβαρά πιστεύετε ότι αν ένας εφοπλιστής έκρινε ότι θα είχε κέρδος (γιατί μόνο αυτό τους νοιάζει) απο μια τέτοια γραμμή δεν θα την κρατούσε ενεργή;

Δηλαδή για να καταλάβω το σκεπτικό ορισμένων,καταργήθηκε η ακτοπλοική σύνδεση απο Θεσσαλονίκη επειδή το ζήτησαν "κάποιοι" απο την Αθήνα;:confused:

Telos panton etsi ine ta pragmata.

To limani tou Pirea ine to megalitero limani kai logiko ine na iparxi toso megali pikilia sta dromologia.

Ti seimeni oti prepi na perasis apo Athina kai ego gia na pao Thessaloniki apo Athina tha peraso.

Telos panton etsi ine ta pragmata.

To limani tou Pirea ine to megalitero limani kai logiko ine na iparxi toso megali pikilia sta dromologia.

Ti seimeni oti prepi na perasis apo Athina kai ego gia na pao Thessaloniki apo Athina tha peraso.

Και γαμώ τα συμπεράσματα.Κι εγώ για να Θεσσαλονίκη περνάω απο Νέα Μουδανιά.

Μιλάμε για το 2ο λιμάνι της χώρας...όχι για μια μικρή μαρίνα.

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Ρε παιδιά τι λέτε; Έχετε μήπως συγκρίνει τα δρομολόγια πρίν από ένα χρόνο (για να μην πάω πιο πίσω κει ξεφύγουμε) ακόμα και από το λιμάνι του Πειραιά; Κάθε χρόνο από το κακό στο χειρότερο πάνε! Είναι γενικότερο το πρόβλημα, σε όλη την Ελλάδα. Πάρτε π.χ. τις Κυκλάδες (όπου ταξιδεύω συχνά και τα ξέρω καλύτερα).

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Το εισητήριο για αεροπλάνο θεσσαλονίκη-Κρήτη έχει τόση μεγάλη διαφορά, όσο να πάρεις τρένο για Αθήνα και μετά πλοίο για κρήτη; Πόσο πάει περίπου ξέρει κανείς; ΑΝ είναι μικρή η διαφορά δεν αξίζει να πάει κάποιος με αεροπλάνο;

Δεν ξέρω.. ρωτάω..

Samsung S21 Ultra

Το εισητήριο για αεροπλάνο θεσσαλονίκη-Κρήτη έχει τόση μεγάλη διαφορά, όσο να πάρεις τρένο για Αθήνα και μετά πλοίο για κρήτη; Πόσο πάει περίπου ξέρει κανείς; ΑΝ είναι μικρή η διαφορά δεν αξίζει να πάει κάποιος με αεροπλάνο;

Δεν ξέρω.. ρωτάω..

Άνετα βρίσκεις με 200-210 ευρώ (με επιστροφή φυσικά) και αν το ψάξεις λίγο και δεν το βιάζεσαι μπορείς να βρεις και με 150-160 ;) με καράβι δεν ξέρω πόσο πιο οικονομικά θα έβγαινε (δεν το έχω κάνει ποτέ) αλλά όσο και να ήταν, αλλιώς είναι να κάνεις ταξίδι 24ων ωρών και αλλιώς σε μια ωρίτσα να είσαι από το Μακεδονία στο Νίκος Καζαντζάκης ;) Με το αεροπλανάκι πετιέσαι και για σαββατοκύριακο άνετα! Με το καράβι θέλεις απαραιτήτως μια βδομάδα άδεια και μερικά χάπια για να ξεπεράσεις τη βαρεμάρα του 24ωρου στο κατάστρωμα (γιατί υποθέτω αν πάρεις καμπίνα θα σου βγει πιο ακριβά από αεροπλάνο) ;)

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Άνετα βρίσκεις με 200-210 ευρώ (με επιστροφή φυσικά) και αν το ψάξεις λίγο και δεν το βιάζεσαι μπορείς να βρεις και με 150-160 ;) με καράβι δεν ξέρω πόσο πιο οικονομικά θα έβγαινε (δεν το έχω κάνει ποτέ) αλλά όσο και να ήταν, αλλιώς είναι να κάνεις ταξίδι 24ων ωρών και αλλιώς σε μια ωρίτσα να είσαι από το Μακεδονία στο Νίκος Καζαντζάκης ;) Με το αεροπλανάκι πετιέσαι και για σαββατοκύριακο άνετα! Με το καράβι θέλεις απαραιτήτως μια βδομάδα άδεια και μερικά χάπια για να ξεπεράσεις τη βαρεμάρα του 24ωρου στο κατάστρωμα (γιατί υποθέτω αν πάρεις καμπίνα θα σου βγει πιο ακριβά από αεροπλάνο) ;)

εγώ πάντως το είχα κάνει το ταξίδι μια δυο φορές με καμπίνα και θυμάμαι ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ακρίβο , σαφώς φτηνότερο από αεροπλάνο.Όσο για την ώρα όταν ταξιδεύεις με παρέα και πας διακοπές περνάει πολύ ευχαριστά.Να σημειώσω κίολας ότι και τις 2 φορές το πλοίο ήταν γεμάτο.Το θέμα πάντως είναι να έχεις την επιλογή και όχι να σε υποχρεώνουν..

Σοβαρά πιστεύετε ότι αν ένας εφοπλιστής έκρινε ότι θα είχε κέρδος (γιατί μόνο αυτό τους νοιάζει) απο μια τέτοια γραμμή δεν θα την κρατούσε ενεργή;

Δηλαδή για να καταλάβω το σκεπτικό ορισμένων,καταργήθηκε η ακτοπλοική σύνδεση απο Θεσσαλονίκη επειδή το ζήτησαν "κάποιοι" απο την Αθήνα;

Δεν λέμε αυτό φυσικά αλλα δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα..Πες μου πότε θυμάσαι εσύ να έγινε κάτι που να ''ρίχνει'' την Αθήνα σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις.Γίνεται συνέχεια το αντίθετο με την δικαιολογία ότι η Αθήνα είναι πρωτευουσα άρα εκει να πάνε τα λεφτά , εκεί τα έργα , οι εκδηλώσεις , τα γήπεδα κτλ...

Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia...

Δηλαδή για να καταλάβω το σκεπτικό ορισμένων,καταργήθηκε η ακτοπλοική σύνδεση απο Θεσσαλονίκη επειδή το ζήτησαν "κάποιοι" απο την Αθήνα;:confused:

Για να καταλαβουμε το δικο σας σκεπτικο. Κανανε καποια παιδια ενα παραπονο και καποιοι πεταχτικαν και ειπαν οτι αφου η Αθηνα το εχει δεν χρειαζεται να υπαρχει αλλου. Και ετσι αρχισαν τα πραγματα. Γι'αυτο λεω δεν πρεπει να κανετε αρνητικα σχολια οταν καποιος κανει ενα παραπονο. Σκεψου να ειχες το ιδιο προβλημα.

Για να καταλαβουμε το δικο σας σκεπτικο. Κανανε καποια παιδια ενα παραπονο και καποιοι πεταχτικαν και ειπαν οτι αφου η Αθηνα το εχει δεν χρειαζεται να υπαρχει αλλου. Και ετσι αρχισαν τα πραγματα. Γι'αυτο λεω δεν πρεπει να κανετε αρνητικα σχολια οταν καποιος κανει ενα παραπονο. Σκεψου να ειχες το ιδιο προβλημα.

Αμάν πια με την εμμονή πως οι Αθηναίοι αντιπαθούν τους Θεσ/νικείς!! Έλεος! :X

Θα συμφωνησω, αλλα να το επεκτεινω και στην εμμονη των Αθηναιων οτι τους αντιπαθουν οι Θεσ/νικεις :X

Θα συμφωνησω, αλλα να το επεκτεινω και στην εμμονη των Αθηναιων οτι τους αντιπαθουν οι Θεσ/νικεις :X

Σύμφωνοι...αλλά είδες κανέναν από τους εδώ μέσα Αθηναίους να το εκφράζουν αυτό;; Αντίθετα εγώ είδα αντίστοιχους Θεσ/νικείς!

Και γαμώ τα συμπεράσματα.Κι εγώ για να Θεσσαλονίκη περνάω απο Νέα Μουδανιά.

Μιλάμε για το 2ο λιμάνι της χώρας...όχι για μια μικρή μαρίνα.

Den ipa oti den ine to 2o megalitero limani tis xoras alla ine san na mou les oti to KKE ine to trito megalitero komma tis elladas me 7% otan to 2o exi 35%.

An sinefere ikonomika tou efoplistes na baloun grammes pano sigoura tha tis ixan bali pantos