Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτες τις ημερες βγηκε η επιδοτηδη για τη γραμμη μου (η οποια για την ιστορια ανερχεται στα στα 104 ευρω, οταν καθε μηνα πληρωνω περιπου 50 ευρω λογιαριασμο). Κανοντας μια ευρενα αγορας ανακαλυψα την κοροϊδια που εχει στυσει η vodafone στις πλατες μας.

Θα χρησιμοποιησω σαν παραδειγμα δυο ακριβα και εμπορικα τηλεφωνα το Htc touch HD2 και το Sony Ericsson Xperia X10.

Το Htc οπως μπορειτε να δειτε για του λογου του αληθες μου το δινουν 474,45 ευρω με επιδοτηση

http://img279.imagevenue.com/img.php?image=07199_hd2_122_544lo.jpg

η συγκεκριμενη συσκευη τωρα σε αλλα καταστηματα λιανηκης εχει χαμηλοτερη τιμη απο την τιμη που εχει με την επιδοτηση

http://img227.imagevenue.com/img.php?image=07734_hd2sk_122_48lo.jpg

Το Sony Ericsson Xperia X10 με την επιδοτηση το δινουν 454,45 ευρω

http://img275.imagevenue.com/img.php?image=07916_xp_122_339lo.jpg

η συγκεκριμενη συσκευη τωρα σε αλλα καταστηματα λιανηκης εχει χαμηλοτερη τιμη απο την τιμη που εχει με την επιδοτηση και συγκεκριμενα ξεκιναει απο τα 399 ευρω

http://img158.imagevenue.com/img.php?image=08018_xpsk_122_361lo.jpg

Το επομενο πραγμα που μου περασε απο το μυαλο αφου προσπαθησα να δωσω τοπο στη οργη, ηταν να εκμεταλευτω την "εκπτωση αντι επιδοτησης". Τα αποτελεσματα απογοητευτηκα και παλι. Η τιμη του παγιου ειναι ιδια πριν και μετα την εκπτωση

http://img710.imageshack.us/img710/9435/16708669.png

Για ολα αυτα επικοινωνησα με τη Vodafone και αυτα που μου ειπαν σε γενικες γραμμες ειναι οτι δεν τους νοιαζει τι κανουν τα αλλα καταστηματα και τα τυχαια σαϊτ και οτι οι τιμες τους ειναι απο τις καλυτερες της αγορας.

.....τα συμπερασματα δικα σας......

Η διαφορά είναι πως χρησιμοποιείς τηλέφωνο και υπηρεσίες μέσα στο χρόνο, για τις οποίες ούτως ή άλλως θα πλήρωνες, οπότε ότι ποσό επιδότησης και να έχεις, στην ουσία κέρδος είναι για σένα... αρκεί βέβαια να μην αλλάξεις σε πρόγραμμα με ψηλότερο πάγιο και με παροχές που δε χρειάζεσαι μόνο και μόνο για να πάρεις παραπάνω επιδότηση--όπως κάνει πολύς κόσμος και αδυνατώ να καταλάβω τη λογική... Τώρα αν εμπιστεύεσαι τα μικρότερα και φθηνότερα καταστήματα και βρίσκεις αλλού τη συσκευή φθηνότερα και από την επιδότηση, μπορείς να πάρεις έκπτωση παγίου, την οποία μπορείς να πάρεις, αν πας στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα με τα 140'. Αυτό σημαίνει πως θα πληρώνεις τα ίδια με τώρα αλλά με 40' παραπάνω, τα οποία αν τα μιλήσεις τώρα, φυσικά θα τα χρεωθείς πολύ περισσότερο.

Συμφωνώ με τον Areiano πάντως, στο ότι αν χρειαστείς κάτι τρέχα γύρευε στα μικρά καταστήματα και ένας Θεός ξέρει για ποιο λόγο είναι τόσο φθηνότερη η συσκευή εκεί. Και στη Vodafone έχουν ακουστεί πολλά για τις εγγυήσεις, αλλά τουλάχιστον έχεις το CC για να πεις τον πόνο σου και κάποιον να σε ακούσει... και τις περισσότερες φορές βρίσκεται λύση.

Η διαφορά είναι πως χρησιμοποιείς τηλέφωνο και υπηρεσίες μέσα στο χρόνο, για τις οποίες ούτως ή άλλως θα πλήρωνες, οπότε ότι ποσό επιδότησης και να έχεις, στην ουσία κέρδος είναι για σένα... αρκεί βέβαια να μην αλλάξεις σε πρόγραμμα με ψηλότερο πάγιο και με παροχές που δε χρειάζεσαι μόνο και μόνο για να πάρεις παραπάνω επιδότηση--όπως κάνει πολύς κόσμος και αδυνατώ να καταλάβω τη λογική... Τώρα αν εμπιστεύεσαι τα μικρότερα και φθηνότερα καταστήματα και βρίσκεις αλλού τη συσκευή φθηνότερα και από την επιδότηση, μπορείς να πάρεις έκπτωση παγίου, την οποία μπορείς να πάρεις, αν πας στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα με τα 140'. Αυτό σημαίνει πως θα πληρώνεις τα ίδια με τώρα αλλά με 40' παραπάνω, τα οποία αν τα μιλήσεις τώρα, φυσικά θα τα χρεωθείς πολύ περισσότερο.

Συμφωνώ με τον Areiano πάντως, στο ότι αν χρειαστείς κάτι τρέχα γύρευε στα μικρά καταστήματα και ένας Θεός ξέρει για ποιο λόγο είναι τόσο φθηνότερη η συσκευή εκεί. Και στη Vodafone έχουν ακουστεί πολλά για τις εγγυήσεις, αλλά τουλάχιστον έχεις το CC για να πεις τον πόνο σου και κάποιον να σε ακούσει... και τις περισσότερες φορές βρίσκεται λύση.

Απο τη στιγμη που λεει οτι δινει 50€, γιατι εχει και ιντερνετ, γιατι να μην παρει ενα πακετο που να του δινει ολα μαζι σε ενα, ωστε να παρει και ακομα οικονομικοτερα καποια συσκευη; Το κακο ειναι οτι δε θα εχει sms με τα unlimited, αλλα και στο οικονομικο που ειναι νομιζω ουτε εκει εχει. Οποτε παλι θα εχει τα 100' προς τα αλλα δικτυα + εξτρα 1500 για ολα τα vf + ενα πακετο internet ενσωματωμενο στο προγραμμα του. Και βεβαια καποια εκπτωση. Ετσι κι αλλιως θα τα δωσει τα λεφτα ολο το χρονο. Δεν ειναι κατι που θα του βγει εξτρα. Ας εχει καποιες παραπανω παροχες αν ειναι.

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Σίγουρα είναι απάτη να παίρνεις € 104 επιδότηση με λογαριασμούς των €50.

Από την άλλη το κακό είναι ότι αν πας στον ανταγωνισμό δεν θα σου δώσει και τίποτα καλύτερο!!

Γνώμη μου είναι να πάρεις το 13830 για αύξηση επιδότησης ή φορητότητα για αλλού.

Ένα 50% σου δίνω να πετύχεις κάτι καλύτερο , αλλά σίγουρα ελαφρώς καλύτερο.

Γνώμη μου είναι ότι αν δεν χρειάζεσαι και πολύ το internet στο κινητό , κάνε τη σύνδεσή σου καρτοκινητό , έτσι και μόνο για σπάσιμο.

Να κάνουν αυξήσεις τιμών στα συμβόλαια , αλλά να εισπράττουν αποσυνδέσεις! Αυτό είναι το καλύτερο αντίδοτο!!

lalista.gr

Γνώμη μου είναι να πάρεις το 13830 για αύξηση επιδότησης ή φορητότητα για αλλού.

Το 13830 δεν κανει τιποτα. Αυτοι αδιαφορουν και λενε οτι η εταιρια δεν κανει τιποτα κλπ. Με μια αιτηση για καρτοκινητο εχεις αποτελεσμα, γιατι σε καλουν απο πιο ψηλα που εχουν ενα κινητρο να σε κρατησου.

Ένα 50% σου δίνω να πετύχεις κάτι καλύτερο , αλλά σίγουρα ελαφρώς καλύτερο.

Αν δε ζηταει κανεις παραλογα πραγματα, δλδ με 50€ πχ να παρεις δωρεαν το iphone, τοτε σιγουρα θα εχει καλυτερο αποτελεσμα και κερδος στην τσεπη του.

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Καλό είναι να παίρνετε το 13830 και να ζητάτε το τμήμα για της επιδοτήσεις ....γιατί όσοι απαντάνε στο 13830 δεν έχουν ενημέρωση... ,ο ένας μου έλεγε η επιδότηση σας είναι 209,90!! όχι 540€... τους λέω οκ δώστε μου το τμήμα επιδοτήσεων να μιλήσω .

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

I love my Iphone

Έχω πάρει με επιδότηση μια συσκευή η οποία ήταν ελαττωματική, τον Ιούνιο. Μετά από πάρα πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με τη Vodafone και αφού έστειλα το κινητό για επισκευή (Nokia 6700 slide) τουλάχιστον 4 φορές, οι υπέυθυνοι της vodafone μου είπαν ότι θα μου αντικαταστήσουν τη συσκευή. Από τότε έχει περάσει 1.5 μήνες και ακόμη τίποτα.Πληρώνω κανονικά τους λογαριασμούς μου μέχρι σήμερα. Επειδή δεν αντέχω άλλο την κοροϊδία αποφάσισα να σπάσω το συμβόλαιο και να αλλάξω εταιρία. α) Τι κινήσεις πρέπει να κάνω;, β) Μπορώ να κρατήσω τον ίδιο αριθμό; Ευχαριστώ!!!

κανεις φορητοτητα σε οποια εταιρια θες και πληρωνεις το ποσο της επιδοτησης που πηρες στην vodafone!

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Μα το θέμα είναι ότι τη συσκευή που (πήρα) δεν την έχω. Την έστειλα για αντικατάσταση (υποτίθεται). Αυτό το γνωρίζω...

Μα το θέμα είναι ότι τη συσκευή που (πήρα) δεν την έχω. Την έστειλα για αντικατάσταση (υποτίθεται). Αυτό το γνωρίζω...

Δεν έχει σημασία, αν κάνεις φορητότητας θα πρέπει να πληρώσεις όλο το ποσό της επιδότησης αν δεν έχουν περάσει 6 μήνες από την τελευταία φορά που έκανες ανανέωση. Ναι, μπορείς να κρατήσεις τον αριθμό σου φυσικά και να πας σε όποια εταιρία θέλεις.

Τους πήρες τηλέφωνο να τουσ ρωτήσεις τι γίνεται τόσο καιρό? Πρέπει να τους πιέσεις.. Ή πες τους ότι αν δεν στη φτιάξουν θα αναγκαστείς να κάνεις φορητότητα.

Αν εκανες μια καταγγελια σε ΙΝΚΑ ή ΕΕΤΤ;;;

Τους πήρες τηλέφωνο να μάθεις τι έχει γίνει με την συσκευή σου ?(γιατί μπορεί να έχουν ξεχάσει να σε ενημερώσουν να πας να πάρεις την συσκευή σου)

I love my Iphone

Εμένα, προσπαθώντας να με πείσουν να βάλω πρόγραμμα με ίντερνετ, μου έλεγαν ότι επειδή έχω επιλέξει smartphone μπορεί να χρεώνομαι κατά λάθος... Και το κακό είναι πως είμαι σίγουρος ότι κάποιοι πείθονται με τέτοια επιχειρήματα...! Τι είναι χειρότερο: το ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας ή το ότι υπάρχουν κορόιδα που τα πιστεύουν???

@aidan

Το 2ο,o καθενας μπορει να λεει οτι θελει,για να πουλησει,αυτο κανουν αλλωστε οι πιο πολυ.Το θεμα ειναι ο αγοραστης πριν παει να αγορασει το οποιοδηποτε αγαθο να εχει κανει μια ερευνα αγορας,αλλα να εχει ψαξει αν αυτο που παει να αγορασει καλυπτει της αναγκες του!

Sent from my iPhone using Tapatalk

I love my Iphone

Εμένα, προσπαθώντας να με πείσουν να βάλω πρόγραμμα με ίντερνετ, μου έλεγαν ότι επειδή έχω επιλέξει smartphone μπορεί να χρεώνομαι κατά λάθος... Και το κακό είναι πως είμαι σίγουρος ότι κάποιοι πείθονται με τέτοια επιχειρήματα...! Τι είναι χειρότερο: το ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας ή το ότι υπάρχουν κορόιδα που τα πιστεύουν???

Το χειροτερο ειναι οτι εχουν δικιο. Ξερεις ποσοι χρεωνονται και μετα κλαιγονται?

Και δεν ειναι verizon η vodafone Ελλαδας για να επιστρεψει λεφτα...

Το χειροτερο ειναι οτι εχουν δικιο. Ξερεις ποσοι χρεωνονται και μετα κλαιγονται?

Από το στόμα μου το πήρες!!:lol:

Όλοι νομίζουν πως αποκλείεται να την πάθουν γιατί είναι σίγουροι πως ξέρουν τέλεια τις ρυθμίσεις των κινητών. :wacko: Είναι πανεύκολο να την πάθεις, και ο super douper χρήστης να είσαι! Εγώ στο Λονδίνο κάθε φορά που ήθελα να συνδεθώ με Wi-fi έμπαινα και χαλούσα τις ρυθμίσεις, βεβαιωνόμουν πρώτα πως δεν μπαίνει με τίποτα με το δίκτυο κινητής, και μετά συνδεόμουν με wi-fi. Ε, δε γίνεται να ελέγχεις τις ρυθμίσεις συνέχεια, κάποια στιγμή θα ξεχαστείς και την πάτησες μετά. Και στο κάτω κάτω... τι να το κάνεις το mobile internet κινητό χωρίς mobile internet; Πόσα μέρη έχουν πια wi-fi! Θα μου πεις, ο καθένας δικαίωμά του με τι κριτήριο θα διαλέξει μια συσκευή, αλλά όπως και να το κάνουμε, αυτές οι συσκευές απευθύνονται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό!

Υπάρχει κάποιος 4ψηφιος για να μαθαίνουμε το υπόλοιπο του όγκου δεδομένων των συμβολαίων μας όπως παράδειγμα το 1284 για το χρόνο ομιλίας??

Υπάρχει κάποιος 4ψηφιος για να μαθαίνουμε το υπόλοιπο του όγκου δεδομένων των συμβολαίων μας όπως παράδειγμα το 1284 για το χρόνο ομιλίας??

Μονο απο το 13830, με τις επιλογες. Και μπορεις, αν εισαι γρηγορος, και το κανεις κατω απο 1 λεπτο, να μη χρεωθεις κιολας. Αν δεν κανω λαθος, ειναι 1-2-1-2 και 1-2-1-3. Εχει να κανει με το προγραμμα που εχεις.

Οχι, πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τηn εξυπηρέτηση πελατών.

Οχι, πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τηn εξυπηρέτηση πελατών.

210.670.2000 κ 3000 για να μαθετε το υπολοιπο πακετου δεδομενων, χρησιμοποιωντας τα δωρεαν λεπτα του πακετου σας προς σταθερα ;)

Είμαι αρκετά παρμένος απο χθές γιατί με δουλεύουν κανονικά απο vodafone.

Έχω 2 νούμερα στην vodafone που κάνουν συνολικά πάνω κάτω 90-100 ευρώ λογαριασμό (μαζί). Το ένα είναι unlimited25 και το άλλο παλιό iphone πακέτο.

Το iphone συμβόλαιο λοιπόν έληξε και δικαιούμαι επιδότηση η οποία ήταν μόλις 49 ευρώ (το πακέτο αν και χαμηλό πάγιο στα 25-30 ευρώ κάνει 40+ λογαριασμούς απο δική μου αμέλια που δεν άλλαξα σε μεγαλύτερο λόγο χρόνου περισσότερο)

Αφού το είχα θεωρήσει κοροϊδία το θέμα του παγίου καθώς και το ότι δεν άφηναν τους ήδη πελάτες στην ανανέωση (σε ακριβότερο φυσικά πάγιο) να εκμεταλευτούν την προσφορά με τα samsung (ενδιαφερόμουν για το galaxy S), το χα πάρει απόφαση να φύγω και τους το δήλωσα με την φόρμα επικοινωνίας.

Με πήρε μια κυρία μετά απο λίγες μέρες (τέλος Σεπτέμβρη δεν θυμάμαι ακριβώς ημερομηνία... 25..26.. κάτι τέτοιο και μου είπε ότι θα μου βάλει την επιδότηση στο φοβερό ποσό των 60 ευρώ (+11 ευρώ) και πως για το παράπονο μου για τα samsung λόγω των 2 κινητών και το ότι θα έπερνα και τα 2 και θα την έκανα, θα μου έδιναν υπερεπιδότηση για το Galaxy S στο πακέτο unlimited 45 με internet και θα μου έβγαινε η συσκευή σε αυτό το πακέτο απο 550 στα 450 και πως δεν χρειαζόταν να περάσει κάτι στο σύστημα αρκεί να το αναφέρω στο κατάστημα (λες και είναι παρασύνθημα..) μου έκανε εντύπωση, επέμεινα μήπως χρειαζόταν να το δηλώσει και επέμεινε πως δεν χρειάζεται. Το αποτέλεσμα είναι να φάω χθες που βρήκα χρόνο 2 ώρες απ την ζωή μου σε κατάστημα της vodafone να προσπαθώ να βγάλω άκρη. Ο υπάλληλος έβλεπε μόνο τα 60 ευρώ της επιδότησης και στο πρόγραμμα unlimited 45 με internet πήγαινε η επιδότηση απλά στα 180.. το "υπερεπιδότηση" ισχύει σε εξαιρετικές περιπτώσεις ΑΛΛΑ πρέπει να δηλωθεί.. πέρα απ αυτό είχαν γράψει στην καρτέλα μου πως δήλωσα ευχαριστημένος για την ενημέρωση μου για το Ι900 που ενδιαφερόμουν... ποιό i900 λέω? το omnia? αυτό το είχα πριν 2 χρόνια? μετά κατάλαβα πως αντί για i9000 είχαν σημειώσει το omnia (βέβαια μιλούσαμε ξεκάθαρα για το galaxy S αφού έτσι το αναφέραμε και μιλούσαμε για 550 ευρώ), στα κεντρικά φυσικά "δεν ξέρουμε τίποτα" που τους πήραν απ το κατάστημα..

Καλό το 13830 αλλά το θέμα δεν είναι απλά να παίρνουν για να κλείσουν τα παράπονα σημειώνοντας ένα "ο πελάτης ήταν ευχαριστημένος" δουλεύοντας των απλά για να ξεμπερδεύουν μαζί του :mad:

Το ονομα της κυριας που σε πηρε το κρατησες;

Δυστυχώς αυτό ήταν και το μεγάλο μου λάθος.. ότι δεν το κράτησα (έκλεισα το τηλ και το χα ξεχάσει όταν προσπάθησα να θυμηθώ τότε) .. αυτό με ρώτησαν και στο κατάστημα ενώ τα κεντρικά δεν τους έδιναν τέτοια πληροφορία όταν προσπαθούσαν μαζί τους να βγάλουν άκρη (τα κεντρικά δεν ήξεραν τίποτα φυσικά..)

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών