Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω την αίσθηση οτι μπορείς να φύγεις χωρίς επιβάρυνση. Πάντως το έχει ξανακάνει αυτο σε εμένα η vodafone και οι αλήτες έχουν παραθυράκι στο συμβόλαιο. Κάπου στις χρεώσεις γράφει οτι έχει δικαίωμα η vodafone να ανεβάσει την ΑΡΧΙΚΗ τιμή του κάθε προγράμματος. Όταν μάλιστα τους είπα και εγω οτι εμένα μου είχαν εγγυηθεί σταθερή τιμή όσο κρατάει το συμβόλαιο, αυτοι μου είπαν οτι το ποσοστό της έκπτωσης είναι σταθερό και όχι η αρχική τιμή.... Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Σε επικοινωνία που είχα με το 13830 πριν λίγο ο υπάλληλος μου είπε πως εφόσον υπάρχει "προνομιακή έκπτωση" στο πρόγραμμα η αυξηση θα υπολογιστεί στην αρχική τιμή οπότε τα 3 ευρώ θα είναι -35% που έχω εγώ άρα περίπου 2 παρα κάτι ευρώ. Τώρα αν θέλω να φύγω ή να μετατρέψω σε καρτοκινητό θα πρέπει να πληρώσω 114 ευρώ πέναλτι για τους 5 μήνες που υπολείπονται. Ωστόσο δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω απο που προκύπτει αυτό το ποσό διότι ούτε οι μήνες που παρέμεινα προφανώς δεν είναι αλλά ουτε αυτοί που μένουν. Τέσπα για 2 ευρώ ντέφι να γίνει που λένε. Ποστάρω και στο άλλο νήμα γιατί λογικά θα ενδιαφέρονται και άλλοι συμφορουμίτες.

εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το εξής: Αφού αυξάνεις τα πάγια γιατί να μην μπορώ να φύγω αζημίως; Αφού κανείς δεν δίνει συμβόλαια αορίστου χρόνου και όλοι δίνουν με δέσμευση, τότε γιατί μου λες ότι μπορώ να φύγω αζημίως όταν αυξήσεις τις τιμές; Με αυτή την λογική μπορεί ο κάθε πάροχος να αυξήσεις τις τιμές στο θεό και εγώ να μην μπορώ να φύγω καθώς είμαι σε δέσμευση και στους όρους γράφει ότι μπορώ να καταγγείλω την συμβαση αζημίως αλλά εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις συσκευής και εκπτώσεις παγίου. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορώ να φύγω ποτέ. Ο όρος είναι καταχρηστικός καθώς αφού όλα τα συμβόλαια είναι με δέσμευση ο πάροχος μπορεί να αυξάνει τις χρεώσεις και εσύ να μην μπορείς να φύγεις. Κανονικά θεωρώ ότι μπορείς να φύγεις αζημίως καθώς αυξάνει τις χρεώσεις όποτε θέλει και παρέχει προγράμματα μόνο με έκπτωση παγίου που έχουν δέσμευση. Σε κάτι σελίδες πιο πριν είχα διαβάσει ότι ορισμένα άτομα που τους αυξήθηκαν οι χρεώσεις στα vodafone red στο παρελθόν από την vodafone, ήθελαν να φύγουν αζημίως αλλά η vodafone τους έλεγε ότι έχετε δέσμευση και εκείνοι έκαναν καταγγελία ή στην γραμμή του καταναλωτή ή στην ΕΕΤΤ δεν θυμάμαι και έφυγαν αζημίως λόγω αύξησης χρεώσεων. Οπότε ψάξτε το!

Edited by lord1982

Σε επικοινωνία που είχα με το 13830 πριν λίγο ο υπάλληλος μου είπε πως εφόσον υπάρχει "προνομιακή έκπτωση" στο πρόγραμμα η αυξηση θα υπολογιστεί στην αρχική τιμή οπότε τα 3 ευρώ θα είναι -35% που έχω εγώ άρα περίπου 2 παρα κάτι ευρώ. Τώρα αν θέλω να φύγω ή να μετατρέψω σε καρτοκινητό θα πρέπει να πληρώσω 114 ευρώ πέναλτι για τους 5 μήνες που υπολείπονται. Ωστόσο δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω απο που προκύπτει αυτό το ποσό διότι ούτε οι μήνες που παρέμεινα προφανώς δεν είναι αλλά ουτε αυτοί που μένουν. Τέσπα για 2 ευρώ ντέφι να γίνει που λένε. Ποστάρω και στο άλλο νήμα γιατί λογικά θα ενδιαφέρονται και άλλοι συμφορουμίτες.

Αν θες να φύγεις δεν πληρώνεις

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Σε κάτι σελίδες πιο πριν είχα διαβάσει ότι ορισμένα άτομα που τους αυξήθηκαν οι χρεώσεις στα vodafone red στο παρελθόν από την vodafone, ήθελαν να φύγουν αζημίως αλλά η vodafone τους έλεγε ότι έχετε δέσμευση και εκείνοι έκαναν καταγγελία ή στην γραμμή του καταναλωτή ή στην ΕΕΤΤ δεν θυμάμαι και έφυγαν αζημίως λόγω αύξησης χρεώσεων. Οπότε ψάξτε το!

Και εγω κάτι τέτοιο έχω ακούσει. Νομίζω αμα το ψάξεις μπορείς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις. Απο την άλλη εμένα οταν μου είχε συμβεί δεν μπορούσα να βρω εταιρία που να πληρώνω λιγότερα...(3 red1 με 24 ευρω το καθένα) Οπότε αναγκαστικά έμεινα και :X...

(Το ίδιο μήνυμα έχω γράψει και στο ανάλογο νήμα για τις αυξήσεις)

Παραθέτω ακριβώς αυτό που γράφει ο Οδηγός της ΕΕΤΤ για τηλεφωνία και διαδίκτυο:

Η εταιρία έχει δικαίωμα να τροποποιήσει μονομερώς τα τιμολόγια, συμπεριλαμβανομένου

του βήματος χρέωσης των κλήσεων, ακόμα και πριν τη λήξη της σύμβασης ορισμένου

χρόνου (βλ. και Ερ. 8).

Ωστόσο, 1 μήνα πριν τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε τροποποίηση, η εταιρία οφείλει

να σας ενημερώσει μέσω του διαδικτυακού τόπου της και του έντυπου ή/και ηλε-

κτρονικού λογαριασμού. Η ενημέρωση πρέπει να περιλαμβάνει την αναλυτική περιγραφή

των νέων τιμολογίων, καθώς και το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης αζημίως εντός 1

μηνός από την ενημέρωσή σας, εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Μείωση τιμολογίων.

• Προπληρωμένες κάρτες.

• Καρτοκινητή τηλεφωνία.

• Τιμολόγια που αφορούν διεθνείς κλήσεις, κλήσεις σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφό-

ρησης (ΥΠΠ), σε σύντομους κωδικούς και σε μη γεωγραφικούς αριθμούς (εξαιρουμένων

των κλήσεων προς αριθμούς κινητής τηλεφωνίας).

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης αζημίως εξακολουθεί να ισχύει

η υποχρέωση εξόφλησης τυχόν οφειλών για την επιδότηση συσκευών ή τερματικού εξο-

πλισμού, με εξαίρεση την επιδότηση παγίου.

Λίγο πιο πριν επικοινώνησα με εξυπηρέτηση πελατών και μου μιλούσαν για να πληρώσω πέναλτυ και τις διάφορες βλακείες που λένε συνήθως και όταν του διάβασα το απόσπασμα από το έγγραφο της ΕΕΤΤ.... μου είπαν οτι θα ξανα επικοινωνήσουν αύριο μαζί μου από το τμήμα αποσυνδέσεων.

Να ξέρετε τα δικαιώματά σας.... Ξέρω... ζούμε στην χώρα του "δε βαριέσαι", όμως οι εταιρίες πάνω σε αυτό ακριβώς πατάνε και βγάζουν εκατομμύρια με αθέμιτους τρόπους και ύπουλες αυξήσεις τιμών. Δεν είναι για το ένα ή τα δύο ευρώ.... είναι για την λογική, και τη νοοτροπία που τους διέπει. Όσο ακραίο και αν ακούγεται, αν δεν υπήρχε αυτός ο κανονισμός που παραθέτω πιο πάνω.... θα μπορούσε η Βόνταφον και η οποιαδήποτε βόνταφον να έρθει και να μου πει, "Απο τον επόμενο μήνα και μετά το πάγιό σου από τα 30 ευρώ πάει στα 60"... και εγώ δεν θα μπορούσα να προστατευτώ.

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

(Το ίδιο μήνυμα έχω γράψει και στο ανάλογο νήμα για τις αυξήσεις)

Παραθέτω ακριβώς αυτό που γράφει ο Οδηγός της ΕΕΤΤ για τηλεφωνία και διαδίκτυο:

Η εταιρία έχει δικαίωμα να τροποποιήσει μονομερώς τα τιμολόγια, συμπεριλαμβανομένου

του βήματος χρέωσης των κλήσεων, ακόμα και πριν τη λήξη της σύμβασης ορισμένου

χρόνου (βλ. και Ερ. 8).

Ωστόσο, 1 μήνα πριν τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε τροποποίηση, η εταιρία οφείλει

να σας ενημερώσει μέσω του διαδικτυακού τόπου της και του έντυπου ή/και ηλε-

κτρονικού λογαριασμού. Η ενημέρωση πρέπει να περιλαμβάνει την αναλυτική περιγραφή

των νέων τιμολογίων, καθώς και το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης αζημίως εντός 1

μηνός από την ενημέρωσή σας, εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Μείωση τιμολογίων.

• Προπληρωμένες κάρτες.

• Καρτοκινητή τηλεφωνία.

• Τιμολόγια που αφορούν διεθνείς κλήσεις, κλήσεις σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφό-

ρησης (ΥΠΠ), σε σύντομους κωδικούς και σε μη γεωγραφικούς αριθμούς (εξαιρουμένων

των κλήσεων προς αριθμούς κινητής τηλεφωνίας).

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης αζημίως εξακολουθεί να ισχύει

η υποχρέωση εξόφλησης τυχόν οφειλών για την επιδότηση συσκευών ή τερματικού εξο-

πλισμού, με εξαίρεση την επιδότηση παγίου.

Λίγο πιο πριν επικοινώνησα με εξυπηρέτηση πελατών και μου μιλούσαν για να πληρώσω πέναλτυ και τις διάφορες βλακείες που λένε συνήθως και όταν του διάβασα το απόσπασμα από το έγγραφο της ΕΕΤΤ.... μου είπαν οτι θα ξανα επικοινωνήσουν αύριο μαζί μου από το τμήμα αποσυνδέσεων.

Να ξέρετε τα δικαιώματά σας.... Ξέρω... ζούμε στην χώρα του "δε βαριέσαι", όμως οι εταιρίες πάνω σε αυτό ακριβώς πατάνε και βγάζουν εκατομμύρια με αθέμιτους τρόπους και ύπουλες αυξήσεις τιμών. Δεν είναι για το ένα ή τα δύο ευρώ.... είναι για την λογική, και τη νοοτροπία που τους διέπει. Όσο ακραίο και αν ακούγεται, αν δεν υπήρχε αυτός ο κανονισμός που παραθέτω πιο πάνω.... θα μπορούσε η Βόνταφον και η οποιαδήποτε βόνταφον να έρθει και να μου πει, "Απο τον επόμενο μήνα και μετά το πάγιό σου από τα 30 ευρώ πάει στα 60"... και εγώ δεν θα μπορούσα να προστατευτώ.

ενημερωσε μας τι έγινε τελικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):)

Και η ίδια η voda στην ανακοίνωση της το λέει ότι για όποιον επηρεάζεται μπορεί να αποχωρήσει αζημιως. Δεν καταλαβαίνω γιατί το συνεχίζεται. Τώρα αν κάποιος υπάλληλος δεν έχει ιδέα για την ανακοίνωση της ίδιας του της εταιρίας, άλλο θέμα

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Guest margarita12
Και η ίδια η voda στην ανακοίνωση της το λέει ότι για όποιον επηρεάζεται μπορεί να αποχωρήσει αζημιως. Δεν καταλαβαίνω γιατί το συνεχίζεται. Τώρα αν κάποιος υπάλληλος δεν έχει ιδέα για την ανακοίνωση της ίδιας του της εταιρίας, άλλο θέμα

Το αζημιως συμπεριλαμβανει τα παντα; η' υπαρχουν "ψιλα γραμματα";

Σε αυτους που τους ειχαν παρει τηλεφωνο να ανανεωσουν με την ιδια τιμη, οταν δεχτηκαν ηρθε μετα καποιο μηνυμα επιβεβαιωσης ;

Με καλεσαν σημερα αλλα διαπιστωσα πως η κληση ειναι απο το τοπικο καταστημα και οχι απο τα κεντρικα. Δεν τους εχω και πολυ εμπιστοσυνη καθως δεν εχουν κανει και λιγες πατατες με διαφορα θεματα.

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Εκπλήσσομαι που ξαναβλέπω την ίδια συζήτηση για την υποτιθέμενη υποχρέωση επιστροφής των εκπτώσεων παγίου σε περίπτωση διακοπής λόγω μονομερούς αλλαγής όρων του συμβολαίου από τον πάροχο.

Ο νόμος είναι σαφής - δεν οφείλουμε καμία επιστροφή εκπτώσεων, εφόσον ο πάροχος άλλαξε μονομερώς τη σύμβαση. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, το ίδιο αναφέρει ρητά και ο μόλις δημοσιευμένος οδηγός της ΕΕΤΤ. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί με το ζόρι να έρθει να πάρει χρήματα μέσα από την τσέπη σου. Όποιος θέλει, κάνει μία γρήγορη προσφυγή στον Συνήγορο του Καταναλωτή (που θα επιβεβαιώσει το ίδιο) και οπωσδήποτε μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ, για να αποφασίσουν κάποτε να σταματήσουν την κοροϊδία.

Σε αυτους που τους ειχαν παρει τηλεφωνο να ανανεωσουν με την ιδια τιμη, οταν δεχτηκαν ηρθε μετα καποιο μηνυμα επιβεβαιωσης ;

Με καλεσαν σημερα αλλα διαπιστωσα πως η κληση ειναι απο το τοπικο καταστημα και οχι απο τα κεντρικα. Δεν τους εχω και πολυ εμπιστοσυνη καθως δεν εχουν κανει και λιγες πατατες με διαφορα θεματα.

Ανανεωσα σημερα για 18 μηνες απο σημερα (κανονικα εληγε στο τελος Μαιου) στηνβιδια τιμη των 21,2 μηνιαιως για το red1.

Σε μιση ωρα περιπου ηρθε μηνυμα επιβεβαιωσης χωρις ομως τις αναλυτικες εκπτωσεις. Απλως οτι ανανεωθηκε το συμβολαιο μου.

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Θελω να βάλω αναμονή κλήσης ρε παιδιά στο iPhone και δεν μπορώ.

Όταν με καλούν ενώ είμαι ήδη σε κλήση δηλαδη να ακούγεται σε εμένα ένα τουτ τουτ και να μπορώ να κάνω εναλλαγή στην αλλη κλήση.

Αυτή την στιγμή μου έρχεται μήνυμα και λέει είχατε μια κλήση όταν ήσασταν κατειλημμένος.

Άνοιξα μέσα από τις ρυθμίσεις την αναμονή αλλα δεν.

Πρέπει να πάρω κάπου τηλέφωνο;

Nokia 8800 Scirocco

Θελω να βάλω αναμονή κλήσης ρε παιδιά στο iPhone και δεν μπορώ.

Όταν με καλούν ενώ είμαι ήδη σε κλήση δηλαδη να ακούγεται σε εμένα ένα τουτ τουτ και να μπορώ να κάνω εναλλαγή στην αλλη κλήση.

Αυτή την στιγμή μου έρχεται μήνυμα και λέει είχατε μια κλήση όταν ήσασταν κατειλημμένος.

Άνοιξα μέσα από τις ρυθμίσεις την αναμονή αλλα δεν.

Πρέπει να πάρω κάπου τηλέφωνο;

Κι εγώ με iPhone και vodafone δεν εχω προβλημα..

Settings > Phone > Call Waiting είναι στο ON δηλαδή?

ναι στο on ειναι αλλα μου ερχετε η κληση σε μηνυμα δεν εχω αναμονη κλησης δηλαδη

Nokia 8800 Scirocco

Καλησπέρα! Εχω ένα συμβόλαιο που ανανέωσα πριν 3 μήνες red 1 με έκπτωση 50%! Πήρα τηλέφωνο πριν 1 μήνα και μου είπαν ότι η ρήτρα ειναι 52 ευρώ γιατί θα καταργήσω το συμβόλαιο... Τελικά δεν το έκανα και ξαναπήρε σήμερα γιατί το αποφάσισα και μου είπαν ότι πρέπει να επιστρέψω 86€... Και λέω συγνώμη για την άλλη γραμμή που εχω πάρει και την έκπτωση και επιδότηση 120€ τι πρέπει να επιστρέψω μου λεει 110€... Μα ειναι δυνατόν; Θα τους πληρώσω 3 ολόκληρα πάγια;;;

Και εγω δεν εβγαζα ακρη απο τις ρυθμισεις της συσκευης, που φαινονταν ολες ενεργοποιημενες.

Πηγα σε ενα καταστημα και πατησε ενα συνδυασμο πληκτρων πχ. #xx ... Και απο τοτε λειτουργει κανονικα η αναμονη. Δηλαδη την ωρα που μιλω με καποιον ακουω το τουτ-τουτ στη γραμμη, βαζω τον πρωτο σε αναμονη και μιλω με τον δευτερο. Πριν ενημερωνομουν με μηνυμα, κατοπιν εορτης και χωρις να παιρνω ειδηση οτι με ειχε καλεσει ο β, ενω μιλουσα με τον α.

Ειναι θεμα λοιπον ρυθμισης δικτυου και οχι συσκευης.

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Και εγω δεν εβγαζα ακρη απο τις ρυθμισεις της συσκευης, που φαινονταν ολες ενεργοποιημενες.

Πηγα σε ενα καταστημα και πατησε ενα συνδυασμο πληκτρων πχ. #xx ... Και απο τοτε λειτουργει κανονικα η αναμονη. Δηλαδη την ωρα που μιλω με καποιον ακουω το τουτ-τουτ στη γραμμη, βαζω τον πρωτο σε αναμονη και μιλω με τον δευτερο. Πριν ενημερωνομουν με μηνυμα, κατοπιν εορτης και χωρις να παιρνω ειδηση οτι με ειχε καλεσει ο β, ενω μιλουσα με τον α.

Ειναι θεμα λοιπον ρυθμισης δικτυου και οχι συσκευης.

Το βρήκα αυτό που λες. *43# και το πλήκτρο της κλήσης

Αλλα δεν ξερω αν δουλεύει δεν το δοκίμασα ακόμα

Nokia 8800 Scirocco

Guest margarita12
Καλησπέρα! Εχω ένα συμβόλαιο που ανανέωσα πριν 3 μήνες red 1 με έκπτωση 50%! Πήρα τηλέφωνο πριν 1 μήνα και μου είπαν ότι η ρήτρα ειναι 52 ευρώ γιατί θα καταργήσω το συμβόλαιο... Τελικά δεν το έκανα και ξαναπήρε σήμερα γιατί το αποφάσισα και μου είπαν ότι πρέπει να επιστρέψω 86€... Και λέω συγνώμη για την άλλη γραμμή που εχω πάρει και την έκπτωση και επιδότηση 120€ τι πρέπει να επιστρέψω μου λεει 110€... Μα ειναι δυνατόν; Θα τους πληρώσω 3 ολόκληρα πάγια;;;

Να υποθεσω οτι εχεις 50% εκπτωση στο αρχικο παγιο που ειναι 65ευρω; γιατι μονο ετσι εξηγειται...

Το βρήκα αυτό που λες. *43# και το πλήκτρο της κλήσης

Αλλα δεν ξερω αν δουλεύει δεν το δοκίμασα ακόμα

Νομιζω αυτο ειναι .

Δοκιμασε το δεν χανεις τιποτα.

Σε καθε περιπτωση οπως ενεργοποιηται ετσι βγαινει κιολας.

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Νομιζω αυτο ειναι .

Δοκιμασε το δεν χανεις τιποτα.

Σε καθε περιπτωση οπως ενεργοποιηται ετσι βγαινει κιολας.

Νομίζω βγαίνει με την εντολή #43# και κλήση

Nokia 8800 Scirocco

Ναι μου έδωσαν 50% έκπτωση. Δλδ για κάθε μήνα που περνάει θα μου βάζουν το πάγιο; Δλδ αν διακόψω στους 9 μήνες το συμβόλαιο θα δώσω 180€; Πάνε καλά;

Πράγματι σου δώσαν 50% έκπτωση διότι δέχτηκες να παραμείνεις στο δίκτυο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα .

Αν υπέγραφες χωρίς δέσμευση δεν θα είχες καμία έκπτωση . Άρα μια χαρά πάνε.

Η αλήθεια ειναι ότι δεν εχω υπογράψει Τπτ απολύτως! Στο τηλέφωνο έγινε η ανανέωση και δεν με ενημέρωσαν για Τπτ τέτοιο!

Δηλαδή δεν σου είπαν για πόσους μήνες έχεις δέσμευση ;

Εν τέλει μετα απο αίτημα φορητότητας την Παρασκευή στη Wind με πήραν σήμερα το μεσημέρι και μου έδωσαν το Red1 στα 26,21 ευρώ + 1Gb δώρο τελική με ΦΠΑ και φόρο κινητής και το σταθερό στα 17 ευρώ οπότε 43 σύνολο για 12 μήνες. Καλή προσφορά πιστεύω για μια γραμμή κινητής. Όλα καλά.

Εν τέλει μετα απο αίτημα φορητότητας την Παρασκευή στη Wind με πήραν σήμερα το μεσημέρι και μου έδωσαν το Red1 στα 26,21 ευρώ + 1Gb δώρο τελική με ΦΠΑ και φόρο κινητής και το σταθερό στα 17 ευρώ οπότε 43 σύνολο για 12 μήνες. Καλή προσφορά πιστεύω για μια γραμμή κινητής. Όλα καλά.

Κατω απο 30 ευρω το Ρεντ 1 το λες λογικη τιμη.τα 43 ευρω μονο προσφορα δεν ειναι.

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών