Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

σε προηγουμενη ανακκοινση δεν υπηρχε κατι τετοιο παντως ουτε στην cosmote και ξερω ατομα που διεκοψαν χωρις να δωσουν επιδοτηση πισω

Το αναφέρει ξεκάθαρα. Πήρες επιδότηση; Διέκοψε αφού μας επιστρέψεις το αναπόσβεστο. Σε κανέναν δεν αρέσει, αλλά λογικά θα είναι καλυμμένοι. Λες κοτζάμ νομικό τμήμα να μην φρόντισε γι'αυτές τις.... "λεπτομέρειες"; ;)

Από τη στιγμή που αλλάζει μονομερώς το συμβόλαιο δεν μπορεί να ζητήσει πίσω την επιδότηση.

Επαναλαμβάνω: λες να μη φρόντισαν για αυτές τις "λεπτομέρειες";

Εκτός αυτού, τι σχέση έχει το συμβολαιο με την επιδότηση; Κατήγγειλε το συμβόλαιο και διέκοψέ το αν θες χωρις πέναλτυ(όπως και σου επιτρέπουν να κανεις), την επιδότηση γιατί να μην την επιστρέψεις όμως;

Άντε πάλι...

Το συμβόλαιο σου επιτρέπουν να το διακόψεις χωρίς πέναλτι.

Η επιδότηση όμως είναι χρήματα της εταιρίας που πρέπει να της επιστραφούν εφόσον δεν έχει λήξει το συμβόλαιο.

Με τη λογική σου δε θα έπρεπε να επιτρεπόταν αλλαγή οικονομικού προγράμματος πριν τη λήξη του 12μηνου ή να επιτρεπόταν με επιβολή πέναλτυ επειδή εσύ ως πελάτης θα άλλαζες πριν την παρέλευση 12μηνου.

Ξαναρωτάω όμως: η επιδότηση τι σχέση έχει με το συμβόλαιο το οποίο σου επιτρέπουν να διακόψεις αζημίως λόγω μονομερούς αλλαγής των όρων απ'την εταιρία; Ελπιζω να έγινα κατανοητός.

Φιλε μου αν δεν πάρεις επιδότηση όποτε θές στην ουσία το διακόπτεις (εγώ στη cosmote το είχα διακόψει επειδη την είχα βάλει σαν έκπτωση στους 4 μηνές και παρόλο π μέναν άλλοι 8 δεν πλήρωσα τπτ)Αν το είχα βάλει σαν επιδότηση συσκευής θα πλήρωνα αυτά που μου εδώσαν(πχ 100ευρώ) το πέναλτυ αυτό είναι στην ουσία επιστρέφεις την επιδότηση κοίτα κ το συμβολαιό σου και θα το καταλάβεις.Εφόσον αλλάζουν μονομερώς τους όρους έχεις το δικαίωμα να διακόψεις χώρις να πληρώσεις τίποτα(παρά μόνο τους τρέχοντες λογαριασμούς σου κ έναν εκκαθαριστικό)

Δεν μπορω να καταλαβω πως μερικοι απο εσας χωρις καμια νομικη βαση και γνωση γραφετε αυτα που γραφετε μονο και μονο να υποστηριξετε την καθε εταιρεια. Ειναι πραγματικα παραλογο, ισως και παρανοικο να χαρακτηριζεις ανθρωπους τσαμπατζηδες και φεσαδορους επειδη πολυ απλα υπερασπιζονται τα συμφεροντα τους ως ωφειλαν. Στην Cosmote και στη Wind κανεις δεν επεστρεψε την επιδοτηση του ( απο αυτα που διαβασα εδω μεσα στα αναλογα threads και χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια) και το οτι η Vodafone σπευδει να το διευκρινησει, δεν σημαινει οτι ευσταθει και νομικα. Πριν λοιπον γραψετε κατι σκεφθειτε το γιατι υπαρχουν και ανθρωποι που καταλαβαινουν περισσοτερα απο αυτα που λετε.

Ελπίζω να είναι το σωστό μέρος για την ερώτησή μου. Το Πάσχα μάλλον θα ανεβώ στη Σερβία και κοίταξα λίγο στη σελίδα της vodafone για τις χρεώσεις που υπάρχουν.

Passport, από ότι είδα δεν υποστηρίζεται στη Σερβία, οπότε οι χρεώσεις είναι αυτές. Σωστά; Υπάρχει μήπως κάτι άλλο που μου διέφυγε;

Να αναφέρω ότι έχω το παλιό το πρόγραμμα 240.

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

Φίλε πάρε μια τοπική sim της Σερβίας. Μην το ψάχνεις.

Τώρα σχετικά με τις αλλαγές του ελαχίστου χρόνου στο 1 λεπτό και την επιστροφή ή μη της επιδότησης, για μένα το πράγμα είναι ξεκάθαρο:

- Συμφώνησες να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου για 1 χρόνο με βάση τις χρεώσεις που ίσχυαν ΤΟΤΕ. Κίνητρο για την ανανέωση (δωράκι) είναι η επιδότηση της εταιρίας

- Η εταιρία προβαίνει μονομερώς σε αύξηση των χρεώσεων που δεν είναι συμβατή με τους συμφωνημένους όρους που δεχθήκανε και οι δύο μεριές όταν υπογράφονταν η ανανέωση του συμβολαίου

- Μονομερής αύξηση των χρεώσεων λύνει αυτοδίκαια το συμβόλαιο γιατί έχουν τροποποιηθεί οι όροι κάτω από τους οποίους έλαβε χώρα η συμφωνία των δύο μερών για την ανανέωση.

Σύμφωνα με το πρόσφατο "προηγούμενο" της cosmote ο συνδρομητής (νομίζω μπορούμε να τον βρούμε ποιος είναι, δεν θυμάμαι το όνομά του), ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ την επιδότηση και έληξε το συμβόλαιο αζημίως.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα της vodafone ο συνδρομητής ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ την επιδότηση. Άρα η σύμβαση δεν είναι εφικτό να λυθεί αζημίως. Τώρα το αν αυτό είναι νόμιμο ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω.

Επίσης, να παρακαλέσω πολύ να μην θεωρείτε "Εξ' ορισμού" ότι οι εταιρίες με τα νομικα team τους κάνουν πάντοτε το σωστό. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που αυθαιρετούν ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ κυνηγάμε αυτές τις περιπτώσεις. Π.χ. πρόσφατο παράδειγμα με wind που σου έστελνε μήνυμα ότι το bonus ισχύει για 30 μέρες, και αφού έβαζες την κάρτα σου έδινε ΜΟΝΟ 15 ημέρες. Λανθασμένες χρεώσεις κατά την ενεργοποίηση πακέτων κλπ κλπ

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και επιχειρήματα του τύπου "λες να μην το έχει κοιτάξει το νομικό τμήμα της εταιρίας" ισοδυναμούν με το να κάθεσαι στα 4 και να σε καβαλάνε. Ψάχνουμε τα πάντα και κυνηγάμε τα πάντα.

Ευχαριστώ

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Οντως στην cosmote υπαρχουν μελη που εκαναν αζημιως διακοπη συμβολαιου (θυμαμε τα ονοματα τους δεν υπαρχει λογος νομιζω να τα αναφερω) και αν ειχα λιγο παραπανω χρονο θα το εκανα και εγω στην vofanone γιατι απλα τα εχω παρει.

Τωρα αντι να καθομαστε εδω μεσα και να λεμε το κοντο και το μακρυ μας (δεν εννοω τιποτα για τις αποψεις του καθε μελους) καλο δεν θα ητανε να ρωτησουμε εναν δικηγορο αν εχουμε καποιον στο κοντινο μας περβαλλον ή ακομα καλυτερα να παρουμε ενα τηλεφωνο στο ΙΝΚΑ και να ρωτησουμε αν αυτη η πρακτικη ειναι νομιμη ή οχι?

Τώρα σχετικά με τις αλλαγές του ελαχίστου χρόνου στο 1 λεπτό και την επιστροφή ή μη της επιδότησης, για μένα το πράγμα είναι ξεκάθαρο:

- Συμφώνησες να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου για 1 χρόνο με βάση τις χρεώσεις που ίσχυαν ΤΟΤΕ. Κίνητρο για την ανανέωση (δωράκι) είναι η επιδότηση της εταιρίας

- Η εταιρία προβαίνει μονομερώς σε αύξηση των χρεώσεων που δεν είναι συμβατή με τους συμφωνημένους όρους που δεχθήκανε και οι δύο μεριές όταν υπογράφονταν η ανανέωση του συμβολαίου

- Μονομερής αύξηση των χρεώσεων λύνει αυτοδίκαια το συμβόλαιο γιατί έχουν τροποποιηθεί οι όροι κάτω από τους οποίους έλαβε χώρα η συμφωνία των δύο μερών για την ανανέωση.

Σύμφωνα με το πρόσφατο "προηγούμενο" της cosmote ο συνδρομητής (νομίζω μπορούμε να τον βρούμε ποιος είναι, δεν θυμάμαι το όνομά του), ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ την επιδότηση και έληξε το συμβόλαιο αζημίως.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα της vodafone ο συνδρομητής ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ την επιδότηση. Άρα η σύμβαση δεν είναι εφικτό να λυθεί αζημίως. Τώρα το αν αυτό είναι νόμιμο ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω.

Επίσης, να παρακαλέσω πολύ να μην θεωρείτε "Εξ' ορισμού" ότι οι εταιρίες με τα νομικα team τους κάνουν πάντοτε το σωστό. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που αυθαιρετούν ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ κυνηγάμε αυτές τις περιπτώσεις. Π.χ. πρόσφατο παράδειγμα με wind που σου έστελνε μήνυμα ότι το bonus ισχύει για 30 μέρες, και αφού έβαζες την κάρτα σου έδινε ΜΟΝΟ 15 ημέρες. Λανθασμένες χρεώσεις κατά την ενεργοποίηση πακέτων κλπ κλπ

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και επιχειρήματα του τύπου "λες να μην το έχει κοιτάξει το νομικό τμήμα της εταιρίας" ισοδυναμούν με το να κάθεσαι στα 4 και να σε καβαλάνε. Ψάχνουμε τα πάντα και κυνηγάμε τα πάντα.

Ευχαριστώ

Πολυ σωστες οι παρατηρησεις σου, και συμφωνω απολυτα. Αλλωστε το εγραψα νωριτερα οτι επειδη η Vodafone λεει οτι πρεπει καποιος να επιστρεψει την επιδοτηση, δεν σημαινειι οτι αυτο ειναι και νομιμο. Επισης ενα αλλο σημειο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ας πουμε ενω με δελεαζουν να μετατρεψω το καρτοκινητο μου σε συμβολαιο λεγωντας μουυ οτι θα παρω την ταδε συσκευη ΔΩΡΕΑΝ αυτη ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ στο συμβολαιο. Ακομη και στο διαφημιστικο τους φυλλαδιο γραφουν ΔΩΡΕΑΝ η ταδε συσκευη στο ταδε προγραμμα.

υπαρχει κανενας τροπος να απενεργοποιησω το μηνυμα που μου στελνει η vodafone οταν κλεινω το τηλεφωνο σε καποιον που με καλει πριν απαντησω?

Ευχαριστώ

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=4341

Όρος 3.9 & 3.10

Όροι 7.1 - 7.3

Αυτο αφορα οταν ο συνδρομητης θελει να διακοψει τηνν συνδεση του για δικους του λογους, και ειναι λογικο να πρεπει να επιστρεψεις την επιδοτηση. Τι γινεται ομως για την περιπτωση που η συμβαση λυθει με ευθυνη της εταιρειας αφου τροποποιει μονομερως ουσιωδεις ορους της συμβασης; Αυτο ειναι το ερωτημα.

Έχει προσπαθήσει κανείς να καταγγείλει τη σύμβασή του χωρίς να επιστρέψει την επιδότηση λόγω αύξησης παγίου (στα παλιά unlimtied old ) ή την αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης? Εγώ σκέφτομαι να το προσπαθήσω τουλάχιστον από αύριο... Είμαι σε ένα παλιό unlimited πρόγραμμα... Και να μου αυξήσουν το πάγιο και να μου πάνε 1 λεπτό τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης? :X

Φίλε πάρε μια τοπική sim της Σερβίας. Μην το ψάχνεις

Ναι, αλλά όταν θα θέλω να επικοινωνήσω με Ελλάδα;

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

Έχει προσπαθήσει κανείς να καταγγείλει τη σύμβασή του χωρίς να επιστρέψει την επιδότηση λόγω αύξησης παγίου (στα παλιά unlimtied old ) ή την αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης? Εγώ σκέφτομαι να το προσπαθήσω τουλάχιστον από αύριο... Είμαι σε ένα παλιό unlimited πρόγραμμα... Και να μου αυξήσουν το πάγιο και να μου πάνε 1 λεπτό τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης? :X

Που γράφει ότι αυξάνονται και τα πάγια στα παλιά unlimited????Δεν μπορώ να το βρώ στο site της vodafone αν είναι εύκολο για κάποιον να μου στείλει ενα link

Που γράφει ότι αυξάνονται και τα πάγια στα παλιά unlimited????Δεν μπορώ να το βρώ στο site της vodafone αν είναι εύκολο για κάποιον να μου στείλει ενα link

Το γράφει στο πίσω μέρος του λογαριασμού μου εμένα... Αλλά δεν αναφέρει ακριβώς πόσο θα είναι η νέα χρέωση.. Για περισσότερες πληροφορίες λέει δείτε στο vodafone.gr στις ανακοινώσεις... Ενώ είχαν ανεβάσει όμως την αντίστοιχη ανακοίνωση μετά από λίγο την κατέβασαν.. Δεν ξέρω τι γίνεται..

Δες και εδώ αναλυτικά τις χρεώσεις http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3592556#post3592556

Και οι αυξήσεις στα πάγια δεν είναι και μικρές..

Π.χ. unlimited 30 οld με νέο πάγιο θα είναι 33 ευρώ,

unlimited 35 +σταθερά θα είναι 38 ευρώ.

Edited by Alex0077

Το γράφει στο πίσω μέρος του λογαριασμού μου εμένα... Αλλά δεν αναφέρει ακριβώς πόσο θα είναι η νέα χρέωση.. Για περισσότερες πληροφορίες λέει δείτε στο vodafone.gr στις ανακοινώσεις... Ενώ είχαν ανεβάσει όμως την αντίστοιχη ανακοίνωση μετά από λίγο την κατέβασαν.. Δεν ξέρω τι γίνεται..

Δες και εδώ αναλυτικά τις χρεώσεις http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3592556#post3592556

Και οι αυξήσεις στα πάγια δεν είναι και μικρές..

Π.χ. unlimited 30 οld με νέο πάγιο θα είναι 33 ευρώ,

unlimited 35 +σταθερά θα είναι 38 ευρώ.

Έμενα δεν γράφουν τίποτα οι τελ λογαριασμοί μου.Ελπίζω το ότι το κατεβάσανε απο τις ανακοινώσεις να σημαίνει οτί το πήρανε πίσω αλλιώς μας βλέπω να την κάνουμε για άλλα λιμάνια! :P

Έμενα δεν γράφουν τίποτα οι τελ λογαριασμοί μου.Ελπίζω το ότι το κατεβάσανε απο τις ανακοινώσεις να σημαίνει οτί το πήρανε πίσω αλλιώς μας βλέπω να την κάνουμε για άλλα λιμάνια! :P

Πότε εκδόθηκε ο τελευταίος λογαριασμός?? Εννοώ πολύ πρόσφατα... Τουλάχιστον από 10/4 και μετά θα το γράφει δεν μπορεί... Δεν νομίζω να το πήραν πίσω... Για να το γράφει στο λογιαριασμό...

Πότε εκδόθηκε ο τελευταίος λογαριασμός?? Εννοώ πολύ πρόσφατα... Τουλάχιστον από 10/4 και μετά θα το γράφει δεν μπορεί... Δεν νομίζω να το πήραν πίσω... Για να το γράφει στο λογιαριασμό...

2/4 έχει εκδοθεί αλλά γιατί το κατέβασαν αλλά πραγματικά αν είναι να πάει το πάγιο μου 38 ευρώ με βλέπω να το κάνω κάρτα!

Βλεπω οτι πλεον μπορεις να υπογραψεις συμβολαια μεχρι και 24 μηνων με οποια επιλογη smartphone και αν κανω... το θεμα ειναι οτι ακομα και 24 μηνο συμβολαιο να κανεις δεν σου δινει καμια επιπλεον επιδοτηση! Ηθελα να ηξερα τι λογικη επικρατει στην βοντα ελλαδας ρε πανε καλα? στην αγγλια πχ το o2x το παιρνεις τσαμπα σε συμβολαι 35 λιρων για 18 μηνες και εδω δεν ανεβαζουν καν την επιδοτηση ακομα και σε 24μηνο συμβολαιο??

Απλα τα οσα κανουν ειναι αστεια μεποια λογικη θα παει πελατης να υπογραψει μεγαλυτερης διάρκειας συμβολαιο χωρις καποιο κινητρο?

Edited by ros100
Εγω θα ηθελα αυτη η κοινότητα να λειτουργει υπερ του καταναλωτη με μαζικες καταγγελιες στην ΕΕTΤ κατα των καρτελ που εχουν στηθει, οχι να κανουμε και γκαλοπ κατα του καταναλωτη και υπερ των εταιριων!;)

Βλεπω οτι πλεον μπορεις να υπογραψεις συμβολαια μεχρι και 24 μηνων με οποια επιλογη smartphone και αν κανω... το θεμα ειναι οτι ακομα και 24 μηνο συμβολαιο να κανεις δεν σου δινει καμια επιπλεον επιδοτηση! Ηθελα να ηξερα τι λογικη επικρατει στην βοντα ελλαδας ρε πανε καλα? στην αγγλια πχ το o2x το παιρνεις τσαμπα σε συμβολαι 35 λιρων για 18 μηνες και εδω δεν ανεβαζουν καν την επιδοτηση ακομα και σε 24μηνο συμβολαιο??

Απλα τα οσα κανουν ειναι αστεια μεποια λογικη θα παει πελατης να υπογραψει μεγαλυτερης διάρκειας συμβολαιο χωρις καποιο κινητρο?

Μαλλον για το iphone πρεπει να τα εχουν γιατι εκει υπαρχει διαφορα στην τιμη

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών